Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint 2.600.000-an töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

  • jegeskaveee.: @Andrass9: Annak meg errefelé öhöm a neve.:))) (2019.11.22. 19:30) Ebéd: krémes gulyásleves, spenótpüré
  • jegeskaveee.: @kobold63: Nem feldobta, besűrítette.:))) A reszelt sajttal együtt, mert azt is a tej felforrása u... (2019.11.21. 07:57) Lecsós csirkemáj
  • Andrass9: @old forester: Örülök, hogy segíthettem! (2019.11.19. 23:10) Az ősz töltött káposzta kisérlete
  • Waka: @jegeskaveee.: Csak pár szálat bele, hogy ropogósabb legyen. (2019.11.18. 18:52) Céklás tócsi
  • látjátok feleim szümtükkel: @kobold63: Pedig a tudományos meghatározásokat is időnként felül szokják vizsgálni, mert kiderül... (2019.11.13. 15:39) Ecetes jalapeño saláta

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (7) A1 marinád (4) A1 szósz (3) áfonya (3) Aji Crystal (6) alaplé (67) alma (29) almaecet (15) almalé (2) almaszósz (3) Ancho Gigantea (8) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (7) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (34) babérlevél (35) bableves (3) bacon (34) Balaton (2) balzsamecet (13) bambuszrügy (2) banán (3) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (19) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (4) bazsalikom (48) bazsalikomsó (7) BBQ (12) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (6) Bechamel (2) bélszín (9) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (10) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) bl112 (2) bor (20) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (4) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (25) bőrősháj (2) bors (244) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) cajun (3) Cajun (3) cajun fűszerkeverék (15) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (3) cayenne bors (6) cékla (14) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (8) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (65) citromfű (12) citromhéj (28) citromlé (36) citromnád (12) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) Creole (2) creole (3) creole fűszerkeverék (5) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (50) csilipaprika (44) csilipaszta (25) csilipehely (4) csilipor (3) csiliszósz (4) csili krém (11) csillagánizs (3) csiperke (19) csipetke (13) csipsz (3) csirke (23) csirkealaplé (2) csirkeaprólék (2) csirkecomb (22) csirkecomb filé (8) csirkeláb (2) csirkemáj (9) csirkemell (17) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (11) csodahüttő (10) csokoládé (8) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (4) csontvelő (2) csuka (3) csülök (28) csusza (2) cukkini (10) cukkíni (20) cukor (119) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (2) curry (19) currypaszta (10) C vitamin (3) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (32) datolya (3) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (26) disznózsír (2) durbincs (2) ecet (20) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (50) ementáli (4) eper (5) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (9) fahéj (34) fánk (3) farhát (4) Farkas András (21) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (21) fehérbors (44) fehérhagyma (8) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebors (89) feles borsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (2) fogpiszkáló (2) fokhagyma (366) fokhagymapor (2) fokhagyma granulátum (10) füge (4) füst (8) füstölény (4) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (2) füstölt kolbász (12) füstölt oldalas (5) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (3) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (7) galambbegy saláta (4) galangal (5) galuska (4) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (7) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (45) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (62) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (6) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (4) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (74) gyömbér (100) gyöngytyúk (2) habanero (7) habarás (2) habcsók (2) hagyma (271) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (16) halványító zeller (3) hamburger (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hátszín (13) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (4) Hoisin szósz (2) homár (3) húsgombóc (3) húslé (3) húsleves (15) húsos csont (2) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (20) jalapeno (22) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (4) jégcsapretek (2) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (7) kacsaháj (5) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (4) kacsaszárnytő (2) kacsazsir (3) kacsazsír (37) kacsazúza (3) kacsazuza (2) kaffir lime levél (5) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (70) kakukkfű (37) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (9) kápia (26) kapor (32) kapormag (7) káposzta (14) kapri (4) kapribogyó (14) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (24) karalábé (25) karamell (3) kárász (6) kardamom (21) karfiol (21) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (3) kecskesajt (2) kecskeszarv (3) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (5) kelkáposzta (17) keményítő (8) kemény sajt (2) kenyér (24) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (9) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (4) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (2) kocsonya (3) kocsonyahús (3) koktélparadicsom (2) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (10) kolbász (23) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (12) kömény (67) köménymag (12) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (24) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (15) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (134) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (16) kukoricadara (7) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (16) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (14) lamb (2) langalló (2) lángolt kolbász (2) lapcsánka (2) lapocka (11) laskagomba (9) lazac (9) lecsó (27) lecsókolbász (3) lecsópaprika (4) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (13) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (10) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (4) liba (2) libacomb (6) libaháj (5) libamáj (6) libaszárny (2) libazsír (17) lilahagyma (42) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (38) lime levél (6) liszt (95) lucullus (4) Lucullus (6) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (24) majoranna (75) mák (11) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (10) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (10) marhahús (7) marhalábszár (4) marhalapocka (3) marhanyak (12) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (20) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (46) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (63) mustármag (19) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (8) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (5) olaj (13) olajbogyó (6) oldalas (31) oliva (19) olívabogyó (3) olívaolaj (7) olivaolaj (110) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (5) oregano (46) öregtészta (2) őrölt kömény (4) őszibarack (2) osztrigaszósz (8) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (18) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (30) paprikacsuma (26) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (117) paradicsomlé (24) paradicsompüré (26) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (4) paraj (5) parázskrumpli (2) parmezán (29) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (13) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (10) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (130) petrezselyemgyökér (17) petrezselyem levél (37) pirítós (3) pirospaprika (69) piros jalapeno (2) piskóta (8) pisztráng (4) pite (7) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (7) póréhagyma (23) pörkölt (10) portobello (4) prézli (32) pritamin (4) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (9) repceolaj (2) retek (5) réteslap (3) rétesliszt (12) ricotta (3) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (37) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (4) rizstészta (2) rókagomba (5) római kömény (39) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (62) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (46) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (43) salsa (3) San Marzano (4) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (135) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (10) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (2) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (20) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (5) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (10) snidling (19) (235) sodó (3) sólet (2) sonka (17) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (35) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (16) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (27) spenót (40) Spicy Fiesta (8) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (56) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (3) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (21) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfübors (30) szegfűbors (5) szegfűgomba (4) szegfűszeg (6) szegfüszeg (8) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (54) szerecsendióvirág (41) szezámmag (10) szezámolaj (7) szibériai saláta (3) szilva (8) szilvalekvár (6) szilva eltevés (2) szinesbors (5) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szódavíz (2) szójaszósz (31) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (7) taco (2) tamarind (2) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (10) tarja (18) tarka répa (2) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (3) tbone (2) tej (78) tejfel (56) tejföl (77) tejszín (81) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (2) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (6) tócsni (3) tofu (2) tojás (185) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (8) tök (7) tokaszalonna (2) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (5) trappista (8) tüdő (2) túró (29) túrógombóc (4) TV paprika (6) tyúk (3) uborka (21) újhagyma (40) újkrumpli (14) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (195) Váncsa (2) vanília (23) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (14) vargánya (15) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (8) vereshagyma (3) virsli (7) víz (14) vörösbor (17) vöröshagyma (108) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (21) yuba (2) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (48) zellergumó (34) zellerlevél (29) zellerszár (26) zöldbab (13) zöldbableves (2) zöldbors (3) zöldborsó (36) zöldpaprika (66) zöldség (3) zsálya (37) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (9) zserbó (2) zsír (54) zsíroskenyér (2) zúza (5) zuza (2) Címkefelhő

Szemtelen disznó

2016.07.13. 07:00 Waka

Vagyis szemetlen. A múltkori körmös csülökpörkölt hozzászólva megemlítettem, hogy én bizony egy fél malacfejet azért még beleküldtem volna a biztonság kedvéért. András némiképp viszolygott a gondolattól, mondván, nem szereti, ha visszanéz az étel. Nekem ugyan úgy rémlett, hogy szem nélkül árulják a fejet, de talán rosszul emlékeztem. Kedden piacnap volt, fel kellett keresnem a gatyaárust, gondoltam, belépek a csarnokba, és szembenézek a valósággal. Kedvenc hentesem Cs hamar elkeserített, mondván, rendelt fejet, de nem hoztak. De talán csütörtökön lesz, csörgessem meg szerdán.
- Szuper, - dohogtam magamban - felütötte a fejét a fejetlenség.
Szerdán hívtam is. Hat csengés után nem vette fel, de pár perc múlva visszahívott.
- Szia! Mit szeretnél?
- Szia! Van fej?
- Van ám!
- Mekkorák?
- Két kiló.
- Malacnak mondjuk elég erős, de jó lesz - gondoltam.
- Hogyér' van? - kérdeztem.
- 295.
- Akkor kell kettő, holnap megyek érte.
- Rendben van.
- Másnap mentem is.
Cs sehol, egy kollégája a pultnál. Köszönök.
- Van két fejem.
Értetlenül néz.
- Malacfej.
- Ja! Megnézem.
A hűtőkamrához ment, egy darabig matatott, majd kijött. Benézett a másikba is, jött előre fülét vakarva.
- Nem találom.
- Pedig Cs azt mondta, megvan - feleltem.
Egy darabig ráncolta a homlokát aztán felragyogott az arca, leguggolt és elkezdett a pult alatt matatni.
- Megvan! - mondta diadalmasan.
- Istenem, mint a pacal nyolcvankettőben. Jövőre mit adnak a pult alól? Csirkefarhátat? - Puffogtam megint csak magamban - mi lesz itt kocsonyaszezonban?
Lemérte, négy kiló a kettő. Vettem még egy heveder oldalast csak úgy, fizettem, köszöntem, és boldogan hazamasíroztam.

12.jpg

Otthon alaposan lekapartam a fejeket. Szemük nem volt. Többször váltott vízben megmostam őket, aztán további felhasználásig a fagyasztóba rejtettem.

11.jpg
Pénteken álltam neki a főzésnek. A kiolvasztott fejet pár szem bors és babérlevél, három kis fej négybe vágott fokhagyma és kevés só társaságában feltettem főni. Elő kellett venni a legnagyobb fazekat, csak abba fért bele. A másik fejet a hűtőben hagytam ínséges időkre.

1.jpg
A főzés elég sok időt igénybe vett. Először fedő nélkül kis lángon gyöngyöztetve főztem. Két óra múlva olyan kemény volt még, hogy lepattant róla a kés. Ekkor kapcsoltam, hogy nem húslevest főzök én, hogy itt óvatoskodjak, lefedtem a fazekat, felcsavartam a lángot. Újabb két óra múlva már megpuhult valamennyire. Igazából nem akartam nagyon megfőzni, mivel további főlés várt még rá. Ahhoz elég puha volt, hogy a csontot viszonylag könnyen ki tudtam venni belőle.

2.jpg
Két jó fej hagymát egy kanál zsíron megpirítottam.

3.jpg
A tűzről lehúzva megpaprintottam, majd felöntöttem egy kevés főzőlével.

4.jpg
Ekkor már látszott, hogy aznap ebből nem lesz ebéd, nem is erőltettem, beletettem a fejet a hagymás alapba, és mikor kihűlt, a hűtőbe tettem másnapig. Az abálólét szalvétával lezsíroztam, két palackkal a fagyasztóba tettem, jó lesz majd főzelékhez vagy valamilyen leveshez.

5.jpg
Másnap reggel elővettem, és folytattam a főzést. Beletettem két viszonylag érett TV paprikát apróra vágva. Öntöttem rá egy kortynyi paradicsomlét, édes és csípős paprikakrémet. Négy gerezd fokhagymát durvára vágtam, az is ment bele. Őrölt fekete borssal és köménnyel fűszereztem, sóztam, majd felöntöttem főzőlével.

6.jpg
Alágyújtottam és felforraltam.

7.jpg
Lefedve, egyes fokozaton betettem az előmelegített sütőbe. Két óra múlva ránéztem, úgy láttam, elég hosszú a leve, ezért fedő nélkül folytattam a párolást. Újabb egy óra múltán hozzákevertem a szafthoz három gerezd finomra reszelt fokhagymát.

8.jpg
Eltelt megint egy óra, és késznek ítéltem az ételt.

9.jpg
Sós vízben főtt krumplit, kovászos uborkát és ecetes jalapeno paprikát ettem hozzá

10.jpg
Nagyon finom lett, volt egy kis kocsonyás hangulata, nyilván a temérdek fokhagyma és a bőrkés-kocsonyás állag miatt. A hús szálaira esett, az ormány megőrizte a rugalmas állagát, a zsíros rész olyan puha volt, kenyérre lehetett volna kenni. A krumplit villával összetörtem, prímán felvette a kicsit még mindig hosszú lét. Most már csak azt kellene eldönteni, mit főzzek a másikból.

37 komment

Címkék: vöröshagyma fokhagyma paradicsomlé babérlevél pirospaprika kömény feketebors malacfej Paprikakrém

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr838883662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.07.13. 09:30:25

Ormányt, fület rádhagyom (pont azt a rugalmasságát nem szeretem), de a többi jöhet. Ablak nyitva van.
Köszönöm, hogy letesztelted, elég szemtelenek-e ezek a fejek!

látjátok feleim szümtükkel 2016.07.13. 09:56:52

Ez szuper lett.
A másik fejet puhára főzném, majd ropogósra megsütném a sütőben. Fűszerezés tetszés szerint.

Boar... 2016.07.13. 10:00:14

Orbitális pofátlanság, hogy mostanában a fület levágják a fejről és karaj árban árulják.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.07.13. 12:58:56

@Boar...: Aki eszi, aszerint van olyan jó, mint a karaj :)

Benikuty 2016.07.13. 15:06:05

@látjátok feleim szümtükkel: @Andrass9: az általánosan forgalmazott karaj versenydisznóból származik, gasztronómiai értéke egyenlő a takonygurigával.
A valódi mangalica karaj pedig megfizethetetlen, legalábbis számomra...

Benikuty 2016.07.13. 15:08:20

@látjátok feleim szümtükkel: én meg bekenném gazdagon fokhagymával, meghinteném frissen őrölt borssal, zamatos fűszerpaprikával, aztán jól kifagyasztanám... A többit a fantáziádra bízom :)

Ez vagyok 2016.07.13. 15:13:34

Csinálj a másik fejből disznósajtot egy kis háromszögre vágott lapockával felhigítva.

Ez vagyok 2016.07.13. 15:17:16

Összeszámoltam, minimum 8 órát főzted/sütötted!
Ez nem semmi! :)
Köszi, ezt a tapasztalatot jól megjegyzem, nehogy szembenézzek egy malacfejjel :)

látjátok feleim szümtükkel 2016.07.13. 16:52:02

@Benikuty:

Felénk néha lehet kapni paprikás disznófejet, igaz nem egy felet, csak darabokat, de az nem baj attól nagyon jó.
De nem kell a fantáziámra bízni, a kenyerem is örülne neki.:D

látjátok feleim szümtükkel 2016.07.13. 16:53:29

Paprikán ment most egy főúri lakomák című sorozat, abban egész disznófejet főztek vagy 9-10 óráig , és a végén szép pirosra sütötték, majd egészben feltlalták. Nagy sikere volt.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.07.13. 17:03:18

@látjátok feleim szümtükkel: El tudom képzelni! A sertés bőre megfőzve, majd pirosra sütve egy csodás étel! Persze kell hozzá a zsír alatta, meg nem árt, ha egy kis hús is akad :)

Fenchurch68 2016.07.13. 17:39:46

Hát, lehet, hogy visszanézni nem néz, de milyen jókedvűen mosolyog szegényke a fazékból. Azért megkóstolnám, pláne sült verzióban, de előtte megkérnék valakit, hogy vágjon nekem felismerhetetlen szeleteket belőle :)

Édes uram közölte, hogy soha többet nem eszik bolti lekvárAt, ügyesen megfogalmazta, hogy az enyémnek barackíze van, a bolti meg simán csak édes. Úgyhogy pénteken vár rám újabb tíz kiló barack. Szokás szerint ezt a lekvárfőzést is túlmisztifikáltam, nem atomfizika. (Illetve pont annyira atomfizika, mint bármi más az egész univerzumban :P )
Tudom, jobb lenne pálinkát főzni belőle, de azt legfeljebb külsőleg használnánk el.

Ez vagyok 2016.07.13. 18:10:29

@Fenchurch68: A barackot jóval szaporább kimagozni, mint a meggyet :) Én 8 kg kimagozott meggyet tettem el és mivel némelyik kukacos volt, kézzel magoztam ki.
Tavaly jobb volt a termés, 16 kg lett a kimagozott.
Ez adjon erőt a misztifikációdhoz :)

Ez vagyok 2016.07.13. 18:11:25

@Andrass9: ÉS jó fogak, ami nekem egyre kevesebb :(

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.07.13. 18:44:35

Köszönök szépen!
@Andrass9: Megyen.
@látjátok feleim szümtükkel: Ez nem rossz ötlet.
@Benikuty: Olyasmi már volt. Mondjuk nem volt rossz. blogkocsma.blog.hu/2014/10/02/fott_fejhus

vörösbor(de)minőségi 2016.07.13. 21:08:35

hmmm... azon gondolkodtam,nálam hol mikor jönne el az pont,amikor belekóstolnék,vagy enném.egyáltalán számba tenném.
mert nyilván mindenkinél van egy ilyen mert nem akar éhen halni.
mondjuk egyik opció valami hal lenne de gusztusosan szépen a másik meg ez a kaja.

hát...nem tudom.
ugyanakkor hősnek látom azokat akik képesek a rágószervükkel átmozgatva,ízeket kipréselve örömmel elfogyasztani.

kalap le!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.07.13. 21:35:27

@vörösbor(de)minőségi: hat, nekem is kene vagy egy 7 ehezes hogy nekilassak, pedig en mar sokmindent megettem marhaagy pl.
nem tudom az osszefuggest, de nekem a kepekrol a vietnami haboru, a mumiak meg a regeszek jutottak eszembe

kocsonyaban a bor meg a ful az jatszik, porkoltnek meg a korom, de ez nekem is sok/k/:)
/jo, mondjuk a nejem izlese is valtoztatja a hozzaallasomat a dolgok, pedig nem is akar terelgetni:)/

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.07.13. 21:39:33

@Ez vagyok: Na arra nekem is szükségem lenne. Nem merek elmenni a fogorvosomhoz ...

A fickó 2016.07.13. 21:42:04

Bakker, az a főtt fej a minyusz ormányuszal, olyan mint egy gázmacska. Jóízű a fejhús, de a látvány az bizarr. Továbbra is maradok a pofa részénél.:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.07.13. 21:42:06

@vörösbor(de)minőségi: Akkor ősszel, amikor újabb csilipaprikákat kapsz teleltetni, megpróbáljuk! Én se ettem még fejet, de ez a poszt meghozta a kedvemet. A fülét, és az orrát félreteszem a csodahüttőbe kocsonyának, de a többit megfőzöm :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.07.13. 21:43:44

@A fickó: Az az ormányusz csak vicces, megenni nem kell! :))
Leginkább egy gázálarcra hasonlít ...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.07.13. 21:59:49

@Andrass9: na, a vietnami haborus erzest meg is oldottad a gazalarccal
/amugy nincs fule, ha az orrat sem eszed, akkor tenyleg eleg ha maradsz a pofanal/

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.07.13. 22:13:33

@hagyma: Pofahúst - marhát - már ettem és szeretem.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.07.13. 22:18:22

@Andrass9: nincs is azzal baj
konkretan az orra ott figyel /vagyis szagol/ a krumpli
mellett
ott a fogzat
a szemureg..
hat nem az en etkem, pedig nem vagyok valogatos
/volt itt valami sorozat bizarr etelek vagy mi volt a cime, hat abba beleferne/
/legalabb a koponyat lehagyhatta volna a keprol Waka:)/

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.07.13. 22:29:35

@hagyma: Pedig a csont is része a fejnek! Waka pedig imádja az orrát :)))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.07.14. 05:31:45

@Andrass9: jovan de ha kifileztem a fejet, mehet a szemetbe, mit kell itt mutogatni?

hat en konkretan nem akarok a tanyeromon sertesorrot latni kovaszosuborkaval:)

ahogy te nem akarsz szemet
Waka tenyleg imadja az orrat?
nezegeti a tukorben?
mondjuk az orrommal en is elgedett vagyok,-megtartja a szemuveget -, de nem imadom

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.07.14. 08:11:03

@hagyma: Pedig azt állítják, hogy az orra, füle jó a kocsonyába!

Fenchurch68 2016.07.14. 08:50:18

@Ez vagyok: Mikor még a kertes házban laktam, a meggyfán volt olyan év, hogy hatvan+ kiló meggy termett (fiatal fa, én ültettem), és exanyóssal mindig kézzel magoztuk ki, mert a magozó benne hagyott egy csomót. Remek szociális program volt, jókat beszélgettünk közben. Befőzni nem nekem kellett, azt ő megcsinálta, azért ez a mostani életem első lekvárja :)

vörösbor(de)minőségi 2016.07.14. 11:37:03

@hagyma: ráadásul én a kocsonyát szeretem de azt már nem amiből készül.szerencsére van rá jelentkező,igy egymáson csodálkozunk mikor én a szinhust ami nem mellesleg szintén belefőzve sőt kicsi füstölt is-semmit nem ront rajta-csak ezt tudom megenni de nagyon jóízűen.mások meg pont arra hevülnek amiből készül egy rendes kocsonya.

vörösbor(de)minőségi 2016.07.14. 11:39:34

@Andrass9: ehhez gratulálok.sok dolog nekem is meghozza a kedvemet-de ez most nem történt meg,ám a figyelmemet arra felhívta,hogy van 2 adag lefagyasztott isteni kocsonya.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.07.14. 11:57:37

@látjátok feleim szümtükkel: Az enyémet végre belocsolta az időfelelős. Vagy 40 mm lejött! Megtelt a tó is :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.07.14. 11:59:16

@vörösbor(de)minőségi: Hát, ha a kocsonyában sem eszed az alapanyagot, akkor nem érdemes erőltetni a fejet sem - bár van azon színhús: a pofa :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.07.14. 19:51:44

Köszönök szépen!
@vörösbor(de)minőségi: I am a lokal hero. :) Így szocializálódtam, nálunk sosem volt gond az ilyen alkatrészek elfogyasztásával.
@hagyma: @A fickó: Az a kép éppen ezért készült így. Felénk a szartúró tormával a legjobb falat volt hajdan.
@Andrass9: Azt sajnálom, hogy a füle lemaradt, ha időben kapcsolok, vettem volna hozzá egyet-kettőt.
@látjátok feleim szümtükkel: Köszönöm kérdésed, a kertem (mind) prímán van. Megúsztam a jeget, a szél sem csinált túl nagy ramazurit. Eső ellenben volt bőven, épp jókor jött, vasárnap fenhetem a kapát.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.07.14. 23:20:26

@Andrass9: @vörösbor(de)minőségi: fule bore fustolthus kocsonyaban johet ezerrel
ez a gazalarc, meg az orr + a koponya nekem sok/k/:)
talan meg koromporkoltbe belevagnek, de asszem inkabb sima sertespori