Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint 2.600.000-an töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

  • BOAR: Én rövidebb lével szeretem. Ma este lesz nálunk is, tegnap átadtam egy szál levákumozott tavalyi k... (2019.05.21. 08:05) Már megint egy klasszikus: a paprikás krumpli
  • Kumari aki Nilüfer: @Dikusz: Ja, és a fásabb részt letörtem, abból lesz két.három adag spárgakrémleves..annyira nem vo... (2019.05.21. 07:47) Pulled pork
  • Waka: Tegnap kis családi rendezvényen voltam, több kis család is ott volt, eléggé elfáradtam estére. Ma ... (2019.05.20. 20:59) Az év első frissen szedett spenótja
  • Andrass9: @kobold63: A túlfőzéssel én is megjártam, de hát ez van. Most meg sütnék valami kalácsot, de nincs... (2019.05.20. 17:39) Kisadag krémes gulyásleves
  • Waka: @kobold63: A fagyosszentek még rendben van, azzal számolok minden évben, de ez a viharos szél anny... (2019.05.17. 21:19) Kacsacomb és szárnytő tepsiben krumplival

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (7) A1 marinád (4) A1 szósz (3) áfonya (3) Aji Crystal (5) alaplé (66) alma (29) almaecet (14) almalé (2) almaszósz (3) Ancho Gigantea (3) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (6) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (33) babérlevél (34) bableves (3) bacon (31) Balaton (2) balzsamecet (11) bambuszrügy (2) banán (3) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (3) barnacukor (19) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (3) bazsalikom (44) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (12) bbq oldalas (3) BBQ szósz (6) Bechamel (2) bélszín (9) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (7) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (4) bl112 (2) bor (19) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (4) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (23) bőrősháj (2) bors (218) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) cajun (3) Cajun (3) cajun fűszerkeverék (15) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (2) cayenne bors (6) cékla (11) cérnametélt (2) cheddar (7) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (62) citromfű (12) citromhéj (26) citromlé (33) citromnád (11) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) creole (3) Creole (2) creole fűszerkeverék (5) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (46) csilipaprika (42) csilipaszta (21) csilipehely (4) csilipor (3) csiliszósz (3) csili krém (11) csillagánizs (2) csiperke (17) csipetke (12) csipsz (3) csirke (23) csirkeaprólék (2) csirkecomb (20) csirkecomb filé (6) csirkemáj (8) csirkemell (16) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (10) csodahüttő (10) csokoládé (7) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (3) csontvelő (2) csuka (3) csülök (26) csusza (2) cukkini (9) cukkíni (16) cukor (107) cukorborsó (7) cukorszirup (2) cumin (2) curry (19) currypaszta (10) C vitamin (3) dagadó (6) dara (4) daragaluska (2) darálthús (31) datolya (3) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (26) disznózsír (2) ecet (17) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (48) ementáli (4) eper (4) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (6) fácán (2) fafülgomba (9) fahéj (32) fánk (3) farhát (4) Farkas András (18) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (18) fehérbors (43) fehérhagyma (7) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (3) feketebors (87) feles borsó (2) fenyőmag (4) feta (6) filé (2) fogpiszkáló (2) fokhagyma (341) fokhagymapor (2) fokhagyma granulátum (10) füge (4) füst (8) füstölény (4) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt kolbász (11) füstölt oldalas (4) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (3) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (6) galambbegy saláta (4) galangal (5) galuska (4) garam masala (4) garnéla (11) garnélarák (7) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (33) ghi (3) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (59) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (4) Gouda sajt (3) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (6) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (3) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (70) gyömbér (96) gyöngytyúk (2) habanero (6) habarás (2) habcsók (2) hagyma (259) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (16) halványító zeller (3) hamburger (4) harangpaprika (2) harcsa (6) hátszín (12) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (4) homár (3) húsgombóc (2) húslé (3) húsleves (15) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (17) jalapeno (20) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (4) jégcsapretek (2) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (7) kacsaháj (4) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (3) kacsaszárnytő (2) kacsazsír (35) kacsazsir (2) kacsazúza (3) kaffir lime levél (4) kagyló (8) kakaó (8) kakas (7) kakukkfű (35) kakukkfü (62) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (7) kápia (24) kapor (31) kapormag (7) káposzta (12) kapri (4) kapribogyó (13) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (22) karalábé (23) karamell (3) kárász (6) kardamom (21) karfiol (20) kávé (2) kecsap (5) kecskesajt (2) kecskeszarv (2) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (5) kelkáposzta (17) keményítő (7) kemény sajt (2) kenyér (23) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (9) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (4) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kocsonya (3) kocsonyahús (3) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (9) kolbász (23) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (12) kömény (63) köménymag (10) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (20) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (15) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (129) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kukorica (16) kukoricadara (5) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (14) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (14) lamb (2) langalló (2) lángolt kolbász (2) lapcsánka (2) lapocka (10) laskagomba (8) lazac (9) lecsó (26) lecsókolbász (3) lecsópaprika (3) lekvár (10) lemezes túró (2) lencse (13) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (6) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (3) liba (2) libacomb (6) libaháj (5) libamáj (5) libaszárny (2) libazsír (16) lilahagyma (32) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (37) lime levél (6) liszt (86) lucullus (3) Lucullus (5) lúdgége (2) Maasdamer (5) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (22) majoranna (71) mák (10) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (10) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (9) marhahús (5) marhalábszár (3) marhalapocka (3) marhanyak (12) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (20) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (45) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (61) mustármag (17) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (6) nacho (2) nagykocka (2) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (3) olaj (12) olajbogyó (6) oldalas (31) oliva (17) olíva (2) olívabogyó (3) olívaolaj (7) olivaolaj (98) orda (2) ördögszekér (5) oregano (41) oregánó (4) öregtészta (2) őrölt kömény (4) őszibarack (2) osztrigaszósz (7) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (16) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (30) paprikacsuma (24) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (114) paradicsomlé (23) paradicsompüré (24) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (4) paraj (5) parmezán (28) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (11) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (9) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (119) petrezselyemgyökér (17) petrezselyem levél (32) pirítós (3) pirospaprika (62) piskóta (8) pisztráng (4) pite (5) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (7) póréhagyma (23) pörkölt (10) portobello (4) prézli (28) pritamin (3) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (8) retek (5) réteslap (2) rétesliszt (10) ricotta (3) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (35) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (4) rizstészta (2) rókagomba (3) római kömény (35) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (57) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (42) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (41) salsa (3) San Marzano (2) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (127) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (9) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (3) sertésköröm (3) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (19) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (4) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (9) snidling (18) (203) sodó (3) sólet (2) sonka (16) sonkahagyma (5) sópehely (2) sör (35) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (15) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (26) spenót (37) Spicy Fiesta (7) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (54) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (3) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (21) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfübors (30) szegfűbors (5) szegfűgomba (4) szegfüszeg (6) szegfűszeg (6) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (52) szerecsendióvirág (40) szezámmag (10) szezámolaj (7) szibériai saláta (3) szilva (7) szilvalekvár (5) szilva eltevés (2) szinesbors (3) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szódavíz (2) szójaszósz (26) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (7) taco (2) tamarind (2) tárcsa (3) tarhonya (9) tarja (18) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (2) tbone (2) tej (73) tejfel (49) tejföl (73) tejszín (77) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (2) tepertő (6) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (9) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (4) tócsni (2) tofu (2) tojás (177) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (7) tök (6) tokaszalonna (2) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (5) trappista (7) tüdő (2) túró (26) túrógombóc (4) TV paprika (5) tyúk (3) uborka (21) újhagyma (36) újkrumpli (12) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (184) Váncsa (2) vanília (22) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (11) vargánya (14) Varga Zsuzsi (3) vegeta (2) velő (4) velőscsont (8) vereshagyma (3) virsli (7) víz (14) vörösbor (14) vöröshagyma (102) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (20) yuba (2) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (46) zellergumó (31) zellerlevél (27) zellerszár (25) zöldbab (12) zöldbableves (2) zöldbors (3) zöldborsó (34) zöldpaprika (61) zöldség (3) zsálya (34) zselatin (5) zsemle (11) zsemlemorzsa (4) zserbó (2) zsír (48) zsíroskenyér (2) zúza (4) zuza (2) Címkefelhő

Konfitált kacsacomb több alkalomra

2019.04.03. 07:00 Andrass9

A madarasban jártam és szokás szerint elcsábultam. Most éppen pecsenyekacsa combját árulták vákuumfóliázva akciósan. Ezt otthagyni bűn lenne, be is tettem 8 combot a kosaramba.

31.jpg

Persze ez önmagában még nem elég, kell hájat is venni, hogy legyen miben kisütni. Mivel odahaza volt már két üveg kacsazsír, ezért a változatosság kedvéért most liba testhájat vettem. Ugyanis szeretjük a libazsírt is!

Még van a kertben némi kakukkfü meg rozmaring és zsálya is, szedtem hát. Összeszedtem a hozzávalókat (meg felhoztam a pincéből a kisebb öntöttvas kacsasütő lábast és egy ovális jénait is):

  • 8 pecsenyekacsacomb
  • 1,5 kg liba testháj
  • 2 vereshagyma
  • 1 doboz IPA sör (jó kesernyés ízt ad hozzá)
  • 2 ág kakukkfü
  • 1 kis ág rozmaring
  • 1 kis ág zsálya
  • 1 kk borókabogyó
  • 1 kk koriander
  • 1 tk füstölt só
  • 3 babérlevél
  • 2 girizd fokhagyma

10.jpg

A libahájat megmostam és felkockáztam. Az öntöttvas lábasba öntöttem egy kis vizet, majd hozzáadtam a feldarabolt hájat, és feltettem a gázra kisütni. A mikroméretű teflon serpenyőbe beleszórtam a fűszerek egy részét (néhány nagyobb ágat meghagytam későbbre) és szintén elkezdtem melegíteni.

11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg

A megpirított fűszereket és a sót mozsárba tettem, ahol összemorzsoltam. A combokon a bőrt megvagdostam kicsit, hogy jobban felvegye a fűszereket a hús. Beledörzsöltem az összemorzsolt fűszert mindenfelől a combokba és egy tányérra halmoztam.

15.jpg 16.jpg 17.jpg 18.jpg

Eközben felforrt a háj alatt a víz. Beletettem a digitális hőmérőt, és 105C-ra állítottam a riasztást. Akkorra ugyanis elpárolog az összes víz a zsír alól. Volt időm kényelmesen hagymát pucolni és karikázni. Amikor a háj mind kiolvadt, szűrőkanállal kiszedtem a zsírból és a tiszta szép folyadékba tettem a hagymát, majd a combokat is. A kakukkfü és rozmaring ágakat rátettem, felöntöttem egy fél doboz sörrel, és 95C-re állítottam be a hőmérő riasztóját.

19.jpg 20.jpg 21.jpg 22.jpg

Az első riasztáskor levettem a gázt egészen kicsire, befedtem a lábast és 14 órára magára hagytam. Reggelre is 90C körül volt a zsír, kicsit felvettem hát, hogy a sörös levet besürítsem egy fél óra alatt. Ekkor ismét szűrőkanál kellett, hogy a combok menjenek a jénaiba, a zsírt meg szétválasszam a szafttól. A tiszta zsírral feltöltöttem a jénait és kitettem a kamra ablakba kifagyni. Egész hamar megmerevedett a zsír, amit egy spatulával még szépen elkentem a combokon, hogy semmi se álljon ki a levegőbe.

23.jpg 24.jpg 25.jpg 26.jpg

Pár nap múlva befutott a feleségem is (törött bokával), ezért kivettem két combot a zsírból, hogy azt együnk.

27.jpg

A combokat a zsírjukban lepirítottam.

28.jpg 29.jpg

Főztem egy adag zöldborsós rizst hozzá, meg volt savanyú uborka is.

30.jpg

A többi kacsacombra öntöttem ismét kis meleg zsírt, hogy ellepje, majd visszatettem a kamra ablakába.

Egy hét múlva jelentkeztek a gyerekek, hogy jönnének. Mondom nekik, kacsacomb van, meg készítek krumplit hozzá. Érdekes módon nem tiltakoztak ...

  • 2 kg sárga krumpli hajában főzve sós vízben, majd lehűtve
  • 4 db lilahagyma
  • 1 db vereshagyma
  • 2 rozmaringágacska
  • 1 pici zsályaágacska
  • 1 dl kacsaszaft a múlt hétről
  • 1 tk fokhagymapor
  • 1 tk cukor
  • 1 tk só
  • 1 tk kakukkfü
  • 1 tk majoranna
  • 1 mk fehérbors

32.jpg

33.jpg

A hagymát felnyolcadoltam, sóztam és cukroztam. A száraz fűszereket összemorzsoltam és tálkába tettem. A zöldfűszereket megpróbáltam egészen apróra vagdosni.

34.jpg 35.jpg 36.jpg 37.jpg

A pecsenyeszaftot felmelegítettem mégannyi vízzel a mikróban.

38.jpg 39.jpg

A jénaiban fagyoskodó kacsákat forró sütőbe tettem melegedni. Amíg az melegedett, meghámoztam a krumplit és felkockáztam. Egy másik jénai tepsit kizsíroztam, beleszórtam a feldarabolt hagymát, majd a krumplidarabokat, amit megszórtam a fűszerkeverékkel. Rákanalaztam a zsírból is, és helyet cseréltek a kacsával a sütőben.

40.jpg 41.jpg 42.jpg 43.jpg

Ez a megfőtt krumpli a libazsírban megsütve hagymásan/fűszeresen csodás lett. Kacsacomb nem maradt egy szál se ...

44.jpg

Nem mondom, hogy a világ legkönnyebb étke volt, de annyira ízes és szaftos lett, hogy máskor is kell még készítenem.

43 komment

Címkék: sör krumpli hagyma fokhagyma zsálya majoranna cukor rozmaring lilahagyma fehérbors babérlevél borókabogyó kacsacomb libaháj fokhagymapor koriandermag kakukkfü

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr114656029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CID 2019.04.03. 09:09:48

Nyami nyami, de kár, hogy nem szereti az asszony a vízi szárnyasokat :-(

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.04.03. 09:52:33

@CID: Ugyanezt megcsinálhatod csirkecombból is :)

csigafrédi 2019.04.03. 10:48:46

A kacsacombon kívül az a krumpli is mennyeien néz ki.

kobold63 2019.04.03. 11:27:05

A megkocsonyásodott pecsenyeszaft se megvetendő, piritósra!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.04.03. 13:49:26

@kobold63: Ne is mondd! Már el is fogyott mind ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.04.03. 13:50:35

@csigafrédi: Ez a "pékné módra" krumpli megfűszerezve. Nekünk nagyon izlik, már többször is készítettem.

CID 2019.04.03. 14:40:16

@Andrass9: Lehet marad a c verzio, eszik amit talál. A csirke mégse kacsa :-)

CID 2019.04.03. 17:57:32

@látjátok feleim szümtükkel: azért ha megnő, meg lehet azt kóstolni :-)

Dikusz 2019.04.03. 19:00:38

@CID: Helló!:)))

Most jöttem haza kedvenc városomból, esmét nem volt szerencsénk összefutni...:)))

Dikusz 2019.04.03. 19:02:21

@kobold63: Stipistop! A pecsenyeszaft az enyém:)))

Dikusz 2019.04.03. 19:03:02

@Andrass9: Kár..., későn olvastam.

CID 2019.04.03. 19:09:24

@Dikusz: Szia :-D Mostanság nem járok templomba ;-)

látjátok feleim szümtükkel 2019.04.03. 19:33:08

@CID:

Kapaszkodj, én bablevesbe főzve megkóstoltam. Kicsi volt, de sok volt. Ja, és jó.

kobold63 2019.04.03. 20:29:13

@látjátok feleim szümtükkel: Errefelé nagyon kedvelt, lábszár csontostul vörösborban párolva (ez egy vendéglői adag) vagy comb sütve. Ezt én is készitettem, fiam szerint jobb volt, mint amit ő uj zealandi tartózkodása alatt ott evett.

CID 2019.04.03. 21:21:32

@látjátok feleim szümtükkel: veréb bablevesbe főzve???? Hát, ha minden igaz védett madár :-D

Ha tudjátok kostoljátok meg a racka húst!

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2019.04.03. 22:35:26

Köszönök szépen!
Így böjt idején nem nagyon tudok, mit mondani, azért jöhet az egész cakumpakk.
Egyetlen dolog nem tiszta. Mi lett a pecsenyeszafttal? Odáig megvan, hogy vízzel felöntve felmelegíted a mikróban, de aztán elveszett.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.04.03. 22:38:42

@Waka: Jogos, nem írtam meg, hogy a combokat meglocsoltuk vele, amikor tálaltuk. Kellett egy kis plusz szaft hozzá (az utolsó képen ott figyel a tányér alján)

Dikusz 2019.04.03. 23:20:10

@CID: Én se ott voltam, hanem a Kiskőrössyben, és a Szamosban, meg Gyálán gyümölcsléért:)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2019.04.03. 23:59:57

@kobold63: Az sem kizárt. :D
@Andrass9: Azt hittem, a krumpli alá került belőle. Én biza' oda tettem volna, oszt' villával összetörve felitattam volna vele.

látjátok feleim szümtükkel 2019.04.04. 08:23:09

@CID:

Akkor nem volt védett, nagyon sok veréb volt, Kínában dobbal akarták kiírtani. Ma már alig látn verebet.

kobold63 2019.04.04. 11:34:09

@látjátok feleim szümtükkel: @Andrass9: Nem tudom mi igaz, évekkel ezelött olvastam, hogy ezrével vitték ki az énekesmsdarakat Olaszországba, megenni. Igaz?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.04.04. 11:55:33

@kobold63: Ma is viszik. A veréb viszont nem énekesmadár :)

látjátok feleim szümtükkel 2019.04.04. 12:48:21

@Andrass9:

Sajnos nálunk két család van, egyik a szembe szomszéd házának tetjénél él, a másik az előttünk lévő ház melléképületének eresze alatt. Utóbbiból már évek óta rendszeresen kiesnek a csupasz fiókák, gyakorlatilag nem szaporodik a család.

látjátok feleim szümtükkel 2019.04.04. 12:51:26

Mellesleg a veréb a legjobb levéltetű írtószer, láttam már sokszor, hogy a rózsáról szedegetik.

Fenchurch68 2019.04.04. 13:19:12

@Andrass9: Dehogynem!
hu.wikipedia.org/wiki/Ver%C3%A9balak%C3%BAak

Idén megint sok van, jönnek az etetőre, de mióta láttam, ahogy a meggyvágók leküldik őket onnan, inkább a párkányra tálalok a verebeknek.

látjátok feleim szümtükkel 2019.04.04. 13:25:45

@Fenchurch68:

Nálunk együtt uzsonnázik a cinke ( ők már ritkán, mert a fészkeléssel vannak elfoglalva ), a veréb, a feketerigó, a stiglinc, és a zöldike, meg ha jól látom néhány csicsörke. Néha a balkáni gerle is.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.04.04. 14:14:23

@látjátok feleim szümtükkel: Nálunk a cinke a tetűgyűjtő, meg az őszapó. Főleg a körtét tisztogatják előszeretettel!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.04.04. 14:15:54

@Fenchurch68: Akkor helyesbítek, a veréb is madár :)))
A meggyvágó elfogyott errefelé, amikor a szarkák és a szajkók elszaporodtak. A rigók még megvannak.

CID 2019.04.04. 19:30:26

@Andrass9: dede, sőt a varjú is az :-D

@Dikusz: amíg élt a Kiskőrössy tulaja Dezső bácsi, csütörtökönként isteni finom erdélyi fatányéros és varga béles volt.

látjátok feleim szümtükkel 2019.04.04. 20:20:28

@CID:

Fatányéros és varga béles nem a Cirkébe volt?

Mellesleg tudod, hogy a kölyök varnyú milyen finom kirántva? Meg a balkáni gerle levesnek?

látjátok feleim szümtükkel 2019.04.04. 20:22:21

@látjátok feleim szümtükkel:

Elnézést Csirkébe akart lenni. Néha kimarad a betű, de nem az én hibámból, mert erősen kell nyomni a billentűt és időnként elfelejtem.

CID 2019.04.04. 21:12:59

@látjátok feleim szümtükkel: lehet volt ott is, de a Csirke kimaradt az életemből szerintem már nem is müködött amikor elkezdtem látogatni a hasonló műintézményeket.

Azt hallottam, hogy eszik a varjakat, nekem még nem volt hozzá szerencsém
A gerle meg galamb, ami ugye nagyon finom :-)

CID 2019.04.04. 21:15:35

@látjátok feleim szümtükkel: Egyébként a varjú az asszony egyik kedvenc madara, szóval az elfogyasztàsát szóba sem hozom itthon.

Kumari aki Nilüfer 2019.04.05. 12:21:19

@CID: A kisvarjút eszik..csipasznak hívják, és állítólag finom, de valahogy nem vágyom rá.