Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint 2.600.000-an töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

  • Topy: @csevely: hatásvadász és részben hülyeség, ami vszeg már a "szakértő" újságíró hibája Mivel adóró... (2019.11.15. 13:30) Lecsós csirkemáj
  • Andrass9: @jegeskaveee.: Azért odafigyelek rád is ... (2019.11.14. 22:02) Az ősz töltött káposzta kisérlete
  • látjátok feleim szümtükkel: @kobold63: Pedig a tudományos meghatározásokat is időnként felül szokják vizsgálni, mert kiderül... (2019.11.13. 15:39) Ecetes jalapeño saláta
  • látjátok feleim szümtükkel: vörösbor(de)minőségi: Hehehe. Nem is rossz ötlet. Kéne egy kis csili? Nyomjuk meg a gombot, de c... (2019.11.13. 10:38) Sült paradicsomok - üvegbe zárt nyár
  • Andrass9: @MadMary: Háááát... valami olyasmi :) (2019.11.05. 21:43) Napon szárított paradicsom

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (7) A1 marinád (4) A1 szósz (3) áfonya (3) Aji Crystal (6) alaplé (67) alma (29) almaecet (15) almalé (2) almaszósz (3) Ancho Gigantea (8) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (7) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (34) babérlevél (35) bableves (3) bacon (34) Balaton (2) balzsamecet (13) bambuszrügy (2) banán (3) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (19) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (4) bazsalikom (48) bazsalikomsó (7) BBQ (12) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (6) Bechamel (2) bélszín (9) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (10) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) bl112 (2) bor (20) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (4) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (25) bőrősháj (2) bors (243) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) cajun (3) Cajun (3) cajun fűszerkeverék (15) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (3) cayenne bors (6) cékla (13) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (8) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (65) citromfű (12) citromhéj (28) citromlé (36) citromnád (12) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) Creole (2) creole (3) creole fűszerkeverék (5) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (50) csilipaprika (44) csilipaszta (25) csilipehely (4) csilipor (3) csiliszósz (4) csili krém (11) csillagánizs (3) csiperke (19) csipetke (13) csipsz (3) csirke (23) csirkealaplé (2) csirkeaprólék (2) csirkecomb (22) csirkecomb filé (8) csirkeláb (2) csirkemáj (9) csirkemell (17) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (11) csodahüttő (10) csokoládé (8) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (4) csontvelő (2) csuka (3) csülök (28) csusza (2) cukkíni (20) cukkini (10) cukor (119) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (2) curry (19) currypaszta (10) C vitamin (3) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (32) datolya (3) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (26) disznózsír (2) durbincs (2) ecet (20) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (50) ementáli (4) eper (5) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (9) fahéj (34) fánk (3) farhát (4) Farkas András (20) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (21) fehérbors (44) fehérhagyma (8) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebors (89) feles borsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (2) fogpiszkáló (2) fokhagyma (364) fokhagymapor (2) fokhagyma granulátum (10) füge (4) füst (8) füstölény (4) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (2) füstölt kolbász (12) füstölt oldalas (5) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (3) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (7) galambbegy saláta (4) galangal (5) galuska (4) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (7) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (44) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (62) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (6) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (4) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (73) gyömbér (100) gyöngytyúk (2) habanero (7) habarás (2) habcsók (2) hagyma (270) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (16) halványító zeller (3) hamburger (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hátszín (13) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (4) Hoisin szósz (2) homár (3) húsgombóc (3) húslé (3) húsleves (15) húsos csont (2) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (20) jalapeno (22) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (4) jégcsapretek (2) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (7) kacsaháj (5) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (4) kacsaszárnytő (2) kacsazsir (3) kacsazsír (36) kacsazuza (2) kacsazúza (3) kaffir lime levél (5) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (70) kakukkfű (37) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (9) kápia (26) kapor (32) kapormag (7) káposzta (14) kapri (4) kapribogyó (14) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (23) karalábé (25) karamell (3) kárász (6) kardamom (21) karfiol (21) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (3) kecskesajt (2) kecskeszarv (3) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (5) kelkáposzta (17) keményítő (8) kemény sajt (2) kenyér (24) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (9) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (4) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (2) kocsonya (3) kocsonyahús (3) koktélparadicsom (2) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (10) kolbász (23) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (12) kömény (66) köménymag (12) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (24) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (15) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (133) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (16) kukoricadara (7) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (16) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (14) lamb (2) langalló (2) lángolt kolbász (2) lapcsánka (2) lapocka (10) laskagomba (9) lazac (9) lecsó (27) lecsókolbász (3) lecsópaprika (4) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (13) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (9) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (4) liba (2) libacomb (6) libaháj (5) libamáj (6) libaszárny (2) libazsír (17) lilahagyma (42) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (38) lime levél (6) liszt (94) Lucullus (6) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (24) majoranna (75) mák (11) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (10) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (10) marhahús (6) marhalábszár (4) marhalapocka (3) marhanyak (12) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (20) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (46) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (63) mustármag (19) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (8) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (5) olaj (13) olajbogyó (6) oldalas (31) oliva (19) olívabogyó (3) olívaolaj (7) olivaolaj (110) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (5) oregano (46) öregtészta (2) őrölt kömény (4) őszibarack (2) osztrigaszósz (8) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (18) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (30) paprikacsuma (25) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (117) paradicsomlé (24) paradicsompüré (26) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (4) paraj (5) parázskrumpli (2) parmezán (29) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (12) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (10) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (129) petrezselyemgyökér (17) petrezselyem levél (37) pirítós (3) pirospaprika (68) piros jalapeno (2) piskóta (8) pisztráng (4) pite (7) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (7) póréhagyma (23) pörkölt (10) portobello (4) prézli (31) pritamin (4) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (9) repceolaj (2) retek (5) réteslap (3) rétesliszt (12) ricotta (3) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (37) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (4) rizstészta (2) rókagomba (5) római kömény (39) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (62) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (46) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (43) salsa (3) San Marzano (4) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (134) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (10) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (2) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (20) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (5) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (10) snidling (19) (234) sodó (3) sólet (2) sonka (17) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (35) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (16) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (27) spenót (39) Spicy Fiesta (8) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (56) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (3) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (21) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfübors (30) szegfűbors (5) szegfűgomba (4) szegfüszeg (8) szegfűszeg (6) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (54) szerecsendióvirág (41) szezámmag (10) szezámolaj (7) szibériai saláta (3) szilva (8) szilvalekvár (6) szilva eltevés (2) szinesbors (5) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szódavíz (2) szójaszósz (31) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (7) taco (2) tamarind (2) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (10) tarja (18) tarka répa (2) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (3) tbone (2) tej (77) tejfel (56) tejföl (76) tejszín (81) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (2) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (5) tócsni (2) tofu (2) tojás (185) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (8) tök (7) tokaszalonna (2) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (5) trappista (8) tüdő (2) túró (29) túrógombóc (4) TV paprika (6) tyúk (3) uborka (21) újhagyma (40) újkrumpli (14) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (195) Váncsa (2) vanília (23) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (14) vargánya (15) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (8) vereshagyma (3) virsli (7) víz (14) vörösbor (17) vöröshagyma (107) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (21) yuba (2) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (48) zellergumó (33) zellerlevél (28) zellerszár (26) zöldbab (13) zöldbableves (2) zöldbors (3) zöldborsó (36) zöldpaprika (66) zöldség (3) zsálya (37) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (8) zserbó (2) zsír (54) zsíroskenyér (2) zuza (2) zúza (5) Címkefelhő

Calzone tócsi megint

2018.01.06. 07:00 Waka

Múltkoriban már készítettem valami hasonlót, de az csak amolyan böjti fogás volt. Most, az ünnepek előtti bevásárlás közepette kellett valami egyszerű, bőséges fogás, ami kitart egy-két napra, amikor nincs túl sok időm a konyhában kushadni. Kedvenc korcsmárosom adott egy tippet, hogyan lehetne feldobni egy kicsit. Persze az instrukciók egy részét elfeledtem, kimaradt pár összetevő, de sem volt rossz. Gyorsan összedobtam, aztán mentem kocsonyahúsért a piacra.

img_2097.JPG

Hozzávalók:
- 1 kg csirkehús (pl. comb)
- 0,5 kg gomba (jelen esetben laskagomba volt)
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 jó csokor petrezselyem zöld
- olaj
- só
- bors
- tócsi tészta 1,5 kg krumpliból ízlés szerint

A fagyasztóban volt egy csomag csirkecomb, a felirat szerint felső comb. Praktikus dolog a címkézés, már ha az ember jót ír rá. Én nem jót írtam, alsó comb volt a zacskóban. Igazán nagy gondot nem okozott, a célnak ez is megfelel. A húst lebőröztem, kifiléztem, csíkokra (tokányra) vágtam. A csontból és bőrből lassú tűzön pöfögtetve főztem egy tömény csirkealaplevet, ami a hűtőben várja a feltámadást valamiféle keleti leveskéhez.

img_2054.JPGimg_2056.JPG

Az egyik fej hagyma már igencsak érezte a tavasz közeledtét, annak a csíráját külön raktam, a többit laskára vágtam.

img_2061.JPG

A hagymát kevés olajon megdinszteltem.

img_2063.JPG

Beletettem a csirkehúst és fehéredésig pirítottam. Hozzáadtam a hagyma zöldjét, a petrezselyem apróra vágott szárát és a fokhagymát. Sóztam, borsoztam.

img_2066.JPG

Fél órát pároltam fedő alatt, majd beletettem a laskára vágott laskát.

img_2070.JPG

Puhára főztem, kipárologtattam a felesleges lét, aztán megszórtam a finomra vágott petrezselyem levéllel és lezártam a gázt.

img_2076.JPG

A tócsi tésztát 24 cm-es palacsintasütőben az egyik oldalán megsütöttem.

img_2079.JPG

Tányérra csúsztattam és megpakoltam a raguval.

img_2082.JPG

Félbehajtottam, sütőpapírral bélelt tepsibe raktam. A tócsik tetejét megkentem tejföllel és megszórtam olvadós sajttal.

img_2085.JPG

Hármas fokozaton megsütöttem, kivételesen most még enyhén meg is pirult a teteje.

img_2088.JPG

Laktató ízes étel lett, talán kicsit unalmas. Mint később kiderült, egy kis füstölt szalonnával kellett volna indítani. Ahogy töprengtem rajta, beugrott, hogy talán a kaszás pecsenye raguja lett volna igazán alkalmas tölteléknek. No, majd legközelebb.

img_2093.JPG

243 komment

Címkék: vöröshagyma sajt fokhagyma tejföl tócsi tócsni laskagomba csirkecomb filé petrezselyem levél

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr813543619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.01.08. 13:07:39

@BOAR: értem. Én csak egyszer mostam át. Mondjuk nekem így sem volt gondom vele... pont nem akartam a jó ízeket kimosni belőle, ezek szerint mégis kellett volna. Sebaj, tanultam belőle.

BOAR 2018.01.08. 13:17:48

@pizzaszeletvágó:
Ki hogy szereti. A túlzottan markáns vadízért én sem vagyok oda. Ezért pl. őzet nem is szoktam hazahozni(azt amúgy se nézik nálunk jószemmel mert elég jó ára van), annak a karakteres íze nekem is, a családnak is sok. Szarvasból tölteni valami középkorú vagy idősebb tehenet, sütni-főzni borjút hoztam amíg olyan területen vadásztam ahol volt rendesen. A mostani területünkön éjszaka keresztülmegy ugyan pár szarvas de állandó állományunk nincs, a szalámitöltéshez is úgy veszem a barátom társaságától.
A vaddisznó meg úgy jó ahogy van, azt nem kell cifrázni.
Ha a nyers szarvashúsnak tolakodóan erős "szarvasszaga" van, akkor ne aggódj, az áztatás után is marad benne annyi íz amennyi kell. A bennemaradt vér, nyirok nyilván széthordta a feromonokat amiket a stressz hatására kiválasztott, nem csinálsz bajt, ha ettől megszabadulsz.

látjátok feleim szümtükkel 2018.01.08. 13:56:13

@Benikuty:

No és mi van ezzel a szalonnáva? Láttunk már ilyet régen is meg mostanság is. Itthon.

látjátok feleim szümtükkel 2018.01.08. 14:02:36

@A fickó:

Annak. De asse kizárt, hogy annak is, aki már akkor evett rátott báráníbordát, amikor te még asse tudtad, mi az az alemitta csirke.:D

De abból a narancsos vadkacsából, amit most ebédeltem, neked garantáltan nem adnék, még ha kérnél akkor sem.

látjátok feleim szümtükkel 2018.01.08. 14:12:08

@pizzaszeletvágó:

Én a vadaknak pot a vad ízét szeretem, mert ha nem jön át az egyedi íz, akkor lehetne akár mangal ica is sok zsírral.

A vadnyulat pl. még csak nem is hártyázom le, a gerincen csak megirdalom a hártyát, hogy nem rátsa össze a húst, és nagyon lassal kis lángon párolom fedő alatt a hozzá illő fűszerekkel,ami nagyon jó ízt ad mindig. Kivéve a száraz pácos vadnyulat, azt száraz fűszerekkel és olajjal bedörzsölve érlelem a hűtőben, de utána a sütőben kap zöldségeket és fehér bort.

Benikuty 2018.01.08. 14:21:42

@látjátok feleim szümtükkel: engem az a bárány erősen érdekelne, ha jó leszek kaphatok? Imádom az olaszt... :D
Két kérésem lenne, egyik, hogy áztasd ki jó íztelenre, a másik, hogy tartsad sütés után a csap alá. Törné az ínyemet!
(viccvót)

látjátok feleim szümtükkel 2018.01.08. 14:30:09

Nm tudom mi lesz ennek a januári tavasznak a vége, de szerintem a nagybőjtje ezután jön.
Megjelentek a dongók, ugrálnak a kabóca gyerekek, teljesen kinyílt a hóvirág, a rózsa őszi bimbója nyiladozik.

látjátok feleim szümtükkel 2018.01.08. 14:34:06

@Benikuty:

Nem kapsz, mert a bárányborda rántva az egy falat.

Mellesleg most egy tescos báránycomb les a frigóban ( nem sokáig ), és utolsó napos féláron vettem. Csak nem ő volt a soros.;D

2018.01.08. 14:44:42

@látjátok feleim szümtükkel: @Benikuty: tényleg elhihetitek nekem, hogy a kérdéses szarvas íze határeset volt, picit jobban át lehetett volna mosni. Így is csodafinom hús volt.
A szarvas bélszínt nem mostam a múltkor. Én tudok különbséget tenni, ugyanis. Ennyit erről. Kutya te egyél olasz felvágottat, de lehetőleg Kométát. :)

2018.01.08. 15:26:41

@látjátok feleim szümtükkel: én el tudnám viselni ezt a mediterrán környezetet, ezzel az időjárással télen, a "sarki eredetű légtömegek" meg maradjanak otthon, jeget fagyasztani a maciknak :)

látjátok feleim szümtükkel 2018.01.08. 15:30:21

@pizzaszeletvágó:

Én minden húst lemosok folyó víz alatt ( lehet rajta szemét, szőrszál ) és azonnal szárítom, áztatni csak a fácánt szoktam.
Bár akiktől kapom ( néha veszek boltban is ) mindig tisztán adja.

Láttam viszont főzős filmben, hogy a fürjet lenyúzták, kimetszették a mellehúsát, és azon nyomban meg is sütötték.

látjátok feleim szümtükkel 2018.01.08. 15:31:13

Nem a hideget hiánymol, csak attól félek, hoyg nem tudjuk kiírtani a poloskát ( már az is röpköd ), a kabócát és az egyéb férgeket sem.

Benikuty 2018.01.08. 15:31:19

@látjátok feleim szümtükkel: én az imént találtam a konyhában egy "szép" példány poloskát. Zsebkendővel levadásztam, enyhén megroppantottam, aztán elköszöntem tőle: pá, vadkan! Majd lehúztam a klotyón.

Benikuty 2018.01.08. 15:32:31

@pizzaszeletvágó: mér, a kométa az jó? De ha te mondod... :)

BOAR 2018.01.08. 15:54:09

@pizzaszeletvágó: Sajnos a bélszín az, ami a leggyakrabban szennyeződik lévén a hasüregben tartózkodik. Akár a befelé vérző lövés, akár a bél/gyomortartalom szennyezheti,nem árt megmosni. Persze lehet, hozzád már úgy került mert aki feldolgozta a szarvast, kiverette slaggal.
Nyalikutya ugyan beszólogat a maga primitív módján de amikor napokig áll a páclében a hús, akkor is kiázik belőle sokminden, pláne ha fagyasztva is volt előtte. Amúgy is más elbánást érdemelnek a kivéreztetett húsok mint azok, amelyekben egy gyorsan ölő, idegpályákat roncsoló lövés esetében bent marad minden.

2018.01.08. 15:59:46

@BOAR: ezt irigylem tőled, nálam a hóvirág csak kínlódik, délebbre kell nekem költöznöm, majd spórolok rá, amúgy is részben pécsi felmenőim vannak

@Benikuty: nem azt írtad, hogy odajársz húsért? vagy én emlékszem rosszul? az meg olasz tulajdonos... hát ha szereted az olaszt

Benikuty 2018.01.08. 16:05:49

@pizzaszeletvágó: most akkor hús, vagy felvágott? Ha hús, akkor már nem. Ha felvágott, akkor soha.

BOAR 2018.01.08. 16:07:10

@pizzaszeletvágó: Nem gondolod, hogy aki saját tartású disznóiból csinálja a kézműves kolbászát az valami gyüttmönt olaszhoz jár bóti húsért...
Persze aki megveszi a telepi disznókat aztán egy húsüzemben feldolgoztatja majd eladja kézműves termékként, annál előfordulhat...de ilyen itt biztos nincs...

Benikuty 2018.01.08. 16:07:48

@pizzaszeletvágó: Tokáért se, az előtte nap vágott mangalica.

látjátok feleim szümtükkel 2018.01.08. 16:14:52

Összes hóvirág lógatja a fejét, annyira kinyíltak az elmúlt két nap alatt, az ibolya meg abba sem hagyta a nyílást, tavasz óta mindig van egy-kettő a portán.

2018.01.08. 16:15:20

@BOAR: a tisztasággal nem volt gond, még eddig soha nálam, de az lényeges, hogy tudjam, mit szabad kicsit jobban megáztatni és mit nem érdemes. A bélszínt pácoltam, azt írtam is. Nyilván tisztán, sőt tisztítva mindenfélétől, mert mutatós szép fogás készült belőle, rövid sütési idővel. Igen, a fagyasztottaknál szokott gondom lenni, általában 2 évet írnak a vad címkéjére fogyaszthatóság dátumaként, de pont, ahogy te is mondod, vér marad benne, satöbbi, szerintem pont könnyebben romlik, avasodik, mint másféle hús. Egyszeri vásárlóként ugye nem voltam ott a fagyasztáskor se, azóta se figyeltem a hőmérőt 1-2 évig, hogy nem szakadt-e meg valahol a hűtőlánc. Ezért mondtam, hogy fagyasztott vad csak legvégső megoldásként. Világos, egyről beszélünk. Nagyon köszönöm az információkat!

látjátok feleim szümtükkel 2018.01.08. 16:17:25

Ne izguljatok. Após ( már nem csinálja mert 93 éves ) amikor még disznót vágott, reggel fogta a tyúkólajtót, lapáttal letoszogatta, és arra rakták a felbontott disznó darabjait. Senki soha nem lett beteg a készítményektől, ráadásul jól is ízesítettek. Igaz, én miután ezt láttam, többet nem értem rá disznótorba menni.:D

látjátok feleim szümtükkel 2018.01.08. 16:19:16

Kárminpiros az ég alja, meg kék, meg sárga, meg amit akartok.

2018.01.08. 16:19:23

@Benikuty: Oké értem. Csak rémlett valami.

@látjátok feleim szümtükkel: beszabehu :) Hol éltek ti, Afrikában? :)))

she_wolf 2018.01.08. 16:25:33

@látjátok feleim szümtükkel:
Megmondom én tenéked, mi lesz ennek a tavaszi melegnek a vége: akkora áremelés, hogy a fal adja a másikat!
De ha nem a melegben kihajtott és majd később lefagyott rügyek miatt, akkor a tartós meleg miatt, vagy éppen a tartós hideg miatt születnek az emberekkel a közértben hatosikreket.
Hiszen rezsócsökkentés van, dübörög a gazdaság:(
Amit megspórolsz a rezsón, azt elköltheted a rezsón főzött anyagra. Ugyanott vagy.

Nem baj, innentől csak rikotta vagy mitököm krumpli kerülhet szépséges szervezetembe. Természetesen a Szilícium - völgyből származó kezeletlen forrásvízzel kísérve (kb.1700/L. pízér'), és a fogyókúra máris abszolválva. De óvatos leszek, ha már a lelkem akarnám tőle kifosni, akkor leállok vele, ígérem!;)

she_wolf 2018.01.08. 16:27:54

@látjátok feleim szümtükkel:
2018 divatszíne a lila. Egész évben hányni fogok:(
A konyha ablaka nyugatra néz. Minden napra jut valami varázslatos égi színjáték. Még a szürke is szép tud lenni azon keresztül bámulva:)
Ezér' fogok ebben a lakásban megrohadni.

Dikusz 2018.01.08. 17:21:30

@pizzaszeletvágó: szép város Pécs, az már igaz. De azért nem hiszem, hogy valaha is elköltöznél onnan, ahol most élsz:)))

látjátok feleim szümtükkel 2018.01.08. 17:24:49

@pizzaszeletvágó:

Hát ha így folytatódik a globális felmelegedés, még azt is megérhetjük.;D

Dikusz 2018.01.08. 17:34:20

@she_wolf:lejátszóba a kedvenc együttesed zenéjét, és a szivárványt nézve csápolsz rá a konyhában:)))

Tegnap túráztunk a Budai-hegyekben. A vitorlázó-reptér környékén a jó időt kihasználva sokan sétáltatták/futtatták a kutyáikat. Ahogy mentünk az úton, szembejött velünk egy gazdi, egy általam eddig még nem látott fajtával. Természetesen megkérdeztük tőle miféle a kutyi. Azt mondta, akita, itthon meglehetősen ritka. Teljesen szelíd (nyilván a gazdája miatt), barátságos kutya volt, bár a fajtaleírásban nem ez szerepel. Töredelmesen be kell, hogy valljam, miután a gazdi engedélyt adott rá, ellenállhatatlan kényszert éreztem rá, hogy megsimizzem egy kicsit a kutyát (nem a gazdit, bár kifejezetten jóképű pasi volt).

she_wolf 2018.01.08. 18:07:17

@Dikusz:
Abban nincs hiba, megy a muzsika. Most is;)

Az akiták jó fejek, némileg túlmisztifikáltak (szerintem). Minden kutya olyan, amilyenné az ember teszi. Következetes neveléssel tompíthatók az esetleges domináns viselkedési formák, azonban minden kutya megérdemli, hogy a gazdája tudjon valamit az adott fajta erősségeiről/gyengeségeiről, és ennek figyelembe vételével formálja a viselkedését.

she_wolf 2018.01.08. 18:17:08

@látjátok feleim szümtükkel:
No és? Amikor mi itt a környéken elkezdtünk eladó ingatlant nézni, az egyik előtt amíg a tulajjal dumáltunk, nem vettük észre, hogy a kiskutyánk elment a dolgát intézni. Elindultunk haza, és csak jó sokára vettük észre, hogy hiányos a létszám. Visszakanyarodtunk, és az ebke ott ült az út szélén, ahol parkoltunk:P Várhatott minket, mert örült nekünk, mi meg elszégyelltük magunkat, hogy milyen szülők vagyunk, hogy ott hagyjuk szegény gyereket:DDD

BOAR 2018.01.08. 18:19:38

@she_wolf: Szexárdi íjász cimborák voltak akitások, ők kimondottan agresszív bolondnak jellemezték a fajtát.

Benikuty 2018.01.08. 18:49:26

@pizzaszeletvágó: jól rémlett. Kaposváron levegőt is vigyázva vennék.

she_wolf 2018.01.08. 18:57:54

@BOAR:
A legjobbat is el lehet cseszni:(
Meg lehet villogni is azzal, hogy nyilvánosan leelmebetegezzük a kutyánkat, noha a hiba nem a kutya fejében van.
Ez nem kiszólás a cimboráid ellen, csak huszonsok éves megfigyelés, amire kutyák és gazdáik között szert tettem.
Az én J.R.-em is idióta kis görcs tud lenni, mégis mennyi történet szól az ellenkezőjéről. Terrieresek mesélhetnének:)

Egyébként elgondolkodtatott a hozzászólásod egésze, és csak kérdéseim lennének:D

látjátok feleim szümtükkel 2018.01.08. 18:59:00

@she_wolf:

Kutyaügyileg egyet értek veled, de az elhagyás miatt ne búsulj.

Szegeden volt egy pszichológia tanár, akit elküldött a neje a kocsiban vigye a gyereket levegőzni, és egy úttal vásároljon valamit a boltban. Az ürge bevásárolt, oszt haza is ment úgy szépen magában. Kérdi az asszony, hogy a gyerek hol vagyon? Mondja a pasi a boltajtóban a kocsijában.
Ennek volt szokása, hogy a deákok cédulán írásban kérdéseket tehettek fel, és a cédulát a katedrára kellett tenni. A jogászoknál is tanított, és ott valaki azt kérdezte, hogy mi a különbség a lópata, meg a pszichopata közt. Többet nekik nem lehetett kérdezni.:D

Benikuty 2018.01.08. 19:03:37

@she_wolf: szóval akkor ti csak kutyát tartotok. Aki kutyával él, sosem tenne ilyet ;)
Sokunk kedvenc tanára, aki több-kevesebb sikerrel próbált minket a hidrológia rejtelmeibe bevezetni, második nekifutásra lőtt egy aranypofa lurkót. Totyogó volt a fiúcska, amikor egy ragyogó téli napon az asszony leküldte őket levegőzni a parkba, a nagy víz mellé. Tanár úr belefeledkezett az olvasnivalójába, gyermek önfeledten játszadozott a hóban.
Elérkezett az ebéd ideje, amit az órán kívül a gyomorkorgása is jelzett. Felugrott, hazaszaladt a jó ebéd reményében. Otthon az asszony:
- Hát a gyerek?

she_wolf 2018.01.08. 19:17:50

@Benikuty:
Nem is mi tettük, ő döntött úgy, hogy világot lát. Örüljön, hogy nem lett megdorgálva (ami egyébként is tök fölösleges lett volna)! Ha kiszállok a kocsiból, ők maradnak! Mi ez az önállóskodás, he?:DDD
A felnőttekkel is együtt élünk/éltünk, mégsem csekkoljuk őket minden pillanatban.

Komolyra fordítva: igen, kutyáink vannak, voltak, lesznek. Nagyon szeretjük őket, és gyakran az ő érdekeiket a mieink elé helyezzük. Ez magában foglalja azt is hogy kutyául bánunk velük.

she_wolf 2018.01.08. 19:59:32

@BOAR:
Sikerült egy kérdésre redukálnom a lényeget: több íjász több akitájáról szóltál.
Egy íjásznak miért pont akita kell (hacsak nem lovas íjászatról vagy valami olyan összetett sportról van szó, amiben helyet kaphat a kutya is)?

(Az akita tipikusan az a fajta, akire azt mondjuk köznyelven, hogy egygazdás kutya, aki következetes nevelést és figyelmet igényel minden pillanatban, és nem bútordarabként funkcionál.
És ezért mondom, hogy némileg túlmisztifikált képességekkel ruházzák fel őket, mert ugyanezek a jellemvonások más fajtánál is megfigyelhetőek.
Továbbá ha egy edzésre elviszi az 5 íjász az 5 akitáját, akkor ott borítékolt a balhé -vagy minden más van, csak íjászat nincs. Szóval nem értem...
Agresszív? Sokan beleesnek abba hibába, hogy nem mérik fel, mit szakasztanak a nyakukba.)

Benikuty 2018.01.08. 20:02:49

@she_wolf: már megint "megdumáltad"...

she_wolf 2018.01.08. 20:04:51

@Benikuty:
Mit "dumáltam" meg? És hogyhogy "megint"?

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2018.01.08. 20:19:15

Köszönök szépen!
Olyan jó beugrani ide esténként. Van élet. Kéne már egy blogtalákozót rendezni. Valami ringben. Aztán az életben maradottaknak főzni valami gazdag húsételt. Tálalás késsel, kézzel tépett cipóval. :D

2018.01.08. 20:22:53

@she_wolf: és senki nem volt a nézőtéren, aki kölcsönadott volna Carmennek egy működő pisztolyt? :)
A firenzeieknek pedig tudnám ajánlani a Kálmán /Carmen/ Olga és Havas /Donhozé/ Henrik féle befejezést, mennyivel szórakoztatóbb lenne.

Felkészül: Ofélia és Desdemona! :)))

she_wolf 2018.01.08. 20:25:27

@Waka:
Én csak pontozni vagyok hajlandó:)

she_wolf 2018.01.08. 20:31:16

@pizzaszeletvágó:
Nulladik Henriknek is sikerült belefutnia a cekcuális maflásba. Esküszöm, nem értem. Vagyis hát értem, mert a "magyar weinstein" is van olyan cekci, mint ámerikai megfelelője. Ezek inkább egymást érdemelnék meg:)
Beh szép is az, amikor két szőrös férfi mellkas összesimul....
Na hess, a végén még bilimiás leszek:D

2018.01.08. 20:53:04

@she_wolf: na és? Jászapátiban értenek hozzá! Minden hónap első vasárnapján állatvásár van náluk. Hogy most pontosan hogy is mennek azok a malackák kézen-közön, az más kérdés. :) Szerintem ott csak az újságíró ijedt meg.

BOAR 2018.01.08. 21:03:50

@she_wolf:
B.Laciék íjásztak, karatéztak, Laci festegetett is és emellett volt akitája. A baráti körében is volt akita. Meg tán valami klubjuk vagy ilyesmi is volt, ezt nem tudom. Egy akitás egyesületi pólót láttam Lacin, úgy derült ki számomra életük ezen aspektusa.
Nem volt összefüggés a sport és a kutya között viszont én az íjászat révén ismertem meg őket, ezért "íjász cimborák".
(Juteszembe, Laci az "Öreg muslincák" kórusnak is tagja volt)

she_wolf 2018.01.08. 21:08:19

@pizzaszeletvágó:
Lehet hogy csak az újságíró, de a malackák sem zsugáznak meg fröccsöznek a nagy utazás alatt:(
Olyan aranyosak... Igen, én meg egy képmutató disznó vagyok:P Mert sajnálom az állatot, ugyanakkor jóízűen megeszem. Éppen elég teher ez nekem;)
Ha megnőnek, már nincs lelki tripperem, csak amíg gyámoltalan picinyek. Brühühü.
Már gondolkodtam rajta, hogy szívesen tartanék valami helyes kis törpe malackát:) Beültetném az önkoriba, hogy az ész is képviseltesse magát:(

she_wolf 2018.01.08. 21:18:12

@BOAR:
Nálunk is van/volt(?) íjász szakosztály, nem tudom, működik-e még. Öreg már a kisöreg aki vezette, de már akkor volt utódja.
"Fogadott" gyerek kapacitált hogy álljak be, mert tudja, hogy célzós cuccokban jó vagyok, de nekem elsősorban valami dinamikus mozgásra lenne szükségem, és a lehetőségem mára a vízre korlátozódott sajnos. A lövöldözést (bármivel) meghagyom a búcsúkra, egyebekre, a céllövöldések agybajt kapnak tőlem, ha formában vagyok.)
Emlékszem, a hűvösvölgyi Nagyréten egyszer lebuzizsaruztak:D
A kutyázás viszont minden életkorban jó dolog, csak a megfelelő ebet kell tudni jól megválasztani:)

(Most megnéztem a honlapunkat, a kisöreg nevét már nem láttam:()

BOAR 2018.01.08. 21:23:20

@she_wolf: Már én is felhagytam a versenyzéssel/versenyszervezéssel. De nagyobbik leánykám lassan abban a korban lesz, hogy elkezdheti. Ha lesz hozzá kedve, akkor majd őt hordom.
(Később meg az udvarlók elrettentése miatt kell valami jól látható helyre tenni az íjam meg pár érmet, kupát :-) )

Fenchurch68 2018.01.08. 21:24:39

@she_wolf: Terápiás kutyákat kiképző ismerősöm nemrég szerzett egy törpemalacot a (jelenleg) három kutya mellé, szintén terápiásnak szánja, egyelőre azt mondja, hogy nagyon jól nevelhető, "kutyaszerű" viselkedéssel és intelligenciával. Viszont miután a képei láttán az egész ismeretségi kör elkezdett jujongani, hogy jajdecuki, énisakarok, azért azt is elmondta, hogy a törpemalac felnőttkorára azért 50-60 kilós lesz, tehát csak az vállalja be, aki egy nagytestű kutyát is vállalna... (Állítólag vannak táplálási trükkök, hogy megmaradjon 30-35 kiló, de az gyakorlatilag az állatkínzás kategória :( )

she_wolf 2018.01.08. 21:45:00

@BOAR:
Most kicsit jobban beleolvasgattam a helyi íjász életbe, és örömmel látom, hogy nagyon pezseg:)
Elképzellek bősz atyaként, ahogy hellyel kínálod a gyermeked udvarlóját, és közben autentikus magyar ételhez trancsérolod fel a konyhában az ebédnek valót a legalkalmasabb eszközökkel, és a nyílvesszőről időnként lecsöppen egy-egy csepp vér:D

Gyereknek tudnám javasolni a lovas íjászatot, statikus és dinamikus is, természetközeli élményeket ad, szabadban is űzhető, fedett pályán is.... mi kell még?;)
Lányos énjének a kosztümök is megfelelőek lehetnek, amennyiben érdeklődne a magyar történelem iránt.

she_wolf 2018.01.08. 21:52:33

@Fenchurch68:
Nagyon okos állatkák:) Olvastam valamikor egy összehasonlítást a sertés és a kutya értelmi és szociális képességeiről, és elszontyolodtam, hogy némely humanoid messze alulteljesít velük szemben:(
A hiszti mindig megvan amikor rájönnek egy-egy állat "emberi"vonásaira, akkor mindenki akar belőlük. Már a debilebbje -természetesen.

Múltkor hidaltam le: felnőtt fax aszongya, hogy ő akar disznót. Kérdeztem tőle, hogy netán eltört a tükör, vagy mi van?
Hát nem. Ő vesz egy disznót, megtanítja szarvasgombászni, és betegre fogja magát keresni (erdő mellett lakunk).
Lelkesedtem, hogy ez de milyen jó ötlet, menjen, csinálja, majd számoljon be, hogy megy a gombabiznic!
És ilyen emberek élnek a közvetlen közelemben. Brühühü.

she_wolf 2018.01.08. 21:55:51

@she_wolf:
Kis zenei aláfestés a hangulatot megalapozandó:
www.youtube.com/watch?v=fpu4f5q7wck

látjátok feleim szümtükkel 2018.01.08. 22:07:44

@she_wolf:

Megkérdezhetted volna, hogy van-é engedélye. Ha nincs elkobozzák a cocát.

2018.01.08. 22:13:22

@BOAR: az udvarlókkal majd úgy jársz, mint a standup-os Hadházi Laci, hogy "...nagy a pofád, de amikor mész haza, és az előszobában ott van 2 pár 47 bakancs...akkor majd elnézést kérsz, ha be akarsz menni a fürdőszobádba" vagy valami ilyesmi... :DDD
Onnan tudom, hogy igaz, hogy ismerem/ismertem az egyik lánykát, pontosabban a fiam mesélt a viszonyokról, nem légből kapott a poén. :)

@she_wolf: magam részéről az ilyen céllövős dolgokat sportnak tekintem inkább, mint életformának vagy szórakozásnak, biztos az én hibám. Öreg fejjel éppen a minap próbáltam, a 40 kilométeres körön belül valami olyan lövész egyesületet keresni, ahol nem arról szól az élet, hogy vadászok gyakorolnak (bocs Boar) vagy nem arról szól, hogy militarista fiatalok képzik magukat, ki tudja milyen cél érdekében, és olyan helyet, ahol nem kell a sportlövészethez maskarába öltözni.
Azt hiszed találtam???????
Valami itt nagyon félrement a 70-es évek vége óta, de gondolom inkább mostanában, amióta felhagytam a lövészettel, mint sporttal! Pedig ezt még tudnám magas szinten űzni.

BOAR 2018.01.08. 22:34:25

@she_wolf: A lovak nem különösebben érdeklik a lányokat és ezt a pénztárcám nagy megkönnyebbüléssel veszi tudomásul.
Amúgy itt van egy köpésre a Kassai féle lovasíjász komplexum, Lajost lassan harminc éve ismerem de nem értek egyet a módszereivel, nem bíznám rá a lányaimat.

she_wolf 2018.01.08. 22:36:03

@pizzaszeletvágó:
Nincs ezzel semmi baj, meg lehet így is közelíteni, meg úgy is.
Nem gondolnám, hogy hibásan gondolkodsz:) A lövészettel sportként talán az lehet a baj, hogy olyan háttér szükséges hozzá, ami nem kötelező egy másmilyen formában folytatott lövészethez. Igazából nem vagyok ebben (sem) otthon, de szerintem érdemes lenne vagy jobban körülnézned (nem tudom helyileg melyik környék jöhet számításba), vagy egy olyan helyet becélozni, amivel kapcsolatban némi kompromisszumra hajlandó lennél. Ezt te tudod:)

BOAR 2018.01.08. 22:36:48

@pizzaszeletvágó:
Az én bakancsom is 47-es... :-)
A motoroscsizmám 48-as de ott valami gebasz van a méretezéssel mert valójában nincs akkora.

she_wolf 2018.01.08. 22:38:12

@látjátok feleim szümtükkel:
Már így is sok szót fecséreltem rá:D Még a végén megkérdezné, hogy milyen engedélyről beszélek, és sosem szabadulok tőle. Bántottalak én téged?:DDD

BOAR 2018.01.08. 22:41:21

@she_wolf: Akkor csak annyit mesélj el neki, hogy elég sok szarvasgombásznak okoz nehézséget, hogy öt sört kérjen...

2018.01.08. 22:41:57

@BOAR: nade kettő! :) meg ez a H. Laci se egy kisgyerek... :)

2018.01.08. 22:42:59

@BOAR: vagy egyáltalán hogy kerülne a szarvasgomba pont abba az erdőbe... :)))

she_wolf 2018.01.08. 22:48:15

@BOAR:
Háááát.... nem csodálom, a lovazás nem egy occó sport még nem saját lóval sem.
Azt sajnálom, hogy nem csípik a lovakat, de az ő dóguk.
Bárhogy és bárkire bízod a gyerekeket, a teljes bizalom alapfeltétel. Ez nem vitás. És ennek kölcsönösen oda-vissza érvényesnek kell lennie, bárhány szereplős is a dolog.

47-48-as csukák? De nagy lábon élnek kendek!:) Az én uram csak 40-41-es topánokban tipeg, pedig sosenem volt ázsiai kislány.
Nekem virít még egy tűzpiros tűsarkú lakkcipőm 12 centis sarokkal 36-os méretben (az urammal történt első randinkra vettem). Meghagytam, nincs szívem kidobni:( Pedig azóta már 38-as csizmában járok.

she_wolf 2018.01.08. 22:55:53

@pizzaszeletvágó:
Sehogy. Szerintem:) Vegyes fás/cserjés erdő, tele zártkertekkel, és szerintem semmi nem adott ahhoz, hogy itt vadon szarvasgomba teremjen.
Van mészkő pincékben termesztett csiperke, ez az összes helyi gombafelhozatal. Szerintem.
Ez az igen lángeszű meg valahol belebotlott valami szarvasgombás izébe, oszt jól megálmodta a sikert:)

she_wolf 2018.01.08. 22:56:55

@BOAR:
Bocs, nem értem a poént -van ez így:)

BOAR 2018.01.08. 22:58:48

@she_wolf: Nem a bizalommal van bajom hanem az oktatás módszertana nem szimpatikus nekem.
Mondjuk a helyi íjászegyletben ahol valamikor tag voltam, kiderült az egyik "edzőbácsiról", hogy túlzottan is érdeklődik a rábízott leánykák iránt... Azóta némethonban él ha jól tudom...

BOAR 2018.01.08. 23:00:57

@she_wolf: A disznó abban (is) különbözik a szarvasgomba kereső kutyától, hogy nem csak a gomba megtalálása okoz neki örömet hanem az elfogyasztása is. Ezért ki kell szedni a szájából ami nem veszélytelen.
Így aztán a "disznós" gombászok közt elég soknak hiányoznak ujjai.

she_wolf 2018.01.08. 23:07:03

@BOAR:
Így már világos, köszi!:)

Az oktatásban szerintem mindegy hogy min bicsaklik meg az együttműködés, a sikert veszélyeztetni. És ki akar vesztest nevelni?
Az"edzőbácsik" más kategória, azoknak a tökeit a fülükre akasztanám. Nagyon véresszájú tudok lenni, ha bántalmazásról van szó, típustól és szereplőktől függetlenül.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.01.08. 23:36:16

@she_wolf: Íjászat gyerekkoromból ismerős. Az viszont már vagy hatvan éve vót!
Most viszont ezt hallgatom:
www.youtube.com/watch?v=0eNXaa5zcQU
és utána ezt:
www.youtube.com/watch?v=FzdpBNrVFpc
Ez a pasi zseniális! Tudom, még kukorékolsz, hallgass bele. Az első egy eredeti, és egy utánérzés, de a második az üt!

she_wolf 2018.01.09. 00:10:32

@Andrass9:
Ezek azok a tipikus muzsikák, amikhez nekem szükséges a vizuális élmény is, vagy olyan környezetben kell lennem, ahol a helyszín és a körülmények megteremtik a ráhangolódást.
Engem ez pusztán zeneileg nem elégít ki. Ugyanakkor pl. bálon, vagy egy olyan rendezvényen ahol ez a korszak van zeneileg jelen, rendkívüli módon élvezetes tud lenni nekem is.
És persze köszi, hogy gondoltál rám!:)

Cserébe egy kb. velem egyidős nóta, amire bármikor kapható vagyok:
www.youtube.com/watch?v=N-aK6JnyFmk

(Én most még maradok a rock és a metál vonalon, hajnalban majd lecsillapszom -talán egy kis blues-zal:D)

BOAR 2018.01.09. 00:47:39

@Andrass9: Öreg az aki annak érzi magát... :-)
Ettől például fiatalodik az ember:
www.youtube.com/watch?v=E1PfIX-GQPk

she_wolf 2018.01.09. 00:59:36

@BOAR:
Nagyon ott vannak, szeretem őket! A Paranoid himnusz. Pont. A Jethro Tull a 80-as évek közepéig visz vissza, aztán beszűkültem sokáig egyetlen(!) előadóra. Vagy 10 éve kezdtem el kikászálódni abból a spirálból, és nyitni mások felé. Asszem, sikerült:D
Az ACDC is sokat adott másokkal együtt, felsorolni sem lehet őket, és a '90-es évek elején volt egy masszív GN'R "korszakom is:)
Rövid az élet, sok a zene, és sok mindent nem hallgattam még meg és sok mindent nem is fogok soha.

@Andrass9:
BOAR jól beszél! Nem a naptár számít, még csak nem is az állóképesség, hanem a lelked!;)

BOAR 2018.01.09. 01:06:31

@she_wolf: Ja, a Paranoid akkorát szólt, hogy Ozzy soha nem tudta megismételni.
Abból az időből a Deep Purple volt a nagy kedvencem, aztán a korai Iron Maiden de az örök favorit az ACDC. Az autómban egyetlen cd van ha netán zenehallgatásra adnám a fejem, egy ACDC válogatás.

she_wolf 2018.01.09. 01:15:57

@BOAR:
Autóban csak utasként hallgathatok kedvenc zenét, különben csúnya vége lenne a történetnek. Általában rádió szól, én meg csöndeskén anyázok.
Zenei irányzatok jönnek, mennek, a rock marad;) (Meg a jó metál.)

Ja! Tegnap éjjel a háttérből a mirigy röhögtetett, és valami Záray-Vámosi nótát tekertek ki. Az egész gyerekkorom varázsütésre lemozizódott előttem mindenestül:)

BOAR 2018.01.09. 01:29:19

@she_wolf: Én nem nagyon utazom utasként...
A családi autózás az elég megterhelő mert az asszony kocsijában nyilván nem gyújtok rá és a purdék nem szeretik a metálzenét...viszont naponta 100-150 kilométert autózom egyedül, reggel még végigtelefonálom az utat de este hazafelé már jobb, ha nem gondolkodom hanem hallgatom a muzsikát...
Na joccakát, megyek aludni!

she_wolf 2018.01.09. 01:39:20

@BOAR:
A gyerekeknek még nem is kell szeretni a metál muzsikát, idő mint a tenger:) A bagzás nekem is tilos a kocsiban, de egyébként sem gyújtanék ott rá, mert néha itthon a lakásban is zavar a bagószag. A háló és a fürdő tabu!
Napi 100-150 km? Meggárgyulnék muzsika nélkül, de kedvencet csak akkor hallgatnék, ha az elalvás fenyegetne -de akkor is meggondolnám:)

Aludj szépet, nekem még dógom van (többek között ki kén tanálni, mi legyen a kaja:)), pirkadatkor én is vacokra vonulok.

látjátok feleim szümtükkel 2018.01.09. 08:13:42

Azért egy gasztro blogon, ahol az a jelszó, hogy haladjon a korral, süssön váncza sütőporral ( :D ), kéne egy kis zenei haladás is.

www.youtube.com/watch?v=IR5_rTCi-Bo

www.youtube.com/watch?v=_95UuA93k18

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.01.09. 09:48:22

@BOAR: Rosszul fogalmaztam! Az én korosztályomnak ez már túl új volt, mint ahogy a szüleink a Beatlestől kaparták a falat :)

she_wolf 2018.01.09. 14:28:09

@látjátok feleim szümtükkel:
Ha Sade, akkor nekem a Smooth Operator:) És bárhogy is, az sem ma volt;) (Nagyon nem!)

Dikusz 2018.01.09. 14:35:15

@Andrass9: nagyon, nagyon klassz ez a zene.

Dikusz 2018.01.09. 14:38:16

Biztos nem sokan szeretik, de nekem meg ez pörög most: www.youtube.com/watch?v=Co3805YKK0E

she_wolf 2018.01.09. 14:39:00

@Andrass9:
Apám akkor kaparta a falat, amikor egy ótvar decemberi reggelen a kislánya talpig feketében, hajába font fekete selyem szalaggal vonult volna iskolába. Megkérdezte, hogy mi ez a fekete szerkó, csak nem....? De, igen. És kicsoda? John Lennon. Megvizsgálta a csillagokat, majd utamra engedett. Pedig láttam ám, hogy befeszül, mint torkos mosómedve a stelázsiba.
Aznap az iskolában lábujjhegyen közlekedtek körülöttem, és többszöri unszolásra hajlandó voltam egy megemlékezést írni a bálványomról az iskolarádióban.
Áááá, nem voltam Beatles fan, egy pöttyet sem:D

(Olvastam az új posztot, és odáig jutottam, hogy japán hibrid, meg az ezzel kapcsolatos sallang, és megkeseredett a számban a beleképzelt töltött káposzta, amit egyébként igennagyon szeretek, de az utóbbi karácsonyi menüsorból kimaradt.)

látjátok feleim szümtükkel 2018.01.09. 16:57:41

@she_wolf:

www.youtube.com/watch?v=0_25S5BgTlg

Az előző egy mi fiatal éltéről szóló film betétdala, de a film címére nem emlékszem. Vannak jobb filmek is, de ez nagyon mai. Régebben láttam a tv-ben.

she_wolf 2018.01.09. 17:22:51

@látjátok feleim szümtükkel:
Pedig ott van a film címe: 8 Mile:)
Nem kedvelem Eminemet és a rapet sem, a 8 Mérföldet ezért nem is néztem meg:(
Winehouse kisasszonyért kár, nagy lehetett volna, ha nem marad alul a cefrével szemben.
Nagyon jó hangi adottságai voltak az általa képviselt műfajhoz, stílushoz. Soul (és blues) zenét csak kevés fehér nő tud igazán jól előadni. Persze szigorúan csak szerintem;)

she_wolf 2018.01.09. 22:56:36

Bearanyozta az estémet az index: 2018-ban adható új fiú keresztnevek között van az "ÁRVIN":DDD

Akcentus rulez!:)

BOAR 2018.01.10. 13:11:52

@she_wolf: Pedig az 8 mile egynek jó.
Aztán eminemből nagyjából ennyi elég is, nem tudott megújulni, hallottad egy lemezét és hallottad mindet.

she_wolf 2018.01.10. 14:12:50

@BOAR:
Nekem Eminem sehogysenem. Nem úgy vagyok huzalozva:)