Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint 2.600.000-an töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: @Cpt. Flint: "...remélem, hogy van, aki elgondolkozott a tanácsaimon, a posztoló meg valszleg időv... (2019.06.25. 14:09) Fűszeres marharagu
  • kobold63: @Kumari aki Nilüfer: A rizs sok egyéb finomságot elbír, a különböző zöldségek lazítják és más ízt ... (2019.06.25. 09:55) Gazdag krumplistészta
  • Andrass9: @kobold63: Na látod! Tudta Inyesmester, mit kell használni :) Valami PIROSAT ... (2019.06.20. 15:04) Repül a, repül a ...
  • Waka: @Andrass9: Tegnap délután 3,3 mm, azóta semmi. A föld még nem túl száraz, minden szépen nő, de jöh... (2019.06.18. 23:34) Árva krumpli, bébicékla
  • Andrass9: @kobold63: A füredi piacot mi is szeretjük, de mindig elmegyünk a Liliomkert piacra, Káptalantótib... (2019.06.18. 14:39) Tavaszi üde és édes zöldborsóleves

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (7) A1 marinád (4) A1 szósz (3) áfonya (3) Aji Crystal (5) alaplé (66) alma (29) almaecet (14) almalé (2) almaszósz (3) Ancho Gigantea (5) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (6) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (33) babérlevél (34) bableves (3) bacon (32) Balaton (2) balzsamecet (11) bambuszrügy (2) banán (3) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (3) barnacukor (19) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (3) bazsalikom (44) bazsalikomsó (7) BBQ (12) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (6) Bechamel (2) bélszín (9) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (8) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (4) bl112 (2) bor (20) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (4) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (23) bőrősháj (2) bors (226) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) cajun (3) Cajun (3) cajun fűszerkeverék (15) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (2) cayenne bors (6) cékla (12) cérnametélt (2) cheddar (8) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (63) citromfű (12) citromhéj (27) citromlé (35) citromnád (11) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) creole (3) Creole (2) creole fűszerkeverék (5) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (47) csilipaprika (42) csilipaszta (24) csilipehely (4) csilipor (3) csiliszósz (3) csili krém (11) csillagánizs (2) csiperke (18) csipetke (13) csipsz (3) csirke (23) csirkeaprólék (2) csirkecomb (21) csirkecomb filé (6) csirkemáj (8) csirkemell (16) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (10) csodahüttő (10) csokoládé (7) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (3) csontvelő (2) csuka (3) csülök (27) csusza (2) cukkini (9) cukkíni (16) cukor (111) cukorborsó (7) cukorszirup (2) cumin (2) curry (19) currypaszta (10) C vitamin (3) dagadó (6) dara (4) daragaluska (2) darálthús (31) datolya (3) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (26) disznózsír (2) ecet (17) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (49) ementáli (4) eper (4) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (6) fácán (2) fafülgomba (9) fahéj (33) fánk (3) farhát (4) Farkas András (19) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (20) fehérbors (44) fehérhagyma (7) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (3) feketebors (87) feles borsó (2) fenyőmag (4) feta (6) filé (2) fogpiszkáló (2) fokhagyma (346) fokhagymapor (2) fokhagyma granulátum (10) füge (4) füst (8) füstölény (4) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (2) füstölt kolbász (12) füstölt oldalas (4) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (3) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (6) galambbegy saláta (4) galangal (5) galuska (4) garam masala (4) garnéla (11) garnélarák (7) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghi (3) ghí (34) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (60) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (3) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (6) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (3) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (71) gyömbér (97) gyöngytyúk (2) habanero (6) habarás (2) habcsók (2) hagyma (261) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (16) halványító zeller (3) hamburger (4) harangpaprika (2) harcsa (6) hátszín (12) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (4) homár (3) húsgombóc (2) húslé (3) húsleves (15) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (20) jalapeño (17) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (4) jégcsapretek (2) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (7) kacsaháj (4) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (3) kacsaszárnytő (2) kacsazsír (35) kacsazsir (2) kacsazúza (3) kaffir lime levél (4) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (64) kakukkfű (35) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (7) kápia (25) kapor (31) kapormag (7) káposzta (13) kapri (4) kapribogyó (14) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (23) karalábé (23) karamell (3) kárász (6) kardamom (21) karfiol (20) kávé (2) kecsap (5) kecskesajt (2) kecskeszarv (2) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (5) kelkáposzta (17) keményítő (7) kemény sajt (2) kenyér (23) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (9) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (4) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (2) kocsonya (3) kocsonyahús (3) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (10) kolbász (23) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (12) kömény (64) köménymag (11) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (20) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (15) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (130) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kukorica (16) kukoricadara (5) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (14) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (14) lamb (2) langalló (2) lángolt kolbász (2) lapcsánka (2) lapocka (10) laskagomba (9) lazac (9) lecsó (26) lecsókolbász (3) lecsópaprika (3) lekvár (10) lemezes túró (2) lencse (13) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (8) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (3) liba (2) libacomb (6) libaháj (5) libamáj (5) libaszárny (2) libazsír (16) lilahagyma (33) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (37) lime levél (6) liszt (88) Lucullus (5) lucullus (3) lúdgége (2) Maasdamer (5) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (23) majoranna (71) mák (10) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (10) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (9) marhahús (6) marhalábszár (3) marhalapocka (3) marhanyak (12) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (20) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (45) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (62) mustármag (17) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (6) nacho (2) nagykocka (3) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (3) olaj (12) olajbogyó (6) oldalas (31) olíva (2) oliva (17) olívabogyó (3) olivaolaj (100) olívaolaj (7) orda (2) ördögszekér (5) oregano (43) oregánó (4) öregtészta (2) őrölt kömény (4) őszibarack (2) osztrigaszósz (7) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (16) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (30) paprikacsuma (24) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (115) paradicsomlé (23) paradicsompüré (25) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (4) paraj (5) parmezán (28) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (11) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (9) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (121) petrezselyemgyökér (17) petrezselyem levél (34) pirítós (3) pirospaprika (63) piskóta (8) pisztráng (4) pite (5) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (7) póréhagyma (23) pörkölt (10) portobello (4) prézli (29) pritamin (3) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (8) retek (5) réteslap (2) rétesliszt (11) ricotta (3) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (35) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (4) rizstészta (2) rókagomba (3) római kömény (35) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (58) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (43) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (41) salsa (3) San Marzano (2) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (128) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (9) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (3) sertésköröm (3) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (19) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (4) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (9) snidling (19) (209) sodó (3) sólet (2) sonka (17) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (35) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (15) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (27) spenót (38) Spicy Fiesta (7) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (55) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (3) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (21) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfűbors (5) szegfübors (30) szegfűgomba (4) szegfüszeg (6) szegfűszeg (6) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (53) szerecsendióvirág (40) szezámmag (10) szezámolaj (7) szibériai saláta (3) szilva (7) szilvalekvár (5) szilva eltevés (2) szinesbors (3) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szódavíz (2) szójaszósz (27) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (7) taco (2) tamarind (2) tárcsa (3) tarhonya (9) tarja (18) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (3) tbone (2) tej (75) tejfel (50) tejföl (73) tejszín (77) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (2) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (9) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (5) tócsni (2) tofu (2) tojás (178) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (8) tök (6) tokaszalonna (2) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (5) trappista (7) tüdő (2) túró (26) túrógombóc (4) TV paprika (5) tyúk (3) uborka (21) újhagyma (39) újkrumpli (13) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (188) Váncsa (2) vanília (22) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (12) vargánya (14) Varga Zsuzsi (3) vegeta (2) velő (5) velőscsont (8) vereshagyma (3) virsli (7) víz (14) vörösbor (14) vöröshagyma (103) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (20) yuba (2) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (47) zellergumó (31) zellerlevél (28) zellerszár (25) zöldbab (12) zöldbableves (2) zöldbors (3) zöldborsó (35) zöldpaprika (64) zöldség (3) zsálya (36) zselatin (5) zsemle (11) zsemlemorzsa (5) zserbó (2) zsír (51) zsíroskenyér (2) zuza (2) zúza (4) Címkefelhő

Paradicsomos betüleves

2016.09.29. 07:00 Andrass9

Eredetileg paradicsomlevesnek indult, de mintha egy kicsit elmértem volna benne a betütésztát :)

22.jpg

Biztos az ékezeteket próbáltam megtalálni az üvegben ...

Mivel egyrészt rég ettünk paradicsomlevest, másrészt szükség van a kisüvegekre, ezért az alábbiakból fõztem:

  • 5x80 grammos paradicsompüré
  • 1 fej hagyma
  • 1 nagy zellerlevél
  • 1 közepes paradicsom
  • 1 paprikacsuma
  • olivaolaj
  • õrölt bors
  • betütészta
  • petrezselyem, újhagyma további levesbetétnek

10.jpg

Az apróra vágott hagymát kis oliván megdinszteltem.

11.jpg

Kibontottam a pürés üvegcséket és egy szem paradicsomot megpirítottam a gáz felett.

12.jpg

A pirított paradicsomról könnyen lejön a héja. Fel is aprítottam, majd a hagymához adtam. Kb 10 perc alatt megpuhult, amikor belekanalaztam a paradicsompüréket.

13.jpg 14.jpg 15.jpg 16.jpg

Felöntöttem a levest 2 liter vízzel, és beletettem a zellerlevelet, meg a paprikacsumát. Még így is elég sûrû volt, de több víz nem fért a lábasba. Tekertem bele sok borsot, adtam hozzá sót izlés szerint.

18.jpg

Amig rotyogott, felaprítottam a petrezselymet, újhagymát és félretettem.

19.jpg

A leves kiforrt, beleszórtam hát több evõkanálnyi betütésztát. Soha nem tudom megbecsülni, mekkorára dagad, de mindig több lesz, mint szeretném ...

20.jpg

Kitálaltam magamnak

21.jpg

De egy kicsit üresnek itéltem, adtam hát hozzá a zöldekbõl is bõven. Még a kanálban is mindenhol betûk voltak, ezért is neveztem betülevesnek.

23.jpg

Finom dolog a paradicsomleves, a betüleves se lett rossz :)

36 komment

Címkék: hagyma paradicsom bors olivaolaj újhagyma paradicsompüré petrezselyem zellerlevél betütészta paprikacsuma

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr3511738551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

turósmácsik 2016.09.29. 07:06:16

Mi már leszoktunk a betűtésztáról, mert hasonlóan főzött sós jellegű leveskébe még kerül oreganó, vagy bazsalikom.lehetőleg friss, és akkor reszelt sajttal, vagy sajttallérral szeretjük. Esetleg sonkakockával, ha elengedem a kezem.

Tetszik ez a sok zöld hozzá!

Fenchurch68 2016.09.29. 08:52:25

Ott van a számban az íze, pedig sose voltam napközis :)

Sajnos az ember nem eszi a paradicsomlevest, és annyira kevéssé válogatós, hogy azt az egy-két dolgot, amit nem szeret, sosem főzöm. Egyszer próbálkoztam "minestronéval" - tudom, a sok zöldséges, paradicsomos, parmezános levesenek, ami nálunk ez alatt a név alatt fut, semmi köze az igazihoz -, megette éppen, de nem nagy lelkesedéssel. Múltkor egy nem is messzi kis cébéában láttam rovásírásos betűtésztát, akkor nem vettem, azóta sincs, pedig mekkora poén lenne.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.09.29. 10:24:53

@Fenchurch68: Pedig az milyen kúl volna :) Én lábrázást kapok ettől a rovásírás mániától...

látjátok feleim szümtükkel 2016.09.29. 12:46:25

@Andrass9:

Áhá, szóval te voltál az aki a múltokriban ment előttem az utcán, és folyton rázta a lábát? Nem tudtam mi a baja;Đ

Vaczak2 2016.09.29. 18:55:44

Paradicsomlevest csak házi befőzésű paradicsomléből (amíg megtehetem) rengeteg szárzellerrel (amit a végén elturmixolok) és reszelt parmezánnal készítünk. Betű(és egyéb)tészta a kerületben nincs.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.09.29. 19:37:51

@Vaczak2: Alapban én is paradicsomból készítem, de van, amikor azonnal kell :)
blogkocsma.blog.hu/2015/01/08/paradicsomleves_sajat_paradicsombol_szuletesnapra
Bár már abba is került betütészta ...

Fenchurch68 2016.09.29. 20:30:55

@Andrass9: Ezt a piciüveges parapürét én anno azért kezdtem el venni, mert kellett húsz darab pici aranykoronás zöld békát csinálnom süthető gyurmából, és ez volt a megfelelő terrárium.

Aztán rájöttem, hogy ami benne van, az jó.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.09.29. 20:42:57

@Fenchurch68: :) Jó ötlet! A kicsilyány csinált sok sült gyurmát: www.andras.net/dollhouse.html .
Engem nem zavarna az se, ha nem jó a tartalma, annyira olcsó.
Most a helyi CBA-ban áraztak le 99Ft-ra Koch tormákat. Isteni 130ml-es üvegcse, közepesen vacak torma (holnapig érvényes a szavatossága). 72 ilyennel, meg 120 további paradicsomos üvegcsével talán elbiciklizem idén a csilikkel.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.09.29. 20:44:40

@Fenchurch68: Ja, és ami benne van, azt 370-es üvegekbe töltöm (olcsóbb, mint a kisüveg :), kidunsztolom, és elajándékozom, amitnem eszünk meg. 120 ilyen üveg az már 10 kiló paradicsompüré!!!

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.09.29. 21:31:54

Köszönök szépen.
Én még a büdös életbe' nem főztem paradicsomlevest. A csumiban ettem, szerettem is, de itthon valahogy nem volt rá kereslet. Paradicsom ivólé főtt nyakló nélkül - sóval-borssal, zellerrel -, el is fogyott mind, főzöm a natúrt zöldséglevesbe nyakló nélkül, de a paradicsomleves valahogy kimaradt.
@Andrass9: Kistesónak a következő házi feladat: Kínai betűtésztát hozni. A dialektuson még töröm a fejem, de azért jó lenne valami szórványnyelv.

vörösbor(de)minőségi 2016.09.29. 21:34:55

inkább azt mondjátok meg,hogy miért nem lehet glicerint vennem a patikában.komolyan mondom ész megáll néha.na jó nem néha,hanem gyakran.most ez a legújabb -
ebben a szép iőben akarnám az autóajtó gumikédert lekenni.erre tessék-nem adnak.

igy lesz egy hatalmas nagy húsleves az autóápolásból.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.09.29. 21:59:18

@vörösbor(de)minőségi: Ne mond már, hogy nem tudod: egy kis kénsav és máris van nitroglicerined! Emlékszem, a suliban felrobbantottam vele a kémiai szertárt ...
Jön a hideg idő, ha érdekel pár tő IGAZÁN csípős csili, akkor jelkezz - akár a hétvégén is!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.09.29. 22:39:23

@Andrass9: Helyesbítek: salétromsavval kell keverni. (meg kovával, ahogy a dal is mondja :)

A fickó 2016.09.29. 23:04:17

@Andrass9: Helyesbítek: nitrálósav kell hozzá. :) A kovafölddel meg már dinamit lesz. :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.09.29. 23:10:58

@A fickó: Szándékosan nem írtam le a tényleges készítési folyamatot. Muszáj volt neked beírni?
A Nobel Alfréd glicerines dalra te nem is emlékezhetsz ...

látjátok feleim szümtükkel 2016.09.30. 07:53:43

@A fickó:

Túrót nitráló akármi. Pléhpofa kell ahhoz. Andrass9 tudja.

Szerintem a ricinust találta fel úgy, lábvizet kevert kovával, rettenetes pléhpofával. Nos, ha a lábvíz kovával nem hat úgy, mint a ricinus, akkor már csak egy jó kis romlott paradicsomleves segíthet.

Fenchurch68 2016.09.30. 08:57:14

@vörösbor(de)minőségi: Én két hete vettem, annyi, hogy a patikus néni rákérdezett, mihez kell. Mondtam, hogy nem dinamit lesz, hanem szülinapi csillámpónis "hógömb" :) Tisztességes buborékfújó folyadékba is elengedhetetlen... Bár itt mindent kiadnak, ésszerű keretek között, múltkor az aszkorbinsavért kicsit kuncsorogni kellett, de végül kaptam.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.09.30. 18:17:51

en mindig azt hittem mindenevo vagyok, de mostanaban -nekem nemszeretem kajakat csinaltok -
en szerettem a napkozis parilevest, de mar evek ota inkabb kihagyom
de ugy altalaban nagyon ritkan eszek levest
a salata atvette a szerepet

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.09.30. 18:34:09

@Fenchurch68: Ilyen hógömböt a kicsilyány is gyártott többet, neki is adtak hozzá glicerint.
Nekem az aszkorbinsavat (5 dekát) szó nélkül adott a patikus, de a sebbenzinért kunyerálni kellett :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.09.30. 18:36:01

@hagyma: Vannak elvetemültek, akik képesek paradicsomos káposztát is posztolni :)
Majd lesz finomabb kaja is, csak Waka teljesen el van havazva, én szintúgy. Most éppen a Dortmund-Koblenz közti hidat kell az A1-es autópályán megmentenünk az összeomlástól ...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.09.30. 19:04:51

@Andrass9: nem azt vitattam, hogy nem finomak
cask nalam nincs a menuben
a paradicsomoskaposztat megennem, de itt meg nemigen lattam etlapon
fozni meg azert nem fogok

az egy jo hosszu hid lehet Dortmund es Koblenz kozott

gyerekkoromba bementem a patikaba es valami 2 forintert adtak /gyereknek/ sebbenzint
azutan lementunk az eger patakhoz raontottuk a vizre es meggyujtottuk
es uszott le a lang
de Kruppa Tibi hasznalta akkor is mikor felboncolta a megdoglott aranyhorcsoget
'70 korul mindenkinek volt aranyhorcsoge vagy tengerimalaca

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.09.30. 19:22:19

@hagyma: Jogos, de ezeket az utirányokat adják meg a híd két végén. A híd amúgy Köln és Leverkusen között van a Rajna felett.

vörösbor(de)minőségi 2016.09.30. 23:13:02

@Fenchurch68: válaszodból feltételezem,hogy nem a bűnös városban történhetett ez.
nem nagy gond csak mérgesitő és felesleges.nem ingyen cucc ez-igy aztán azt gondolom erről,hogy ez esetben is ló túloldalára átesés kérem tisztelettel...:))

vörösbor(de)minőségi 2016.09.30. 23:14:49

@Andrass9: igazán csipős? akkor igazán jelentkezem :DDDD

A fickó 2016.10.01. 00:08:14

@Andrass9: Muszáj, szakmai ártalom. :D

A fickó 2016.10.01. 00:12:51

@Fenchurch68: Én a negyedkilós Naturganik aszkorbinsavat veszem. Bio boltokban kapható. :)

Fenchurch68 2016.10.01. 18:06:38

@vörösbor(de)minőségi: Speciel még a bűnös városban is van olyan patika, anyámék környékén, ahol ismerősnek kiadnak bármit.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.10.01. 19:47:01

@Fenchurch68: Szerintem teljesen normális, hogy elfogadható mennyiséget kiadnak. Negyed kiló az én véleményem szerint messze a normális adag felett van. Fizesse a pluszt aki annyit kér (szerintem) ...

A fickó 2016.10.01. 20:42:18

@Andrass9: Csak mert figyeltem kémia órán? :D

vörösbor(de)minőségi 2016.10.01. 22:01:20

@Fenchurch68: ááá értem.akkor itt a password az "ismerős"...

megpróbálom akkor oly módon,hogy minden nap 2ccer beköszönök patikába.majd 3hét mulva be is megyek és már mint régi jó ismerős-:)))) előadom a kérésemet.

vörösbor(de)minőségi 2016.10.01. 22:03:27

@Andrass9: igenis értettem-amint hazaértem azonnal jelentkezem.addig is nagy köszönet,hogy gondoltál rám kapszaicin vonalon.