Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint két és félmillióan töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

  • Andrass9: @Kumari aki Nilüfer: Vérnyomáscsökkentő persze nekem is van. Reggel és este is. A reggeliben van k... (2018.10.22. 18:52) Farkasköröm
  • Andrass9: Helyzetjelentés: Felástam 16 nm-t a kertben 30 cm mélyen. Kiszórtam rá kb 1 kg vegyes műtrágyát, m... (2018.10.22. 18:15) Egy monstre kompót ami segített meggyógyulni
  • Andrass9: @Dikusz: Nálunk a szembeszomszédnak szólt a riasztója minden hétvégén. Csak 120 másodperc, viszont... (2018.10.19. 09:30) Hogyan készítsünk churutot?
  • Andrass9: @Waka: @Kumari aki Nilüfer: @kobold63: Különösen, ha még azt is hozzáteszem, hogy előző nap a fiam... (2018.10.16. 10:16) Kacsatöpörtyűs-hagymás pogácsa
  • Dikusz: @kobold63: Ez így van, pláne, ha az unokákról van szó! Mondjuk nagy kár nem érte a húgomat, hogy a... (2018.10.12. 09:41) Fasírt extrákkal

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (5) A1 marinád (2) áfonya (3) Aji Crystal (4) alaplé (61) alma (27) almaecet (12) almaszósz (3) Ancho Gigantea (2) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (5) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (31) babérlevél (32) bableves (2) bacon (26) Balaton (2) balzsamecet (8) bambuszrügy (2) banán (2) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (3) barnacukor (16) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (3) bazsalikom (42) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (11) bbq oldalas (3) BBQ szósz (5) Bechamel (2) bélszín (8) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (6) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (3) birskörte (4) bl112 (2) bor (18) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (3) borjúalaplé (2) borjúcomb (3) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (22) bőrősháj (2) bors (193) borsikafü (4) brassói (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (2) bulgur (3) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) Cajun (3) cajun (3) cajun fűszerkeverék (14) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (2) cayenne bors (6) cékla (11) cérnametélt (2) cheddar (4) Cherie (2) Chérie (3) chili (7) chipotle (2) churut (2) citrom (57) citromfű (12) citromhéj (25) citromlé (29) citromnád (10) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) Creole (2) creole (3) creole fűszerkeverék (3) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (40) csilipaprika (40) csilipaszta (18) csilipehely (2) csilipor (3) csiliszósz (3) csili krém (11) csillagánizs (2) csiperke (17) csipetke (11) csipsz (2) csirke (22) csirkeaprólék (2) csirkecomb (18) csirkecomb filé (5) csirkemáj (7) csirkemell (14) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (9) csodahüttő (9) csokoládé (7) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (3) csontvelő (2) csuka (3) csülök (25) csusza (2) cukkini (9) cukkíni (16) cukor (96) cukorborsó (6) curry (18) currypaszta (9) C vitamin (3) dagadó (5) dara (2) daragaluska (2) darálthús (28) datolya (2) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (24) disznózsír (2) ecet (16) édeskömény (15) egres (3) élesztő (47) ementáli (4) eper (4) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (3) étterem (2) ezüsthagyma (6) fácán (2) fafülgomba (8) fahéj (29) fánk (3) farhát (3) Farkas András (13) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (18) fehérbors (38) fehérhagyma (6) fejes káposzta (5) fejtettbab leves (2) fejtett bab (3) feketebors (79) fenyőmag (3) feta (6) filé (2) fokhagyma (308) fokhagyma granulátum (9) füge (4) füst (8) füstölény (2) füstölő (4) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (16) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt kolbász (7) füstölt oldalas (4) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (2) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (6) galambbegy saláta (4) galangal (4) galuska (4) garam masala (3) garnéla (10) garnélarák (5) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (30) ghi (3) gluténmentes (2) gnocchi (3) gomba (57) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (3) Gouda sajt (3) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (5) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (2) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (63) gyömbér (84) gyöngytyúk (2) habanero (6) habarás (2) habcsók (2) hagyma (237) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (14) halványító zeller (3) hamburger (4) harcsa (6) hátszín (12) helcli (2) hétfűszer (2) himalájasó (3) homár (2) húsgombóc (2) húslé (3) húsleves (14) húsos szalonna (8) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (15) jalapeno (19) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (3) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (4) kacsaháj (4) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (2) kacsazsír (31) kacsazsir (2) kacsazúza (2) kaffir lime levél (3) kagyló (8) kakaó (7) kakas (7) kakukkfű (35) kakukkfü (49) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (6) kápia (24) kapor (29) kapormag (7) káposzta (12) kapri (3) kapribogyó (11) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (18) karalábé (20) karamell (3) kárász (5) kardamom (20) karfiol (19) kávé (2) kecsap (5) kecskesajt (2) kecskeszarv (2) kefir (2) keksz (2) kelbimbó (4) kelkáposzta (17) keményítő (6) kemény sajt (2) kenyér (22) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (7) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (2) királyrák (3) knédli (3) kocka (2) kocsonya (3) kocsonyahús (2) kókusz (2) kókuszkrém (2) kókuszreszelék (4) kókusztej (8) kolbász (20) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (11) kömény (59) köménymag (9) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (16) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) krémleves (3) krémsajt (14) kremsi mustár (2) krumpli (111) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kukorica (15) kukoricadara (4) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (11) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (11) lamb (2) langalló (2) lapcsánka (2) lapocka (9) laskagomba (8) lazac (8) lecsó (26) lecsókolbász (2) lecsópaprika (3) lekvár (9) lemezes túró (2) lencse (12) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (3) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (3) liba (2) libacomb (6) libaháj (4) libamáj (5) libaszárny (2) libazsír (15) lilahagyma (24) lila hagyma (8) lila spárga (2) lime (34) lime levél (6) liszt (77) lucullus (3) Lucullus (5) lúdgége (2) Maasdamer (3) Maasdammer (2) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (20) majoranna (61) mák (10) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (9) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (9) marhahús (3) marhalábszár (3) marhalapocka (2) marhanyak (10) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (18) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (18) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (36) Montreal steak fűszer (4) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (56) mustármag (15) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (3) nagykocka (2) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (4) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (3) olaj (11) olajbogyó (6) oldalas (29) olíva (2) oliva (16) olívabogyó (2) olívaolaj (7) olivaolaj (84) orda (2) ördögszekér (5) oregánó (2) oregano (38) öregtészta (2) őrölt kömény (2) őszibarack (2) osztrigaszósz (6) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (16) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) paprika (29) paprikacsuma (20) Paprikakrém (8) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (111) paradicsomlé (20) paradicsompüré (23) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (3) paraj (5) parmezán (25) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (11) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (9) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (110) petrezselyemgyökér (15) petrezselyem levél (29) pirítós (3) pirospaprika (53) piskóta (8) pisztráng (4) pite (5) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (6) póréhagyma (18) pörkölt (10) portobello (3) prézli (24) pritamin (2) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (2) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) ráklé (2) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (7) retek (5) réteslap (2) rétesliszt (9) ricotta (2) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (31) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (3) rizstészta (2) rókagomba (3) római kömény (32) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (53) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (11) sáfrányos rizs (2) sajt (41) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (33) salsa (2) San Marzano (2) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (114) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (8) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (3) sertésköröm (3) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (18) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (4) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (9) snidling (17) (168) sodó (3) sólet (2) sonka (16) sonkahagyma (4) sópehely (2) sör (31) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (14) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (24) spenót (34) Spicy Fiesta (7) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (4) szaft (2) szalonna (52) szárazbab (4) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (2) szárzeller (18) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfűbors (5) szegfübors (27) szegfűgomba (4) szegfüszeg (6) szegfűszeg (6) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (44) szerecsendióvirág (36) szezámmag (10) szezámolaj (5) szibériai saláta (3) szilva (7) szilvalekvár (5) szilva eltevés (2) szinesbors (3) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szójaszósz (20) szőlő (2) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (6) taco (2) tamarind (2) tárcsa (3) tarhonya (9) tarja (18) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (2) tbone (2) tej (69) tejfel (42) tejföl (68) tejszín (70) teljes kiőrlésű liszt (11) tepertő (6) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (8) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (4) tócsni (2) tofu (2) tojás (165) tojásfestés (2) tojáshab (3) tojás sárgája (6) tök (6) tokaszalonna (2) tőkehal (7) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (5) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (4) trappista (7) tüdő (2) túró (24) TV paprika (5) tyúk (3) uborka (20) újhagyma (31) újkrumpli (12) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (166) Váncsa (2) vanília (21) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (9) vargánya (14) Varga Zsuzsi (3) vegeta (2) velő (4) velőscsont (7) vereshagyma (3) virsli (7) víz (13) vörösbor (13) vöröshagyma (95) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (15) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (42) zellergumó (25) zellerlevél (23) zellerszár (23) zöldbab (12) zöldbableves (2) zöldbors (2) zöldborsó (31) zöldpaprika (54) zöldség (3) zsálya (31) zselatin (4) zsemle (11) zsemlemorzsa (2) zserbó (2) zsír (43) zsíroskenyér (2) zúza (4) Címkefelhő

Csülökragu

2018.07.18. 07:00 Andrass9

A nagy bevásárlásból maradt egy darabka csülök, miután mindent elsűlyesztettem a csodahüttőben. Egyedül voltam itthon, gondoltam egy jó kis ragu pont jóllakat.

25.jpg

Még soha nem főztem ilyet, lássuk mire megyünk ketten: az öntöttvas lábas meg én (és mivel egyedül vagyok, nincs aki leszidjon, ha rossz lett :) Nem vagyok igazságos, feleségem soha nem szid le - legfeljebb kritizál :)))

Igazi minimál étel:

  • 25 dkg csülökhús
  • 1 szelet feketeerdei sonka (ezt találtam a hűtőben)
  • 1,5 fej vereshagyma
  • 2 girizd fokhagyma
  • 8 tekerés Tellicherry feketebors (vagy bármely másik - csak dicsekszem vele :)
  • 1 kk őrölt kömény
  • 2 ek májas kacsazsír (ezt nem illik ilyen ételbe tenni, de amikor olyan finom ...)
  • 1/2 doboz sör (mostanság sokat főzök sörrel)

10.jpg

A zsírból próbáltam máj nélkül kivenni, de azért egy kevés csak belecsúszott az öntöttvas serpenyőbe. A húsról leszedett zsír is odament, hogy kisüljön a lényeg belőle. A húst meg felkockáztam, sóztam, köményeztem és liberálisan megborsoztam. A fokhagymát nagyobb darabokra vagdostam.

11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg

A hagymát apróra vágtam. A serpenyőben a forró zsírra tettem a húsokat. Szépen körbepirítottam, hogy kifehéredjen.

15.jpg 16.jpg 17.jpg 18.jpg

A füstölt sonkát apróra vágtam és hozzáadtam a piruló húshoz. Ideje volt a fokhagymát is belekeverni, hogy az illata átjárja a húst. Ezután a tetejére borítottam a felvágott hagymát is. Ellentétben nem a megszokott "zsíron dinsztelünk hagymát" módszert választottam, hanem inkább belefőztem a hagymát azon frissibe.

19.jpg 20.jpg 21.jpg 22.jpg

Kis pirítás után felöntöttem egy fél doboz sörrel. Bepároltam a harmadára.

23.jpg 24.jpg

Meg még egészen, amíg zsírjára sült :) (Lásd nyitóképet). Egy kis római salátával és kenyérrel tálaltam magamnak.

26.jpg

Volt ott uborka is :)

27.jpg

Tanulság nincs: ez egy remek étel, minden szaftos hússal elkészíthető - akár több személy részére is! (Azért a májas zsír sokat dobott rajta!)

33 komment

Címkék: sör hagyma sonka fokhagyma bors csülök kacsazsír kömény

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr2214077827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kobold63 2018.07.18. 07:28:45

Jól néz ki, de nekem az a kacsaszsír kéne! Na meg dobj hozzá egy kis májat is.

Dikusz 2018.07.18. 08:20:50

Ez finom lehetett.
Értem a liberális borsozást, mert ennél azért többet szoktál az ételre tekerni.:)

Hadd kérdezzem meg, mi a különbség a sima, egyszerű, és a Tellicherry bors között?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.07.18. 09:52:40

@kobold63: Az általában kenyéren el is fogy. Most is vár a csodahüttőben egy kiló háj, meg fél kiló kacsamájdarabok. Lassan el kell készítenem...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.07.18. 09:55:05

@Dikusz: Azért csak liberális, mert ez a borsdaráló egy kalap szamóca :( ELfáradok, mire valamennyi kijön belőle.
A Tellicherry és a mezei borsok közötti különbségről nem írok, mert a Fickó szívszélhűdést kapna tőle, Benikuty meg amúgy sem érzi a különbséget ...

látjátok feleim szümtükkel 2018.07.18. 09:56:13

Dikusz:

Na vajon mi? Lehet, hogy az ára?;D

Dikusz 2018.07.18. 10:39:06

@Andrass9: Pedig érdekelne a különbség.
Egyik sem kommentel itt, akkor meg nem számít szerintem.

Azt azért megnézném, hogy az úgynevezett szakértők mennyire ismernék fel pl a sztárolt borsfajtákat, ha vakteszten kéne megízlelni őket...

@látjátok feleim szümtükkel: hozzászólásában van az igazság.:)))

kobold63 2018.07.18. 12:00:26

@Andrass9: hiszen itt is van kacsa, csinálok is sokszor, de pecsenye a lelkem, olyan diétás, alig van zsírja. A kacsafarmra is elmentem, adtak testhájat, amiből szintelen, majdnem ízetlen zsír lett.
Na, majd szeptemberben! Első út a Fény utcai piac. Sajnos, Márton napig nem tudjuk nyújtani.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.07.18. 14:07:22

@kobold63: Ha időtök engedi, szivesen látlak Pesthidegkúton benneteket egy kis beszélgetésre. Majd megpróbálok főzni valamit :))
Szept 1. és 8. közt nem jó, akkor van itt a nagylyány az unokákkal.

Kivlov 2018.07.18. 15:53:41

Az ihatatlan holsten kb. pont erre jó: főzni vele. :D
Amúgy a cucc faszának tűnik!

kobold63 2018.07.18. 17:36:55

@Andrass9: köszönjük, megbeszéljük.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.07.18. 17:38:15

@Kivlov: Valamit tennem kellett vele, csapba már csak nem öntöm?

CID 2018.07.18. 17:42:12

Guszta, nem kicsit nagyon! A csülök bőrével mi lett?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.07.18. 17:44:23

@Dikusz: Biztos vagyok benne, hogy olvasnak, de megkértem őket, hogy ne kommenteljenek minálunk. Bizonyos értelemben veszteség, mert voltak értelmes hozzászólásaik is néha, meghát több szem többet lát ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.07.18. 17:44:54

@CID: Csülkös körömpörköltbe ment :)

CID 2018.07.18. 17:48:01

@Andrass9: Na az sem rossz koleszterin bombának :) Már az orvosok szerint.

Dikusz 2018.07.18. 19:30:03

@Andrass9: De a raguba csak fél doboz malátaszörpike került. Költői kérdés: de hová tűnt, na nem Damon Hill, hanem a doboz sör másik fele?

A több szem többet lát az valóban igaz mondás. Nem is lett volna baj, de a kioktatós, hergelős módszer volt az náluk, ami nekem nem tetszett.

Dikusz 2018.07.18. 19:31:04

@CID: Augusztusban megint a Szamos kocsma környékén fogok kolbászolni.:)))

CID 2018.07.18. 20:03:25

@Dikusz: Ezer éve nem jártam arra ( na jó kb. 5-6 hónapja ). Lassan kiengednek a kórházból így 3 hónap után, meg illene látogatnom :)

Dikusz 2018.07.18. 20:16:23

@CID: Hát erre nem gondoltam, hogy ezért nem látlak kommentelni. Mindenféle közhelyeket lehetne itt összehordani, kérdezgetni, de azt nem érzem helyénvalónak.
Remélem egyszer majd összefutunk a Szamosban, vagy az Isten háta mögöttben :)

CID 2018.07.18. 20:44:31

@Dikusz: Én örülnék neki a legjobban, ha összefutnánk valamelyik becsült süllyesztőben :D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.07.18. 22:11:36

@CID: @Dikusz: Mi volna, ha nyitnék egy Blogkocsmát itt ???
:))

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.07.18. 22:17:05

@Dikusz: Pontosan ez volt az oka az elzavarásnak. Érdekes módon nagyon lelassult a blogoszférában való aktivitásuk :)))

Anyway! Világraszóló új kisérlet tanui lesztek: a mozdonyhoz vettem egy grill vaslapot (egyik fele sima, másik bordás, öntöttvas és nehéz mint a fene. Viszont pont belefér két rács helyére a mozdonyba. Csirkecombfilé marinálva és pecsenyekacsamáj feltétnek. Köret paradicsom és uborkasaláta saját termésből ...
A végén 6 kiló padlizsánt sütöttem le, hogy a feleségem tudjon padlizsánkrémet csinálni :)
Mondtam már, hogy imádom ezt a mozdonyt? Annyira sokoldalú ...

Dikusz 2018.07.18. 22:18:00

@Andrass9: Hiszen most is az.:)
Csak régi ismerősként beszélgettünk össze, meg régebben megbeszéltük @CID:el, hogy összefutunk valamelyik emlegetett iszoldában:)
Most csak így virtuálisan vedelgetünk a blogkocsmában, lehet velünk tartani.:)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2018.07.18. 22:31:50

Köszönök szépen!
Ez megint rendben van, nyitom az ablakot. Sós burgonya és valami csípős savanyú illenék igazán hozzá.
Ráth-Végh a baklövés elmélete és példatára című fejezetben a galimatiász-t boncolgatja. Az érdekfeszítő fejtegetés végén valószínűsíti, hogy a szó nem egyéb, mint a francia galimaufrée eltorzítása. "Ez a konyhászati műszó ragút (Sic!), azaz húsvagdalékot jelent. Azt pedig tudjuk, mi mindenféle kétes eredetű, vegyes alkatrész szokott meglapulni a vendéglői étlapok emez előkelő illatú műsorszáma alatt: ragú." Én azért kérnék szépen pár falatot, ha van még. :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.07.18. 22:53:29

@Waka: Sajnos a Nébih lefoglalta a "ragu" maradékát ...

Kivlov 2018.07.19. 08:13:27

@Andrass9:
Azért mondom, erre tökéletes.
Inni meg igya, akinek 2 anyja van. :D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.07.19. 18:51:33

@Kivlov: Nekem három van, így gátlások nélkül megiszom azt a pár dobozt a nyáron :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2018.07.19. 22:20:07

@Andrass9: Azt hiszem, panaszt fogok tenni. :) Szerintem befalták az egészet stikában.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.07.20. 21:13:29

A ciánozás egy nagyon enyhe kifejezés ...

PiperPerabo 2018.07.22. 11:34:21

@Andrass9: Ez mire válasz? Ja! Nálam a ragu az ragu. A ragú úgy hangzik, mint a tők. Bár mindkettő helyes a hozzáértők szerint. :-)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.07.22. 21:31:35

@PiperPerabo: Ez semmire sem volt válasz. Csak a ciánozás azt jelenti, hogy az összes cockroach eltűnik ... Nomeg elhal a kommentfolyam.
Van aki ragúként kérne belőle, mások meg raguként sem :)
A tököt meg szeretem.

Amúgy gratulálok!