Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint 2.600.000-an töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: @Cpt. Flint: "...remélem, hogy van, aki elgondolkozott a tanácsaimon, a posztoló meg valszleg időv... (2019.06.25. 14:09) Fűszeres marharagu
  • kobold63: @Kumari aki Nilüfer: A rizs sok egyéb finomságot elbír, a különböző zöldségek lazítják és más ízt ... (2019.06.25. 09:55) Gazdag krumplistészta
  • Andrass9: @kobold63: Na látod! Tudta Inyesmester, mit kell használni :) Valami PIROSAT ... (2019.06.20. 15:04) Repül a, repül a ...
  • Waka: @Andrass9: Tegnap délután 3,3 mm, azóta semmi. A föld még nem túl száraz, minden szépen nő, de jöh... (2019.06.18. 23:34) Árva krumpli, bébicékla
  • Andrass9: @kobold63: A füredi piacot mi is szeretjük, de mindig elmegyünk a Liliomkert piacra, Káptalantótib... (2019.06.18. 14:39) Tavaszi üde és édes zöldborsóleves

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (7) A1 marinád (4) A1 szósz (3) áfonya (3) Aji Crystal (5) alaplé (66) alma (29) almaecet (14) almalé (2) almaszósz (3) Ancho Gigantea (5) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (6) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (33) babérlevél (34) bableves (3) bacon (32) Balaton (2) balzsamecet (11) bambuszrügy (2) banán (3) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (3) barnacukor (19) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (3) bazsalikom (44) bazsalikomsó (7) BBQ (12) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (6) Bechamel (2) bélszín (9) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (8) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (4) bl112 (2) bor (20) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (4) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (23) bőrősháj (2) bors (226) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) cajun (3) Cajun (3) cajun fűszerkeverék (15) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (2) cayenne bors (6) cékla (12) cérnametélt (2) cheddar (8) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (63) citromfű (12) citromhéj (27) citromlé (35) citromnád (11) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) creole (3) Creole (2) creole fűszerkeverék (5) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (47) csilipaprika (42) csilipaszta (24) csilipehely (4) csilipor (3) csiliszósz (3) csili krém (11) csillagánizs (2) csiperke (18) csipetke (13) csipsz (3) csirke (23) csirkeaprólék (2) csirkecomb (21) csirkecomb filé (6) csirkemáj (8) csirkemell (16) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (10) csodahüttő (10) csokoládé (7) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (3) csontvelő (2) csuka (3) csülök (27) csusza (2) cukkini (9) cukkíni (16) cukor (111) cukorborsó (7) cukorszirup (2) cumin (2) curry (19) currypaszta (10) C vitamin (3) dagadó (6) dara (4) daragaluska (2) darálthús (31) datolya (3) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (26) disznózsír (2) ecet (17) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (49) ementáli (4) eper (4) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (6) fácán (2) fafülgomba (9) fahéj (33) fánk (3) farhát (4) Farkas András (19) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (20) fehérbors (44) fehérhagyma (7) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (3) feketebors (87) feles borsó (2) fenyőmag (4) feta (6) filé (2) fogpiszkáló (2) fokhagyma (346) fokhagymapor (2) fokhagyma granulátum (10) füge (4) füst (8) füstölény (4) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (2) füstölt kolbász (12) füstölt oldalas (4) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (3) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (6) galambbegy saláta (4) galangal (5) galuska (4) garam masala (4) garnéla (11) garnélarák (7) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghi (3) ghí (34) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (60) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (3) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (6) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (3) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (71) gyömbér (97) gyöngytyúk (2) habanero (6) habarás (2) habcsók (2) hagyma (261) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (16) halványító zeller (3) hamburger (4) harangpaprika (2) harcsa (6) hátszín (12) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (4) homár (3) húsgombóc (2) húslé (3) húsleves (15) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (20) jalapeño (17) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (4) jégcsapretek (2) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (7) kacsaháj (4) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (3) kacsaszárnytő (2) kacsazsír (35) kacsazsir (2) kacsazúza (3) kaffir lime levél (4) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (64) kakukkfű (35) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (7) kápia (25) kapor (31) kapormag (7) káposzta (13) kapri (4) kapribogyó (14) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (23) karalábé (23) karamell (3) kárász (6) kardamom (21) karfiol (20) kávé (2) kecsap (5) kecskesajt (2) kecskeszarv (2) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (5) kelkáposzta (17) keményítő (7) kemény sajt (2) kenyér (23) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (9) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (4) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (2) kocsonya (3) kocsonyahús (3) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (10) kolbász (23) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (12) kömény (64) köménymag (11) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (20) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (15) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (130) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kukorica (16) kukoricadara (5) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (14) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (14) lamb (2) langalló (2) lángolt kolbász (2) lapcsánka (2) lapocka (10) laskagomba (9) lazac (9) lecsó (26) lecsókolbász (3) lecsópaprika (3) lekvár (10) lemezes túró (2) lencse (13) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (8) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (3) liba (2) libacomb (6) libaháj (5) libamáj (5) libaszárny (2) libazsír (16) lilahagyma (33) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (37) lime levél (6) liszt (88) Lucullus (5) lucullus (3) lúdgége (2) Maasdamer (5) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (23) majoranna (71) mák (10) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (10) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (9) marhahús (6) marhalábszár (3) marhalapocka (3) marhanyak (12) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (20) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (45) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (62) mustármag (17) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (6) nacho (2) nagykocka (3) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (3) olaj (12) olajbogyó (6) oldalas (31) olíva (2) oliva (17) olívabogyó (3) olivaolaj (100) olívaolaj (7) orda (2) ördögszekér (5) oregano (43) oregánó (4) öregtészta (2) őrölt kömény (4) őszibarack (2) osztrigaszósz (7) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (16) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (30) paprikacsuma (24) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (115) paradicsomlé (23) paradicsompüré (25) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (4) paraj (5) parmezán (28) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (11) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (9) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (121) petrezselyemgyökér (17) petrezselyem levél (34) pirítós (3) pirospaprika (63) piskóta (8) pisztráng (4) pite (5) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (7) póréhagyma (23) pörkölt (10) portobello (4) prézli (29) pritamin (3) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (8) retek (5) réteslap (2) rétesliszt (11) ricotta (3) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (35) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (4) rizstészta (2) rókagomba (3) római kömény (35) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (58) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (43) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (41) salsa (3) San Marzano (2) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (128) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (9) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (3) sertésköröm (3) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (19) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (4) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (9) snidling (19) (209) sodó (3) sólet (2) sonka (17) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (35) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (15) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (27) spenót (38) Spicy Fiesta (7) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (55) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (3) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (21) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfűbors (5) szegfübors (30) szegfűgomba (4) szegfüszeg (6) szegfűszeg (6) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (53) szerecsendióvirág (40) szezámmag (10) szezámolaj (7) szibériai saláta (3) szilva (7) szilvalekvár (5) szilva eltevés (2) szinesbors (3) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szódavíz (2) szójaszósz (27) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (7) taco (2) tamarind (2) tárcsa (3) tarhonya (9) tarja (18) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (3) tbone (2) tej (75) tejfel (50) tejföl (73) tejszín (77) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (2) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (9) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (5) tócsni (2) tofu (2) tojás (178) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (8) tök (6) tokaszalonna (2) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (5) trappista (7) tüdő (2) túró (26) túrógombóc (4) TV paprika (5) tyúk (3) uborka (21) újhagyma (39) újkrumpli (13) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (188) Váncsa (2) vanília (22) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (12) vargánya (14) Varga Zsuzsi (3) vegeta (2) velő (5) velőscsont (8) vereshagyma (3) virsli (7) víz (14) vörösbor (14) vöröshagyma (103) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (20) yuba (2) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (47) zellergumó (31) zellerlevél (28) zellerszár (25) zöldbab (12) zöldbableves (2) zöldbors (3) zöldborsó (35) zöldpaprika (64) zöldség (3) zsálya (36) zselatin (5) zsemle (11) zsemlemorzsa (5) zserbó (2) zsír (51) zsíroskenyér (2) zuza (2) zúza (4) Címkefelhő

Peposo - Nagyon borsos toszkán marhalábszár puliszkával

2016.09.23. 07:00 Andrass9

A nyáron ismét meglátogattuk az IlMercato-t Akarattyán. Ez talán a legjobb olasz étterem, amiben valaha voltam Magyarországon. Azt nem állítom, hogy olcsó, de a konyha, a sajtok, a sonkák feledhetetlenek.

36.jpg

Most a Peposora esett a választásom, mert imádom a feketeborsot, meg a puliszkát is (PC nevén polenta ...). Várni kellett rá rendesen, de azt nem hiszem, hogy frissen készült. Inkább a puliszka elkészülésére kellhetett várni.

Egy nagy tányéron szépen kiszúrt puliszkakorongok, valamint egy kislábasban a marharagu. Hát ilyen finomat igazán rég ettem! Azóta is piszkálta a csõrömet, hogy el kéne készíteni. Feleségem nem rajong a nagyon borsos ételekért, ezért ki kellett várnom, mikor utazik el. Persze akkor meg el kellett rakni egy nagy rakat csilipaprikát, de a húst már elõvettem. Ráadásul a csodahüttõ ismét a kedvemre volt: borjúlábszár 75 dkg egy adagban!

Azért hétfõn mégiscsak megfõztem, kevesebb borssal, hogy õ is egyen belõle. Legfeljebb nem eszik puliszkát ...

Hozzávalók:

  • 75 dkg marhalábszár (a borjú is finom, tanusíthatom)
  • 2 nagy fej vereshagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 3 szál szálzeller (nem volt, ezért vastag zellerszárt használtam)
  • 4 dl veresbor
  • 1 dl olivaolaj
  • 5 dkg vaj
  • 2 tk paradicsompüré
  • 1 szál kakukkfü
  • 1 szál rozmaring
  • 2 girizd fokhagyma
  • sok feketebors (eredetileg két marék borsszem, de én durvára töröttet használtam, 4 pupozott teáskanálnyit)
  • 5 dl alaplé (most az utolsó kakaslét használtam el)
  • 2/3 pohár kukoricadara (150g)

 

10.jpg

Felaprítottam a zöldségeket. Adtam hozzá egy pici zellert is, mert nem akartam több zellerlevelet letépni a kertben. A lábszárt feldaraboltam 3-4 cm-es kockákra (vagy ahogy sikerült). Természetesen az inakat is rajta hagytam, mert az adja az igazi szaftot. Megszórtam a töröttborssal, sóval és egy mikronnyi lisztel. Megforgattam és azt a felét is hasonló kezelésben részesítettem.

11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg

Felhevítettem a vajat és az olivát, majd a hús felét a lábaskába dobtam. Kavargattam, pirítgattam, majd tányérra szedtem. A másik felét is megpirítottam, és kivettem a tányérra.

15.jpg 16.jpg 18.jpg 17.jpg

Az összes zöldséget az vajas olivába borítottam, kicsit megsóztam, hogy levet eresszen, mert a lábas fenekérõl fel kell oldani az odapirult részeket. Alaposan összepároltam, míg összeesett az egész kicsire. Ezután visszatettem bele a húst, megrottyantottam, hogy levet eresszen, majd felöntöttem a vörösborral, hogy bőven ellepje.

19.jpg 20.jpg 24.jpg 25.jpg

Kimértem a kukoricadarát, aminek a háromszorosa lesz az alaplé, amiben megfõzöm. Az alaplékockára annyi vizet öntöttem, hogy éppen fél liter legyen (azért ez egy kicsit több, mint a háromszorosa :). A levet felforraltam, majd a kukoricát keverés közben beleöntöttem.

21.jpg 22.jpg 23.jpg 27.jpg

Egy tepsibe tapadásmentes fóliát tettem, ahova a megfõtt puliszkát elegyengettem és félretettem kihülni.

28.jpg 29.jpg

A húst kislángon 2,5 órán át rotyogtattam fedõ alatt. Ekkor belekanalaztam a kis paradicsompürét is, összekevertem, és vártam, hogy a feleségem hazajöjjön. Azért a gázt elzártam alatta :)

30.jpg

Addigra a puliszka is kihült. Egynéhány sütikiszúróval mindenféle formákat vágtam belõle. Egy serpenyõbe tettem egy kanál vajat, majd alaposan megpirítottam benne a figurák mindkét oldalát. Meg a maradékot is.

31.jpg 32.jpg 33.jpg 34.jpg

Kivételesen kék tányéron szervíroztam (NEM! Nem lila!), mert ahhoz jól passzol a sárga ...

35.jpg

Feleségem pedig tortillába csomagolva ette. Nem volt oly lelkes, mint én, de már ez is nagy eredmény!

Leírhatatlanul ízes volt a szaftja, puha a hús, kanállal vágható. Nekem nagyon izlett a megpirított puliszka is, szóval - bár az elkészítése eltart egy darabig - megéri a munkát!

Gluténérzékenyek kukoricaliszttel szórják meg a húst pirítás elõtt, de el is maradhat a szórás.

60 komment

Címkék: bor hagyma fokhagyma bors szárzeller vaj rozmaring sárgarépa puliszka alaplé olivaolaj marhalábszár kukoricadara paradicsompüré zellerszár kakukkfü

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr6411728789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.09.23. 10:54:33

Blogmotor monnyon le!!! Hétre volt időzítve, oszt mégsem jelent meg!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.09.23. 13:44:50

ez tulajdonkeppen vadas knedlivel?

2016.09.23. 13:50:01

@Andrass9: vártam is 7 órakor ...
Hát nem semmi ez a sütiformára igazított puliszka! :))) Még jó, hogy angyalkás, fenyőfás nincs belőle. :)
Magam részéről legutóbb őzgerinc formába öntöttem, nyomkodtam, majd kihűlve szeleteltem. Marhapofa mellé. De állítom, jobban esett a puliszka, szafttal, mint az a felkapott marhapofa.

látjátok feleim szümtükkel 2016.09.23. 13:55:59

Mi marha nélkül esszük a pusziszkát.:D

Viszont bánatomban, hogy nem jött elő a poszt 7-kor, sütöttem edébre tojásos habarékba megforgatott csirkemell csíkokat, a maradék habarékba pedig almaszeleteket mártogattam és a hús sütőolajában azt is megsütöttem, az lett a köret. Nagyon jó lett.

2016.09.23. 14:11:13

@látjátok feleim szümtükkel: én ha akarnám se tudnám marha nélkül enni, mert én mindig ott vagyok :)

látjátok feleim szümtükkel 2016.09.23. 14:23:53

A marharagu egyébként nagyon jónak tűnik. Friss, ropogós héjú kenyérrel is finom lehet.

Fenchurch68 2016.09.23. 15:55:22

Hát én a puliszkát csak úgy megfőzöm, és kanállal kiadagolom a tányérba, de ez tényleg cuki!

Mi meg lencsefőzeléket ettünk tükörtojással, aztán összevesztünk nyers kutyaetetés-témán, órák óta nem állunk szóba egymással. Pedig kávézni kéne, meg menni mamit látogatni kórházba.

Fenchurch68 2016.09.23. 15:55:47

Hát én a puliszkát csak úgy megfőzöm, és kanállal kiadagolom a tányérba, de ez tényleg cuki!

Mi meg lencsefőzeléket ettünk tükörtojással, aztán összevesztünk nyers kutyaetetés-témán, órák óta nem állunk szóba egymással. Pedig kávézni kéne, meg menni mamit látogatni kórházba.

Fenchurch68 2016.09.23. 15:57:25

(csak egyszer akartam, de elektromos főcsővezetéket cserélnek a házban, és emiatt mostanában sok projekt bedől.)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.09.23. 17:40:59

@hagyma: Nem, ez nem vadas. Nagyon kevés a zöldség benne vadasnak. A puliszka se knédli, mert kukoricadarából van, nem búzalisztből. De amúgy nagyon finom!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.09.23. 17:42:14

@Fenchurch68: Mi az a nyers kutyaetetés? Baromfi, marha, birka mehet nyersen, de a sertésben esetleg lehet borsóka, azt nem javasolják. Azt én mindig megfőzöm a kutynak.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.09.23. 17:43:07

@látjátok feleim szümtükkel: Pont a te kedvedért készül ez puliszkával :) Valóban remek puha fehér kenyérrel is! Kipróbáltam!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.09.23. 17:46:06

@pizzaszeletvágó: A felszeletelt puliszkának tényleg jót tett a vajon pirítás. Egyrészt felmelegíti, másrészt lesz egy ropogós bevonat rajta. Gondolkodtam a ginger bread man figurán is, meg volt perecem is kéznél, de az már túlzás lenne :)

látjátok feleim szümtükkel 2016.09.23. 17:47:20

@Andrass9:

Még soha nem ettem olyan ételt, amiben húshoz köret volt a puliszka, édesen ettem eddig, és valahogy nem tudom elképzelni sósan. Kristálycukorral és fahéjjal.

látjátok feleim szümtükkel 2016.09.23. 17:48:35

@Andrass9:

Ma már nem háznál hízik a desznyó, hanem gyárban, ott nem lehet borsókás a hús.

látjátok feleim szümtükkel 2016.09.23. 17:49:59

@Fenchurch68:

Miután a természet nem főzte meg a kutya kajáját soha, nem értem min lehet vitázni?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.09.23. 18:00:31

@látjátok feleim szümtükkel: a kutya haziasitott allat
allitolag a farkasbol
es az ember etelmaradekat ette, ami mar fott-sult volt
neha el tudok kepzelni nyers hust, zoldseget
de zommel a pedigree pal mellett a maradekot kapja
az meg fozott vagy sult
nagyobb kutyaknak direkte foznek csirkefarhatat stb.

@Andrass9: kozel van, atertelmezett vadas atertelmezett knedlivel

osszhatas hasonlo lehet

2016.09.23. 18:13:47

@Andrass9: úristen, mik folyhatnak abban a konyhában:
www.youtube.com/watch?v=nfW3PCUwvIc
:)

2016.09.23. 18:52:11

@látjátok feleim szümtükkel: ahogy az előember kajáját se főzte meg a természet, de sokan vannak, akik ezen a sárgolyón eltöltött életünk hosszát összemérik a kaja főzési (egyben csírátlanítási) folymatával, és némi összefüggést látnak bele, és ezt visszavetítik az őskorra, miszerint az ősember korán halt a nyerskoszt miatt, így van esély, hogy a kutyák életkora is kitolható némi higiéniai rásegítéssel, amíg ellenkezője be nem bizonyosul.
Namármost viszonylag érthető hozzáállás lenne az ember részéről, hogy mielőbb a paradicsomba jusson és ezért egyen nyerset, vagy mindent, ami káros, de mivel a katolikus egyház sem egységes a kérdésben, hogy a kutyák követnek-e bennünket a mennyek országába, sőt többségben kifejezetten elutasítják ezt az egyházfők, így csak az következhet, hogy ha szeretett kutyánkkal több időt akarunk eltölteni, akkor meg kell főznünk a kaját magunknak is, meg neki is.

Egy kis összefoglaló a kutyák túlvilági életlehetőségeiről, különféle vallások tükrében:
kutya.hu/Cikk.aspx?id=3869

Mit is akartam mondani???

Fenchurch68 2016.09.23. 19:29:48

@látjátok feleim szümtükkel: @Andrass9: Hát ez az, a disznó kivételével - mert ha jól tudom, nálunk nem szűrnek Aujeszky-re - bármit adnék. Én. Az én kutyámnak. Bizonyos dolgokat csak egy-két hét fagyasztás után. Édesem meg nem, hálistennek még nincs közös kutyánk. Mindegy, megbeszéltük, elláttuk egymást olvasnivalóval. Háziállatokat ésszel kell etetni, legyen az marha, disznó, anyós, kutya, férj.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.09.23. 20:39:49

kifogyott a tentam a nyomtatobol
sokat kellett nyomtatni aZ utobbi idoben
egy /2/ patron $24
egy ugyanilyen nekem valo kis nyomtato $31
egy honapos volt a regi:)
merhat nana hogy inkabb vettem nyomtatot
majd leadom a goodwillnek a "regit"

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.09.23. 20:46:24

@hagyma: Azt azért ne feledd, hogy az új nyomtatóban csak bemutató tinta van, azaz azzal nem fogsz sokat nyomtatni!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.09.23. 20:49:51

@Fenchurch68: Nálunk is ésszel kell etetni :) A napokban hozott a feleségem csirkemellcsontot 3 kilót. Gyönyörű Alemita csirkék mellcsontjai voltak. Összesen 92 dkg tiszta mellhúst loptam el (ISMÉT) a kutyától. A maradékból még így is gazdag csirkelevese lett :)
A macska is evett belőle, ami nagy szó, mert eddig jóformán csak szárazat evett.
A csirkemellből és a frissen szedett zöldbabból meg lesz egy curry.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.09.23. 20:58:36

@Andrass9: ezzel a feketefeherrel kinyomtattam kb 200 oldalt
/a szines meg majdnem tele van/
A4
talan kicsit tobbet
ez a nyomtato eleg less egy evre megint
hacsak nem veszunk hazat megint

Vaczak2 2016.09.23. 21:01:54

@hagyma: Vettél volna 3D-s nyomtatót oszt nyomtattál volna házat magadnak, nagyokos:) Bár igaz, akkor még ott a telek problémája. Igazad van.

látjátok feleim szümtükkel 2016.09.23. 21:15:47

@Fenchurch68:

Felétek elég tarka-vegyes-szines a háziállatok skálája.:D

látjátok feleim szümtükkel 2016.09.23. 21:17:52

@pizzaszeletvágó:

Én azt, hogy nálunk eddig az öreg kutyák a mi menyországunkba mentek.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.09.23. 21:46:17

@Vaczak2: volt szo rola, hogy telket veszunk es arra manufakturalis haz
de ugy dragabb let volna
idei terv
festes
nyarsalo es bogracsozohely
2 fa ultetese
carport
a tobbi tavasszal
porch
padlo a nappaliba

mai kaja
cod fish hasabkrumplival
/most hozta az asszony/

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.09.23. 21:58:30

@hagyma: Abból küldhetnél:) Imádom a tőkehalat! Akár a hasábkrumplit is megeszem, ha muszáj ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.09.23. 21:59:57

@hagyma: Ahhoz képest, hogy az előző nyomtatód egy hónapos volt, eléggé bátran állítod az egy évet. Persze, nem kell minden hónapban házat venni, ez tény.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.09.23. 22:01:51

@látjátok feleim szümtükkel: Ezt én nem tudom, mert az öreg kutyáink, macskáink már elmentek, de nem mondták hova. Mi meg még mindég itt vagyunk, tehát mi se tudjuk, hova jutunk ...
Az biztos, hogy itt jól éltek - még akkor is, ha megvámoltam a kajájukat :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.09.23. 22:07:36

@Andrass9: tizedik nyomtatom kb
mai vilagban szinte semmire sem kell
mary neha nyomtat receptet /sziksegtelen, de nyomtat/
neha repjegyet/ szuksegtelen de nyomtat/
adobevallast / az nem art/
kesz
nagyritkan a scan opcio jatszik
a kenyersutot gyakrabban hasznaljujk:)

látjátok feleim szümtükkel 2016.09.23. 22:29:02

@Andrass9:

Azért mondhatjuk ezt úgy is, hogy adtak neked a kajájukból.:D

látjátok feleim szümtükkel 2016.09.23. 22:31:09

@pizzaszeletvágó:

Egy 16 éves kutyánkat elloptak, gyakran gondolok rá, hogy vajon ő vele mi lett.:(

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.09.23. 22:50:25

@hagyma: Egy dolgot nem nyomtatok ki: az adóbevallást :)
Amugy általában csak a boarding cardot nyomtatom ki, semmi mást. A feleségem meg minden receptet legalább tízszer ...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.09.23. 22:58:18

@Andrass9: turbotaxot hasznalok
ahogy kesz kinyomtatom
itt vannak elere allitva a lemezszekrenyben:)
nagyon jol jottt most a hazvasarlasnal
recept tobb van nalunk nyomtata, mit amennyit foz:)
de az uj hazban majd fog
marciustol mar nem melozik:)
ido lesz

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.09.24. 07:45:21

@hagyma: Én is Turbotax használó vagyok, amióta létezik. Az elején még használtam a Quickent is, de később okafogyottá vált - volt elég a bankszámlán ahhoz, hogy ne bouncoljon a csekk:) A bevallásaim viszont két pendrive-on vannak, azok közül legalább működőképes lesz, ha szükségvan rá. Kisebb széf kell csak a tárolásához :) Az investment portfoliómat 5 éve dobtam ki: három láda papír, de azt a Merrill Lynch nyomtatta, nem én ...

Vaczak2 2016.09.24. 09:25:23

@Andrass9: Az én investment portfolióm elfér egy 4x4-es Post-It-on.
Ez van.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.09.24. 11:45:49

Köszönök szépen!
Nagyon jó étel, jöhet is. Kicsit úgy kezdődött, mint a bolognai. Magam is gondolkodom már valami emberesebb kaján, mondjuk lábszár gombával, van is hozzá egy kis blansírozott rókagomba a fagyasztóban.
@látjátok feleim szümtükkel: Maradék habarék. :)
Rendesen el vagyok havazva ismét. Amibe csak fogok, mind tovább tart, mind gondoltam, csak torlódik a tennivaló. Tegnap épp egy órával tovább tartott leszedni a paprikát. Mostanra végeztem a darálással, most nekilátok ebédet főzni, már piszkos éhes vagyok, reggelire csak egy kávét ettem.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.09.24. 13:25:24

@Andrass9: ha pendrivon let volna, akkor most kellett volna kinyomtatnom... az adopapirokat amit kertek...
igy meg bevittem
lemasoltak
visszaadtak
mondjuk igy is nyomtattam vagy 100 oldalt a kulonfele szerzodesekrol
van egy dosszie
hazvasarlas
es ott minden egyben
enn szeretem a papirt:)
olvasni sem olvasok konyvet a monitoron
nem olyan

látjátok feleim szümtükkel 2016.09.24. 13:29:14

@Waka: mondjuk lábszár gombával

Mijafene ez a "lábszár gombával"? Borotválás megvolt?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.09.24. 13:49:35

@Vaczak2: Most már az enyém is elfér akkorán :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.09.24. 13:50:10

@hagyma: Pendrive bevisz, kimyomtatják, ha kell, hazavisz ...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.09.24. 14:00:43

@Andrass9: papir bevisz
fenymas
vissza lemezszekreny
a pappir megmarad
mi van ha nincs aram, jon a hurrikan
meghal a teknika
naugye
1 hete nincs benzin ashevilleben mert georgiaban valami beszart, nade en sosem engedem felenel lejjebb a tankot
otthon mindenki akkor tankol ha kigyullad a piros
naugye
@látjátok feleim szümtükkel: eloskodoket es parazitakat nem teszek hushoz
a hus az hus
a gomba nem az en etelem

Fenchurch68 2016.09.24. 14:12:32

@hagyma: Szerintem ha jön a hurrikán, vagy más miatt nincs áram, a legkisebb problémája lesz bárkinek, hogy nem elérhető az adóbevallása... (Édesem ugye informatikus, és azóta van papír meg ténta a nyomtatóban, amióta vele élek, és szereti a falra kitenni a rajzaimat.)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.09.24. 15:07:46

@Fenchurch68: nono
hazvasarlaskor nem allithat meg holmi hurrikab
/volt mar itt, vagy 10 eve, igaz akkor nem vettemm hazat
sot hat tulajdonkeppen semmit sem vettem/
KY-ban meg tornado volt ehuszer a 4-ik utcaban
kileptem az ajton es visszafujt a hazba
de az 24 emeletes haz volt es egyaltalan nem volt adobevallasom
pendrivom az lehet volt

2016.09.24. 15:33:57

@Waka: "lábszár gombával" erre én is gondoltam, kinéztem az erdőbe gombázni, de egy gomba se csapkodta a lábszáramat, még őzlábszár se

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.09.24. 17:05:21

@látjátok feleim szümtükkel: Az nem szőr, hanem a hifák.
@pizzaszeletvágó: Azt úgy kell, hogy az ember kiküld valakit mindjárt eső után. Mifelénk lassan minden kiszárad, augusztus közepe óta nem volt valamirevaló eső. A város túlsó felén szakadt - természetesen -, így legalább a temetőben nem hervadtak el a virágok.

2016.09.24. 21:09:28

@Waka: most valljam be, hogy én voltam az, akit küldtek? :)))
Mint ahogy Bödőcs Tibor mondja az egyik műsorában:
"Nálunk én vagyok a falkavezér... de a feleségem ül a kutyaszánon." :)))

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.09.24. 23:02:35

@pizzaszeletvágó: Kija fa ... az a Bödőcs Tibor??? Ismernem kellene?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.09.24. 23:04:21

@Fenchurch68: Nos, ez eléggé meglepő!!! Az én feleségem rajzai (nincsenek neki) nem jelennek meg nyomtatásban :)))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.09.25. 01:30:08

@Andrass9: meglepoen jo standupos
megeri rakeresni a youtubon

2016.09.25. 10:44:21

@Andrass9: ha @hagyma: -nak is tetszik, akkor már tényleg jó, ettől még nem kell ismerned, természetesen, és nem kell szeretned a műfajt, meg beszélnünk se kell róla
én csak idéztem egy helyzetemhez illő mondatot Wakának, forrás megjelőléssel, ahogy az illik, mert nem lépek Plagi bá' nyomdokaiba
Itt a poén lett volna a lényeg, nem a poén kitalálójának személye.
/kocsmafalra javasolnám kitűzni: PK-k és Standup-osok, kívül tágasabb! :) /

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.09.25. 11:00:17

@hagyma: Belehallgattam, tényleg nem rossz, köszi!