Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint 2.600.000-an töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

  • Dikusz: @Andrass9: Nem ijedek meg tőle. :))) Olyan, mint amikor az egyszeri ember elgondolkodik. és azt m... (2019.08.24. 08:44) Tócsni cukkíniből sütőben
  • Waka: @kobold63: Jó, de úgy kell becsomagolnod, hogy ne száradjon ki. Ilyenkor kisebb rothadás beindulha... (2019.08.23. 19:19) Lila leves
  • Kumari aki Nilüfer: @Dikusz: Én is a családi videókat sajnálom, a filmek lassan pótlődnak., már amit meg lehet szerezn... (2019.08.20. 18:01) Készítsünk zsemlemorzsát házilag
  • Andrass9: @látjátok feleim szümtükkel: Már megtaláltam :) (2019.08.18. 13:58) Cukkínispagetti al' Arrabbiata
  • MadMary: @kobold63: OK :-) (2019.08.17. 13:16) Öltött csülök

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (7) A1 marinád (4) A1 szósz (3) áfonya (3) Aji Crystal (5) alaplé (66) alma (29) almaecet (14) almalé (2) almaszósz (3) Ancho Gigantea (5) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (7) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (34) babérlevél (34) bableves (3) bacon (33) Balaton (2) balzsamecet (12) bambuszrügy (2) banán (3) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (3) barnacukor (19) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (3) bazsalikom (45) bazsalikomsó (7) BBQ (12) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (6) Bechamel (2) bélszín (9) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (9) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (4) bl112 (2) bor (20) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (4) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (24) bőrősháj (2) bors (233) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) cajun (3) Cajun (3) cajun fűszerkeverék (15) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (2) cayenne bors (6) cékla (12) cérnametélt (2) cheddar (8) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (64) citromfű (12) citromhéj (28) citromlé (35) citromnád (11) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) creole (3) Creole (2) creole fűszerkeverék (5) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (48) csilipaprika (43) csilipaszta (24) csilipehely (4) csilipor (3) csiliszósz (4) csili krém (11) csillagánizs (2) csiperke (18) csipetke (13) csipsz (3) csirke (23) csirkeaprólék (2) csirkecomb (21) csirkecomb filé (7) csirkemáj (8) csirkemell (16) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (10) csodahüttő (10) csokoládé (7) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (3) csontvelő (2) csuka (3) csülök (28) csusza (2) cukkíni (18) cukkini (10) cukor (113) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (2) curry (19) currypaszta (10) C vitamin (3) dagadó (6) dara (4) daragaluska (2) darálthús (31) datolya (3) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (26) disznózsír (2) ecet (18) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (50) ementáli (4) eper (5) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (9) fahéj (33) fánk (3) farhát (4) Farkas András (19) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (20) fehérbors (44) fehérhagyma (7) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (3) feketebors (88) feles borsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fogpiszkáló (2) fokhagyma (355) fokhagymapor (2) fokhagyma granulátum (10) füge (4) füst (8) füstölény (4) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (2) füstölt kolbász (12) füstölt oldalas (4) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (3) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (7) galambbegy saláta (4) galangal (5) galuska (4) garam masala (4) garnéla (11) garnélarák (7) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (38) ghi (3) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (61) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (6) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (3) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (72) gyömbér (97) gyöngytyúk (2) habanero (6) habarás (2) habcsók (2) hagyma (265) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (16) halványító zeller (3) hamburger (4) harangpaprika (2) harcsa (6) hátszín (12) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (4) homár (3) húsgombóc (3) húslé (3) húsleves (15) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (18) jalapeno (21) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (4) jégcsapretek (2) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (7) kacsaháj (4) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (3) kacsaszárnytő (2) kacsazsír (35) kacsazsir (3) kacsazúza (3) kaffir lime levél (4) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (68) kakukkfű (36) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (8) kápia (26) kapor (32) kapormag (7) káposzta (13) kapri (4) kapribogyó (14) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (23) karalábé (24) karamell (3) kárász (6) kardamom (21) karfiol (20) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (3) kecskesajt (2) kecskeszarv (2) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (5) kelkáposzta (17) keményítő (7) kemény sajt (2) kenyér (23) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (9) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (4) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (2) kocsonya (3) kocsonyahús (3) koktélparadicsom (2) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (10) kolbász (23) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (12) kömény (65) köménymag (12) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (20) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (15) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (132) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kukorica (16) kukoricadara (6) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (14) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (14) lamb (2) langalló (2) lángolt kolbász (2) lapcsánka (2) lapocka (10) laskagomba (9) lazac (9) lecsó (26) lecsókolbász (3) lecsópaprika (3) lekvár (10) lemezes túró (2) lencse (13) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (9) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (3) liba (2) libacomb (6) libaháj (5) libamáj (5) libaszárny (2) libazsír (16) lilahagyma (37) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (38) lime levél (6) liszt (90) Lucullus (5) lucullus (3) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (23) majoranna (71) mák (10) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (10) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (9) marhahús (6) marhalábszár (3) marhalapocka (3) marhanyak (12) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (20) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (45) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (62) mustármag (17) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (6) nacho (2) nagykocka (3) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (4) olaj (12) olajbogyó (6) oldalas (31) oliva (19) olívabogyó (3) olívaolaj (7) olivaolaj (103) orda (2) ördögszekér (6) oregano (45) oregánó (4) öregtészta (2) őrölt kömény (4) őszibarack (2) osztrigaszósz (7) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (16) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (30) paprikacsuma (24) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (116) paradicsomlé (23) paradicsompüré (25) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (4) paraj (5) parázskrumpli (2) parmezán (29) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (11) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (10) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (128) petrezselyemgyökér (17) petrezselyem levél (35) pirítós (3) pirospaprika (66) piskóta (8) pisztráng (4) pite (7) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (7) póréhagyma (23) pörkölt (10) portobello (4) prézli (29) pritamin (3) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (8) retek (5) réteslap (2) rétesliszt (12) ricotta (3) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (35) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (4) rizstészta (2) rókagomba (5) római kömény (37) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (61) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (45) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (41) salsa (3) San Marzano (3) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (131) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (9) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (3) sertésköröm (3) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (19) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (5) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (10) snidling (19) (218) sodó (3) sólet (2) sonka (17) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (35) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (16) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (27) spenót (39) Spicy Fiesta (7) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (56) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (3) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (21) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfübors (30) szegfűbors (5) szegfűgomba (4) szegfüszeg (7) szegfűszeg (6) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (53) szerecsendióvirág (40) szezámmag (10) szezámolaj (7) szibériai saláta (3) szilva (7) szilvalekvár (6) szilva eltevés (2) szinesbors (3) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szódavíz (2) szójaszósz (29) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (7) taco (2) tamarind (2) tárcsa (3) tarhonya (9) tarja (18) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (3) tbone (2) tej (76) tejfel (53) tejföl (75) tejszín (81) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (2) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (9) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (5) tócsni (2) tofu (2) tojás (182) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (8) tök (6) tokaszalonna (2) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (5) trappista (7) tüdő (2) túró (29) túrógombóc (4) TV paprika (5) tyúk (3) uborka (21) újhagyma (39) újkrumpli (13) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (192) Váncsa (2) vanília (23) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (14) vargánya (15) Varga Zsuzsi (3) vegeta (2) velő (5) velőscsont (8) vereshagyma (3) virsli (7) víz (14) vörösbor (15) vöröshagyma (107) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (20) yuba (2) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (48) zellergumó (32) zellerlevél (28) zellerszár (25) zöldbab (12) zöldbableves (2) zöldbors (3) zöldborsó (36) zöldpaprika (65) zöldség (3) zsálya (37) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (6) zserbó (2) zsír (51) zsíroskenyér (2) zúza (4) zuza (2) Címkefelhő

A próféta papucsa azaz szilváspapucs házilag

2019.02.19. 07:00 Andrass9

Ha a leveles tésztát is házilag készítjük, ér-e ez annyit, mint a próféta papucsába eljuttatott aranyautó?

Szóval elbuktam: egyszer már kellene saját vajastésztát csinálnom (különösen, hogy a környékbeli párbetűsekben csak pálma- vagy kókuszzsírral készített "vajas" tészták vannak ...)

10.jpg

Volt még nagyobb adag akciós vajam, gondoltam kipróbálok valamilyen klasszikus receptet (ráadásul tavaly főztem is be sűrű szilvalekvárt).

Össze is szedtem egy nagyobb adagra szóló alapanyagot:

  • 40 dkg vaj
  • 10 dkg liszt
  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl hideg víz
  • 2 tojás
  • 2 dkg élesztő
  • 1 tk só

11.jpg

A vaj és a liszt szándékosan szerepel kétszer. Elsőnek a 10 deka liszthez késes robotgéppel hozzákevertem a 40 deka vajat. Ezt kikanalaztam a gépből, és téglalapra formáztam a szilikon gyúrólapon.

12.jpg 13.jpg 14.jpg 15.jpg

Az így sikeredett lisztes vajtéglát folpackba csomagoltam, és betettem a hűtőszekrénybe hülni.

16.jpg

A robotgépbe ezek után betettem a további anyagokat a víz kivételével. Ezt összedolgoztam, de nagyon morzsás lett.

17.jpg 18.jpg 19.jpg 20.jpg

A vízbe jeget tettem, hogy jobban lehüljön, majd apránként adagoltam a tésztához, hogy mégiscsak valami tészta halmazállapotot kapjak. Az így nyert tésztát ezután a lisztes gyúrólapra kanalaztam.

21.jpg 22.jpg 23.jpg 24.jpg

Kinyújtottam félujjnyi vastagra, közepére helyeztem a hűtőből kivett vajtéglát. Erre ráhajtogattam a tésztát, amit még egyszer is összehajtottam.

25.jpg 26.jpg 27.jpg 28.jpg

Mint a leveles pogácsa készítésekor, ezt a tésztát is kicsit lehűtöttem, újra kinyújtottam, majd a szokásos négy hajtással ismét kicsire hajtogattam.

29.jpg 30.jpg 31.jpg 32.jpg

Ez is pihent a hűtőben 20 percet. Volt még egy kör hajtogatás és hűtés, majd nekiálltam feldolgozni.

34.jpg

Négybe vágtam a tésztát. Egy-egy darabot akkorára nyújtottam, mint egy vékony zsírpapír lap, ami nekem dobozban van (kb tepsi méret). Ezt a kinyújtott lapot ezután egy szilikonlapon felcsavartam a zsírpapírral, végül folpackba csomagoltam.

35.jpg 36.jpg 37.jpg 38.jpg

Az utolsót kis paralelogrammákra vágtam, aminek a közepébe szilvalekvárt kanalaztam. Az átlós csúcsokat összecsippentve sütőlapra helyeztem. Készült még meggyhúsos változat is a család kérésére. 170C fokos sütőben 20 percig sütöttem. Persze a papucsok nagyrésze kinyílt - esetleg tojáskenéssel kellett volna összeragasztani?

39.jpg 40.jpg 41.jpg 42.jpg

Azon melegibem kis porcukorral megszórtam és meóztam.

43.jpg

Finom lett, de én kevesebb cukorral jobban szerettem.

44.jpg 45.jpg

Nem kell paralelogrammákkal küzdeni, közönséges négyzetek is megteszik (bár az IS paralelogramma).

Őszinten bevallom, semmivel sem lett jobb, mintha jó minőségű bolti vajas leveles tésztát használnék. Viszont így van a mélyhűtőben még 3 feltekert tészta :)

23 komment

Címkék: tojás víz élesztő vaj liszt vajas tészta

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr7814614992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dikusz 2019.02.19. 07:43:20

Azért én inkább a házisütidre szavazok! :)
Ha szétnyílt, ha nem, én akkor is megenném, finom lehetett.

Tanácsot őszintén szólva nem adhatok, mert ritkán sütöttem ilyet. De talán négyzetekre vágva, úgy összecsippentve, mint a bolti túrósbatyu, nem nyílt volna szét. Nekem is van akciós vajam, lehet sütök is ilyet.
A porcukorral én is csínján bánok, sőt, nem is szórom meg a sütit.

Kumari aki Nilüfer 2019.02.19. 09:06:14

garantáltan el fog fogyni laposan is:)

én nem fogok ilyen tészta otthon gyártásába, bár nem tűnik azért kivitelezhetetlennek.

én a hámánfüle(avagy hámántáska) vevű sütivel jártam hasonlóképp, se füle, se táskája nem lett, kilapult , de hirtelen megszabadultunk a bűnjelektől:DD Fügelekvárral különösen kapós lett laponya alakban is.

Dikusz 2019.02.19. 10:03:05

@Kumari aki Nilüfer: Miért van az az érzésem, hogy a "megszabadultunk" az azt jelenti, hogy felfaltátok? :)))

Finom süti az, engem se zavarna, ha nem az eredeti recept szerint nézne ki.:)

kobold63 2019.02.19. 11:15:08

Szép teljesitmény, komoly munka. Ilyen tésztát, mármint az élesztős változatot még nem csináltam. Van egy másmilyen keverék, ami nagyon bevált, azt szoktam, de csakis baracklekvárral kérik a fiuk. Szétnyilik, na és? Nem a kinézetet eszed.

vörösbor(de)minőségi 2019.02.19. 16:01:56

direkt nyíló! és? ezt csinálja valaki utánad.összecsippented és a kellő időben! sütés közben kibontja magát és kelleti magát.
igy kell.
olyat könnyű,hogy összecsippentem/bugyolálom és ugy is marad.....

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.02.19. 17:59:34

@vörösbor(de)minőségi: Ez olyan jó volt! Legalább 18-as karikát érdemel :)
Köszönöm!!!!!

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2019.02.19. 18:14:08

Nyitva tán még jobb is, úgy két harapás kitelik belőle.
Érdemes lenne hájas tésztával kipróbálni.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.02.19. 19:18:28

@Waka: Küldj egy kis hájat, megcsinálom!
Az ország ezen táján nem igazán lehet hájhoz hozzáférni ...

Dikusz 2019.02.19. 19:42:12

@Andrass9: Nekem van, bár ne lenne...

1kutya 2019.02.19. 20:49:04

@Andrass9: ha vágunk mavacot tudok küldeni... :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2019.02.19. 21:42:46

@Andrass9: Mondhatnám, hogy egy jobb hentes beszerzi, de előbb beszélek a magaméval, aztán nyitom ki a szám.

sóskatáska 2019.02.19. 22:58:41

Vizzel kell megkenni,utána összecsiptetni.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.02.20. 09:44:07

@sóskatáska: Köszi a tanácsot, a következő kisütésénél megpróbálom.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.02.20. 09:46:24

@1kutya: Ti nem használjátok fel?????
Adtál viszont ötletet, a Kurucz hentes Józsavárosban elég jó, tőle talán tudnak a fiamék venni.

Dikusz 2019.02.20. 10:36:54

@Andrass9: De nekem jóval több...

A hájat majd megkérdem az én hentesemnél, kíváncsi vagyok, van-e nála.

Dikusz 2019.02.21. 13:44:26

Mindenki a kertben dolgozik? :)))

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.02.21. 14:11:53

@Dikusz: A kertész metszi a fákat, én meg szóval feltartom :) Ezt az egyet nem vállaltam magam - nem értek hozzá, megtanulni meg már öreg vagyok (mármint a metszést. A szövegelés megy most is ...).
Kiváncsi vagyok, van-e a hentesednél háj!!!! Még akár kiautózom érte, ha kell (és viszek neked valamit az aktuális termésből)

látjátok feleim szümtükkel 2019.02.21. 17:50:57

@Andrass9:

Én meg a nagy szövegelésed közben megéheztem, de sajnos egy fia próféta sem küldte erre a papucsát.:D

Dikusz 2019.02.21. 18:46:09

@Andrass9: Rákérdezek tőle, tud-e szerezni, és akkor szólok.