Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint 2.600.000-an töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

  • Andrass9: @BOAR: Amikor krumplis tésztához csinálom, az sokkal rövidebb lével készül, de szeretjük villával ... (2019.05.21. 09:11) Már megint egy klasszikus: a paprikás krumpli
  • Kumari aki Nilüfer: @Dikusz: Ja, és a fásabb részt letörtem, abból lesz két.három adag spárgakrémleves..annyira nem vo... (2019.05.21. 07:47) Pulled pork
  • Waka: Tegnap kis családi rendezvényen voltam, több kis család is ott volt, eléggé elfáradtam estére. Ma ... (2019.05.20. 20:59) Az év első frissen szedett spenótja
  • Andrass9: @kobold63: A túlfőzéssel én is megjártam, de hát ez van. Most meg sütnék valami kalácsot, de nincs... (2019.05.20. 17:39) Kisadag krémes gulyásleves
  • Waka: @kobold63: A fagyosszentek még rendben van, azzal számolok minden évben, de ez a viharos szél anny... (2019.05.17. 21:19) Kacsacomb és szárnytő tepsiben krumplival

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (7) A1 marinád (4) A1 szósz (3) áfonya (3) Aji Crystal (5) alaplé (66) alma (29) almaecet (14) almalé (2) almaszósz (3) Ancho Gigantea (3) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (6) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (33) babérlevél (34) bableves (3) bacon (31) Balaton (2) balzsamecet (11) bambuszrügy (2) banán (3) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (3) barnacukor (19) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (3) bazsalikom (44) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (12) bbq oldalas (3) BBQ szósz (6) Bechamel (2) bélszín (9) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (7) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (4) bl112 (2) bor (19) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (4) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (23) bőrősháj (2) bors (218) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) cajun (3) Cajun (3) cajun fűszerkeverék (15) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (2) cayenne bors (6) cékla (11) cérnametélt (2) cheddar (7) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (62) citromfű (12) citromhéj (26) citromlé (33) citromnád (11) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) creole (3) Creole (2) creole fűszerkeverék (5) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (46) csilipaprika (42) csilipaszta (21) csilipehely (4) csilipor (3) csiliszósz (3) csili krém (11) csillagánizs (2) csiperke (17) csipetke (12) csipsz (3) csirke (23) csirkeaprólék (2) csirkecomb (20) csirkecomb filé (6) csirkemáj (8) csirkemell (16) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (10) csodahüttő (10) csokoládé (7) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (3) csontvelő (2) csuka (3) csülök (26) csusza (2) cukkini (9) cukkíni (16) cukor (107) cukorborsó (7) cukorszirup (2) cumin (2) curry (19) currypaszta (10) C vitamin (3) dagadó (6) dara (4) daragaluska (2) darálthús (31) datolya (3) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (26) disznózsír (2) ecet (17) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (48) ementáli (4) eper (4) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (6) fácán (2) fafülgomba (9) fahéj (32) fánk (3) farhát (4) Farkas András (18) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (18) fehérbors (43) fehérhagyma (7) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (3) feketebors (87) feles borsó (2) fenyőmag (4) feta (6) filé (2) fogpiszkáló (2) fokhagyma (341) fokhagymapor (2) fokhagyma granulátum (10) füge (4) füst (8) füstölény (4) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt kolbász (11) füstölt oldalas (4) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (3) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (6) galambbegy saláta (4) galangal (5) galuska (4) garam masala (4) garnéla (11) garnélarák (7) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (33) ghi (3) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (59) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (4) Gouda sajt (3) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (6) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (3) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (70) gyömbér (96) gyöngytyúk (2) habanero (6) habarás (2) habcsók (2) hagyma (259) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (16) halványító zeller (3) hamburger (4) harangpaprika (2) harcsa (6) hátszín (12) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (4) homár (3) húsgombóc (2) húslé (3) húsleves (15) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (17) jalapeno (20) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (4) jégcsapretek (2) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (7) kacsaháj (4) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (3) kacsaszárnytő (2) kacsazsír (35) kacsazsir (2) kacsazúza (3) kaffir lime levél (4) kagyló (8) kakaó (8) kakas (7) kakukkfű (35) kakukkfü (62) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (7) kápia (24) kapor (31) kapormag (7) káposzta (12) kapri (4) kapribogyó (13) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (22) karalábé (23) karamell (3) kárász (6) kardamom (21) karfiol (20) kávé (2) kecsap (5) kecskesajt (2) kecskeszarv (2) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (5) kelkáposzta (17) keményítő (7) kemény sajt (2) kenyér (23) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (9) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (4) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kocsonya (3) kocsonyahús (3) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (9) kolbász (23) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (12) kömény (63) köménymag (10) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (20) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (15) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (129) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kukorica (16) kukoricadara (5) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (14) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (14) lamb (2) langalló (2) lángolt kolbász (2) lapcsánka (2) lapocka (10) laskagomba (8) lazac (9) lecsó (26) lecsókolbász (3) lecsópaprika (3) lekvár (10) lemezes túró (2) lencse (13) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (6) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (3) liba (2) libacomb (6) libaháj (5) libamáj (5) libaszárny (2) libazsír (16) lilahagyma (32) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (37) lime levél (6) liszt (86) lucullus (3) Lucullus (5) lúdgége (2) Maasdamer (5) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (22) majoranna (71) mák (10) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (10) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (9) marhahús (5) marhalábszár (3) marhalapocka (3) marhanyak (12) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (20) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (45) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (61) mustármag (17) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (6) nacho (2) nagykocka (2) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (3) olaj (12) olajbogyó (6) oldalas (31) oliva (17) olíva (2) olívabogyó (3) olívaolaj (7) olivaolaj (98) orda (2) ördögszekér (5) oregano (41) oregánó (4) öregtészta (2) őrölt kömény (4) őszibarack (2) osztrigaszósz (7) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (16) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (30) paprikacsuma (24) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (114) paradicsomlé (23) paradicsompüré (24) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (4) paraj (5) parmezán (28) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (11) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (9) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (119) petrezselyemgyökér (17) petrezselyem levél (32) pirítós (3) pirospaprika (62) piskóta (8) pisztráng (4) pite (5) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (7) póréhagyma (23) pörkölt (10) portobello (4) prézli (28) pritamin (3) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (8) retek (5) réteslap (2) rétesliszt (10) ricotta (3) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (35) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (4) rizstészta (2) rókagomba (3) római kömény (35) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (57) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (42) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (41) salsa (3) San Marzano (2) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (127) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (9) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (3) sertésköröm (3) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (19) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (4) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (9) snidling (18) (203) sodó (3) sólet (2) sonka (16) sonkahagyma (5) sópehely (2) sör (35) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (15) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (26) spenót (37) Spicy Fiesta (7) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (54) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (3) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (21) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfübors (30) szegfűbors (5) szegfűgomba (4) szegfüszeg (6) szegfűszeg (6) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (52) szerecsendióvirág (40) szezámmag (10) szezámolaj (7) szibériai saláta (3) szilva (7) szilvalekvár (5) szilva eltevés (2) szinesbors (3) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szódavíz (2) szójaszósz (26) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (7) taco (2) tamarind (2) tárcsa (3) tarhonya (9) tarja (18) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (2) tbone (2) tej (73) tejfel (49) tejföl (73) tejszín (77) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (2) tepertő (6) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (9) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (4) tócsni (2) tofu (2) tojás (177) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (7) tök (6) tokaszalonna (2) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (5) trappista (7) tüdő (2) túró (26) túrógombóc (4) TV paprika (5) tyúk (3) uborka (21) újhagyma (36) újkrumpli (12) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (184) Váncsa (2) vanília (22) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (11) vargánya (14) Varga Zsuzsi (3) vegeta (2) velő (4) velőscsont (8) vereshagyma (3) virsli (7) víz (14) vörösbor (14) vöröshagyma (102) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (20) yuba (2) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (46) zellergumó (31) zellerlevél (27) zellerszár (25) zöldbab (12) zöldbableves (2) zöldbors (3) zöldborsó (34) zöldpaprika (61) zöldség (3) zsálya (34) zselatin (5) zsemle (11) zsemlemorzsa (4) zserbó (2) zsír (48) zsíroskenyér (2) zúza (4) zuza (2) Címkefelhő

Thai leves rizstésztával

2019.04.06. 07:00 Waka

A múltkori fiaskó után nagy nehezen elszántam magam, hogy újra megpróbálkozzam a Garaeddeok elkészítésével. Úgy gondoltam, megtaláltam a probléma gyökerét, nevezetesen, hogy másféle, ún. ragacsos rizslisztet kell használni hozzá. Annál is inkább aktuális volt a dolog, mivel az Ünnepek alatt eléggé túlzásba vittem a húsevést, kellett valami kímélő menü. Aztán persze nem lett annyira kímélő, kicsiny húst azért csempésztem bele, mégsem vagyok én nyúl, hogy csak zöldséget egyek.
Persze a lelkesedés kevés volt, szokás szerint elbaltáztam kissé a dolgot, de az étel ettől függetlenül jó volt és megint gazdagodtam pár tanulsággal, meg támadt egy ötletem, amit hamarosan le is tesztelek a nyájas olvasókon.

img_4814.JPG

Hozzávalók:
- 1 csirkemellfilé
- 2 sárgarépa
- 1 kisebb karalábé
- 1 negyed zeller
- ujjnyi gyömbér
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb csili
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 harang- (kaliforniai) paprika
- 1 marék yuba
- 1-1 marék fehér- és barna fafülgomba
- 1 teáskanál madrasi currypor
- 1 doboz kókusztej
- 1 evőkanál halszósz
- 1 evőkanál osztrigaszósz
- 1 evőkanál szójaszósz
- 2 evőkanál sárga thai currypaszta
- 2 dl házi paradicsomlé
- 1,5 l húslé
- 2 csésze (kb. 0,5 l) ragacsos rizsliszt
- só
- étolaj
- szezámolaj

img_4756.JPG

A csirkemellfilét felcsíkoztam, megszórtam kevés curryporral és egy éjszakára a hűtőbe tettem.

img_4760.JPG

A rizstésztát is előző nap készítettem el. Egy jénaiba tettem a rizslisztet, megsóztam és leöntöttem egy csésze forró vízzel. Itt követtem el az első hibát, ugyanis 3/4 csésze víz kellett volna hozzá. Összekevertem, majd lefedve a mikróba tettem két percre.

img_4761.JPGimg_4766.JPG

Kivettem, átkevertem, majd újabb két percre visszaraktam.

img_4769.JPG

A tűzforró, ragacsos és nyúlós masszát egy szezámolajjal megkent deszkára ügyeskedtem és nekiestem a húsklopfolóval. Laposra vertem, félbehajtottam, majd megint laposra vertem, aztán megint vagy huszonötször. Nagyon nem akarta az igazságot. Mindenhez hozzáragadt, ami nem volt megkenve olajjal. Kivéve a jénai tetejét, mert ahhoz olajosan is tapadt. Egy frissen tartó fóliát kentem meg olajjal, arra tettem, úgy nagyjából jó volt. Mikor már minden úszott a szertefröcskölt szezámolajtól, megelégeltem a verést.

img_4771.JPG

Hengergettem, megfeleztem, megint hengergettem, lett belőle nyolc hurka (-szerű). Minden bizonnyal a túladagolt víznek köszönhetően túl lágy lett a massza, folyton elterült. Azt hittem, ahogy hűl, keményedik valamennyit, de nem. Feladtam a küzdelmet és másnapig félretettem a nyomorék kukacokat. A yubát és a gombákat bőséges vízben beáztattam. A fafülgomba adagolásával mindig pórul járok, kiveszek egy csipettel, beáztatom, reggelre meg egy kosár gomba virít a lábosban, éppen csak a gombaszedő kislány hiányzik mellőle. Most sem jártam másképp, de annyira nem aggasztott a dolog, mivel szeretem a gombát, ez a fajta meg amúgy is csak afféle érdekesség az ételben a maga roppanós állagával.

img_4775.JPG

Másnap egy kevés olajon megpirítottam a csirkemellet, majd a lábosból kiszedve félretettem.

img_4779.JPG

A visszamaradt olajon megpirítottam a vöröshagymát, aztán megfuttattam a gyömbért a csilit és a fokhagymát.

img_4783.JPG

Hozzáadtam a currypasztát, azt is lepirítottam, majd felöntöttem a paradicsomlével.

img_4787.JPG

Beletettem a julienne-re vágott zöldségeket és párolni kezdtem.

img_4789.JPG

Egészen véletlenül volt a fagyasztóban másfél liter kocsonya, ami a szilveszteri főzésből maradt. Kiolvasztottam és felöntöttem vele a zöldségeket.

img_4791.JPG

Húsz perc főzés után hozzáadtam a felkarikázott rizstésztát, a csirkét és a yubát.

img_4795.JPGimg_4798.JPG

Ahogy a yuba puhulni kezdett, beleöntöttem a kókusztejet.

img_4801.JPG

Egy újabb rottyanás után beletettem a gombákat és a paprikát, majd elzártam a gázt.

img_4805.JPG

Nos, a leves igen finom lett. Hozta azt az ízt, amit megszoktam, a kocsonya különösen nagyot dobott rajta.

img_4808.JPG

Hanem az a fránya tészta, az bizony eléggé lágy lett. Az már biztos, hogy kevesebb víz kell bele és főzni sem szabad olyan sokáig, a végefelé kell az ételbe tenni. De majd legközelebb.

30 komment

Címkék: vöröshagyma fokhagyma szójaszósz halszósz paradicsomlé gyömbér csirkemell kókusztej csili sárgarépa karalábé szezámolaj rizsliszt zellergumó osztrigaszósz fafülgomba yuba currypaszta harangpaprika

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr8214574354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2019.04.06. 08:25:41

Ízekben nagon gazdag, de mi a csuda a yuba?

Dikusz 2019.04.06. 10:08:47

Finom lehetett, megkóstolnám. Nem lehetett túl egyszerű elkészíteni.
A fafülgombáról jutott eszembe: egy ismerősöm mesélte (nagyon ért a gombához), egyik alkalommal, amikor talált ilyen gombát, bevitte egy kollégájának, hogy elkészíthesse magának. Csak azt "felejtette" el megmondani neki, hogy ne egészbe tegye bele az ételbe. Emiatt érdekes mintázatot kapott a konyha fala...

A kérdés, amit @látjátok feleim szümtükkel: feltett, engem is érdekelne. Ha viszont valóban az, amit a neten találtam róla, akkor már nem is annyira szeretném tudni...

kobold63 2019.04.06. 12:12:32

@Waka: Sokszor eszünk ázsiai ételeket, nem csak vendéglőben, de otthon is készitek, ha nem is olyan munkásat, mint te. A deliben is lehet készen venni meleg ételeket, megkimél a pepecselő főzéstől. Az itt kapható kedvenc ételem "bean curd" gombával. Ez a yuba, ami úgy néz ki, mintha rétes lenne, töltelék nélkül, vékony szelet shitaki gomba és itt-ott sárgarépa darabkák. Az egész izetlen, valami szószban van, az is izetlen. Otthon nyakonöntöm chili szósszal, na akkor már ehető. Valami van az egészben, a rágóssága is, ami végül is kedvencemmé teszi. A gomba finom benne.

Fenchurch68 2019.04.06. 12:55:27

@Waka: Ááá, most elolvastam az eredeti posztot, és egyrészt tuti nekem is ízlene a yuba (én még a natúr tofut is szeretem csak úgy natúr), másrészt a "csivavakakányi" kifejezésen röhögök már két perce.

trux77 2019.04.06. 13:12:14

Kérlek, egy ilyenre hívjál meg legközelebb. Ebből még egy kis tésztát is ennék :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2019.04.06. 19:10:53

@kobold63: A csiliszósz bizony sok ételt élvezhetőbbé tesz. Talán még a fokhagyma ilyen.
@Fenchurch68: Igyekeztem szabatos lenni. Egy levágott sarkú zacskóból nyomom ki, épp olyan.
@látjátok feleim szümtükkel: :D
@trux77: Rendicsek. :)
Végre volt egy jó eső. 20 mm körül esett tegnap délután óta.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.04.06. 21:06:24

@Waka: Jóestét! Nálunk teljes 3,4 mm eső lejött :( Szép a virágos, de locsolni kell. A két ágyás fokhagyma szépen zöldel és kikelt a spenót és a cukorborsó is. Elfelejtettem kaprot vetni ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.04.06. 21:33:19

@trux77: @Waka: Arra az ebédre én is elmennék!
Nagyon tetszik a recept, bár a tofut ki nem állhatom. Ebben a formájában viszont ehetőnek tűnik!

trux77 2019.04.07. 08:33:39

@Andrass9: Szerintem Dikusz is szívesen becsatlakozna. :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.04.07. 09:16:47

@trux77: Még nem volt olyan étel, amire nem csapott volna le ... :)))))
Rövidesen hét évesek leszünk, kellene egy mini blogtalálkozót szervezni. Nálam például május közepétől június közepéig üres a ház ...

trux77 2019.04.07. 09:33:09

@Andrass9: De azért remélem te otthon leszel, ha már odacsődítesz minket :DDDD
Nagyon szívesen találkoznék veletek, még ha én magam nem is vagyok nagy főzőfenomén :)

Dikusz 2019.04.07. 09:52:31

@trux77: Ez szentigaz.:)))
@Andrass9: éééén?, nem is vagyok étkes, csak annyit eszek, és annyi félét, mint egy madárka.D

Dikusz 2019.04.07. 09:53:24

@Dikusz: .D = :D, hogy pontos legyek...

Fenchurch68 2019.04.07. 11:04:05

@Dikusz: Naponta a saját súlyod többszörösét? :D

Dikusz 2019.04.07. 12:49:32

@Fenchurch68: @Andrass9: Azért nem eszek annyit, mint egy Madárka nevű négylábú...

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2019.04.07. 13:29:44

@Andrass9: Az állaga kicsit gumiszerű, de jól harapható.
A találkozó egyelőre rendben.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.04.07. 22:13:52

@Dikusz: Négylábú madárkával még nem találkoztam ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.04.07. 22:16:27

@Waka: Márcsak azért is a május végi időre kéne szerveznem, mert a feleségem a Columbo nyomozó feleségével hasonlóan láthatatlan, ezt meg abban az időszakban garantálni tudnám :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.04.07. 22:19:18

A blogtalira (ha a javasolt időtartományban tartjuk) 4 hálószobát tudok biztosítani, ha valaki itt aludna. Természetesen 1kutya is hivatalos lesz, hisz ő tartotta az első találkozót ...

1kutya 2019.04.07. 22:44:47

@Andrass9: köszi, majd meglátjuk! valami vadhúst azért viszek, ha nem gond :D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.04.07. 23:13:14

@1kutya: A vad soha nem gond! Szívesen látnánk titeket!

csigafrédi 2019.04.08. 08:40:33

Jó pepecselős levesrecept. Szeretem az ázsiai ízeket, de többnyire a wokos kajákat szoktam készíteni, azok gyorsan megvannak.
(Nálunk a kiadós eső nevű dolog az kb. egy light-os locsolásnak felet meg. :( Mérgemben fel is szedtem a beton kútfedelet, és leeresztettem a nagy szivattyút, így most rendes víznyomásom van locsolni, viszont 15-20 perc alatt kifogy. 1-2 óra múlva telik vissza. Remélem ez a szivattyú csinál magának egy nagyobb krátert, és apránként kiszedi a hosszú évek alatt begyűlt iszapot, és lesz rendes vízoszlopom nyárra.)

kobold63 2019.04.08. 16:07:28

@Waka: milyennek kellett volna a tésztának kinézni, ha jól viselkedik? A kép szerint egy amorph gombóc szerű.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2019.04.08. 20:58:23

@Andrass9: Nem fogunk véletlenül nekimenni? :D
@kobold63: Nagyjából ilyesforma, már ha profi a szakács: www.youtube.com/watch?v=oMz4t12DIGQ

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.04.09. 09:50:28

@Waka: Hacsaknem akkora pocakod van, ami átér a nagy pocsolyán :)

kobold63 2019.04.10. 02:38:07

@Andrass9: Sokfényképes beszámolót kérünk!