Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint 2.600.000-an töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

  • Andrass9: @old forester: A szomszédasszony főzi gerslivel, én csak a sóletbe teszem. Nem rossz űgy sem, bár ... (2019.11.19. 00:51) Az ősz töltött káposzta kisérlete
  • Waka: @jegeskaveee.: Csak pár szálat bele, hogy ropogósabb legyen. (2019.11.18. 18:52) Céklás tócsi
  • jegeskaveee.: @kobold63: Apukám igen szerette a sajtlevest. Én egy nagyon egyszerű változatát csináltam neki. Va... (2019.11.18. 06:33) Lecsós csirkemáj
  • látjátok feleim szümtükkel: @kobold63: Pedig a tudományos meghatározásokat is időnként felül szokják vizsgálni, mert kiderül... (2019.11.13. 15:39) Ecetes jalapeño saláta
  • látjátok feleim szümtükkel: vörösbor(de)minőségi: Hehehe. Nem is rossz ötlet. Kéne egy kis csili? Nyomjuk meg a gombot, de c... (2019.11.13. 10:38) Sült paradicsomok - üvegbe zárt nyár

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (7) A1 marinád (4) A1 szósz (3) áfonya (3) Aji Crystal (6) alaplé (67) alma (29) almaecet (15) almalé (2) almaszósz (3) Ancho Gigantea (8) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (7) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (34) babérlevél (35) bableves (3) bacon (34) Balaton (2) balzsamecet (13) bambuszrügy (2) banán (3) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (19) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (4) bazsalikom (48) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (12) bbq oldalas (3) BBQ szósz (6) Bechamel (2) bélszín (9) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (10) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) bl112 (2) bor (20) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (4) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (25) bőrősháj (2) bors (243) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) Cajun (3) cajun (3) cajun fűszerkeverék (15) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (3) cayenne bors (6) cékla (14) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (8) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (65) citromfű (12) citromhéj (28) citromlé (36) citromnád (12) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) Creole (2) creole (3) creole fűszerkeverék (5) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (50) csilipaprika (44) csilipaszta (25) csilipehely (4) csilipor (3) csiliszósz (4) csili krém (11) csillagánizs (3) csiperke (19) csipetke (13) csipsz (3) csirke (23) csirkealaplé (2) csirkeaprólék (2) csirkecomb (22) csirkecomb filé (8) csirkeláb (2) csirkemáj (9) csirkemell (17) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (11) csodahüttő (10) csokoládé (8) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (4) csontvelő (2) csuka (3) csülök (28) csusza (2) cukkini (10) cukkíni (20) cukor (119) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (2) curry (19) currypaszta (10) C vitamin (3) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (32) datolya (3) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (26) disznózsír (2) durbincs (2) ecet (20) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (50) ementáli (4) eper (5) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (9) fahéj (34) fánk (3) farhát (4) Farkas András (20) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (21) fehérbors (44) fehérhagyma (8) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebors (89) feles borsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (2) fogpiszkáló (2) fokhagyma (365) fokhagymapor (2) fokhagyma granulátum (10) füge (4) füst (8) füstölény (4) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (2) füstölt kolbász (12) füstölt oldalas (5) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (3) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (7) galambbegy saláta (4) galangal (5) galuska (4) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (7) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (44) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (62) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (6) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (4) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (73) gyömbér (100) gyöngytyúk (2) habanero (7) habarás (2) habcsók (2) hagyma (270) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (16) halványító zeller (3) hamburger (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hátszín (13) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (4) Hoisin szósz (2) homár (3) húsgombóc (3) húslé (3) húsleves (15) húsos csont (2) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (20) jalapeno (22) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (4) jégcsapretek (2) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (7) kacsaháj (5) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (4) kacsaszárnytő (2) kacsazsír (36) kacsazsir (3) kacsazuza (2) kacsazúza (3) kaffir lime levél (5) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (37) kakukkfü (70) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (9) kápia (26) kapor (32) kapormag (7) káposzta (14) kapri (4) kapribogyó (14) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (23) karalábé (25) karamell (3) kárász (6) kardamom (21) karfiol (21) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (3) kecskesajt (2) kecskeszarv (3) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (5) kelkáposzta (17) keményítő (8) kemény sajt (2) kenyér (24) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (9) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (4) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (2) kocsonya (3) kocsonyahús (3) koktélparadicsom (2) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (10) kolbász (23) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (12) kömény (66) köménymag (12) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (24) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (15) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (133) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (16) kukoricadara (7) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (16) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (14) lamb (2) langalló (2) lángolt kolbász (2) lapcsánka (2) lapocka (10) laskagomba (9) lazac (9) lecsó (27) lecsókolbász (3) lecsópaprika (4) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (13) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (9) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (4) liba (2) libacomb (6) libaháj (5) libamáj (6) libaszárny (2) libazsír (17) lilahagyma (42) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (38) lime levél (6) liszt (94) lucullus (4) Lucullus (6) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (24) majoranna (75) mák (11) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (10) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (3) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (10) marhahús (6) marhalábszár (4) marhalapocka (3) marhanyak (12) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (20) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (46) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (63) mustármag (19) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (8) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (5) olaj (13) olajbogyó (6) oldalas (31) oliva (19) olívabogyó (3) olivaolaj (110) olívaolaj (7) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (46) oregánó (5) öregtészta (2) őrölt kömény (4) őszibarack (2) osztrigaszósz (8) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (18) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (30) paprikacsuma (25) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (117) paradicsomlé (24) paradicsompüré (26) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (4) paraj (5) parázskrumpli (2) parmezán (29) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (13) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (10) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (129) petrezselyemgyökér (17) petrezselyem levél (37) pirítós (3) pirospaprika (68) piros jalapeno (2) piskóta (8) pisztráng (4) pite (7) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (7) póréhagyma (23) pörkölt (10) portobello (4) prézli (31) pritamin (4) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (9) repceolaj (2) retek (5) réteslap (3) rétesliszt (12) ricotta (3) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (37) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (4) rizstészta (2) rókagomba (5) római kömény (39) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (62) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (46) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (43) salsa (3) San Marzano (4) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (134) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (10) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (2) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (20) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (5) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (10) snidling (19) (234) sodó (3) sólet (2) sonka (17) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (35) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (16) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (27) spenót (39) Spicy Fiesta (8) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (56) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (3) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (21) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfűbors (5) szegfübors (30) szegfűgomba (4) szegfűszeg (6) szegfüszeg (8) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (54) szerecsendióvirág (41) szezámmag (10) szezámolaj (7) szibériai saláta (3) szilva (8) szilvalekvár (6) szilva eltevés (2) szinesbors (5) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szódavíz (2) szójaszósz (31) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (7) taco (2) tamarind (2) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (10) tarja (18) tarka répa (2) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (3) tbone (2) tej (77) tejfel (56) tejföl (77) tejszín (81) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (2) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (6) tócsni (3) tofu (2) tojás (185) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (8) tök (7) tokaszalonna (2) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (5) trappista (8) tüdő (2) túró (29) túrógombóc (4) TV paprika (6) tyúk (3) uborka (21) újhagyma (40) újkrumpli (14) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (195) Váncsa (2) vanília (23) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (14) vargánya (15) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (8) vereshagyma (3) virsli (7) víz (14) vörösbor (17) vöröshagyma (108) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (21) yuba (2) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (48) zellergumó (33) zellerlevél (28) zellerszár (26) zöldbab (13) zöldbableves (2) zöldbors (3) zöldborsó (36) zöldpaprika (66) zöldség (3) zsálya (37) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (8) zserbó (2) zsír (54) zsíroskenyér (2) zuza (2) zúza (5) Címkefelhő

Kakasaprólék leves

2018.02.17. 07:00 Andrass9

Mondhatnám, úgy is, hogy úrias nyugdíjasleves, de az nem lenne igaz: ilyen levest teljes munkaidőben dolgozó korrumpálódó NER vállalkozó se eszik gyakran!

Kedves barátunknak két kakasa volt az ólban, oszt azok úgy viselkedtek, mintha dudások lennének, márpedig két dudás még ebben a csárdában sem fér meg békésen ...

26.jpg

Így azután kés alá kerültek (pedig figyelmeztette őket a gazdi).

Mennyire jó barát: vonatra ült és elhozta a gyengébbik megtisztított és feldarabolt kakaskát (vajh mekkora lehetett az erősebbik? :). Én már csak azt vártam, hogy mikor jön haza a feleségem: apróléklevessel fogom várni, mert ezt még az USA-ban sem eszik! Be is futott, de egy bableves beelőzött - viszont másnap újra elutazott, így hát lett is lehetőségem megfőzni neki.

A madarat részenként lefagyasztottam vákumzacskókba, mert elég nagy madár - azt négyen se esszük meg egy étkezésre. Az aprólék is oly gazdag volt (több, mint egy kilónyi), hogy megfelezve fagyasztottam le. Mindenből jutott mindkét zacskóba (még a fejét, taraját is megfeleztem :).

35.jpg

Ma reggel azután kivettem egy zacskónyi aprólékot, amit hideg vízben kiolvasztottam és hozzágyűjtöttem a zöldségeket:

  • 62 dkg kakasaprólék (hát, far, nyak, láb, fej, taréj, here, zuza, szív, máj, szárny)
  • 2 sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 1/8 zellergumó
  • 1/2 karalábé
  • 1 zellerszár
  • 1 kisebb vereshagyma
  • 1 pici fej fokhagyma
  • 4 szem szegfübors
  • két körömnyi szerecsendióvirág
  • 2 szem kardamom
  • 1 mokkáskanál feketebors
  • 1/2 mokkáskanál tárkony
  • 1 pirinyó csilipaprika csuma
  • 15 dkg csigatészta

Ebből csak jó leves lehet, hisz mindene benne van a kakaskának (na jó, a melle, combja majd egy másik ételbe megy - ötlet? valaki?).

10.jpg

A fűszereket teatojásba tettem - könnyebben megtalálom a végén. A fehér zöldségeket feldaraboltam és a fazék aljára tettem a teatojással. Szépen rárétegeztem a kakasalkatrészeket, a végére maradt a kifelejtett zellerszár.

11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg

Felöntöttem annyi vízzel, hogy ellepje. A sárgarépát felkarikáztam és kevés hideg vízben félretettem. A csigatészta kifőzésénél egy leveskockát használtam, mert sajnáltam volna a levesbe belefőzni - hátha megforr a leves (persze... -2C van a kamrában ...). A felforrt levest pedig elkezdtem lehabozni a vadonatúj habozókanalammal. Működik!

15.jpg 16.jpg 17.jpg 18.jpg

Ekkor már felönthettem teljesen, kézben tudom tartani az eseményeket. A húsleveskockás víz is felforrt, beleborítotam hát a csigatésztát. Meg is főtt tíz perc alatt. Sóhiányomat csökkentendő a főzőlevet megiszogattam, mialatt a leves főtt. Ilyenkor télen szívesen iszom petrezselymes tyúkhúsleves kockából készült forró folyadékot - akár meg is kövezhettek érte (de a mókusok elé nem vethettek!).

19.jpg 20.jpg 21.jpg 22.jpg

Három óra csendes főzéssel a kakas is megpuhult. Még hozzáadtam a sárgarépát is, de az tizenöt perc alatt elkészül benne.

23.jpg

Egy tányérnyit kivettem magamnak, mert türelmetlen vagyok és megettem reggelire. Csak sózni felejtettem el a levest, de az szerencsére pótolható.

24.jpg

Különösen, ha az ember ilyen szép diófára néz ki a nappaliból.

28.jpg

A kakasleves pedig nagyon jó, de ezt már többször is megénekeltük. Viszont nekem nem kellett küzdeni, mint Wakának  :)

102 komment

Címkék: kakas hagyma fokhagyma zeller bors tárkony sárgarépa gyökér kardamom csigatészta csilipaprika karaláb szerecsendióvirág

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr7513669194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tangó Suszter 2018.02.17. 10:51:53

@PiperPerabo: @Andrass9: Végül is kampány van vagy mi a szösz .

Fenchurch68 2018.02.17. 11:14:12

Melléből, combjából egy jó csiripöri nokival koviubival? :)

verspatika.wordpress.com/2008/03/15/lackfi-janos-veletlen/

Boar. 2018.02.17. 11:28:26

Nálunk ma kakaspörkölt lesz ebédre. A feleségemnek hozott valami dealer két hatalmas kakast, négy csomag pörköltnek való lett belőlük és két adag levescucc a farhátból, csontokból, fejből nyakból belsőségből. A pörköltes csomag az comb, szárny, mell, taréj, szakáll, "kakastöke".

Kumari aki Nilüfer 2018.02.17. 12:22:26

Nekem kacsa belsőséggel van tele egy fagyasztófiók, zúza, máj, meg nyak, jobb időkre várva. Van egy tyúk széjjelcicncálva, három levesre való(egy már a múlt héten elfogyott) ma karajcsontból van a leves, és rántott csirkecomb(filézett alsó), egyszerű sült és kentucky szárnyak, sült hagymás pirított krumpli, és házi savanyú karfiol az ebéd, A tetemes húsmennyiség jövó héten részben az én ebédem lesz, részben a testvéremé, aki innen fog kezelésre járni--ha mégsem sikerül a bennfekvés s kilnikán.(nem tudom írtam-e, ő négy éve tödőrákos, most kiderült agyi áttét, sugarazni fogják, de 100 km-re lakik..az onkológiának állítólag csak ambuláns osztálya van.Be kell járni. Hát nem tudom...nem tudom, más hogyan oldja meg, ha nincs rokona.)Mindenesetre ennivalóval készülök, nagyon kell az erőnlét. A csirkeszárnyat nagyon szereti, meg a levesben főtt húst, lesz bőven:)Kötretet esténként rittyentek, amit éppen kér hozzá.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.02.17. 12:24:57

@Kumari aki Nilüfer: Ezek szerint alapanyaggal el vagy látva:) Drukkolok, hogy segítsen a testvéreden!

Kumari aki Nilüfer 2018.02.17. 12:29:46

@Andrass9: Erősen hiszem, hogy ha erndesen eszik, jobban is viseli a kezeléseket, Azon vagyunk, ne legyen depressziós, és bízunk a csodában....

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.02.17. 12:40:36

@Kumari aki Nilüfer: Szerezz be erős naptejet, amivel a bőrt bekenitek leégés ellen.

Kumari aki Nilüfer 2018.02.17. 12:42:07

@Andrass9: Köszi..ezt eddig senki sem mondta!!!!!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.02.17. 13:04:14

@Kumari aki Nilüfer: A röntgensugarat nem blokkolja, de a bőrnek segít! Feleségemnek egy barátnője kevert spéci krémet erre, és bevált.
Esetleg, ha van jó patikus a közelben, nála próbálkozz az ötlettel.

MadMary 2018.02.17. 13:05:47

@Kumari aki Nilüfer: Ha megint közbekotyoghatok: a sugárterápia során a bőrre zsíros alapú krém alkalmazása tilos, mert annyira pontosan mérik be a sugárzás irányát-erősségét, hogy még ez is refrakciót okozhat, a bőrfelületen levő plusz rétegen a sugár iránya megtörik, nem oda megy a kezelés, ahova kell. Kezelésre szigorúan csak tiszta bőrrel szabad menni, utána panthenol-tartalmú szer (Bepanthen, Panthenol hab) alkalmazása javallott, óvatosan. A kezelt bőrfelületet egyébként is kímélni kell, langyos vizes fürdetés, semmi agresszív szappan-mosakodószer, erősen hígított babaszappan legfeljebb. Áztatni sem szabad, kádfürdő-uszoda kizárt.
A sugárterápia befejezését követően viszont tényleg védeni kell a besugárzott bőrfelületet a naptól, minimum egy évig nem szabad direkt napoztatni, ekkor jöhet a napvédő szer, de legjobb az, ha minél kevesebbet van valaki kitéve a napfénynek. Szerintem feltétlenül kérdezzétek meg a radiológust minderről (bár elvileg mindezt hivatalból kellene elmondani, még a kezelés megkezdése előtt).
A sugárterápia alatt könnyű, de fehérjedús táplálkozás javallott, mert valóban gyakori az étvágyvesztés. A csirkeleves jó tervnek tűnik. :-)
Bocsánat az offért, de talán nem pofoztok fel a fentiek miatt. Erőt, kitartást nektek.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.02.17. 13:53:10

@MadMary: Most viszont én vagyok a soros a belekotyogásért:
Ha véletlenül, neadjisten felszed egy milliméternyi zsírt a bőre alá, akkor sem találják el a röntgensugárral a célt? Az a zsírréteg is refrakciót okoz ...

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2018.02.17. 14:41:27

Köszönök szépen!
Nem mintha sajnálnám tőletek, de nem lett volna elég az egyik kakast levágni? A problémát megoldotta volna, igaz, akkor András főzhetné a levest kockából. :D
A comb és a mell felhasználása elég problematikus. A comb talán szalonnába tekerve, megsütve, a mell esetleg kiterítve, valami töltelékkel feltekerve, aztán arra is mehet szalonna és be a comb mellé.
@Kumari aki Nilüfer: Jobbulást kívánok, főzz neki valami táplálót.

MadMary 2018.02.17. 14:47:56

@Andrass9: Pontatlan voltam, a "zsíros" fényvédő krémeknek a sugárzás-eltérítő hatásával van az igazi baj. A sugárterápia egyébként ma már alapvetően nem röntgensugárzással történik, hanem lineáris gyorsítóban előállított sugárral, de ez már tényleg irreleváns a kakasaprólék-leves szempontjából... :-)
Amit viszont mindenképpen fenntartanék: fontos volna konzultálni a radiológussal, elvégre ő a felelős Kumari testvérének a kezeléséért.

she_wolf 2018.02.17. 15:37:26

@Fenchurch68:
Bocs, kéretőzik fel a kv....
Az ilyen dumcsitól hajtépős hangulatom kerekedik (még nem tudom, kié), az öngyi határát sikimiki:(

MadMary 2018.02.17. 15:40:48

@MadMary: ... illetve ilyen helyzetekben eszembe jut (sőt már korábban eszembe kellett volna jutnia) egy kedves barátnőm tanácsának: "Ha rám hallgattok, azt csináltok, amit akartok." Eü. tanácsadás abbafejezve, ez valóban nem a Praxis blog.

she_wolf 2018.02.17. 15:48:32

Inkább gyönyörködöm András gyönyörűséges levesében:)
Ilyen szépséget csak nézni kell, a jóllakásig. Majd feltúrni a hűtőt, és valami hasonlót rittyenteni, de nem ma.
A kakastól kissé berzenkedem, pedig tudom, hogy finom. Járt utat járatlanért el nem hagyva könnyen lehet, hogy holnap valami hasonlót (tényleg csak hasonlót) összeütök tikbul:)

Azért meg kell hagyni, a gazda igencsak játékvezetői aggyal gondolkodik: mindkét renitens madárnak sanyi!:D
Lehet röhögni, a férjem dilije különösen ilyen szutykos-taknyos időszakban, hogy egy befőztös üvegben a mikróba teszi forrni a vizet, bele a leveskocka, és némi szárított zöldség meg tétta. Ha ez megvan, egy tojássárgát beültet egy mélyebb kisköcsögbe, és rámeri a "levest". Ezt megissza,és jól van tőle:)
Ha húslevest csinálok, én is vagy kockás vízben főzöm ki a tésztát, vagy ha a mennyiség engedi, akkor lopok a levesből.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.02.17. 16:14:51

@MadMary: Nekem is ezt a tanácsot kellett volna követni, igazad van.
Mi pár éve átestünk ezen, és a radiológus és az onkológus is nagyon meg volt elégedve az eredménnyel - hát még a páciens:).

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.02.17. 16:18:21

@she_wolf: Ha van húslevesem, gyakran eszem Zuppa Pavese-t - egyszer csinálj a férjednek.
blogkocsma.blog.hu/2012/09/10/zuppa_pavese_leves_paviabol_1525-bol

she_wolf 2018.02.17. 16:31:23

@Andrass9:
Köszi a tippet, ezt tuti hogy meg fogom próbálni! Minden adott hozzá, amit szeret.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.02.17. 16:42:03

@she_wolf: Majdnem megcsináltam az utolsó tányér kakaslevesből, de inkább megittam :)
Még most is remek volt!!!

Kumari aki Nilüfer 2018.02.17. 17:03:01

@MadMary: Nagyon köszönöm, és mindenkinek, aki bármit tanácsol..nagyon fontos nekem, és nem veszem beleszólásnak:) Elvégre én hoztam szóba.

MadMary 2018.02.17. 17:06:10

@Kumari aki Nilüfer: Tudsz adni egy olyan emilt, ahová írhatok privát? Nem akarom szétoffolni az eledelekről szóló derűs beszélgetést. :-)

MadMary 2018.02.17. 17:07:22

@Andrass9: Őszintén örülök, hogy ilyen jól végződött a történetetek!!

MadMary 2018.02.17. 17:13:13

@Kumari aki Nilüfer: Bocsánatot kérned pedig igazán nem kell, tőlem legalábbis bizonyosan nem. :-) Az ilyen súlyos próbatételek helyet kérnek maguknak, akár két recept között is, az úgynevezett "társas támogatás" pedig nagyon sokat jelent, jöjjön ám egy virtuális konyhából, a tűzhely mellől, úgy is segíthet. Ha gondolod, privátban írok még ezt-azt, talán tudsz valamit hasznosítani belőle. :-D

Kumari aki Nilüfer 2018.02.17. 17:19:04

@MadMary: Megköszönöm.Gyakorlatilag semmit sem tudunk az egészről..

MadMary 2018.02.17. 17:28:46

@Kumari aki Nilüfer: A profilomban ott van egy e-mail cím, írj, és próbálok értelmesen válaszolni. :-)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.02.17. 18:14:30

@Kumari aki Nilüfer: Ez itt egy kocsma. Kocsmában mindenről lehet és kell is beszélni, kivéve a kocsmárosnét :)

Tangó Suszter 2018.02.17. 19:04:22

Oké akkor megosztom. Itt ülök a Bubblesben és ezt találtam: shoppoló zoknihúzó. Van aki nem szeret hajolgatni?

Fenchurch68 2018.02.17. 19:30:50

@Tangó Suszter: Édesemnek porckorongsérve van, odafigyeléssel, sok túrával, biciklizéssel, úszással jól elvan vele, de két-három havonta - vagy mondjuk egy jobban sikerült Tátra-túra után :) - pár napig képtelen zoknit/cipőt húzni. Mióta én vagyok neki, azóta nem gond, de míg egyedül élt, volt, hogy azért vette föl mezítlábra a cipőjét, amit egyébként utál, mert hosszú cipőkanál van, de a zoknit nem tudta felbűvölni.
Szóval ez véletlenül lehet, hogy nem orbitális hülyeség, sokakkal előfordul, hogy nem szeretés vagy kedv kérdése :)

Dikusz 2018.02.17. 20:18:12

@she_wolf: csak az enyémet ne...:)))

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.02.17. 21:01:41

@Tangó Suszter: Jópofa! Csinálnom kell egyet magamnak :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2018.02.18. 14:33:37

@Tangó Suszter: Én nem szeretek, de durva nehéz anélkül gyomlálni. :D

Tangó Suszter 2018.02.18. 18:01:31

@Waka: Úgy mesélték apai nagyapám sámlin ulve müvelte kertjét.Pici kert volt. Az én porckorong-kiboltosulàsomnnak sem tenne jót.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.02.18. 18:39:26

@Tangó Suszter: Uborkaszedéshez én is sámlira állok :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2018.02.18. 20:24:10

@Tangó Suszter: Van egy kidolgozott speciális pózom. Elöl lévő láb kissé behajlít, azonos oldali kar a térden könyököl, másik kéz gyomlál. Egy lépés előre, kézváltás. :D

élhetetlen 2018.02.19. 00:03:17

@Kumari aki Nilüfer: „sugarazni fogják”. Kapod a tippeket, egyet tőlem is fogadj el. A hosszú ujjú ing triviális, de vegyetek csinos, nagy karimájú kalapot, hogy a nyakát, fejét, arcát se érje a nap, ami így télen is elég erősen tud tűzni, és csak erősebb lesz. Aztán tavaszra lehet egy világosabb kalap.

élhetetlen 2018.02.19. 00:19:00

@Andrass9: OK. Waka már írta a szalonnát, én csak annyit fűznék hozzá, hogy, ha megvan még a másik adag aprólékod, akkor főzd meg a levesben a combot is, mellet is, és, ha már puha, akkor fűszerezd, szalonnázd, és süsd, több esélyed lesz. Amit a fácánnál írtam. Ennek volt annyi előzménye, hogy a barátnőm Prágában akart valami olyat enni, amit addig nem, sült fácánt rendelt, és valami pozdorját kapott. Úgy döntött, hogy nem szereti a fácánt, most megváltozott a világképe. Na, most egy kakascomb puhára sütésével is lehetnek gondok. De ha nem, hát nem, ez csak egy ötlet. Persze, pörköltnek puhára lehet főzni.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.02.19. 08:36:30

@élhetetlen: Köszönöm! Gyűjtöm az ötleteket, elvan addig a madár a fagyasztóban :)

Kumari aki Nilüfer 2018.02.19. 08:45:42

Én a szívós húsokat megfelelő pác, vagy ízesítés után kizárólag sütőzacskóban sütöm, megvan az a jó tulajdonsága, hogy előbb puhára párolódik benne, de nem lesz főtt hús jellege. Addig hagyom a zacskóban, míg a színe meg nem felel a kényes ízlésemnek:) Általában képes benne megpirulni. Utána meg kicsit pirítom, de ez sokszor veszélyes, a mell hamar kiszárad.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.02.19. 10:28:57

@Kumari aki Nilüfer: Mennyire unorthodox, ha félig megfőzöm a levesnek, majd a comb-, és mellhúsokból felaprítva egy pörkölt, és abból hortobágyi?
Ezer éve nem ettem hortobágyit :)

Kumari aki Nilüfer 2018.02.19. 10:34:35

@Andrass9: Nekem bejönne:) Jelzem, anyukám a kakas melléből otthon töltött káposztát csinál, szerinte még pörköltnek is szálas, rágós. Úgyhogy a lehetőségek végtelenek:)) fasirtnak is bejönne!

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2018.02.19. 18:07:00

@Andrass9: Közben beugrott még két recept, spanyol mindkettő. Alapvetően csirkéből, ritkábban tyúkból készülnek, de a kakas is alkalmas lehet. Tán.
Gallina con pimienta (fokhagymamártásban) és a Gallina en pepitoria (tűzálló tálban, borral, mandulával, sáfránnyal, fokhagymával és fűszerekkel).

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.02.19. 18:24:52

@Waka: Meg kell vitatnom okosabbik felemmel, mit szól hozzá :)
Köszönöm az ötleteket.

MadMary 2018.02.19. 21:29:32

@Waka: Nem is tudtam, hogy ennyire pici, csinos és vörös hajú lány vagy.... :-D

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2018.02.19. 22:12:00

@MadMary: A smink csodákra képes. :)
@Andrass9: Köszönöm!

Tangó Suszter 2018.02.20. 10:52:24

@Andrass9: Pár éve ráálltam egy echte sámlira. Az ülöfelület nagyobb volt mint amit a lábai lefedtek. Nagyon kellett nyujtózkodni es ezért lábujjhegyre álltam a jobb lábamon, bal kézzel felnyúlva. Mikor felemeltem a balabbik lábam a sámli elbillent és jól összeverte a bokám mintegy figyelmeztetésül.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.02.20. 12:20:50

@Tangó Suszter: Olcsón megúsztad. Nekem az esés elég sok ágybanfekvést eredményezett - nem kérek belőle ismét.

she_wolf 2018.02.20. 12:48:23

@Waka:
Szép kis társaságba keveredtél:)
Gratulálok!

(Mérhetetlenül boldog lennék, ha a kisfilm készítőinek, pontosabban a felhasznált zenei anyagnak a nyomára lelhetnék. A film végén elhangzó nóta kiderítése jó kis feladat lesz 0-ról indulva.)

she_wolf 2018.02.20. 12:53:48

@Andrass9:
Nagyon utálok fekvőbeteg lenni:( Amikor végre ismét homo erectusként élhetem az életemet, jobban fáj a derekam, mintha hónapokig csak csákányoztam volna.
Vigyázz magadra, az esegetések a jövőben fognak "eredményt"mutatni!
Azt mondtam már, hogy rohadjon meg a hó? Brühühü...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.02.20. 13:03:58

@she_wolf: Én nem szidom a havat! Tél van, nem?????
Persze karácsonykor szebb lenne ...

she_wolf 2018.02.20. 13:38:03

@Andrass9:
Tél van, persze. Én sem szidom a havat, csak mostanában kellene elkezdenie olvadni annak, ami eddig (egész télen) nem esett le.
Beteg dolog, hogy novemberben rövid ujjúban csatangolt az ember, és csak azért volt nála mackó felső, ha esetleg későig húzódna a császkálás, akkor napnyugta után magára teríthessen valamit.
Heteket tolódtak el az évszakok, ez nagyon nem jó a mezőgazdaságnak.

Kumari aki Nilüfer 2018.02.20. 13:48:07

@she_wolf: Nekem sem jó, én is tavaszodnék már, fenének se hiányzik már a hóesés.

Topy 2018.02.20. 14:08:18

@she_wolf: leesett az, csak sajnos eső formájában :(

Topy 2018.02.20. 14:14:37

@Kumari aki Nilüfer: anyósom úgy szokta, hogy lefejti a húst, ledarálja, fűszerezi, kap egy kis tojást, majd a masszát visszatapasztja a csontra és megsüti;
én egy kis füstölt szalonnát is hozzádarálnék, hogy szaftosabb legyen

she_wolf 2018.02.20. 16:22:06

@Topy:
Ez a baj:( Télen hópaplannak kellene borítani az őszi vetést, lassacskán beszivárogva a talajba. Most az özönvízszerű őszi, kora téli esőzések nem segítenek, átrendezik a sorokat. Hidegben kiszárad, megfagy minden, majd esik 30 centi hó 1-2 nap alatt, és ugyanennyi idő alatt el is olvad, A magok meg kapkodják a fejüket, hogy mi történik itten?:(

Az ember meg a bótban kapkodja a fejét, hogy egy tökfőzelék vagy egy lecsó kifosztja a bukszáját.

Kumari aki Nilüfer 2018.02.21. 07:57:26

Nem kötekedésből, de én ebbe a finomságos cuccba nem tennék gépi csigatésztát..van a Soós-féle, vagy más , nálunk Derecskei Házi, ami picike, kézzel sodort, 10 tojásos...az való levesbe. Vagy az anyukám zabszem tésztája..annyira finom rombuszokat vág belőle, és annyira hajszálvékony a tésztája, hogy el sem tudom mondani.Karácsonyi ajándéknak szoktam kérni, de már nem kérek, anyukám elmúlt nyolcvan, és a tésztázás kézzel komoly fizikai munka.( Géppel nem lehet annyira finom vékony tésztát applikálni, mint amit a mama tud.)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.02.21. 08:20:38

@Kumari aki Nilüfer: Én sem kötekedem, csak :) Ez a legjobb csigatészta a piacon több teszt eredménye szerint is. Persze csinálhatnék magam is, hisz rengetegeg gyúrt tésztát készítek olyan vékonyat, hogy átlátszik! Pedig néha géppel nyújtom ... De a csiga még a csipetkénél is unalmasabb munka - ráadásuk nézni kell, míg csinálom: nem tudok közben Paprika TV-t nézni :)
Azért megnézném azt a Derecskei Házi üzemet, amint kézzel sodorják a boltba vitt tíz kiló csigatésztát hetente ...

Kumari aki Nilüfer 2018.02.21. 08:44:27

@Kumari aki Nilüfer: Kinek a pap. kinek a papné..derecskén a női személyek ülnek a sámedlin, és sodorják:) Kisüzem, a környéken kapható csak, nem minden boltban..elsősorban kis családi élelmiszerboltban. Gyerekkoromban jártunk csigacsinálóba, főleg lakodalmak előtt, és elhiheted, négy -öt asszonyszemély hihetetlen mennyiségű csigát tud sodorni::)

Kumari aki Nilüfer 2018.02.21. 09:58:20

@Andrass9: Dehogy! Itt debrecen környékén a házi tészta reneszánszát éli.A nagypiacon árulnak a nénik, mondjuk némelyik eléggé szürke, azt meg nem venném, meg a neonsárgát sem:) de vannak tényleg nagyon jó házitészták.

she_wolf 2018.02.21. 16:37:54

@Kumari aki Nilüfer:
És énekőnek is közben, meg pajzán történeteket mesélnek lyánykorukból?:)
Tisztára mint a fonóban, békeidőben...
Én a Soós-félékre esküszöm, nagyon szeretem:) A gyermelyit váltottam le vele pár éve. Nem tudom, annak valahogy megváltoztak a tulajdonságai. Persze az is lehet, hogy én változtam meg.

Kumari aki Nilüfer 2018.02.21. 18:03:33

@she_wolf: Akár énekőhetnek is:DDDDDD
A Soósra esküszöm én is:DDDD

she_wolf 2018.02.21. 18:12:34

@Waka:
Köszi!:) Nekem nagyon bejövős az a stílus.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.02.21. 18:14:31

@she_wolf: @Kumari aki Nilüfer: A Soósnál nekem jobban bejött az Auchan sajátmárkása, ráadásul a nagy csigatésztatesztet is az nyerte. A gyermelyi tésztáknál én jobbat gyúrok (különösen, mióta megfejtettem a nagy titkot, hogy hogy ne ragadjon össze a tészta) :)

Kumari aki Nilüfer 2018.02.21. 18:17:18

@Andrass9: Nem találkoztam még az Auchanossal, de rárabolok legközelebb, és próba, cseresznye.HA apró, és finom vékony a tészta, és nincs megsárgítva neonra, akkor biztosan jó:)

she_wolf 2018.02.21. 19:07:35

@Kumari aki Nilüfer:
Pedig a kurkumáról ódákat zengenek:)
Uram rendszeres fogyasztó. Olyan koktélt iszik....anyám, ne sirass!:D
@Andrass9:
Ósünöst is vettem már, tényleg nem rossz. Akkor éppen nem volt Soós csusza, helyette vettem. Pedig sok évvel ezelőtt a gyermelyi sem volt rossz. Szerintem elkurvultak:(

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.02.21. 19:17:36

@she_wolf: Pedig a Soós csusza az finom volt! Emlékszem, bevásároltam belőle Békéscsabán egy kolbászfesztiválon tán két éve. Kellett a cvekkedlitészta :)

she_wolf 2018.02.21. 19:31:23

@Andrass9:
Most is azt használom. De a teljes Soós repertoárt szeretem.

CID 2018.02.22. 09:56:12

Gratula a receptekhez, guszta és minden bizonnyal finom étkek, mondem bizonnyal van mögöttük néhány évnyi tapasztalat ;)
Azt viszont nem tudtam eldönteni, mi az a vereshagyma?

Tangó Suszter 2018.02.22. 10:00:58

@CID: Az olyan mint a csodahüttő vagy kis/nagy lyány.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.02.22. 10:04:22

@CID: Amit sárgahagymának hívnak az USA-ban :)
Idehaza hívják még vöröshagymának is, de én még "e"-vel tanultam. Szóval az a közönséges hagyma, aminek világos a belseje és középsötét héjlemezekkel van borítva.
www.gyogynovenyhatarozo.hu/tudastar/voroshagyma/ :
"A Vöröshagyma népies neve:
Vereshagyma, hajma. "

CID 2018.02.22. 10:13:44

@Andrass9: Tudtam én csak nem sejtettem :D Első olvasatra már elbizonytalanodtam, csak mifelénk hívják vöröshagymának, ami nem lenne meglepő, hisz szögedi vagyok ;)

CID 2018.02.22. 10:15:46

De azért köszi.

Dikusz 2018.02.22. 14:10:32

@CID: Minek menjek a Kiskakasba, ha ott a Szamos, meg a barátok finom főztje, és a gyálai pálinka?:)))

CID 2018.02.22. 14:54:26

@Dikusz: gondolom a kakasból készült kaja miatt ;)

Dikusz 2018.02.22. 15:12:14

@CID: Most, hogy mondod, lehet benne valami. Erre nem is gondoltam:)
Azt hittem az elnevezés valami úri huncutság:)

CID 2018.02.22. 15:51:27

@Dikusz: Hát kakastöke-taréjpörkölt az van :D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.02.22. 16:12:09

@Dikusz: @CID: Sikeresen megvezettetek! Sehol nem találtam hivatkozást a Szamos utcára a blogon! :)

Dikusz 2018.02.22. 16:42:06

@Andrass9: Waka tavaly augusztusi kakasos posztjában van az utolsó komment.

blogkocsma.blog.hu/2017/08/25/kakas_804?full_commentlist=1#c33650564

Régi Tékozló Homáros netes ismeretség a miénk, ott derítettük ki, hogy @CID: szegedi, nekem meg nagyon kedves barátaim éknek ott. De még nem sikerült összefutnunk a Szamos kocsmában. Én csak abban jártam, neki meg nem nagyon lehet olyan spí-t mondani Szegeden, amit ne ismerne:)))

CID 2018.02.22. 17:34:20

@Andrass9: csak próbáltam @Dikusz: nak javasolni egy étkezdét, ahol főznek kakast.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.02.22. 19:27:15

@Dikusz: @CID: Gyanakodtam, de fogalmam sincs, hol van Szegeden a Szamos utca (öt évet éltem ott). Most megnéztem, de Tarjánban nemigen jártam, a József Attila sgt legelején laktam fél évig, utána a belvárosban meg Újszegeden.

CID 2018.02.22. 20:29:59

@Andrass9: Nofene, akkor legalább a Bárka ismerős volt, ha már kaja :D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.02.22. 20:43:15

@CID: Ismerős, de ez már több, mint negyven éve volt - nem emlékszem rá. Nem is nagyon volt akkoriban pénzünk étterembe járni. A Gödör meg a Hági volt kb a legdrágább hely, ahova bementünk.

Dikusz 2018.02.22. 20:47:37

@CID: Arra emlékszel még, hogy egyetlenegy kocsmát tudtam mondani neked, aminek a nevére ("Isten hata mögött")nem emlékeztél? :)))
Az igaz, hogy nem az eredeti neve volt, hanem a törzsközönség nevezte el.

Dikusz 2018.02.22. 20:51:23

@Andrass9: Hági söröző volt Budapesten is, a VII.kerületben, a Huszár utcában, eléggé késdobáló jellegű volt.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.02.22. 20:56:28

@Dikusz: Csak nem a Hatcsöcsű ? Arra mindenki emlékezett :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.02.22. 20:57:14

@Dikusz: Budai gyerek vagyok, pestre nem nagyon jártam és sört meg sokáig nem is ittam :)

CID 2018.02.22. 21:35:12

@Andrass9: Pedig pont ott volt a József Attila elején, sajnos csak volt, mint az általad említezz említett másik kettő ( bár azoknak legalább az épületük megvan még, ha nem is üzemelnek ). Anyós a Hágiba járt kajálni marhapörit, amikor az asszony baba volt :D

CID 2018.02.22. 21:41:43

@Dikusz: Hogyne emlékeznék, hirtelen rám ilyesztettél, hogy nem ismerek egy becsület süllyesztőt, a belvárosban :D