Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint 2.600.000-an töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: @Cpt. Flint: "...remélem, hogy van, aki elgondolkozott a tanácsaimon, a posztoló meg valszleg időv... (2019.06.25. 14:09) Fűszeres marharagu
  • kobold63: @Kumari aki Nilüfer: A rizs sok egyéb finomságot elbír, a különböző zöldségek lazítják és más ízt ... (2019.06.25. 09:55) Gazdag krumplistészta
  • Andrass9: @kobold63: Na látod! Tudta Inyesmester, mit kell használni :) Valami PIROSAT ... (2019.06.20. 15:04) Repül a, repül a ...
  • Waka: @Andrass9: Tegnap délután 3,3 mm, azóta semmi. A föld még nem túl száraz, minden szépen nő, de jöh... (2019.06.18. 23:34) Árva krumpli, bébicékla
  • Andrass9: @kobold63: A füredi piacot mi is szeretjük, de mindig elmegyünk a Liliomkert piacra, Káptalantótib... (2019.06.18. 14:39) Tavaszi üde és édes zöldborsóleves

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (7) A1 marinád (4) A1 szósz (3) áfonya (3) Aji Crystal (5) alaplé (66) alma (29) almaecet (14) almalé (2) almaszósz (3) Ancho Gigantea (5) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (6) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (33) babérlevél (34) bableves (3) bacon (32) Balaton (2) balzsamecet (11) bambuszrügy (2) banán (3) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (3) barnacukor (19) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (3) bazsalikom (44) bazsalikomsó (7) BBQ (12) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (6) Bechamel (2) bélszín (9) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (8) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (4) bl112 (2) bor (20) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (4) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (23) bőrősháj (2) bors (226) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) cajun (3) Cajun (3) cajun fűszerkeverék (15) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (2) cayenne bors (6) cékla (12) cérnametélt (2) cheddar (8) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (63) citromfű (12) citromhéj (27) citromlé (35) citromnád (11) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) creole (3) Creole (2) creole fűszerkeverék (5) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (47) csilipaprika (42) csilipaszta (24) csilipehely (4) csilipor (3) csiliszósz (3) csili krém (11) csillagánizs (2) csiperke (18) csipetke (13) csipsz (3) csirke (23) csirkeaprólék (2) csirkecomb (21) csirkecomb filé (6) csirkemáj (8) csirkemell (16) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (10) csodahüttő (10) csokoládé (7) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (3) csontvelő (2) csuka (3) csülök (27) csusza (2) cukkini (9) cukkíni (16) cukor (111) cukorborsó (7) cukorszirup (2) cumin (2) curry (19) currypaszta (10) C vitamin (3) dagadó (6) dara (4) daragaluska (2) darálthús (31) datolya (3) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (26) disznózsír (2) ecet (17) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (49) ementáli (4) eper (4) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (6) fácán (2) fafülgomba (9) fahéj (33) fánk (3) farhát (4) Farkas András (19) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (20) fehérbors (44) fehérhagyma (7) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (3) feketebors (87) feles borsó (2) fenyőmag (4) feta (6) filé (2) fogpiszkáló (2) fokhagyma (346) fokhagymapor (2) fokhagyma granulátum (10) füge (4) füst (8) füstölény (4) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (2) füstölt kolbász (12) füstölt oldalas (4) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (3) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (6) galambbegy saláta (4) galangal (5) galuska (4) garam masala (4) garnéla (11) garnélarák (7) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghi (3) ghí (34) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (60) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (3) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (6) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (3) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (71) gyömbér (97) gyöngytyúk (2) habanero (6) habarás (2) habcsók (2) hagyma (261) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (16) halványító zeller (3) hamburger (4) harangpaprika (2) harcsa (6) hátszín (12) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (4) homár (3) húsgombóc (2) húslé (3) húsleves (15) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (20) jalapeño (17) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (4) jégcsapretek (2) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (7) kacsaháj (4) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (3) kacsaszárnytő (2) kacsazsír (35) kacsazsir (2) kacsazúza (3) kaffir lime levél (4) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (64) kakukkfű (35) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (7) kápia (25) kapor (31) kapormag (7) káposzta (13) kapri (4) kapribogyó (14) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (23) karalábé (23) karamell (3) kárász (6) kardamom (21) karfiol (20) kávé (2) kecsap (5) kecskesajt (2) kecskeszarv (2) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (5) kelkáposzta (17) keményítő (7) kemény sajt (2) kenyér (23) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (9) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (4) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (2) kocsonya (3) kocsonyahús (3) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (10) kolbász (23) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (12) kömény (64) köménymag (11) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (20) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (15) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (130) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kukorica (16) kukoricadara (5) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (14) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (14) lamb (2) langalló (2) lángolt kolbász (2) lapcsánka (2) lapocka (10) laskagomba (9) lazac (9) lecsó (26) lecsókolbász (3) lecsópaprika (3) lekvár (10) lemezes túró (2) lencse (13) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (8) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (3) liba (2) libacomb (6) libaháj (5) libamáj (5) libaszárny (2) libazsír (16) lilahagyma (33) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (37) lime levél (6) liszt (88) Lucullus (5) lucullus (3) lúdgége (2) Maasdamer (5) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (23) majoranna (71) mák (10) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (10) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (9) marhahús (6) marhalábszár (3) marhalapocka (3) marhanyak (12) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (20) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (45) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (62) mustármag (17) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (6) nacho (2) nagykocka (3) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (3) olaj (12) olajbogyó (6) oldalas (31) olíva (2) oliva (17) olívabogyó (3) olivaolaj (100) olívaolaj (7) orda (2) ördögszekér (5) oregano (43) oregánó (4) öregtészta (2) őrölt kömény (4) őszibarack (2) osztrigaszósz (7) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (16) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (30) paprikacsuma (24) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (115) paradicsomlé (23) paradicsompüré (25) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (4) paraj (5) parmezán (28) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (11) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (9) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (121) petrezselyemgyökér (17) petrezselyem levél (34) pirítós (3) pirospaprika (63) piskóta (8) pisztráng (4) pite (5) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (7) póréhagyma (23) pörkölt (10) portobello (4) prézli (29) pritamin (3) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (8) retek (5) réteslap (2) rétesliszt (11) ricotta (3) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (35) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (4) rizstészta (2) rókagomba (3) római kömény (35) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (58) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (43) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (41) salsa (3) San Marzano (2) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (128) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (9) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (3) sertésköröm (3) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (19) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (4) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (9) snidling (19) (209) sodó (3) sólet (2) sonka (17) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (35) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (15) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (27) spenót (38) Spicy Fiesta (7) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (55) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (3) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (21) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfűbors (5) szegfübors (30) szegfűgomba (4) szegfüszeg (6) szegfűszeg (6) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (53) szerecsendióvirág (40) szezámmag (10) szezámolaj (7) szibériai saláta (3) szilva (7) szilvalekvár (5) szilva eltevés (2) szinesbors (3) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szódavíz (2) szójaszósz (27) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (7) taco (2) tamarind (2) tárcsa (3) tarhonya (9) tarja (18) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (3) tbone (2) tej (75) tejfel (50) tejföl (73) tejszín (77) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (2) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (9) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (5) tócsni (2) tofu (2) tojás (178) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (8) tök (6) tokaszalonna (2) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (5) trappista (7) tüdő (2) túró (26) túrógombóc (4) TV paprika (5) tyúk (3) uborka (21) újhagyma (39) újkrumpli (13) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (188) Váncsa (2) vanília (22) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (12) vargánya (14) Varga Zsuzsi (3) vegeta (2) velő (5) velőscsont (8) vereshagyma (3) virsli (7) víz (14) vörösbor (14) vöröshagyma (103) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (20) yuba (2) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (47) zellergumó (31) zellerlevél (28) zellerszár (25) zöldbab (12) zöldbableves (2) zöldbors (3) zöldborsó (35) zöldpaprika (64) zöldség (3) zsálya (36) zselatin (5) zsemle (11) zsemlemorzsa (5) zserbó (2) zsír (51) zsíroskenyér (2) zuza (2) zúza (4) Címkefelhő

Rántott jalapeño csónakok sütőben sütve

2016.11.24. 07:00 Andrass9

Nem otthon vagyok, így nem szégyen, hogy a jalapeño csili nem a kertembõl származik :) Viszont olyan szép nagyok voltak, hogy nem tudtam ellenállni nekik.

29.jpg

Csak a vejemre számítottam a fogyasztásánál, ezért keveset vettem. Krémsajt volt otthon, de reszelnivalóért bementem a boltba. Itt azután elbuktam 15 deka darált marhahúsra is ...

Kora délután nekiálltam, hogy elkészüljöm, mire hazaér:

  • 8 nagy jalapeño paprika
  • 12 dkg krémsajt
  • 15 dkg darált marhahús (95%-os)
  • 3 csirkemáj
  • 1 tojás
  • 3 szál majoranna
  • 3 szál petrezselyem
  • 1 salotta hagyma
  • 3 dkg érlelt Gruyere sajt
  • 2 ek reszelt parmezán (nem az a bolti, ami a képen van, hanem magam reszeltem frissen)
  • 3 marék prézli
  • kevéske spriccelhetõ olivaolaj
  • só, bors, szerecsendió
  • 1 ek tejszín

10.jpg

A krémsajtba beletettem egy evõkanálnyi reszelt parmezánt, de nem többet. Inkább belereszeltem a gruyere sajtot, ami remekül olvad, és szeretem az ízét is. Megsóztam, majd borsot tekertem rá, meg szerecsendiót is reszeltem bele. A masszát kemény munkával összedolgoztam, mert higítani nem akartam.

11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg

A salottát apróra vágtam, a majorannát és a petrezselymet is felsaraboltam. A húsgombócot ellapítottam, ráhalmoztam a fûszereket, és egy fél evõkanál parmezán sajtot reszeltem még rá. Alaposan összegyúrtam a darált hússal egy gombóccá.

15.jpg 16.jpg 17.jpg 18.jpg

A paprikákat megfeleztem, és karalábévájóval helyet csináltam bennük a tölteléknek. A sajtkrémmel üregesre megtöltöttem mind.

19.jpg 20.jpg 21.jpg

A tojást kis tejszínnel felvertem, egy lapostányérba prézlit öntöttem. A darálthús elegendõ volt 8 csõnakba, és még maradt 4 pici gombócravaló. Az így megtöltött paprikát beleforgattam a tojásba, majd a prézlibe (a lisztet kihagytam, mert nem ragad a paprika héjára). Krémsajtból jutott még 4 csónak púposra töltéséhez. A maradék 4 csónakba kis csirkemájat helyeztem a krémsajtra. Végül a maradék darálthúsból is készült 4 pici húsgombóc, amibe kis csirkemájat bújtattam el. A májakra szórtam kis borsot, meg sót (baromfimáj nem keményedik meg, ha sózzuk). Ezeket is tojásba/prézlibe forgattam.

22.jpg 23.jpg 24.jpg 25.jpg

Egy tepsit kibéleltem fóliával (sütõpapír is jó lett volna, ha megtalálom), a paprikákat és a gombócokat elosztottam rajta, majd kevés olajjal megspricceltem. Betoltam a 180 fokos sütõbe 30 percre, ami alatt szépen átsült, meg színt is szerzett a panír.

26.jpg 27.jpg

Volt fõtt rizs a hûtõben, azzal tálaltam.

28.jpg

A gombóckákból evett az unokám és a nagylyány is, a többit a vejemmel burkoltuk be. Jó volt a sokféle ízesítés, viszont hagyhattam volna benne több csípõsséget.

29.jpg

A spriccelés jó gondolat volt: nem szívott magába semennyi olajat! Esetleg meg kéne próbálni bogyiszlóival, ilyentájt már csak aprókat lehet kapni ...

48 komment

Címkék: olaj tojás tejszín parmezán csirkemáj majoranna darálthús petrezselyem salotta krémsajt prézli mogyoróhagyma jalapeño Gruyere

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr4411975612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2016.11.24. 09:13:37

Ez legalább annyira jó, mint a kardamom a csokoládéban.:D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.11.24. 13:30:49

eloetelnek megcsinalnam, mondjuk akkor hus nelkul
ilyen fingerfoodnak:)

leolted mar a pulykat?

Dikusz 2016.11.24. 14:57:32

Ízlett a vejednek? Én nem vagyok ilyen kísérletező kedvű, ezek az ízek így együtt nekem szokatlanok.

Dikusz 2016.11.24. 15:00:22

@látjátok feleim szümtükkel: akkor gondolj a csokoládés sajtra:))
A '80-as években próbálkoztak a Mackó-sajt mintájára a Mese-sajttal. Nem tudom hallottál-e róla, be kell valljam az alatt a rövid idő alatt, amíg kapható volt, nem tudtam rávenni magam, hogy megkóstoljam. Így viszont lehet, hogy egy csodálatos íz kimaradt az életemből:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.11.24. 15:12:06

@Dikusz: a mesesajt a turorudi elodje, cask az utobbinak job a sajtoja

látjátok feleim szümtükkel 2016.11.24. 16:45:10

@Dikusz:

Én megkóstoltam, de nem volt maradandó élmény sem negatív, sem pozitív irányban.

Topy 2016.11.24. 17:04:00

@Dikusz: ne aggódj, nem maradt ki semmi JÓ az életedből! elég sz.r volt...
@hagyma: és nem, egyáltalán nem hasonlít a túrórudira; konkrétan köze nincs hozzá

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.11.24. 17:06:20

@Topy: mucsoki, mutejtermek vegyitve
en utaltam a mesesajtot es eszembe sincs turorudit enni
a turo sztarapacskara valo
UFF

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.11.24. 18:00:27

Köszönök szépen!
Ilyenkor a tojásba szoktunk egy kis lisztet szórni, jobban tapad a sima felületre.
Hagymával kell egyetértenem, előételnek éppen megtenné. Kis kenyérrel. :D
@Dikusz: Mese sajt rulez! Jöhet nyakló nélkül.
@hagyma: Túrós palacsinta?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.11.24. 18:49:58

@Waka: nem szeretem
meg talan korozott vagy csusza, de nem csokimazba ultetve:(
brrrr

A fickó 2016.11.24. 18:59:37

@hagyma: Egy nagy túróst. :D A jó túró remek alapanyag édes és sós ételekbe. A csokis túrótortámról, az újragondolt kapros túrós lepényemről, a sós kapros túrógombócomról, friss málnával töltött túrógombimról, körözöttes pogimról és még sorolhatnám, ódákat zengenek. :) Pusztaszabolcsi túró, vagy a Lipóti levelese mindig van otthon.
Nálatok nincs túró, ezért nem is tudhatod.:DDDD

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.11.24. 19:02:11

@A fickó: Tévedsz! Van túró, csak Farmer Cheese névre hallgat :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.11.24. 19:05:33

@A fickó: en cask a rudit ekezem
nem jo
UFF
otthon keszitett turotorta, a sos turoslepeny az lehet egeszen kivalo
de a rudi nem
a turogombocot nem kedvelem
nem vagyok nagy turos, de a ruditol konkretan megorulok

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.11.24. 19:08:01

@Andrass9: persze hogy van jo turo, cask nem mindenhol kapni
turoban a magyarok jobbak
mar az en szajizemnek

Dikusz 2016.11.24. 19:30:42

@hagyma: sztrapacskára csak a juhtúró való:)
Most juhtott eszembe, lehet az évszázad üzletét találtam fel: Mit szólnál a juhtúrós túrórudihoz?

Dikusz 2016.11.24. 19:35:16

@Waka: hát milyen ízlésed van neked, mesesajt? Inkább a most felfedezett találmányom, a juhtúrós túrórudi:)))

vörösbor(de)minőségi 2016.11.24. 20:21:58

a paprikából kikapart finomságot kellett volna belekeverni a töltelékbe,és máris helyre áll a világ rendje
:)
konkrétan sírtam olvasáskor ráadásul fényképpel dokumentálva is eme gaztett!
:D

Fenchurch68 2016.11.24. 20:46:31

@Dikusz: Szinte válóok, édesem csakis tehéntúróval tudja elképzelni a sztrapacskát, exférj is, anyám is, lehet, hogy anyósommal kellett volna összeházasodnom?

Dikusz 2016.11.24. 21:06:43

@Fenchurch68: az úgy nem jó, igazi sztrapacskához csakis juhtúró való, és a nokedlihoz nyers, reszelt krumplit kell adni. Anyósoddal lehet akkor kellett volna összeházasodnod, ha fiatalabb, mint a feleséged:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.11.24. 21:36:08

@Dikusz: igy van. kizarolag juhturo, csuszat akartam irni, a rudiba mehet barnilyen turo, egy turo az egesz:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.11.24. 21:47:49

@Dikusz: ez az en legnagyobb banatom, utalok krumplit reszelni
szaggatni is
majd eszek marciusban

Fenchurch68 2016.11.24. 22:16:23

@Dikusz: Hát ez az, exanyós az egyetlen, aki reszeli a nyers krumplit, főzi belőle a sztrapacskát, aztán rátesz jó sok juhtúrót. Szoktunk randevúzni évente kétszer, olyankor mindig főz nekem.

Dikusz 2016.11.24. 22:19:06

@hagyma: én sem szeretem reszelni a krumplit. Ha mégis csinálok sztrapacskát - elég ritkán, mert nehéz kaja - akkor húsdarálóban darálom le. Hamarabb megy, és nem áll görcsbe a kezem.

Ha márciusban eszel, ez azt jelenti akkor jöttök?

A túrórudit én sem szeretem nagyon, ha mégis eszek, akkor olyat, aminek a közepén lekvár van, vagy olyat (ezt még szeretem is), amiben nincs is túró, hanem gesztenyés. Régebben GesztiEszti volt a neve, ha jól emlékszem:))

Dikusz 2016.11.24. 22:23:06

@Fenchurch68: Az évi kétszeri az elég is, nem könnyű kaja, hamar jól lakik tőle az ember
Igazán akkor finom - legalábbis nekem - amikor sok-sok pirított szalonna van rajta:))

A fickó 2016.11.24. 23:43:12

@Andrass9: Vagy Farmer's Cheese, hehe, de azért ezen a néven elég sokféle "halmazállapotú" tejkészítmény fut. :) Kinn élő ínyenc ismerősöm szerint nem sok köze van a jó minőségű zsíros/leveles hazai túróhoz. Ezért, ő készíti inkább és erre tart fenn egy sous vide termosztátot. :D
Erről jut eszembe, most rendeltem a húgomnak karácsonyra egy ANOVA sous vide cuccot, BF lévén 60€-val olcsóbban. :) Nevetséges 38.000 Ft tokkal vonóval, kiszállítva stb.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.11.25. 02:52:50

@A fickó: Az USA-ban farmer cheese (farmer's cheese vagy farmers' cheese) néven fut. Mindhárom név használatos.

Nekem holnap érkezik meg az Anova WiFi verziója! Kaptam rá extra 15 euro discountot, mert jófej voltam a customer supporttal :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.11.25. 08:17:23

Fekete péntek letudva :) Már csütörtök este 6-tól várták a vevőket, de mi csak este 10-kor mentünk ki.
Parkolót találtunk a bejáratnál, vevők alig voltak. A pénztárnál sem kellett sorbanállni. Amit terveztünk, azt meg tudtuk venni.
Szóval jól sikerült, hajnali 2-re már a lakásban voltunk ...

Fenchurch68 2016.11.25. 09:50:10

@Dikusz: Míg együtt laktunk, hetente volt sztrapacska :)
Azt hiszem, ma azt főzök. Persze csak ha kapok juhtúrót a sarki boltban, messzebb nincs kedvem elbóklászni ilyen derűs időben...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.11.25. 15:07:46

@Andrass9: mi cask most megyunk reggeli utan, van ido nem hiszem hogy hosszu sorok allanak sorba mosogatoert meg konyhai szigetert:)

Fenchurch68 2016.11.25. 16:54:38

@Fenchurch68: ...közben elszaladtunk ügyet intézni, akkor már menjünk el kolbászért, akkor már vegyünk egy füstölt csülköt, na jó, elég szép a sütnivaló kolbász is, van-e véres hurka... Az elkövetkezendő két hétben talán nem halunk éhen zombiapokalipszis esetén sem.
(Azt mondta az ember, hogy csináljak sztrapacskát a hurka-kolbász mellé köretnek, de ez már nagyon-nagyon durván hangzik.)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.11.25. 18:05:11

Köszönök szépen!
@Dikusz: Szégyen, vagy sem, nekem ízlett. Azért azt a Rudit is kipróbálnám. Túrórudit én a nyolcvanas évek óta nem ettem, az akkori ízlett.
@Andrass9: Nekem UHD 4K High-end Amoled 4G LTE ultraszuper HDMI kerámia kompozit grafén indukciós napelemes izét adtak villanyrezsó áron, plusz házhoz is szállította egy nagycsöcsű fűszoknyás szerecsen riksa. Aztán kiderült, a csaj meg a bicaj is hozzá jár, de vigyázni kell vele, mert kannibál. Mármint a csaj. Hegyesre vannak reszelve a fogai, és randa tetkók vannak az arcán. Bezártam a kisszobába, de ott van a ruhásszekrény, nem tudom, hogy veszek este, zuhany után tiszta alsót. Az speciel már most sem ártana, mert mikor megláttam az ajtóban, teleszaladt a gatya. Fekete péntek B+! :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.11.25. 18:07:42

@Fenchurch68: Mondjuk egy kis savanyú káposztával megágyazni, arra a sztrapacska, abba meg beleültetni a töltelékárut, és megsütni az egészet.

látjátok feleim szümtükkel 2016.11.25. 18:19:12

@Waka:

Ez az összerakjuk-megsütjük ötlet nem is rossz.:d

Egyébként meg minek alsó, a kanni bál csomagolás nélkül szereti.

Topy 2016.11.25. 18:44:29

@Waka: szerintem alaposan nézd meg az a csajt nehogy shemale legyen, ugyanis Péntek hímnemű volt!

Fenchurch68 2016.11.25. 18:46:26

@Waka: Ja, aztán két hétig esszük.

Dikusz 2016.11.25. 20:11:50

@Waka: most már nagyon sok fajta túrórudi van, a legkülönfélébb ízesítéssel. Kismillió cég gyárt ilyet. Az biztos, hogy az eredetihez már semmi köze nincs egyiknek sem.
Egésségedre a Mese-sajtot:)). Szerintem lehet most is csinálni, a natur Mackó-sajtot összekevered reszelt csokival, és megkapod azt az ízt. Bár ami sok éve ízlett, az lehet most már nem kellene.

vörösbor(de)minőségi 2016.11.25. 20:21:49

@Fenchurch68: és a pörkölt sztrapacskával az nem?
halkan írom,brutál igy együtt de finom-szerencse,hogy 5évente egy alkalom.

A fickó 2016.11.25. 20:57:42

@vörösbor(de)minőségi: A pörkölt félék igen jól működnek különféle túrós tészta, gombóc és társai köretekkel. :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.11.25. 22:06:05

@látjátok feleim szümtükkel: Nem lenne baj, ha nem fityegne ki, miközben lapátolom a GDP-t.
@Topy: Volt másik péntek is. www.youtube.com/watch?v=anDrcq6-M08
@Fenchurch68: Nagynéném mindig megágyazott egy kis savanyú káposztával a sütnivaló kolbásznak, hurkának. Éppen kapott egy kis pirult zamatot, mire megsült a húsnemű.
@Dikusz: @A fickó: Legyen! Kidolgozom a csokis sajtot. Majd mesélek.

Fenchurch68 2016.11.26. 09:33:53

@vörösbor(de)minőségi: De, a pörkölt, meg általában a szószos húsok nagyon finomak sztrapacskával, de a sült disznótoros nem tartozik ide szerintem :)
@Waka: Én is mindig teszek alá savanyú káposztát. Múltkor valamiért nem volt, és egy fej nyers kelkáposztát pakoltam a kolbász alá felcsíkozva, rögtönzés volt, de nagyon sikeres.

Dikusz 2016.11.26. 11:22:12

@Fenchurch68: a pörkölt az szerintem sima nokkerlivel jó.
A sztrapacska önálló étel, pörivel már sok. Nem lehet véletlen, hogy pirított szalonnával, káposztával készítik.
A sztrapacska pörkölttel egy a következőt juttatja eszembe (remélem nem haragszotok meg érte):
- finom a csokoládé, finom a fokhagyma. Milyen finom
lehet a kettő együtt!

látjátok feleim szümtükkel 2016.11.26. 14:18:17

@Dikusz:

Próbáld ki!
Csilis csokit se gondoltuk, hogy jó lehet, pedig az.
Szerintem mg nem ördögtől való, hogy eddig össze nem illőnek gondolt ételeket együtt eszünk. Nagyon régen egy rokonom sózott szalonnát evett kemény szilvalekvárral. Manapság egyre jobban terjednek az édes-savanyú ételek hússal, hús nélkül, szalonnával, sőt baconnal.

A saját ízlést nem szabad a máséhoz hasonlítani, és a sajátunkat kizárólagosnak gondolni. Marhapörköltet régen nem ettek galuskával, aztán én már láttam olyat, amikor tojásos galuskát adtak hozzá. Bitosan jó volt együtt is, pedig én csak külön szeretem.

Dikusz 2016.11.26. 15:09:27

@látjátok feleim szümtükkel: Nem is állítottam azt, hogy az én ízlésem az egyedüli jó. Tudom jól, hogy amit én szeretek, azt másvalaki biztos meg sem kóstolja. De sztrapacskát pörkölttel még tényleg nem ettem. Biztos vagyok benne, mindnyájan tudnánk másnak érdekes összeállításokat mondani. Pont a csilis csoki az, amit kóstoltam, kézműves csoki volt, nem ízlett. Az édes-, és az erős íz nekem nem jött be, ettől másnak még lehet a kedvence:)

Fenchurch68 2016.11.26. 17:59:29

@Dikusz: Sztrapacskát pörkölttel egy kifejezetten csülkös ételekre specializálódott helyen ettem először, ugyanott másik fajta szintén elég húzós kajának túrós csusza a körete. Otthon szerintem nem állnék neki direkt sztrapacskát főzni a pörkölthöz, csak hát volt már olyan hogy kétféle maradék lett összeborítva :) A sztrapacskán nem volt se pörc, se túró, se káposzta, az a kis krumplis ress állag adott egy pluszt a sima nokedli helyett. (És én is sima nokedli-hívő vagyok, de virágozzék minden virág!)

vörösbor(de)minőségi 2016.11.26. 19:39:30

nekem is picit sok a sztrapacska a pörkölthöz,de nagyon harmonikusan viselkednek-szó se róla.
amugy nem tartom nagyon kitekert dolognak mert semmi egyéb mint krumplival nehezített galuska...
tény,hogy egy könnyed galuskát nem tud letaszítani a trónról(szerintem)de nem is fintorog az emberfia ha ezzel kóstolja.
nem kell nagy levegőt venni hozzá,és más hitre térni:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.11.26. 20:33:26

nalam is szolo etel a sztrapacska, jo tejfolosenn sok szalonnaval kaposzta nelkul juhturoval
2 eve ettem otthon harcsapaprikast sztrapival, nem mondom, hogy rossz, emrt rossz etel nincs ha jol megfozik, maximum vann aki nem szereti, de nem voltam elragadtatva
a sztrapi hoz nekem nem kell semi
porkoltekhez meg nagyon regota kagylotesztat fozok ki es nemm cask lustasagbol, nekem bejon tesztaval

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.11.27. 22:58:24

@vörösbor(de)minőségi: Szlovákiában természetes velejárója a pörköltnek :)
Ha már tészta és túró: Vargányás harcsapaprikás túrós csuszával!!! Imádom! (Ezüstkanál étterem, M5 Lajosmizse)