Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint 2.600.000-an töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: @Cpt. Flint: "...remélem, hogy van, aki elgondolkozott a tanácsaimon, a posztoló meg valszleg időv... (2019.06.25. 14:09) Fűszeres marharagu
  • kobold63: @Kumari aki Nilüfer: A rizs sok egyéb finomságot elbír, a különböző zöldségek lazítják és más ízt ... (2019.06.25. 09:55) Gazdag krumplistészta
  • Andrass9: @kobold63: Na látod! Tudta Inyesmester, mit kell használni :) Valami PIROSAT ... (2019.06.20. 15:04) Repül a, repül a ...
  • Waka: @Andrass9: Tegnap délután 3,3 mm, azóta semmi. A föld még nem túl száraz, minden szépen nő, de jöh... (2019.06.18. 23:34) Árva krumpli, bébicékla
  • Andrass9: @kobold63: A füredi piacot mi is szeretjük, de mindig elmegyünk a Liliomkert piacra, Káptalantótib... (2019.06.18. 14:39) Tavaszi üde és édes zöldborsóleves

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (7) A1 marinád (4) A1 szósz (3) áfonya (3) Aji Crystal (5) alaplé (66) alma (29) almaecet (14) almalé (2) almaszósz (3) Ancho Gigantea (5) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (6) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (33) babérlevél (34) bableves (3) bacon (32) Balaton (2) balzsamecet (11) bambuszrügy (2) banán (3) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (3) barnacukor (19) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (3) bazsalikom (44) bazsalikomsó (7) BBQ (12) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (6) Bechamel (2) bélszín (9) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (8) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (4) bl112 (2) bor (20) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (4) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (23) bőrősháj (2) bors (226) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) cajun (3) Cajun (3) cajun fűszerkeverék (15) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (2) cayenne bors (6) cékla (12) cérnametélt (2) cheddar (8) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (63) citromfű (12) citromhéj (27) citromlé (35) citromnád (11) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) creole (3) Creole (2) creole fűszerkeverék (5) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (47) csilipaprika (42) csilipaszta (24) csilipehely (4) csilipor (3) csiliszósz (3) csili krém (11) csillagánizs (2) csiperke (18) csipetke (13) csipsz (3) csirke (23) csirkeaprólék (2) csirkecomb (21) csirkecomb filé (6) csirkemáj (8) csirkemell (16) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (10) csodahüttő (10) csokoládé (7) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (3) csontvelő (2) csuka (3) csülök (27) csusza (2) cukkini (9) cukkíni (16) cukor (111) cukorborsó (7) cukorszirup (2) cumin (2) curry (19) currypaszta (10) C vitamin (3) dagadó (6) dara (4) daragaluska (2) darálthús (31) datolya (3) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (26) disznózsír (2) ecet (17) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (49) ementáli (4) eper (4) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (6) fácán (2) fafülgomba (9) fahéj (33) fánk (3) farhát (4) Farkas András (19) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (20) fehérbors (44) fehérhagyma (7) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (3) feketebors (87) feles borsó (2) fenyőmag (4) feta (6) filé (2) fogpiszkáló (2) fokhagyma (346) fokhagymapor (2) fokhagyma granulátum (10) füge (4) füst (8) füstölény (4) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (2) füstölt kolbász (12) füstölt oldalas (4) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (3) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (6) galambbegy saláta (4) galangal (5) galuska (4) garam masala (4) garnéla (11) garnélarák (7) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghi (3) ghí (34) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (60) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (3) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (6) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (3) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (71) gyömbér (97) gyöngytyúk (2) habanero (6) habarás (2) habcsók (2) hagyma (261) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (16) halványító zeller (3) hamburger (4) harangpaprika (2) harcsa (6) hátszín (12) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (4) homár (3) húsgombóc (2) húslé (3) húsleves (15) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (20) jalapeño (17) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (4) jégcsapretek (2) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (7) kacsaháj (4) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (3) kacsaszárnytő (2) kacsazsír (35) kacsazsir (2) kacsazúza (3) kaffir lime levél (4) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (64) kakukkfű (35) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (7) kápia (25) kapor (31) kapormag (7) káposzta (13) kapri (4) kapribogyó (14) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (23) karalábé (23) karamell (3) kárász (6) kardamom (21) karfiol (20) kávé (2) kecsap (5) kecskesajt (2) kecskeszarv (2) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (5) kelkáposzta (17) keményítő (7) kemény sajt (2) kenyér (23) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (9) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (4) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (2) kocsonya (3) kocsonyahús (3) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (10) kolbász (23) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (12) kömény (64) köménymag (11) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (20) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (15) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (130) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kukorica (16) kukoricadara (5) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (14) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (14) lamb (2) langalló (2) lángolt kolbász (2) lapcsánka (2) lapocka (10) laskagomba (9) lazac (9) lecsó (26) lecsókolbász (3) lecsópaprika (3) lekvár (10) lemezes túró (2) lencse (13) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (8) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (3) liba (2) libacomb (6) libaháj (5) libamáj (5) libaszárny (2) libazsír (16) lilahagyma (33) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (37) lime levél (6) liszt (88) Lucullus (5) lucullus (3) lúdgége (2) Maasdamer (5) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (23) majoranna (71) mák (10) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (10) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (9) marhahús (6) marhalábszár (3) marhalapocka (3) marhanyak (12) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (20) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (45) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (62) mustármag (17) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (6) nacho (2) nagykocka (3) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (3) olaj (12) olajbogyó (6) oldalas (31) olíva (2) oliva (17) olívabogyó (3) olivaolaj (100) olívaolaj (7) orda (2) ördögszekér (5) oregano (43) oregánó (4) öregtészta (2) őrölt kömény (4) őszibarack (2) osztrigaszósz (7) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (16) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (30) paprikacsuma (24) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (115) paradicsomlé (23) paradicsompüré (25) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (4) paraj (5) parmezán (28) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (11) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (9) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (121) petrezselyemgyökér (17) petrezselyem levél (34) pirítós (3) pirospaprika (63) piskóta (8) pisztráng (4) pite (5) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (7) póréhagyma (23) pörkölt (10) portobello (4) prézli (29) pritamin (3) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (8) retek (5) réteslap (2) rétesliszt (11) ricotta (3) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (35) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (4) rizstészta (2) rókagomba (3) római kömény (35) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (58) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (43) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (41) salsa (3) San Marzano (2) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (128) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (9) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (3) sertésköröm (3) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (19) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (4) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (9) snidling (19) (209) sodó (3) sólet (2) sonka (17) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (35) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (15) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (27) spenót (38) Spicy Fiesta (7) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (55) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (3) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (21) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfűbors (5) szegfübors (30) szegfűgomba (4) szegfüszeg (6) szegfűszeg (6) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (53) szerecsendióvirág (40) szezámmag (10) szezámolaj (7) szibériai saláta (3) szilva (7) szilvalekvár (5) szilva eltevés (2) szinesbors (3) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szódavíz (2) szójaszósz (27) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (7) taco (2) tamarind (2) tárcsa (3) tarhonya (9) tarja (18) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (3) tbone (2) tej (75) tejfel (50) tejföl (73) tejszín (77) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (2) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (9) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (5) tócsni (2) tofu (2) tojás (178) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (8) tök (6) tokaszalonna (2) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (5) trappista (7) tüdő (2) túró (26) túrógombóc (4) TV paprika (5) tyúk (3) uborka (21) újhagyma (39) újkrumpli (13) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (188) Váncsa (2) vanília (22) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (12) vargánya (14) Varga Zsuzsi (3) vegeta (2) velő (5) velőscsont (8) vereshagyma (3) virsli (7) víz (14) vörösbor (14) vöröshagyma (103) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (20) yuba (2) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (47) zellergumó (31) zellerlevél (28) zellerszár (25) zöldbab (12) zöldbableves (2) zöldbors (3) zöldborsó (35) zöldpaprika (64) zöldség (3) zsálya (36) zselatin (5) zsemle (11) zsemlemorzsa (5) zserbó (2) zsír (51) zsíroskenyér (2) zuza (2) zúza (4) Címkefelhő

Egyszerű, egybensült fasírt

2016.08.18. 07:00 Andrass9

Nem hívhatom vagdaltnak, mert a hús darált volt, bár a zsemlét azt vagdostam (meg a mutatóujjamat is ...) Ennek ellenére megér egy posztot, nagyon könnyû elkészíteni, és csodásan szaftos, könnyû lett.

25.jpg

A sok mindeféle fõzés közben majdnem elfeledkeztem a fasírtról, pedig a hús már ott sasolt a hûtõben. A lökést egy szép puha és ízes lángoltkolbász darabka adta meg!

Gyorsan össze is szedtem mindent:

  • 40 dkg darált sertéshús (állítólag max 20%-os zsírtartalommal)
  • 6 cm-es darab lángolt füstölt kolbász
  • 1 nagy vereshagyma
  • 1 szikkadt zsemle
  • 1 karéj saját kenyér
  • 1 tojás
  • 6 girizd újfokhagyma
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 ek paradicsompüré
  • 1 kis csokor pertrezselyem
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 tk majoranna
  • 1 tk csilis sópehely
  • 1 tk csilipaprika krém
  • só, darált bors

10.jpg

Zsemlébõl több is akadt, de ennyi húshoz ez elegendõ. Viszont tejet nem találtam, így a felkockázott zsemlét, kenyeret vízzel áztattam meg. A kolbászról leszedtem a bõrét, és tessék-lássék szétnyomorgattam a húsban. Rászórtam a paprikát, majorannát, borsot meg egy kiskanál sót. Kinyomtam a zsemlébõl a felesleges vizet, és azt is a húsos tálba tettem.

11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg

Beleütöttem a tojást. A hagymát megaprítottam és a szalonna zsírjában feltettem pirulni. A kisült szalonnaszeleteket elmajszoltam egy másik zsemlével (35 zsemlébõl készítettem éppen prézlit, de csak 32 fért a sütőbe :). Amikor a hagyma megpirult, beletettem az összezúzott fokhagymát is egy picit sülni.

15.jpg 16.jpg 17.jpg 18.jpg

Felszecskáztam a petrezselymet a mutatóujjammal egyetemben (Ez utóbbit azért kivadásztam a zöldbõl.) Hozzáadtam a húsostálhoz, ahogy egy evõkanálnyi paradicsompürét és egy kávéskanálnyi csilikrémet is beletettem. Végül a kicsit meghült pirított hagymával tetéztem az ízesítést. Miután a bal kezem invalidus lett, ezért nem kézzel mancsoltam össze a húspépet, hanem fakanállal.

19.jpg 20.jpg 21.jpg 22.jpg

Egy kis jénai tepsit kibéleltem tapadásmentes alufóliával (mert utálom mosogatni), és beleformáztam a húskenyeret. Megszórtam a csilis sópehellyel, mert elfelejtettem kóstolni, és az a kis só, amit beletettem, valószínûleg kevés lesz.

23.jpg

Betoltam a sütõbe 180C fokra 45 percre. Ekkor ellenõriztem egy maghõmérõvel, ami 73C-t mutatott, így nyugodtam kivettem. Feltámasztottam a tepsi egyik végét, hogy a meglehetõsen sok zsír lecsurogjon egy oldalra. Innen szépen ki tudtam kanalazni. Itt már csak a maradék látható:

26.jpg

Roppant szaftos lett, a tojás nem keményítette meg, éppen összeállt az egész.

24.jpg

Csak azt felejtettem el lefotózni, amint esszük a nagy cseresznyeszedés végén. Cserébe, mivel én hidegen is imádom kenyérrel, mustárral, hát arról készítettem a nyitóképet.

A sópehely igencsak kellett a húsra ...

20 komment

Címkék: tojás kenyér hagyma paprika bors majoranna szalonna zsemle darálthús paradicsompüré petrezselyem kolbászhús sópehely

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr108787240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Boar... 2016.08.18. 10:57:39

A helyedben karalábélevesnek neki sem állnék... :-)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.08.18. 13:28:39

@Boar...: Gondolod, annál több esélyem van az ujjak leszeletelésére? :)

Ez vagyok 2016.08.18. 15:59:01

@Boar...: Én a nagyobb zöldségeket egy takumi usubával aprítom. Mivel az egyik kezemmel a nyelét fogom, a másikkal a pengére rányomok (vagy nem), nem kerül alá az ujjam.
Jól jön ez a módszer a félkilós krumplijaimnál és az egykilós cékláknál is.
A debával a kisebb zöldségeket aprítom.
Jó lenne, ha van jobb eszközötök vagy módszer, leírnátok.

Boar... 2016.08.18. 18:43:55

@Andrass9: Hát, ha ebbe belement az ujjad, akkor jusson eszedbe, hogy "a karalábé leves receptje, kar meg láb meg csipetke. Ez minden kannibálnak ízlene, a szomszéd is benne lenne ma este..."
:-)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.08.18. 20:17:44

Köszönök szépen!
Magam is épp így készítem, csak nyersen adok hozzá minden összetevőt. Talán a szalonnát pirítom meg, de ha egyben sütöm és bacon van, abba göngyölök.
@Ez vagyok: Szinte kizárólag késsel aprítok, a V Gyula ritkán kerül elő, csak, ha olyan mennyiségű anyagról van szó, vagy célirányos szeletelésről (tök, tócsi, káposzta) van szó.
@Boar...: :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.08.18. 22:54:20

nem vagyok nagy hive
daralt serteshus az megy a zsirba olajba odafent, , vagy kaposztaba, szinten odafent,
mondjuk paradicsom es petrezselyem nelkul
marhat sutunk lent, az a nejem dolga /meat loaf/
pedig probalkoztam stefaniaval is pl.
nem a mufajom, de biztos jo
/egyszer kiprobaltan a rantotthust is sutoben, nem olyan/
de legalabb nem a teraszon sutotted
hihihihihi /satani kacaj/

@Ez vagyok: ezzel a takumi usamaval olni lehet
mondjuk nincsnek felkilos krumpliaim sem egykilos ceklaim:)
azok ellen tuti jo
@Waka: en a hagymat azert megfuttanam zsriben

vörösbor(de)minőségi 2016.08.19. 16:42:17

hejj de nagy az én gondom :)
van két szelet jó tenyérnyi föttmarhám. szuper leves volt belőle-majd hús eltesz.

ebből valami finomat kéne,de nem arra gondolok,hogy valamiVEL megenni,hanem valami finomat ebből.
ami eddig volt belőle,ahhoz nincs kedvem-bár finom.
hagymaágyon(sok sok hagyma) a darabolt szétszedett hust átpiritva fűszerezve kedv szerint-és kis lecsós köntösbe a végén bebugyolálva.finom de unalmas már.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.08.19. 19:58:27

@vörösbor(de)minőségi: Mivel nincs az a marha, ami kis további főzést ne bírna el, én ezt javaslom:
www.pepo.it/pepo-s-secret/26-peposo-peppery-tuscan-beef-stew-recipe
Különösen, hogy hasonló terveim vannak egy adag lábszárból :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.08.19. 20:37:21

Köszönök szépen!
@hagyma: Mikor ilyen fasírtféle van, a húst a hagymával együtt darálom le. Kényelmesebb.
Piszkosul elfáradtam ma. Délután lementem a kertbe, gondoltam, szedek fel egy-két kosár krumplit, így lassan elkopik. Sajnos más is így volt vele, fél sort fel is szedett már. Négyszer fordultam két-két kosár krumplival, gyalog, cirka fél km. Szedéssel együtt nagyjából 70 perc volt egy kanyar. Most állva vakarom a talpam. Holnap reggel még lesz egy forduló, és itthon van 50-60 kiló keményítő. Ompala, Chérie és Desire, nagyjából egyforma mennyiségben. Dobok egy könnyű vacsorát, aztán irány az ágy.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.08.19. 20:38:42

@Andrass9: ugy szeretem, ha a kockak jo kergesre vannak sutve

/toroltek a nejem gepet, nem jon cask holnap, kaja meg semi, dupla szopas sot tripla mert jonak kinezo hazrol jot ajanlat, de egyedul hiaba megyek, mennek../
hot dog less ebbol ma este sorrel es mustarral/

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.08.19. 20:40:37

@Waka: vegulis ugy is jo
en tatarnal daralom egyutt, de az marha
fasirtfeleknel szeretem kicsit megfuttatni, semeddig sem tart aprora felvagni/
egy trabant nem segitene?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.08.19. 20:49:09

@Waka: Feltételezem, ma sincs erőd posztolni ...
Van hűvös helyed, ahol tárolod?

vörösbor(de)minőségi 2016.08.19. 20:59:58

@hagyma: @Andrass9: nagyon csábító.
vadas ebből sajna nem lehet mert annak szép vékony szeletek illőek,valahogy szinte kötelezően.
erről le kell mondanom.
a toszkán köművesbrigád kedvenc étele:))))) nagyon vonzó pláne egy kis polentával-ahogy olvasom...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.08.19. 21:08:22

@vörösbor(de)minőségi: Nekem nagyon tetszett Aligán az IlMercato étteremben. Ők a feketeborsot egyben tették a szószba!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.08.19. 21:23:32

@vörösbor(de)minőségi: vadasosan el lehet kesziteni csikozva is
en tuti megennem tormaval, foleg ha jo zsir is van rajta
de ezt kizartad

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.08.19. 22:05:37

@hagyma: Mire bepakolok, kábé itthon is vagyok gyalog.
@Andrass9: Félig megírtam egy poszt, a képek is meg vannak formázva, de még nincs kész.
Az erkélyen szikkad egyelőre, aztán majd megy a hungarocell ládákba.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.08.19. 22:35:22

@Andrass9: Erőt vettem magamon, megírtam, és kicsit átrendeztem a bejegyzéseket.