Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint kétmillióan töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

  • Andrass9: @PiperPerabo: Ez semmire sem volt válasz. Csak a ciánozás azt jelenti, hogy az összes cockroach el... (2018.07.22. 21:31) Csülökragu
  • Andrass9: @Waka: Küldhetnél abból az esőből! Itt 2 mm volt a két nap alatt ... Szerencsére Tatán égig ért a ... (2018.07.22. 20:50) Töltött tök
  • kobold63: @Waka: Meggyőztetek, 50. Most kéne a kaprod, sikerült 15 kg gyönyörű uborkát venni egy farmról, eb... (2018.07.19. 07:24) NAM, azaz a fermentált disznóhúsból készült thai csemege
  • Boar.: @kobold63: Sajnos a füstölt marhanyelvvel én is ezt tapasztaltam, a gyorspácos-füstpácos technológ... (2018.07.18. 08:29) Aszpikos disznónyelv
  • látjátok feleim szümtükkel: :D:D:D (2018.07.16. 20:36) Töltike mangoldból

Hirdetés

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (4) áfonya (3) Aji Crystal (3) alaplé (61) alma (26) almaecet (12) almaszósz (2) Ancho Gigantea (2) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (5) ázsiai bolt (2) bab (10) babér (30) babérlevél (32) bacon (25) Balaton (2) balzsamecet (8) bambuszrügy (2) banán (2) baracklekvár (5) bárány (5) barbecue (8) barbecue csirke (2) barbeque (7) barnacsiperke (3) barnacukor (16) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (3) bazsalikom (39) bazsalikomsó (6) bbq (5) BBQ (10) bbq oldalas (2) BBQ szósz (4) Bechamel (2) bélszín (8) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (6) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (3) birskörte (3) bl112 (2) bor (18) bőr (2) borecet (8) borfesztivál (2) borjú (3) borjúcomb (3) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (3) borókabogyó (20) bőrősháj (2) bors (180) borsikafü (4) brassói (2) brindza (2) bulgur (3) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) Cajun (3) cajun (3) cajun fűszerkeverék (13) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (2) cayenne bors (5) cékla (11) cérnametélt (2) cheddar (4) Chérie (3) Cherie (2) chili (7) chipotle (2) churut (2) citrom (56) citromfű (12) citromhéj (25) citromlé (29) citromnád (10) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) Creole (2) creole (3) creole fűszerkeverék (3) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (40) csilipaprika (39) csilipaszta (18) csilipehely (2) csilipor (3) csiliszósz (3) csili krém (11) csillagánizs (2) csiperke (17) csipetke (11) csipsz (2) csirke (21) csirkeaprólék (2) csirkecomb (18) csirkecomb filé (4) csirkemáj (7) csirkemell (14) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (2) csirkeszárny (8) csodahüttő (9) csokoládé (7) csombor (13) csombord (3) csont (4) csontalaplé (3) csontvelő (2) csuka (3) csülök (24) csusza (2) cukkini (9) cukkíni (15) cukor (91) cukorborsó (6) curry (18) currypaszta (9) C vitamin (3) dagadó (4) dara (2) daragaluska (2) darálthús (26) datolya (2) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (24) disznózsír (2) ecet (16) édeskömény (15) egres (3) élesztő (46) ementáli (4) eper (4) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (2) étterem (2) ezüsthagyma (6) fácán (2) fafülgomba (8) fahéj (28) fánk (3) farhát (3) Farkas András (12) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (18) fehérbors (38) fehérhagyma (6) fejes káposzta (5) fejtettbab leves (2) fejtett bab (3) feketebors (77) fenyőmag (3) feta (6) filé (2) fokhagyma (297) fokhagyma granulátum (8) füge (4) füst (8) füstölény (2) füstölő (4) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (16) füstölt csülök (6) füstölt fokhagyma (2) füstölt kolbász (6) füstölt oldalas (2) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (2) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (6) galambbegy saláta (4) galangal (4) galuska (4) garam masala (3) garnéla (10) garnélarák (5) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghi (3) ghí (28) gluténmentes (2) gnocchi (3) gomba (55) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) görögszéna (2) görög BBQ (2) Gouda sajt (3) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (5) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (2) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (60) gyömbér (83) gyöngytyúk (2) habanero (6) habarás (2) habcsók (2) hagyma (230) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (14) halványító zeller (3) hamburger (4) harcsa (6) hátszín (12) helcli (2) hétfűszer (2) himalájasó (3) homár (2) húsgombóc (2) húslé (3) húsleves (14) húsos szalonna (5) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (15) jalapeno (19) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (3) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (3) kacsaháj (2) kacsamáj (6) kacsamell (5) kacsanyak (2) kacsazsír (28) kacsazsir (2) kacsazúza (2) kaffir lime levél (3) kagyló (8) kakaó (7) kakas (7) kakukkfű (35) kakukkfü (45) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (6) kápia (24) kapor (29) kapormag (7) káposzta (12) kapri (3) kapribogyó (11) karaj (9) karajcsont (2) karaláb (17) karalábé (20) karamell (3) kárász (5) kardamom (18) karfiol (19) kávé (2) kecsap (5) kecskesajt (2) kecskeszarv (2) kefir (2) keksz (2) kelbimbó (4) kelkáposzta (17) keményítő (6) kemény sajt (2) kenyér (21) kenyérlepény (2) kenyérliszt (17) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (5) kifli (12) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (2) királyrák (3) knédli (3) kocka (2) kocsonya (3) kocsonyahús (2) kókusz (2) kókuszkrém (2) kókuszreszelék (4) kókusztej (8) kolbász (18) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (10) kömény (59) köménymag (9) konyak (3) könyv (2) koriander (24) koriandermag (16) köröm (19) körte (6) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) krémleves (3) krémsajt (14) kremsi mustár (2) krumpli (107) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kukorica (15) kukoricadara (4) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (5) kurkuma (11) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (11) lamb (2) langalló (2) lapcsánka (2) lapocka (8) laskagomba (8) lazac (8) lecsó (25) lecsókolbász (2) lecsópaprika (3) lekvár (9) lemezes túró (2) lencse (12) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (2) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (3) liba (2) libacomb (6) libaháj (4) libamáj (5) libaszárny (2) libazsír (15) lilahagyma (23) lila hagyma (8) lila spárga (2) lime (33) lime levél (6) liszt (75) lucullus (3) Lucullus (5) lúdgége (2) Maasdamer (3) Maasdammer (2) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (20) majoranna (58) mák (10) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (9) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (6) marcipán (2) marha (4) marhacomb (3) marhacsont (9) marhahús (3) marhalábszár (3) marhanyak (10) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (18) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (18) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (34) Montreal steak fűszer (3) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (4) mussel (2) must (4) mustár (51) mustármag (14) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (3) nagykocka (2) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (4) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (2) nokedli (9) nyúl (2) ökörszív (3) olaj (11) olajbogyó (6) oldalas (28) oliva (16) olíva (2) olívabogyó (2) olivaolaj (78) olívaolaj (7) orda (2) ördögszekér (5) oregano (34) oregánó (2) öregtészta (2) osztrigaszósz (6) pác (4) pácolás (2) pácsó (2) padlizsán (16) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) paprika (27) paprikacsuma (20) Paprikakrém (8) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (102) paradicsomlé (19) paradicsompüré (22) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (2) paraj (5) parmezán (25) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (11) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (8) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (106) petrezselyemgyökér (15) petrezselyem levél (27) pirítós (2) pirospaprika (52) piskóta (8) pisztráng (4) pite (5) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (6) póréhagyma (18) pörkölt (9) portobello (3) prézli (23) pritamin (2) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (2) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) ráklé (2) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (7) retek (5) réteslap (2) rétesliszt (8) ricotta (2) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (31) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (3) rizstészta (2) rókagomba (3) római kömény (32) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (49) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (11) sáfrányos rizs (2) sajt (41) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (31) salsa (2) San Marzano (2) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (111) sárga laska (2) savanyúkáposzta (4) savanyúság (2) savanyú káposzta (8) serrano paprika (7) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (3) sertésköröm (2) sertéslapocka (2) sertészsír (18) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (4) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (9) snidling (17) (151) sodó (3) sólet (2) sonka (16) sonkahagyma (4) sópehely (2) sör (29) sós citrom (3) sous vide (2) spagetti (12) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (24) spenót (33) Spicy Fiesta (6) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (4) szaft (2) szalonna (48) szárazbab (3) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (2) szárzeller (18) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfübors (25) szegfűbors (5) szegfűgomba (4) szegfüszeg (5) szegfűszeg (6) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (43) szerecsendióvirág (35) szezámmag (10) szezámolaj (5) szibériai saláta (3) szilva (6) szilvalekvár (5) szilva eltevés (2) szinesbors (2) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szójaszósz (19) szőlő (2) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (6) taco (2) tamarind (2) tárcsa (3) tarhonya (9) tarja (15) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (2) tbone (2) tej (66) tejfel (41) tejföl (67) tejszín (70) teljes kiőrlésű liszt (11) tepertő (5) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (7) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (4) tócsni (2) tofu (2) tojás (162) tojásfestés (2) tojáshab (3) tojás sárgája (6) tök (6) tokaszalonna (2) tőkehal (7) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtyű (5) torma (5) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (4) trappista (7) tüdő (2) túró (24) TV paprika (5) tyúk (3) uborka (19) újhagyma (30) újkrumpli (11) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (163) Váncsa (2) vanília (21) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (9) vargánya (14) Varga Zsuzsi (3) vegeta (2) velő (4) velőscsont (7) vereshagyma (2) virsli (7) víz (13) vörösbor (13) vöröshagyma (94) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (14) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (39) zellergumó (23) zellerlevél (19) zellerszár (22) zöldbab (11) zöldbableves (2) zöldbors (2) zöldborsó (31) zöldpaprika (53) zöldség (3) zsálya (31) zselatin (4) zsemle (10) zsemlemorzsa (2) zserbó (2) zsír (43) zsíroskenyér (2) zúza (4) Címkefelhő

Konfitált libacombok (zsírban lesütött comb)

2017.10.09. 07:00 Andrass9

Elfogyott a libazsírom! Ilyen is ritkán történik, így azután érzékenyen érintett. El is szaladtam hájat venni. A választásom a testhájra esett, mert a libatepertőt majd minden alkalommal túlsütöm (magyarul elégetem).

35.jpg

Be is pakoltam egy bő kilós adagot, amikor rámmosolygott néhány hízott libacomb. Nos, ti is velem jöttök felkiáltással betettem a kocsiba hármat. A feleségem talán megeszik egyet, én meg kettővel azért megbirkózom.

A lényeg, hogy lesüssem a combokat a zsírban, akkor eláll, míg alkalom nyílik megenni. Persze a fényképezőgépem rendetlenkedik, a kék csatornája időnként kimarad. A baj, hogy a szinvakságom miatt ezt csak akkor veszem észre, amikor már felhasználnám a képeket. Mostanra már beletanultam, mit kell látnom, ha nem jó. Olyankor egy jólirányzott rúgás a lencsébe helyrehozza a dolgokat :) Viszont ez az étel is rossz színekkel kezdődött. Ezt nézzétek el nekem.

Adva van a libaháj (rossz kép, nem is tettem be) és a három comb.

12.jpg

A hájat felvagdostam nagy diónyi darabokra, és átmostam hideg vízben. A combon a bőrt bevagdostam (nem is tudom, miért hízott libacombnak árulták). Megszórtam egy kis Cajun fűszerkeverékkel, meg sóval, és beledörgöltem a húsba. A bőrnélküli oldalát is fűszereztem.

13.jpg 14.jpg 15.jpg 16.jpg

A hájat feltettem az öntöttvas lábasban egy deci vízzel az indukciós rezsóra, amit beállítottam 100C-ra. Így talán nem égetem le. Nagyserpenyőben pedig megpirítottam a három combot a saját zsírján mindkét oldalán. Ezután beletettem a rezsón lévő lábasba, amit felvettem 120C-ra. Látszik is rajta, hogy elsötétedett a zsír.

17.jpg 18.jpg 19.jpg 20.jpg

Visszavettem a hőfokot 80C-re, ami azért bőven 92C körül van, és hagytam 6 órán át lassan mocorogni. Ez se más, mint a szuvidálás, csak itt zsír a közvetítő közeg.

21.jpg

Másnap azután kipakoltam egy dobozba a combokat, rászűrtem a zsirt és beraktam a hűtőbe.

22.jpg

Ott elbiciklizett három hetet. Rendszeresen megvámoltuk a zsírt: hol főzéshez, hol csak zsírosdeszkához. Azért nem fogyott el a zsírtakaró a húsról.

Ma azután eljött az ideje, hogy megegyük a combokat. Kihalásztam a dobozból mindhármat, legfeljebb egyet csak holnap eszem meg.

23.jpg

Hajtogattam tapadásmentes alufóliából egy pontméretű tálcát, amibe kényelmesen elfér a három comb. Ezt a sütőlapon betoltam a grillezős sütőnkbe (mintha lenne nemgrillezőnk is ...), és rákapcsoltam a felső meleget. Míg ez melegedett, két nagy krumplit meghámoztam, és egy görög BBQ fűszerkeverékkel és sóval megszórtam.

24.jpg 25.jpg 26.jpg 27.jpg

Egy közepes serpenyőbe két evőkanál libazsírt tettem, és a rezsón kis teljesítményen megpároltam.

28.jpg 29.jpg 30.jpg 31.jpg

Ezalatt persze gyakran ki kellett kapcsolnom a grillt, mert elégett volna a libacomb. Mikor a krumpli kérget kapott, felvettem a grillt nagyra, amivel ropogósra sütöttem a libacomb bőrét.

32.jpg

Tálaltam a krumplit és a combokat.

33.jpg

Uborkasalátával ettem, míg a feleségem kovászos uborkát preferált.

34.jpg

Éppen befutott a barátunk, akinek gombadílere van, így gyorsan meginvitáltuk a harmadik combra. Nagyon tetszett neki!

35.jpg

Jóllaktunk mindhárman, én egy kicsit lassabban ettem, mint a többiek:

36.jpg

Tanulság itt is volt: kicsit több sóval kell a konfitálást végezni. Amúgy minden rendben volt, és örülök, hogy megsütöttem.

A zsírt egy befőttes üvegben a kamrába tettem, a szaftos részét egy kis zsírral viszont a hűtőbe: jó dolog az a libazsíros kenyér ...

37.jpg

159 komment

Címkék: uborka libazsír libacomb libaháj Cajun görög BBQ

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr1912746630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

she_wolf 2017.10.10. 13:36:01

@Kumari aki Nilüfer:
160 tényleg sok lehet, ha nincs folyamatos jövés-menés. Azért azt takarítani, ezt-azt alkalmanként megcsinálni, javítani, és ha nem lakás, hanem (ha jól sejtem) családi ház, akkor azon mindig van valami bütykölés. Megerőltető, fárasztó, és költséges is.
Anyósomék is ezért adták el a régi lakásukat és vettek egy kisebbet (több okból is zabos voltam rájuk emiatt).

Ha jó nektek a cserépkályha, akkor élvezzétek még sokáig!:)
A mi lakóterünk kb. 90 nm., alattunk garázs (kb. 35-40 nm), ami tele van még lommal, és lövésem sincs róla, milyen fűtés van benne, ha van egyáltalán. Viszont nagy hidegben sincsenek benne mínuszok, mert érdekes módon bár utcaszinten van, mégis talajban. Ezek a házak ugyanis hegyoldalban vannak, magas alapozással, és lépcső vezet fel a bejáratig. A bővítéskor (mert eredetileg egy 100 nm.-es ikerház fele, tehát 50 nm. volt) a mellé toldott rész alapozását úgy csináltattuk meg, hogy elmozgattuk a talajt, és az amúgy lejtős telekrészt azzal a talajjal egyenlítettük, simítottuk laposra.
Így a bővítmény egy szintben van a régi építménnyel, és alatta van a garázs. Annak egy része mosókonyhának van kialakítva.
A bővítmény kissé rendhagyó, mert a fantáziám bekavart a klasszikus és unalmas elképzelésbe:P
Itt van a konyha, a régi fürdőszoba (leendő spejz), és az ebédlő. Az ebédlő fölött nincs mennyezet, a konyha fölött pedig azért van, mert oda terveztünk egy apuszobát. Csak apu nincs már:(
Így oda én leszek száműzve, az lesz az én "toronyszobám", ahol kedvemre hajszolhatom az élvezeteket:)
A régi terület fölötti padlástérbe szánt billiárd asztal pedig bedobozoltan vár a sorára a garázsban:D

(Szét lesz rugdalva senekem az offért:D)

she_wolf 2017.10.10. 13:38:39

@Kumari aki Nilüfer:
Én meg inkább neked írtam, miután kitöröltem a krapeknak szántat, miszerint: "szóval akkor az egész már megint úgy szar, ahogy van":P)))

she_wolf 2017.10.10. 13:41:06

...bár a krapeknak legyen mondva, ha engem valaki provokál, az tényleg megnézheti magát:D
Ezzel együtt jogosnak tartom (már régóta!) @Kumari aki Nilüfer: reakcióját!

Kumari aki Nilüfer 2017.10.10. 13:44:25

@she_wolf: ez egy kocsma, míg nem gázolunk mások önérzetébe, arról beszélünk..amit a bloggazda enged:)
nagylányomék háza Saujhelyben szintén hegyoldalba van vájva, izgi:)

Az úúúúgy vooolt..hogy mikor építkeztünk, volt három KISlányunk.Kellett a tetőtér, három gyerekszoba,miegymás, ott rajoltak(nem is, mert lenn az étkezőasztal körül:DD) Most így 21 év után meg maradtunk ketten, és elég a földszint, ami kb 90 nm, abban elvagyunk valahogy:)
van még egy 60 nm pince, meg két garázs, meg két melléképület, , de valahogy minden tele van..ki érti ezt?? Mi nem fogunk innen elköltözni, én NEM tudok ennyi lomot elcsomagolni:) Kidobni is sajnálom,eladni sem tudom, ráadásul annyi könyvünk van, hogy itt is alig fér, pedig minden falat könyvespolc borít, nem rossz, nem kell festeni, meg hőszigetel:)

Kumari aki Nilüfer 2017.10.10. 13:45:45

@she_wolf: Számomra már nem létezik írhat, amit csak akar:DDD

Dikusz 2017.10.10. 13:46:17

@Kumari aki Nilüfer: a vicc voltat szeretem, nem kell bocsánatot kérni érte:)

De én nem szuvidálok, konfitálok, biztos csak elírtad:)
Komolyan mondom nagyon zavarnak az állandóan használt (ha kell, ha nem) szakkífejezések. Az egyik receptoldal szerint nekünk is van szavunk rá: abálás.
Egy szakmai blogon elfogadhatóbb, hogy használják ezeket a kifejezéseket, de nem kellene mindenhova betolni...

Kumari aki Nilüfer 2017.10.10. 14:07:00

@she_wolf: még annyi off, hogy van énnekem egy Piroskám, aki kéthetente nagytakarít...derkam van, meg lábam, meg vérnyomásom, meg munkahelyem:) a szépembernek dettó. Már csak a kertre kéne kéthetente egy lajos(vagy lehet Pista is)..mert sajnos, az is kifog már rajtunk.'1300 nm....kicsit nagyot markoltunk annó. Műveltük is, bio volt ott minden, csak minket is megevett az idő.

she_wolf 2017.10.10. 14:21:12

@Kumari aki Nilüfer:
Saujhely:)
Írtam neked egy szösszenetet hátul, remélem, megkapod.
Ja kérem, az emberek töpsége nem igazán szeret megválni a dolgaitól, ezt nagyon jól tudom. És nem rólam van szó, mert én habozás nélkül kukázok, jótékonykodok.
Példa: volt egy 36-os, tűzpiros félig fém sarkú kígyóbőr (utánzat!) cipőm, 12 centis sarokkal. Szerelem első és sokadik látásra. Nem mentem, VONULTAM benne!
Aztán ahogy alakult át a lábam, egyre kényelmetlenebb volt. De évekig a szekrényben tartottam, hogy hátha egyszer.... Valamelyik ismerősünknél landolt végül:)

De az uram! Na neki érvelj, hogy miért illene már ezt vagy azt kikukázni! Olyan állatáldozatot mutatok be neked, amilyet akarsz, és istennővé koronázlak, ha sikerrel jársz:(
Néha eljátszadozunk a gondolattal, hogyha miénk lenne az ötös, mit tennénk.
Azt szokom neki mondani, hogy én KONTÉNERT RENDELNÉK, B+!:(

Kumari aki Nilüfer 2017.10.10. 14:23:12

@she_wolf: HOL HÁTUL?? tUDATLAN AVGYOK..HOL KERESSEM??

Kumari aki Nilüfer 2017.10.10. 14:24:55

A ChELLÓS CÍMEM MEG MÁR NEM IS ÉL
bocs, folyton elnyomom ezt:(

she_wolf 2017.10.10. 14:46:16

@Kumari aki Nilüfer:
A nickedre kattintva az adatlapodon, az üzenetküldés fülön küldtem el, elvileg a postaládádba kellene érkeznie, de ha már döglött a cím amivel regisztráltál a blogkocsmára, akkor az éterben kering valahol, vagy el sem indult. Nálam nem jelzett ki semmit:)
Így szoktak levelek elveszni, az ember meg csak áll tanácstalanul mint egy kisközség, hogy deháténelkűttem...

Semmi lényeges nem volt benne egyébként, legfeljebb coming outolok egyet: Sátoraljaújhely nevét láttam becézve a kommentedben. Ott születtem, nevelkedtem, és éltem 18 éves koromig. Aztán léptem egy nagyot. De gyakran visszavágyom:(
Nagyjából ennyike:)

Kumari aki Nilüfer 2017.10.10. 14:49:16

A régi címem át van irányítva, de sehova nem jött semmi...és ismét igaz: a világ kicsi:) Én 80-ban ott kezdtem dolgozni az egyetem után., a szépember is a környékre való, és a nagylányom is ott született.
Még az sem kizárt, hogy lehetnek közös ismerőseink:)

she_wolf 2017.10.10. 15:09:06

@Kumari aki Nilüfer:
83 végéig voltam otthon, úgyhogy bármi lehetséges:)

she_wolf 2017.10.10. 15:10:18

@she_wolf:
Ja, meg valamikor 85-86-ban rövid időre hazabútoroztam édesapám kérésére, de nem ment sokáig a dolog. De ez tényleg nem ide tartozik.

Kumari aki Nilüfer 2017.10.10. 15:10:39

@she_wolf: És te megkaptad az én üzenetemet?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.10.10. 15:22:02

@she_wolf: Tegnap a városodban jártunk, meg kellett volna néznem azt a lakást!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.10.10. 15:29:34

@A fickó: A fő az, hogy te megengedheted magadnak :) A véleményed, megjegyzéseid egy jó ideje a kukában landolnak, de hátha valakit érdekelnek, ezért nem moderálom ki. Amúgy is ez egy kocsma, ahol bárki pofázhat, míg a lábamra nem lép :)
Ja, a könyvet megkaptam tavaly szülinapomra (mert nekem lehet, hogy drága lenne). Kiolvastam, tettem néhány megjegyzést a margóra, majd ment a többi közé. Azért köszönöm a tanácsodat - majd egyszer megfogadom ...

élhetetlen 2017.10.10. 15:29:40

@Andrass9: Egyszerű ez. Volt a zsírosbödön, a natúr zsírral, és volt egy kisebb bödön, a lesütött hússal, ez lehetett fűszeres. Nyilván nem ebből kente az ember a cukros-zsíros kenyeret, vagy nem ebben sütötte a palacsintát, de sok mindenre jó volt.

she_wolf 2017.10.10. 15:30:04

@Andrass9:
Mármint Újhelyen voltál? Valami nem tiszta valamelyikünknek.
Újhelyen éltem gyerekként, Budapestre mentem férjhez, és 96 óta Budapest mellett lakunk a párommal meg az állatsereglettel:)

Kumari aki Nilüfer 2017.10.10. 15:30:28

Akkor lehet, hogy én is megkapom a tiedet, hosszú az átfutási idő..messze lakunk, na:Eddig mindig megjött a chellósra írt is, meg kapok emailt a kommentekről nyomban..fura.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.10.10. 15:31:07

@Kumari aki Nilüfer: @she_wolf: ez nem fog menni lyányok! Kumari munkahelyi azonosítójának nincs működő email cime. Majd este próbáljátok a másikkal :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.10.10. 15:33:05

@she_wolf: A Budapest mellettin voltunk egy selyemmályva fáért valahol messze az Anna udvarházon is túl a Séta utcában:)

Kumari aki Nilüfer 2017.10.10. 15:33:53

@Andrass9: de nekem a saját email címem van megadva, és most megint megírtam az aktív, létezőt, és elment..na, mindegy, az én munkahelyemnek is van email címe, de azon csak hivatali dolgokat intézünk:) és az elnökségre van békötve:DDDD

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.10.10. 15:37:54

@Kumari aki Nilüfer: Valami rémlik, hogy nem tudod ugyanazt az azonosítót használni a mh-en, mint odahaza. Csak ezért említettem.

Kumari aki Nilüfer 2017.10.10. 15:39:43

@Andrass9: Annak más oka volt, mindkét e
-mail címmel be voltam jelentkezve,de azonos nickkel, ezért mindkettőhöz kellett nevet is applikálnom:) de az megvan.

Kumari aki Nilüfer 2017.10.10. 15:40:29

@Kumari aki Nilüfer: de majd este kísérletezek otthonról még:)

she_wolf 2017.10.10. 15:46:00

@Andrass9:
A kinek mi a drága szakácskönyv kérdéskörhöz: egyszer vettem egy nagyon míves szakácskönyvet, benne olyan precíz receptekkel, amiben talán csak azt nem írták le, hogy a szükséges mennyiségeket (pl. 23 gramm, 122 milliliter víz/tej)!!!) milyen gyártmányú mérlegen kell le-/kimérni.
10-12 éve történt, és akkor került valami 6000 forintba, amiért akkor húztuk a szánkat, drágálltuk.
Egyetlen ételt készítettem el az alapján, egy tejszínes gombamártást. Úgy, és azokból, ahogy az a könyvben szerepelt. Nagy siker volt. Vonásra úgy nézett ki ahogy az illusztráción, és valami mennyeien finom volt!
Valahova elcsomagoltuk, szerintem a padláson van. Ha előkerül és újra fellapozom, a mai énem lehet, hogy talál benne mást is.
De azt megsúgom, hogy erősen csillagvizsgálóztam, amikor először átlapoztam, és sűrűn anyáztam:)

she_wolf 2017.10.10. 15:53:26

@Andrass9:
Húúúú...akkor tényleg itt voltál a közelben:) A Séta a Hegyalja folytatása, mi pedig a Hegyalja vége magasságában vagyunk:)
Figyelmeztetés: amíg a ház nincs a megfelelő állapotban, addig ide csak ellenség, betörő és rossz szándékú ember teheti be a lábát!
Mivel te egyik kasztba se tartozol, várnod kell a sorodra:D

she_wolf 2017.10.10. 15:55:57

@Andrass9:
Én írtam magamnak itt, megérkezett:)

élhetetlen 2017.10.10. 16:05:52

@Waka: Csak a 16 kiló csülökről… Az utóbbi években fényképről vásárolok, akciós csülök lapockával. Olyan ártatlanul nézett ki az a kis kép. A szomszéd szokta megvenni, amit kinézek, na, ha a feleség ment volna, ő biztosan felhív a boltból, hogy jól gondoltam-e. A férj ment, és elhozta. Több, mint 8 kiló volt. Egy egy személyes háztartásba. Szóval vannak balesetek is. „jóféle csípős, édes-savanyú kence”. Nyilván nem szorulsz rá a tanácsaimra, de most körte szezon van, kicsi olívaolajon megsütve, sózva, fűszerezve, nagyon jó a hús mellé.

Topy 2017.10.10. 16:07:19

@Kumari aki Nilüfer: na jó, akkor én is licitálok: én meg Sárospatakon születtem :)

she_wolf 2017.10.10. 16:12:05

@Topy:
Patakcity jó city;)
Csak az az EDDA koncert ne lett volna:D

she_wolf 2017.10.10. 16:22:10

@Topy:
Szerinted megkockáztatom, hogy nyilvánosan és önként porig alázzam magam "ide lőjetek"jeligével?:D

élhetetlen 2017.10.10. 16:25:43

@Kumari aki Nilüfer: Nem vitatkozni akarok, csak egy megjegyzés. Én nem veszem, hanem kapom az árut. Már nyugger vagyok, de, mikor dolgoztam, akkor is vállaltam felesbe feldolgozást fűszer ügyben, azaz lestányt, rozmaringot, petrezselyem zöldjét, bazsalikomot, tárkonyt megmostam legalább négyszer, szárítottam, a rozmaringot, tárkonyt őröltem is, hogy ne kelljen köpködni. Keverni nem kevertem, viszont az öt éves őrölt rozmaringnak is jó a színe, az illata. Na, csak azt akartam mondani, hogy a jól elkészített, és jól tárolt házi fűszer sokáig bírja.

élhetetlen 2017.10.10. 16:33:56

@Walter_Dornberger: Minden tiszteletem a nagyanyádé, de teljesen átsütve, és zsírban tárolva öt hónapig is elállt. Bocs.

A fickó 2017.10.10. 16:40:47

@Andrass9: A véleményed, megjegyzéseid egy jó ideje a kukában landolnak, de hátha valakit érdekelnek, ezért nem moderálom ki.

Nyugodtan moderáld ki legközelebb, mert itt valóban senkit sem érdekelnek. Nem maradt már olyan ember, akit érdekelhetnének.:)

élhetetlen 2017.10.10. 16:46:52

@she_wolf: Kicsit irigykedek, mert én anno nem lakást vettem, hanem panorámát, és az egyébként távfűtétes lakásban kéményeket kell kerülgetnem, meg stangokat, tehát nem könnyen alakítható. Ráadásul én megcseréltem a konyhát, és a hálószobát, így viszont a spejzből mosókonyha lett, a hálószoba mellett, és nincs spejz. Na, ez az én bajom. Amit te még megcsinálhatsz, én a stangok, túrók miatt nem tudok, az a teljes magasságú, kihúzható 25 cm széles fűszertartó szekrény! Két oldalról pakolhatóan. Ki ne hagyd!

she_wolf 2017.10.10. 16:56:23

@A fickó:
De igen, érdekelne. Ha a stílusod megengedné, és nem taszítana.
akkor még kérdeznék is -talán.

she_wolf 2017.10.10. 17:15:42

@élhetetlen:
Tényleg irigylésre méltó helyzetben lehetek hozzád képest, mert a mosogatóm egy olyan ablak alatt van, amiből kilátás nyílik Budaörs-Budakeszi dombjaira, a tetőtéri ablakból pedig a Gellért-hegyet látnám, ha a szomszéd cseresznyefája nem takarná ki:)
De nem baj, mert a Lujzát akarom látni a pálmaággal a kezében, akkor lemegyek a barátnőmék teraszára, és meghívatom magam egy kávéra:D
De a kivagyizást félretéve: a nyugi (és a kutya) miatt költöztünk ide, és azt hiszem, már maradunk is. Szeretünk itt lenni:)
A kéglinek két kéménye van, szerencsére egyik sincs útban.
Egyik ismerősünknél láttam nagyon elmés fűszertartót: a konyhaszekrény ajtók között 2 helyen egy-egy keskenyebb betét formájában. Gyakorlatilag egy függőlegesre fordított fiókot képzelj el, amiben még kis polcok és oldalkeret van. Beleszeretős, praktikus. És ott aztán nem éri fény, közvetlen hő, vagy nedvesség.
Nem szeretem, soha nem is szerettem a falra szerelt kis polcokon fűszereket tartani. Jelenleg is szekrényben vannak. A kiszedő eszközökre is van ötletem, még az uramnak is tetszik:)

élhetetlen 2017.10.10. 17:48:49

@she_wolf: „Gyakorlatilag egy függőlegesre fordított fiókot képzelj el, amiben még kis polcok és oldalkeret van. Beleszeretős, praktikus. És ott aztán nem éri fény, közvetlen hő, vagy nedvesség” Nem kell elképzelnem, ezt ajánlottam, hogy ki ne hagyd!

she_wolf 2017.10.10. 18:08:42

@élhetetlen:
Bocs, szét voltam szóródva:D
Lehet, hogy a 25 centi zavart meg, én sokkal keskenyebbet láttam, de ez részletkérdés, szót sem érdemel:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.10.10. 18:12:29

@she_wolf: Nekem viszont még mindig a falon van a fűszertartó. Olyan sebességgel cserélődik a tartalma, hogy nincs ideje megöregedni :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.10.10. 18:14:07

@she_wolf: Ne aggódj, nem török be :) Nagyjából oda saccoltam a házatokat ...

she_wolf 2017.10.10. 18:30:55

@Andrass9:
Aki napi rendszerességgel és nem egyadagos mennyiséggel használja ezeket, annál ez teljesen jó, én csak magamról írtam:)
Igazából a frissensülteket leszámítva nem is tudok egy-kétszemélyes konyhát vinni mindennapos főzéssel.
Előfordul, hogy egyszerre többfajta kaja lapul a hűtőben, és még abból is kerül lefagyasztásra olyan, ami bírja, és nem lesz kiolvasztás után olyan, mint amit már egyszer megettek.
Meleg kaja mindig van nálam, de nem főzök minden nap.
Innentől tehát úgy kell tárolnom a dolgaimat, hogy ne az állásban menjenek tönkre:)
Most úgy tárolom őket, hogy típusonként vannak az üvegben tárolt fűszerek műanyag dobozokban:)

vörösbor(de)minőségi 2017.10.10. 18:33:41

@Andrass9: van káposztasavanyító hordóm.kerámia.
szivesen átadom neked.ismered az speciális tetejű aminek vizet kell a peremébe önteni.
csoda dolog.a mennyiséget olvasva szerintem tökéletesen megfelelne neked.nem kicsi de nem is hatalmas.kb 20-25kiló emlékezetem szerint belefér de lehet tán több is csak én ennyit csináltam? már nem emlékszem.

Kumari 2017.10.10. 18:43:29

@élhetetlen: elhiszem, nekem is van több éves borsikafüvem, de a rub nem hinném, hogy bírná.Meg had vegyek már bolti fűszert:) a kertemben van friss, de van a spájzban tASAKOSis.
Van a fagyasztóban is kapor, miegymás,ezek nekem pont megfelelnek.Van egy remek dobozom(nem, több dobozom), abban annyi zacskós fűszer van, mint a sari kisboltban..nem is, több, mert az arab boltból is szabadraboltam:)

Kumari 2017.10.10. 18:51:03

@élhetetlen: Meg szoktam szárítani a petrezselyem és zeller zöldjét, amit a gyökerekkel nem használok el, de mi kétszemélyes háztartásban élünk,általában elég a friss. Ha jönnek a kölkek, és nagyobb mennyiséget főzök, akkor jön elő a vésztartalék:)

she_wolf 2017.10.10. 18:58:59

@Kumari:
Jaja! A fagyasztóban nekem is van kapor, meg petrezselyemzöld is, apróra vágva, gömböcölve:)
Imádom. Még anyósomtól tanultam gyöngysort készíteni, jópofa dolog.

Kumari 2017.10.10. 19:03:02

@she_wolf: Zacskó, bele gombóc, megcsavar, újabb gombóc?:)

turósmácsik 2017.10.10. 19:07:03

Szeretem a konfitált (?) kacsacombot. Igaz, alapvetően csak az anyósomnál szoktam enni, aki lassú tűzön süti kacsasütőben (azaz cserépedényben) úgy két-két és fél órát amolyan régimódian. Nem igénylek hozzá mártást. Minek??? Ha szaftos és jóízű a pecsenye, akkor remekül elvagyok a krumplikörettel és párkáppal vagy tejfölös uborkasalátával, vagy csalamádéval, vagy fejes salátával, stb. Tunkolok a végén pecsenyeszaftot és fröccsel öblítem. Az esti családi játék után a maradékból kacsazsíros kenyérszeletekre kacsahúscafatokat (rilette) halmozok és lilahagymával esszük. Andráss ezt remekül hozza a recepttel és a pirított krumpli a gyengém. Múltkor édes krumpliból készítettem és az is jó lett. Javallom.

Kumari 2017.10.10. 19:15:48

traning.hu/ és itt a blog résznél Mózes Johanna vendégszerző. A lyányom!

Kumari 2017.10.10. 19:17:25

@turósmácsik: Anyukám is így:) és az JÓÓÓÓ!:) De nálunk a kacsához szilvabefőtt és rizs dukál.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.10.10. 19:25:50

@turósmácsik: Érdekes, nekem kacsasütő ovális öntöttvasam van tetővel együtt. Akkora, hogy épp belefér egy nagy pecsenyekacsa, tehát nem igazán nagy :) Valamiért a cserép edényt nem találom.
A kacsahús kacsazsíros kenyéren lilahagymával a kedvencem!!!

turósmácsik 2017.10.10. 19:43:16

@Kumari: Szilvabefőtt oké, szeretem, meg az ecetes szilvát is, de rizs??? Na azt nem. Nem is szeretem, de a szaftot hogyan szívja fel? És hogyan lesz tömör, zsíros gombóc ebéd után a gyomrodban??? Ami csak alvással gyógyítható.

turósmácsik 2017.10.10. 19:43:53

Kinek a cserép, kinek a vas. Kinek meg a papné.

Kumari 2017.10.10. 19:58:45

@turósmácsik: Lesz az, csak kanállal toljad befele a rizsát a szafttal keverve:DDDDD de viccen kívül, nem tudom,miért. anyukám mindig rizzsel csinálta, de olyan rizzsel, hogy ihaj:)és mivel ezen nevlkedtem, nekem a kacsapecsenye rizzsel és szilvabefőttel kerek.(na, jó, ha nagyon muszáj, leszopogatom a csontról csak úgy, még kenyér se kell, a sűrűjét meg kenem a kenyérre:DD)

she_wolf 2017.10.10. 20:07:21

@Kumari:
Tudod hogy hívják a sportos papot?

Kumari 2017.10.10. 20:08:21

@she_wolf: nem..hogy hívják:ú?? és mi jessz?:)

she_wolf 2017.10.10. 20:32:31

@Kumari:
Trénin' Gatyának:)
A jessz pedig a gombóc, csavar. Gombóc, csavar. Gombóc, csavar...ecetetrá:)
És ha köll bármibe a petrus/kapor, bármi felszabdalt zöld, akkor egy határozott mozdulattal csak letéped a kellő darab "gyöngyöt", és mehet akár a levesbe:)

she_wolf 2017.10.10. 20:34:38

@Kumari:
Írta, hogy neki nem kell a rizsa, mert nem szereti:)
Te meg lököd neki a rizsát, hogy hogy egye a rizsát?

Kumari 2017.10.10. 20:38:10

@she_wolf: Igaz...bocs, aki nem szereti a rizsát, ne rizsázzon:) vagy mi...én ne rizsázzak neki:)

Kumari 2017.10.10. 20:38:45

@she_wolf: Igen ez a jessz nálam is:))))

Kumari 2017.10.10. 20:42:28

jó éjszakát mindenkinek, és visszavonulok a könyvemmel..holnap(is) korán kell kelnem.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2017.10.10. 21:09:21

@Andrass9: Én szóltam... "Optimális hőmérséklet 80˚C körül lenne, csirke esetében 75˚C, körül, de az már egy más mese."
@A fickó: Holnaptól gyűjtést szervezünk, csak legyen meg valakinek a könyv, aztán majd körbeadogatjuk.
@she_wolf: Én tepsivel futottam össze hasonló értékekkel, egyszerűen átszámolták a mértékegységeket, oszt' paraszt, állítsd be a gázos sütőt.

látjátok feleim szümtükkel 2017.10.10. 21:37:02

B+, elfogyott a kókuszcukrom, csak síma répacukor akad itthon, mivel is fogok most káposztát cukrozni?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.10.10. 21:59:37

@látjátok feleim szümtükkel: Sürgősen rendelj Németországból a Kartofel Müllertől!!! Hogy lehet így élni, hogy kifogyni hagyod???
:)

Dikusz 2017.10.10. 22:27:57

@látjátok feleim szümtükkel: inkább sózd meg:)))
Fehér ez is, fehér az is:)

she_wolf 2017.10.10. 22:54:18

@látjátok feleim szümtükkel:
Csak nem cvekedli lesz?
Hát csináld sima fehér kristálycukorral, mint a pórnép (mondjuk, én):)
Nyugi, nem árullak be senkinek:D

she_wolf 2017.10.10. 22:59:08

@Waka:
Igen, ez "aranyos". Meg hogy rájön az ember, hogy milyen gazdag szókincse van:)

EsGyé 2017.10.11. 10:20:18

@Andrass9: nekem errol egy volt alkalmazott jut eszembe. Vegan a lany es tok lelkendezve meselte, hogy o is kokusz cukrot hasznal es az mennyire kiraly, mert novenyi alapu...
Ellentetben a sima lakossagi (kosz Waka, ez egy iszonyat jo jelzo) repacukorral amit, mint tudjuk diszno es ember verbol szintetizalunk. Jo a repacukrot mar en mondtam neki, hogy esetleg a nagy vegan bulls*itet nem kell mind elhinni.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.10.11. 10:27:48

@EsGyé: Tök jó! Az emberiség szerintem kihalásra van itélve ... :))

she_wolf 2017.10.11. 10:36:45

@Andrass9:
Addig ez nem baj (sőt, ha már ennyire környezetvédők vagyunk, akkor inkább talán kívánatos), amíg az arra alkalmasak halnak ki.

she_wolf 2017.10.11. 10:45:00

@EsGyé:
Amikor ilyen sületlenséget hallok, mindig az jut eszembe, hogy jézusom, ez biztos nem egyedi eset! Vajon hányan lehetnek még?
Hiába no, igaza van Hadházinak: "Fénysebességgel támad sötétség.":D
És az vajon nem érdekli a k. volt alkalmazottat (és igennagyon egészségtudatos, állatvédő kicsi tündért), hogy a kókusz és pálmaültetvények miatt hány cuki állatka élőhelyét pusztítják el? Az emberekről nem beszélek, azokból úgyis több van a kelleténél.
Ha összefutnál vele, akkor ajánlanám neki:
kokuszdietaeseletmod.blog.hu/2016/02/29/kokusz-_es_palmaolaj

EsGyé 2017.10.11. 11:33:23

@she_wolf: tisztaban van ezekkel a dolgokkal, ezert nem is vesz olyasmit ami nem ellenorzott es sustainable forrasbol szarmazik. Errefele szerencsere nem csak a boltban atadott osszeg jelkepezi a dolgok artat ilyen termekeknel.

she_wolf 2017.10.11. 11:56:54

@EsGyé:
A fenntarthatóság csak régiónként létezik, ritka, mint a fehér holló.
Nem a kínálat határozza meg a keresletet, hanem a kereslet irányítja a kínálatot. Ami papíron lehet hogy szép, ugyanakkor valóság köszönőviszonyban sincs vele. Természetesen nem általánosítok!
De fehér hollók emberek között is vannak.
Azt írod: errefelé. Kérdezhetem, hogy merrefelé? Nem baj, ha nem:)

EsGyé 2017.10.11. 12:50:27

@she_wolf: Anglia.
Annyira nem astam bele magam ezekbe a dolgokba, mert nem nagyon erdekel... Viszont van egy hely ahova bedolgozunk es ok a vegetaranizmus, veganizmus es a minden mentesseg angliai origoja. Na, toluk szerintem nem lehet nem normalis korulmenyek kozott termelt cuccot venni.

EsGyé 2017.10.11. 12:55:17

Reggel a radioban rendesen azt mondtak, hogy szalmonella mentesek a tojasok, de a lenyeg:
"The Food Standards Agency says "Lion Mark" eggs, which include almost all of the eggs produced in the UK, are virtually free of salmonella."
www.bbc.co.uk/news/health-41568998
Bang!

látjátok feleim szümtükkel 2017.10.11. 12:59:33

@EsGyé:

Azt mondjuk, hogy kőolaj. Miből is van? Nem kőből.

EsGyé 2017.10.11. 13:43:33

@EsGyé: enek oromere nyers tojas ivast rendeztek a radioban, es most mindenki orul, hogy meg a terhes nok is ihatnak nyers tojasokat. Bakter mindez a BBC Radio2-n eloben. Tenyleg durvan kihalofelben vagyunk!

she_wolf 2017.10.11. 14:31:53

@EsGyé:
Én a mindenmentesektől igyekszem mentes maradni:)

(Azért csak úgy kíváncsiságból szeretném megnézni 40 év múlva ezeknek a mindenmentes embereknek az orvosi laborleleteit, továbbá az is tudna érdekelni, hogy miből fedezik mindazt, ami a fényevés és a desztillált víz fogyasztása miatt kimarad a szervezetükből. És akkor a hiánypótlás hogy is fér össze ezeknek az embereknek az agyában azzal, hogy tiltsuk be az összes gyógyszerészeti állatkísérletet? Az a világ amit ők elképzelnek nem létezik -mondom én, nagyon halkan.)

látjátok feleim szümtükkel 2017.10.11. 21:16:25

@Dikusz:

Most láttam a boltban egy tűzhelyet, felül gáz, alatta elektomos sütő, és az alatt a mosogatógép. Annyira tetszik, hogy ki/benéztem a mindennapi konyhába, mert ott már lassan leérettségizik a gáztűzhely.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2017.10.11. 21:21:08

@EsGyé: NM. Most férfiasan bevallom Izom Tibortól loptam, a lakossági techno kifejezését alakítottam a témára. Ezúton kérek elnézést a plágiumért. Az illendőség kedvéért, mert olyan nagyon nem bánom.
@she_wolf: Szinte Google fordító szint, igen sokan alkalmazzák, persze süt róluk a dilettantizmus.

látjátok feleim szümtükkel 2017.10.11. 21:27:13

@élhetetlen: "Több, mint 8 kiló volt."

Van még belőle?:D

Dikusz 2017.10.11. 22:19:04

@látjátok feleim szümtükkel: rákerestem a neten, kb. 300e Ft-tól kezdődik az ára. A mosogatógép meg ahogy látom, nagyon kicsi. Tényleg vennél?

látjátok feleim szümtükkel 2017.10.12. 07:04:23

@Dikusz:

Kis kapacitású konyhán pont elég.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.10.12. 10:16:38

@látjátok feleim szümtükkel: Az a Candy Trio 9501 elég jól néz ki, kétszemélyes háztartáshoz szerintem épp elegendő. Pulykát valószínűleg nem lehet sütni benne :)
255eFt

látjátok feleim szümtükkel 2017.10.12. 10:30:55

@Andrass9:

Pont ilyet láttam, szerintem nagyon jó.

Fenchurch68 2017.10.12. 11:36:24

@Andrass9: Barátnőmnek van ilyen, nagyon pici a konyhája. Két felnőtt+két gyerek felállással nekik elég, igaz, hogy a mosogatógép naponta megy. A sütőjét is szereti, pulykát még nem sütött benne, de azt mondta, nem is tervezi :)
Pár éve vette, csomagolás-hibás volt és az oldala meg volt karcolódva, így volt 150.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.10.12. 11:40:41

@látjátok feleim szümtükkel: Nem gyártanak ilyet légkeveréses sütővel, viszont ennek van beépített grillje. A fene tudja miért, mert a villany tetejűt gyártják.
Boltként ezt javaslom:
www.birielektro.hu/webaruhaz/kombinalt-tuzhelyek/candy-trio-9501-1w-minikonyha---tuzhely-es-mosogatogep/#1447/
a többi (mall.hu, edigital, mediamarkt) nem ajánlott forgalmazók - ott csapnak be, ahol tudnak a tékozló homár szerint)

Dikusz 2017.10.15. 08:12:25

@látjátok feleim szümtükkel: az más, ha kis kapacitású a konyha. Ha jobban belegondolok, valóban megérheti az árat ez a "három az egyben" megoldás.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2017.10.15. 18:49:32

@élhetetlen: Remek ötlet, de sajnos a csapat be van oltva a BBQ szósszal. Egy frankó csatnit simán lehetne készíteni abból a körtéből.

élhetetlen 2017.10.15. 19:25:36

@Waka: Jó, nem azt írtam, hogy a BBQ szósz helyett, azt írtam, mellé. A másik, hogy melyik gyümölcsöt hogyan dolgozod fel. A múlt hét végén kivettem a fagyóból egy adag nektarin csatnit a vendégeknek, amiben volt a hagymától a fahéjon át a gyömbérig minden. Nagy siker volt. A körtének viszont nálam elég a kicsi só, olaj, ennyi. Csak azt akarom mondani, hogy szezon van, akinek van helye a mélyhűtőben, az most süsse le, kevesebb helyet foglal, mint a fagyasztott gyümölcs, és karácsonykor csak elő kell kapni.