Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint 2.600.000-an töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: @Cpt. Flint: "...remélem, hogy van, aki elgondolkozott a tanácsaimon, a posztoló meg valszleg időv... (2019.06.25. 14:09) Fűszeres marharagu
  • kobold63: @Kumari aki Nilüfer: A rizs sok egyéb finomságot elbír, a különböző zöldségek lazítják és más ízt ... (2019.06.25. 09:55) Gazdag krumplistészta
  • Andrass9: @kobold63: Na látod! Tudta Inyesmester, mit kell használni :) Valami PIROSAT ... (2019.06.20. 15:04) Repül a, repül a ...
  • Waka: @Andrass9: Tegnap délután 3,3 mm, azóta semmi. A föld még nem túl száraz, minden szépen nő, de jöh... (2019.06.18. 23:34) Árva krumpli, bébicékla
  • Andrass9: @kobold63: A füredi piacot mi is szeretjük, de mindig elmegyünk a Liliomkert piacra, Káptalantótib... (2019.06.18. 14:39) Tavaszi üde és édes zöldborsóleves

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (7) A1 marinád (4) A1 szósz (3) áfonya (3) Aji Crystal (5) alaplé (66) alma (29) almaecet (14) almalé (2) almaszósz (3) Ancho Gigantea (5) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (6) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (33) babérlevél (34) bableves (3) bacon (32) Balaton (2) balzsamecet (11) bambuszrügy (2) banán (3) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (3) barnacukor (19) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (3) bazsalikom (44) bazsalikomsó (7) BBQ (12) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (6) Bechamel (2) bélszín (9) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (8) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (4) bl112 (2) bor (20) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (4) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (23) bőrősháj (2) bors (226) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) cajun (3) Cajun (3) cajun fűszerkeverék (15) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (2) cayenne bors (6) cékla (12) cérnametélt (2) cheddar (8) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (63) citromfű (12) citromhéj (27) citromlé (35) citromnád (11) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) creole (3) Creole (2) creole fűszerkeverék (5) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (47) csilipaprika (42) csilipaszta (24) csilipehely (4) csilipor (3) csiliszósz (3) csili krém (11) csillagánizs (2) csiperke (18) csipetke (13) csipsz (3) csirke (23) csirkeaprólék (2) csirkecomb (21) csirkecomb filé (6) csirkemáj (8) csirkemell (16) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (10) csodahüttő (10) csokoládé (7) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (3) csontvelő (2) csuka (3) csülök (27) csusza (2) cukkini (9) cukkíni (16) cukor (111) cukorborsó (7) cukorszirup (2) cumin (2) curry (19) currypaszta (10) C vitamin (3) dagadó (6) dara (4) daragaluska (2) darálthús (31) datolya (3) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (26) disznózsír (2) ecet (17) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (49) ementáli (4) eper (4) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (6) fácán (2) fafülgomba (9) fahéj (33) fánk (3) farhát (4) Farkas András (19) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (20) fehérbors (44) fehérhagyma (7) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (3) feketebors (87) feles borsó (2) fenyőmag (4) feta (6) filé (2) fogpiszkáló (2) fokhagyma (346) fokhagymapor (2) fokhagyma granulátum (10) füge (4) füst (8) füstölény (4) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (2) füstölt kolbász (12) füstölt oldalas (4) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (3) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (6) galambbegy saláta (4) galangal (5) galuska (4) garam masala (4) garnéla (11) garnélarák (7) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghi (3) ghí (34) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (60) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (3) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (6) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (3) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (71) gyömbér (97) gyöngytyúk (2) habanero (6) habarás (2) habcsók (2) hagyma (261) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (16) halványító zeller (3) hamburger (4) harangpaprika (2) harcsa (6) hátszín (12) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (4) homár (3) húsgombóc (2) húslé (3) húsleves (15) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (20) jalapeño (17) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (4) jégcsapretek (2) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (7) kacsaháj (4) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (3) kacsaszárnytő (2) kacsazsír (35) kacsazsir (2) kacsazúza (3) kaffir lime levél (4) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (64) kakukkfű (35) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (7) kápia (25) kapor (31) kapormag (7) káposzta (13) kapri (4) kapribogyó (14) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (23) karalábé (23) karamell (3) kárász (6) kardamom (21) karfiol (20) kávé (2) kecsap (5) kecskesajt (2) kecskeszarv (2) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (5) kelkáposzta (17) keményítő (7) kemény sajt (2) kenyér (23) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (9) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (4) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (2) kocsonya (3) kocsonyahús (3) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (10) kolbász (23) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (12) kömény (64) köménymag (11) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (20) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (15) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (130) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kukorica (16) kukoricadara (5) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (14) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (14) lamb (2) langalló (2) lángolt kolbász (2) lapcsánka (2) lapocka (10) laskagomba (9) lazac (9) lecsó (26) lecsókolbász (3) lecsópaprika (3) lekvár (10) lemezes túró (2) lencse (13) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (8) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (3) liba (2) libacomb (6) libaháj (5) libamáj (5) libaszárny (2) libazsír (16) lilahagyma (33) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (37) lime levél (6) liszt (88) Lucullus (5) lucullus (3) lúdgége (2) Maasdamer (5) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (23) majoranna (71) mák (10) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (10) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (9) marhahús (6) marhalábszár (3) marhalapocka (3) marhanyak (12) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (20) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (45) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (62) mustármag (17) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (6) nacho (2) nagykocka (3) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (3) olaj (12) olajbogyó (6) oldalas (31) olíva (2) oliva (17) olívabogyó (3) olivaolaj (100) olívaolaj (7) orda (2) ördögszekér (5) oregano (43) oregánó (4) öregtészta (2) őrölt kömény (4) őszibarack (2) osztrigaszósz (7) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (16) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (30) paprikacsuma (24) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (115) paradicsomlé (23) paradicsompüré (25) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (4) paraj (5) parmezán (28) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (11) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (9) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (121) petrezselyemgyökér (17) petrezselyem levél (34) pirítós (3) pirospaprika (63) piskóta (8) pisztráng (4) pite (5) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (7) póréhagyma (23) pörkölt (10) portobello (4) prézli (29) pritamin (3) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (8) retek (5) réteslap (2) rétesliszt (11) ricotta (3) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (35) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (4) rizstészta (2) rókagomba (3) római kömény (35) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (58) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (43) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (41) salsa (3) San Marzano (2) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (128) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (9) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (3) sertésköröm (3) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (19) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (4) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (9) snidling (19) (209) sodó (3) sólet (2) sonka (17) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (35) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (15) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (27) spenót (38) Spicy Fiesta (7) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (55) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (3) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (21) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfűbors (5) szegfübors (30) szegfűgomba (4) szegfüszeg (6) szegfűszeg (6) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (53) szerecsendióvirág (40) szezámmag (10) szezámolaj (7) szibériai saláta (3) szilva (7) szilvalekvár (5) szilva eltevés (2) szinesbors (3) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szódavíz (2) szójaszósz (27) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (7) taco (2) tamarind (2) tárcsa (3) tarhonya (9) tarja (18) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (3) tbone (2) tej (75) tejfel (50) tejföl (73) tejszín (77) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (2) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (9) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (5) tócsni (2) tofu (2) tojás (178) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (8) tök (6) tokaszalonna (2) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (5) trappista (7) tüdő (2) túró (26) túrógombóc (4) TV paprika (5) tyúk (3) uborka (21) újhagyma (39) újkrumpli (13) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (188) Váncsa (2) vanília (22) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (12) vargánya (14) Varga Zsuzsi (3) vegeta (2) velő (5) velőscsont (8) vereshagyma (3) virsli (7) víz (14) vörösbor (14) vöröshagyma (103) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (20) yuba (2) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (47) zellergumó (31) zellerlevél (28) zellerszár (25) zöldbab (12) zöldbableves (2) zöldbors (3) zöldborsó (35) zöldpaprika (64) zöldség (3) zsálya (36) zselatin (5) zsemle (11) zsemlemorzsa (5) zserbó (2) zsír (51) zsíroskenyér (2) zuza (2) zúza (4) Címkefelhő

Lecsós szelet

2016.12.10. 07:00 Waka

Felvitte az Isten a dolgomat. Rám lőcsölték a koszorúk beszerzését ezért hetente legalább egyszer hivatalból el kell mennem a piacra a virágboltba. Munkaidőben, szolgálati autóval, sofőrrel mint az Urak. És ha már ott vagyok...
Legutóbb is mentem egy kanyart, csak hogy megnézzem a választékot. Belefutottam N-be, a sokat próbált zöldségnepperbe. Kicsit eldiskuráltunk, közben szemléltük a piaci naphoz képest kissé lagymatag forgalmat.
- Nem akarsz lecsót főzni? -kérdezte.
- Végülis... - még szép, hogy akartam.
- Gyere, adok paprikát.
Mentem.
- Szatyrom nincs ám, csak számláért jöttem be - mondtam.
Előkapott egy műanyag narancsos rekeszt az egyik pult alól. Belerakott négy hálónyi paprikát.
- Padlizsán kell?
- Jöhet.
Beledobott vagy négyet abból is, kicsit már imitt-amott kérdéses volt a gyümölcs, de krémnek még használható. Megfejelte néhány csokor újhagymával, éppen tele lett a láda.
Megköszöntem, elköszöntem, aztán húztam vissza GDP-t lapátolni.
A serény munka közepette elkezdtem törni a fejem, mi legyen a paprikából. Fele paprika megy Kistesónak a padlizsánnal együtt. Lecsó, az ugye adja magát, de az magában sovány lesz hétvégi menünek. Legyen lecsós szelet, olyat még úgysem főztem, rossz meg nem lehet.
Nem is volt az.

16.jpg


Hozzávalók:
- 1,5-2 kg paprika
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 2-3 dl házi paradicsomlé
- 2 púpozott evőkanál paradicsompüré
- pirospaprika
- házi paradicsompüré
- 60 dkg sertéshús szelet (én combot használtam, de karaj vagy tarja is jó)
- 20 dkg szalonna
- só
- bors
- liszt

Meglepően szép, csaknem csemegeszalonna minőségű kenyérszalonnát kaptam a boltban, kenyérszalonna árban.

1.jpg
A szalonnát felcsíkoztam és kisütöttem a zsírját.

2.jpg4.jpg
A húst kissé kiklopfoltam, sóztam és borsoztam. A paprikát ujjnyi széles csíkokra vágtam.

3.jpg
Az már látszott, hogy egy edényben nem tudom elkészíteni az ételt, mert nincs elég nagy serpenyőm a célra. Két edényben bonyolódott a procedúra.

A kisült szalonnapörcöt kiszedegettem. A húst lisztbe forgattam és három részletben kisütöttem a szalonnazsírban. A kisült szeleteket félreraktam.

5.jpg6.jpg7.jpg
A megmaradt zsírt átöntöttem egy nagyobb lábosba és pirítani kezdtem benne a laskára vágott vöröshagymát.

8.jpg
Közben a serpenyőbe öntöttem két deci vizet, és felforraltam. Folyamatosan kevergetve felkapartam az összes lesült finomságot.

9.jpg
A lábost félrehúztam a lángról, megpaprikáztam és felöntöttem a szafttal.

10.jpg
Visszatéve a lángra hozzáadtam a paradicsomlét és -pürét és a paprikakrémet. Kicsit összefőztem.

11.jpg
Beletettem a paprikát, összeforgattam és fedő alatt párolni kezdtem.

12.jpg
Mikor kisséösszeesett a paprika, belekevertem a szalonnapörcöt és a kisült húst beleágyaztam a lecsóba. Kóstoltam, utána sóztam és készre pároltam.

13.jpg14.jpg
Párolt rizst adtam mellé.

15.jpg
Megint nagyon jót főztem. Sűrű ízes szaftja szottya lett, a rizst bőven át tudtam itatni vele. A hús kellőképpen megpuhult, ugyanakkor a paprika roppanós maradt. A rizs ideális köret volt hozzá, ugyan az utolsó adaghoz nem jutott, azt kénytelen voltam kenyérrel enni. Még szerencse, hogy volt itthon.

26 komment

Címkék: vöröshagyma paprika paradicsomlé lecsó sertéscomb paradicsompüré feketebors lecsós szelet lecsópaprika Paprikakrém

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr3112033705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dikusz 2016.12.10. 09:32:35

Te szegény. Kénytelen voltál kenyérrel enni a maradékot?:)))
Mit mondjak, rossz lehetett. Ha az a maradék itt lenne, nekem még kenyér sem kellett volna hozzá. Kedvet csináltál a lecsóhoz (amit ugyanígy főzök).
Nem szoktam húst sütni vele, de ha mégis, akkor tarjával csinálom, szaftosabb:)

turósmácsik 2016.12.10. 14:59:47

Húúú. Jó ez. Nálunk tarhonyával, de csak azért, mert házi. A tarhonya.
Ha nem lenne, akkor a rizs is oké lenne.
A tarhonyás szelet nyerő és nyelő-s.
Jót főztél!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.12.10. 15:29:48

Kedvelem eme remek eledelt! Lehetne egyet ennem?

Én is inkább tarjával készíteném, de az ember azzal főz, ami van itthon. Klasz, hogy a paprika roppanós maradt, és rendes SZOTTYA volt!!!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.12.10. 15:54:57

@Andrass9: nem tehetek rola, nem kedvelem a lecsos hust , a sajtos hust, a gombas hust
de aki szereti, annak ez a kaja tokeletes
nalam borsos fokhagymas tepsis sult let volna belole krumplival
a paprikabol meg lecso kolbasszal
tegnap paprikaskrumplit fozott az asszony, majdnem olyan jo let mint az enyem
a kukta en voltam, felvagtam mindent neki, hagymat szalonnat kolbaszt krumplit paradicsomot foGhagymat, mert vettem egy olyan eles chef kest, hogy nem merem a kezebe adni

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.12.10. 16:40:40

Köszönök szépen!
@Dikusz: @Andrass9: A tarjáról a hentes egy jelentőségteljes pillantással lebeszélt.
@hagyma: Majd legközelebb.

Fenchurch68 2016.12.10. 17:45:07

@hagyma: Nekem hosszas, és sok maradandó sebhelybe, vérbe és könnyekbe kerülő tapasztalatom, hogy éles késsel sokkal nehezebb elvágnom magamat, mint a nyersanyagot. Szar, életlen bugylibicskákból vannak a legdurvább sérülések :)
(Vagy beszóltál neki valamit, és igazából ezért nem akarod a kést rábízni? :D)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.12.10. 17:57:39

@Fenchurch68: vann azert atmenet
egy teny, ha ez mellecsuszik akkor levagja az ujjat
en is meglepodtem
1 kezzel vagtam a nyers krumplitt, meg a fagyott kolbaszt
/ amugy ha o foz, mindig segitek a startnal, a hagymatol egyszeruen sirvafakad pl./
de mi ritkan fozunk
a kes viszont profi:)
neki nem lehet beszolni:) 8 eve egy felemelt hang nem volt kozottunk
de ha lennenek tervei van keznel 2 pisztoly es egy vadaszpuska:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.12.11. 01:31:08

@hagyma: Pedig nem árt ám az, hogyha néha valamelyikünk felemeli a hangját. Így legalább nem rágódunk rajta, hanem azonnal kibeszéljük.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.12.11. 01:32:35

Megérkezett a váltótársam (aka feleségem). Megnéztük az új unokát (ő dajkálgatta volna napestig), viszont nem aludt 36 órája, ezért hazajöttünk.
Én most kezdek el csomagolni - ne irigyeljen senki ...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.12.11. 04:27:39

@Andrass9: de mi mar azelott megbeszelunk mindent, mielott fel kene emelni...
de az a szitu, hogy eleve ugyanazt gondoljuk:)
majd szolok ha egyszer tortenik valami:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.12.11. 04:30:51

kesz a konyha a nappali a 2 furdoszoba, most jon a halo
es meg marad 2 szoba
/es jovore a kert neg a porch meg az erdo/

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.12.11. 04:45:18

@hagyma: Akkor haladsz vele rendesen. Hogy tetszik a bambusz parketta? Mi nagyon szeretjük!
Én csak a nyikorgó padlótól kapok frászt :( Sajna itt nem értették meg a parkettázók, hogy minket zavar a nyikorgás ...
Főztem vacsorára a feleségemnek marinált sirloin tipset zöldbab, kelbimbó, spárga és cukorborsó meggőzölve. Én belaktam belőle, de ő elaludt, mielőtt elkészült volna. Beraktam a tányérját a hőtőbe: ha felébred, megmelegítheti.
Ja, és becsomagoltam 3 koffert. 23, 21 és 13 kilósak. Gyenge voltam :) Viszont kb az első alkalom, hogy pont befért minden, és súlyban is jól állok.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.12.11. 12:50:02

@Andrass9: mienk nem nyikorog halistennek
csomagolasrol, pakolasrol velem beszelni buncselekmeny mostansag
ma Koran reggelizem, nagyon puritan less
fott tojas zoldhagyma kenyer

Ez vagyok 2016.12.11. 16:19:59

@hagyma: A fiam most hozott Japánból egy szakácskést. Szuper.

Ez vagyok 2016.12.11. 16:22:00

@Andrass9: Tényleg visszafogott vagy a pakolással.
A fiam és barátnője majdnem ennyi cuccal mentek el most a lakásukba tőlünk és tegnap délután egykor jöttek :)

Dikusz 2016.12.11. 21:20:19

@Waka: akkor az lehetett, hogy a hentes tudta a tarja korát:)
Nekem is mondta már ismerős hentes, hogy inkább holnap jöjjek, akkor kap friss húst.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.12.11. 22:56:00

amugy 2,5 eve vp;tunk otthon 2 nagy borond 1 kezitaska
laptop
sokat tanultam belole
felet nem hasznaltuk a cuccoknak
joovore nem less laptop, nem less kezitaska es vekonyabbak lesznek a borondok is

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.12.12. 00:06:43

@Ez vagyok: az enyem made in Thailand, de nekem ilyen jo kesem meg nem volt

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.12.12. 14:34:21

@hagyma: 53 kiló volt összesen. És ehhez hozzá tartozik, hogy magamnak nem hozok viszek ruhát, mert ott is van, meg itt is van :)
Mondjuk a harmada kinőtt babaruha ...

Ez vagyok 2016.12.12. 15:42:53

@hagyma: Akkor becsüld meg és bánjál vele szépen.
Itt van egy cikk a késekről. A végén lévő "Karbantartás" részt ajánlom:
egyszakacsnaploja.blog.hu/2016/04/27/kes_utmutato

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.12.12. 18:35:25

@Dikusz: Csak ismerős henteshez járok, persze majd' mindenhol van. :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.12.12. 19:15:19

@Ez vagyok: Nem értek egyet a cikk írőjával. Olcsó kést ajánl házi használatra. Ennek szerintem nincs értelme: csak JÓ késsel szabad dolgozni, viszont egyetlen egy is elég a háztartásba. Persze nem azzal fogjuk a nyársakat faragni :)
Nekem két igazán jó késem van, egy Santoku és egy filéző. Ez utóbbinak szinte karikába lehet a pengéjét hajlítani! A karbantartás viszont nagyon fontos. Porcelán rúdon jó használat előtt párszor meghúzni, hogy kiegyenesedjen a penge éle.
2000-es vagy finomabb fenőkő segít az él visszaállításához. Nagyon ritkán kell durvább kő az élesítéshez - csak, ha csontba szalad a kés, de azt már tudjuk Fülig Jimmi révén:
- Itt, a csont mellett állt meg a penge, a porcok között... A mindenségit, kicsorbult a hegye!
- Nyomta volna a húsba, maga kezdő!

Ez vagyok 2016.12.13. 16:42:48

@Andrass9: A kések ismertetőjénél én is több mindennel nem értettem egyet, de a karbantartás rész viszonylag jó, ezért ajánlottam hagymának.

Dikusz 2016.12.13. 20:58:43

@Waka: nagyon helyes:))
Az viszont gondolom nektek is feltűnt, hogy a sertéshús ára szépen visszakúszott (már hónapok óta) az áfa-csökkentés előtti árra.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.12.14. 14:18:23

@Dikusz: Sajnos ezt a növekményt nem a termelők kapják :(