Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint két és félmillióan töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

  • Boar.: @kobold63: Megfogtál, a kolbászt, szalámit szigorú receptúra szerint készítem de a májast, a hurká... (2018.11.14. 23:15) Csilis bab
  • kobold63: @Waka:@Andrass9: @Az amatőr hagyományörző: @csigafrédi: Úgy gondolom, legalább is részemről, igaz... (2018.11.14. 03:12) Rakott krumpli lusta módra
  • Andrass9: @Waka: Nálunk már nincs se szelektív szemétszállítás, se zöldhulladékszállítás, pedig két óriási d... (2018.11.11. 17:07) Kacsacomb rilette avagy sült kacsacomb saját zsírjában eltéve
  • Dikusz: @Andrass9: Mi azt a tuggyukmit le sem merjük írni, csak pk-nak említjük.:) (2018.11.08. 22:13) Chipotle paprikakrém házilag
  • Dikusz: @kobold63: Már nem az igazi, több poszttal van már utána. (2018.11.08. 12:55) Farkasköröm

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (5) A1 marinád (2) áfonya (3) Aji Crystal (4) alaplé (61) alma (27) almaecet (12) almaszósz (3) Ancho Gigantea (2) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (5) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (32) babérlevél (32) bableves (2) bacon (26) Balaton (2) balzsamecet (8) bambuszrügy (2) banán (2) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (3) barnacukor (16) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (3) bazsalikom (42) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (11) bbq oldalas (3) BBQ szósz (5) Bechamel (2) bélszín (8) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (6) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (3) birskörte (4) bl112 (2) bor (18) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (3) borjúalaplé (2) borjúcomb (3) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (22) bőrősháj (2) bors (194) borsikafü (4) brassói (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (3) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) Cajun (3) cajun (3) cajun fűszerkeverék (14) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (2) cayenne bors (6) cékla (11) cérnametélt (2) cheddar (4) Cherie (2) Chérie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (57) citromfű (12) citromhéj (25) citromlé (29) citromnád (10) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) Creole (2) creole (3) creole fűszerkeverék (3) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (40) csilipaprika (40) csilipaszta (19) csilipehely (2) csilipor (3) csiliszósz (3) csili krém (11) csillagánizs (2) csiperke (17) csipetke (11) csipsz (2) csirke (22) csirkeaprólék (2) csirkecomb (18) csirkecomb filé (5) csirkemáj (7) csirkemell (14) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (9) csodahüttő (9) csokoládé (7) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (3) csontvelő (2) csuka (3) csülök (25) csusza (2) cukkíni (16) cukkini (9) cukor (97) cukorborsó (6) curry (19) currypaszta (9) C vitamin (3) dagadó (5) dara (2) daragaluska (2) darálthús (28) datolya (2) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (24) disznózsír (2) ecet (16) édeskömény (15) egres (3) élesztő (47) ementáli (4) eper (4) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (3) étterem (2) ezüsthagyma (6) fácán (2) fafülgomba (8) fahéj (29) fánk (3) farhát (4) Farkas András (14) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (18) fehérbors (39) fehérhagyma (6) fejes káposzta (5) fejtettbab leves (2) fejtett bab (3) feketebors (81) fenyőmag (3) feta (6) filé (2) fokhagyma (310) fokhagyma granulátum (9) füge (4) füst (8) füstölény (2) füstölő (4) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (16) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt kolbász (8) füstölt oldalas (4) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (2) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (6) galambbegy saláta (4) galangal (4) galuska (4) garam masala (3) garnéla (10) garnélarák (5) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (30) ghi (3) gluténmentes (2) gnocchi (3) gomba (57) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (3) Gouda sajt (3) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (5) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (2) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (66) gyömbér (85) gyöngytyúk (2) habanero (6) habarás (2) habcsók (2) hagyma (240) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (14) halványító zeller (3) hamburger (4) harcsa (6) hátszín (12) helcli (2) hétfűszer (2) himalájasó (3) homár (2) húsgombóc (2) húslé (3) húsleves (14) húsos szalonna (8) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (20) jalapeño (16) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (3) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (5) kacsaháj (4) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (3) kacsazsír (32) kacsazsir (2) kacsazúza (3) kaffir lime levél (3) kagyló (8) kakaó (7) kakas (7) kakukkfü (50) kakukkfű (35) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (6) kápia (24) kapor (29) kapormag (7) káposzta (12) kapri (3) kapribogyó (11) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (20) karalábé (20) karamell (3) kárász (5) kardamom (20) karfiol (19) kávé (2) kecsap (5) kecskesajt (2) kecskeszarv (2) kefir (2) keksz (2) kelbimbó (4) kelkáposzta (17) keményítő (6) kemény sajt (2) kenyér (22) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (7) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (2) királyrák (3) knédli (3) kocka (2) kocsonya (3) kocsonyahús (2) kókusz (2) kókuszkrém (2) kókuszreszelék (4) kókusztej (8) kolbász (20) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (11) kömény (59) köménymag (10) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (16) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) krémleves (3) krémsajt (14) kremsi mustár (2) krumpli (112) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kukorica (15) kukoricadara (4) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (12) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (12) lamb (2) langalló (2) lapcsánka (2) lapocka (9) laskagomba (8) lazac (8) lecsó (26) lecsókolbász (3) lecsópaprika (3) lekvár (9) lemezes túró (2) lencse (12) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (3) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (3) liba (2) libacomb (6) libaháj (4) libamáj (5) libaszárny (2) libazsír (15) lilahagyma (24) lila hagyma (8) lila spárga (2) lime (34) lime levél (6) liszt (77) Lucullus (5) lucullus (3) lúdgége (2) Maasdamer (3) Maasdammer (2) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (20) majoranna (62) mák (10) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (9) mandulaliszt (2) mangold (7) mángold (3) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (9) marhahús (4) marhalábszár (3) marhalapocka (2) marhanyak (11) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (18) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (18) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (37) Montreal steak fűszer (4) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (56) mustármag (16) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (4) nagykocka (2) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (4) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (3) olaj (11) olajbogyó (6) oldalas (29) olíva (2) oliva (16) olívabogyó (2) olivaolaj (85) olívaolaj (7) orda (2) ördögszekér (5) oregano (38) oregánó (4) öregtészta (2) őrölt kömény (3) őszibarack (2) osztrigaszósz (6) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (16) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) paprika (29) paprikacsuma (22) Paprikakrém (8) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (112) paradicsomlé (21) paradicsompüré (23) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (3) paraj (5) parmezán (25) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (11) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (9) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (112) petrezselyemgyökér (16) petrezselyem levél (29) pirítós (3) pirospaprika (54) piskóta (8) pisztráng (4) pite (5) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (6) póréhagyma (18) pörkölt (10) portobello (3) prézli (24) pritamin (2) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (2) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) ráklé (2) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (7) retek (5) réteslap (2) rétesliszt (9) ricotta (2) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (31) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (3) rizstészta (2) rókagomba (3) római kömény (33) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (54) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (11) sáfrányos rizs (2) sajt (41) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (34) salsa (2) San Marzano (2) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (117) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (8) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (3) sertésköröm (3) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (18) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (4) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (9) snidling (17) (170) sodó (3) sólet (2) sonka (16) sonkahagyma (4) sópehely (2) sör (31) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (14) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (24) spenót (34) Spicy Fiesta (7) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (4) szaft (2) szalonna (53) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (2) szárzeller (18) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfűbors (5) szegfübors (28) szegfűgomba (4) szegfüszeg (6) szegfűszeg (6) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (45) szerecsendióvirág (37) szezámmag (10) szezámolaj (5) szibériai saláta (3) szilva (7) szilvalekvár (5) szilva eltevés (2) szinesbors (3) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szójaszósz (20) szőlő (2) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (6) taco (2) tamarind (2) tárcsa (3) tarhonya (9) tarja (18) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (2) tbone (2) tej (69) tejfel (42) tejföl (68) tejszín (70) teljes kiőrlésű liszt (11) tepertő (6) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (9) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (4) tócsni (2) tofu (2) tojás (166) tojásfestés (2) tojáshab (3) tojás sárgája (6) tök (6) tokaszalonna (2) tőkehal (7) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (5) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (4) trappista (7) tüdő (2) túró (24) TV paprika (5) tyúk (3) uborka (20) újhagyma (31) újkrumpli (12) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (166) Váncsa (2) vanília (21) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (9) vargánya (14) Varga Zsuzsi (3) vegeta (2) velő (4) velőscsont (7) vereshagyma (3) virsli (7) víz (13) vörösbor (13) vöröshagyma (96) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (15) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (44) zellergumó (26) zellerlevél (25) zellerszár (23) zöldbab (12) zöldbableves (2) zöldbors (2) zöldborsó (31) zöldpaprika (56) zöldség (3) zsálya (31) zselatin (4) zsemle (11) zsemlemorzsa (2) zserbó (2) zsír (43) zsíroskenyér (2) zúza (4) zuza (2) Címkefelhő

Kacsacomb rilette avagy sült kacsacomb saját zsírjában eltéve

2018.11.09. 07:00 Andrass9

Ilyen módszerrel még nem tettem el konfitált kacsacombot. Csontjáról leszedve és széttépkedve mint a cafatos disznót zsírral leöntve. Hívhatom kacsalekvárnak is ...

32.jpg 33.jpg

Elég gyakran konfitálok (zsírban lassú tűzön sütve) kacsacombot, mert szeretjük az ízét és az állagát is. Mindig előhozza a gyerekkori élményt a zsírosbödönből kihalászott lesütött húsból készült reggelit.

Feleségem Albániában turistáskodik, süthetek-főzhetek kedvemre. Kivarázsoltam a csodahüttőből az összegyűjtött hízott kacsacombokat. Megkerestem az öntöttvas kacsasütőt is (az nincs könnyen elérhetően, mert már nincs helyem a konyhában semmi edénynek).

  • 6 zsíros hízott kacsacomb
  • 8 dl kacsazsír még régebbről
  • 3 fej hagyma
  • 2 ek majoranna
  • 1 ek kakukkfü
  • 1 tk fehérbors
  • 2 ek só

10.jpg

A combokról leszedtem a zsírt és a bőrét, amit egy serpenyőbe tettem kisütni. A hagymákkal megágyaztam a kacsasütőben, hogy ne ragadjon le a hús az edénybe (nome az íze is jó bele). A combokat liberálisan befűszereztem, és a hagymaágyra leraktam.

11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg

A bőrös hájat pici lángon lesütöttem tepertőnek a legközelebbi tepertős pogácsához (amit még aznap meg is sütöttem, mivel volt még egy kis disznótepertőm is). A kacsasütő lábasba öntöttem a 8 decinyi kacsazsíromat és ráöntöttem a frissen kisült kacsazsírt is.

15.jpg 16.jpg 17.jpg 18.jpg

Öntöttem alá még 3 deci vizet, így majdnem ellepte a combokat a lé. Összeforrósítottam, majd lefedve kiraktam a teraszra az indukciós rezsóra 200W-ra (legalacsonyabb fokozat).

19.jpg

Az éjjel 6 óra csendes főzéssel telt el (legalábbis, amíg a pogácsát sütöttem), reggelre ki is hült szépen. Nem álltam meg, hogy egy combot meg ne reggelizzek...

20.jpg 21.jpg

Finom volt, mehet is a dobozba. Minden egyes combot szétcincáltam, és a kinyert tiszta húst a dobozba pakoltam.

22.jpg 23.jpg 24.jpg 25.jpg

A zsírt leszűrtem, a csontok egy részét a kutyának adtam (kivéve azt a kis vékonyka hegyes csontot, ami az alsócombban van, bár szerintem azzal is elbánt volna). A maradék csontokat félretettem egy kacsaaprólékleveshez.

26.jpg

A dobozt felöntöttem a forró zsírral, de sajnos így is került vizes lé az aljára. Emiatt viszont szigorúan a hűtőben kell tartani!

27.jpg

A zsírosüveget ismét feltöltöttem a tiszta zsírral, ügyelve, hogy ne kerüljön bele víz! A maradék szaftba beleborítottam a leszűrt hagymákat és botmixerrel homogenizáltam. Majdnem megtöltött egy másik 8 decis üveget. Ez is ment a hűtőbe, hisz a lassú lehülés alatt kicsapódott volna a víz.

28.jpg 29.jpg 30.jpg 31.jpg

Másnap reggel megkentem a pecsenyeszafttal egy kenyeret, rászedtem egy kevesett a húsból, sóztam, zöldpaprikával beburkoltam (nyitókép). Igencsak ízlett!

Aztán a következő nap is ellenőrizni kellett. Ekkorra már rendesen kifagyott a szaft és a hús is, villával kotorásztam ki a kenyérrevalót a dobozból.

34.jpg

Ebből kétszer is ettem!

35.jpg

Feleségem megjött az útról, másnap reggel megkínáltam egy falattal a reggelimből.

Tetszett neki ...

Kettévágtam a nagydoboznyi húst, felolvasztottam a pecsenyeszaftot és összekevertem a hússal. Így már rendes kacsarilettet kaptam, amit megosztottam a gyerekeimmel.

36.jpg

Kivételesen újhagymával is ettem, de ezt megbántam - a gyomrom nem nagyon szereti az újhagymát ...

37.jpg

23 komment

Címkék: hagyma majoranna kacsazsír fehérbors kacsacomb kakukkfü

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr214278807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dikusz 2018.11.09. 10:08:06

Az az utolsó előtt kép....
Nekem pont elég lett volna az "aszpikos" rész.:)
Amikor bármilyen húst sütök zsírban, direkt hagyom, hogy maradjon benne egy kis víz, ez a legfinomabb benne.

csigafrédi 2018.11.09. 11:59:06

Jaj, ez így ebéd előtt övön aluli volt. Megyek is kajálni.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2018.11.09. 20:09:14

Köszönök szépen!
Most elkullogok és melegítek egy tányér főzeléket. (Van rá virsli.)
Jóféle fogás, úgy, hogy mindenféle kenyereket kenegetsz vele, különösen tetszik. Ha már a fiatal hagyma nem fekszik, valami házi ecetes-csípőssel kellett volna köríteni.
Az a csodahűttő csoda egy hely lehet, ahol összegyűlnek a mindenféle étkek. Olyasmi lehet, mint a terülj terülj asztalkám.

Dikusz 2018.11.09. 21:08:16

@Waka: Szeretem a főzeléket, még virsli se kell hozzá.
Tudom..., főzzek magamnak.:)))

protézisesh 2018.11.10. 10:56:50

Azért azzal legyunk tisztaban, hogy a rilette klasszikusan a magyar “pecsenyezsir” megfeleloje. Amiben benne van a hus mellett sult hagyma, fokhagyma, a nagy husokrol leesett dirib-darab falatkak, az aszpikos cucc. Ennyivel tobb egy pecsenyezsir egy sima dizanozsirnal. Csak ahogyan a mai fejsajtok (—> fromage du téte) is szinte csak szinhust tartalmaznak, ugy a rilette is inkabb egy pecsenye lesz sok zsirral, mintsem egy kicsit gazdagabb zsir.

Kacsa/libazsirt disznozsirral en veletlenul sem kevernék össze, illetve a K/L toportyut is be kell falni melegen, pogacsaba meg menjen a coca toportyuje. Nálam legalabbis.

De az eredmeny jol nez ki, rakivantam.

Dikusz 2018.11.10. 11:40:03

De ha egyszer ő így csinálja, az miért baj?

Lángharcos 2018.11.10. 13:31:01

@Dikusz: Azt mondod, az a rész a víztől van? O.o

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.11.10. 15:03:12

@Dikusz: Mert én mindent másképp csinálok :)))

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.11.10. 15:07:45

@protézisesh: Szóval akkor abban egyetértesz, hogy ez egy jó étek?
A kacsa töpörtyűje van olyan jó a pogácsában, mint a cocáé, bár valóban eltér. Mi mindkettőt szeretjük.
Valahogy nem találom, hol "Kacsa/libazsirt disznozsirral en veletlenul sem kevernék össze", de nem volt szándékomban.

protézisesh 2018.11.10. 17:05:26

@Andrass9: “A bőrös hájat pici lángon lesütöttem tepertőnek a legközelebbi tepertős pogácsához (amit még aznap meg is sütöttem, mivel volt még egy kis disznótepertőm is). ”

Nekem ez azt jelenti, hogy a pogiban kacsa- és disznózsír (töpörtyű) is volt.
Amúgy igen, egy ilyen doboz nekem is jól jönne. :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.11.10. 17:24:11

@protézisesh: Hát igazad van! Nem néztem, hogy milyen tepertőkből készültek a pogácsák (az igazsághoz tartozik, hogy nagyon jók lettek :) )

látjátok feleim szümtükkel 2018.11.10. 19:28:32

@Waka:

Mit gondolsz, virsli rilettet lehet készíteni?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.11.10. 19:40:13

@látjátok feleim szümtükkel: Ugyan nem engem kérdeztél, de szerintem nem. Ugyanis a virsli már eredendően húskrém :)

Dikusz 2018.11.10. 20:38:13

@látjátok feleim szümtükkel: virsrilett a becsületes neve... :)))

látjátok feleim szümtükkel 2018.11.10. 22:27:07

@Andrass9:

Ez igaz, de nem kacsazsírban sült húsból.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.11.11. 14:18:39

Téliesítettem a kerticsapokat, felújítottam a kerti lámpákat, még az alma és vadszőlő levelet kell összeszednem, de vasárnap nem használok fűnyírót.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2018.11.11. 16:17:46

@látjátok feleim szümtükkel: Simán. Töprengek a kérdésen. :)
@Andrass9: Tegnap összegereblyéztem a diólevelet, ment takarásnak a sütőtökökre. Ma még a Hegyen elültettem egy jujuba meg egy meggyfát, felástam a maradékot, meg beástam a fák tövéhez egy kis PKS-t. Felhoztam egy köteg szerszámot is az új kertből. Még pár forduló és minden itthon lesz a pincében, már csak egy adag gallyat kell elégetni.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.11.11. 17:07:46

@Waka: Nálunk már nincs se szelektív szemétszállítás, se zöldhulladékszállítás, pedig két óriási dióágat kéne elvitetnem. A PKS-ben mi az S? Kén?