Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint két és félmillióan töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (5) A1 marinád (2) áfonya (3) Aji Crystal (5) alaplé (65) alma (27) almaecet (12) almaszósz (3) Ancho Gigantea (2) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (5) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (32) babérlevél (32) bableves (2) bacon (27) Balaton (2) balzsamecet (8) bambuszrügy (2) banán (2) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (3) barnacukor (17) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (3) bazsalikom (43) bazsalikomsó (7) BBQ (11) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (5) Bechamel (2) bélszín (8) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (6) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (4) bl112 (2) bor (18) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (3) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (22) bőrősháj (2) bors (199) borsikafü (4) brassói (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (3) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) Cajun (3) cajun (3) cajun fűszerkeverék (14) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (2) cayenne bors (6) cékla (11) cérnametélt (2) cheddar (4) Chérie (3) Cherie (2) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (57) citromfű (12) citromhéj (26) citromlé (31) citromnád (10) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) creole (3) Creole (2) creole fűszerkeverék (3) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (40) csilipaprika (40) csilipaszta (19) csilipehely (2) csilipor (3) csiliszósz (3) csili krém (11) csillagánizs (2) csiperke (17) csipetke (11) csipsz (2) csirke (22) csirkeaprólék (2) csirkecomb (18) csirkecomb filé (5) csirkemáj (7) csirkemell (14) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (9) csodahüttő (9) csokoládé (7) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (3) csontvelő (2) csuka (3) csülök (25) csusza (2) cukkini (9) cukkíni (16) cukor (99) cukorborsó (6) curry (19) currypaszta (9) C vitamin (3) dagadó (5) dara (2) daragaluska (2) darálthús (29) datolya (2) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (24) disznózsír (2) ecet (16) édeskömény (16) egres (3) élesztő (47) ementáli (4) eper (4) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (3) étterem (2) ezüsthagyma (6) fácán (2) fafülgomba (8) fahéj (32) fánk (3) farhát (4) Farkas András (15) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (18) fehérbors (41) fehérhagyma (6) fejes káposzta (5) fejtettbab leves (2) fejtett bab (3) feketebors (81) fenyőmag (3) feta (6) filé (2) fokhagyma (315) fokhagyma granulátum (9) füge (4) füst (8) füstölény (2) füstölő (4) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (16) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt kolbász (9) füstölt oldalas (4) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (2) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (6) galambbegy saláta (4) galangal (4) galuska (4) garam masala (3) garnéla (10) garnélarák (5) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghi (3) ghí (30) gluténmentes (2) gnocchi (3) gomba (57) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (3) Gouda sajt (3) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (5) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (2) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (66) gyömbér (87) gyöngytyúk (2) habanero (6) habarás (2) habcsók (2) hagyma (243) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (14) halványító zeller (3) hamburger (4) harcsa (6) hátszín (12) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (3) homár (2) húsgombóc (2) húslé (3) húsleves (14) húsos szalonna (8) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (16) jalapeno (20) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (3) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (5) kacsaháj (4) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (3) kacsazsir (2) kacsazsír (33) kacsazúza (3) kaffir lime levél (3) kagyló (8) kakaó (7) kakas (7) kakukkfü (51) kakukkfű (35) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (6) kápia (24) kapor (30) kapormag (7) káposzta (12) kapri (3) kapribogyó (12) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (20) karalábé (21) karamell (3) kárász (5) kardamom (20) karfiol (19) kávé (2) kecsap (5) kecskesajt (2) kecskeszarv (2) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (4) kelkáposzta (17) keményítő (6) kemény sajt (2) kenyér (22) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (8) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (2) királyrák (3) knédli (3) kocka (2) kocsonya (3) kocsonyahús (2) kókusz (2) kókuszkrém (2) kókuszreszelék (4) kókusztej (8) kolbász (20) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (11) kömény (60) köménymag (10) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (16) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (14) kremsi mustár (2) krumpli (115) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kukorica (15) kukoricadara (4) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (13) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (12) lamb (2) langalló (2) lapcsánka (2) lapocka (9) laskagomba (8) lazac (8) lecsó (26) lecsókolbász (3) lecsópaprika (3) lekvár (9) lemezes túró (2) lencse (12) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (4) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (3) liba (2) libacomb (6) libaháj (4) libamáj (5) libaszárny (2) libazsír (15) lilahagyma (24) lila hagyma (8) lila spárga (2) lime (34) lime levél (6) liszt (78) lucullus (3) Lucullus (5) lúdgége (2) Maasdamer (3) Maasdammer (2) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (20) majoranna (64) mák (10) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (9) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (9) marhahús (4) marhalábszár (3) marhalapocka (2) marhanyak (11) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (18) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (18) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (40) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (56) mustármag (16) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (6) nagykocka (2) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (4) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (3) olaj (11) olajbogyó (6) oldalas (29) olíva (2) oliva (16) olívabogyó (2) olívaolaj (7) olivaolaj (88) orda (2) ördögszekér (5) oregánó (4) oregano (38) öregtészta (2) őrölt kömény (3) őszibarack (2) osztrigaszósz (6) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (16) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (29) paprikacsuma (22) Paprikakrém (8) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (113) paradicsomlé (21) paradicsompüré (23) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (3) paraj (5) parmezán (26) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (11) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (9) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (114) petrezselyemgyökér (16) petrezselyem levél (30) pirítós (3) pirospaprika (55) piskóta (8) pisztráng (4) pite (5) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (6) póréhagyma (21) pörkölt (10) portobello (3) prézli (26) pritamin (3) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (2) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) ráklé (2) rakott krumpli (2) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (7) retek (5) réteslap (2) rétesliszt (10) ricotta (2) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (31) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (3) rizstészta (2) rókagomba (3) római kömény (33) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (54) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (11) sáfrányos rizs (2) sajt (41) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (38) salsa (2) San Marzano (2) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (117) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (8) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (3) sertésköröm (3) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (19) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (4) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (9) snidling (18) (177) sodó (3) sólet (2) sonka (16) sonkahagyma (4) sópehely (2) sör (31) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (15) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (25) spenót (34) Spicy Fiesta (7) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (53) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (19) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfübors (29) szegfűbors (5) szegfűgomba (4) szegfüszeg (6) szegfűszeg (6) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (47) szerecsendióvirág (37) szezámmag (10) szezámolaj (5) szibériai saláta (3) szilva (7) szilvalekvár (5) szilva eltevés (2) szinesbors (3) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szójaszósz (20) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (6) taco (2) tamarind (2) tárcsa (3) tarhonya (9) tarja (18) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (2) tbone (2) tej (69) tejfel (43) tejföl (70) tejszín (72) teljes kiőrlésű liszt (11) tepertő (6) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (9) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (4) tócsni (2) tofu (2) tojás (170) tojásfestés (2) tojáshab (3) tojás sárgája (6) tök (6) tokaszalonna (2) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (5) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (4) trappista (7) tüdő (2) túró (24) TV paprika (5) tyúk (3) uborka (20) újhagyma (33) újkrumpli (12) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (171) Váncsa (2) vanília (22) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (10) vargánya (14) Varga Zsuzsi (3) vegeta (2) velő (4) velőscsont (7) vereshagyma (3) virsli (7) víz (13) vörösbor (13) vöröshagyma (97) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (16) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (44) zellergumó (26) zellerlevél (26) zellerszár (25) zöldbab (12) zöldbableves (2) zöldbors (2) zöldborsó (31) zöldpaprika (58) zöldség (3) zsálya (32) zselatin (5) zsemle (11) zsemlemorzsa (2) zserbó (2) zsír (43) zsíroskenyér (2) zuza (2) zúza (4) Címkefelhő

Fehérspárga krémleves az USA-ban

2018.12.03. 07:00 Andrass9

A fehér spárga errefelé olyan ritka, mint a fehér holló. Zöld az mindig van (most éppen 620Ft/lbs) áron, de én még nem láttam fehéret, amióta itt éltem! Persze, hogy lecsaptam rá (700 Ft/lbs), egyenek a gyerekek egy jó krémlevest.

39.jpg

Első bevásárlásom alatt mindig elcsábulok mindenfélére. Vettem rengeteg friss fűszert, egy csokor zöldspárgát is - jó lesz valami másik ételhez. Egy nagy csokor bazsalikom is hazajött velünk gyökerestől. Node most a spárgakrémleves vacsora a téma.

A szokott módszer szerint itt is összeszedem a hozzávalókat:

  • 1/2 kg üde fehérspárga
  • 7 dl csirke alaplé (a lányom boltit használ, ez a márka a kedvence)
  • 2 kisebb krumpli
  • 7 centi póréhagyma
  • 2 salotta (mogyoróhagyma)
  • 1 kicsi zellerszár
  • 4 dkg vaj (ha olajjal készíted, igazi mindenmentes leves lesz :)
  • 2 girizd fokhagyma
  • 1 cm gyömbér
  • 6 bazsalikomlevél (lepotyogott a bokorról)
  • 3 ek reszelt parmezán sajt a levesbetétnek
  • szerecsendió, bors, só

10.jpg

Elsőnek felkockáztam a salottát, a póréhagymát és a felolvasztott vajra tettem.

11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg

Felkockáztam a pici zellerszárat, felszeleteltem a krumplit vékony félkarikákra (gyorsabban megfő). Először a zellert adtam a dinsztelt hagymához, majd belekavartam a felszeletelt krumplit is, és fedő alatt tovább pároltam.

15.jpg 16.jpg 17.jpg 18.jpg

A spárgák végéből levágtam egy darabot, mert ott fás szokott lenni. Felöntöttem mintegy 2 deci alaplével a párolódó anyagokat, mert lesültek zsírjukra. Sajnos az USA-ban sincsenek csodák, a spárgát biz meg kellett hámozni :( Ezután levágtam kb 3 centis csúcsokat, amit majd a végén fogok a levesbe tenni, szét ne főjenek.

19.jpg 20.jpg 21.jpg 22.jpg

A spárga többi részét 5-8 mm hosszú karikákra vagdostam. Eközben a megdinsztelt alapanyagok szépen megfőttek a kis alaplében. Beleborítottam hát a spárgakarikákat, majd felöntöttem további 5 dl alaplével.

23.jpg 24.jpg 25.jpg 26.jpg

Reszeltem bele kis szerecsendiót, gyömbért, és megsóztam, borsoztam. Hagytam szép lassan főni mintegy fél órát.

27.jpg 28.jpg 29.jpg 30.jpg

Ezalatt felaprítottam a bazsalikomot, összekevertem bolti reszelt parmezánnal és sajtcsipszeket próbáltam sütni a serpenyőbe.

32.jpg 33.jpg 34.jpg 35.jpg

Körülbelül katasztrofális lett ... A gyári reszelt parmezán nem olvad meg - valószínűleg olyan dolgokat adnak hozzá, amitől nem ragad össze, és így meg sem olvad :(

Sebaj, a levest botmixerrel és egy nagy evőkanálnyi parmezánnal krémesítettem. A krumpli szépen besürítette a levet - olyannyira, hogy még 3 dl vizet kellett hozzáforralnom. Beleborítottam a félretett spárgacsúcsokat, amit még 3 percig főztem.

36.jpg 37.jpg

Már csak tálalni kellett. Én hősiesen megettem egy gumírozott sajtcsipszet, de a többiek meg se próbálták.

38.jpg

Eltekintve a levesbetéttől, nagyon jó lett, de az unokák nem levesesek, így csak mi felnőttek ettük. Hogy miért nem jutott eszembe a ropogós pirított hagyma levesbetétnek? Pedig ott volt a pulton egy zacskóval ...

 

28 komment

Címkék: krumpli fokhagyma spárga parmezán póréhagyma bazsalikom bors gyömbér vaj alaplé salotta szerecsendió zellerszár mogyoróhagyma csirkealaplé

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr1614383574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kobold63 2018.12.03. 07:44:11

A fehér spárga is olyan, mint a petrezselyem gyökér, érthetetlen, hogy miért nincs errefelé. Itt van egy üzlethálózat, ahol ugyan lehet kapni . Egyszer, utoljára és soha többé kipróbáltam.
Otthon még a törmelék spárga is jobb ízű. Nem is teszek a spárgán kívül mást a levesbe, mint tejföl egy tojássárgával, kevés petrezselyem. Vajon piritott zsemlekockával tálaljuk, mint a zellerkrém levest is.

látjátok feleim szümtükkel 2018.12.03. 08:32:21

Tavasszal sikerült nagyon szép, jó minőségű fehérspárgát venni, be is fagyasztottam, sajnos elszúrtuk a fagyasztót ( kikapcsoltuk, és nem vettük észre, hogy nem kapcsoltuk vissza ), és tönre ment.

A fehér spárga "spárgább" ízű, karakteresebb, mint a zöld, ezért levesnek jobb. A zöld viszont frissen szedve nyersen is nagyon jó.

Ez a leves pedig igazán tartalmasra sikeredett, nem is értem minek rá a sajt csipsz.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.12.03. 20:44:02

@látjátok feleim szümtükkel: Szerintem a kocsmáros is tudja azt, amit Matyi tud :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2018.12.03. 21:07:11

Köszönök szépen!
Nem lehetett rossz, megenném, de nálam a spárga továbbra is terra incognita. Egyszerűen nem szoktam. Hajdan volt pár tő zöld a Hegyen, pátyolgattam, töltögettem, ami termett leszedtem, megfőztem így-úgy, de mély nyomot nem hagyott.

kobold63 2018.12.03. 22:13:42

@Waka: A zöldet nem jó túlfőzni, micrózva vagy grillezve a legélvezetesebb. Sütőben is lehet, olajozott tepsin magas hőfokon.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.12.03. 23:26:03

@kobold63: Nekünk van egy keskeny, de magas fazekacskánk kosárral - kifejezetten spárgafőző fazék. Mi abban gőzöljük meg a zöldet.
Valami ilyesféle:
www.amazon.com/RSVP-International-Stainless-Asparagus-Vegetables/dp/B0000DE7UH/ref=sr_1_7?ie=UTF8&qid=1543875883&sr=8-7&keywords=asparagus+pot

kobold63 2018.12.04. 00:57:49

@Andrass9:Köszönöm, hasonló van nekem is, de nem használom. Micrót is csak fagyasztott étel felengedéséhez használok, de a zöld spárgához kitünő. Nedves papitörölközőre kell kiteríteni, egy sorban, mint a lekvárt a piskótán és feltekerni, lazán. Gyönyörű zöld és ropogós marad.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.12.04. 01:04:53

@kobold63: Én kukoricát is szoktam benne folpackban főzni. 5 perc/cső hajában.

Dikusz 2018.12.04. 10:51:49

@Andrass9: Rendes gólya a Matyi, tudja hol a helye: a kocsmában!.:)

Dikusz 2018.12.04. 10:53:42

@Waka: Előkészítve a rakottkrumpli a recepted szerint. Még nem tudom mi lesz belőle.:)

Dikusz 2018.12.04. 10:56:15

@Andrass9: Azért az a sajtcsipsz a fotók alapján azért nem lehetett olyan rossz.
Mi lett a megmaradt csipsszel? Ott nincs kutyi, aki elfogyassza?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.12.04. 14:45:35

@Dikusz: Csak egy miniatűr Habanese, akit szigorú diétán tartanak :)

Dikusz 2018.12.04. 17:59:43

@Andrass9: Hááát..., azért az is csak egy kutya, ha nem is nőtt nagyra:)))

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.12.04. 18:18:24

@Dikusz: Az ekkora játékszereknek nem lehet akármit adni ...
Speciel sajtot eszik, de ez eszembe se jutott akkor :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2018.12.04. 20:37:05

@kobold63: Csőben sült hajdan, vajban, prézlivel borítva.
@Dikusz: Csak nem kergetnek el... :)

Dikusz 2018.12.04. 22:37:41

@Waka: Jó lett, ízlett. Ráadásul én még tákoltam is rajta még, mert a főtt tojást is lereszeltem.:)
A tejföl kevés volt itthon, ezért összekevertem egy doboz kaukázusi kefirrel, ebbe hintettem bele budai úriasszony módjára a házikolbászkákat.
A kizsírozott tepsibe egy réteg reszelt krumpli, egy réteg reszelt tojás, ráöntöttem a tejfölt/kefirt/kolbászt, és be a sütőbe. A kefir nem rontott rajta, és nem volt száraz a krumpli, pedig nem volt sok zsír a tepsiben, csak annyi, amennyivel kikentem.

kobold63 2018.12.04. 23:53:27

@Waka: A prézlis cuccokra nálam még tejföl is dukált, mostanság a prézli marad le mindenből, túl sok carb. Nem megszüntetve, csak nagyon lecsökkentve az étkezésünkből.

Fenchurch68 2018.12.05. 11:55:20

@Andrass9: Nem méretfüggő, csak a gazdi elszántsága kell hozzá :D ismerek nyerses meg prey-es yorkit is :)
Az tény, hogy gyakoribb a csirkeallergia. Pipi is beállt az előkelő belű kutyák táborába, tüsszög a kacsától...

Dikusz 2018.12.05. 13:39:41

@Fenchurch68: De a vérebecske nem yorki, hanem havanese.:)))

Pipike kacsa helyett kap?
Egyik volt kollégám beceneve Pipi (nem hivatalosan), cca 2 m. magas, 110 kg...

Fenchurch68 2018.12.05. 14:35:46

@Dikusz: Ezt értettem, csak havannait pont nem ismerek személyesen prey-est :) Kikkutyák, mindegy, milyen.
Pipike kacsa helyett kap marhát, birkát, lovat :D meg csirkét, azzal nincs baj.

Jóvanna, ő hivatalosan a személyi okirataiban Peregrin, ha nevelési célzatból szólítom, Pippin, egyébként meg "terondabüdösmajommicsinálszmármeginthagyodabbaazonnal", ha meg jól viselkedik, akkor Pipike.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.12.05. 15:36:51

@Fenchurch68: Ez a kuty kifejezetten allergiás a csirkére.
A marhától nem lett baja ... Néha kap nagy steak csontot rágcsálni, valamint nagy mennyiségű lapkasajtot fogyaszt, mint jutalomfalatot. Ezenkívül étkezéskor ül az asztal alatt, és lesi a kicsiktől leesett ételeket :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.12.05. 15:39:19

@Dikusz: Azért a tejfölből csak jutott zsiradék ...
Jó ötlet volt a tojás lereszelése, de az igazi az lett volna, ha a kolbászt is ráreszeled :)

Dikusz 2018.12.05. 17:12:37

@Andrass9: Majdnem úgy sikerült.
Jóval kevesebb volt a kolbász, mint amit bele szerettem volna rakni, így a kolbászkarikákat negyedeltem, nem lettek túl nagy darabok.:)))

Dikusz 2018.12.05. 17:15:14

@Andrass9: Akkor lehet örült volna a sajtcsipsznek, mint jutalomfalatnak.
A hatalmas mérete miatt akár egy sámli alatt is ücsöröghetne a kutyi:)

Dikusz 2018.12.05. 17:17:09

@Fenchurch68: Nagyot tévedek, ha a Pipikét nem túl gyakran használjátok? Elég eleven kiskutya lehet, gondolom.:)

Fenchurch68 2018.12.05. 19:21:09

@Dikusz: Hát érdekes módon a lakásban fekszik, alszik, kulturáltan szórakozik :) ha kinn vagyunk, akkor meglehetősen... hmmm... aktív, de ott szabad is neki :D ennek az ára a három rövid pisisétán túl napi másfél óra futtató, hétvégenként minimum húsz kilométer túra nehezebb terepen. De legalább mi sem lustulunk el.