Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint kétmillióan töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

  • kobold63: @látjátok feleim szümtükkel: nem ilyenek az övéik, de miért nem úsznak? (2018.10.18. 08:14) Hogyan készítsünk churutot?
  • Andrass9: @Waka: @Kumari aki Nilüfer: @kobold63: Különösen, ha még azt is hozzáteszem, hogy előző nap a fiam... (2018.10.16. 10:16) Kacsatöpörtyűs-hagymás pogácsa
  • Dikusz: @kobold63: Ez így van, pláne, ha az unokákról van szó! Mondjuk nagy kár nem érte a húgomat, hogy a... (2018.10.12. 09:41) Fasírt extrákkal
  • Topy: @látjátok feleim szümtükkel: mondjuk ezt a hozzáállást sosem értettem, ha van alternatíva, előbb-u... (2018.10.10. 14:33) Mangoldfőzelék
  • látjátok feleim szümtükkel: @Waka: Én is erre a következtetésre jutottam. Vannak növények, mik szeretnek a hidegben megfásod... (2018.10.08. 22:24) Libanoni nyárs: kofta/kafta/kefta kebab

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (5) A1 marinád (2) áfonya (3) Aji Crystal (4) alaplé (61) alma (26) almaecet (12) almaszósz (3) Ancho Gigantea (2) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (5) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (31) babérlevél (32) bableves (2) bacon (26) Balaton (2) balzsamecet (8) bambuszrügy (2) banán (2) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (3) barnacukor (16) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (3) bazsalikom (42) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (11) bbq oldalas (3) BBQ szósz (5) Bechamel (2) bélszín (8) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (6) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (3) birskörte (3) bl112 (2) bor (18) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (3) borjúalaplé (2) borjúcomb (3) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (22) bőrősháj (2) bors (193) borsikafü (4) brassói (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (2) bulgur (3) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) cajun (3) Cajun (3) cajun fűszerkeverék (14) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (2) cayenne bors (6) cékla (11) cérnametélt (2) cheddar (4) Cherie (2) Chérie (3) chili (7) chipotle (2) churut (2) citrom (56) citromfű (12) citromhéj (25) citromlé (29) citromnád (10) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) creole (3) Creole (2) creole fűszerkeverék (3) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (40) csilipaprika (40) csilipaszta (18) csilipehely (2) csilipor (3) csiliszósz (3) csili krém (11) csillagánizs (2) csiperke (17) csipetke (11) csipsz (2) csirke (22) csirkeaprólék (2) csirkecomb (18) csirkecomb filé (5) csirkemáj (7) csirkemell (14) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (9) csodahüttő (9) csokoládé (7) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (3) csontvelő (2) csuka (3) csülök (25) csusza (2) cukkini (9) cukkíni (16) cukor (96) cukorborsó (6) curry (18) currypaszta (9) C vitamin (3) dagadó (5) dara (2) daragaluska (2) darálthús (28) datolya (2) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (24) disznózsír (2) ecet (16) édeskömény (15) egres (3) élesztő (47) ementáli (4) eper (4) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (3) étterem (2) ezüsthagyma (6) fácán (2) fafülgomba (8) fahéj (28) fánk (3) farhát (3) Farkas András (13) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (18) fehérbors (38) fehérhagyma (6) fejes káposzta (5) fejtettbab leves (2) fejtett bab (3) feketebors (79) fenyőmag (3) feta (6) filé (2) fokhagyma (308) fokhagyma granulátum (9) füge (4) füst (8) füstölény (2) füstölő (4) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (16) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt kolbász (7) füstölt oldalas (3) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (2) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (6) galambbegy saláta (4) galangal (4) galuska (4) garam masala (3) garnéla (10) garnélarák (5) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (30) ghi (3) gluténmentes (2) gnocchi (3) gomba (57) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (3) Gouda sajt (3) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (5) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (2) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (63) gyömbér (84) gyöngytyúk (2) habanero (6) habarás (2) habcsók (2) hagyma (237) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (14) halványító zeller (3) hamburger (4) harcsa (6) hátszín (12) helcli (2) hétfűszer (2) himalájasó (3) homár (2) húsgombóc (2) húslé (3) húsleves (14) húsos szalonna (8) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (19) jalapeño (15) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (3) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (4) kacsaháj (4) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (2) kacsazsir (2) kacsazsír (31) kacsazúza (2) kaffir lime levél (3) kagyló (8) kakaó (7) kakas (7) kakukkfü (49) kakukkfű (35) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (6) kápia (24) kapor (29) kapormag (7) káposzta (12) kapri (3) kapribogyó (11) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (18) karalábé (20) karamell (3) kárász (5) kardamom (20) karfiol (19) kávé (2) kecsap (5) kecskesajt (2) kecskeszarv (2) kefir (2) keksz (2) kelbimbó (4) kelkáposzta (17) keményítő (6) kemény sajt (2) kenyér (22) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (7) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (2) királyrák (3) knédli (3) kocka (2) kocsonya (3) kocsonyahús (2) kókusz (2) kókuszkrém (2) kókuszreszelék (4) kókusztej (8) kolbász (20) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (11) kömény (59) köménymag (9) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (16) köröm (19) körte (6) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) krémleves (3) krémsajt (14) kremsi mustár (2) krumpli (111) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kukorica (15) kukoricadara (4) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (11) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (11) lamb (2) langalló (2) lapcsánka (2) lapocka (9) laskagomba (8) lazac (8) lecsó (26) lecsókolbász (2) lecsópaprika (3) lekvár (9) lemezes túró (2) lencse (12) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (3) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (3) liba (2) libacomb (6) libaháj (4) libamáj (5) libaszárny (2) libazsír (15) lilahagyma (24) lila hagyma (8) lila spárga (2) lime (33) lime levél (6) liszt (77) lucullus (3) Lucullus (5) lúdgége (2) Maasdamer (3) Maasdammer (2) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (20) majoranna (61) mák (10) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (9) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (9) marhahús (3) marhalábszár (3) marhalapocka (2) marhanyak (10) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (18) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (18) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (36) Montreal steak fűszer (4) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (56) mustármag (15) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (3) nagykocka (2) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (4) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (2) nokedli (9) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (3) olaj (11) olajbogyó (6) oldalas (29) olíva (2) oliva (16) olívabogyó (2) olívaolaj (7) olivaolaj (84) orda (2) ördögszekér (5) oregánó (2) oregano (38) öregtészta (2) őrölt kömény (2) osztrigaszósz (6) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (16) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) paprika (29) paprikacsuma (20) Paprikakrém (8) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (111) paradicsomlé (20) paradicsompüré (23) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (3) paraj (5) parmezán (25) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (11) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (9) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (110) petrezselyemgyökér (15) petrezselyem levél (29) pirítós (3) pirospaprika (53) piskóta (8) pisztráng (4) pite (5) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (6) póréhagyma (18) pörkölt (10) portobello (3) prézli (24) pritamin (2) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (2) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) ráklé (2) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (7) retek (5) réteslap (2) rétesliszt (9) ricotta (2) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (31) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (3) rizstészta (2) rókagomba (3) római kömény (32) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (53) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (11) sáfrányos rizs (2) sajt (41) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (33) salsa (2) San Marzano (2) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (114) sárga laska (2) savanyúkáposzta (4) savanyúság (2) savanyú káposzta (8) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (3) sertésköröm (2) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (18) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (4) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (9) snidling (17) (168) sodó (3) sólet (2) sonka (16) sonkahagyma (4) sópehely (2) sör (31) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (14) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (24) spenót (34) Spicy Fiesta (7) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (4) szaft (2) szalonna (52) szárazbab (4) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (2) szárzeller (18) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfűbors (5) szegfübors (26) szegfűgomba (4) szegfűszeg (6) szegfüszeg (5) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (44) szerecsendióvirág (36) szezámmag (10) szezámolaj (5) szibériai saláta (3) szilva (6) szilvalekvár (5) szilva eltevés (2) szinesbors (3) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szójaszósz (20) szőlő (2) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (6) taco (2) tamarind (2) tárcsa (3) tarhonya (9) tarja (18) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (2) tbone (2) tej (69) tejfel (42) tejföl (68) tejszín (70) teljes kiőrlésű liszt (11) tepertő (6) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (8) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (4) tócsni (2) tofu (2) tojás (165) tojásfestés (2) tojáshab (3) tojás sárgája (6) tök (6) tokaszalonna (2) tőkehal (7) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (5) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (4) trappista (7) tüdő (2) túró (24) TV paprika (5) tyúk (3) uborka (20) újhagyma (31) újkrumpli (12) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (166) Váncsa (2) vanília (21) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (9) vargánya (14) Varga Zsuzsi (3) vegeta (2) velő (4) velőscsont (7) vereshagyma (3) virsli (7) víz (13) vörösbor (13) vöröshagyma (95) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (15) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (42) zellergumó (25) zellerlevél (23) zellerszár (23) zöldbab (12) zöldbableves (2) zöldbors (2) zöldborsó (31) zöldpaprika (54) zöldség (3) zsálya (31) zselatin (4) zsemle (11) zsemlemorzsa (2) zserbó (2) zsír (43) zsíroskenyér (2) zúza (4) Címkefelhő

Debreceni kolbászkák a grillen

2018.08.17. 07:00 Andrass9

Gyerekeim hoztak Debrecenből - nem kis mennyiségű - sütni való kolbászkákat. Utólagos szerevételezésnél kiderült, hogy Kurucz hentes műve, akitől ezt az adagot a 4225 Debrecen-Józsa Szentgyörgyfalvi út 9 szám alatt vették. Ritkán hivatkozom forgalmazóra, vagy készítőre, de ez a vékonykolbász megérdemli a megnevezését.

10.jpg

Abban nem sok lehetőség van, hogy egy kolbászka grillen való megsütéséről posztoljak, de annál több, hogy milyen köret készült hozzá!

Nagyon kevés időm volt előkészülni, mert a gyerekek bejelentkeztek, hogy mindjárt jönnek: a fiúnak sürgős flexelhetnékje támadt, márpedig azt szigorúan csak vasárnap lehet előadni ...

Azt már a telefon után eldöntöttük, hogy grillkolbászt készítek, (amit ők hoztak Debrecenből), de azért a köret komoly gondot okozott. Szerencsére feleségem sok paradicsomot leszedett, így tudott egy salátát alkotni, de azért valami tartalmasabb köret is kellene. Épp tegnap vettem egy zacskó gigantikus méretű sárgakrumplit - ez csak jó lesz felszeletelve megsütve, szintén a grill lapon?

Anyaglista nincs, mert azonnal készíteni kellett. Kivettem a négy legnagyobb krumplit a zacskóból, meghámoztam és vízbe tettem. Ezután elővettem V-Gyulát a legvastagabb szelet beállítással (mintegy 5-6 mm), és szépen legyalultam a krumplikat a vízbe. Leöblítettem rendesen, majd papírtöröközővel le is szikkasztottam mind. Szétteregettem a deszkán a szeleteket.

11.jpg 12.jpg 13.jpg
14.jpg 15.jpg 16.jpg

Gondoltam, egy kis fűszerezés nem árthat. A kicsilyány hozott Korfuról görög BBQ fűszerkeveréket. Ebben nincs só, csak a fűszerek, így ezzel szórtam meg a sokadalmat.

17.jpg

Mindkét oldalára került valamennyi fűszer. Nyakonöntöttem olivaolajjal, hogy ne égjen rá a grillvasra. Jól összeráztam, majd egy kis sóval is megkínáltam. Ezt is megráztam (eresztett később kis levet, de annyit már elviseltem).

18.jpg 19.jpg 20.jpg

Felcsaptam a kéményt a mozdonyra jó adag faszénnel.

21.jpg

Amikor már szépen izzott, a faszénrácsra öntöttem, majd rátettem a grillvasat a sima oldalával felfelé (legutóbb már teszteltem a bordás oldalát, az bevált). A krumplik nagyját a vasra tettem (amit ghível előtte megkentem), a többi ment a rácsra. Még nem tudom, melyik lesz a nyerő beállítás!

22.jpg

A mozdony hamar felforrósodott 350F-re (177C) (itt még csak 325F, de ment az feljebb kicsit).

23.jpg

Hagytam ezen a hőfokon 8 percig, majd megforgattam a krumpliszeleteket.

24.jpg

Újabb 8 perc, és átsült a krumpli. Jöhetett a grillkolbász. 5-5 perc mindkét oldalán. Mivel kanyarog, csak két oldala van :)

25.jpg 26.jpg 27.jpg

Ez pont elég volt, hogy átsüljön, lehetett is tálalni.

28.jpg

A fiam még nem tudja, hogy a kés élének a tányér felé kell néznie, így ő így terített magának (szegény Hagyma forog a sírjában, engem ő tanított erre).

29.jpg

A krumpli és a kolbászok is remekek voltak, méltó kiegészítőik a kertből szedett paradicsom, uborka, hagyma salátának! A kolbászok tényleg húsból vannak, remek a fűszerezésük. Tán csak a "magyaros" lógott ki a sorból: az eléggé semleges ízű volt.

A krumplik esetében a vason sültek kellemesebb kérget kaptak, míg a rácson szép csíkosak. Csak egy pottyant be a rács alá, de szerencsére az az utolsó volt, ki tudtam szedni elégés nélkül...

Debrecen környékieknek figyelem: Kuruczék elérhetőek az alábbi URL-en: https://www.facebook.com/kuruczhenteseslacipecsenyedebrecen/

(Nem fizetett hirdetés!)

 

17 komment

Címkék: krumpli paradicsom uborka kolbász lilahagyma olivaolaj ghí görög BBQ

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr8114164387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kobold63 2018.08.17. 12:12:20

Milyen ízesítés volt a kedvedre való, biztosan kianalizáltad? Ahogy a képen látom, virsli vastagságú, juhbélbe töltve?
Jó ötlet a krumpli így készítve.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.08.17. 13:58:49

@kobold63: Nagyon izlett egy kapros, édesköményes változat, kellemes volt a csípős, mert tényleg csípős volt (csilire gyanakszom, mert fehér kolbász volt). Egy másik alkalommal megettük a szimpla bajor kolbászt, de még az is jobb volt, mint a "magyarosch" :) Ezek valóban juhbélbe vannak töltve, mert vékonykák.
Igazság szerint házilag is lehetne ilyet készíteni, de kicsit sok vele a macera. Így, jó hentestől, egyszerűbb!
Sok krumplit eszem, és örülök, ha egy szokatlan elkészítési módot (ki)találok. Ez a vaslap egy méretes példány, a síma oldalát ezzel próbáltam ki. Érdekes módon, míg a marinált csirkecomb után minden lejött róla, ezek a kolbászkák hagytak lekaparandó réteget maguk után. Valószínűleg a marinádban levő ecet (A1 nagyon ecetes) nem engedte leégni az amúgy édeskés szószt.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.08.17. 14:02:23

@kobold63: Nem reagáltál a fehérrépa beszerzési ötleteimre :)

kobold63 2018.08.17. 14:43:30

@Andrass9:Megköszöntem, de közben the sh.. hit the fan! Úszik az út, azért. Az elmúlt 20 évben csak másodszor történt ez meg. 98%.

csigafrédi 2018.08.17. 14:43:34

Nem tudtam, hogy Hagyma... :(
Legyen neki könnyű a föld.

Nekünk nagyon bevált tavaly a sashalmi piacon a grillesek kolbásza. Két félét árultak, csemegét és csípőset. Azok is ilyen vékonyak voltak. Idén már nem jöttek sajnos. Pedig a mics-ük is nagyon finom volt. Úgyhogy idén innen-onnan vettünk kolbászokat, de egyik sem hagyott valami mély nyomot. Majd lesem a címkéket, hátha belefutok Kuruczék cuccaiba.
Ha ilyen gyors grillkaját készítünk, akkor nyitott fedeles grillbe szoktam befűteni, és a gyerekekre bízom a sütést. Legnagyobb örömömre nagyon szeretik csinálni. Krumplit pedig fóliába csomagolva bepakoljuk a parázsba. A fenti krumpli sokkal inkább a fogamra való, de a fóliást is szeretem.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.08.17. 15:51:26

@kobold63: Azt olvastam, de utána találtam neked forrást, ahonnan vehetsz odakinn is :) Sajnálom, hogy nem sikerül jönni (a nagylyány még nem riogatott ilyesmivel - szerveznem kell neki egy gulyáspartit, ahol az összes elérhető barátja ott lesz!)

Kumari aki Nilüfer 2018.08.17. 17:42:31

Kurucz..igen!!! Nagyon szép sertéshús van ott, mindig elcsábulok , ha móbelépek:) van pecsenyéspult is, kész ételekkel, ott csinálják, sült oldalas, csülök, zöldségek, talán toroskáposzta is..egyszr-kétszer vettem, mikor végképp nem volt energiám valamit főzni. Kiváló volt. És ez az én Józsámban:)

kobold63 2018.08.17. 18:07:10

@Andrass9: az egyik csak az US-ba szállít, a másikat talán megpróbálom, legalább is az árakat megtudni.

Boar. 2018.08.18. 15:18:28

A krumplit én csak félbevágom, belököm őket a mikróba tíz-tizenöt percre, utána fűszeres olivaolajban megtunkolom, a rácson mindkét oldalát "pirosra" sütöm és leszedés után visszateszem az olajos tálba.
Tavaly egy munkahelyi grillezésre lusta voltam micset gyúrni, vettem a kaposvári Privát Húsnál grill kolbászt. Ugyanaz az ízesítése mint a (jó) sütőkolbásznak csak vékonyabb bélbe van töltve. Nagyon finom volt.

Boar. 2018.08.18. 15:20:14

Ja, a fentieket piritóssal is szoktam művelni...azt persze nem mikrózom csak tunkolom meg sütöm...

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2018.08.18. 17:02:11

Köszönök szépen!
Igen jól néznek ki a kolbászkák, finom lehetett. A juhbél egészen különleges ízt tud adni. A krumplit egy kis előfőzéssel meg lehet sürgetni, a belseje is jó krémes lesz.
Egész nap babot pirgáltam, most meg mennék a kertbe paradicsomot szedni, csak éppen az előbb söpört végig egy negyedórás felhőszakadás. Épp jókor jött, mert holnap szedném a krumplit is felfelé.

Boar. 2018.08.18. 21:08:04

@Waka: Az időjós a telefonomban egész hétvégére jó időt ígért. Ezen felbuzdulva kiszedtem a lakókocsi legnagyobb ablakát némi javításokat eszközölendő. Mire szétkaptam mint majom a zsebórát, északnyugat felől beborult és nekiállt dörögni az ég.
De aztán nem esett... :-)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.08.18. 23:23:40

@Boar.: A krumpli félbevágását még nem próbáltam. Ragaszkodom a ropogós héjhoz!!!
Jó lehet az olajba visszatett sültkrumpli - saja feleségem reklamál, hogy túl zsíros ...
Szerencsés vagy, hogy jó hentes van a közeledben!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.08.18. 23:26:39

@Waka: Elküldhetted volna azt az esőt, akkor mindketten jól járunk ...
A krumpli előfőzésével pont annyi időt vesztegetnék el, amennyi ideig az tart, szóval elmarad. A belseje tökéletesen krémes volt!

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2018.08.19. 16:51:49

@Andrass9: A következőt okvetlen elküldöm, hozzád vagy valahova. :)
Ami a krumplit illeti, igazad lehet, a steam engine elég nagy hőt tud leadni, hogy átsüljön.