Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint kétmillióan töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

  • Andrass9: @Kumari aki Nilüfer: Most egy darabig nem próbálkozom tengeri herkentyűvel. Tegnap gyomor mérgezés... (2018.10.15. 13:07) Kacsatöpörtyűs-hagymás pogácsa
  • Dikusz: @kobold63: Ez így van, pláne, ha az unokákról van szó! Mondjuk nagy kár nem érte a húgomat, hogy a... (2018.10.12. 09:41) Fasírt extrákkal
  • Topy: @látjátok feleim szümtükkel: mondjuk ezt a hozzáállást sosem értettem, ha van alternatíva, előbb-u... (2018.10.10. 14:33) Mangoldfőzelék
  • látjátok feleim szümtükkel: @Waka: Én is erre a következtetésre jutottam. Vannak növények, mik szeretnek a hidegben megfásod... (2018.10.08. 22:24) Libanoni nyárs: kofta/kafta/kefta kebab
  • kobold63: @Fenchurch68: Jó étvágyat, fogod szeretni. Sok múlik az alma fajtájától, nekünk a Braeburn ( Új Ze... (2018.10.07. 00:03) Egyszerű, de nagyszerű zöldségleves

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (5) A1 marinád (2) áfonya (3) Aji Crystal (4) alaplé (61) alma (26) almaecet (12) almaszósz (3) Ancho Gigantea (2) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (5) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (31) babérlevél (32) bableves (2) bacon (26) Balaton (2) balzsamecet (8) bambuszrügy (2) banán (2) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (3) barnacukor (16) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (3) bazsalikom (42) bazsalikomsó (7) BBQ (11) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (5) Bechamel (2) bélszín (8) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (6) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (3) birskörte (3) bl112 (2) bor (18) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (3) borjúalaplé (2) borjúcomb (3) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (22) bőrősháj (2) bors (193) borsikafü (4) brassói (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (2) bulgur (3) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) cajun (3) Cajun (3) cajun fűszerkeverék (14) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (2) cayenne bors (6) cékla (11) cérnametélt (2) cheddar (4) Cherie (2) Chérie (3) chili (7) chipotle (2) churut (2) citrom (56) citromfű (12) citromhéj (25) citromlé (29) citromnád (10) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) creole (3) Creole (2) creole fűszerkeverék (3) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (40) csilipaprika (40) csilipaszta (18) csilipehely (2) csilipor (3) csiliszósz (3) csili krém (11) csillagánizs (2) csiperke (17) csipetke (11) csipsz (2) csirke (22) csirkeaprólék (2) csirkecomb (18) csirkecomb filé (5) csirkemáj (7) csirkemell (14) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (9) csodahüttő (9) csokoládé (7) csombor (13) csombord (3) csont (4) csontalaplé (3) csontvelő (2) csuka (3) csülök (25) csusza (2) cukkini (9) cukkíni (16) cukor (96) cukorborsó (6) curry (18) currypaszta (9) C vitamin (3) dagadó (5) dara (2) daragaluska (2) darálthús (28) datolya (2) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (24) disznózsír (2) ecet (16) édeskömény (15) egres (3) élesztő (47) ementáli (4) eper (4) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (3) étterem (2) ezüsthagyma (6) fácán (2) fafülgomba (8) fahéj (28) fánk (3) farhát (3) Farkas András (13) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (18) fehérbors (38) fehérhagyma (6) fejes káposzta (5) fejtettbab leves (2) fejtett bab (3) feketebors (79) fenyőmag (3) feta (6) filé (2) fokhagyma (308) fokhagyma granulátum (9) füge (4) füst (8) füstölény (2) füstölő (4) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (16) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt kolbász (7) füstölt oldalas (3) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (2) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (6) galambbegy saláta (4) galangal (4) galuska (4) garam masala (3) garnéla (10) garnélarák (5) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (30) ghi (3) gluténmentes (2) gnocchi (3) gomba (57) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (3) Gouda sajt (3) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (5) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (2) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (63) gyömbér (84) gyöngytyúk (2) habanero (6) habarás (2) habcsók (2) hagyma (237) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (14) halványító zeller (3) hamburger (4) harcsa (6) hátszín (12) helcli (2) hétfűszer (2) himalájasó (3) homár (2) húsgombóc (2) húslé (3) húsleves (14) húsos szalonna (8) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (15) jalapeno (19) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (3) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (4) kacsaháj (4) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (2) kacsazsir (2) kacsazsír (31) kacsazúza (2) kaffir lime levél (3) kagyló (8) kakaó (7) kakas (7) kakukkfű (35) kakukkfü (49) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (6) kápia (24) kapor (29) kapormag (7) káposzta (12) kapri (3) kapribogyó (11) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (18) karalábé (20) karamell (3) kárász (5) kardamom (20) karfiol (19) kávé (2) kecsap (5) kecskesajt (2) kecskeszarv (2) kefir (2) keksz (2) kelbimbó (4) kelkáposzta (17) keményítő (6) kemény sajt (2) kenyér (22) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (7) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (2) királyrák (3) knédli (3) kocka (2) kocsonya (3) kocsonyahús (2) kókusz (2) kókuszkrém (2) kókuszreszelék (4) kókusztej (8) kolbász (20) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (11) kömény (59) köménymag (9) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (16) köröm (19) körte (6) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) krémleves (3) krémsajt (14) kremsi mustár (2) krumpli (111) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kukorica (15) kukoricadara (4) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (11) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (11) lamb (2) langalló (2) lapcsánka (2) lapocka (9) laskagomba (8) lazac (8) lecsó (26) lecsókolbász (2) lecsópaprika (3) lekvár (9) lemezes túró (2) lencse (12) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (3) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (3) liba (2) libacomb (6) libaháj (4) libamáj (5) libaszárny (2) libazsír (15) lilahagyma (24) lila hagyma (8) lila spárga (2) lime (33) lime levél (6) liszt (77) Lucullus (5) lucullus (3) lúdgége (2) Maasdamer (3) Maasdammer (2) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (20) majoranna (61) mák (10) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (9) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (9) marhahús (3) marhalábszár (3) marhalapocka (2) marhanyak (10) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (18) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (18) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (36) Montreal steak fűszer (4) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (56) mustármag (15) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (3) nagykocka (2) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (4) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (2) nokedli (9) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (3) olaj (11) olajbogyó (6) oldalas (29) oliva (16) olíva (2) olívabogyó (2) olívaolaj (7) olivaolaj (84) orda (2) ördögszekér (5) oregano (38) oregánó (2) öregtészta (2) őrölt kömény (2) osztrigaszósz (6) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (16) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) paprika (29) paprikacsuma (20) Paprikakrém (8) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (111) paradicsomlé (20) paradicsompüré (23) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (3) paraj (5) parmezán (25) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (11) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (9) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (109) petrezselyemgyökér (15) petrezselyem levél (28) pirítós (3) pirospaprika (53) piskóta (8) pisztráng (4) pite (5) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (6) póréhagyma (18) pörkölt (10) portobello (3) prézli (24) pritamin (2) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (2) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) ráklé (2) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (7) retek (5) réteslap (2) rétesliszt (9) ricotta (2) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (31) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (3) rizstészta (2) rókagomba (3) római kömény (32) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (53) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (11) sáfrányos rizs (2) sajt (41) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (33) salsa (2) San Marzano (2) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (114) sárga laska (2) savanyúkáposzta (4) savanyúság (2) savanyú káposzta (8) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (3) sertésköröm (2) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (18) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (4) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (9) snidling (17) (168) sodó (3) sólet (2) sonka (16) sonkahagyma (4) sópehely (2) sör (31) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (14) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (24) spenót (34) Spicy Fiesta (7) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (4) szaft (2) szalonna (52) szárazbab (4) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (2) szárzeller (18) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfübors (26) szegfűbors (5) szegfűgomba (4) szegfűszeg (6) szegfüszeg (5) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (44) szerecsendióvirág (36) szezámmag (10) szezámolaj (5) szibériai saláta (3) szilva (6) szilvalekvár (5) szilva eltevés (2) szinesbors (3) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szójaszósz (20) szőlő (2) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (6) taco (2) tamarind (2) tárcsa (3) tarhonya (9) tarja (18) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (2) tbone (2) tej (68) tejfel (42) tejföl (68) tejszín (70) teljes kiőrlésű liszt (11) tepertő (6) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (8) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (4) tócsni (2) tofu (2) tojás (165) tojásfestés (2) tojáshab (3) tojás sárgája (6) tök (6) tokaszalonna (2) tőkehal (7) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (5) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (4) trappista (7) tüdő (2) túró (24) TV paprika (5) tyúk (3) uborka (20) újhagyma (31) újkrumpli (12) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (166) Váncsa (2) vanília (21) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (9) vargánya (14) Varga Zsuzsi (3) vegeta (2) velő (4) velőscsont (7) vereshagyma (3) virsli (7) víz (13) vörösbor (13) vöröshagyma (95) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (15) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (42) zellergumó (25) zellerlevél (22) zellerszár (23) zöldbab (12) zöldbableves (2) zöldbors (2) zöldborsó (31) zöldpaprika (54) zöldség (3) zsálya (31) zselatin (4) zsemle (11) zsemlemorzsa (2) zserbó (2) zsír (43) zsíroskenyér (2) zúza (4) Címkefelhő

Töltött karaj (Waka csirkecombja inspirálta)

2018.05.27. 07:00 Blogkocsma

Vendégposzt Fenchurch68 tollából

 

Mikor megláttam Waka posztját a töltött csirkecombról, rájöttem, hogy valamikor gyerekkoromban ettem hasonlót utoljára. (Vagy két éve ettem idős hölgyrokonnál töltött csirkét, arról csak annyit, hogy sajnos nem lehetett megúszni.) Nekem ez valahogy kimaradt a repertoárból, de most kedvet kaptam hozzá.

15.jpg

Mire eljutottam az egyébként általában remek húsválasztékkal rendelkező sarki közértbe, a "hosszú hétvége lesz, úristen, fosszuk ki a boltokat, különben éhen halunk" pszichózis miatt már csak két satnya faros csirkecomb maradt, kevés is, ronda is. Viszont gyönyörű csont nélküli karaj volt 800,- (igen, nyolcszáz!) forintra akciózva, örök hálám a pestises szendvicset hajigáló menekülteknek.

Az első, amit elfelejtettem, az a többiektől megszokott gyönyörű kezdőfotó az összerakott hozzávalókkal. Mindegy is, remekül ide lehet képzelni, mindenki látott már ilyet :)

  • 1,30 kg csont nélküli karaj (legközelebb, ha kapok, csontosból csinálom, legfeljebb kicsit többet kell bűvészkedni a szétnyitással)
  • 25 dkg szeletelt bacon
  • 50 dkg csirkemáj
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • a töltelék egyik feléhez 2 beáztatott zsemle
  • a másik feléhez 2-3 marék apró szemű zabpehely
  • 2 tojás
  • só, bors, kakukkfű

A töltelékhez elkapartam, ill. részben kis kockákra vagdaltam a májat. Felaprítottam a hagymát, petrezselymet, lereszeltem a fokhagymát. Belekevertem két tojást, a fűszereket. Az egyik feléhez két beáztatott és kinyomkodott zsemlét kevertem, a másikhoz szűk három marék zabpelyhet - nekem most a tavaszi allergia-veszély miatt jobb gluténmentesen.

11.jpg

Ezek után fogtam a karajt, kicsit megkozmetikáztam, aztán kinyitottam szép nagy téglalappá, és finoman, nőiesen kicsit megklopfoltam, nem a vékonyítás,inkább az egységesítés miatt így

A közepére halmoztam a zsemlés tölteléket, ráhajtogattam a két szélét, és megkötöztem... volna, ha nem ekkor jövök rá, hogy a kikészített bacont elfelejtettem belerakni a töltelékbe. Sebaj, kigyulladt a kis villanykörte a fejemben, és szépen rátekergettem a hús külsejére, csak ezután kötöztem össze. Ilyen lett:

12.jpg

Sütőzacskóba tettem a csomagot, illetve egy másik zacsiba a helyes cipóvá formázott zabpelyhes tölteléket. Mellékerült három kis padlizsán egészben, megszurkálva, használjuk ki, hogy be van fűtve a sütő.

13.jpg

Légkeverésre állítottam a sütőt. A hőfok olyan 180-220 fok között lehetett valahol, sajnos mióta édesem egy konyhatakarításkor felbuzdult és olyan alaposan pucolta meg a tűzhely gombjait, hogy a hőfokszabályozó tekertyű eltört, és megreparáltam ugyan, de azóta inkább csak saccolom a hőmérsékletet (a cseredarab 8.000,- Ft, úgyhogy inkább egy sütőhőmérőt fogok venni...). Jó 40 perc múlva a megsült padlizsánt kicseréltem egy kiló aprószemű újkrumplira.

A hús gyönyörűen megpirult a végére a sütőzacskó belsejében is, nem kellett kinyitni az utolsó fázisban. A krumplit és a külön tölteléket is kivettem előbb, a töltött húsnak összesen szűk két óra kellett. Kicsit vártam a szeleteléssel, de forrón sem esett szét, bár jó puha maradt a karaj, nem száradt ki, ami a félelmem volt.

Édesem az újkrumplival és uborkasalátával ette (lásd nyitókép):

14.jpg

Én pedig a vele sült padlizsánból készült házi majonézes krémmel.

Két napig ezt vittük túrázni, egyik dobozba a felszeletelt hús, másikba paradicsom, paprika, újhagyma, uborka, nagyon jól esett hidegen is.

26 komment

Címkék: tojás hagyma fokhagyma padlizsán csirkemáj bors karaj kakukkfű bacon zsemle újkrumpli zabpehely petrezselyem kakukkfü

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr9214005662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.05.27. 11:15:54

Köszönjük az ízletes posztot! Tudnék belőle sokat enni, imádom a töltött húsokat. Sajnos a feleségem nem annyira, így nálunk nincs az étlapon.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2018.05.27. 15:24:20

Örülök, hogy ilyen inspiráló vagyok! Ez a fogás teljesen rendben van, simán tolnám befelé fél nap kapálás után. Helyette is. :)

2018.05.27. 17:51:01

Nagyon jó írás, tetszik a stílusa. És persze az étel is. Jó ez a padlizsán-krumpli cserélgetős ötlet. :D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.05.27. 20:45:28

@pizzaszeletvágó: @látjátok feleim szümtükkel: akárhogy is nézzük, rengeteg posztoló tud sokkal jobb írást produkálni, mint én. Én csak örülök, hagy olvasható írásokat teszek közzé :)

látjátok feleim szümtükkel 2018.05.28. 08:24:34

@Andrass9:

Igy van. A második feleség is tudott végül olyan jó ételt főzni, mint megboldogult első.:D

2018.05.28. 14:23:52

De hová tűnt a szerző?
Amúgy ez a baconbe tekerés lehet jót is tett a húsnak. Ahogy nézem két óra átlag 200 fokon, erősnek és soknak tűnik, de az ilyen töltöttek, betekertek bírják, marad nedvesség.

Pestises disznó. Hát igen. Medvedoki biztos jobban tudja a tuttit, de leírom, amit én tudok.
Nem védem a minisztert, de nem azt mondta, hogy migráns, hanem azt mondta, hogy migráns vagy vendégmunkás. Néhány tény azonban biztos, de nem biztos, hogy összefügg, csak ha nagyon össze akarjuk hozni őket.
Egyik, hogy Ukrajna felől jön a fertőzés.
Másik, hogy Heves megyének azon a részén, szinte pár kilométerre a helyszíntől, rengeteg üzemben dolgoznak ukrán-ukrán vendégmunkások, szabályosan bejelentve, magyar TB kártyával jönnek háziorvoshoz is. Nálunk is 3 ukrán-magyar család él, már több évtizede, de van néhány albérlet, ahol cserélődnek az ukrán-ukrán vendégmunkások.
Harmadik, hogy bármilyen húskészítmény hordozhatja a vírust.
Negyedik, hogy túl vannak szaporodva a vaddisznók, bejárnak a kertekbe, kukáznak, mint a román medvék.
Ötödik, hogy az Ukrajna felől jövő fertőzés miatt szigorú ellenőrzést csak a határ melletti megyékben rendeltek el már korábban. Mi következik ebből? Hogy egy megyével beljebb fog megjelenni a baj, min csodálkozunk??!!! Országos intézkedés kellett volna azonnal. Az M3-as autópálya, ami az említett vadásztársaság területét pontosan kettészeli, egyenlő az Ukrajnát Európával összekötő úttal.
A miniszter hülye volt, ha migránsozni akart, de az ukrán vonal messze nincs kizárva a történetből.
A hozzá nem értő újságírás meg felkapta ezt a mondatot, meg is van a véleményem róluk izibe.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.05.28. 14:59:21

@pizzaszeletvágó: A szerző feltehetően kirándul, hogy a kutyának meglegyen a napi mozgása :)

Fenchurch68 2018.05.28. 16:50:55

@pizzaszeletvágó: Itt vagyok, csak a kutyát meg magamat mártogatom naponta többször a patakban.
Valóban, a ki sétáltat kit örök kérdés.

Miniszter a zénadómból ne beszéljen politikai irányultságú szakmaiatlan marhaságot, talán ez nem túl nagy elvárás. A fertőzés eredetét szerintem nem kérdőjelezte meg senki. (Legalábbis itt a környéken állattartással foglalkozó ügyfelek egységesen az ukrán eredetben hisznek.)

A hőmérsékletről lövésem sincs, kb. "leég-e a karomról a szőr, míg beteszem a tepsit, vagy adjak még rá kis kakaót" módszerrel sütök egy ideje, de már úton van a hőmérő! A sütőzacskónak tudom be, hogy nem száradt ki a hús, megtartom a módszert.

Vaczak2 2018.05.28. 21:10:47

Kéremszépen, a világ igen kicsiny. Szinte ugyanilyen módszerrel pusztítottunk mi el egy kacsát a hétvégén, csak azt nem kellett felvágni mert eleve lukas volt a közepe. Nálam a lukba alma, póréhagyma zellerszár ment, de a sütőzacskó megvolt, a padlizsánt krumplira cserélés megvolt, az állat nem száradt ki, finom volt, bár mi nem hordtuk két napig túrázni, (túrázzon egyedül ha akar) mert ahhoz kicsi volt, de valahol egy srófra jár az agyunk, azért járunk ugyanabba a kocsmába.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.05.28. 22:10:33

Kemény körömpörkölt munkában vagyok! Holnapra tervezem a rendelő dolgozóinak megvendéglését. Feleségem lőtt szép körmöt 340Ft/kg áron. No ezt én sem tudom űberelni, így hozattam vele 4 kilót. Találtam a csodahüttőben egy kilónyi csontnélküli csülköt. A köröm már rotyog egy új módszerrel, majd két óra múlva megkapja a csülköt is.
A krumplival viszont bajban voltam, mert háromféle krumpli van a spájzban, A, B és C. Együtt kiteszi, amennyi kell a vendéglátáshoz. Most kénytelen leszek három külön fazékban megfőzni.
Mára elkészült a kovászos uborka. Szerintetek vigyek azt is hozzá???

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2018.05.28. 22:23:52

@Andrass9: Okvetlen. Örömpörkölthöz dukál a kovászos.
Ma kikaróztam, megkötöztem, lekacsoztam a paradicsomokat. Ahogy jöttem hazafelé, szembejött egy ponty meg egy szatyor kárász, éppen G kezét szorongatták egy szatyorban. Kisegítettem szorult helyzetéből szegény pecást, mostanra végeztem a halak adjusztálásával. Hétvégére egy adag rántani való patkó, kis hallé alap, három jó sütésre való kárász és vagy 40 deka belsőség. A vacsorát is megspóroltam, mert az ördög, aki ilyen későn eszik. Zuhany, lecsutakolom a halszagot, aztán irány az ágy.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2018.05.28. 22:25:44

@Waka: Ja, Benzin beígért egy süllőt mára, szerencse, hogy nem haraptak a halak. Bár, a múltkor is hajnali négykor keveredett haza, még beeshet reggelig.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.05.28. 23:32:52

@Waka: Kellett egy adag permetszer a veteménybe, mert meglepték a fekete liszteskék (tudom, ez oxymoron, de akkor is). Most meg a feleségem jajgat, hogy nagy fehérek repkednek a virágaira, vagyis holnap újabb keverés lesz.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.05.28. 23:35:26

@Waka: Kösz, akkor reggel leszűröm az uborkát. Ez az idei első, de bolti uborkából.
Irtó fura, de feleségem mesélte, hogy nekik az első uborka mindig felhabzott! Most belegondolva, nekem is, pedig sikálom és áztatom, mielőtt feldolgozom. Lehet, hogy valami termésgyorsító szer marad benne az uborkában?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.05.29. 12:33:11

@pizzaszeletvágó: Szigorúan forralt vizet használok magam is. A kovászos kenyeret megpirítom láng felett, hálóban gyömöszölöm az üvegbe.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.05.29. 17:38:43

@pizzaszeletvágó: Azontúl, hogy a Mideton alapanyaga, semmi más ötletem nincs rá. Persze az is igaz, hogy ez fiatal kapor. Amivel később dolgozunk, az már majdnem fásszárú :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2018.05.29. 22:24:00

@Andrass9: A süllő most kimaradt. Nálam is felhőkben szállnak a liszteskék, hogy az ördög vigye, még az utolsó szál kihúzott gazon is csapatosan randalíroznak. Vasárnap végigtoltam Mospilan-nal a kert egy részét, de az eper meg a kapor miatt mindenhova nem mehetett. Attól tartok, lesz még folytatás.
A süllő jegelve pár napra, Benzin igyekszik bepótolni némi alvással az elmúlt számos áthorgászott éjszakát.

medvedr 2018.05.30. 09:08:56

@pizzaszeletvágó: Korrekt. A miniszteri migránsozás egy faszság volt, még ha az egyik, hangsúlyozom egyik, fertőzésmód miatt lehetett volna akár így is, egy nagyon-nagyon halvány eséllyel. Az igazság maggal rendelkező ferdítés a legalkalmasabb a negatív érzelmek felkorbácsolására, vigyázni kéne ezzel(is).