Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint két és félmillióan töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

  • Andrass9: @Kumari aki Nilüfer: 2-es típus sokkal jobb, mert azt tablettával lehet kordában tartani. Nekem is... (2018.10.22. 12:42) Farkasköröm
  • Andrass9: @kobold63: A sütő jó gondolat. Már egy hónapja szárad, de még ragad :) (2018.10.22. 12:38) Egy monstre kompót ami segített meggyógyulni
  • Andrass9: @Dikusz: Nálunk a szembeszomszédnak szólt a riasztója minden hétvégén. Csak 120 másodperc, viszont... (2018.10.19. 09:30) Hogyan készítsünk churutot?
  • Andrass9: @Waka: @Kumari aki Nilüfer: @kobold63: Különösen, ha még azt is hozzáteszem, hogy előző nap a fiam... (2018.10.16. 10:16) Kacsatöpörtyűs-hagymás pogácsa
  • Dikusz: @kobold63: Ez így van, pláne, ha az unokákról van szó! Mondjuk nagy kár nem érte a húgomat, hogy a... (2018.10.12. 09:41) Fasírt extrákkal

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (5) A1 marinád (2) áfonya (3) Aji Crystal (4) alaplé (61) alma (27) almaecet (12) almaszósz (3) Ancho Gigantea (2) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (5) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (31) babérlevél (32) bableves (2) bacon (26) Balaton (2) balzsamecet (8) bambuszrügy (2) banán (2) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (3) barnacukor (16) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (3) bazsalikom (42) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (11) bbq oldalas (3) BBQ szósz (5) Bechamel (2) bélszín (8) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (6) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (3) birskörte (4) bl112 (2) bor (18) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (3) borjúalaplé (2) borjúcomb (3) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (22) bőrősháj (2) bors (193) borsikafü (4) brassói (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (2) bulgur (3) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) Cajun (3) cajun (3) cajun fűszerkeverék (14) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (2) cayenne bors (6) cékla (11) cérnametélt (2) cheddar (4) Chérie (3) Cherie (2) chili (7) chipotle (2) churut (2) citrom (57) citromfű (12) citromhéj (25) citromlé (29) citromnád (10) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) Creole (2) creole (3) creole fűszerkeverék (3) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (40) csilipaprika (40) csilipaszta (18) csilipehely (2) csilipor (3) csiliszósz (3) csili krém (11) csillagánizs (2) csiperke (17) csipetke (11) csipsz (2) csirke (22) csirkeaprólék (2) csirkecomb (18) csirkecomb filé (5) csirkemáj (7) csirkemell (14) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (9) csodahüttő (9) csokoládé (7) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (3) csontvelő (2) csuka (3) csülök (25) csusza (2) cukkini (9) cukkíni (16) cukor (96) cukorborsó (6) curry (18) currypaszta (9) C vitamin (3) dagadó (5) dara (2) daragaluska (2) darálthús (28) datolya (2) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (24) disznózsír (2) ecet (16) édeskömény (15) egres (3) élesztő (47) ementáli (4) eper (4) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (3) étterem (2) ezüsthagyma (6) fácán (2) fafülgomba (8) fahéj (29) fánk (3) farhát (3) Farkas András (13) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (18) fehérbors (38) fehérhagyma (6) fejes káposzta (5) fejtettbab leves (2) fejtett bab (3) feketebors (79) fenyőmag (3) feta (6) filé (2) fokhagyma (308) fokhagyma granulátum (9) füge (4) füst (8) füstölény (2) füstölő (4) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (16) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt kolbász (7) füstölt oldalas (4) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (2) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (6) galambbegy saláta (4) galangal (4) galuska (4) garam masala (3) garnéla (10) garnélarák (5) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (30) ghi (3) gluténmentes (2) gnocchi (3) gomba (57) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (3) Gouda sajt (3) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (5) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (2) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (63) gyömbér (84) gyöngytyúk (2) habanero (6) habarás (2) habcsók (2) hagyma (237) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (14) halványító zeller (3) hamburger (4) harcsa (6) hátszín (12) helcli (2) hétfűszer (2) himalájasó (3) homár (2) húsgombóc (2) húslé (3) húsleves (14) húsos szalonna (8) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (15) jalapeno (19) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (3) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (4) kacsaháj (4) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (2) kacsazsír (31) kacsazsir (2) kacsazúza (2) kaffir lime levél (3) kagyló (8) kakaó (7) kakas (7) kakukkfű (35) kakukkfü (49) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (6) kápia (24) kapor (29) kapormag (7) káposzta (12) kapri (3) kapribogyó (11) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (18) karalábé (20) karamell (3) kárász (5) kardamom (20) karfiol (19) kávé (2) kecsap (5) kecskesajt (2) kecskeszarv (2) kefir (2) keksz (2) kelbimbó (4) kelkáposzta (17) keményítő (6) kemény sajt (2) kenyér (22) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (7) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (2) királyrák (3) knédli (3) kocka (2) kocsonya (3) kocsonyahús (2) kókusz (2) kókuszkrém (2) kókuszreszelék (4) kókusztej (8) kolbász (20) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (11) kömény (59) köménymag (9) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (16) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) krémleves (3) krémsajt (14) kremsi mustár (2) krumpli (111) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kukorica (15) kukoricadara (4) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (11) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (11) lamb (2) langalló (2) lapcsánka (2) lapocka (9) laskagomba (8) lazac (8) lecsó (26) lecsókolbász (2) lecsópaprika (3) lekvár (9) lemezes túró (2) lencse (12) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (3) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (3) liba (2) libacomb (6) libaháj (4) libamáj (5) libaszárny (2) libazsír (15) lilahagyma (24) lila hagyma (8) lila spárga (2) lime (34) lime levél (6) liszt (77) lucullus (3) Lucullus (5) lúdgége (2) Maasdamer (3) Maasdammer (2) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (20) majoranna (61) mák (10) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (9) mandulaliszt (2) mangold (7) mángold (3) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (9) marhahús (3) marhalábszár (3) marhalapocka (2) marhanyak (10) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (18) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (18) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (36) Montreal steak fűszer (4) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (56) mustármag (15) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (3) nagykocka (2) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (4) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (3) olaj (11) olajbogyó (6) oldalas (29) oliva (16) olíva (2) olívabogyó (2) olivaolaj (84) olívaolaj (7) orda (2) ördögszekér (5) oregano (38) oregánó (2) öregtészta (2) őrölt kömény (2) őszibarack (2) osztrigaszósz (6) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (16) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) paprika (29) paprikacsuma (20) Paprikakrém (8) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (111) paradicsomlé (20) paradicsompüré (23) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (3) paraj (5) parmezán (25) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (11) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (9) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (110) petrezselyemgyökér (15) petrezselyem levél (29) pirítós (3) pirospaprika (53) piskóta (8) pisztráng (4) pite (5) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (6) póréhagyma (18) pörkölt (10) portobello (3) prézli (24) pritamin (2) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (2) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) ráklé (2) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (7) retek (5) réteslap (2) rétesliszt (9) ricotta (2) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (31) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (3) rizstészta (2) rókagomba (3) római kömény (32) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (53) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (11) sáfrányos rizs (2) sajt (41) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (33) salsa (2) San Marzano (2) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (114) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (8) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (3) sertésköröm (3) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (18) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (4) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (9) snidling (17) (168) sodó (3) sólet (2) sonka (16) sonkahagyma (4) sópehely (2) sör (31) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (14) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (24) spenót (34) Spicy Fiesta (7) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (4) szaft (2) szalonna (52) szárazbab (4) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (2) szárzeller (18) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfűbors (5) szegfübors (27) szegfűgomba (4) szegfüszeg (6) szegfűszeg (6) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (44) szerecsendióvirág (36) szezámmag (10) szezámolaj (5) szibériai saláta (3) szilva (7) szilvalekvár (5) szilva eltevés (2) szinesbors (3) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szójaszósz (20) szőlő (2) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (6) taco (2) tamarind (2) tárcsa (3) tarhonya (9) tarja (18) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (2) tbone (2) tej (69) tejfel (42) tejföl (68) tejszín (70) teljes kiőrlésű liszt (11) tepertő (6) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (8) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (4) tócsni (2) tofu (2) tojás (165) tojásfestés (2) tojáshab (3) tojás sárgája (6) tök (6) tokaszalonna (2) tőkehal (7) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (5) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (4) trappista (7) tüdő (2) túró (24) TV paprika (5) tyúk (3) uborka (20) újhagyma (31) újkrumpli (12) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (166) Váncsa (2) vanília (21) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (9) vargánya (14) Varga Zsuzsi (3) vegeta (2) velő (4) velőscsont (7) vereshagyma (3) virsli (7) víz (13) vörösbor (13) vöröshagyma (95) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (15) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (42) zellergumó (25) zellerlevél (23) zellerszár (23) zöldbab (12) zöldbableves (2) zöldbors (2) zöldborsó (31) zöldpaprika (54) zöldség (3) zsálya (31) zselatin (4) zsemle (11) zsemlemorzsa (2) zserbó (2) zsír (43) zsíroskenyér (2) zúza (4) Címkefelhő

Ázsiai pirított tonhal, ahogy Jamie javasolta

2018.05.30. 07:00 Andrass9

Akciós volt a sárgaúszójú tonhal a madarasban, ezt nem hagyhattam ki. Nem mondom, hogy ingyen van, de a fiammal mi nagy halevők lennénk, ha hozzájutnánk. A halas pultnál kitett példányok csodásan néztek ki, igazi szusi minőség. Kértem hát két vastag szeletet. 1,2 kg lett - maradhat? Mivel én kértem vastagon, hát így jártam :)

32.jpg

A receptet pedig a Paprika TV-n láttam, és megpróbáltam emlékezetből reprodukálni. Hamár sütök, feleségem is enne valamit. Találtam egy nagy csirkemellet a csodahüttőben, amit durván lebontottam a csontjáról, és két-két szeletre vágtam az oldalakat. Az ötlet a hasonló ízesítéssel elkészített csirke és hal volt.

Mivel a halas serpenyőben már nem illik a csirkét sütni, ezért a baromfit vettem előre a sorban. A halnak nem kell sok idő.

A csirkén rajtahagytam a bőrt, legfeljebb kidobják a lyányok. Megsóztam, majd körbeszórtam fekete és fehér szezámmaggal, valamint egy kis marokkói fűszerkeverékkel a római kömény és a paprika miatt. A serpenyőbe szezámolajat öntöttem, keveset, és felforrósítottam rendesen. beletettem a húsokat és a magányos csontot is - pont elfértek. Amikor már rendes kérge volt a húsnak, kapott pár szelet fokhagymát.

11.jpg 12.jpg 13.jpg
14.jpg 15.jpg 16.jpg

Szép pirosra sütöttem a csirkemellet, majd tányérra félretettem letakarva.

18.jpg

Ezután jöhetett a tonhalszelet. Csak egyet vettem elő, az akár három embernek is elegendő, meg a fűszerek, amik már a csirke sütésekor is kéznél voltak:

  • 1 db bő 3 cm vastag vörös tonhal szelet (62 dkg)
  • 2-3 ek szezámolaj
  • 2 ek olivaolaj
  • 1 fej fokhagyma
  • 3 ek fehér szezámmag
  • 3 ek fekete szezámmag
  • 1 ek marokkói fűszerkeverék
  • Szójaszósz
  • Hoisin szósz
  • Csilipehely

10.jpg

A csilipelyhet elfelejtettem, a Hoisin szószt meg túl édesnek éreztük, így nem kellett.

A halat négyzetes hasábokra felvágtam. Megszórtam a vágódeszkát a szezámmagokkal és a marokkói keverékkel, amiben azután gondosan nyomogatva belehengergettem a halhasábokat. Közben a szezámolajon (amiben a csirke sült) és egy kis hozzáadott oliván megpirítottam a fokhagyma nagy részét.

20.jpg 21.jpg 22.jpg 23.jpg

A megpirult szeleteket a fokhagymás tányérra kikanalaztam, kell majd a tálaláskor. Ismét felhevítettem a serpenyőt, majd a halhasábok hosszanti oldalaikat 30-30 (ha igazán jót akarsz, legyen ez 20-nál is kevesebb) másodpercig pirítottam a forró fokhagymás olajon. Ezzel kész is a sütés, kitettem a deszkára.

24.jpg 25.jpg 26.jpg 27.jpg

Nagyjából 1 centiméter vastagra felszeleteltem a hasábokat.

28.jpg

A fiam nem kért a nyers fokhagymából, így csak a pirítottból kapott, meg egy kis szójaszószt a tetejére. A tányérra feleségem római salátára halmozott friss salátája került (kötözősaláta, paradicsom, uborka, kapribogyó, citrom, olivaolaj), amin igyekeztem szépen elhelyezni a halat.

29.jpg

Én szeretem a nyers fokhagymát is, nekem abból is jutott :)

30.jpg

De azért egy kis petrezselymes újkrumpit még szedtem hozzá:

33.jpg

Zseniális étek volt, villámgyorsan elkészült. Feleségem szerint a csirkemell is jó volt, különösen a csont mellett fennhagyott húsok.

Csakazértis egy villakép - szépen prezentálja az alkotóelemeket:

34.jpg

Tanulságok, mert az is van:

  • A halat max 20-20 másodpercig lett volna szabad pirítani, hogy éppen csak kérge legyen. Így is piros volt belül, de szerintem túlsült.
  • Nem ártott volna egy kis gyömbéres/citromos/szójaszószos öntet a felszolgáláskor, de a salátaágy is megtette.
  • Lehet még újhagymát, esetleg babcsírát is adni mellé, valamint a csilipehelynek is lenne helye tálaláskor.

Ettől függetlenül remek étel lett, és a saláta csodásan kiegészítette.

27 komment

Címkék: citrom paradicsom uborka fokhagyma tonhal szójaszósz csirkemell római kömény kapribogyó olivaolaj szezámmag szezámolaj római saláta fekete szezámmag kötözősaláta marokkói fűszer

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr3714005884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

turósmácsik 2018.05.30. 07:11:51

Nagyon tetszik! Jó étel, jó poszt!

A tonhalat én is szeretem, de az ára:(( Még akciósan se hozott vásárlási lázba, csak elgondolkodtatott.
A saláta mellett szerintem párolt, leveles spenót paradicsommal, vagy az általad írt citromos-gyömbéres szósszal nagyon jól illett volna még hozzá.

Újkrumpli szezonban mindenhez KELL enni újkrumplit. Újkrumplit újkrumplival:))

medvedr 2018.05.30. 09:11:39

Az én kajám legyen döglött.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.05.30. 09:12:39

@medvedr: Semmi gond! A tiedet 60 másodpercig kell sütni oldalanként :)

látjátok feleim szümtükkel 2018.05.30. 11:27:42

@Andrass9:

Nem tovább kell sütni, hanem sütés előtt egy furkóval agyonverni, hogy biztosan döglött legyen.Légy próbát is lehet sütés előtt tenni, ha nem köpi meg, akkor még él.:D

Kumari aki Nilüfer 2018.05.30. 11:33:22

@medvedr: Döglött..ÉS !!! sült is:))) Én ódzkodom a félig sült húsoktól, ebből is látszik, hogy nem vagyok fínom úri nő.Sem.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.05.30. 14:52:06

@látjátok feleim szümtükkel: Én úgy emlékszem, hogy az élő sebeket is beköpik a legyek, de tévedhetek.
Van egy nagy adag krumplilé, amiben a sok krumplit főztem. Van rá valami ötlet, mire használjam?

Topy 2018.05.30. 15:02:32

@Andrass9: kis sárgarépa, petrezselyem és kész a diétás krumplileves :D

látjátok feleim szümtükkel 2018.05.30. 15:06:21

@Andrass9:

Nem pontos, de nem részletezném, ha meg nem haragszol érte.:D

Kumari aki Nilüfer 2018.05.30. 20:17:34

@Andrass9: Anyukám nagyon régen úgy hívta, krumpli a levében tészta..azt hiszem, valami pirított hagymás alap, krumplilé. belefőzve valami levestészta...de az is lehet. hogy ez törtpaszuly, a levébe tészta volt, és zöldséges....

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.05.30. 20:27:14

Köszönöm az ötleteket - még töröm a fejem rajta.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.05.30. 21:34:12

Nem emlékszem, hogy lefagyasztott készételt ettem-e. Most úgy rákívántam a töltöttkáposztára, hogy kivettem egyet a fagyasztóból, amit a gyerekeknek fagyasztottam le.
Az íz tökéletes. A töltelék tökéletes. Egyedül a káposzta lett az én izlésemnek puha. Talán ez a káposzta is felolvadt, amikor a feleségem kikapcsolta a fagyasztót??? Abban a lyukban a fagyik mind elolvadtak - kuka.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2018.05.30. 23:28:00

Köszönök szépen!
Az a hal valami istenien néz ki. Szívem szerint egyben sütve enném, akár valami sztéket. Talán kicsit kevésbé pirkadtan.
A krumplilé a tészta főzőléhez hasonlóan kiváló krémleves alapanyag. Fokhagyma esetleg?

Tangó Suszter 2018.05.31. 08:06:01

Most voltam a Nagycsarnokban és meglepõdve làttam, hogy a mellette levõ Ázsia bolt BANG névre nevezõdött és egy bisztró nyílt benne. A névvàltàs szükségszerü volt, mert sok Àzsia cégérü bolt nyilt , mellettük is, persze nem õk bõvültek. Az a bisztró érdekes lehet.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.05.31. 12:15:38

@Tangó Suszter: Nem inkább az történt, hogy az Azsia Bt. áttette a bejáratát a Vámház körútra? A Pipa utcában volt egy bisztró a régi bejáratuk mellett.

Tangó Suszter 2018.05.31. 16:10:33

@Andrass9: A bejárat a Vámház krton van. A bisztroé is. Új logo van, az Ázsia nèv megszünt a bolton , már csak azért is mert melletük pofátlanul hasonnevü kinai nyitott kb egy éve. Lehet, hogy nem Bang, hanem BIANG és az Oktogonon is van a KROKODIL mellett, Wang mester a tulaj. Mindkét esetben a tujáról láttam.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.05.31. 20:24:23

@Tangó Suszter: No ilyenre mondom, hogy .... Mégsem :(
Remélem lesz lehetőségem megnézni őket!
Köszönet az információért! Nekem fontos forrás volt!!!

Tangó Suszter 2018.05.31. 21:33:33

@Andrass9: Szerintem belül nem változott. Bónusznak ott a bisztró. Érdekes a Facén nem ir semmit erröl. Valamint a Kálvin tér felé ott a kinai Ázsia bót.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2018.05.31. 22:17:55

@pizzaszeletvágó: :)
@Tangó Suszter: @Andrass9: Ezt meg kell néznem nekem is. Remélem, nem durvultak el.

medvedr 2018.06.01. 10:43:35

@Andrass9: Ilyet ne egyél. Ha felolvadt, majd visszafagyott, nem igazán jó. Tudom, hogy mindenki csinálta már és fogja is, de ha gáz van nagy baj lehet. Ha felolvadt és visszafagyott pláne többször, akkor kuka.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.06.01. 11:54:55

@medvedr: Igazán csak a fagyi olvadt fel, de az már mínuszokban is folyékony. A hőmérő szerint a káposzta -11C volt a kritikus időpontban (amikor visszakapcsoltam a fagyasztót). A jól telipakolt fiókokban -16C volt (nekem -20C-re van állítva a fagyasztó), ott semmi se olvadt fel. Szerencsére a két ominmózus rekesz nagyon kevés ételt tartalmazott, és csak ez a káposzta úszta meg a kukázást :)
Pont a tőled hallott rengeteg figyelmeztetés az oka, hogy az ÉN mélyhűtőmben szigorú szabályok vannak.
A felolvadt fagyi pocsék volt ...

Tangó Suszter 2018.06.01. 12:37:48

@Waka: Voltam a boltban csak a neve változott. A bisztró nem az övék és még nem nyitották meg. Az Ázsia diszkont kb. 50 méterre van. Meg egy Parajdi Sópince,vásárolni és relaxálni lehet. Ha szomorúa nem is, de rezignáltan láttam a Klapka Ház lassu elmúlását. Alig van bent valami, szerettem az ódon szagát a hangulatát mint a 80as években a vidéki templomokét. Akkor még nyitva voltak..

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.06.01. 19:12:22

@Tangó Suszter: Köszi az információt! Az nekönk egy fontos bolt, mert olyan fűszereik is vannak, ami másutt nincs! (Bár én a Fény piac alagsorában lévő ázsiai boltot szeretem, ott meg is tudom rendelni, ha valamit nem találok, ezen kívül sokkal könnyebben közelítem meg, mint a Klapka házat :)