Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint 2.600.000-an töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

  • élhetetlen: @Andrass9: Bocs, még egy kör. “Valahogy ez nem volt normális (mi sem ...)” Nem sok rántott húst sü... (2019.12.14. 01:07) "Rice Krispies" édesség
  • kobold63: @Andrass9: :))) (2019.12.10. 23:33) Ananász pite a vejemnek
  • tarackos: @Waka: Lángos tésztában is jó lehet, szoktam látni piacon calzone szerűen összehajtva virslivel va... (2019.12.09. 11:53) Húsos batyu
  • látjátok feleim szümtükkel: @BOAR: Kétszer is finom. (2019.12.07. 21:01) Cafatos disznó a mozdonyban - BBQ pulled pork
  • Andrass9: @MadMary: Mi meg pont azért teszteltünk egy közepes tudásút, hogy vajon kell-e az nekünk. Mivel s... (2019.12.04. 23:06) Egybensült borjúcomb ismét

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (8) A1 marinád (4) A1 szósz (4) áfonya (3) Aji Crystal (6) alaplé (67) alma (29) almaecet (16) almalé (3) almaszósz (4) ananász (2) Ancho Gigantea (8) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (7) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (34) babérlevél (35) bableves (3) bacon (34) Balaton (2) balzsamecet (13) bambuszrügy (2) banán (3) baracklekvár (6) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (19) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (4) bazsalikom (48) bazsalikomsó (7) BBQ (12) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (6) Bechamel (2) bélszín (9) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (10) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) bl112 (2) bor (21) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (5) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (25) bőrősháj (2) bors (246) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) cajun (3) Cajun (3) cajun fűszerkeverék (16) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (3) cayenne bors (6) cékla (14) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (8) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (65) citromfű (12) citromhéj (29) citromlé (36) citromnád (12) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) creole (3) Creole (2) creole fűszerkeverék (5) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (50) csilipaprika (44) csilipaszta (25) csilipehely (4) csilipor (3) csiliszósz (4) csili krém (11) csillagánizs (3) csiperke (19) csipetke (13) csipsz (3) csirke (23) csirkealaplé (2) csirkeaprólék (2) csirkecomb (23) csirkecomb filé (8) csirkeláb (2) csirkemáj (9) csirkemell (18) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (4) csirkeszárny (11) csodahüttő (10) csokoládé (8) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (4) csontvelő (2) csuka (3) csülök (28) csusza (2) cukkini (10) cukkíni (20) cukor (121) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (2) curry (19) currypaszta (10) C vitamin (3) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (32) datolya (3) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (26) disznózsír (2) durbincs (2) ecet (20) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (51) ementáli (4) eper (5) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (9) fahéj (34) fánk (3) farhát (4) Farkas András (21) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (21) fehérbors (45) fehérhagyma (8) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebors (90) feles borsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (2) fogpiszkáló (2) fokhagyma (368) fokhagymapor (3) fokhagyma granulátum (10) füge (4) füst (8) füstölény (4) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (2) füstölt kolbász (13) füstölt oldalas (5) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (3) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (7) galambbegy saláta (4) galangal (5) galuska (4) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (7) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (45) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (62) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (6) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (4) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (74) gyömbér (100) gyöngytyúk (2) habanero (7) habarás (2) habcsók (2) hagyma (274) hagymakarika (2) hagymalevespor (6) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (16) halványító zeller (3) hamburger (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hátszín (13) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (2) homár (3) húsgombóc (3) húslé (3) húsleves (15) húsos csont (2) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (22) jalapeño (20) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (4) jégcsapretek (2) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (4) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (7) kacsaháj (5) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (4) kacsaszárnytő (2) kacsazsir (3) kacsazsír (38) kacsazúza (3) kacsazuza (2) kaffir lime levél (5) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (71) kakukkfű (37) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (9) kápia (26) kapor (32) kapormag (7) káposzta (14) kapri (4) kapribogyó (14) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (24) karalábé (25) karamell (3) kárász (6) kardamom (21) karfiol (21) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (3) kecskesajt (2) kecskeszarv (3) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (5) kelkáposzta (17) keményítő (9) kemény sajt (3) kenyér (24) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (9) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (4) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (2) kocsonya (3) kocsonyahús (3) koktélparadicsom (3) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (10) kolbász (23) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (13) kömény (69) köménymag (12) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (24) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (15) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (134) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (16) kukoricadara (7) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (16) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (14) lamb (2) langalló (2) lángolt kolbász (2) lapcsánka (2) lapocka (12) laskagomba (9) lazac (9) lecsó (27) lecsókolbász (3) lecsópaprika (4) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (13) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (10) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (4) liba (2) libacomb (6) libaháj (5) libamáj (6) libaszárny (2) libazsír (17) lilahagyma (42) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (38) lime levél (6) liszt (96) lucullus (4) Lucullus (6) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (24) majoranna (77) mák (12) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (10) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (10) marhahús (7) marhalábszár (4) marhalapocka (3) marhanyak (12) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (20) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (47) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (63) mustármag (19) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (8) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (5) olaj (13) olajbogyó (6) oldalas (31) oliva (19) olívabogyó (3) olivaolaj (111) olívaolaj (7) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (5) oregano (46) öregtészta (2) őrölt kömény (4) őszibarack (2) osztrigaszósz (8) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (18) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (30) paprikacsuma (26) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (117) paradicsomlé (24) paradicsompüré (27) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (4) paraj (5) parázskrumpli (2) parmezán (29) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (13) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (10) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (131) petrezselyemgyökér (17) petrezselyem levél (37) pirítós (3) pirospaprika (69) piros jalapeno (2) piskóta (8) pisztráng (4) pite (7) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (7) póréhagyma (23) pörkölt (10) portobello (4) prézli (32) pritamin (4) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (9) repceolaj (2) retek (5) réteslap (3) rétesliszt (12) ricotta (3) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (38) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (4) rizstészta (2) rókagomba (5) római kömény (40) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (62) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (46) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (6) salotta (44) salsa (3) San Marzano (4) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (135) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (10) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (2) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (20) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (5) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (10) snidling (19) (238) sodó (3) sólet (2) sonka (17) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (35) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (16) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (27) spenót (40) Spicy Fiesta (8) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (57) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (3) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (21) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfübors (30) szegfűbors (5) szegfűgomba (4) szegfűszeg (6) szegfüszeg (8) szejtán (4) szélesmetélt (5) szemesbors (2) szerecsendió (54) szerecsendióvirág (41) szezámmag (10) szezámolaj (7) szibériai saláta (3) szilva (8) szilvalekvár (6) szilva eltevés (2) szinesbors (5) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szódavíz (2) szójaszósz (31) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (7) taco (2) tamarind (2) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (10) tarja (18) tarka répa (2) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (3) tbone (2) tej (79) tejfel (56) tejföl (77) tejszín (81) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (2) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (6) tócsni (3) tofu (2) tojás (186) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (8) tök (7) tokaszalonna (2) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (5) trappista (8) tüdő (2) túró (29) túrógombóc (4) TV paprika (6) tyúk (3) uborka (21) újhagyma (40) újkrumpli (14) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (197) Váncsa (2) vanília (23) vaníliakivonat (13) vaníliás cukor (14) vargánya (15) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (8) vereshagyma (3) virsli (7) víz (15) vörösbor (17) vöröshagyma (109) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (22) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (48) zellergumó (34) zellerlevél (29) zellerszár (26) zöldbab (13) zöldbableves (2) zöldbors (3) zöldborsó (36) zöldpaprika (66) zöldség (3) zsálya (37) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (9) zserbó (2) zsír (54) zsíroskenyér (2) zúza (5) zuza (2) Címkefelhő

Ebéd: krémes gulyásleves, spenótpüré

2019.11.20. 07:00 Andrass9

Kitört rajtam az éhség, valamit okvetlenül főznöm kellene. Egy túra a csodahüttőbe megoldotta a gondomat.

45.jpg

46.jpg

Találtam egy szép darab marhát - pont elég lesz egy kis levesnek, meg elémugrott egy saját fagyasztott spenót még a tavaszról.

A kamrában akadt mindenféle zöldség, meg kacsazsír is. Gulyáslevesnek pont jó!

  • 60 dkg marha vastaglapocka
  • 2 vereshagyma
  • 3 sárgarépa
  • 5 kis idei gyökér
  • 1/4 zellergumó
  • 1/4 karaláb
  • 2 fakanál kacsazsír
  • 2 paprikacsuma (az mindenbe kell)
  • egy csomó petrezselyem az idei gyökérről
  • 3 szál zellerlevél
  • 1 szál lestyán
  • 60 dkg krumpli (ez soknak bizonyult!)
  • 2 füstölt csilipaprika (KungPao és Thai Bird Eye)
  • 12 szem egészbors
  • 1 mk őrölt kömény
  • 1 ek pirospaprika (Farkas András féle)

10.jpg

A spenóthoz meg:

  • 40 dkg fagyasztott saját spenót
  • 1 liter teljes tej
  • 1 ek liszt
  • 1 ek ghí
  • 1 kis fej fokhagyma
  • 20 dkg házi prézli

24.jpg

Elsőnek a levest csináltam, mert annak sokat kell főnie (tapasztalat szerint 3,5 óra kell kb a marhahúsnak, ha inas). Egy kisebb fazékba kanalaztan zsírt, és meggyújtottam alatta a gázt. Gyorsan felaprítottam a hagymát és a fehér gyökérzöldségeket. Ezeket mindenestül a zsírba tettem, hogy megpároljam. Szépen dinsztelődtek...

11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg

A húst felkockáztam kb 3 centis darabokra. Rászedtem a megpárolt hagymás zöldségre és addig kavargattam, míg a hús kifehéredett. Ekkor hozzákevertem a sót, pirospaprikát és a köményt.

15.jpg 16.jpg 17.jpg 18.jpg

Felöntöttem vízzel, beletettem a hínárt (a levélzöldségek gyűjtőneve az utcánkban), egy szál újhagymát (mert miért ne) és két füstölt csilipaprikát.

19.jpg

Most akkor van még minimum három órám, ezért egy pici tojásból kis sóval és darált borssal csipetketésztát gyúrtam, majd ki is csipkedtem. Lett 623 szem (nagyon kicsike volt a tojás, tán 42 grammos).

20.jpg 21.jpg 22.jpg 23.jpg

Még mindig volt időm, nekiálltam hát a spenótfőzeléknek is. A kis tottyosba kanalaztam a ghit és a lisztet egy vékony rántásnak. Amikor már szinesedett a liszt, belepréseltem a fokhagymát, amit gyorsan elkevertem, le ne égjen. Utánaküldtem a doboz spenótot, amivel fellazítottam a rántást. Felöntöttem a tejjel, és beleszórtam a zsemlemorzsát. Felforraltam, és kész is volt (a spenótot még akkor megfőztem, amikor fagyasztáshoz készítettem elő).

25.jpg 26.jpg 27.jpg
28.jpg 29.jpg 30.jpg

Kihalásztam a levesből a két csilipaprikát, amit egy kis lével egy kistálkába tettem. Ott szétnyomtam a paprikákat, így egy jó csipős ízesítőhöz jutottam. A levesból bekaptam a paprikacsumákat (az ízük nagy részét már beleadták a levesbe), és kihorgásztam a fehér gyökérzöldséget egy keverőpohárba. Kanalaztam még levet hozzá és botmixerrel krémesre kevertem. Végül visszaöntöttem a fazékba. A krumplit felkockáztam, a sárgarépát felkarikáztam.

31.jpg 32.jpg 33.jpg 34.jpg
35.jpg 36.jpg 37.jpg 38.jpg

A répát és a krumplit beletettem a levesbe, és még forraltam kb. 20 percig.

39.jpg

Ekkor megkavartam, beleszórtam a csipetkét, ami két perc alatt el is készült.

40.jpg 41.jpg 42.jpg

Gyorsan kiszedtem magamnak egy tányérnyi leves, hogy ellenőrizzem a minőséget...

43.jpg

Nem rossz!

44.jpg

Második fogásnak egy nagy tányér spenót egy karaj kenyérrel (ezt még Waka is szerette volna, annyi szénhidrát volt benne:) .

Azt nem állítom, hogy gyorsan elkészült, de főzni szeretek éhesen is ...

29 komment

Címkék: spenót tej krumpli hagyma fokhagyma marhahús bors sárgarépa kacsazsír liszt zsemlemorzsa gyökér petrezselyem pirospaprika kömény lapocka lestyán zellergumó prézli zellerlevél karaláb ghí Farkas András paprikacsuma

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr3614995460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2019.11.20. 17:19:56

A ráérő matematikus főzöget: 623 szem csipetke. Mekkora volt az átlagos tömegük, és hány szem jutott egy tányér levesbe?

látjátok feleim szümtükkel 2019.11.20. 20:05:16

@Waka:

Egy sem, mert ez már nem is csipetke, hanem taronya.;D

látjátok feleim szümtükkel 2019.11.20. 20:22:11

@látjátok feleim szümtükkel:

Hehehe, targonyát akartam írni, de ha nem ütöm agyon a billentyűt, akkor néha kimarad egy-egy betű.

dikusz. 2019.11.20. 20:47:14

@látjátok feleim szümtükkel: Mert megfélemlítetted azt a szerencsétlen billentyűt... :)))

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.11.20. 21:52:19

@Waka: Látszik, hogy a matek nem az erősséged! Minden adat rendelkezésre áll, hogy a kérdezett számokat kikalkuláld!
Indulj ki az 1 db 42g-os tojásból. Ez fel tud venni 67 g lisztet (62g-os tojásból lesz a 10 tojásos tészta 1 kg liszttel). Ez 109g tészta, elosztva 623-al 175 mg lesz egy csipetke. A tányérok számát nem adtam meg, de átlagban 4 dl egy adag. A 3 literes fazék a kép szerint kb 75%-osra van megtöltve, ami kb 6 adag leves, vagyis 104 csipetke/tányér.
Egyéb probléma???? :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.11.20. 21:56:55

Belaktam egy japán étteremben kiadósan! Gyönyörű Szent Jakab kagyló (scalop) szeletek kivilágított retekmetélt ágyon - 1 darab kagyló $17-ért, mintha otthon lennék...
Megyek teriyaki rablóhúst csinálni - viszlát!

kobold63 2019.11.21. 01:09:20

@Andrass9:

Ha a fényevést is beleszámitod, akkor elhiszem, hogy ezzel belaktál.:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.11.21. 15:07:49

@kobold63: That is why they put the light inside :) To eat, I ordered a beautiful Torched Tuna - twice:
Spicy crabmeat, shrimp, avocado inside, topped with tuna, fish, seaweed salad and 4 different tobiko. That was mouthwatering!

látjátok feleim szümtükkel 2019.11.21. 16:05:55

@Andrass9:

Hahó!Ez egy magyar kocsma!Nem káromkodunk érthetetlen nyelven, mert kocsmában olyan nem illik.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.11.21. 19:13:24

@látjátok feleim szümtükkel: Most mit csináljak, így volt leírva a menükártyára ...

látjátok feleim szümtükkel 2019.11.21. 21:03:14

@Andrass9:

Meg vagyon bocsátva. Nálunk is szoknak néha grenadirmarsot írni.

kobold63 2019.11.22. 08:48:05

@Andrass9:
Errefelé is hasonló a mindennapi betévőnk.:)))

jegeskaveee. 2019.11.22. 19:30:26

@Andrass9: Annak meg errefelé öhöm a neve.:)))

látjátok feleim szümtükkel 2019.11.23. 09:32:09

@jegeskaveee.:

Öhöm. Csak útközben elvitte a nyusszancs a káposztát.Ö

jegeskaveee. 2019.11.23. 11:48:35

@látjátok feleim szümtükkel: Öhömmm... :)))
A slambuc igenis öhöm. :D

MadMary 2019.11.23. 14:05:08

@jegeskaveee.: Egyik kedvenc ételem. :-)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.11.23. 16:07:24

@MadMary: Valóban soknevű egy fogás. A blogtalálkozónkon 1kutya főzte, és remek volt!
"Slambuc, öhöm, öhön, öreglebbencs, levetlen, betyáros, topogó, galaburgyi, hagyományos hajdúsági étel"
Persze a gránátoskocka kicsit más, mert ott nem együtt fő a krumpli a tésztával. Én egyszer próbáltam együtt főzni friss tésztával - katasztrofális lett!
blogkocsma.blog.hu/2014/10/14/10_tojasos_hazi_teszta_es_az_egyfazekas_grenadirmars
De száraz tésztával működik - az több viszet szív fel.

MadMary 2019.11.23. 20:45:24

@Andrass9: Ha nagyon rámjön a mohóság, én is egyfazekas módszerrel főzöm a grenadírmarsot, de szigorúan száraztésztával. A frissen gyúrt tészta tényleg nem igazán alkalmas ehhez az ételhez...

kobold63 2019.11.24. 03:10:17

@Andrass9:
@MadMary: Nagyon szeretek minden tésztát, de egész életemben tartózkodással fogyasztottam. Családi hagyomány sem volt a tésztagyúrás, én nem is csináltam életem során sosem, nokkedlit meg zsömlegombócot igen, kelt tésztákat, kovászos kenyeret gyakran. Száraz tésztát használtam, most meg már semmilyet sem. Mindig külön kifőztem a tésztát, pár perc különbség, szerintem, odatenni a fazék vizet forrni.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.11.24. 03:46:06

@kobold63: Az a pár perc valóban nem érdekes, viszont egy edénnyel többet kell mosogatni :) Szerintem.

kobold63 2019.11.24. 04:26:13

@Andrass9:
A tökéletesen elkészített étel megér annyit:) Szerintem.

kobold63 2019.11.24. 10:06:18

@kobold63:

Igaz, vannak szituációk, amikor természetesen nincs jobb megoldás, mint pl. kempingezés, egy rezsó, egy lábos és egyéb életveszélyes alkalmak.:)))