Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint 2.600.000-an töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (7) A1 marinád (4) A1 szósz (3) áfonya (3) Aji Crystal (6) alaplé (67) alma (29) almaecet (15) almalé (2) almaszósz (3) Ancho Gigantea (8) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (7) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (34) babérlevél (35) bableves (3) bacon (34) Balaton (2) balzsamecet (13) bambuszrügy (2) banán (3) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (19) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (4) bazsalikom (48) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (12) bbq oldalas (3) BBQ szósz (6) Bechamel (2) bélszín (9) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (10) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) bl112 (2) bor (20) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (4) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (25) bőrősháj (2) bors (243) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) cajun (3) Cajun (3) cajun fűszerkeverék (15) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (3) cayenne bors (6) cékla (13) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (8) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (65) citromfű (12) citromhéj (28) citromlé (36) citromnád (12) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) Creole (2) creole (3) creole fűszerkeverék (5) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (50) csilipaprika (44) csilipaszta (25) csilipehely (4) csilipor (3) csiliszósz (4) csili krém (11) csillagánizs (3) csiperke (19) csipetke (13) csipsz (3) csirke (23) csirkealaplé (2) csirkeaprólék (2) csirkecomb (22) csirkecomb filé (8) csirkeláb (2) csirkemáj (9) csirkemell (17) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (11) csodahüttő (10) csokoládé (8) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (4) csontvelő (2) csuka (3) csülök (28) csusza (2) cukkíni (20) cukkini (10) cukor (119) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (2) curry (19) currypaszta (10) C vitamin (3) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (32) datolya (3) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (26) disznózsír (2) durbincs (2) ecet (20) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (50) ementáli (4) eper (5) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (9) fahéj (34) fánk (3) farhát (4) Farkas András (20) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (21) fehérbors (44) fehérhagyma (8) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebors (89) feles borsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (2) fogpiszkáló (2) fokhagyma (364) fokhagymapor (2) fokhagyma granulátum (10) füge (4) füst (8) füstölény (4) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (2) füstölt kolbász (12) füstölt oldalas (5) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (3) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (7) galambbegy saláta (4) galangal (5) galuska (4) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (7) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (44) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (62) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (6) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (4) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (73) gyömbér (100) gyöngytyúk (2) habanero (7) habarás (2) habcsók (2) hagyma (270) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (16) halványító zeller (3) hamburger (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hátszín (13) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (4) Hoisin szósz (2) homár (3) húsgombóc (3) húslé (3) húsleves (15) húsos csont (2) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (20) jalapeno (22) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (4) jégcsapretek (2) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (7) kacsaháj (5) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (4) kacsaszárnytő (2) kacsazsír (36) kacsazsir (3) kacsazúza (3) kacsazuza (2) kaffir lime levél (5) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (70) kakukkfű (37) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (9) kápia (26) kapor (32) kapormag (7) káposzta (14) kapri (4) kapribogyó (14) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (23) karalábé (25) karamell (3) kárász (6) kardamom (21) karfiol (21) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (3) kecskesajt (2) kecskeszarv (3) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (5) kelkáposzta (17) keményítő (8) kemény sajt (2) kenyér (24) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (9) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (4) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (2) kocsonya (3) kocsonyahús (3) koktélparadicsom (2) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (10) kolbász (23) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (12) kömény (66) köménymag (12) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (24) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (15) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (133) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (16) kukoricadara (7) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (16) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (14) lamb (2) langalló (2) lángolt kolbász (2) lapcsánka (2) lapocka (10) laskagomba (9) lazac (9) lecsó (27) lecsókolbász (3) lecsópaprika (4) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (13) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (9) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (4) liba (2) libacomb (6) libaháj (5) libamáj (6) libaszárny (2) libazsír (17) lilahagyma (42) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (38) lime levél (6) liszt (94) Lucullus (6) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (24) majoranna (75) mák (11) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (10) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (10) marhahús (6) marhalábszár (4) marhalapocka (3) marhanyak (12) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (20) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (46) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (63) mustármag (19) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (8) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (5) olaj (13) olajbogyó (6) oldalas (31) oliva (19) olívabogyó (3) olivaolaj (110) olívaolaj (7) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (5) oregano (46) öregtészta (2) őrölt kömény (4) őszibarack (2) osztrigaszósz (8) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (18) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (30) paprikacsuma (25) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (117) paradicsomlé (24) paradicsompüré (26) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (4) paraj (5) parázskrumpli (2) parmezán (29) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (12) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (10) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (129) petrezselyemgyökér (17) petrezselyem levél (37) pirítós (3) pirospaprika (68) piros jalapeno (2) piskóta (8) pisztráng (4) pite (7) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (7) póréhagyma (23) pörkölt (10) portobello (4) prézli (31) pritamin (4) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (9) repceolaj (2) retek (5) réteslap (3) rétesliszt (12) ricotta (3) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (37) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (4) rizstészta (2) rókagomba (5) római kömény (39) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (62) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (46) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (43) salsa (3) San Marzano (4) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (134) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (10) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (2) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (20) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (5) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (10) snidling (19) (234) sodó (3) sólet (2) sonka (17) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (35) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (16) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (27) spenót (39) Spicy Fiesta (8) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (56) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (3) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (21) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfűbors (5) szegfübors (30) szegfűgomba (4) szegfűszeg (6) szegfüszeg (8) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (54) szerecsendióvirág (41) szezámmag (10) szezámolaj (7) szibériai saláta (3) szilva (8) szilvalekvár (6) szilva eltevés (2) szinesbors (5) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szódavíz (2) szójaszósz (31) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (7) taco (2) tamarind (2) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (10) tarja (18) tarka répa (2) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (3) tbone (2) tej (77) tejfel (56) tejföl (76) tejszín (81) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (2) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (5) tócsni (2) tofu (2) tojás (185) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (8) tök (7) tokaszalonna (2) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (5) trappista (8) tüdő (2) túró (29) túrógombóc (4) TV paprika (6) tyúk (3) uborka (21) újhagyma (40) újkrumpli (14) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (195) Váncsa (2) vanília (23) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (14) vargánya (15) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (8) vereshagyma (3) virsli (7) víz (14) vörösbor (17) vöröshagyma (107) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (21) yuba (2) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (48) zellergumó (33) zellerlevél (28) zellerszár (26) zöldbab (13) zöldbableves (2) zöldbors (3) zöldborsó (36) zöldpaprika (66) zöldség (3) zsálya (37) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (8) zserbó (2) zsír (54) zsíroskenyér (2) zuza (2) zúza (5) Címkefelhő

Ecetes jalapeño és egy házi "Édes András" csiliből

2016.10.15. 07:00 Andrass9

Nem akarok két bõrt lenyúzni egy napi munkámról, ezért egyben posztolom az egyszerre leszedett csilik feldolgozását. A jalapeño paprikát csodás vastag húsa és egyenlõtlen érési ideje miatt gyakran teszik el ecetes lében, amit azután tacora vagy egyéb mexikói ételekre tesznek kvázi savanyúságként.

10.jpg

Bár nem a legcsípõsebb csili a porondon, jobban járunk, ha kesztyûs kézzel dolgozzuk fel (fájó tapasztalatból mondom :).

A paprikaszezon végefelé már nem sok esély van a csilik beérésének, ezért a jalapeñoval egyidõben leszedtem a poblano típusú paprikákat is. Ezek nem nagyon csípnek, nagy részüket tölteni való paprikának használják Mexikóban, vagy megszárítják, és a soványabb évszakokban forró vízzel rehidratálva használják szószokhoz. Én általában szívesebben teszem el eleve szósz formájában - kevesebb helyet foglal.

A jalapeñot beáztattam, majd jól lemosva szétválogattam. A ducibbakat félretettem a fiaméknak: süssenek belõle töltött-rántott jalapeñot (jalapeño popper), a piciket meg megszurkálva kisüvegbe tettem egészben. A többihez összeszedtem a fûszereket is:

  • 2,5 kg jalapeño paprika
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 fej ezüsthagyma
  • 3 duci girizd fokhagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 3 ek só
  • 3+2 ek cukor
  • 125ml 20%-os ecet
  • 1,5l víz
  • egy marék koriandermag
  • egy marék mustármag
  • egy marék feketebors
11.jpg 12.jpg

A fûszereket egy 2 literes jénaiba szórtam, felöntöttem a vízzel és feltettem fõni. Az ecetet majd a végén adom hozzá.

13.jpg

A sárgarépát julienre vágtam de legalábbis megpróbáltam 2x2mm-es hasábokat alkotni belõlük. A hagymákat vékony laskára szeleteltem, a jalapeñot kimagoztam, majd szintén vékony csíkokra vágtam.

14.jpg 16.jpg 17.jpg 18.jpg

A hagymákat és a répát egy csepp ecettel és sóval összeráztam, majd arra rakosgattam vágás közben a felszeletelt jalapeñot. A sok paprika kimagozása és felvágása eltartott egy darabig és persze eközben a telefont is fel kellett kapkodnom ...

19.jpg

Azért két óra alatt végeztem vele. Jól összekevertem a hagymákkal, répákkal és szép színes egyveleget haptam.

20.jpg

Bármennyire sok volt a paprika, a magozás után felszeletelve meglepõen kevés üvegbe sikerült belegyömöszölnöm.

21.jpg

A felöntõlébe beleöntöttem az ecetet, kóstoltuk és feleségem véleménye szerint további 2 ek cukrot kellett beletennem. Remélem nem fog megforrni! Azért biztonság okából a mikróban kupakostól felforraltam, hogy csíramentesítsem.

22.jpg

A forralás ugyan elsimította a színkavalkádot, de azért biztos finom lesz (nem kóstoltam, mert nem maradt ki az üvegekbõl).

23.jpg

Az "Édes András" csilikrém

 

Az õszi leletmentésbõl sikerült vagy 3 kilónyi - fõleg poblano típusú - paprikát is felszedni. Akadt közte pár csõ csípõsebb is, de az majd elvész az édespaprikák közt. Összeszedtem hozzá mindent:

  • 3 kiló csilipaprika
  • 2 lilahagyma
  • 6 sonkahagyma
  • 2 girizd fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • 2 dl olivaolaj
  • 5 dkg só
24.jpg 25.jpg

Elõször a hagymákat daráltam le, majd az olajban feltettem dinsztelni, míg a paprikákat csumázom.

26.jpg 27.jpg

Innentõl már nem nagyon volt kedvem fényképezni, amihez minden alkalommal le kell venni a kesztyût, ezért csak a ledarált és felfõzött paprikakrémet örökítettem meg. Persze előtte a paprikákat kicsumáztam, mert rengeteg mag van bennük. Az ugyan jóízű, de nem annyira, hogy érdemes legyen elszinezni a krémet a pépesítéskor. A daráló meg tette a dolgát. Puhára főztem, majd botmixerrel krémesítettem a paprikát.

28.jpg

Kicsi, 130 ml-es tormás üvegekbe töltöttem. A tiszta üvegeket a sütõben felforrósítottam (miután 75C fokon elmosta a mosogatógép), és mindig csak hármasával vettem ki, ahogy töltöttem. Megtöltés és kupak megszorítás után pedig visszahelyeztem a sütõbe, és 95C fokosra felforrósítottam. Ez biztosítottam a sterilizálását a krémnek.

29.jpg

Már csak az üvegek cimkézése volt hátra.

30.jpg

A vártnál csípõsebb lett, nem nevezném már édes paprikának, de azért kenyérre kenve nyugodtan falatoztam belõle.

16 komment

Címkék: paradicsom fokhagyma bors mustármag sárgarépa ecet lilahagyma olivaolaj jalapeno koriandermag sonkahagyma ezüsthagyma jalapeño

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr1611806573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2016.10.15. 11:50:51

Ilyen szép képet régen tettél közzé, mint ez a paprikacsalamádé.:D

Szerintem az ilyen savanyúságot jobb hideg felöntőlével készíteni, mert a zöldségek színe jobban megmarad. A levet kell felfőzni, és a végén beletenni az ecetet, majd amikor kihül, akkor kell az üvegekbe tölteni ( az ilyen lé nagyon ritkán forr fel ). Ezt nem kell mikrózni. A szín megtartásában egy kevéske citromsav is segít.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.10.15. 13:53:25

@látjátok feleim szümtükkel: A hideg felöntőlével nekem majd minden alkalommal megforrt a paprika, csak NaBe-vel tudtam megakadályozni.
Kár, hogy a citromsav nem jutott eszembe!

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.10.15. 17:38:05

Köszönök szépen!
Ez a vegyes felvágott érdekes, jövőre kipróbálom. Nálam sajna elég kevés jalapeno lett idén, hiányzott pár eső augusztus végéről meg szeptemberről. A többivel együtt azért lett 26 üveg.
Ma elkészültek a gödrök a fáknak, sajnos az egyik elég sekélyen lesz, fogtunk egy sziklapadot. Ha minden jól megy, szerdán megyünk a csemetékért. Nálam is készült ma pár üveg édes Waka, kápia és fűszerpaprika sóval. Sajnos az utóbbi csípős volt ki kellett magozni, meg az ereket is nagyjából kivágtam. El is ment fele a fél délután. Holnap még összedobok egy adag édes csiliszószt, aztán részemről vége a paprikaszezonnak, nekilátok a céklának. :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.10.15. 21:11:59

@Waka: A vegyesben azért arányait tekintve a hagymák csak mutatóban voltam. Főleg a paprika dominál.
Még lábon van legalább a fele a csilimnek, nem győzöm a feldolgozást. 9 tő thai bird eye (150k SHU), de olyan picike, hogy győzzem leszedni. Van viszont 2 teljes sor Habanero - na abból lesz valami méreg. A Carolina Reaperen csak pár szep van, viszont rengeteg virág. Tűnődöm, hogy behozzam-e télire a keltetőbe :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.10.16. 00:08:23

@Waka: Szerencsére már nem emlékszem, hogy jártak tavaly :)

Boar... 2016.10.16. 13:25:37

Nem hátrány, ha jalapenozás közben nem kell kimenni pisilni... :-)

Fenchurch68 2016.10.16. 14:02:50

@Boar...: Ezt nem is értem. Nekem csak kakiláskor fogott lángot a papír.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.10.16. 14:42:20

Köszönök szépen!
@Andrass9: Hát, elég szerencsétlenül.
@Boar...: Kesztyű kötelező. Én tegnap fűszerpaprikát magoztam kesztyű nélkül, még most is ég a kezem.
@Fenchurch68: Nedves törlő a szezon legjobb befektetése. :D
Dunsztban a szószok és a krémek, megyek, szedek egy kis céklát.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.10.16. 15:50:16

nekem is mozgalmas 7 vegem volt
penteken egy tranceformation bulin meloztam
hat eszemeletlen 7 oran keresztul ugyanolyan zenere ugyanugy tancolnak
fele be volt baszva, masikfele drog alatt, tobbek kozosen egyutt
hat ilyen rendezvenyen sem voltam meg, de nem is leszek
tegnap Styx concert volt a Cherokee-I kaszinoban
ezt a bandat nem ismertem, ezek normalis, de semi kulonleges rockot jatszottak
de ez a 10 ora elozene 2 nap alatt kimeritett
/karpotol, hogy jo penz let belole es holnap hazkulcsatvetel reggel 10-kor:)/

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.10.16. 20:05:22

@hagyma: :) A Styx olyan lötyögős zene. Az embert azt hinné a név után, hogy valami progresszív.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.10.16. 22:00:26

@hagyma: Délutánra meg kifested a konyhát! :)))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.10.17. 13:55:25

@Waka: hat azer tobb mint lotyogos, de popularis rock ketsegtelenul
@Andrass9: rosszabb, Maryvel megyunk vasarolni / hutto,villanytuzhely, mosogatogep egyelore, azutan jonnek a kerti cuccok es festesek, facsemete/

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.10.17. 14:22:13

@hagyma: Ajvé!!!! Az sokáig fog tartani!
A nagyjánnyal közel két hétig jártuk a boltokat tűzhely, hüttő, mosogatógép, mikro ügyben. Végülis megérte, mert sokat spóroltunk, pedig azt vettük, amit az elején is akartunk.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.10.17. 14:35:48

@Andrass9: en mar azert nezelodtam, lehet mar ma delutan megvesszuk
2 het mulva mar ott lakunk, annyi idonk nincs
na lassan indulunk is az ugyvedhez azutan haz, azutan Lowe's, home depot stb.