Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint 2.600.000-an töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (7) A1 marinád (4) A1 szósz (3) áfonya (3) Aji Crystal (6) alaplé (67) alma (29) almaecet (15) almalé (2) almaszósz (3) Ancho Gigantea (8) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (7) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (34) babérlevél (35) bableves (3) bacon (34) Balaton (2) balzsamecet (13) bambuszrügy (2) banán (3) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (19) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (4) bazsalikom (48) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (12) bbq oldalas (3) BBQ szósz (6) Bechamel (2) bélszín (9) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (10) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) bl112 (2) bor (20) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (4) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (25) bőrősháj (2) bors (243) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) cajun (3) Cajun (3) cajun fűszerkeverék (15) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (3) cayenne bors (6) cékla (13) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (8) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (65) citromfű (12) citromhéj (28) citromlé (36) citromnád (12) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) Creole (2) creole (3) creole fűszerkeverék (5) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (50) csilipaprika (44) csilipaszta (25) csilipehely (4) csilipor (3) csiliszósz (4) csili krém (11) csillagánizs (3) csiperke (19) csipetke (13) csipsz (3) csirke (23) csirkealaplé (2) csirkeaprólék (2) csirkecomb (22) csirkecomb filé (8) csirkeláb (2) csirkemáj (9) csirkemell (17) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (11) csodahüttő (10) csokoládé (8) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (4) csontvelő (2) csuka (3) csülök (28) csusza (2) cukkíni (20) cukkini (10) cukor (119) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (2) curry (19) currypaszta (10) C vitamin (3) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (32) datolya (3) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (26) disznózsír (2) durbincs (2) ecet (20) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (50) ementáli (4) eper (5) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (9) fahéj (34) fánk (3) farhát (4) Farkas András (20) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (21) fehérbors (44) fehérhagyma (8) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebors (89) feles borsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (2) fogpiszkáló (2) fokhagyma (364) fokhagymapor (2) fokhagyma granulátum (10) füge (4) füst (8) füstölény (4) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (2) füstölt kolbász (12) füstölt oldalas (5) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (3) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (7) galambbegy saláta (4) galangal (5) galuska (4) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (7) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (44) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (62) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (6) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (4) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (73) gyömbér (100) gyöngytyúk (2) habanero (7) habarás (2) habcsók (2) hagyma (270) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (16) halványító zeller (3) hamburger (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hátszín (13) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (4) Hoisin szósz (2) homár (3) húsgombóc (3) húslé (3) húsleves (15) húsos csont (2) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (20) jalapeno (22) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (4) jégcsapretek (2) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (7) kacsaháj (5) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (4) kacsaszárnytő (2) kacsazsír (36) kacsazsir (3) kacsazúza (3) kacsazuza (2) kaffir lime levél (5) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (70) kakukkfű (37) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (9) kápia (26) kapor (32) kapormag (7) káposzta (14) kapri (4) kapribogyó (14) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (23) karalábé (25) karamell (3) kárász (6) kardamom (21) karfiol (21) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (3) kecskesajt (2) kecskeszarv (3) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (5) kelkáposzta (17) keményítő (8) kemény sajt (2) kenyér (24) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (9) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (4) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (2) kocsonya (3) kocsonyahús (3) koktélparadicsom (2) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (10) kolbász (23) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (12) kömény (66) köménymag (12) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (24) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (15) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (133) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (16) kukoricadara (7) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (16) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (14) lamb (2) langalló (2) lángolt kolbász (2) lapcsánka (2) lapocka (10) laskagomba (9) lazac (9) lecsó (27) lecsókolbász (3) lecsópaprika (4) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (13) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (9) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (4) liba (2) libacomb (6) libaháj (5) libamáj (6) libaszárny (2) libazsír (17) lilahagyma (42) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (38) lime levél (6) liszt (94) Lucullus (6) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (24) majoranna (75) mák (11) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (10) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (10) marhahús (6) marhalábszár (4) marhalapocka (3) marhanyak (12) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (20) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (46) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (63) mustármag (19) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (8) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (5) olaj (13) olajbogyó (6) oldalas (31) oliva (19) olívabogyó (3) olivaolaj (110) olívaolaj (7) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (5) oregano (46) öregtészta (2) őrölt kömény (4) őszibarack (2) osztrigaszósz (8) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (18) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (30) paprikacsuma (25) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (117) paradicsomlé (24) paradicsompüré (26) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (4) paraj (5) parázskrumpli (2) parmezán (29) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (12) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (10) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (129) petrezselyemgyökér (17) petrezselyem levél (37) pirítós (3) pirospaprika (68) piros jalapeno (2) piskóta (8) pisztráng (4) pite (7) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (7) póréhagyma (23) pörkölt (10) portobello (4) prézli (31) pritamin (4) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (9) repceolaj (2) retek (5) réteslap (3) rétesliszt (12) ricotta (3) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (37) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (4) rizstészta (2) rókagomba (5) római kömény (39) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (62) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (46) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (43) salsa (3) San Marzano (4) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (134) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (10) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (2) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (20) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (5) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (10) snidling (19) (234) sodó (3) sólet (2) sonka (17) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (35) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (16) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (27) spenót (39) Spicy Fiesta (8) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (56) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (3) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (21) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfűbors (5) szegfübors (30) szegfűgomba (4) szegfűszeg (6) szegfüszeg (8) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (54) szerecsendióvirág (41) szezámmag (10) szezámolaj (7) szibériai saláta (3) szilva (8) szilvalekvár (6) szilva eltevés (2) szinesbors (5) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szódavíz (2) szójaszósz (31) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (7) taco (2) tamarind (2) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (10) tarja (18) tarka répa (2) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (3) tbone (2) tej (77) tejfel (56) tejföl (76) tejszín (81) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (2) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (5) tócsni (2) tofu (2) tojás (185) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (8) tök (7) tokaszalonna (2) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (5) trappista (8) tüdő (2) túró (29) túrógombóc (4) TV paprika (6) tyúk (3) uborka (21) újhagyma (40) újkrumpli (14) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (195) Váncsa (2) vanília (23) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (14) vargánya (15) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (8) vereshagyma (3) virsli (7) víz (14) vörösbor (17) vöröshagyma (107) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (21) yuba (2) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (48) zellergumó (33) zellerlevél (28) zellerszár (26) zöldbab (13) zöldbableves (2) zöldbors (3) zöldborsó (36) zöldpaprika (66) zöldség (3) zsálya (37) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (8) zserbó (2) zsír (54) zsíroskenyér (2) zuza (2) zúza (5) Címkefelhő

Elrontott csilis marha puliszkával

2019.10.15. 07:00 Andrass9

A receptből a bab kimaradt, mert eredetileg csak síma tokányt terveztem, így ez chilli con carne lett bab nélkül - ahogy délen, Texasban készítik. Északabbra a szegényebb családok tettek bele babot is, arrafelé drága volt a hús. Én kihagyom a - jó magyar módra, nomeg délnyugat USA módra - csilibe épített kukoricát, köretnek eszem hozzá, mert a kukoricának semmi köze a csilihez - esetleg kis kukoricalisztet (amiből az igazi tortilla készül) lehet hozzá adni sürítőanyagnak. Ez persze legalább akkora polémiát indíthat meg, mint az "igazi lecsó" receptje ...

39.jpg

Nincs itthon a feleségem, ezért felhoztam két szép Angus osso bucco szeletet, hogy most azt főzök. Igenám, de a hozzávalók begyűjtése során belebotlottam szárított Ancho Gigantea-ba (amit ebben a formájában már szabad anchonak hívni:), amit vagy két éve tettem el szárítva. Még úgysem készítettem igazi csili szószt szárított paprikából, így itt az alkalom.

A húst már elővettem kiolvadni, vissza nem tehetem, ezért ebből a lábszárból készítem el. A hozzávalók:

  • 1 kg csontos Angus marhalábszár
  • 1 nagy marék ancho csili (saját)
  • 2 db Guajillo csili (nem csíp)
  • 5 deka hegyes kucsmagomba - szárított
  • 1 vereshagyma
  • 1 lilahagyma
  • 3 ek kacsazsír
  • 1 ek liszt
  • 1 kis csokor bazsalikom
  • 4 zellerszár (saját termés)
  • 2,5 dl csontalaplé
  • 0,75 dl vörösbor
  • 1 tk eredeti indiai Lampong feketebors (hogy a Fickó is irígykedjen)
  • 1 tk őrölt kömény
  • 10 dkg kukoricadara
  • 2,5 dl teljes tej
  • 2,5 dl csontalaplé (nem hiba, kell a második is)
  • 15 dkg vaj

10.jpg

Miután már igencsak éhes voltam, gyorsan megfőztem a puliszkát, ám előbb beáztattam a kucsmagombát - annak idő kell. A tejet és az egyik alaplevet összekevertem, kicsit sóztam és öt deka vajjal felforraltam. Ekkor szép lassan beleöntöttem a kukoricadarát, amit folytonosan kevertem, nehogy csomós legyen. Amíg lassan főtt, vágtam bele kis bazsalikomot, és elkezdtem további vajakat adni hozzá. Mire elkészült, elfogyott a 15 deka vaj ...

11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg
15.jpg 16.jpg 17.jpg 18.jpg

Egy nagyobb alufóliára kiöntöttem, és szépen elegyengettem kb 4 mm vastagra. Mivel volt benne zsiradék, nem aggódtam, hogy netán leragad. Főzés közben ezután kanállal eszegettem is belőle.

19.jpg

A szárított csiliket megpörzsöltem a gázon, majd felaprítva egy jénaiba tettem. Adtam hozzájuk egy deci vizet, és fedő alatt felforraltam, hogy rehidratálódjanak.

20.jpg 21.jpg 22.jpg 23.jpg

A húst lefejtettem a csontokról, felvagdostam nagyobb csíkokra, megsóztam kicsit, majd a liszttel vékonyan megszórtam. A végén pedig borsoztam és köményeztem. A csontokat se hagytam ki!

24.jpg 25.jpg 26.jpg 27.jpg

Olyannyira nem, hogy azokat pirítottam meg először a kacsazsíron. Beleszórtam az egészborsot is, hogy piruljon kicsit. Végül beletettem a húst is a csontok mellé.

28.jpg 29.jpg 30.jpg 31.jpg

Addig pirítottam a húst, amíg teljesen zsírjára sült. Közben fekockáztam a hagymát nagyobb darabokra, valamint a zellerszárat is felkarikáztam. Amint a hús elkészült, azt kivettem a lábasból egy tányérra - ott ellesz, míg megalapozunk neki.

32.jpg 33.jpg 34.jpg 35.jpg

A zsírba tettem először a zellerszárat - az lassabban párolódik meg, majd utánaküldtem a hagymákat. Amikor már az is áttesző lett, beleöntöttem a kis vörösbort, hogy feloldjam az edény fenekéről is az ízeket. Végült ment bele a rehidratált kucsmagomba is.

36.jpg 37.jpg 38.jpg 40.jpg

Egy kis rotyogás után belekevertem a kiáztatott csilit a levével, összeforraltam és utánaküldtem a másik felhigított csontalaplevet. Főztem a csilivel mintegy fél órát.

41.jpg 42.jpg 43.jpg 44.jpg

Beletettem a csontokat és a húst, lefedtem és kis lángon mocorgott az étek mintegy négy órát.

45.jpg

Éjjel békén hagytam, aludtam magam is. Csak másnap reggel tálaltam magamnak.

46.jpg

Bekaptam egy nagy falatot

47.jpg

és kishíjján kiköptem. Mintha egy homokozó lenne a számban! A kucsmagomba annyira tele volt homokkal, hogy mindent elnyomott!! Szerencsére az íze csodás volt a húsnak, a csili szép sötét szószt eredményezett.

Persze ételt nem dobok ki, megettem becsülettel, miközben lecsiszolta a fogaimat.

Tanulság: még a szárított gombát is ellenőrizzük, nincs-e benne idegen anyag...

31 komment

Címkék: tej hagyma bazsalikom vörösbor bors vaj kacsazsír lilahagyma liszt marhalábszár kukoricadara kömény zellerszár kucsmagomba Ancho Gigantea csontalaplé guajillo Lampong bors

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr9415034628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kobold63 2019.10.15. 08:39:25

Teljesen mindegy, hogy minek nevezed, mi az elfogadott. A "chili" felel meg szerintem leginkább. Errefelé. Kukorica nincs benne, ez otthoni hiedelem, de neked tudni kell, hiszen ez a "legamerikaibb étel", nem mexikói, mint sokan gondolják. A chili con carne elnevezés nagyon régen volt használarban, amikor zoldségekből készítettek chilivel ételt, mint pl. a lecsó. A tehetősebb vendéglők kezdtek húst, szárított húsport is belefőzni, ezt aztán chili con carne-nak, csili hússal-nak nevezték. Manapság a klasszikus chili csak húst jelent, a főző versenyeken még azt is megszabják, hogy lehet-e paradicsomot használni. Babot és kukoricát semmiképen sem.

Persze, hogy magadnak mit és hogyan főzöl, minek nevezed, csak rajtad múlik. Kihangsúlyoztam, hogy ez az itteni (É. Amerika) nomenklatúra .

Jól néz ki, az a lényeg.

látjátok feleim szümtükkel 2019.10.15. 09:54:33

Hehehe! Így kell a belet kisíkálni.

Dikusz 2019.10.15. 10:02:42

@kobold63: "Kukorica nincs benne, ez otthoni hiedelem"
Ez a hiedelem a Piedone-filmekből ered, Bud Spencer ott tolta az arcába kamionosként(is). Nagyon szerettem a filmjeit, őt is mint embert, és a kukoricás csilis babról mindig az ő jut eszembe.:)))

Dikusz 2019.10.15. 10:05:52

Hát, el tudom képzelni, milyen megrázó élmény lehetett a homok az ételben. Engem a guta ütött volna meg.

Jól néz ki, jó íze is volt biztos a homokízt levonva, de én a borssal (pláne az egésszel) hadilábon állok.:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.10.15. 12:50:15

@kobold63: Csilit sokat ettem és nagyon sokfélét. Babot csak a Shorty's láncban itt fenn, északon. Kukoricát sehol nem láttam benne ...

kobold63 2019.10.15. 17:47:18

@Andrass9:

Elárulom, csinálom babbal is, amikor ahogyan kérik. Nem vagyunk Texasban, ahol "If it's bean, ain't chilli. "

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2019.10.15. 21:13:27

Ez megint egy monstre fogás, de a puliszka mindent visz. A gombával sajna már én is belefutottam ilyenbe. Az ismerőstől kapott rókagomba
nem volt éppen konyhakész, akkor nem volt időm vacakolni vele, bevágtam a fagyasztóba, aztán főztem vele. Olyan nagy baj nem lett belőle. A kukorica nálam is érzékeny kérdés. Vannak fogások, ahol el nem tudom képzelni. A pizza pont ilyen. Aki arra kukoricát (és ananászt) tesz, az bármilyen aljasságra képes.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.10.15. 21:28:13

@Waka: Én biztos, hogy mindenre képes vagyok! Még ananászt is tennék a pizzára (ha sütnék pizzát).

zsocek 2019.10.15. 21:55:45

Végtelenül szánalmas erőlködés a "jaj, de nagyon autentikus, texasi receptet adok nektek" kategóriából. Röhejesen nagyképű (Angus lábszár, belefutottam néhány Ancho Giganteaba, indiai Lampong feketebors - nyilván Texasban ezt használják stb stb),túlbonyolított recept, röhejesen avitt nyelvezettel - kis lángon mocorgott az étek - ,nem ártana némi tényleges texasi tanulmány, mielőtt rájuk hivatkozik valaki.

kobold63 2019.10.16. 00:31:01

@Andrass9: Fura dolog történt, amint rámentem a blogra, valószínüleg megcsúszott az egész és én csak a kép alatti részt kezdtem olvasni. A kép felettit nem olvasva írtam a hozzászólást
Na látod, milyen egyformán gondolkozunk, chiliben legalább :))))

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.10.16. 09:14:00

@kobold63: A nagy pocsolyán túl élünk/éltünk sokáig mindketten. A tapasztalat meg ragad az emberre, mint a kosz :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.10.16. 19:02:44

@zsocek: Viszlát - ennyi elég is volt belőled!

vörösbor(de)minőségi 2019.10.20. 12:34:42

@Andrass9: szórakoztató volt ezt a feneketlen mélységű buta kekeckedést látni :))
még kicsit szórakoztam volna ezen,mi mindenre képes és hogyan, csak a hörgés kedvéért..
(nyilván megértem hogy "elraktad")

kocsmagomba 2019.10.20. 19:07:02

@vörösbor(de)minőségi: de jó, hogy itt vagy, tőled szeretném megkérdezni, hogy engem miért "rak el" András? Pizzaszeletvágó voltam, ma kocsmagomba, talán emlékszel, vagy mondjam a még régebbi nevemet is? Írtam ide jó posztokat, mikor András megsérült felajánlottam a segítségemet neki és Wakának. Azután váratlanul megsértett egy kobold nevű illető, akire durván reagálok. Azóta tiltó listán vagyok, cenzúráznak, a "lányok" hozzám se szólnak. Te, mint régi ember itt, meg tudod mondani mi történik? Magán üzenet is jó lesz. Tudom, te is emlékszel, nem voltam én se türelmes emberekkel itt, de amit a fentiek ismeretében itt kapok, az mégis furcsa.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.10.20. 19:36:55

@vörösbor(de)minőségi: Van egy szint, aminél mélyebre már nem akarok lemenni :)

látjátok feleim szümtükkel 2019.10.20. 19:53:35

@Andrass9:

Az én anyámnak nem volt csak 6 elemije, de mondott egy nagy bölcsességet, amikor panaszkodtam, hogy mások miként beszélnek velem. Azt mondta, ne foglalkozzak velük, és a viselkedésével mindenki a saját szegénységi bizonyítványát állítja ki. Igaza volt?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.10.20. 21:24:00

@látjátok feleim szümtükkel: Száz százalékig!!!!!!
Én nekem meg nem kellene reagálni ezekre :)))

old forester 2019.10.21. 09:45:37

@Andrass9: Figyelmedbe ajánlom az alábbi történetet:
"A tanítvány megkérdezi a jógit: - Mester, mi a legfontosabb a megvilágosodás felé vezető úton?
- Az fiam, hogy az ember ne vitatkozzon hülyékkel.
- Mester, szerintem ez nem így van.
- Igazad van fiam."
Úgyhogy jól gondolod.

vörösbor(de)minőségi 2019.10.24. 09:06:11

@kocsmagomba: hello,kedves kocsmagomba.fogalmam sincs ki vagy bár az előző nick-nevedre valóban emlékszem,de nem tudok felidézni semmit.tudok(tudnék) mondani olyat aki nekem rendkivül irritáló volt,de ilyenkor tovább görgettem,ráadásul a későbbiek során azzal is szembesültem,hogy volt akik kedvelték sőt szerették.mivel engem a hideg rázott minden megnyilvánulásától- a neten több helyen is megmutatkozott- igy konkrétan nekem más dolgom nem volt mint fennakadt szemekkel nagyon gyorsan el! szerintem a leírtakon ne keseregj,vagy félreértés lehet a ok,vagy egyéb előttem nem ismert bármi más. itt a neten nem ismerősöknek de sokszor ismerősöknek is adódhat nehéz szituácio mert a leírtakat önkéntelenül is a másik aki olvassa,az "ellátja hangsulyokkal" és ez már nagyon kényes helyzetet is okozhat.nem okoz-okozhat. szerintem ezt neked kellene tisztáznod a bloggazdával-nálam erre nincs magyarázat.inkább olvasok,keveset szólok bele a nagyok dolgába ha igen akkor kérdezek,de nincs igényem megnyilvánulni jelentős mennyiségben itt a neten.persze-előfordul.a tiltáshoz azért kell valami eléggé hatásos akciózás,és az is lehet,hogy akkor szaladtál bele a virtuális pofonba amikor éppen nem is volt erre magyarázat-minden lehet.látod,még arra is van lehetőség,hogy az ember új néven akárhányszor újjászülessen,és visszamásszon oda ahonnan kidobták. erre azért az életben nem sok esély van :)) mint látod segiteni nem tudtam,és elmondom neked azt is,hogy a most letiltott zsocesz(asszem igy irja) is engem szórakoztatott.bloggazdát nem.ki is lett penderitve a kocsmából.attól,hogy én simán csak az azt léptem volna,hogy soha egy nyikkal nem reagálok(nincs ennél nagyobb büntetés)és hagytam volna ezt a szerencsétlent vergődni,mert ez valójába nem más mint szánalmas nyomulás a neten.én azon is elszórakoztam,hogy belenéztem a többi helyen elkövetett súlytalan semmi megnyilvánulásaira,és szomorúan megállapitottam a frusztrációt és személyiségzavart de egyéb mást is.egy szerencsétlen ember-aki akkor él ha kekec fsz.neked ha ez egy nem kellemes de tisztázható ügy akkor bíztatlak rá.ok nélkül senki nincs a pulttól elzavarva,nyugodtan kérheti az újabb kört mindenkinek:)) (a többiektől szelid elnézést a hosszú nem ide való dumáért)

vörösbor(de)minőségi 2019.10.24. 11:21:41

@Andrass9: akkor nem értem pláne...:)

remélem észre veszi és örülni fog.

látjátok feleim szümtükkel 2019.10.24. 17:26:25

- Hahalló. Tatttttaláltam egy ddddödöglött lovat.
- Hol találta?
- A peppppe...
- A Petőfi-hídnál?
- Nnnnem cseszd meg, ddddede odahúztam!

Hát én úgy vagyok vele, hogy aki megsértődik annak kell békülni. Én nem húzok ide egy sértődöttet sem.

vörösbor(de)minőségi 2019.10.26. 00:07:05

@látjátok feleim szümtükkel: nem értem sajnos,és igy nem tudom elhelyezni a szürkeállományomban.nem volt szándékomban poénkodni,vicceskedni.
sérteni-pláne nem.

Kumari aki Nilüfer 2019.10.26. 17:32:20

@Tangó Suszter: Aha:) Éngem változatlanul felettébb érdekelne Attilajutkája mert fogalmam sincs, mi volt a baja, amiért innen lelépett, továbbá még jobban, vajon ismerte -e valóban az állatorvos gyerekemet.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.10.26. 18:15:27

@Kumari aki Nilüfer: Ő leginkább a gomba miatt lépett le. A gomba szerint (akinek valódi üldözési mániája van) Attilajukkája utána kémkedett, hogy ő ki is valójában, és ezért nagyon durván megtámadta. Én hibám, hogy nem léptem közbe ...

Kumari aki Nilüfer 2019.10.26. 18:19:44

@Andrass9: értem..:((( de magad ne hibáztasd, sokan sokszor megfutamodhattak volna, nem te tehetsz róla, ha így alakult.