Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) cajun (3) Cajun (4) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) Jalapeño (3) jalapeño (27) jalapeno (25) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (5) kacsazsír (62) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (113) kakukkfű (40) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (7) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olivabogyó (2) olívabogyó (3) olivaolaj (148) olívaolaj (11) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (42) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Karácsonyi ajándék: egy teljes magyartarka bélszín

2017.01.01. 07:00 Andrass9

Nem mindennapi ajándékot kaptam még karácsony elõtt: egy gyönyörû tisztított márványos bélszínt! Mivel a karácsonyi menû már rögzített, a húst betettem érni a hûtõ hideg sarkába (2C fok). Tegnap azután nekiláttam feldolgozni. Lett belõle tatár és steak is.

10.jpg 11.jpg

A hús igencsak méretes adag volt: 1,5 kg. Ennyit egy ételnek biztosan nem készítek el, lesz belõle mindenféle.

A húsról leválasztottam a vékony végeket, meg a pacsnit, és elkezdtem felszeletelni kis filékre, míg a szép nagy szívéhez nem jutottam. Ebbõl majd Wellington bélszínt fogok készíteni szuvidálva (hogy a szintén karácsonyi ajándék sous vide masinámat felavassam).

12.jpg

A szeleteket megborsoztam, kiválogattam a kilenc legnagyobbat, amiket hármasával ziplock zacskókba rejtettem.

13.jpg

A maradékot késsel apróra vágtam a tatárbélszínhez.

14.jpg 15.jpg 16.jpg

Volt azért köztük nagyobb darab is, amiket szinte papírvékonyra vágtam, hogy legyen egy kis bélszín carpaccio is, mert azt is imádom. A szeleteket a tatárhoz felvágott húsra tettem, hogy majd egyszerre esszük meg, amikor a fiamék elõkerülnek.

17.jpg 18.jpg 19.jpg

Beesteledett, meg is éheztem. Elõvettem hát az egyik adag filet mignon-nak való zacskót, hogy ezt most megeszem! Csepp olivaolajon tettem a forró serpenyõbe, ahol oldalanként 120 másodpercig sütöttem. Megsózni csak a már sült felét sóztam a serpenyõben.

20.jpg 21.jpg 22.jpg

Feltálaltam magamnak saját kapros uborkával és a jalapeno savanyúval, amit az õsszel raktam el (már csak 1 üveg van belõle...)

23.jpg

Tökéletes lett. Közepe még piros, nyers - külseje megpirult, az íze meg fenomenális. A csepp borson és són kívül más fûszert nem használtam, élvezni akartam a hús saját ízét.

Másnap délután befutottak a fiamék, megleptem hát õket egy pici bélszín carpaccioval, valamint egy tatárbifsztekkel. A fiam segített hagymát aprítani hozzá. A tatárt nem kevertem be elõre, csak a tojás sárgája került be a tálkába. Egy nagy tányérra halmoztam a a belevalókat, a közepébe pedig a carpacciot.

  • 2 kisebb lilahagyma
  • 1 girizd fokhagyma
  • 1 tk kechup
  • 1 tk cseh mustár
  • 1 kk feketebors
  • 1 tk majoranna
  • 1 tk szárított rozmaring megdarálva
  • 4 bazsalikomlevél
  • 1/4 vaj vékonyra szelve
  • 10 pirítós

24.jpg

Én a carpaccioval keztem, amire pici borsot daráltam és egy csepp bazsalikommal bolondítottam. (Most látom csak, hogy összekentem a fényképezõgép lencséjét ...) Egy kevés vagdalt húst kevertem hagymával, mustárral és a száraz fûszerekkel a vajas pirítóshoz.

25.jpg 26.jpg

Maradt még egy kicsi tatár, készítettem hát egy tányért a szomszédasszonynak vacsorára (lásd a nyitóképet).

A többi hús még a hûtõben figyel - valószínûleg befagyasztom, ha sikerül helyet szorítani a csodahüttõben ... A feldolgozásáról majd másik posztban értesítelek benneteket.

33 komment

Címkék: mustár fokhagyma bélszín carpaccio bazsalikom bors majoranna rozmaring pirítós kecsap tatár

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr5512080409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2017.01.01. 10:36:42

A tatárt kihagynám, a többit megkóstolnám.:D
Ha már új év, legyenek új ízek is a palettán.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2017.01.01. 16:04:40

Köszönök szépen!
Én biza' falnám mindet. Mondjuk, a tatártól jó ideig berzenkedtem, pár éve ettem először, de bejött.
Januártól szigorú diéta. Kaptam egy príma digitális fürdőszobai mérleget, napról napra szembesülök a gyarapodó testtömegemmel.

medvedr 2017.01.01. 16:37:16

Hányan eszitek, hogy 1,5 kg bélszín olyan sok, amennyit már többféle étellé kell transzformálni? Szerintem érlelt húsból nem nagyon érdemes tatárt csinálni, ok a teljesen frissből se. . Azt is mondták hogy mikori vágás, és hogy volt vágva hűtve stb amikor átadták?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.01.01. 17:53:16

@medvedr: Max ketten esszük, tehát tényleg sok.
Érlelt vagy se (színéből és halmazállapotából itélve érlelt, nem fagyasztott hús volt - pl. levet se eresztett!) a tatár nagyon finom lett :)
Az ajándékozónak ilyesmiról fogalma sincs, csak látott a boltban egy szép darab húst, és elhozta :)

Boldog új évet neked!

medvedr 2017.01.01. 18:29:16

@Andrass9: Köszönöm szépen. Az más, ha csak ketten vagytok rá. Nálunk a fiúk fél kilót simán megesznek fejenkėnt, igaz körettel nem nagyon rongálják az egészségüket, ha jóféle steakhez jutunk Neked is boldog új évet!!

Fenchurch68 2017.01.01. 18:34:09

De ennék egy jó tatárt! Sajnos édesemnek az róla a felfogása, hogy fogjuk az összevagdosott húst, keverjük össze a fűszerekkel, aztán süssük meg jó alaposan fasírtnak :D
Gondoltam Hagymáék karácsonyi sült sonkájára, mert tegnap megfőztem egy csinos füstölt csülköt, aztán alápakoltam egy rakás hagymát, zellert, répát, egész fej fokhagymákat, és megsütöttem. Van még pár liter töltött káposzta is, de már egy kicsit kezdjük unni. (Haha, az én verzióm, a savanyú harasztos már elfogyott, mert a lányok csak azt ették! De így pár nap után már a natúr leveles is finom, nekem az frissen elég fűízű volt.)

Kaptunk magunktól kontakt grillt karácsonyra, egész jó hamburgert, padlizsánt, gombát meg grillezett gomolyát sütöttünk benne.

látjátok feleim szümtükkel 2017.01.01. 19:48:34

@Fenchurch68:

Én is gondoltam a sült sonkára, de én nem fogok annyi szegfűszeget szurkálni bele, mint amennyit egy főzős filmben láttam. Biztosan nem rossz, de a fene ér rá vele bíbelődni, szegfűszeg nélkül is meg lehet sünti.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.01.01. 20:34:32

a mi sult sonkank mar atalakult bablevesse, sot a maradekbableves is helyett kapott a melyhutoben, jo less az majd januar-februarban, ha eszunkbe jut

a belszint en erlelem a tatarhoz, beleteszem olajba min 2 napra
es en daralom / tudom a klasszikus iskola vagja, de en nem latom a kulonbseget
daralaskor mar a hagymat es a fokhagymat is beledaralom es en bekeverem elore, aki eszi eszi, aki nem nem:)
vorcseszter nem hianyozhat belole, azt hianyolom

akarmilyen nagyetku valaki 1,5 kilo belszin rengeteg lenne cask tatarnak, nem fel meter vastagon kenjuk meg a piritost

a savanyuuborkat marhahoz nemtudom ertelmezni, egy szep darab steakburgonyat sutottem volna melle
de ez maganugy
mindezek mellett lathatoan szep hus,, jok a kepek is, nekem a sarga tanyer es az uborka kilog a tortenetbol:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.01.01. 22:00:56

@hagyma: Kerestem valami köretet, ami nem szénhidrát. Ezt találtam :) A jalapeno igazán remek, az uborka csak asszisztált.
A Worchestershire (ejtsd vúszter) szószt módjával használom, mert szerintem overpowering, de azért ha valaki akarja, akkor van! Sok! :)
A sárga tényért meg a kék helyett használtam :)))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.01.01. 22:28:59

@Andrass9: vorcsi nelkul nekem nincs tatar
a lila tanyer nekem jobban bejon mint a sarga

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.01.01. 22:35:07

@Andrass9: ja a mugy a vorcsesztert meg amerikan belul is 14 fele keppen ejtik es meg ott van Anglia, ausztralia stb.
nekem vorcseszter, mer magyarul az:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.01.02. 04:23:04

@Fenchurch68: hehe , a lanyoknak van izlese:)
a totott kaposzta savanyubol keszul haraszttak/ nalam ugye daralrt serteshussal a totelek, meg kis kolbaszt elbir, vagy odalastis akar
minden mas toltottkaposzta cask facelift
a heten less a napja hogy megfozom

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.01.02. 15:52:41

@hagyma: Na most akkor minek posztoljam????? Pont így csináltam 10 litert (50 gombócot) ... Darált sertés, kolbász és oldalas. Semmi más!
Azóta is azt eszem, merthogy egyedül vagyok :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.01.02. 15:53:56

@hagyma: A kék tányéron nem mutatott volna jól a setét marhahús, meg a lilahagyma sem - ezért a sárga!

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2017.01.02. 16:29:56

@látjátok feleim szümtükkel: A tied kevesebbet mutat? :)
@Andrass9: Az oldalas és a kolbász a gombócba ment?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.01.02. 16:39:19

@Waka: A kolbász igen, az oldalas mellé.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.01.02. 16:39:42

@Waka: Nehéz a csontokat simára darálni :)))

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2017.01.02. 16:48:52

@Andrass9: Belefér az egyben is, ha elég nagy a gombóc. :) Én füstölt csülök darabokat dugdostam a gombócok közé. Minimalista verzió volt, kihagytam a malacfarkat, orrot, fület, estébé.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.01.02. 16:55:38

@Waka: Én viszont grandiózusan elcsesztem az egészet :(((
Feltettem főni, majd elaludtam. 7 órát főtt!!! Persze ehető, de puha lett a káposzta. Most a kutyával osztozunk rajta - én eszem a gombócot, ő eszi a káposztát ...
Pedig olyan jó íze lenne!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.01.02. 16:56:29

@Waka: Farok, orr, fül nálam is kimaradt - hál istennek :)
Majd a következőbe!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.01.02. 19:22:26

@Andrass9: nemm s kell abba farok ful meg orr, nem kocsonya ez
jo desznyohus kell en hol rizssel csinalom hol gerslivel egy par kolbasz a lebe, meg fel kilo oldalas
hat a haraszt az nagyon hianyzik, az teny
nade iden mar valszinu savanyitok egy kis kaposztat, nem sokat, kis edennyit es akkor less az is

Fenchurch68 2017.01.02. 21:45:32

@hagyma: Valamelyik évben sehol se kaptam savanyú fejet, akkor pár pillanatra leforrázott káposztaleveleket kovászoltam, úgy, ahogy az uborkát szokták, teljesen jó volt töltött káposztának. Persze savanyítva még jobb :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2017.01.02. 21:50:08

@Andrass9: @hagyma: Merészebb koromban én bizony füllel, orral, farokkal és ilyesmivel, no meg némi füstölt hússal töltöttem ki a töltött káposztában a hézagokat. Persze, nem kocsonya, de nagyon jó volt benne. Amennyire szeretem (szeretném), akár a borsólevesben is elmenne.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.01.02. 22:08:52

@Fenchurch68: mar nezegetem a koagyagedenyeket
www.nosalty.hu/files/imagecache/img-content-width/recept_kepek/kaposztasavanyito_hordo_0.jpg
ilyen kell nekem
@Waka: borsolevesbe semi hust nem turok, cask csipetket, tudom sokan eszik aprolekkal meg miegymassal
en nem

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.01.02. 22:11:39

@Fenchurch68: de az igazi videki elet cask majusban kezdodik nekem, mikor hazajottunk otthonrol
a haz mar majdnem OK
meg egy honap kb es minden rendben, utana jonnek a kulso munkak
az ereszt azert holnap kipucolom mert botranyos
az erdovel meg sok bajom less, de nem baj:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.01.02. 22:12:58

@Waka: ja, naturlich fustolt oldalast es fustolt kolbaszt elbir a dolog

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.01.02. 22:36:15

@Andrass9: ezert kellett volna feherre tenni, nem lilara vagy sargara

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.01.02. 22:37:55

@hagyma: Hozzá tartozik a birtokhoz. Nem fogod megbánni!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.01.02. 22:49:24

@Andrass9: nem hat
soha eletemben nem gondoltam, hogy valaha is less 1 acre erdom
nem nagy de a mienk:)

Fenchurch68 2017.01.03. 01:55:15

@hagyma: És milyen klassz lesz itthonról hazamenni a saját házatokba, a saját erdőtök mellé :)
A kutyakérdést sikerült eldönteni, mármint hogy milyen fajta lesz?
süti beállítások módosítása