Kicsit hosszú a címe, pedig még más is volt benne :)
Jön a fiunk segíteni letenni a csepegtető locsolót. Gondoltam, kihasználom az alkalmat, és eszünk tengeri herkentyűket!
Bújkált már egy ideje 9 darab Szent Jakab kagyló (fésűkagyló - scallop), meg két kis zacskó nyers garnéla (50-60 darabos félkilónként) a "csodahüttőben". Ez már meg kéne főzni, de csak két emberre elég. Így azután ehhez szedtem össze a hozzávalókat:
- 20 dkg scallop (Szent Jakab kagyló - fésűkagyló)
- 30 dkg közepes garnélarák páncélban
- 15 dkg csiperke gomba
- 20 dkg fehér spárga
- 15 dkg vaj
- 4 girizd fokhagyma
- 40 dkg spagetti
- bors
- só
A szójaszószt végül nem használtam. A spárgát a fiam lehámozta, felkarikázta és a gombát is felvágta. Ez utóbbiakat mindjárt meg is borsoztuk. Egy NAAAGY serpenyőben felhevítettem a vajat, a fazékban feltettem a spagettit a zubogó forró vízbe 7 percre. A gombákat és a spárgát a forró vajon pirítottam.
Ezalatt a rákokról leszedtem a páncélját és kitisztítottam a bélcsatornát. A scallopon rajtahagytam az ikráját, mert én azt is szeretem benne. A szépen megpirult gombákat és spárgát szűrőkanállal kiszedve félretettem. A forró vajon a scallopot 3 perc alatt picit színesre pirítottam, majd azt is félretettem. Jöhetett a garnéla a vajba. 1,5 perc oldalanként bőven elég a ráknak.
Amikor megfordítottam a rákokat, belezúztam a fokhagymákat is. Rászedtem a félretett scallopot, valamint a gomba-spárga mixet is. Ezalatt a spagetti éppen elkészült. Ennek levéből levettem egy bögrényit, majd leszűrtem, és a serpenyőbe borítottam. Ráöntöttem a tészta főzőlevet is, és alaposan összeforgattam. Végül a tetejére borítottam a zöldborsókrémet, amivel szintén eldolgoztam.
Már csak tálalni kellett (meg nem ártott volna bekapcsolni a kamera makro állását se).
A szósz csodás lett, a zöldborsó igencsak feldobta!
Belaktunk alaposan. A scallop se tűnt el ...
Azért maradt annyi, hogy jusson a kicsilyányéknak és a fiunk barátnőjének is :)