Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint 2.600.000-an töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

  • élhetetlen: @Andrass9: Bocs, még egy kör. “Valahogy ez nem volt normális (mi sem ...)” Nem sok rántott húst sü... (2019.12.14. 01:07) "Rice Krispies" édesség
  • kobold63: @Andrass9: :))) (2019.12.10. 23:33) Ananász pite a vejemnek
  • tarackos: @Waka: Lángos tésztában is jó lehet, szoktam látni piacon calzone szerűen összehajtva virslivel va... (2019.12.09. 11:53) Húsos batyu
  • látjátok feleim szümtükkel: @BOAR: Kétszer is finom. (2019.12.07. 21:01) Cafatos disznó a mozdonyban - BBQ pulled pork
  • Andrass9: @MadMary: Mi meg pont azért teszteltünk egy közepes tudásút, hogy vajon kell-e az nekünk. Mivel s... (2019.12.04. 23:06) Egybensült borjúcomb ismét

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (8) A1 marinád (4) A1 szósz (4) áfonya (3) Aji Crystal (6) alaplé (67) alma (29) almaecet (16) almalé (3) almaszósz (4) ananász (2) Ancho Gigantea (8) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (7) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (34) babérlevél (35) bableves (3) bacon (34) Balaton (2) balzsamecet (13) bambuszrügy (2) banán (3) baracklekvár (6) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (19) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (4) bazsalikom (48) bazsalikomsó (7) BBQ (12) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (6) Bechamel (2) bélszín (9) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (10) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) bl112 (2) bor (21) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (5) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (25) bőrősháj (2) bors (246) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) cajun (3) Cajun (3) cajun fűszerkeverék (16) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (3) cayenne bors (6) cékla (14) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (8) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (65) citromfű (12) citromhéj (29) citromlé (36) citromnád (12) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) creole (3) Creole (2) creole fűszerkeverék (5) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (50) csilipaprika (44) csilipaszta (25) csilipehely (4) csilipor (3) csiliszósz (4) csili krém (11) csillagánizs (3) csiperke (19) csipetke (13) csipsz (3) csirke (23) csirkealaplé (2) csirkeaprólék (2) csirkecomb (23) csirkecomb filé (8) csirkeláb (2) csirkemáj (9) csirkemell (18) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (4) csirkeszárny (11) csodahüttő (10) csokoládé (8) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (4) csontvelő (2) csuka (3) csülök (28) csusza (2) cukkini (10) cukkíni (20) cukor (121) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (2) curry (19) currypaszta (10) C vitamin (3) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (32) datolya (3) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (26) disznózsír (2) durbincs (2) ecet (20) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (51) ementáli (4) eper (5) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (9) fahéj (34) fánk (3) farhát (4) Farkas András (21) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (21) fehérbors (45) fehérhagyma (8) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebors (90) feles borsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (2) fogpiszkáló (2) fokhagyma (368) fokhagymapor (3) fokhagyma granulátum (10) füge (4) füst (8) füstölény (4) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (2) füstölt kolbász (13) füstölt oldalas (5) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (3) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (7) galambbegy saláta (4) galangal (5) galuska (4) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (7) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (45) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (62) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (6) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (4) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (74) gyömbér (100) gyöngytyúk (2) habanero (7) habarás (2) habcsók (2) hagyma (274) hagymakarika (2) hagymalevespor (6) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (16) halványító zeller (3) hamburger (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hátszín (13) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (2) homár (3) húsgombóc (3) húslé (3) húsleves (15) húsos csont (2) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (22) jalapeño (20) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (4) jégcsapretek (2) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (4) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (7) kacsaháj (5) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (4) kacsaszárnytő (2) kacsazsir (3) kacsazsír (38) kacsazúza (3) kacsazuza (2) kaffir lime levél (5) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (71) kakukkfű (37) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (9) kápia (26) kapor (32) kapormag (7) káposzta (14) kapri (4) kapribogyó (14) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (24) karalábé (25) karamell (3) kárász (6) kardamom (21) karfiol (21) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (3) kecskesajt (2) kecskeszarv (3) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (5) kelkáposzta (17) keményítő (9) kemény sajt (3) kenyér (24) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (9) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (4) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (2) kocsonya (3) kocsonyahús (3) koktélparadicsom (3) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (10) kolbász (23) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (13) kömény (69) köménymag (12) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (24) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (15) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (134) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (16) kukoricadara (7) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (16) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (14) lamb (2) langalló (2) lángolt kolbász (2) lapcsánka (2) lapocka (12) laskagomba (9) lazac (9) lecsó (27) lecsókolbász (3) lecsópaprika (4) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (13) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (10) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (4) liba (2) libacomb (6) libaháj (5) libamáj (6) libaszárny (2) libazsír (17) lilahagyma (42) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (38) lime levél (6) liszt (96) lucullus (4) Lucullus (6) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (24) majoranna (77) mák (12) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (10) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (10) marhahús (7) marhalábszár (4) marhalapocka (3) marhanyak (12) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (20) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (47) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (63) mustármag (19) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (8) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (5) olaj (13) olajbogyó (6) oldalas (31) oliva (19) olívabogyó (3) olivaolaj (111) olívaolaj (7) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (5) oregano (46) öregtészta (2) őrölt kömény (4) őszibarack (2) osztrigaszósz (8) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (18) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (30) paprikacsuma (26) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (117) paradicsomlé (24) paradicsompüré (27) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (4) paraj (5) parázskrumpli (2) parmezán (29) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (13) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (10) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (131) petrezselyemgyökér (17) petrezselyem levél (37) pirítós (3) pirospaprika (69) piros jalapeno (2) piskóta (8) pisztráng (4) pite (7) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (7) póréhagyma (23) pörkölt (10) portobello (4) prézli (32) pritamin (4) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (9) repceolaj (2) retek (5) réteslap (3) rétesliszt (12) ricotta (3) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (38) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (4) rizstészta (2) rókagomba (5) római kömény (40) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (62) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (46) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (6) salotta (44) salsa (3) San Marzano (4) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (135) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (10) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (2) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (20) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (5) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (10) snidling (19) (238) sodó (3) sólet (2) sonka (17) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (35) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (16) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (27) spenót (40) Spicy Fiesta (8) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (57) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (3) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (21) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfübors (30) szegfűbors (5) szegfűgomba (4) szegfűszeg (6) szegfüszeg (8) szejtán (4) szélesmetélt (5) szemesbors (2) szerecsendió (54) szerecsendióvirág (41) szezámmag (10) szezámolaj (7) szibériai saláta (3) szilva (8) szilvalekvár (6) szilva eltevés (2) szinesbors (5) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szódavíz (2) szójaszósz (31) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (7) taco (2) tamarind (2) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (10) tarja (18) tarka répa (2) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (3) tbone (2) tej (79) tejfel (56) tejföl (77) tejszín (81) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (2) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (6) tócsni (3) tofu (2) tojás (186) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (8) tök (7) tokaszalonna (2) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (5) trappista (8) tüdő (2) túró (29) túrógombóc (4) TV paprika (6) tyúk (3) uborka (21) újhagyma (40) újkrumpli (14) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (197) Váncsa (2) vanília (23) vaníliakivonat (13) vaníliás cukor (14) vargánya (15) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (8) vereshagyma (3) virsli (7) víz (15) vörösbor (17) vöröshagyma (109) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (22) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (48) zellergumó (34) zellerlevél (29) zellerszár (26) zöldbab (13) zöldbableves (2) zöldbors (3) zöldborsó (36) zöldpaprika (66) zöldség (3) zsálya (37) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (9) zserbó (2) zsír (54) zsíroskenyér (2) zúza (5) zuza (2) Címkefelhő

Köményes-kovászos kenyér

2016.09.03. 07:00 Andrass9

Már vagy nyolc hónapja nem ettem bolti kenyeret, csak a saját sütésûeket. Egy ideig titeket is elláttalak kenyérposzttal, de gondolom annyi elég volt.

10.jpg

Ennek a mostani kenyérnek viszont nem tudok ellenállni. Feleségem megállapította, ebbõl õ is kér: a felét! Ez nagy szó, mert eddig megkóstolta a kenyereimet, de azért inkább vett magának bolti vackot.

A kenyér roppant egyszerû, bár kicsit több, mint 4 összetevõje van:

  • 30 dkg félfehér kenyérliszt (BL112)
  • 20 dkg teljeskiõrlésû rozsliszt (RL190)
  • 30 dkg kovász
  • 3 dkg búzasikér
  • 2,5 dkg só
  • 2 ek olivaolaj
  • 7 g szárított élesztõ (mert a kovászom már az utolsókat rúgja)
  • 2,7 dl langyosvíz
  • 1 ek köménymag

11.jpg

A szárazanyagokat felkevertem a robotgéppel, majd hozzáöntöttem az olivaolajat (ezzel a kis olajjal sokkal tovább friss marad a kenyér). Hagytam a gépet kicsit keverni, és beleöntöttem a kovászt. A szárított élesztõ ezalatt felfutott a langyos vízben, azt is hozzátettem.

12.jpg 13.jpg 14.jpg 15.jpg

Rábíztam a robotgépre a dagasztás, mert én már csak ilyen lusta vagyok. Dolgozott is rajta 30 percet, viszont csodás selymes felületû tésztát kaptam.

16.jpg 17.jpg 18.jpg 19.jpg

Megkelesztettem a dagasztóedényben kb 40 perc alatt, majd megformáztam a sütéshez. Ehhez elõvettem az ovális tetõvel rendelkezõ nagy jénai tepsimet, amibe a méretes kacsa is belefér. Ezt kibéleltem sütõpapírral, és a papírra tettem a tésztát. Hagytam még egy órát kelni, azután kicsit bevagdostam a tésztát. Megspricceltem vízzel még a jénai tetejét is belülrõl, lefedtem és betoltam a sütõbe. Begyújtottam, 220 fokra állítottam, a vekkert pedig 55 percre.

Ilyen lett:

20.jpg

Amikor kihült, megszeltem

21.jpg

és finom házi szalonnával, csilipaprikával bereggeliztem belõle (nyitókép). Az enyém majdnem teljesen elfogyott, feleségemnek még van 2 szeletnyi belõle.

Szerencsére elindítottam az új kovászomat, és igéretesen alakul :)

43 komment

Címkék: víz kovász olivaolaj kömény rozsliszt kenyérliszt sikér szárított élesztő BL112 RL190

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr3611660236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Topy 2016.09.03. 12:10:41

off: csiliszakértőinket kérdezem, ez milyen fajta lehet?
imgur.com/a/uiBf3
kollégától kaptam, finoman, diszkréten csípős (szerintem ;) ), nagyon kellemes, intenzíven gyümölcsös íze van

jól néz ki ez a kenyér, még akkor is, ha nem igazán vagyok érintet a témában! hogy nejed lenyúlta a felét, szerintebb ennél nilvánvalóbb pozitív kritika nem nagyon van - maximum ha eleszi előled az összeset :D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.09.03. 13:16:38

@Topy: Ez a papsapka. Valóban ízes, kis takarással át is telel. Szép nagy növény - nekem volt pár évig.
Amúgy google image keresés biztos megtalálja.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.09.03. 13:43:58

na latod kovaszt kesziteni, meg kenyeret sutni megtanithatod a nejemet
a lecsot megoldom en is

A fickó 2016.09.03. 13:57:25

Teljes kiőrlésű liszt? Azt hittem, az be sem teheti a lábát hozzátok. :D

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.09.03. 14:01:11

Köszönök szépen! Gyönyörű kenyér, jöhet!
@Topy: Bohócsipkának is mondják, príma erős fajta.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.09.03. 18:31:18

@Waka: a kenyer tenyleg jol nez ki, mint mindig
a csilieit nem irigylem, mert megveszem oszt jonapot
de a kenyeret igen
ha less koltozes a fustoles a palinkafozes mellett a kovasz-kenyerkeszites less meg project
/esetleg meg kis joint:)/

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.09.03. 19:03:14

@A fickó: Sajnos a sötét rozsliszt csak teljes kiőrlésűben kapható.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.09.03. 19:05:31

@Topy: Jól mondja @Waka: , tényleg bohócsipka a neve!
Ma viszont megszeltem egy piros Habanerot. Ere nélkül, így be is kaptam a szeletet ... Sok tejfel elfogyott utána :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.09.03. 20:45:48

@hagyma: Az kell, elűzi a pajort. :)
@Andrass9: Csoda, hogy nem fürödtél meg benne. :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.09.03. 21:20:45

MEGVETTUK!!!!!!!
szep kis haziko
nem nagy 1,300 sqft
kettonknek eleg
1.19 acre/az is/
oktober elmegy a papirmunkaval es a koltozessel
Novemberre azt hiszem mar ott elunk:)
marciusban haza
elso hazam amerikaban, sot hat eletemben, eddig cask lakasokat vettem

most keresek az amazonon palinkafozot:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.09.03. 21:25:42

@hagyma: Gratulálok!!!
Pálinmkafőző helyett keress egy 10 gallonos pressure cooker-t. Rézcső van a Home Depot-ban :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.09.03. 23:28:36

@Andrass9: nekem nem kukta kell hanem egy olyan 10 -15 literes palinkafozo:)
a kertet megnezve jelnleg olyan 4-6 sargabarackfat tudok majd ultetni, iden nem is tervezk tobbet, meglatom hogy viselkedik
ha OK jovo novemberben telepitek meg tobbet, vagy + szilvat
de less meg erdoirtas
szoval lehet kell majd nagyobb
ez indulasnak eleg

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.09.04. 01:10:15

amugy majdnem elvittek az orrunk elol ezt is
okt 6-an kulcsatadas
azutan lesz kicsit tobb mint 3 het elmolyolni a koltozessel
takaritas, konyhafelszereles
furdoszobaban is kell tenni venni es a nappaliba lerakom a padlot
eeeeeeees
tuzrakohely
November 1-en nyarsalni fogunk ha ciganygyerekek az egbol akkor is:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.09.04. 18:33:49

@Andrass9: van prime-om, pontosan az amazonon nezegetem
a nyarsalo-bogracsolos helyet megcsinalom sk

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.09.04. 19:34:04

@hagyma: Mostmár sokadszor akarod felnyársalni a dolgokat. Leginkább nyársazónak hívják, nyársazni szoktunk a potyogás ellenére is :)
A gyárinak az az előnye, hogy lefedheted, ha végeztél, így nem gyullad fel az erdőség, meg a tűzoltók se büntetnek meg. Ha tul sok mindent akarsz saját magad megcsinálni, gondban leszel.
Tényleg le lehet rakni a padlót házilag is, csak éppen rengeteg célszerszám szükséges hozzá, ami nem valószínű, hogy neked van otthon. Tudni kell, milyen párnázatot tegyél alá, és milyen vastagat. Csavarozod, vagy szögeled - ez se mindegy. Még az is elképzelhető, hogy olyan vacak az aljazat, hogy egy réteg plywoodot is kell rátenned millió csavarral.
Én nagyon sokmindent megcsinálok sk, de egy komplett asztalos/lakatos műhely van a pincémben, meg tapasztalatom is van kevéske. De például mégsem állok neki a tavi hidamat felújítani, mert nem akarok beleesni mondjuk télen a tóba :)
A tűzrakót tényleg magam raktam sárga keramit téglákból, de idehaza szabadon főzőcskézhetsz nyíltlángon a kertedben.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.09.04. 19:38:16

@hagyma: A pálinkafőző meg annyira olcsó, hogy a kukta többe kerül :) Itthon azért kicsit drágábbak, bár lehetett kapni szép 50 literest egy százasért akcióban.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.09.04. 19:52:10

@Andrass9: a Magyar nyelv gazdag
felenk nyarsalasnak hivtuk
a tuzet lefedes nelkul is el tudom oltani
2 evig voltam komuves segedmunkas Vician mellett, Vacott
jarolapot padlot barmikor lerakok:)
szoget, csavart nem is tudom ertelmezni
az teny egy jo korfuresz kell hozza, meh par celgep a takaritashoz, ha olyan a padlo
berelheto...
de jovo zeneje
a padloszonyeg jo allapotban van
step by step
a tuzrakot plane megcsinalom
sok udvarban lattam, es bar meg nem neztem utana, ezek szerint nem tilos errefele

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.09.04. 19:55:15

amennyi hazat megneztem az utobbi fel evben....
ja, a palinkafozo nem tetel
less dolog okt.-novemberben nem kerdes
es meg ott a faultetes is....
6 csemetet akarok iden

látjátok feleim szümtükkel 2016.09.04. 20:06:35

@hagyma:

Érezzétek magatokat otthon a házatokban.:D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.09.04. 20:26:08

@látjátok feleim szümtükkel: thx
ez a fo cel szep kis baratsagos hazat kialakitani
ez az apartman se rideg, de most aztan mindent a helyere teszunk
less sok garage sale is meg TJ Maxx:)
meg less egy kontenernyi cucc amit kidobunk koltozeskor
tegnap a neejem mar eloallitott 3 dobozt a godwillnek:)
tovabba vennem kell egy normalis faszenes grillezot
meg egy pisztolyt Marynek
a magnum meg a Remington tul nagy neki
tavasszel nemet juhasz, amikor jovunk haza otthonrol
fel vagyunk dobodva:)
az elso lakasomnak nem orultem ennyire

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.09.04. 20:30:43

na meg kell egy stil furesz is, mert az erdonk nagyon el van hanyagolva meg funyiro

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.09.04. 21:27:23

@hagyma: Gratulálok! Érezd magad otthon benne! Lesz biztosan pár feleslegesen beszerzett holmi, de majd kialakul.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.09.04. 21:41:29

@Waka: ah nem hiszem
inkabb hegyes zold
zoldhagyma
pari
ubi
meg gyumolcsfak

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.09.04. 21:53:50

@Waka: felesleges holmi nem less
amit megveszunk az dekoracio less
meg elengedhetetlen muszaki cikkek
hutto
mosogatogep
villanytuzhely
/van most is a hazban de ujra csereljuk/

medvedr 2016.09.04. 22:02:35

@hagyma: Gratulálok! Minden jót! Sárgabarackot csak óvatos elvárásokkal. Cefrés hordót ráérsz venni.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.09.04. 22:03:55

@hagyma: Hamár új spór, próbálj olyat venni, amit be tudsz programozni, hogy mennyi ideig megy. Baromi jól tud jönni, amikor lefeküdnél már, de annak a húsnak kéne még 4 óra 200 fokon ...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.09.05. 01:36:45

@medvedr: iden cask veszek barackot meg szolot
lehet ultetek 3 szilvat 3 barackot, oszt meglassuk
@Andrass9: hat eletemben nem sutottem hust szerintem 4 oraig, de naturlich, hogy valami jot veszunk, ez mar lifetime less nekunk
a hutton meg a tuzhelyen nem fogok sporolni az esszeruseg hatarain belul
a mosogato nem olyan fontos
de altalaban csomagban adjak
nezegetem nezegetem

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.09.05. 01:55:53

marmint a mosogatogep az fontos, de nem kell extra
amugyis hasonloak

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.09.05. 10:15:37

@hagyma: Fontos kritérium, hogy 3 spriccelő legyen benne (alul, a poharak alatt és a tetején is)! Végigpróbáltunk sokat, de az ilyenek váltak be leginkább.
Hűtőnek végy sidebyside-ot, annak elég nagy a mélyhűtő része, és szem előtt van :)
A sparhelt legyen akkora, hogy kényelmesen be tudj tenni egy pulykát (vagy nagy hízott libát:). Mivel villanyos, ezért wokra nem tudod felkészíteni (bár láttam wokhoz indukciósat), de te úgyse eszel ázsiait ...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.09.05. 13:13:17

@Andrass9: teves
ha nem is gyakran, de en eszek azsiait
cask nem keszitek
epp a jomultkor mondtam, milyen klassz azsiai bufferendszeru helyet fedeztunk fel a Patton avenun

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.09.05. 13:16:23

a hutto olyan less , nem kerdes
kulonben le sem cserelnem a mostani szimplat

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.09.05. 13:17:06

@hagyma: Nem voltam pontos: te nem KÉSZÍTESZ ázsiait :)

1kutya 2016.09.05. 18:45:56

@hagyma: fegyvert vettél már? ;)

Ez vagyok 2016.09.05. 19:05:55

@hagyma: A beretta tokjo lesz, nekem is az van.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.09.05. 19:51:22

@1kutya: @Ez vagyok:
nekem van
bar meg akarok egy soretest is
nejemnek kell egy kisebb, ha netan kell tudja is hasznalni
berettara ranezek

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.09.05. 19:52:49

pisztolyra amugy kell engedely /puskara nem/
azt kivaltottuk kettore a sheriffnerl, azt hiszem meg egy evig ervenyes

2016.09.05. 21:09:11

@hagyma: itt, ha vásárolnál egy kis torkolati energiájú LÉGpuskát, regisztrálnak. Nagyobb energiánál már LÉGfegyverhez is engedély kell. Hogy meg ne tudjuk védeni magunkat. Vagy 20 éve már, hogy a fiamnak a célzást tanítottam a kertben, ilyen kis energiájú légpuskával, és a szomszéd (régi kádárista rendőr) ránk szólt, hogy mit képzelünk. Nekem rendes golyós kisöbű sportpuskával komoly verseny eredményeim voltak fiatal koromban, országos szinten, tehát tudom, mit szabad és mit nem, alkalmas vagyok rá, ez a fasz meg beszólt a kerítésen túlról. Nem 500 méterről :) Ezt irigylem tőled, bevallom na.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.09.05. 21:21:13

@pizzaszeletvágó: meg vagy 10 eve vettunk legpisztolyt, inkabb 15, es kimentunk egy erdos reszre lodozni:)
valaki beszolt a rendorsegnek, ki is jot a sheriff
mega;;apitotta, hogy legpisztoly es tovabbi jo lovoldozest kivant /akkor meg illegalis voltam raadasul/
egyeb lofegyverhez amerikainak kell lenni /de lehet eleg zoldkartya/
pisztolyhoz engedely kell
lezavartuk fel ora alatt
puskat wal martban vettem, ott annyi van, hogy ejjel 10 utan mar nem tudsz venni

látjátok feleim szümtükkel 2016.09.06. 09:13:36

@hagyma:

Légpisztolyt nem kell venni, csak sok babot kell enni, és vigyázni az irányzékkal.:D