Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint 2.600.000-an töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

  • jegeskaveee.: @Andrass9: Annak meg errefelé öhöm a neve.:))) (2019.11.22. 19:30) Ebéd: krémes gulyásleves, spenótpüré
  • jegeskaveee.: @kobold63: Nem feldobta, besűrítette.:))) A reszelt sajttal együtt, mert azt is a tej felforrása u... (2019.11.21. 07:57) Lecsós csirkemáj
  • Andrass9: @old forester: Örülök, hogy segíthettem! (2019.11.19. 23:10) Az ősz töltött káposzta kisérlete
  • Waka: @jegeskaveee.: Csak pár szálat bele, hogy ropogósabb legyen. (2019.11.18. 18:52) Céklás tócsi
  • látjátok feleim szümtükkel: @kobold63: Pedig a tudományos meghatározásokat is időnként felül szokják vizsgálni, mert kiderül... (2019.11.13. 15:39) Ecetes jalapeño saláta

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (7) A1 marinád (4) A1 szósz (3) áfonya (3) Aji Crystal (6) alaplé (67) alma (29) almaecet (15) almalé (2) almaszósz (3) Ancho Gigantea (8) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (7) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (34) babérlevél (35) bableves (3) bacon (34) Balaton (2) balzsamecet (13) bambuszrügy (2) banán (3) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (19) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (4) bazsalikom (48) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (12) bbq oldalas (3) BBQ szósz (6) Bechamel (2) bélszín (9) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (10) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) bl112 (2) bor (20) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (4) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (25) bőrősháj (2) bors (244) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) cajun (3) Cajun (3) cajun fűszerkeverék (15) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (3) cayenne bors (6) cékla (14) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (8) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (65) citromfű (12) citromhéj (28) citromlé (36) citromnád (12) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) creole (3) Creole (2) creole fűszerkeverék (5) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (50) csilipaprika (44) csilipaszta (25) csilipehely (4) csilipor (3) csiliszósz (4) csili krém (11) csillagánizs (3) csiperke (19) csipetke (13) csipsz (3) csirke (23) csirkealaplé (2) csirkeaprólék (2) csirkecomb (22) csirkecomb filé (8) csirkeláb (2) csirkemáj (9) csirkemell (17) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (11) csodahüttő (10) csokoládé (8) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (4) csontvelő (2) csuka (3) csülök (28) csusza (2) cukkíni (20) cukkini (10) cukor (119) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (2) curry (19) currypaszta (10) C vitamin (3) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (32) datolya (3) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (26) disznózsír (2) durbincs (2) ecet (20) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (50) ementáli (4) eper (5) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (9) fahéj (34) fánk (3) farhát (4) Farkas András (21) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (21) fehérbors (44) fehérhagyma (8) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebors (89) feles borsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (2) fogpiszkáló (2) fokhagyma (366) fokhagymapor (2) fokhagyma granulátum (10) füge (4) füst (8) füstölény (4) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (2) füstölt kolbász (12) füstölt oldalas (5) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (3) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (7) galambbegy saláta (4) galangal (5) galuska (4) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (7) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (45) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (62) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (6) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (4) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (74) gyömbér (100) gyöngytyúk (2) habanero (7) habarás (2) habcsók (2) hagyma (271) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (16) halványító zeller (3) hamburger (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hátszín (13) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (4) Hoisin szósz (2) homár (3) húsgombóc (3) húslé (3) húsleves (15) húsos csont (2) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (20) jalapeno (22) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (4) jégcsapretek (2) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (7) kacsaháj (5) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (4) kacsaszárnytő (2) kacsazsir (3) kacsazsír (37) kacsazúza (3) kacsazuza (2) kaffir lime levél (5) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (37) kakukkfü (70) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (9) kápia (26) kapor (32) kapormag (7) káposzta (14) kapri (4) kapribogyó (14) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (24) karalábé (25) karamell (3) kárász (6) kardamom (21) karfiol (21) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (3) kecskesajt (2) kecskeszarv (3) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (5) kelkáposzta (17) keményítő (8) kemény sajt (2) kenyér (24) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (9) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (4) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (2) kocsonya (3) kocsonyahús (3) koktélparadicsom (2) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (10) kolbász (23) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (12) kömény (67) köménymag (12) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (24) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (15) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (134) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (16) kukoricadara (7) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (16) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (14) lamb (2) langalló (2) lángolt kolbász (2) lapcsánka (2) lapocka (11) laskagomba (9) lazac (9) lecsó (27) lecsókolbász (3) lecsópaprika (4) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (13) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (10) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (4) liba (2) libacomb (6) libaháj (5) libamáj (6) libaszárny (2) libazsír (17) lilahagyma (42) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (38) lime levél (6) liszt (95) lucullus (4) Lucullus (6) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (24) majoranna (75) mák (11) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (10) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (10) marhahús (7) marhalábszár (4) marhalapocka (3) marhanyak (12) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (20) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (46) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (63) mustármag (19) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (8) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (5) olaj (13) olajbogyó (6) oldalas (31) oliva (19) olívabogyó (3) olivaolaj (110) olívaolaj (7) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (46) oregánó (5) öregtészta (2) őrölt kömény (4) őszibarack (2) osztrigaszósz (8) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (18) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (30) paprikacsuma (26) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (117) paradicsomlé (24) paradicsompüré (26) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (4) paraj (5) parázskrumpli (2) parmezán (29) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (13) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (10) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (130) petrezselyemgyökér (17) petrezselyem levél (37) pirítós (3) pirospaprika (69) piros jalapeno (2) piskóta (8) pisztráng (4) pite (7) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (7) póréhagyma (23) pörkölt (10) portobello (4) prézli (32) pritamin (4) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (9) repceolaj (2) retek (5) réteslap (3) rétesliszt (12) ricotta (3) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (37) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (4) rizstészta (2) rókagomba (5) római kömény (39) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (62) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (46) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (43) salsa (3) San Marzano (4) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (135) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (10) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (2) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (20) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (5) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (10) snidling (19) (235) sodó (3) sólet (2) sonka (17) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (35) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (16) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (27) spenót (40) Spicy Fiesta (8) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (56) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (3) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (21) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfübors (30) szegfűbors (5) szegfűgomba (4) szegfüszeg (8) szegfűszeg (6) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (54) szerecsendióvirág (41) szezámmag (10) szezámolaj (7) szibériai saláta (3) szilva (8) szilvalekvár (6) szilva eltevés (2) szinesbors (5) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szódavíz (2) szójaszósz (31) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (7) taco (2) tamarind (2) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (10) tarja (18) tarka répa (2) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (3) tbone (2) tej (78) tejfel (56) tejföl (77) tejszín (81) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (2) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (6) tócsni (3) tofu (2) tojás (185) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (8) tök (7) tokaszalonna (2) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (5) trappista (8) tüdő (2) túró (29) túrógombóc (4) TV paprika (6) tyúk (3) uborka (21) újhagyma (40) újkrumpli (14) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (195) Váncsa (2) vanília (23) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (14) vargánya (15) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (8) vereshagyma (3) virsli (7) víz (14) vörösbor (17) vöröshagyma (108) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (21) yuba (2) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (48) zellergumó (34) zellerlevél (29) zellerszár (26) zöldbab (13) zöldbableves (2) zöldbors (3) zöldborsó (36) zöldpaprika (66) zöldség (3) zsálya (37) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (9) zserbó (2) zsír (54) zsíroskenyér (2) zúza (5) zuza (2) Címkefelhő

Pavlova torta, ahogy a nagylyány készíti

2016.12.18. 07:00 Andrass9

Szülinapjára azt kért, de azzal, hogy õ el is készíti. Volt kis vitánk az alapanyagokról, meg halmazállapotról, de nem tudtam meggyõzni - anyja lánya!

10.jpg

Ilyen is csak száz évben egyszer történik nálunk, hogy nem akkor készül ilyesmi, amikor elhasználtunk rengeteg tojássárgáját, és ott mosolyog két befõttesüvegnyi fehérje :) Dehát a szülinap az szülinap!

A lyányom már tudja, nekem kellenek az alapanyagok a poszthoz, ezért a kedvemért ilyenkor kikészíti:

  • 6 tojás (fehérje)
  • 1 pohár cukor (rengeteg!)
  • 1 ek kukoricakeményítõ, hogy gluténmentes legyen
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 1/2 citrom leve

11.jpg

Szétválasztotta a fehérjét a sárgájától, majd a hiperszuper, ám alig használható KitchenAid robotgépben nekiállt belõle habot verni. Én a háttérbõl becsempésztem egy csipet sót a fehérjébe, mert úgy jobban megkeményedik, meg segíti elviselni a rengeteg cukrot. Lassan azért sikerült felverni a habot.

12.jpg 13.jpg 14.jpg

Hozzáadta a rengeteg cukrot, a vaníliakivonatot, egy evõkanálnyi citromlevet és végül beleszitálta a keményítõt, majd tovább verte a habot.

15.jpg 16.jpg 17.jpg

A robotgép becsületére legyen mondva, hogy végül egész kemény habot vert, megállt benne a habverõ!

18.jpg

Nagy Ziplock zacskóból habzsákot készített, és fánk nagyságú korongokat kanalazott ki, amiket a peremére felnyomott habbal kosárkává alakított.

19.jpg

Maradt egy csomó hab a zsákban, ezekbõl kis fenyõfák készültek, hamár nincs hely a fán habkarikának :)

20.jpg

A habokat betettük 130C fokos sütõbe egy órára, majd amikor az letelt, bennhagytuk még vagy egy órát, kihülni. Ezalatt feldíszítették a karácsonyfát is (egyszerre minden: szülinap, mikulás, házassági évforduló meg a karácsonyfa :). A szaloncukor felakasztása a nagyunoka feladata:

21.jpg

A torta tetejére tõzegáfonyával márványozott mascarponés tejszínhab dukált a recept szerint. Kellett a szószhoz:

  • 1 ek cukor
  • 1 narancs leve
  • 1 pohár tõzegáfonya (cranberry)
  • 1 pohár gránátalma

22.jpg

A gyümölcsöket, a narancslevet egy kisebb edényben addig fõztem, míg az összes áfonya kipukkadt, és besûrûsödött a szósz. A szószt egy fémszitán átpaszíroztam, mert a magok nem kellenek. A cukor ellenére csodásan pikáns lett!

23.jpg 24.jpg 25.jpg 26.jpg

A szószt jeges vízben lehûtöttem - a tejszínhab nem örülne a meleg adaléknak.

27.jpg

Vejem is felállította az obligát villanyvonatot unokám nagy örömére (az apuka veszekedését nem részletezem, amikor a pici lyányka kisiklatta a vonatot ... :).

28.jpg

Itt az ideje a krém elkészítésének is, a tortácskák kihültek, a szósz is hideg már, valamint a fát is feldíszítették. Ehhez kellett:

  • 3 dl sûrû habtejszín
  • 12 dkg mascarpone
  • 1 tk vaníliakivonat
  • a gyümölcsszósz fele
  • 2 ek cukor

29.jpg

A tejszínbe belekanalazta a mascarpone felét (ez egy 24 dekás doboz volt). A jó öreg kézimixerrel nekiállt felverni a mascarponés tejszínt, amibe menet közben belekanalazta a cukrot is. Meglepõen kemény hab lett így, a mascarponéval keverve! Már csak a szószból kell belekeverni, hogy szép márványos legyen.

30.jpg 31.jpg 32.jpg 33.jpg

Az egyedi tortácskák közepét beroppantottuk, és - nem meglepõen - a hab belseje teljesen kiszáradt. Ennél vastagabb alapot kéne készíteni, de több is veszett Mohácsnál. Így is lett elég hely a krémnek.

34.jpg 35.jpg

Egy kis szósszal és gránátalmával dekorálva csodás kis tortácskák lettek.

36.jpg

Még kétszer volt alkalmunk enni belõle, mire elfogyott. A krém viszont nem esett össze: a mascarpone tartotta a lelket a tejszínhabban ...

26 komment

Címkék: tojás citrom mascarpone gránátalma cukor tőzegáfonya narancslé cranberry kukoricakeményítő vaníliakivonat

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr3012054347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Boar... 2016.12.18. 12:05:23

Mi a baj a kitchen aid-el? Régenbben dicsérted...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.12.18. 14:01:32

sutemenyes bejegyzesekben cask trollkodni tudnek
azt meg gondolom nem akarod:)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.12.18. 15:11:20

Köszönök szépen!
Jöhet. Mint minden édesség. Rajt van a listán, de valahogy mindig elmaradt. A habkarikát is imádom, hajdan az én privilégiumom volt, naponta egyet ehettem, hogy kitartson.
Az apukáról meg az ajándékról jut eszembe.
- Kisfiam, a legót, amit Karácsonyra kaptál apa már összerakta és feltettük a szekrény tetejére, nehogy elrontsd. :D
@Boar...: Ahhoz képest, amit tud, túlárazott. Bár azt a keveset nagy biztonsággal megcsinálja. A Kenwood ennyi pénzért már számos kiegészítővel kapható.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.12.18. 16:10:48

@Waka: itt mar nem draga, egeszen olcson van, de nem tudnank mire hasznalni
igy nekunk nincs

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.12.18. 18:07:48

@hagyma: Aki nem süt édességet, annak ritkán kellene :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.12.18. 18:13:07

@Boar...: Nem emlékszem, hogy dicsértem volna, de réges-régen gondoltam, hogy tán kéne egyet venni. Én alapvetően Kenwood hívő voltam világéletemben, de a lyány procc - ezt szeret(i)te, míg rá nem jött, hogy például a dagasztószár nem ér le a tál aljára (a habverő sem!), és lenn hagyja az anyag nagy részét. Gyakorlatilag csakis nagy mennyiségek keverésére alkalmas, mint 3 pl. kiló lisztből tészta, vagy macaroon 32 tojásból. Mondjuk azokkal viszont tényleg elbánik ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.12.18. 18:14:29

@hagyma: Semmi gond, már hozzászoktunk :) Az édességekkel én se tudnék sokmindent kezdeni, kivéve, hogy elkészítem őket másoknak!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.12.18. 18:15:00

@Waka: A villanyvasút is az apuka játéka ...

Boar... 2016.12.18. 22:18:24

@Andrass9: Lehet, keverlek valakivel de úgy emlékeztem, Te dícsérted valahol ezt a masinát.

A fickó 2016.12.18. 23:27:12

"A robotgép becsületére legyen mondva, hogy végül egész kemény habot vert, megállt benne a habverõ!"

Hát ezzel, nem dicsérted halálra a kicsönédedet.:D A tojáshab egy szál noném habverővel megoldható. Ha valaki nem süt állandóan "ipari" mennyiségű sütiket, akkor csak drága porfogónak jó.

A tejszínhab ilyen fokú keménysége a mascarpone-nak köszönhető, jól stabilizál, (jobb, mint a habfixáló) sűrű kemény hab készíthető vele. Én 1:4 hez keverve alkalmazom tortáknál, picikét ugyan ízben elviszi, de szinte vágható tartós hab készíthető ily módon.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.12.19. 01:34:24

@Boar...: Valamikor, régres-régen valóban szerettem volna, aztán találtam egy számomra jobbat, majd megismertem közelebbről is.
Az egyetlen szövegem, ahol kvázi dicsértem (ha hihetek a guglinak, meg a memóriámnak): blogkocsma.blog.hu/2012/06/08/hogyan_sussunk_rantott_hust_sutoben/full_commentlist/1#c16938830
Amúgy csak panaszkodtam rá.

Boar... 2016.12.19. 07:57:35

@Andrass9: Aztamindenit...tényleg nem dícsérted de azért nem semmi, hogy ennyi idő múltán még beugrott ez a téma. Most meg vagyok elégedve magammal... :-)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.12.19. 13:07:24

@Andrass9: ezert nincs...
ha sutire vagyunk, de nagyon,
akkor remek cukraszda van ashevilleben
veszunk 4 tiramisut
2 orosz kremtortat
2 esterhazyt
oszt jonapot:)
sutemeny-torta sutes ki van zarva, mert
nem tudok jobbat mint az igazi cukrasz
kurvara melos
mosogatni is kell utana
troll off

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.12.19. 13:31:04

@Boar...: :) Én meg a Google-val, hogy igazolta a memóriámat ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.12.19. 13:33:53

@hagyma: Nálunk nem lehet meg a konyha sütés nélkül. Feleségem és a nagylyány is mániákusan gyártják a sütiket, de még nem jöttem rá, hogy kinek. A "kicsiknek" fogyókúrázni kell, én nagyon kevés édeset fogyasztok, a nagylyány meg a barátainak süt. Volt egy időszak, amit azzal töltött, hogy macaroont tanult meg sütni. Tökéletesen! Dehát annak nem sok értelme van :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.12.19. 13:45:46

vagy oldalast
nem bejglit
sutiket meghagyom a curaszoknak

Ez vagyok 2016.12.19. 14:20:11

@hagyma: Ez a sütimennyiség már-már felér egy tepsi otthonsütöttel :)
Az igaz, hogy otthon több a dolog vele, de legalább lemozgod a kalóriát :)

Ez vagyok 2016.12.19. 14:32:01

@A fickó: Én kézzel verem fel a habot. A spirál alakú, növő és csökkenő átmérőjűvel. Nagyon gyorsan készen van. Igaz, csak az Orly-tésztához szoktam egy vagy két tojás fehérjéjét felverni :)
Süteményt nagyon ritkán sütök, de akkor is olyat, amihez nem kell habot verni.

Ez vagyok 2016.12.19. 14:32:41

@Andrass9: Ez az! Én is azért nem sütök, mert megesszük.

Ez vagyok 2016.12.19. 15:41:49

@hagyma: Én is :)
8 szelet egy rendes mennyiség :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.12.19. 15:59:01

@Ez vagyok: Most azon tűnődöm, mit süssek karácsonyra. A gyerekek sima mazsolás kalácsra szavaznak. A szabvány kaja lesz: sült baromfik, k.püré, húsleves. A kicsilyány megsüti a mézest, mert komatálat kell készíteni. Lesz benne mézes gyömbér, megy csilikrém is :)

Ez vagyok 2016.12.19. 16:52:05

@Andrass9: Karácsonykor zserbót sütök.
Egy 35x25-ös tepsi egyik fele diós-lekváros, a másik mákos-meggyes lesz.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.12.19. 17:54:53

@Ez vagyok: 2 embernek egesz karacsonyra teljesen OK, bar igen, kicsit sok valoban
sutes nem less nalunk
mert minek, kettonkre?
a zserbo nem rossz
en most perpill. leginkabb megennek 1 franciakremest /kettot/
tessek ha sutikrol olvas az ember megkivanja, nade emiatt nem fogok sutni franciakremest, mer' nem is tudnek