Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) bl112 (2) BL112 (3) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) cajun (3) Cajun (4) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkini (11) cukkíni (27) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeno (25) Jalapeño (3) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (5) kacsazsír (62) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (40) kakukkfü (113) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (42) szegfűgomba (4) szegfüszeg (12) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Kütyüparádé

2016.12.12. 07:00 Waka

Kedvenc mókám, hogy az Aliexpress-t böngészem. Elképesztő, hogy mennyi vacakot képes az emberiség gyártani, s ami még hajmeresztőbb, megvenni. Akad persze pár ötletes vagy éppen jópofa eszköz, a java használhatatlan szemét. Természetesen van minőségi cucc is, de annak megkérik az árát vastagon. Bár a konyhai eszközök kedvenc kategóriám a "Kert" és a "Barkács" is szolgál meglepetésekkel. Ezekről is megemlékezem majd, most azonban jöjjenek a válogatott konyhai kütyük.
Elsőnek egy teatojás (1,32 $):
13.jpg


Ez egészen ötletes, bár valószínűleg nem minden bögréhez jó. Nem úgy, mint a dinoszaurusz (1,95 $).

18.jpg
Ha a gyereket akarjuk rávenni a teaivásra, ez hatásos fegyver lehet a cél eléréséhez.

Ha konyhai előkészítésről, nevezetesen az aprításról van szó, a keleti fantázia határtalan. Nekem eddig a kilenc pengés olló (3,85 $) volt a legsúlyosabb, de látnom kellett, hogy van lejjebb is.

2.jpg
A hétélű snitzer (1,01 $) szinte egészen biztosan használhatatlan, bár el tudnám képzelni sertés bőrének beirdalásához, sütés előtt, igaz, ahhoz kicsit sűrű.

16.jpg
Aprítás terén akad egyéb szörnyűség. Eper szeletelő (2,36 $):

5.jpg
Eperhez van csumázó ( 1,54 $) is:

6.jpg
Segédeszköz citrom szeleteléséhez (1,20 $).

7.jpg
Emlékszem, múltkoriban, mikor az vacsora előtti koktélt szolgálta fel az inas, összesúgtak a vendégek. Nem voltak egyforma vastagok a citromkarikák a gin fizzben. Kiszedték a pohárból és gúnyosan méregették össze őket. Gyorsan rendeltem is egy ilyet, az inast meg kirúgtam, hogy megnyugodjon a lelkem.
 
Persze, ha nem lesz jó, a szakácsnő még mindig használhatja a konyhában a süteményekhez.

8.jpg
Banánhoz is akad megfelelő szeletelő (94 cent):

12.jpg
Nem hiszem, hogy akadna idióta, aki ilyet használna, főleg, hogy folyton vinni kéne magával a bevásárláshoz, hátha nem passzol a banánhoz.

Dinnyeszeletelő elég húzós áron van (9,11 $):

10.jpg
Szinte látom Józsi bácsit, amint a tízkilós kajdacsi szörnyet próbálja beleerőltetni a szerkezetbe. Mer' 10 kiló alatt nem dinnye a dinnye, ugye.

Aki mégis a kés mellett dönt az aprítás-szeletelés lélekölő munkájához, annak is kínálnak megfelelő eszközt, hogy el ne nyisszantsa az ujjacskáját:

1.jpg
Azt megnézném, ahogy valaki ezzel dolgozik.

Ha valaki mindezek dacára fél a késtől, annak itt a tekerős fokhagymaprés (1,28 $):

9.jpg
Arra kíváncsi lennék, hány gerezdet visz át egyszerre. Meg, hogy milyen macerás lehet elmosogatni utána.

Mindenki tudja, micsoda kínszenvedés meghámozni egy mandarint vagy narancsot. Számukra is van megoldás, a citrushámozó (0,19 $):

3.jpg
Mondjuk egy-egy keményebb héjú citrom teljes meghámozásához akár jól is jöhet. Ennyi pénzért szinte ajándék.

Ha már citrom, a levére is szükség lehet. Ezzel az ügyes kis bigyóval egyenest a gyümölcsből spriccelhetjük az ételre a citromlét.

17.jpg
Mármint egy részét. Mert kötve hiszem, hogy mindet ki lehetne nyerni vele. A maradékot kénytelen lesz hagyományos módol kipréselni az ember.

Persze, nem csak zöldségekhez kínálnak kütyüt, virsli-irdaláshoz (0,88 $) például ilyet:

4.jpg
Ráadásul ezen a nyomott áron rögvest kettőt is kap az ember. Nem is értem, hogyan tudtam eddig meglenni nélküle.

Aztán itt van ez az ügyes szilikon adapter (1,72):

14.jpg
Egy pillanat alatt kiöntőt varázsol a lábasunkra, megkímélve minket a kicsorgott leves feltörlésétől, ha már olyan bénák vagyunk. Cserében lehet eggyel több vacakot mosogatni.

És végül ez a csoda (1,51 $), mellyel egycsapásra a kanbulik sztárjává válhatunk.

19.jpg
Nászajándéknak sem utolsó, lehet harsányan röhögni, mikor kibontja az ifjú pár.

A fentiek mindegyikét ingyen szállítják, röpke 2-6 hét alatt.
A felsorolás természetesen meglehetősen szubjektív, az első körben összegyűjtött 30 közül mazsoláztam őket, egészen biztosan lehet találni másik tíz viccesebbet.
Legközelebb a kerti dolgokat veszem górcső alá.

38 komment

Címkék: kütyü

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr312040675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

turósmácsik 2016.12.12. 07:18:02

Negatív marketing:))
Mennyi marhaság. Bár a citrushámozót egy ismerősöm imádja, azóta eszik narancsot, mióta ezzel tisztogat.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.12.12. 07:52:33

Azért ezek nem akkora baromságok többségükben, ahogy beállítod.
Mondjuk a banán- és a dinnyeszeletelővel vannak kétségeim, de a többi szvsz egész jópofa...

látjátok feleim szümtükkel 2016.12.12. 10:44:47

No ez a jópofa igaz.

Volt szomszédasszonyunknak az volt a szavajárása, ha valamin hitetlenkedett vagy rácsodálkozott, hogy jézus ereje. Mi persze rossz hallásunk miatt úgy értettük, hogy jézus eleje. Egyszer névnapi ajándékba kapott ilyen dugóhúzót, igaz az fémből volt, és nem műanyagból.

Hóhérnak azért többségében nincs igaza, én is minden marhaságot megvettem, aztán rájöttem, hogy a konyhába EGY jó éles késre van csak szükség, mindent el lehet intézni vele. No, de hová tegyem a marhaságokat?

Ez vagyok 2016.12.12. 15:51:33

Én ki bírnám vakargatni annak a szemét, aki ilyen ajándékokkal lepne meg :)

A fickó 2016.12.12. 17:04:29

Azért akad olyan élethelyzet, amikor ezen kütyük némelyike jól jöhet. :)

- Ipari mennyiségű (több kiló) banán felszeletelése pl. gyümölcs salátához, gyümölcsrizshez. Aki próbált már banánt szeletelni, az tudja, hogy mindig változtatni kell a szögön az egyenletes szeletéshez.
- a dinnye vágó az egyforma szeletekhez. Csak rányomok pl. egy sárgadinnyére, mag ki - sonka és mehet a vendégek elé. Nekem pl. van egy almavágóm, de pl. kompótba 0,5 sec alatt egyenletesen felvágom, úgy, hogy a magház is kikerül.
- az eperszeletelő, epertorták díszítéséhez. Szezonban kilós mennyiségeket szeletelgetek.
-a kiöntő pl. lekvárok , paradicsom befőzésénél hasznos, mehet egyből az üvegekbe.
-a citrus permetezővel decensen lehet aromatizálni ételeket, pl. a molekuláris konyha fontos kütyüje.

Tény, hogy nem mindig van ezekre szükség, de néha nagyon jól jöhetnek. Olívaolaj permetezőt, vagy tojásvágót sem mindig használunk, de nagyon jó, hogy van. Nekem nagyon fontos, az ételek, tányérok kinézete ...

látjátok feleim szümtükkel 2016.12.12. 17:51:56

@A fickó:

Nekem inkább az étel íze az első, aztán majd alakítunk a kinézetén is, de itthon nem szoktam csicsázni, szed mindenki annyit, amennyit akar. Ha az étel nem kínáltatja magát, akkor akár milyen díszes tálalás sem teszi kívánatossá. Ráadásul én pl. szeretem a szétfőzött rizst, éa nem szeretem a pergőst, mert ropog.Pedig az egyiket sehogy sem lehet szépne tálalni.

Abban igazad van, hogy ipari méretnél használhatók ilyen eszközök, de ezeket nem ipari célra árusítják, otthon meg egy idő után már nem is emlékszik az ember arra, hogy van nekie pl. zödségzöld darálója. Csak éppen a tekerő karja nem találtatja magát sehol már évek óta. Így kénytelen nagyon gyorsan késsel összevágni.:D

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.12.12. 18:32:58

Köszönök szépen!
Látom, megoszlanak a vélemények. :) Természetesen a lista erősen szubjektív, ezek azok a dolgok, amiket én nem vennék meg. Sőt, ingyen sem kellenének.
Persze, az én konyhámban is van pár, egyszer használt bigyó, pl. a krumplispirálozó.
@Hóhér az utolsó barátod: Ezt a kifejezést nem használtam, a jópofát ellenben igen.
@A fickó: Nagykonyhai felhasználásra ott vannak a célgépek, de egy háztartásban csak a port fogja. Mondjuk, ha valakinek van elég nagy konyhája tárolni, elfér a következő selejtezésig. Valljuk be, az Aliexpress nem a hivatásos szakácsok fő beszerzőhelye. Azt természetesen nem állítom, hogy csak vacak holmi kapható ott, de a java bizony tömeggyártott, silány termék.

látjátok feleim szümtükkel 2016.12.12. 18:46:32

Egy kicsit elkanyaritok a témától, mert ezt nem lehet kihagyni. Azt hiszem jövőre csirkét és kacsát fogok nevelni ipari méretben és a franciákhoz exportálom.:D

divany.hu/alapkonyha/bocuse/2016/12/12/kiprobaltuk_mit_tud_a_vilag_legdragabb_csirkeje/

A fickó 2016.12.12. 19:28:03

@látjátok feleim szümtükkel: Azt nem mondtam, hogy nálam nem fontos az íz, sőt, ha valaki én nagyon nagyon háklis vagyok az alapanyagokra. Sosem vagyok rest alapleveket, jus-t stb készíteni. Csak emellett tartom olyan fontosnak a fő étkezéseket, hogy megtiszteljem magunkat, vendégeimet, az alapanyagokat azzal, hogy szépen tálalom.:)

A fickó 2016.12.12. 19:31:19

@Waka: Nem feltétlen az aliról származó kütyükre gondoltam. A drága boltokban is Kínából származó cuccokat vásárolsz.:) Egyébként, meg nem minden Kínai gagyi, tudom, jártam náluk párszor és hoztam dolgokat.:)

Fenchurch68 2016.12.12. 19:43:29

Az a kiöntőt pl. elfogadnám, mikor bármit bármi kisebbe kell önteni, jó ötlet. Ezeket a szépre szeletelős cuccokat esküszöm beszerzem, mihelyt először beszól valaki, hogy nem elég egyenletesre van szeletelve az eper :) Sokat teázósnak ezek a vicces filterek jó ajándékok lehetnek.
Van egy ismerősöm, aki n számú gyerekének (n > 3) tizenéve minden tanítási napon banánt ad tízóraihoz, nekik van banán alakú tárolódobozuk, pusztán azért, mert ha a büdös kölyök netán mégsem eszi meg, nem egy összeszottyadt banánt és a trutymójával összekent füzeteket kell kiszedni a táska aljából. Mondjuk ő már vásárláskor ránézésre tudja, hogy az adott banán kompatibilis-e a dobozhoz :D
Édesemnek pl. van egy kézi hiperszuper darálója, amit sose használt, míg egyedül élt. Mióta én is vele vagyok, használom sokat, mert ha netán alszik, és én akkor darálnék, nem keltem fel az elektromos eszköz zirnyegésével. (Ja, és a salátacentrifugát, amit ajándékba kapott, már ki akarta dobni, mikor megmutattam neki, hogy mennyire kímélő módon lehet benne nejlonharisnyát meg csinibugyit szárítani.)

turósmácsik 2016.12.12. 19:54:41

@A fickó: Hát nálam a paradicsomos, lekváros fazéknál nem passzolna rá...

turósmácsik 2016.12.12. 19:57:05

@Fenchurch68: Alternatív felhasználás. Asszem a tangabugyi, meg a nyilonharisnya nem játszott a formatervezésnél:))

A fickó 2016.12.12. 20:38:46

@látjátok feleim szümtükkel: Mihez képest drága? Baromi macerás a tartása, tojáshoz jutni sem könnyű. Ez a génállományú csirke képes zsírt raktározni a szövetek között, ezért sokkal szaftosabb puhább a húsa, mint az átlag szabad tartású, vagy tanyasi csirkének. Az egyik legfőbb erénye a húsa állaga. Sajnos, a Miéral-t (ez a legjobb, a fémgyűrűs) még én sem kóstoltam, de be tudom szerezni, ha valakit érdekel. :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.12.13. 02:43:41

Gyakorlott AliExpress felhasználóként:
Sok jópofa eszközt szereztem már be tőlük. Feleségem is rákattant tavaly 11.11-kot :)
Tudni kell, mit akar az ember venni, akkor nagyon jók! Konyhai használatra citromlépermetezőt nem vettünk, de répacsigázót igen.- És már használtunk is! Kemény 230 Ft-ért :) Nagyon csalóka, mert pont az olcsó árak, ingyenes szállítás miatt sokat otthagy az ember. Mostanság már csak céltudatosan keresek, nem böngészem a boltot. Vettem például rengeteg LED lámpát a lakásba. Közel havi 10k-val csökkent a villanyszámla, a kiadás meg alig érte el a 20k Ft-ot. Persze belefutottam vacakba is, ami 5 napig égett, majd meghalt. Most már nagyjából tudom, melyeket szabad venni, és melyeket nem. Hosszútávon megéri!

látjátok feleim szümtükkel 2016.12.13. 07:43:45

@A fickó:

Szerintem te nem tartottál még soha csirkét, nem neveltél baromfit, ezért nincs tapasztalatod. Bármelyik fajtájú csirke, kacsa, liba házi tartásban olyan minőségű húst ad, amit ezek a franciák reklámoznak. Nem kell ehhez külön fajta. Egy tény, nem nő meg 8 hét alatt vághatóra, de 6-7 hónap alatt igen. Az ízéről meg Andrass9 tudna nyilatkozni, ha akarna. Ja, és tejet sem szükséges adni nekik. Nálam csak búzát, kukoricát és rengeteg zöldet kapnak, kertbe nem járnak, mert ott zöldégeket termelek. Néha kapnak oltott meszet, vagy ásványi anyag pótlása takarmány kiegészítőt, de ezt ritkán. Homok viszont mindig van előttük. Fehérjeként a kacsák tojását szoktam megfőzni és megetetni. Mert saját keltetésű a kacsám.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.12.13. 12:20:39

@Andrass9: 10 ezerrel csokkent?
cask a lampak miatt? hat mennyi a te villanyszamlad?
nekem 100 dollar alatt van es ,imdem de ,omdem villannyal megy
futes-hutes-tuzhely-melegviz tv-k computerek stb.

A fickó 2016.12.13. 12:59:02

@látjátok feleim szümtükkel: Én valóban személy szerint valóban nem tartottam csirkét, viszont nagyanyám folyamatosan, teljesen természetes tartásban. Kacsákat is, libákat is. Jóízű, de igen szilaj húsú jószágok voltak. Később évekig apám is tartott, de ő már több száz csirkét. Szóval ezeken a baromfiakon nőttem fel. De disznókat is tartottunk, vadászott és horgászott is apám, én csak horgásztam úgy 15 évig. Eléggé tisztában vagyok az ilyen jószágok ízével, állagával stb.
Jó a kapcsolatom az aranyszalagos beregi csirke tenyésztőivel, akik évekig próbálkoztak a magyar fajták gazdaságos tenyésztésével, sajnos nem sok sikerrel. Volt közöttük jó ízű, de ezt már hizlalniuk is kellet, ami végképp eladhatatlanná tette és még a franciák olcsó Label Rouge csirkéit sem igazán verte. Nagyon akarták és szerettek volna a régi magyar fajtákkal dolgozni, de nem működött. Most 30000 csirkét nevelnek francia országból importált tojásokból, minőségi GMO mentes takarmánnyal szabad tartásban. Nagyon jó ízű csirkék, jó húsállaggal és én "kiváltságos" módon csirkemájhoz is hozzájutok. :) Szóval a franciáknak nem kell reklámozni a csirkéjüket, főleg nem a Bresse-it. :)

Itt olvashatsz egy régebbi tesztről, ahol Tímeáék megmérettették az akkori csirkéiket a franciákkal szemben. Itt még Széll Tamás is a zsűriben, hehe - most meg a Bresse-i csirkéből főz majd Lyonban. Legalább már kóstolta. :DDD

www.gaultmillau.hu/buvos-szakacs/csirkecsucs-az-mge-tesztje-a-lacipecsenyeben

Ez vagyok 2016.12.13. 17:18:14

@A fickó: Én még pár éve is olyan csirkehúst és a tyúkok tojásait ettem, ahol zöldgyepes terepen kapirgáltak és nem kaptak, csak természetes magvakat.
Lehet,hogy nemjó fajta volt a mostani divatnak megfelelően, de én ezt nagyon értékeltem és élveztem az ízüket.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.12.13. 18:51:59

Köszönök szépen!
@A fickó: Itt éppen arról van szó. Igen sok ember megveszi látatlanban a tetszetős, hasznosnak tűnő holmit, aztán rájön, hogy teljesen alkalmatlan, amire szánták.

A fickó 2016.12.13. 21:13:49

@Ez vagyok: Nem divatról van itt szó, hanem gazdaságosságról, közízlésről (közízléstelenségről). :) A népek hozzászoktak a puha csirkehúshoz, amit a gyári csirkéktől megkapnak. Ezeket sz'rrá sütve, főzve erőteljesen fűszerezve megkapják a kedvelt "csirke" ízt. :D Csak a réten kapirgáló csirke lassan nő (fajtafüggő is), sovánka, szívós húsú lesz, jóízű, de leginkább már csak levesnek való. Ez nem kell már senkinek. Jó konyhatechnológiával is nehéz jól elkészíteni. A zsír ízt, szaftosságot biztosít, enélkül, mit ér egy húsfalat, nem véletlen kedveltebb hús a tarja, oldalas stb. A húsok márványozottsága egy minőségi fok. A csirkéknél egyedül a Bresse-i tud hasonlót hízlalással. Némi képzavarral, azt is mondhatnám, hogy a Bresse-i csirke a tyúkudvarok vagyu-ja. :DD

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.12.14. 00:57:48

@hagyma: Havi 35k volt, mielőtt elkezdtem kicserélni az izzókat (nomeg modernebb számítógepeket venni :)
Most 24k-t fizetek havonta.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.12.14. 01:04:19

@látjátok feleim szümtükkel: Tanusíthatom, hogy azokról a barimfikról, amit te nevelsz, csak szuperlativuszokban lehet beszélni!
Ugyanakkor azt is figyelembe kell venni, hogy a @A fickó: által magasztalt csirke a génjei miatt más, mint a mi hazai kapirgálósunk. Itthon még nem ettem márványozottan zsíros húsú baromfit (nem mintha érdekelne, mert én pont a szikár, kapirgálós csirke ízét szeretem, amit te is nevelsz). Ami a boltit illeti: azt nem eszem meg.

vörösbor(de)minőségi 2016.12.14. 14:36:40

@turósmácsik: én ugy látom ez nem egy merev műanyag hanem valamelyest szilikonos hajlitható.igy mehet ez nagyobb fazékra is ott kicsit kiterül a kisebben meg összébb.
jó cucc ez.

Attilajukkaja 2017.01.29. 14:28:04

@A fickó:
"akad olyan élethelyzet, amikor ezen kütyük némelyike jól jöhet"
Igen, de nem egy átlagkonyhában. A profi helyekre sem biztos, hogy ilyen szuper dizájnos cuccokat vennék meg.

2017.03.02. 19:10:43

@A fickó: @Andrass9: @látjátok feleim szümtükkel:

Azt ugye mindannyian tudjátok, hogy a kapirgálós, nagyon-nagyon szabadon tartott 10 négyzetméteres Bressi csirkét az utolsó 2 hétben ketrecbe zárják és úgy hízlalják, hogy kialakuljanak azok a bizonyos finom zsírszövetek a hús szerkezetében?
Mondjátok, hogy tudjátok!

Akkor ugyanezt "szümtükkel" csirkéje is egészen biztosan tudja. Tudná adott esetben.

Csak erről nem annyit beszélnek...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.03.02. 19:31:27

@pizzaszeletvágó: @látjátok feleim szümtükkel: csirkéje valószínűleg tudná, de senkinek nem jut eszébe kipróbálni (kivéve egy-két tenyésztőt). Én továbbra is a szikárabb baromfit eszem inkább :)
Az a két hét meg több is lehet, ha nagyobb súlyt akarnak elérni (mindezt sötét ketrecben persze) ...

A fickó 2017.03.02. 21:48:25

@pizzaszeletvágó: Valószínűleg nem tudná, csak abban az esetben, ha génállománya megegyezne a franciáéval. Olvasd el a fentebb belinkelt csirketesztet. :) Csak zsírt (hájat) termelne - esetleg.

látjátok feleim szümtükkel 2017.03.03. 11:19:50

@pizzaszeletvágó:

Van olyan húscsikre, ami az én udvaromon is tud a maga öt kilójával majdnem egy liter zsírt, mire 10 hónapos lesz. A melle közel két kilós. Már nem tartok csak tojó tyúkot, de az is zsíros, no és szép sárga. Ketrec nélkül.

Attilajukkaja 2017.03.03. 11:25:53

@látjátok feleim szümtükkel:
"tud a maga öt kilójával majdnem egy liter zsírt, mire 10 hónapos lesz"
Mutáns!!!

2017.03.03. 13:57:37

@látjátok feleim szümtükkel: ismerem. Nevelnek nekem olyan húscsirkét, rendelésre, itt a faluban az egyik háznál. Le is vágják, meg is pucolják, csak darabolnom kell. Annyira azért nem hagyjuk megnőni. Még mindig van 2 kiló csirkeháj a fagyasztóban a tavalyiból, gyönyörű sárga zsír.

Tojótyúk volt mindig a családban. Az se nálam. Most egy idős rokon viszi tovább a hagyományt, de neki ez az utolsó éve. Ilyenkor már csak kukoricát kap a tyúk. Ha az nincs, én nem eszek többé tyúkot. Aranysárga zsír, aranysárga leves, tiszta lé, zamatos hús, aki ilyenhez nem jut hozzá, nem tudja miről beszélünk.

@Attilajukkaja: Csak tenyésztett genetika.

Attilajukkaja 2017.03.03. 14:21:50

@pizzaszeletvágó:
"Csak tenyésztett genetika."
Pedig mennyivel jobban hangzik a MUTÁNS! :o)
A tenyésztett genetika a mutációk sorának ember által irányított folyamata. Egy 5 kilós, 10 hetes csirkének semmi köze a valódi kapirgálós állathoz, amit nagymamám baromfiudvarában kergettem. Kergettem volna Bresseben is, ha éppen oda születek.
Na mindegy. Bocs, hogy beleszóltam.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.03.03. 17:28:33

@Attilajukkaja: Ne vedd a szívedre! :)
A MUTÁNS nekem is jobban tetszik! 5 kiló 10 hét alatt, még annál is sokkal több, mint a második unokám produkált: ő 3 kilót hízott 14 hét alatt, pedig csak embergyerek :)))) Vannak is Michelin hurkácskái rendesen tisztán anyatejtől!

Attilajukkaja 2017.03.03. 18:28:22

@Andrass9:
"5 kiló 10 hét alatt, még annál is sokkal több, mint a második unokám produkált"
Ez nagyon aranyos!

"Vannak is Michelin hurkácskái"
Egyem a lelkét! Sok boldogságot neki és hozzá! :o)

2017.03.03. 21:06:05

@Attilajukkaja:

"Bocs, hogy beleszóltam."

Ne hülyéskedj!
Ebben a kórusban senkinek sem kötelező hangnélkül tátognia! :)
Különben sem látnánk, ha csak imitálnád az írást a billentyűzeten. :)

A Mutáns egy csúnya szó. Ha neked és Andrásnak mégis ez tetszik jobban, én nem bánom, de tényleg nem. :)))

látjátok feleim szümtükkel 2017.03.04. 07:17:22

@Attilajukkaja:

Ja, mutálom.:D

Tíz hónapig. Sok zölddel, búzával, kukoricával. És annyit kapirgál, amennyit akar. Már ezt a fajtát nem tartom, mert előfordult, hogy a sok hájtól feldobta a toppancsot ( elzsírosodott a szíve ), a kutyák meg nem szeretik a nagyon zsíros húst.
süti beállítások módosítása