Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint 2.600.000-an töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

  • jegeskaveee.: @Andrass9: Annak meg errefelé öhöm a neve.:))) (2019.11.22. 19:30) Ebéd: krémes gulyásleves, spenótpüré
  • jegeskaveee.: @kobold63: Nem feldobta, besűrítette.:))) A reszelt sajttal együtt, mert azt is a tej felforrása u... (2019.11.21. 07:57) Lecsós csirkemáj
  • Andrass9: @old forester: Örülök, hogy segíthettem! (2019.11.19. 23:10) Az ősz töltött káposzta kisérlete
  • Waka: @jegeskaveee.: Csak pár szálat bele, hogy ropogósabb legyen. (2019.11.18. 18:52) Céklás tócsi
  • látjátok feleim szümtükkel: @kobold63: Pedig a tudományos meghatározásokat is időnként felül szokják vizsgálni, mert kiderül... (2019.11.13. 15:39) Ecetes jalapeño saláta

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (7) A1 marinád (4) A1 szósz (3) áfonya (3) Aji Crystal (6) alaplé (67) alma (29) almaecet (15) almalé (2) almaszósz (3) Ancho Gigantea (8) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (7) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (34) babérlevél (35) bableves (3) bacon (34) Balaton (2) balzsamecet (13) bambuszrügy (2) banán (3) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (19) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (4) bazsalikom (48) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (12) bbq oldalas (3) BBQ szósz (6) Bechamel (2) bélszín (9) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (10) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) bl112 (2) bor (20) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (4) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (25) bőrősháj (2) bors (244) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) cajun (3) Cajun (3) cajun fűszerkeverék (15) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (3) cayenne bors (6) cékla (14) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (8) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (65) citromfű (12) citromhéj (28) citromlé (36) citromnád (12) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) creole (3) Creole (2) creole fűszerkeverék (5) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (50) csilipaprika (44) csilipaszta (25) csilipehely (4) csilipor (3) csiliszósz (4) csili krém (11) csillagánizs (3) csiperke (19) csipetke (13) csipsz (3) csirke (23) csirkealaplé (2) csirkeaprólék (2) csirkecomb (22) csirkecomb filé (8) csirkeláb (2) csirkemáj (9) csirkemell (17) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (11) csodahüttő (10) csokoládé (8) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (4) csontvelő (2) csuka (3) csülök (28) csusza (2) cukkíni (20) cukkini (10) cukor (119) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (2) curry (19) currypaszta (10) C vitamin (3) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (32) datolya (3) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (26) disznózsír (2) durbincs (2) ecet (20) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (50) ementáli (4) eper (5) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (9) fahéj (34) fánk (3) farhát (4) Farkas András (21) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (21) fehérbors (44) fehérhagyma (8) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebors (89) feles borsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (2) fogpiszkáló (2) fokhagyma (366) fokhagymapor (2) fokhagyma granulátum (10) füge (4) füst (8) füstölény (4) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (2) füstölt kolbász (12) füstölt oldalas (5) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (3) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (7) galambbegy saláta (4) galangal (5) galuska (4) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (7) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (45) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (62) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (6) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (4) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (74) gyömbér (100) gyöngytyúk (2) habanero (7) habarás (2) habcsók (2) hagyma (271) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (16) halványító zeller (3) hamburger (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hátszín (13) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (4) Hoisin szósz (2) homár (3) húsgombóc (3) húslé (3) húsleves (15) húsos csont (2) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (20) jalapeno (22) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (4) jégcsapretek (2) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (7) kacsaháj (5) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (4) kacsaszárnytő (2) kacsazsir (3) kacsazsír (37) kacsazúza (3) kacsazuza (2) kaffir lime levél (5) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (37) kakukkfü (70) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (9) kápia (26) kapor (32) kapormag (7) káposzta (14) kapri (4) kapribogyó (14) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (24) karalábé (25) karamell (3) kárász (6) kardamom (21) karfiol (21) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (3) kecskesajt (2) kecskeszarv (3) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (5) kelkáposzta (17) keményítő (8) kemény sajt (2) kenyér (24) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (9) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (4) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (2) kocsonya (3) kocsonyahús (3) koktélparadicsom (2) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (10) kolbász (23) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (12) kömény (67) köménymag (12) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (24) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (15) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (134) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (16) kukoricadara (7) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (16) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (14) lamb (2) langalló (2) lángolt kolbász (2) lapcsánka (2) lapocka (11) laskagomba (9) lazac (9) lecsó (27) lecsókolbász (3) lecsópaprika (4) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (13) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (10) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (4) liba (2) libacomb (6) libaháj (5) libamáj (6) libaszárny (2) libazsír (17) lilahagyma (42) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (38) lime levél (6) liszt (95) lucullus (4) Lucullus (6) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (24) majoranna (75) mák (11) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (10) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (10) marhahús (7) marhalábszár (4) marhalapocka (3) marhanyak (12) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (20) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (46) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (63) mustármag (19) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (8) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (5) olaj (13) olajbogyó (6) oldalas (31) oliva (19) olívabogyó (3) olivaolaj (110) olívaolaj (7) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (46) oregánó (5) öregtészta (2) őrölt kömény (4) őszibarack (2) osztrigaszósz (8) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (18) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (30) paprikacsuma (26) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (117) paradicsomlé (24) paradicsompüré (26) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (4) paraj (5) parázskrumpli (2) parmezán (29) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (13) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (10) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (130) petrezselyemgyökér (17) petrezselyem levél (37) pirítós (3) pirospaprika (69) piros jalapeno (2) piskóta (8) pisztráng (4) pite (7) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (7) póréhagyma (23) pörkölt (10) portobello (4) prézli (32) pritamin (4) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (9) repceolaj (2) retek (5) réteslap (3) rétesliszt (12) ricotta (3) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (37) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (4) rizstészta (2) rókagomba (5) római kömény (39) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (62) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (46) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (43) salsa (3) San Marzano (4) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (135) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (10) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (2) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (20) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (5) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (10) snidling (19) (235) sodó (3) sólet (2) sonka (17) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (35) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (16) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (27) spenót (40) Spicy Fiesta (8) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (56) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (3) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (21) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfübors (30) szegfűbors (5) szegfűgomba (4) szegfüszeg (8) szegfűszeg (6) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (54) szerecsendióvirág (41) szezámmag (10) szezámolaj (7) szibériai saláta (3) szilva (8) szilvalekvár (6) szilva eltevés (2) szinesbors (5) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szódavíz (2) szójaszósz (31) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (7) taco (2) tamarind (2) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (10) tarja (18) tarka répa (2) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (3) tbone (2) tej (78) tejfel (56) tejföl (77) tejszín (81) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (2) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (6) tócsni (3) tofu (2) tojás (185) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (8) tök (7) tokaszalonna (2) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (5) trappista (8) tüdő (2) túró (29) túrógombóc (4) TV paprika (6) tyúk (3) uborka (21) újhagyma (40) újkrumpli (14) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (195) Váncsa (2) vanília (23) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (14) vargánya (15) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (8) vereshagyma (3) virsli (7) víz (14) vörösbor (17) vöröshagyma (108) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (21) yuba (2) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (48) zellergumó (34) zellerlevél (29) zellerszár (26) zöldbab (13) zöldbableves (2) zöldbors (3) zöldborsó (36) zöldpaprika (66) zöldség (3) zsálya (37) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (9) zserbó (2) zsír (54) zsíroskenyér (2) zúza (5) zuza (2) Címkefelhő

Spirálkrumpli töltve, sütve

2016.07.27. 07:00 Andrass9

Nem tudok jobb nevet adni neki. Emlékszem, Waka nagy lelkesedéssel beszélt egy spirálszeletelõrõl, de a posztra már nem emlékszem - elnézést! Hopp! Megtaláltam!!! Az evõeszközös fiókban botlottam bele egy hasonló eszközbe. Találtam óriás krumplikat is a pincében.

25.jpg

Na, meglepem a feleségem vele. Úgysem sejti, hogy már hazaértem Németországból, így biztos jólesik a váratlan ebéd neki is.

Hozzávalók, amit a hûtõben leltem:

  • 2 nagy krumpli
  • 4 dkg füstölt kolozsvári szalonna
  • 1 szelet gépsonka
  • 2 szelet füstölt fõtt karaj
  • 1 szelet füstölt fõtt tarja
  • 3 dkg trappista sajt
  • 3 dkg Maasdammer sajt
  • 3 dkg vaj
  • só, bors, majoranna
  • tejfel a tálaláshoz

A sajtokat vékonyra szeltem, a húsárut felkockáztam.

10.jpg 11.jpg

Fogtam az olcsó mûanyag spirálozót, kicsit megélesítettem, majd belefúrtam a krumpliba. Elkezdtem tekergetni, és lett is spirál, de nem igazán egyenletes. Néha el is tört, a legvégét meg már nem tudtam fogni. Ezért a másik krumplit késsel bevágtam félcentinként. Megsóztam, és egy alufóliával bélelt jénai tepsibe tettem.

12.jpg 13.jpg 14.jpg 15.jpg

Ezután a résekbe szalonnát, sonkákat és sajtokat illesztettem. Kicsi borsot daráltam rá, majd a vajat daraboltam a tetejére. Betettem a 200 fokos sütõbe alufóliával letakarva.

16.jpg 17.jpg 18.jpg 19.jpg

Persze ekkor jutott csak eszembe a majoranna, de még idõben megszórhattam. 55 perc múlva egész jól nézet ki.

20.jpg 21.jpg

Egy kis parmezánnal, és tejfellel kitálaltam magamnak kóstolni.

22.jpg

Félig nyers volt :(((( Mars vissza a 180 fokos sütõbe 35 percre:

23.jpg

Mutatós, ettem is egy második adagot, de valahogy még mindig nem volt elég puha.

24.jpg

A többit visszatettem 150 fokra, egy órára. Na akkorra megpuhult.

A csuda érti, egy ekkora krumpli általában megsül 50 perc alatt a grillen ... Ha még sütés előtt megtalálom Waka posztját, akkor tudhattam volna, hogy lefedve minimum 70-80 perc párolás kell neki, ráadásul ő kicsi krumplikat használt ...

23 komment

Címkék: krumpli bors karaj vaj majoranna tarja trappista tejfel gépsonka kolozsvári szalonna Maasdamer

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr248716072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A fickó 2016.07.27. 08:55:53

Fizikai oka van, a rések közti levegő hőszigetel, gátolja a hőterjedést, ha egyben sütöd a krumplit sokkal hamarabb megsül. :) Az ilyen Hasselback jellegű bigyókhoz, Mayan ... fajtákat preferálom, mert azok amúgy is 2/3 idő alatt sülnek/főnek, a többi krumplihoz képest, ráadásul baromi finomak. A batáta is hamarabb elkészül így.

Ez vagyok 2016.07.27. 15:33:33

A vidéki telkemen hétvégén több félkilós krumplit is sikerült kiszedni a földből. Lehet, hogy kipróbálom, de a tapasztalatod szerint, fedeles jénaiban és hosszasan tartva a sütőben.

látjátok feleim szümtükkel 2016.07.27. 15:45:39

A végső kinézete csuda jó, talán érdemes lesz kipróbálni.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.07.27. 22:00:43

Köszönök szépen!
Ez egy igazán remek étel, bármikor megenném.
Igazából csak annyi gond van vele, hogy az én feneketlen bendőmnek ennyi csak előétel, elegendőt elkészíteni viszont igen nagy macera. Mindenesetre, megéri a fáradtságot.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.07.28. 01:52:22

@Waka: hat valami fasirt, rantotthus vagy akar steak elferne a tanyeron az ketsegtelen
ennyi ido alatt barmilyen hus megsult volna mellette

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.07.28. 04:34:12

hplnap reggel bagels kremsajttal
utana hamburger valmikor delutab

ma talaltam egy igen jo hazar
ar rendben
kornyezet super
ut OK
folyo 500 meterre
fustolohaz
gyumolcsfak , nem sok 3-4 de 2 acres
1 erdo 1 kert
orulten hivom a relatort
tegnap lefoglaloztak....

bosszubol meghallgattam Clintont es Trumpot
Trumpra fogok szavazni

Fenchurch68 2016.07.28. 11:20:10

@hagyma: Ugyanezt a bevagdosós betömködős metódust karajjal szoktam csinálni, mellé a "krumpli"-t (batáta vagy zeller általában, télen céklával is finom volt) csak bevagdosom és megtuszkolom vajjal vagy zsírral, meg fűszerekkel, úgy azért már elég kondi lesz :)

vörösbor(de)minőségi 2016.07.28. 11:28:39

+pont a gondos tányérválasztásért.
:)

finom étel-de ahogy olvasom kell legyen valami más fogyasztható is otthon-mire ez elkészül.

Topy 2016.07.28. 15:02:55

spirálkodás nélkül csináltam már valami hasonlót, a lányoknak bejött, pedig csak beledugdostam a hűtőben talált maradékokat; vszeg ettől lett jó :)

Topy 2016.07.28. 15:03:48

nocsak, van remény?
www.napi.hu/magyar_vallalatok/eltunhetnek_az_ehetetlen_virslik_a_boltokbol.618451.html

ha el nem is tűnnek, de könnyebb lesz kiválogatni a jobb minőségűt...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.07.28. 19:10:59

@Fenchurch68: hat annak mar van sulya
a krumplirol nem igazan tudnek lemondani
a sertesrol mar igen
valahogy itt mas a diszno

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.07.28. 19:19:59

@Topy: dragabb less a Magyar virsli
es mindenki veszi majd az olcsobbat
mustarral elmegy alapon

Topy 2016.07.29. 10:34:12

@hagyma: nem hinném! változik a közízlés, már nem a teszkógazdaságos a fő cél a vásárlók többségénél; a statisztikák azt mutatják, hogy tudatosan keresik a jobb minőségű termékeket, hajlandóak az emberek többet fizetni a jobb áruért

Benikuty 2016.07.29. 10:46:53

@Topy: ott a pont.
...viszont nem árt némi szigorítás az elképesztően "megengedő" Magyar Élelmiszerkönyv követelményeiben.
...viszont egy fecske(virsli) nem csinál nyarat.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.07.29. 14:40:37

@Topy: en, ha belenezek az ATV-be mindig azt hallom 4 million ember melyszegenyszegbenn el otthon....

Topy 2016.07.29. 14:46:33

@hagyma: én meg ha belenézek a bevásárlókocsikba, egészen mást látok

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.07.29. 18:02:57

@Topy: en is mast latok, mint amit hallok, mondanak
1000 fesztival
tomott boltok
de a siras megy

Ez vagyok 2016.07.29. 18:35:25

@Topy: Ja, nem Moldáviában élünk.

Ez vagyok 2016.07.29. 18:41:22

@hagyma: Mert nem mutatják az olyanokat, akik tényleg mélyszegénységben élnek.
Én a vidéki házam révén sokkal találkozom, bár az ottélők óvnak attól, hogy szóba álljak velük. Én, mint "idegenlégiós" hihetetlen sorsokat ismerhetek meg tőlük.

Ez vagyok 2016.07.29. 18:42:28

@Ez vagyok: Bocsánat, túlléptem a politikamentesség küszöbét.

Boar... 2016.07.29. 19:46:36

@Topy: " pedig csak beledugdostam a hűtőben talált maradékokat; vszeg ettől lett jó :) "
Körülnéztem a hűtőben. Szerintem a lányaimnak már a dinnyés krumplitól is keresztbeállna a szeme, de a szekszárdi vörösborostól biztosan...

Fenchurch68 2016.07.29. 21:49:57

@Boar...: Na és akkor mit szólnál az én verziómhoz, ami jelenleg negyed görögdinnye, két hegyeserős, és egy fél üveg barna sör :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.07.30. 08:16:13

@Ez vagyok: a szegenyseg nem politika
az vilagproblema
nem vigasz de a melyszegenyseg az mas
amerika is tudna meselni..
es akkor meg mennyi rengeteg ember vilagszerte...