Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint 2.600.000-an töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (7) A1 marinád (4) A1 szósz (3) áfonya (3) Aji Crystal (5) alaplé (67) alma (29) almaecet (14) almalé (2) almaszósz (3) Ancho Gigantea (6) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (7) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (34) babérlevél (34) bableves (3) bacon (33) Balaton (2) balzsamecet (12) bambuszrügy (2) banán (3) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (19) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (3) bazsalikom (45) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (12) bbq oldalas (3) BBQ szósz (6) Bechamel (2) bélszín (9) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (10) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (4) bl112 (2) bor (20) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (4) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (24) bőrősháj (2) bors (235) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) cajun (3) Cajun (3) cajun fűszerkeverék (15) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (2) cayenne bors (6) cékla (12) cérnametélt (2) cheddar (8) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (64) citromfű (12) citromhéj (28) citromlé (35) citromnád (12) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) creole (3) Creole (2) creole fűszerkeverék (5) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (49) csilipaprika (43) csilipaszta (24) csilipehely (4) csilipor (3) csiliszósz (4) csili krém (11) csillagánizs (3) csiperke (19) csipetke (13) csipsz (3) csirke (23) csirkeaprólék (2) csirkecomb (21) csirkecomb filé (7) csirkemáj (8) csirkemell (16) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (10) csodahüttő (10) csokoládé (7) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (3) csontvelő (2) csuka (3) csülök (28) csusza (2) cukkíni (18) cukkini (10) cukor (114) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (2) curry (19) currypaszta (10) C vitamin (3) dagadó (6) dara (4) daragaluska (2) darálthús (31) datolya (3) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (26) disznózsír (2) ecet (18) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (50) ementáli (4) eper (5) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (9) fahéj (33) fánk (3) farhát (4) Farkas András (19) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (20) fehérbors (44) fehérhagyma (7) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebors (88) feles borsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (2) fogpiszkáló (2) fokhagyma (357) fokhagymapor (2) fokhagyma granulátum (10) füge (4) füst (8) füstölény (4) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (2) füstölt kolbász (12) füstölt oldalas (5) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (3) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (7) galambbegy saláta (4) galangal (5) galuska (4) garam masala (4) garnéla (11) garnélarák (7) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (43) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (62) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (6) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (3) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (72) gyömbér (98) gyöngytyúk (2) habanero (6) habarás (2) habcsók (2) hagyma (265) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (16) halványító zeller (3) hamburger (4) harangpaprika (2) harcsa (6) hátszín (12) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (4) Hoisin szósz (2) homár (3) húsgombóc (3) húslé (3) húsleves (15) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (18) jalapeno (21) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (4) jégcsapretek (2) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (7) kacsaháj (4) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (3) kacsaszárnytő (2) kacsazsír (35) kacsazsir (3) kacsazúza (3) kaffir lime levél (5) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (36) kakukkfü (68) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (8) kápia (26) kapor (32) kapormag (7) káposzta (14) kapri (4) kapribogyó (14) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (23) karalábé (24) karamell (3) kárász (6) kardamom (21) karfiol (20) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (3) kecskesajt (2) kecskeszarv (2) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (5) kelkáposzta (17) keményítő (8) kemény sajt (2) kenyér (23) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (9) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (4) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (2) kocsonya (3) kocsonyahús (3) koktélparadicsom (2) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (10) kolbász (23) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (12) kömény (65) köménymag (12) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (20) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (15) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (132) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kukorica (16) kukoricadara (6) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (14) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (14) lamb (2) langalló (2) lángolt kolbász (2) lapcsánka (2) lapocka (10) laskagomba (9) lazac (9) lecsó (26) lecsókolbász (3) lecsópaprika (4) lekvár (10) lemezes túró (2) lencse (13) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (9) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (4) liba (2) libacomb (6) libaháj (5) libamáj (5) libaszárny (2) libazsír (17) lilahagyma (39) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (38) lime levél (6) liszt (90) lucullus (3) Lucullus (5) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (23) majoranna (71) mák (10) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (10) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (9) marhahús (6) marhalábszár (3) marhalapocka (3) marhanyak (12) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (20) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (46) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (62) mustármag (17) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (6) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (4) olaj (13) olajbogyó (6) oldalas (31) oliva (19) olívabogyó (3) olivaolaj (105) olívaolaj (7) orda (2) ördögszekér (6) oregano (45) oregánó (4) öregtészta (2) őrölt kömény (4) őszibarack (2) osztrigaszósz (8) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (16) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (30) paprikacsuma (24) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (116) paradicsomlé (23) paradicsompüré (25) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (4) paraj (5) parázskrumpli (2) parmezán (29) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (11) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (10) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (129) petrezselyemgyökér (17) petrezselyem levél (36) pirítós (3) pirospaprika (66) piskóta (8) pisztráng (4) pite (7) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (7) póréhagyma (23) pörkölt (10) portobello (4) prézli (30) pritamin (4) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (8) retek (5) réteslap (3) rétesliszt (12) ricotta (3) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (35) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (4) rizstészta (2) rókagomba (5) római kömény (37) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (61) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (45) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (42) salsa (3) San Marzano (3) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (131) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (9) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (19) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (5) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (10) snidling (19) (223) sodó (3) sólet (2) sonka (17) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (35) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (16) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (27) spenót (39) Spicy Fiesta (7) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (56) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (3) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (21) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfűbors (5) szegfübors (30) szegfűgomba (4) szegfüszeg (7) szegfűszeg (6) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (53) szerecsendióvirág (40) szezámmag (10) szezámolaj (7) szibériai saláta (3) szilva (7) szilvalekvár (6) szilva eltevés (2) szinesbors (3) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szódavíz (2) szójaszósz (30) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (7) taco (2) tamarind (2) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (10) tarja (18) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (3) tbone (2) tej (76) tejfel (54) tejföl (75) tejszín (81) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (2) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (9) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (5) tócsni (2) tofu (2) tojás (182) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (8) tök (6) tokaszalonna (2) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (5) trappista (7) tüdő (2) túró (29) túrógombóc (4) TV paprika (6) tyúk (3) uborka (21) újhagyma (40) újkrumpli (14) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (193) Váncsa (2) vanília (23) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (14) vargánya (15) Varga Zsuzsi (3) vegeta (2) velő (5) velőscsont (8) vereshagyma (3) virsli (7) víz (14) vörösbor (15) vöröshagyma (107) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (20) yuba (2) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (48) zellergumó (32) zellerlevél (28) zellerszár (25) zöldbab (13) zöldbableves (2) zöldbors (3) zöldborsó (36) zöldpaprika (65) zöldség (3) zsálya (37) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (7) zserbó (2) zsír (52) zsíroskenyér (2) zúza (5) zuza (2) Címkefelhő

Villámvacsora a húsok királynőjéből

2019.03.07. 07:00 Andrass9

Boldog nőnapot kívánunk minden hölgy olvasónknak!

 

Azt kérték a gyerekek, hogy valami steaket süssek vacsorára rizzsel, mert azt a legkisebb is megeszi. Ezen ne múljék ...

26.jpg

Futás (autózás) a legközelebbi szupermarketbe, ahova én szeretek járni, mert a környéken ott a legszebb a hús és az alaszkai királyrák.

Vettem is 6 szép szelet Angus bélszínérmét (Wagyu ott sincs minden boltban ...), előkészítettem a fűszereket is.

10.jpg

A bélszínérmék felét megfeleztem - azok "well done" módon készülnek, merthogy a nagylyány is válogatós. Elővettem az összes hozzávalót:

  • 6 db 4cm vastag bélszínérme (bő egy kiló)
  • 3 szelet bacon
  • 2 ek kakukkfü
  • 2 ek szicíliai fűszerkeverék
  • olivaolaj
  • só, bors

11.jpg

Panaszra nincs ok az összetevők számát illetőleg. Megszórtam a szeleteket kakukkfüvel, borssal.

12.jpg

A másik felüket is, majd feltornyoztam a véknyabbakat.

13.jpg

Kiterítettem egy szelet bacont a deszkára, amibe beleforgattam a vastagabb szeleteket. Egy-egy fogpiszkálóval rögzítettem a szalonnát.

14.jpg 15.jpg

A húsokat egy műanyag dobozba téve vártam, hogy a család hazaérjen.

16.jpg

Amikor befutottak, feltettem a rizst egy fedeles fazékban 1,5-szeres vízzel sóval főzni (semmi pirítás meg hasonló huncutságok). Bekapcsoltam a grillsütőt. A fűszeres szeleteket megsóztam és olivaolajjal megkentem.

17.jpg 19.jpg

Egy szeletet csak olajoztam, és betettem a hűtőbe: ezt majd éjjel sütöm meg a szomszédasszonynak, akinek a kocsibejáróján parkoltam, míg kinn voltam.

20.jpg

A többi hús ment a grillre, ahol szépen meg is sültek 5 perc alatt. A véknyabbak átsültek, a vastagabbak rózsaszínűek a közepén.

21.jpg 22.jpg 23.jpg

Máris tálalhattam, hisz a rizs is elkészült.

24.jpg

Izlett is a családnak, a nagyunoka kétszer is kért.

25.jpg

Este 10 tájékán megsütöttem a félretett szeletet serpenyőben és átvittem a szomszédba.

27.jpg

Közben havazást igértek, a madáretetőt feltöltötte a vejem.

50.jpg 51.jpg 52.jpg

28 komment

Címkék: bélszín bors bacon olivaolaj kakukkfü szicíliai fűszerkeverék

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr7714528968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csigafrédi 2019.03.07. 10:58:40

Ha ez a királynő, akkor melyik a király?
(Nálam a kacsamell a királynő, a bélszín a király.)

Jól néz ki, és érdekes ez a zöldfűszeres megoldás. Nyammnyamm...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.03.07. 11:13:51

@csigafrédi: Szerintem egy férfi számára a királynő a fontosabb :) Nem is beszélve arról, hogy a sakkban is sok-sok mozgási lehetősége van ...
Nem tudom, hogy a rákhús húsnak minősül-e, de az alaszkai királyrák nekem a király :)))

Dikusz 2019.03.07. 12:11:05

Ideértem, jól tettem.:)
Az a husi a tányéron pünkt nekem való.

csigafrédi 2019.03.07. 13:16:49

@Andrass9: A királynő szerintem akkor fontosabb egy férfi számára, ha az egy férfi a király. :)
A sakkban a magyarok rafináltan nem is azt használják, hogy királynő, hanem hogy vezér, ami sokkal találóbb (e nélkül a figura nélkül még lehet partit nyerni, de király nélkül nincs játék).

Az alaszkai királyrákról nem tudok véleményt mondani, még sosem ettem, biztos finom a húsa. Mintha írtál volna róla itt a blogon is valamikor régebben, ha jól rémlik...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.03.07. 15:59:53

@csigafrédi: Azt hiszem aza férfi mindig egy király :) Valóban a "vezér" fogalma jobb, de itt most másról van szó.
Mindig mesélek a királyrákról, de még nem posztoltam. Az egy olyan étel, amit bárhol bármennyiszer megennék!!!!!

Amúgy már megírtam, de még nem élesítettem...

csigafrédi 2019.03.07. 16:14:21

@Andrass9: Következő postnak jöhetne! :P
Ez az a bazi nagy rák, aminek hosszú karomnyi lábai vannak?

...

Rákerestem, és ha karomnyi lábai nincsenek is, meglehetősen nagyra meg tud nőni. Képek között az első hely nézdmá' hova navigál:

blogkocsma.blog.hu/2013/04/04/kiralyrak_lab_es_homarfarok

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2019.03.07. 21:07:36

Köszönök szépen!
Nagyjából a harmadik mondatnál esett le, hogy ez nem a magyar főváros környékén esett meg. A kislány/nagyjány utalás valahogy elkerülte a figyelmemet. (Hiába no, nagy a keveredés. :))
Az a szomszédasszony, meg az éjszakai sütés, hmmm... Csinos? :D Legalább a feljárója?
A kiscsaj viszont mindent visz, gyönyörű gyermek. :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.03.07. 21:28:02

@Waka: Oh! Természetesen csinos! Csak 76 éves ... :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.03.07. 22:13:48

@csigafrédi: Remélem a következő rákposzt kicsit többet mutat majd a lábáról :).....

Dikusz 2019.03.07. 23:53:10

@Andrass9: Ha a sütögetésre éjszaka kerül sor, és sötét van, akkor nem számít, hogy 76 éves a csinos szomszédasszony... :)))

PiperPerabo 2019.03.08. 07:09:57

@Dikusz: ahogy errefelé mondják: a sötétben minden macska fekete. :-)

látjátok feleim szümtükkel 2019.03.08. 09:02:36

@PiperPerabo:

Pontatlan, mert a mondás szerint sötétben minden tehén fekete.:D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.03.08. 10:09:45

@látjátok feleim szümtükkel: Node nem tehenezzük le a szomszédasszonyt!!!
Amúgy ettől a hölgytől kapott a nagylyány egy vákuumozo masinát sok méter zacskóval ajándékba. Miután megtanítottam a használatára, már új adag zacskókat kellett vennie, annyit használja (nem szuvidálásra, csak a mélyhűtésre).

látjátok feleim szümtükkel 2019.03.08. 12:31:14

@Andrass9:

Én nem mondtam, hogy a mondás a szomszédasszonyról szól.;D

UtazóTódi · utazotodi.blog.hu 2019.03.08. 14:18:32

Nem tudom miért, de valami miatt nem szeretem a steakeket. Eleve hányingert kapok a rózsaszín részektől, ezzel ugye bármilyen beszélgetés vagy evés közben instant magamra haragítom a rajongókat, másrészt nekem túl unalmas a natúr hús, főleg mikor nincs mellé köret. Tudom, hogy nem feltétlenül van igazam, de én azt gondolom, hogy ez nem is konyha művészet, hiszen ezt a szintet már a tűz felfedezése után öt perccel elérte az emberiség, azóta ugye fejlődött a gasztronómia. Az én szememben bármi más sokkal többet ér, mint egy megpirított, véres húsdarab.

Na, most jöhetnek a gyilkos kommentek...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.03.08. 14:31:38

@UtazóTódi: Errefelé nem szokás a más véleményen lévőket inzultálni.
Attól hogy te well done szereted a húst, továbbra is embertársunk vagy szintúgy, mint a kicsilyány, akinek majdnem szenesre kell sütni :)

kobold63 2019.03.09. 05:47:13

@Dikusz: Még mindig fiatalabb, mint a Gazda

kobold63 2019.03.09. 05:58:17

@Andrass9: Tökéletesre sikerült, ahogyan a képen látom, én is így szeretem. Jó steaket csinálni gasztronómiai művészet!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.03.09. 17:42:31

@kobold63: A gazda kapott egy kecskegidát! Életemben nem készítettem, azért nem tudom, mit tegyek vele, ezért gyorsan betoltam a mélyhűtőbe. Nagyon szeretnék ötleteket kapni!!!!!
Mit csináljak belőle???? Feleségem nem eszi, viszont a fiammal szeretnénk valamit készíteni belőle!
Boar? Valami ötlet? Bízom az elképzelésedben!

látjátok feleim szümtükkel 2019.03.09. 19:11:16

@Andrass9:

Hasonlóan a birkához, illetve a bárányhoz. Nagyon jó pörköltet lehet készíteni a gida húsból, de sütni is kiváló. Fűszereket szereti, de szerintem nem kell annyira agresszíven fűszerezni, mint birkát, mert nem annyira "birka" jellegű. Ragulvesnek is jó a húsa.

Most rákerestem a gida húsra, és csudás dolgokat találtam. Kár, hogy nekem nincs most beszerzési forrás, de majd rákérdezek a piacon. Gyerekkoromban vol kecskénk, és tavasszal a gólya hozta a kisgidát. Egyszerre kettőt is, és nem értettem, hogy birta hozni mindkettőt.:D
Szomszédnak is volt később, rendszeresen levágták a gidákat, és mindig kaptunk a húsból.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2019.03.09. 19:42:28

Így utólag boldog nőnapot kívánok minden érintettnek!
Tegnap sikerült elég rendesen megünnepelni, úgyhogy a mai terveim egy része füstbe ment. Azért galambtrágyáért elmentünk délelőtt, nem volt egy leányálom másnaposan, maszkban, szemüvegben zsákba lapátolni.
@Andrass9: A csontos fertályok pörköltnek, combja egyben sütve, a gerinc meg esetleg sztéknek, ha elég vastag.

kobold63 2019.03.09. 22:11:34

@Andrass9: Itt leginkább az indiai ételekhez használják, a legkülönbözőbb currykhez. Mivel sovány hús, hosszabb ideig kell párolni.
Itteni star cook Virkrám Vij, több vendéglője van, magasrangú állami vendégeket oda szoktak vinni, könyvében több recept van, csonttal eggyütt darabolja fel, az egyik legegészségesebb húsnak nevezi.

Kumari aki Nilüfer 2019.03.10. 16:55:17

@Andrass9: Nálunk karácsonykor volt kecske..Johanna berakta száraz pácba, fohagyma, és füvek(kakukkfű, arra emlékszem, de volt más is), majd egy éjjelen át konfitálta oljaban. Én ugyan nem szeretem a kecske ízt, de ettem belőle, nagyon finom volt a kecskeevők szerint:D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.03.10. 17:16:39

@Kumari aki Nilüfer: Jó ötletet adtál: egy részéből cafatos (pulled) kecske lesz!!! Köszönöm!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.03.10. 17:33:08

@kobold63: Vij receptjeit is fellapoztam - tetszik a fahéjas beütés! Köszönöm a recepteket!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.03.10. 17:34:51

@Waka: Köszi a tanácsokat! Valószínűleg indiai íhletésű darabokat készítek. Szerencsére van még időm a fagyasztónak köszönhetően :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.03.10. 18:01:57

Hogy egész pontos legyek, tibeti fűszerezésű curryben gondolkodom (egy részéből), mert oda elvitt a nagylyány, és az izlett! De tervezem egy részét darálva, wonton batyuban gőzölve (hamár nepáli étteremből veszem az ötletet).