Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint 2.600.000-an töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

  • BOAR: Én rövidebb lével szeretem. Ma este lesz nálunk is, tegnap átadtam egy szál levákumozott tavalyi k... (2019.05.21. 08:05) Már megint egy klasszikus: a paprikás krumpli
  • Kumari aki Nilüfer: @Dikusz: Ja, és a fásabb részt letörtem, abból lesz két.három adag spárgakrémleves..annyira nem vo... (2019.05.21. 07:47) Pulled pork
  • Waka: Tegnap kis családi rendezvényen voltam, több kis család is ott volt, eléggé elfáradtam estére. Ma ... (2019.05.20. 20:59) Az év első frissen szedett spenótja
  • Andrass9: @kobold63: A túlfőzéssel én is megjártam, de hát ez van. Most meg sütnék valami kalácsot, de nincs... (2019.05.20. 17:39) Kisadag krémes gulyásleves
  • Waka: @kobold63: A fagyosszentek még rendben van, azzal számolok minden évben, de ez a viharos szél anny... (2019.05.17. 21:19) Kacsacomb és szárnytő tepsiben krumplival

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (7) A1 marinád (4) A1 szósz (3) áfonya (3) Aji Crystal (5) alaplé (66) alma (29) almaecet (14) almalé (2) almaszósz (3) Ancho Gigantea (3) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (6) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (33) babérlevél (34) bableves (3) bacon (31) Balaton (2) balzsamecet (11) bambuszrügy (2) banán (3) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (3) barnacukor (19) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (3) bazsalikom (44) bazsalikomsó (7) BBQ (12) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (6) Bechamel (2) bélszín (9) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (7) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (4) bl112 (2) bor (19) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (4) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (23) bőrősháj (2) bors (218) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) cajun (3) Cajun (3) cajun fűszerkeverék (15) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (2) cayenne bors (6) cékla (11) cérnametélt (2) cheddar (7) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (62) citromfű (12) citromhéj (26) citromlé (33) citromnád (11) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) Creole (2) creole (3) creole fűszerkeverék (5) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (46) csilipaprika (42) csilipaszta (21) csilipehely (4) csilipor (3) csiliszósz (3) csili krém (11) csillagánizs (2) csiperke (17) csipetke (12) csipsz (3) csirke (23) csirkeaprólék (2) csirkecomb (20) csirkecomb filé (6) csirkemáj (8) csirkemell (16) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (10) csodahüttő (10) csokoládé (7) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (3) csontvelő (2) csuka (3) csülök (26) csusza (2) cukkíni (16) cukkini (9) cukor (107) cukorborsó (7) cukorszirup (2) cumin (2) curry (19) currypaszta (10) C vitamin (3) dagadó (6) dara (4) daragaluska (2) darálthús (31) datolya (3) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (26) disznózsír (2) ecet (17) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (48) ementáli (4) eper (4) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (6) fácán (2) fafülgomba (9) fahéj (32) fánk (3) farhát (4) Farkas András (18) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (18) fehérbors (43) fehérhagyma (7) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (3) feketebors (87) feles borsó (2) fenyőmag (4) feta (6) filé (2) fogpiszkáló (2) fokhagyma (341) fokhagymapor (2) fokhagyma granulátum (10) füge (4) füst (8) füstölény (4) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt kolbász (11) füstölt oldalas (4) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (3) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (6) galambbegy saláta (4) galangal (5) galuska (4) garam masala (4) garnéla (11) garnélarák (7) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghi (3) ghí (33) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (59) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (4) Gouda sajt (3) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (6) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (3) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (70) gyömbér (96) gyöngytyúk (2) habanero (6) habarás (2) habcsók (2) hagyma (259) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (16) halványító zeller (3) hamburger (4) harangpaprika (2) harcsa (6) hátszín (12) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (4) homár (3) húsgombóc (2) húslé (3) húsleves (15) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (20) jalapeño (17) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (4) jégcsapretek (2) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (7) kacsaháj (4) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (3) kacsaszárnytő (2) kacsazsír (35) kacsazsir (2) kacsazúza (3) kaffir lime levél (4) kagyló (8) kakaó (8) kakas (7) kakukkfü (62) kakukkfű (35) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (7) kápia (24) kapor (31) kapormag (7) káposzta (12) kapri (4) kapribogyó (13) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (22) karalábé (23) karamell (3) kárász (6) kardamom (21) karfiol (20) kávé (2) kecsap (5) kecskesajt (2) kecskeszarv (2) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (5) kelkáposzta (17) keményítő (7) kemény sajt (2) kenyér (23) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (9) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (4) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kocsonya (3) kocsonyahús (3) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (9) kolbász (23) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (12) kömény (63) köménymag (10) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (20) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (15) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (129) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kukorica (16) kukoricadara (5) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (14) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (14) lamb (2) langalló (2) lángolt kolbász (2) lapcsánka (2) lapocka (10) laskagomba (8) lazac (9) lecsó (26) lecsókolbász (3) lecsópaprika (3) lekvár (10) lemezes túró (2) lencse (13) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (6) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (3) liba (2) libacomb (6) libaháj (5) libamáj (5) libaszárny (2) libazsír (16) lilahagyma (32) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (37) lime levél (6) liszt (86) Lucullus (5) lucullus (3) lúdgége (2) Maasdamer (5) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (22) majoranna (71) mák (10) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (10) mandulaliszt (2) mangold (7) mángold (3) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (9) marhahús (5) marhalábszár (3) marhalapocka (3) marhanyak (12) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (20) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (45) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (61) mustármag (17) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (6) nacho (2) nagykocka (2) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (3) olaj (12) olajbogyó (6) oldalas (31) oliva (17) olíva (2) olívabogyó (3) olívaolaj (7) olivaolaj (98) orda (2) ördögszekér (5) oregano (41) oregánó (4) öregtészta (2) őrölt kömény (4) őszibarack (2) osztrigaszósz (7) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (16) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (30) paprikacsuma (24) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (114) paradicsomlé (23) paradicsompüré (24) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (4) paraj (5) parmezán (28) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (11) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (9) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (119) petrezselyemgyökér (17) petrezselyem levél (32) pirítós (3) pirospaprika (62) piskóta (8) pisztráng (4) pite (5) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (7) póréhagyma (23) pörkölt (10) portobello (4) prézli (28) pritamin (3) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (8) retek (5) réteslap (2) rétesliszt (10) ricotta (3) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (35) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (4) rizstészta (2) rókagomba (3) római kömény (35) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (57) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (42) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (41) salsa (3) San Marzano (2) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (127) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (9) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (3) sertésköröm (3) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (19) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (4) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (9) snidling (18) (203) sodó (3) sólet (2) sonka (16) sonkahagyma (5) sópehely (2) sör (35) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (15) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (26) spenót (37) Spicy Fiesta (7) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (54) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (3) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (21) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfübors (30) szegfűbors (5) szegfűgomba (4) szegfűszeg (6) szegfüszeg (6) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (52) szerecsendióvirág (40) szezámmag (10) szezámolaj (7) szibériai saláta (3) szilva (7) szilvalekvár (5) szilva eltevés (2) szinesbors (3) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szódavíz (2) szójaszósz (26) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (7) taco (2) tamarind (2) tárcsa (3) tarhonya (9) tarja (18) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (2) tbone (2) tej (73) tejfel (49) tejföl (73) tejszín (77) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (2) tepertő (6) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (9) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (4) tócsni (2) tofu (2) tojás (177) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (7) tök (6) tokaszalonna (2) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (5) trappista (7) tüdő (2) túró (26) túrógombóc (4) TV paprika (5) tyúk (3) uborka (21) újhagyma (36) újkrumpli (12) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (184) Váncsa (2) vanília (22) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (11) vargánya (14) Varga Zsuzsi (3) vegeta (2) velő (4) velőscsont (8) vereshagyma (3) virsli (7) víz (14) vörösbor (14) vöröshagyma (102) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (20) yuba (2) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (46) zellergumó (31) zellerlevél (27) zellerszár (25) zöldbab (12) zöldbableves (2) zöldbors (3) zöldborsó (34) zöldpaprika (61) zöldség (3) zsálya (34) zselatin (5) zsemle (11) zsemlemorzsa (4) zserbó (2) zsír (48) zsíroskenyér (2) zúza (4) zuza (2) Címkefelhő

Fűszeres sült csirkecombok

2019.04.21. 07:00 Andrass9

Húsvét hétfő lévén nézzétek meg a kicsilyány kreálmányait a locsolói számára.

11.jpg

Feleségem beállított 8 csirkedobverővel, hogy ő most nagyon éhes, csináljak neki ebédet, de gyorsan!

24.jpg

Hát, ha gyorsan kell készíteni, akkor nem pácolhatom sós/fűszeres páclébe, jöjjön a legegyszerűbb módszer. Szerencsére maradt tegnapról kevéske krumpli és pirított cukkíni, köretet nem kell készítenem.

Gyorsan leszaladtam a kertbe egy kis zsályát szedni és begyűjtöttem a hozzávalókat:

  • 8 csirke alsócomb (mifelénk dobverő)
  • 1 fej vereshagyma
  • 2 ek libazsír
  • 2 duci girizd fokhagyma
  • 1 kis zsályaágacska
  • 1 tk majoranna
  • 1 tk kakukkfü
  • 1 tk Montreal Chicken fűszerkeverék (elhagyható)
  • 8 tekerés só
  • 8 tekerés őrölt bors
  • 1 doboz Pilsner Urquel sör

10.jpg

A zsályalevélkéket felvagdostam, a combokat sóztam, majorannáztam, majd kapott kakukkfüvet és feketeborsot is. A végén hozzáadtam a vékonyra szeletelt fokhagymát.

11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg

A hagymát vékony laskára vágtam (hosszában szeleteltem), és összekevertem a combokkal. Egy zománcos öntöttvas serpenyőben felforrósítottam a libazsírt a zsályalevéllel, majd lepirítottam benne a csirkecombokat. Nyakonöntöttem fél doboz sörrel.

15.jpg 16.jpg 17.jpg 18.jpg

Közepes lángon visszasütöttem zsírjára, majd megkínáltam a maradék sörrel (én is szomjas voltam...) Ezt is zsírjára sütöttem, és kész is volt. Azért nem annyira gyors a módszer: egy órát is eltartott, míg elfogyott a sör.

19.jpg 20.jpg 21.jpg 22.jpg

Tálaltam egy kis petrezselymes krumplival és a pirított cukkínivel.

23.jpg

Hogy azért a villakép se hiányozzon, a nyitókép mellé van egy másik is

25.jpg

Nem sok maradt a tányéromon.

26.jpg

24 komment

Címkék: sör hagyma fokhagyma zsálya bors csirkecomb majoranna libazsír kakukkfü

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr8214761016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2019.04.22. 08:25:54

No ez a poszt nem nagyon akar bejönni.:D

Azért akad más érdekesség is húsvét alkalmából. A házunk előtti fán készül a húsvéti családi fészek.
Tettes egy tojó, és két hím gerle. A tojó egy hármas ágazásba üldögél, valamelyik fiú pedig egy fészekhez való "téglával" a hátára száll, és átadja azt a lánynak. A fészek szépen gyarapszik, a két fiú pedig időnként vetélkedik, majd tovább hordják az építőanyagot. Előferdült már olyan is, hogy mind a három madár nagy békességben a fészekben tartózkodott, a két fiú a tojó hátán ( kicsi a hely ).

A létszám kapcsán eszembe is jutott a híres mondás aktuális változata, hogy sok a fiú, kevés a lány. Vagy ez csak egyszerű több férjűség?:D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.04.22. 10:23:07

@látjátok feleim szümtükkel: No majd most, címlapos lett a poszt.
Nemrég volt cikk az Indexen a két férjű sasról is :)

látjátok feleim szümtükkel 2019.04.22. 10:30:44

El is felejtettem, hogy bárányhusi ( gerinc, szegy, lapocka ) befűszerezve les a hidegen a sütő irányába. Majd elmesélem milyenre sikerül.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.04.22. 11:10:30

@látjátok feleim szümtükkel: Az finom hús!!!
Tegnap sikeresen kajakómába estem a rengeteg sonka, tojás, kalács és egyéb ételektől. A bárány biztosan gyengédebb lett volna :)

látjátok feleim szümtükkel 2019.04.22. 12:10:34

@Andrass9:

Gyarapodunk. Ma egy szajkó károgott a szomszéd platánja tetején. Eddig soem láttam ezen a vidéken.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.04.22. 12:16:04

@látjátok feleim szümtükkel: Akkor elbúcsúzhatsz a rigóktól. A szajkó fészekrabló ...

Isley 2019.04.22. 16:05:39

@Andrass9: Nálunk még a szarkákat is elűzték, aztán tavaly alig volt szajkó, és most újra vannak rigók. :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.04.22. 16:09:15

@Isley: A szajkókat pár éve elriasztottam, ismét van rengeteg rigónk, cinkénk, verebünk. A szarkák létszáma is csökkent ...

látjátok feleim szümtükkel 2019.04.22. 17:33:36

No, megettem az ünnepi bárányt.

Bárányborda 6 szelet, de nagyító kell hozzá, hogy jól lássuk.:D

Friss fűszerek az udvarból, zsályalevél, tárkony, majoranna, snidling, pertezselyen levél, metélő fokhagyma. Összevágva, összedolgozva a kőmozsárban, majd rákenve a hús szeletekre, és kb. öt óra várakozás hidegen. Ezt követően begsózva, kevés oliva olajon átpirítva, tepsibe téve, irány a sütő. Addig sült, amíg a kés könnyen átment az inasabb részein is.
A tepsiből tányérra tettem, lefedtem alufóliával, és addig pihent deszkán ( ezen nem hült ki ), míg elkészült a mártás.

A tepsiből leöntöttem a zsiradékot, majd kevés vízzel feláztattam minden lesült finomságot. Közben egy tasak ( 75 gr ) magozott olajbogyót ketté daraboltam, és serpenyőbe tettem, ráöntöttem a tepsi felázott tartalmát, beledobtam kb. 8 szál, darabolt grillezet ecetes zöldspárgát, ráönöttem egy főzőtejszínt, sóztam, majd beforaltam.

A húshoz kockára vágott petrezselmes burgonya került köretnek.

A fűszerek kivétel nélkül olyanok, amik itthon nőttek ( ezért nem használtam borsot sem ), kivéve az olajbogyót, bár a fácskámon van néhán fürtnyi aprócska, növekedésben lévő bogyó.
Igaz, már borsot is tudunk otthon nevelgetni, ha akarunk.

A lapockát és a szegyet cajun fűszerkeverékkel megszórva pihentettem, majd besózva és olajjal megkenegetve fólia alatt tepsiben puhára pároltam. Kóstoló még nem volt, mert hidegen, salátával lesz fogyasztva.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2019.04.22. 18:42:14

Köszönök szépen! Boldog nyulat mindenkinek!
Most oszlott szét a vendégsereg, kicsit hulla vagyok. Volt főtt sonka és csülök, no meg tojás, mellé sokféle zöldféle, enkézzel reszelt torma, paprikás szalámi az ánglius kölöknek, jéghideg házi paradicsomlé az ínyenceknek, no meg válogatott szeszek, akinek az jött be és ma már nem vezet. Délelőtt elmentünk fagyizni, éppen harminc perc sétára találtunk parkolóhelyet, szerencsére sört is árultak, úgyhogy én maradtam a nyers sörlevesnél hidegen.
Ehhez a fogáshoz is igen jól illik a sör, kiváló szaftképző összetevő.

Dikusz 2019.04.22. 19:43:12

@Waka: Nem sör az, hanem malátaszörpike!:)))
Ezt a menüsort én is szívesen végigettem volna.:D

Pierr Kardán 2019.04.22. 20:08:43

Csirkedobverő :-((

Tessék mondani, az a Modorosblog?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.04.22. 20:21:54

@Waka: Boldog nyulat neked is!
Pikíroztam további 100 palántát cserepekbe, mert elmegyünk három napra Hévízre. Addig megpusztulnának a palánták :(

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.04.22. 20:24:20

@Pierr Kardán: Életedben nem hallottad még ezt a kifejezést az alsócombra?

kobold63 2019.04.22. 20:25:16

@látjátok feleim szümtükkel: Mennyire volt ez bárány, hány éves korig nevezik igy. Ez milyen eredetű volt? Errefelé népszerű, mindenütt lehet kapni, a borda az egyik legdrágább húsféle. Háromszor csináltam csak, de jól sikerült mindig, hasonlóan a tiedhez, sok zöldfűszer meg mustár.

látjátok feleim szümtükkel 2019.04.23. 19:20:13

@kobold63:

Bárány beszámoló 2.

A a cajun fűszerkeverékes lapocka és a szegy még jobb lett, mint a zöldfűszeres, szépen pirosra sült, és chedaros gnoccival toltuk.

Mi nagyon szeretjük a birkát, és sok éveszünk húsvétkor vagy karácsonykor bárányt.

A bárány általában 2 hónapos korú, de biztos van abban akár 3 hónapos is, mert ahogy sikerül a fialás. Ez friss, nagyon gyenge húsi volt, egy multi árulta.

Igen drága itt is, de évente egyszer megérdemlünk ennyit. Fél kilós, hatvan dekás csomagokban van. összeválogatni. Sajnos én a zsíros részét nem ehetem, ezért azt mellőzöm, de csudásan finom volt az a rész is. Vettem már bordát is, ezt ritkán kapni, és kirántva a legfinomabb étel.
Általában finoman fűszerezem, mert a sok és erős fűszer elnyomja a gyenge hús aromáját.

Most a lapocka és a szegy azért lett finomabb, mert fólia alatt pároltam, majd anélkül pirosra sütöttem. A bordákat meg előbb megpirítottam serpenyőben, ezért a két étel textúrája más volt.

Szoktam idősebb bárány húst is venni, az kb. egy éves, annak a combja nagyon finom fokhagymával, borssal párolva és megpirítva.

A legjobb a bográcsban főzött birkapaprikás, de nekem az is mellőzendő a paprika okán. Persze paprika nélkül is megfőzhető, csak az nem olyan, de azért finom.

kobold63 2019.04.24. 07:43:25

@látjátok feleim szümtükkel: Köszönöm a beszámolót, érdekes számomra, fogalmam sem volt a bárány-birka életkorról. Nem tudom, hogy az errefelé árult "lamb" milyen korú, talán a friss az valóban bárány, de itt sok ausztrálial és új zelandi eredetű van az üzletekben, ki tudja.
Nálunk az egyben sült dolgok túl nagyok, sohaem fogyik el, a vége kidobódik, ezért nem csinálok többet. Mindegy, hogy milyen hús volt, már a grillcsirkét is három napig esszük. Kacsát még tovább. Nem nagy a család, sajnos, a nagyobb vendégeskedések meg másként zajlanak. Barátokkal is vendéglőben jövünk össze, akkor szoktam birka-bárány lábszárat vörösborban pácolva rendelni a görögnél. Az nagyon finom.

látjátok feleim szümtükkel 2019.04.24. 09:32:58

@Andrass9:

Ma a cica nyújtott élményt a kertben. Vakondozott. Szenzációsan csinálta, úgy ugrott a lyukra, mint a róka szokott, magasról két lábbal előre. Kaparta a járatait, egész lábát bedugta, de a vakond ügyesebb volt, elszelelt. A napokban behozott egyet az udvarba, de elvettük, és visszavittük a kertbe. Vetemény nincs, kárt nem okoz, csak megeszi a férgeket.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.04.25. 22:28:46

@látjátok feleim szümtükkel: A mi macskánk is felugrik, de ő négy lábbal támad rá az ellenfelére (esetünkben bármely idegen macskára). Haza is vágott néhány csilitövet az ugrálásával :)

Kumari aki Nilüfer 2019.04.26. 09:37:24

@Pierr Kardán: MIért..a nyeles hús, az jobb lenne??:D