Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint 2.600.000-an töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

  • élhetetlen: @Andrass9: Bocs, még egy kör. “Valahogy ez nem volt normális (mi sem ...)” Nem sok rántott húst sü... (2019.12.14. 01:07) "Rice Krispies" édesség
  • kobold63: @Andrass9: :))) (2019.12.10. 23:33) Ananász pite a vejemnek
  • tarackos: @Waka: Lángos tésztában is jó lehet, szoktam látni piacon calzone szerűen összehajtva virslivel va... (2019.12.09. 11:53) Húsos batyu
  • látjátok feleim szümtükkel: @BOAR: Kétszer is finom. (2019.12.07. 21:01) Cafatos disznó a mozdonyban - BBQ pulled pork
  • Andrass9: @MadMary: Mi meg pont azért teszteltünk egy közepes tudásút, hogy vajon kell-e az nekünk. Mivel s... (2019.12.04. 23:06) Egybensült borjúcomb ismét

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (8) A1 marinád (4) A1 szósz (4) áfonya (3) Aji Crystal (6) alaplé (67) alma (29) almaecet (16) almalé (3) almaszósz (4) ananász (2) Ancho Gigantea (8) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (7) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (34) babérlevél (35) bableves (3) bacon (34) Balaton (2) balzsamecet (13) bambuszrügy (2) banán (3) baracklekvár (6) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (19) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (4) bazsalikom (48) bazsalikomsó (7) BBQ (12) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (6) Bechamel (2) bélszín (9) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (10) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) bl112 (2) bor (21) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (5) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (25) bőrősháj (2) bors (246) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) cajun (3) Cajun (3) cajun fűszerkeverék (16) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (3) cayenne bors (6) cékla (14) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (8) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (65) citromfű (12) citromhéj (29) citromlé (36) citromnád (12) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) creole (3) Creole (2) creole fűszerkeverék (5) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (50) csilipaprika (44) csilipaszta (25) csilipehely (4) csilipor (3) csiliszósz (4) csili krém (11) csillagánizs (3) csiperke (19) csipetke (13) csipsz (3) csirke (23) csirkealaplé (2) csirkeaprólék (2) csirkecomb (23) csirkecomb filé (8) csirkeláb (2) csirkemáj (9) csirkemell (18) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (4) csirkeszárny (11) csodahüttő (10) csokoládé (8) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (4) csontvelő (2) csuka (3) csülök (28) csusza (2) cukkini (10) cukkíni (20) cukor (121) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (2) curry (19) currypaszta (10) C vitamin (3) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (32) datolya (3) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (26) disznózsír (2) durbincs (2) ecet (20) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (51) ementáli (4) eper (5) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (9) fahéj (34) fánk (3) farhát (4) Farkas András (21) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (21) fehérbors (45) fehérhagyma (8) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebors (90) feles borsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (2) fogpiszkáló (2) fokhagyma (368) fokhagymapor (3) fokhagyma granulátum (10) füge (4) füst (8) füstölény (4) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (2) füstölt kolbász (13) füstölt oldalas (5) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (3) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (7) galambbegy saláta (4) galangal (5) galuska (4) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (7) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (45) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (62) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (6) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (4) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (74) gyömbér (100) gyöngytyúk (2) habanero (7) habarás (2) habcsók (2) hagyma (274) hagymakarika (2) hagymalevespor (6) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (16) halványító zeller (3) hamburger (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hátszín (13) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (2) homár (3) húsgombóc (3) húslé (3) húsleves (15) húsos csont (2) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (22) jalapeño (20) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (4) jégcsapretek (2) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (4) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (7) kacsaháj (5) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (4) kacsaszárnytő (2) kacsazsir (3) kacsazsír (38) kacsazúza (3) kacsazuza (2) kaffir lime levél (5) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (71) kakukkfű (37) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (9) kápia (26) kapor (32) kapormag (7) káposzta (14) kapri (4) kapribogyó (14) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (24) karalábé (25) karamell (3) kárász (6) kardamom (21) karfiol (21) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (3) kecskesajt (2) kecskeszarv (3) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (5) kelkáposzta (17) keményítő (9) kemény sajt (3) kenyér (24) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (9) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (4) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (2) kocsonya (3) kocsonyahús (3) koktélparadicsom (3) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (10) kolbász (23) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (13) kömény (69) köménymag (12) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (24) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (15) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (134) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (16) kukoricadara (7) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (16) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (14) lamb (2) langalló (2) lángolt kolbász (2) lapcsánka (2) lapocka (12) laskagomba (9) lazac (9) lecsó (27) lecsókolbász (3) lecsópaprika (4) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (13) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (10) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (4) liba (2) libacomb (6) libaháj (5) libamáj (6) libaszárny (2) libazsír (17) lilahagyma (42) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (38) lime levél (6) liszt (96) lucullus (4) Lucullus (6) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (24) majoranna (77) mák (12) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (10) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (10) marhahús (7) marhalábszár (4) marhalapocka (3) marhanyak (12) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (20) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (47) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (63) mustármag (19) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (8) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (5) olaj (13) olajbogyó (6) oldalas (31) oliva (19) olívabogyó (3) olivaolaj (111) olívaolaj (7) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (5) oregano (46) öregtészta (2) őrölt kömény (4) őszibarack (2) osztrigaszósz (8) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (18) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (30) paprikacsuma (26) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (117) paradicsomlé (24) paradicsompüré (27) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (4) paraj (5) parázskrumpli (2) parmezán (29) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (13) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (10) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (131) petrezselyemgyökér (17) petrezselyem levél (37) pirítós (3) pirospaprika (69) piros jalapeno (2) piskóta (8) pisztráng (4) pite (7) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (7) póréhagyma (23) pörkölt (10) portobello (4) prézli (32) pritamin (4) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (9) repceolaj (2) retek (5) réteslap (3) rétesliszt (12) ricotta (3) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (38) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (4) rizstészta (2) rókagomba (5) római kömény (40) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (62) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (46) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (6) salotta (44) salsa (3) San Marzano (4) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (135) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (10) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (2) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (20) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (5) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (10) snidling (19) (238) sodó (3) sólet (2) sonka (17) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (35) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (16) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (27) spenót (40) Spicy Fiesta (8) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (57) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (3) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (21) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfübors (30) szegfűbors (5) szegfűgomba (4) szegfűszeg (6) szegfüszeg (8) szejtán (4) szélesmetélt (5) szemesbors (2) szerecsendió (54) szerecsendióvirág (41) szezámmag (10) szezámolaj (7) szibériai saláta (3) szilva (8) szilvalekvár (6) szilva eltevés (2) szinesbors (5) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szódavíz (2) szójaszósz (31) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (7) taco (2) tamarind (2) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (10) tarja (18) tarka répa (2) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (3) tbone (2) tej (79) tejfel (56) tejföl (77) tejszín (81) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (2) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (6) tócsni (3) tofu (2) tojás (186) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (8) tök (7) tokaszalonna (2) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (5) trappista (8) tüdő (2) túró (29) túrógombóc (4) TV paprika (6) tyúk (3) uborka (21) újhagyma (40) újkrumpli (14) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (197) Váncsa (2) vanília (23) vaníliakivonat (13) vaníliás cukor (14) vargánya (15) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (8) vereshagyma (3) virsli (7) víz (15) vörösbor (17) vöröshagyma (109) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (22) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (48) zellergumó (34) zellerlevél (29) zellerszár (26) zöldbab (13) zöldbableves (2) zöldbors (3) zöldborsó (36) zöldpaprika (66) zöldség (3) zsálya (37) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (9) zserbó (2) zsír (54) zsíroskenyér (2) zúza (5) zuza (2) Címkefelhő

Céklás tócsi

2019.11.17. 07:00 Waka

Évi rendes szűrővizsgálaton voltam az üzemorvosnál. EKG, vérnyomás, látás, ect.
- Mikor voltál utoljára laborban? - kérdezte a doki.
- Hát valamikor a kiegyezés idejében - feleltem.
- Akkor írok egy beutalót, - mondta - de előtte nehogy teleedd magad csülkös pacallal! Tudom, hogy szeretsz főzőcskézni meg nagyokat enni.
Szóval, megvolt a kihívás. Valami olyasmit kell főzni, ami nem dob nagyot a vérképen, ugyanakkor valamelyest ehető. A tócsi látszott erre a legalkalmasabbnak. Megengedő étel, hagyja magát, erőszakolják is folyamatosan, cukkinivel, zellerrel, miacsudával. Én is éppen erre készültem.
A kert a mostoha időjárás dacára elhalmozott minden jóval. Többek között alkarnyi paszternákok és harminc centis céklák nőttek, ezekkel terveztem az erőszakot végrehajtani. Ahogy nagyanyáink hajdan, azt eszem, ami éppen van.
Bár még a büdös életbe' nem készítettem ilyet, hihetetlen önbizalommal vágtam bele, és az eredmény nem maradt el a várakozástól.

img_20191110_141051.jpg

Hozzávalók:
- krumpli
- paszternák
- cékla
- vöröshagyma
- fokhagyma
- tojás
- liszt
- só
- fekete bors
- olaj a sütéshez
- tejföl és sajt a tálaláshoz

img_20191109_133542.jpg

Az eredeti német V-Gyula legfinomabb részén először a krumplit, a paszternákot és a vöröshagymát reszeltem le, és összeforgattam. Erre jött a cékla és a finomabb reszelőn pépesített fokhagyma, majd újabb keverés. A keverések között egy-egy jó csipet sóval és borssal megszórtam a zöldségeket.

img_20191109_135833.jpgimg_20191109_140153.jpg

A még viszonylag száraz keverékhez kanalanként lisztet adtam és azzal is összekevertem.

img_20191109_140648.jpg

Két tojást ütöttem rá, megint kevertem, aztán egy órára félretettem. Az idő alatt eresztett némi levet, ezért még egy jó kanál lisztet belevegyítettem.

img_20191109_140913.jpgimg_20191109_143251.jpg

Kanalanként forró olajba tettem és a kanál aljával ellapogattam. Mindkét oldalát ropogósra sütöttem.

img_20191109_144002.jpgimg_20191109_144421.jpg

Jókora adag lett, nem volt gondom még hétfőn sem a vacsorára.

img_20191109_163124.jpg

Még azon forrón reszeltem rá egy kis olvadós sajtot, és kanalaztam mellé némi tejfölt.

img_20191110_141014.jpg

Finom lett. A fűszerezés igazi jó magyarosra sikerült. A céklacsíkok kissé édeskések lettek, a paszternák pedig ahol megpirult, enyhén csípős. Most már csak a laboreredményt kell megvárni.

22 komment

Címkék: vöröshagyma fokhagyma tejföl cékla tócsi tócsni paszternák

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr1515301812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kobold63 2019.11.17. 08:32:21

A protokol az évenkénti vérvétel elött : 12 óra éhezés, sok viz fogyasztással.

látjátok feleim szümtükkel 2019.11.17. 09:08:44

Gondolom a vizelet színe alapján soron kívül elemeznek.

kobold63 2019.11.17. 09:11:22

Jól néz ki a kevés liszttel készített tócsi. Miért csípős a paszternák?

jegeskaveee. 2019.11.17. 11:33:07

@kobold63: Miért csípős? Mert torma volt az a paszternák.:)
(viccvót)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2019.11.17. 12:40:37

@kobold63: A 12 óra majdnem megvolt. Van egyfajta csípős íze, akárcsak a petrezselyemnek.
@látjátok feleim szümtükkel: Azért nem előtte nap ettem.

MadMary 2019.11.17. 13:11:24

Török testvéreink (ha-ha... viccvót...) ezt mücver néven művelik. Nyaranta szoktam csinálni, amikor már van zsenge cékla, de még cukkini is bőven. Tejföllel-sajttal addig eszem, míg ki nem ürül a tál. :-)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.11.17. 16:24:27

Az étek jó!! Hát még, ha sütőben sütöd, mert akkor tizedannyi olajat eszel meg vele.
Ma reggelire "hash brown" volt, ami a lepcsánka lebutított változata: csak a lereszelt krumpli nagyon kevés avokado olajjal spriccelve. Persze oliva is jó hozzá. Mi kb. 5 mm vastagságban terítettük el a tapadásmentes alufólián (teflonos vagy szilikon sütőlap is jó), kicsit sóztuk és ment a sütőbe 220C fokra 5-8 percre. Ekkor alul már kicsit barnult, forgattuk és még 5 perc. Bő fél kiló volt, de elfogyott 12 tojás és 8 német kolbász társaságában reggelire ötünknek :)
Én meg abban reménykedtem, hogy fogyni fogok idekinn ...

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2019.11.17. 21:18:23

@Andrass9: A bejegyzésben nem publikáltam, de a temérdek hozzávaló miatt már az első körben kettévált a lereszelt zöldség. Olajozott tepsiben, három centi vastagon, uszkve másfél kiló alapanyag sült meg egy óra alatt. Kevesebb ropogós része lett, és a közepe is inkább krémes volt, no meg villával kellett enni. De jó volt az is.

Fenchurch68 2019.11.17. 21:43:38

Én már az első fázisfotónál megettem volna csak úgy magában :) de megsütve is jó lehetett. Hát még a tepsis változat.

látjátok feleim szümtükkel 2019.11.18. 07:56:59

@Waka:

Andrass9 nem a te sütődre gondolt.

Egyébként fél centi vastag rétegben gyorsan megsült volna, és lehet, hogy három adag lett volna belőle. Kanalanként rakva is lehet sütni, nem csak egyben. Bár lehet, hogy úgy még most is sütnéd.

Egyébként jó ez így nagyon, kell egy kis zsirdék, anélkül nincs íze.

Mellesleg beszélhetnél már a télapóval, hogy hozzon neked karácsonra egy új tüzhelyet.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2019.11.18. 16:56:00

@látjátok feleim szümtükkel: A tűzhellyel tulajdonképpen nincs baj. Az elektromos vezeték a sarkalatos pont. Öreg alumínium kábel, cserélni viszont csak véséssel lehetne, az meg monstre vállalkozás lenne. Így viszont nem merem használni a grill funkciót. Grill meg azért van a tűzhelyben, mert elfogyott az a típus (grill nélküli), amit rendeltem, hoztak hát egy drágábbat grillel ugyanannyiért.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2019.11.18. 16:57:05

@Fenchurch68: Olajban sütve ropogósabb volt, ha lett volna hozzá cérnám, mind úgy készítem.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2019.11.18. 18:52:56

@jegeskaveee.: Csak pár szálat bele, hogy ropogósabb legyen.

vörösbor(de)minőségi 2019.11.23. 17:36:25

@Waka: ezt a csodareszelőt milyen néven és hol vehetném meg?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.11.23. 19:10:00

@vörösbor(de)minőségi: Ezt az Original Börner V Slicer néven kéne, hogy árulják. Azért találtam neked hasonlót, de gyanúsan olcsó:
www.mutimitvegyek.hu/v-gyalu-2846

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.11.23. 19:13:13

@vörösbor(de)minőségi: eBay-en tudsz eredetit is venni. ebay.co.uk-ről gyakran vásárolok. Brexit előtt rendelj !!

jegeskaveee. 2019.11.23. 19:36:45

@Andrass9: Ilyen öröklött V-gyalum nekem is van a spájzban valahol...
Itthon is lehet kapni, tán a maradék Vas-Edény boltokban, de a neten én is találtam hasonlót. Ez nem jó minőségű, vagy ez is a gyanúsan olcsó kategória?

hetiolcso.hu/Zoldseg-gyumolcs-szeletelo-V-gyalu

MadMary 2019.11.23. 20:37:45

@Andrass9: @jegeskaveee.:
Felpiszkáltátok a kíváncsiságomat, elkezdtem kotorászni a weben - úgy néz ki, hogy a Börner német, van neki csinos honlapja és webboltja is, nem fogja érinteni a Brexit sem. :-)
www.boerner.de/

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.11.23. 20:44:04

@MadMary: Ilyen mélyen nem ástam bele magam, de a V6 valóban húzós árral rendelkezik. Viszont rengeteg különböző kése van, és mindent gyalulhatsz vele. Nekem először egy V3 volt, amit garázsvásáron vettem az USA-ban. Ennek eltört a közepe, de megjavítottam. Azután vettem egy V5-öt, amit évente egyszer, ha előveszek... Továbbra is a javítottat használjuk.

vörösbor(de)minőségi 2019.11.26. 17:21:58

@Andrass9: mintha egy ford mustang motorról beszélnétek :))))
v5 stb stb...
köszönöm a javaslatot,majd akkor megnézem mit és hol és az árra is figyelek.ha túl olcsó akkor nem veszem meg,bár már évek óta odavagyok ezért és mindig amikor valaki megemlíti a szerkezetet-akkor nagyon előkerül a hiánya. nem mellesleg pedig sokszor elegem van a hagyományos zöldségfelszeletelésből,és jó lenne más formában.