Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (5) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (11) almaszósz (5) aludtej (3) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (10) avokádó (3) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (65) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (40) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (29) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (65) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) berakóuborka (2) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (383) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) cajun (3) Cajun (4) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (10) churut (3) citrom (75) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (40) citromlé (48) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (5) császárhús (9) császárszalonna (3) csécsi szalonna (2) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (56) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (16) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkini (11) cukkíni (27) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (4) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (43) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (61) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (106) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (519) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (5) füstölt kolbász (23) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (62) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (3) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (387) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeño (27) jalapeno (25) Jalapeño (3) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (8) kacsamell (12) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (116) kakukkfű (41) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (3) kapor (39) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (14) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefir (3) kefír (2) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (33) kenyérlepény (2) kenyérliszt (22) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (5) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (7) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (43) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (178) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (14) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (10) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (10) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (8) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (25) lilahagyma (73) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (49) lime héj (2) lime levél (6) liszt (142) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (28) majoranna (118) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (7) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) Marokkoi fűszerkeverék (2) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (91) mustármag (28) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (5) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (22) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (41) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olivaolaj (149) olívaolaj (11) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (9) oregano (70) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (4) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) őzláb (2) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (140) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (36) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (158) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (20) petrezselyem levél (44) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (111) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (43) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (4) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (8) réteslap (3) rétesliszt (16) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (7) római kömény (61) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (96) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (7) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (26) (411) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (21) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (53) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (27) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (42) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (75) szerecsendióvirág (58) szezámmag (14) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (12) szódavíz (3) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (27) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (8) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (99) tejfel (72) tejföl (93) tejszín (91) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (244) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (12) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (9) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (261) vákumozó (2) vákumzacskó (4) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (4) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (31) YardLong (2) yoghurt (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (46) zellerszár (36) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (87) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (49) zsályalevél (2) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (12) zserbó (2) zsír (87) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Szuvidált csirkeszárny kápiapaprikás szósszal

2025.08.22. 07:00 Andrass9

Ilyet még nem próbáltam, de termett kápia a veteményben, gondoltam, kipróbálom szósznak.

Természetesen a legmelegebb napra hívott rá vendégeket a feleségem, ezért választottam a szuvidálást (azt a teraszon meg tudom csinálni).

40.jpg

A megpuhult szárnyakat pedig 10 perc alatt ropogóssá pirítom a villany grillel a sütőben, az nem fogja a lakást felmelegíteni.

Rákerestem a kedvenc szakácsomnál (Kenji Lopez serious eats), hány fokon, mennyi ideig kell szuvidálni (65C, 3 óra), és nekiálltam a főzésnek.

Szokásomhoz híven előkészítettem a hozzávalókat:

  • 1,5 kg szép csirkeszárny (Cocorico márka a Sparból)
  • 15 dkg vaj
  • 4 kápia paprika
  • 1 kis vereshagyma
  • 2 girizd fokhagyma
  • 1 tk KungPao krém, hogy csípjen is
  • 2 ek tavaly eltett pritamin/kápia krém
  • 1 ek szódabikarbóna (ettől ropogósra sül a bőre)
  • 1 ek majoranna
  • 1 tk Kickin' Chicken Finger Licking fűszerkeverék (ez is csíp!)
  • 4 ek pirospaprika Farkas András féle
  • 2 ek durva só
  • 5 vácuumzacskó

10.jpg

Kiolvasztottam a szárnyakat, merthogy a csodahüttőből vettem elő. A hagymát, fokhagymát felaprítottam kicsire. A kápiát kicsumáztam, majd kis kockára vágtam. A zöldségeket a késes aprítóba tettem.

11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg

Belekanalaztam a többi fűszert is. Daráltam kis borsot is bele, mert miért ne?

15.jpg 16.jpg 17.jpg 18.jpg

A szárnyakra szórtam a szódabikarbónát (ez az első alkalom, hogy kipróbálom) és alaposan összeráztam. Az aprítóval krémesítettem a hagyma/paprika keveréket, majd felforrósítottam a vajat.

19.jpg 20.jpg 21.jpg 22.jpg

Beleöntöttem a forró vajba krémet, jól összekevertem és végül ment bele a pirospaprika por is. Lassan kavargatva szósszá főztem.

23.jpg 24.jpg 25.jpg 26.jpg

A szárnyakat egy deszkára terítettem szikkadni. Amikor a paprikaszósz megfőtt, a szárnyakat áttettem egy tálba, és rájuk kanalaztam a szósz felét. Egy szilikon spatulával egyenletesen eloszlattam rajtuk a szószt. A maradék szószt pedig kupakos kisüvegbe tettem, amit mikróban kidunsztoltam.

27.jpg 28.jpg 29.jpg 30.jpg

A szárnyakat négyesével vákuumzacskóba pakoltam. Pont 5 zacskó lett.

31.jpg

Jöhetett a vákumozó masina, aminek van olyan gombja is, hogy nem szívja ki a folyadékot, de levegőt nem hagy benne. Mind az 5 zacskót lehegesztettem.

32.jpg 33.jpg 34.jpg

Van egy 20 literes tartályom, amibe 12 liter ioncserélt vizet öntöttem (hogy ne vízkövesedjen el szuvidáló masina). Ebbe belelógattam a zacskókat, amiket felcsipeszeltem az edényre: fontos, hogy a víz keringeni tudjon!

35.jpg

A tartály tetejére is feltettem a hőszigetelést! Beprogramoztam a masinát 64,5C fokra és három és fél órára (a képet már akkor csináltam, amikor majdnem lejárt az időzítés).

36.jpg

37.jpg

Amikor lejár az időzítés, a zacskókat kivettem a forró vízből, és áttettem hideg vízbe kicsit hűteni.

38.jpg 39.jpg

A zacskókat felvágtam, a benne lévő szószt egy szószos tálalóba öntöttem. Egy tepsit kibéleltem alufóliával (nem szeretek mosogatni), erre egy sütihűtő rácsot tettem, amire a szárnyakat helyeztem el.

41.jpg

Beraktam a sütőbe felülre, hogy a villany grill jól megpirítsa a bőrt a szárnyakon.

42.jpg

Kétszer 5 percig pirítottam (közben megforgattam a szárnyakat), majd kitettem egy tálaló edényre.

43.jpg

Ekkor a vendégek már éhesek voltak, lehetett falatozni.

44.jpg

Kenyeret adtam hozzá, meg kovászos uborkát. Volt még padlizsánkrém is, ha mártogatni akarják, meg extra paprika.

45.jpg

Pukkadásig laktak! Azért maradt nekünk másnapra 6 szárnyacska ebédre ...

46.jpg

A szódabikarbónát úgy tűnik nem jól használtam, mert nem lett ropogós a bőr.

 

46 komment

Címkék: hagyma fokhagyma csirkeszárny bors szódabikarbóna vaj majoranna pirospaprika kápia paprika Farkas András KungPao vákumozó vákumzacskó Kickin chicken finger licking sous vide masina

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr2918932636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kumari 2025.08.22. 09:22:56

Szeretném:)
Én úgy láttam videókban, hogy a szárnyakat szódabikarbónás vízben áztatják fél órát, utána leszárítják..hogy ropog-e utána a bőre, azt nem tudom, de egy kis csapatás a mikro grill funkcióval talán segít.Bár nekem így is jó lenne:9

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2025.08.22. 09:26:54

@Kumari: Majd, ha újabb adagot készítek, kipróbálom azt is. A lényeget hagytam ki: nem szárítottam le a szódabikarbónázás után.
Node ezt senki se vette észre :)))

kocsmagomba 2025.08.24. 07:39:58

Fain.
Ahogy errefelé mondják.

látjátok feleim szümtükkel 2025.08.27. 14:50:47

www.portfolio.hu/gazdasag/20250827/figyelmeztetnek-a-tudosok-veszelyben-az-erdok-magyarorszagon-fuves-puszta-veheti-at-a-helyuket-782195

és

444.hu/2025/08/27/a-globalis-felmelegedes-miatt-a-horvat-gazdak-mar-tropusi-gyumolcsoket-is-termesztenek?utm_source=rss_feed&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_syndication

Már 2015 körül mondtam, hogy valami nem kerek. Azóta nem sikerült rendesen a kertben paradicsomot nevelnem. Most végre 4 tő megmaradt, de a magját egy multinál vett paradicsomból nyertem ki. Olyan szép lett, mint amelyikből a mag származott.
Idén viszont a gyenge tél ellenére nem szépen feljődött a telelő banán, és a füge is csak most kezdett nőni és érni.

Kumari 2025.08.29. 11:02:14

@látjátok feleim szümtükkel: A füge itt is nagyon furcsa. Inkább szikkad, mint érik, ízre sem az igazi, rengeteg mutatkozott, de nem nő, nem érik..furcsa.Ami meg jó lenne, azt megcsípi a rigó, meg egyéb állatok...

látjátok feleim szümtükkel 2025.08.29. 14:04:41

@Kumari:

Most az utóbbi eső után elkezdett az egyik bokor/fajta ( 3 van ) érni, de érdekesen itt-ott akad egy-egy érett a bokron. Pedig van olyan 20-25 centis ág, amelyiken 20 bogyót számoltam. Minden rügybő 2 füge nőtt ki.
Rigók az elmúlt héten alig jöttek, két napja viszont a kertben üdülnek, a málna tövén, a szilvafa alatt. A szőlőt koóstolgatják, de az meg nem édesedik, de nem is kell nekik.
A ciklámen viszont még mindig virágzik és roppant jó érzi magát ebben a nagy szárazságban. Igaz, hogy árnyékban van és naponta kétszer öntözöm.
Udvari szólőlugasom kb 100 fürtje eddig nagyon jól van, most azért drukkolok, ne legyen viharos eső, mert az nem tenne jót.

látjátok feleim szümtükkel 2025.08.29. 14:16:50

Mit főzzek?

Volt a hűtőben 3 saját termésű kissé meggyötört cukkini ( legalább egy hete ott üdültek ), egy padlizsán, és volt egy adag megpirított darált pulyka hús.
Cukkini meghámozva ( fontos, mert más az íze, mint héjával együtt ), padlizsán héjával kockára vágva, és nagyon diétásan olajon külön-külön megpirítva. Előbb a padlizsán, majd a helyén a cukkini. Amikor már a cukkini is zsírjára kezdett pirulni, hozzá tettem a padlizsánt, vegetála és sóval ízesítettem. Vegeta helyett izlés szerint lehet fűszerezni ( hagymák, bors, egyéb fűszerezek ), csak én nem minden ide való fűszert tudok megenni. Közben kifőztem 5 guriga tagliatelle tésztát, és a zöldségkeverékkel valamint a sült darált hússal összerotyogtattam. A héjazott cukkinitől krémes állagú, és nagyon kellemes ízű lett. A darálthús akkor jó, ha szaftosra pirítjuk, nem szárítjuk ki.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2025.08.29. 17:43:17

@Kumari: Nálunk az első generációs gyümölcsök szépen megértek (csak a dög szajkó lopkodta). Most viszont hasonlóak a tünetek: pici fonnyadt derengeteg gyümölcs íz nélkül.
Most egyszer alaposan belocsoltam, meg holnap is fogom, hátha segít!

A MUCSU almát viszont 1000 liter vízzel körbeáztattam. Elkezdett óriás almákat hozni!!!

Lehet, hogy az Idared is kap valamennyit.

A körte is meghálálta a beáztatást. Sok éve nem ettem ilyen finom lédús és édes körtét! Kb 80 kiló termett: Minden szomszéd és a kertész is kapott belőle!

Kumari 2025.08.29. 17:56:21

@látjátok feleim szümtükkel: Ez jó táp. bevetem , ha kapok a szomszédból cukkinit és padlizsánt-

@Andrass9: Itt éppen ma tette közzé a kertészet, ahonnan évtizede szedd magadban hozzuk az almát, hogy nincs alma..a fagy kezdte, a kánikula végezte..pedig öntözött, nagyon szuper kertészet, rengeteg földieprük volt, de akkor meg jött az eső és a hideg.Komolyan, elkeserítő.Alma persze lesz, az út mentén is árulnak ősszel, a négyesen van több zöldséges, ott veszünk majd.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2025.08.29. 17:59:00

@Kumari: A Mucsu nálunk a jobb években 400 kg körül hozott. 1 fa!
Idén nem tudom, de már 10 nagy almáspite sült belőle :)))

látjátok feleim szümtükkel 2025.08.30. 11:01:06

index.hu/belfold/2025/08/30/hortobagy-daru-madar-viz-furdo-torok-zoltan/

Nálunk a ház előtt van egy nagy virágalátét, abban a feketerigók szoktak fürödni, oda járnak inni a gerlék és az örvös galamb.
Hátul a kertbe pedig egy rossz konyhai tálba ( lyukas volt, és rágógumival beragasztottuk ) tettünk vizet - és téglát, aminek a tetjén az apró madarak is ki tudnak jönni-, minden nap kapnak friss vizet.

Macsu szokta őket fekve nézni, de még nem láttuk, hogy vadászna rájuk. Rigók nem félnek tőle.

látjátok feleim szümtükkel 2025.08.30. 14:50:30

@Andrass9:

Sajnos, ezért öntözök, hogy legyen nekik puha, kaparni való föld is, meg nénómi bogár.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2025.08.30. 15:13:04

@látjátok feleim szümtükkel: már 14mm leesett. Hátha segít a fügén is :)
A rigóim úgy döntöttek, hogy a barátjuk vagyok: Amikor locsolok, akkor mind odajön, és csipkedi a kukacokat. Nem fél tőlem, közelbe jön!

látjátok feleim szümtükkel 2025.08.30. 20:40:40

@Andrass9:

Régebben volt az udvvaron egy csresznyefa. Arról szedtük a cseresznyét egy vödörbe, ami a létrára volt akasztva. Egy rigó leszállt a szélére, és rá kellett szólni, hogy legalább a fáról szedje, ne a vödörből.
Hasonló este történt az előző mopszival, az meg az eperfa alól felszedett epret válogatta a vödörből, de csak az érettet.

A fügéd biztosan beindul, mert a cukrosodáshoz víz is kell.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2025.08.31. 18:04:33

@látjátok feleim szümtükkel: Hát most volt 18mm! Az almák meglódultak! A fű is kizöldült!

látjátok feleim szümtükkel 2025.09.01. 21:14:45

@Andrass9:

Fügebokor meglódult, és fél vödör gyümölcsöt szedtünk le. Mind bezacskóztam, és mentek a fagyasztóba.

Kumari 2025.09.02. 07:14:26

Itt egy szem eső se esett, annyira jellemző,,bár azért idén nyáron vagy háromszor jutott ide is. Most nem.Szerdán temetésre megyünk Bp-re, szerintem akkor és ott esni fog....Ma Esztergom. Vonattal. Remélem, jár...

látjátok feleim szümtükkel 2025.09.02. 15:57:01

@Kumari:

Mi tegnap voltunk temetésen, 63 éves volt. Koszorúgyártók szerint nagyons sok a hasonló korú.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2025.09.03. 19:54:13

@Andrass9: Ma lejött másfél kiló! Van még zöld legalább 40 kiló a bokron. Én nagyon szeretem: mézédes, szaftos és olyan jók azok a pici magok benne :)

Persze az almafák is teremnek dosztig! tegnap este 4 rekesszel szedtem fel a fűből vigyázva, mert egy rossz mozdulat és legalább két alma koppan a fejemen.

Kumari 2025.09.04. 10:31:34

@látjátok feleim szümtükkel: A barátunk is 63 éves volt. Nem esett, nagyon meleg volt, Előtte Esztergomban másodikáról harmadikára hatalmas esők voltak, itt mára virradóan esett valamennyi, a fák alatt száraz a föld.A füge meg csak olyan izé, ahogy anyém mondta régen, csak kesereg,Szép lombos, meg sok is van rajta, de valahogy nem az igaz, na.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2025.09.04. 10:33:21

@Kumari: A feleségem már be is főzte a körte egy részét a fügével. Nagyon jó lett!

látjátok feleim szümtükkel 2025.09.06. 15:57:50

telex.hu/belfold/2025/09/06/35-1-fokot-mertek-penteken-korosszakalon

Nálunk csak 32-33 fok volt, de a szőlőlugas nagyon tömött fürtjeiben megfőnek a bogyók, és elkezd a fürt rothadni. Nem győzöm napota többször kiszedni a romló szemeket. :(

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2025.09.06. 16:12:09

@látjátok feleim szümtükkel: Most, hogy írtad, eszembe jutott, hogy nekünk is van 20 méter Izabella szőlőnk, amiből semmi termés se látszik, mert a levelei betakarják az egészet. Így azután gyorsan kimentem megnézni.
A levelek alatt minimum 50 kiló szép sötétkék szőlőt találtam, ahol a fürtökben néhány fehér szem is van.
Édes, mint a méz (mármint a kék szemek)!
Szüretelni kell sürgősen, de elutazunk. Majd a gyerekekre bízzuk ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2025.09.06. 20:11:38

@Andrass9: Korrekció! Azok a fürtök, amiket kóstoltam nagyon édesek voltak, de a feleségem szerint "Savanyú a szőlő".
Most micsinyáljak???

látjátok feleim szümtükkel 2025.09.06. 21:15:17

@Andrass9:

Várj a szürettel.

Én ma egész nap azért imádkoztam, hogy ne legyen eső. Nem lett, és remélem holnap nem lesz ekkora hőség sem. Ma olyan meleg volt, hogy kb. 14 óra körül leszedtem a hónalj hatásokat, ledobtam a földre és öt óráig a tőke alatt ropogósra száradt. Nagyon sok megfőtt és korompenészesedni kezdett szemet leszedtem.

kocsmagomba 2025.09.07. 08:53:09

@Andrass9: Izabellát október előtt nem szokás. A fajta nagyon későn érik Magyarországon. Az egyik legkésőbbi.
Szemezgesd az érett szemeket, de ráérsz még. A haja olyan kemény, hogy nem fog kihasadni, nem szúrja át semmi.
Itt nálam, a nagyhegy túlsó oldalán be sem érik minden évben. Most beérne, de nincs termés. Sokszor csak a madárkáknak hagyom télire.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2025.09.07. 10:31:46

@kocsmagomba: Ezt magyarázd meg a feleségemnek...
De nem szedem még. A mucsu viszont már éretten potyog, szép nagy almák.

látjátok feleim szümtükkel 2025.09.07. 13:07:06

@Andrass9:

Igaza van kocsmának, mond meg a nejednek, hogy én is ugyan azt gondoltam, csak nem írtam le. Kettőnknek hátha elhiszi. Nálam még az ilyen szőlőfürt fele zöld.

látjátok feleim szümtükkel 2025.09.08. 12:02:58

Taknyol az eső, de nem rendesen esik. Ettől a szőlő sem érni, sem cukrosodni nem tud, viszont kiválóan fog rothadni. Permetezési lehetőség nuku.:(

A rágcsáló írtó csapdákat rakott ki, a rágcáló meg 5 napig hasát fogva röhögött, mert egy csapda csaliját sem kóstolta meg, viszont minden délután futkározott a padláson.:(

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2025.09.08. 12:20:52

@látjátok feleim szümtükkel: Lehet, hogy ragadozó (pl. menyét, nyest), azoknak más izlésük van. mint a rágcsálóknak ...

látjátok feleim szümtükkel 2025.09.08. 14:27:17

@Andrass9:

Szomszédban a macskák és a kutyák ezen a nyáron talán 4 vagy 5 patkányt fogtak. A mester szerint a nálunk talált ürülék is arra utal, de neked is lehet igazságod, mert sem a kolbász, sem a sajt nem érdekelte a télen őket, csak a datolyaszilva, meg kevés alma.

látjátok feleim szümtükkel 2025.09.08. 14:28:01

@Andrass9:

Ja, vetünk 5 pettyes patkányriasztot, 5 gyüngytyúkot.:D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2025.09.08. 14:52:40

@Andrass9: Ja csak akkor, ha befagyott a teknősúsztatód

látjátok feleim szümtükkel 2025.09.14. 14:00:54

A kevéske eső kihúzta a virágot a sárga és rózsaszín őszi kikericsből és a ciklámenemből is. A nyáron folyamatosan virgázó ciklámen viszont most már pihen.
Elő jött a békánk is, de még nem kuruttyolt. Náhány hajléktalan csiga is kikukkantott a földből, őket egy sasmadár kapta be örömmel. Sajnos a tetőn lakó idegen nem kóstolta meg a kirakott csalit, egyenlőre nincs előre lépés, minden este amikor a kutyák vacsoráját elkezdem főzni, megjelenik és trappol a tető alatt. Szeretn nélunk.:(

Tangó Suszter 2025.09.14. 17:52:40

Nézzétek meg a Lepcsánkpartyt MOST.

Kumari 2025.09.15. 08:34:48

@Tangó Suszter: Ó:((( Dombi..Hagyma után..emlékéből fakadjon áldás!

látjátok feleim szümtükkel 2025.09.18. 14:32:12

Könnyű, gyors és finom.

Két padlizsán, egy cukkini, meghéjazás után összeaprítva és zsiradékon ( ízlés szerint hagymával és egyéb minden jóval ) megpárolva, kevés vegetával, sóval és hozzáillő keleti szósszal ( édessel, vagy sóssal, ki mit szeret ) ízesítve, egy-két turmixolt és átszűrt paradicsom levével felöntve, összerottyantva, két tojást ültetve a tetejére, majd jóízűen befalva. Enyém a diétásabb változat volt, de nagyon jó lett.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2025.09.18. 16:50:09

@látjátok feleim szümtükkel: Tökéletes!!!!
Szardíniáról és Korzikáról visszaérkezve és hasonlókat éve tetszik a recepted! (Nemcsoda, ott ilyesmit esznek)
süti beállítások módosítása