Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint 2.600.000-an töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: @Cpt. Flint: "...remélem, hogy van, aki elgondolkozott a tanácsaimon, a posztoló meg valszleg időv... (2019.06.25. 14:09) Fűszeres marharagu
  • kobold63: @Kumari aki Nilüfer: A rizs sok egyéb finomságot elbír, a különböző zöldségek lazítják és más ízt ... (2019.06.25. 09:55) Gazdag krumplistészta
  • Andrass9: @kobold63: Na látod! Tudta Inyesmester, mit kell használni :) Valami PIROSAT ... (2019.06.20. 15:04) Repül a, repül a ...
  • Waka: @Andrass9: Tegnap délután 3,3 mm, azóta semmi. A föld még nem túl száraz, minden szépen nő, de jöh... (2019.06.18. 23:34) Árva krumpli, bébicékla
  • Andrass9: @kobold63: A füredi piacot mi is szeretjük, de mindig elmegyünk a Liliomkert piacra, Káptalantótib... (2019.06.18. 14:39) Tavaszi üde és édes zöldborsóleves

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (7) A1 marinád (4) A1 szósz (3) áfonya (3) Aji Crystal (5) alaplé (66) alma (29) almaecet (14) almalé (2) almaszósz (3) Ancho Gigantea (5) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (6) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (33) babérlevél (34) bableves (3) bacon (32) Balaton (2) balzsamecet (11) bambuszrügy (2) banán (3) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (3) barnacukor (19) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (3) bazsalikom (44) bazsalikomsó (7) BBQ (12) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (6) Bechamel (2) bélszín (9) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (8) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (4) bl112 (2) bor (20) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (4) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (23) bőrősháj (2) bors (226) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) cajun (3) Cajun (3) cajun fűszerkeverék (15) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (2) cayenne bors (6) cékla (12) cérnametélt (2) cheddar (8) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (63) citromfű (12) citromhéj (27) citromlé (35) citromnád (11) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) creole (3) Creole (2) creole fűszerkeverék (5) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (47) csilipaprika (42) csilipaszta (24) csilipehely (4) csilipor (3) csiliszósz (3) csili krém (11) csillagánizs (2) csiperke (18) csipetke (13) csipsz (3) csirke (23) csirkeaprólék (2) csirkecomb (21) csirkecomb filé (6) csirkemáj (8) csirkemell (16) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (10) csodahüttő (10) csokoládé (7) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (3) csontvelő (2) csuka (3) csülök (27) csusza (2) cukkini (9) cukkíni (16) cukor (111) cukorborsó (7) cukorszirup (2) cumin (2) curry (19) currypaszta (10) C vitamin (3) dagadó (6) dara (4) daragaluska (2) darálthús (31) datolya (3) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (26) disznózsír (2) ecet (17) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (49) ementáli (4) eper (4) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (6) fácán (2) fafülgomba (9) fahéj (33) fánk (3) farhát (4) Farkas András (19) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (20) fehérbors (44) fehérhagyma (7) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (3) feketebors (87) feles borsó (2) fenyőmag (4) feta (6) filé (2) fogpiszkáló (2) fokhagyma (346) fokhagymapor (2) fokhagyma granulátum (10) füge (4) füst (8) füstölény (4) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (2) füstölt kolbász (12) füstölt oldalas (4) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (3) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (6) galambbegy saláta (4) galangal (5) galuska (4) garam masala (4) garnéla (11) garnélarák (7) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghi (3) ghí (34) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (60) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (3) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (6) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (3) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (71) gyömbér (97) gyöngytyúk (2) habanero (6) habarás (2) habcsók (2) hagyma (261) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (16) halványító zeller (3) hamburger (4) harangpaprika (2) harcsa (6) hátszín (12) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (4) homár (3) húsgombóc (2) húslé (3) húsleves (15) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (20) jalapeño (17) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (4) jégcsapretek (2) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (7) kacsaháj (4) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (3) kacsaszárnytő (2) kacsazsír (35) kacsazsir (2) kacsazúza (3) kaffir lime levél (4) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (64) kakukkfű (35) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (7) kápia (25) kapor (31) kapormag (7) káposzta (13) kapri (4) kapribogyó (14) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (23) karalábé (23) karamell (3) kárász (6) kardamom (21) karfiol (20) kávé (2) kecsap (5) kecskesajt (2) kecskeszarv (2) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (5) kelkáposzta (17) keményítő (7) kemény sajt (2) kenyér (23) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (9) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (4) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (2) kocsonya (3) kocsonyahús (3) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (10) kolbász (23) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (12) kömény (64) köménymag (11) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (20) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (15) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (130) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kukorica (16) kukoricadara (5) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (14) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (14) lamb (2) langalló (2) lángolt kolbász (2) lapcsánka (2) lapocka (10) laskagomba (9) lazac (9) lecsó (26) lecsókolbász (3) lecsópaprika (3) lekvár (10) lemezes túró (2) lencse (13) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (8) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (3) liba (2) libacomb (6) libaháj (5) libamáj (5) libaszárny (2) libazsír (16) lilahagyma (33) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (37) lime levél (6) liszt (88) Lucullus (5) lucullus (3) lúdgége (2) Maasdamer (5) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (23) majoranna (71) mák (10) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (10) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (9) marhahús (6) marhalábszár (3) marhalapocka (3) marhanyak (12) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (20) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (45) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (62) mustármag (17) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (6) nacho (2) nagykocka (3) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (3) olaj (12) olajbogyó (6) oldalas (31) olíva (2) oliva (17) olívabogyó (3) olivaolaj (100) olívaolaj (7) orda (2) ördögszekér (5) oregano (43) oregánó (4) öregtészta (2) őrölt kömény (4) őszibarack (2) osztrigaszósz (7) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (16) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (30) paprikacsuma (24) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (115) paradicsomlé (23) paradicsompüré (25) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (4) paraj (5) parmezán (28) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (11) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (9) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (121) petrezselyemgyökér (17) petrezselyem levél (34) pirítós (3) pirospaprika (63) piskóta (8) pisztráng (4) pite (5) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (7) póréhagyma (23) pörkölt (10) portobello (4) prézli (29) pritamin (3) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (8) retek (5) réteslap (2) rétesliszt (11) ricotta (3) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (35) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (4) rizstészta (2) rókagomba (3) római kömény (35) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (58) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (43) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (41) salsa (3) San Marzano (2) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (128) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (9) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (3) sertésköröm (3) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (19) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (4) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (9) snidling (19) (209) sodó (3) sólet (2) sonka (17) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (35) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (15) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (27) spenót (38) Spicy Fiesta (7) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (55) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (3) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (21) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfűbors (5) szegfübors (30) szegfűgomba (4) szegfüszeg (6) szegfűszeg (6) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (53) szerecsendióvirág (40) szezámmag (10) szezámolaj (7) szibériai saláta (3) szilva (7) szilvalekvár (5) szilva eltevés (2) szinesbors (3) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szódavíz (2) szójaszósz (27) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (7) taco (2) tamarind (2) tárcsa (3) tarhonya (9) tarja (18) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (3) tbone (2) tej (75) tejfel (50) tejföl (73) tejszín (77) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (2) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (9) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (5) tócsni (2) tofu (2) tojás (178) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (8) tök (6) tokaszalonna (2) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (5) trappista (7) tüdő (2) túró (26) túrógombóc (4) TV paprika (5) tyúk (3) uborka (21) újhagyma (39) újkrumpli (13) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (188) Váncsa (2) vanília (22) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (12) vargánya (14) Varga Zsuzsi (3) vegeta (2) velő (5) velőscsont (8) vereshagyma (3) virsli (7) víz (14) vörösbor (14) vöröshagyma (103) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (20) yuba (2) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (47) zellergumó (31) zellerlevél (28) zellerszár (25) zöldbab (12) zöldbableves (2) zöldbors (3) zöldborsó (35) zöldpaprika (64) zöldség (3) zsálya (36) zselatin (5) zsemle (11) zsemlemorzsa (5) zserbó (2) zsír (51) zsíroskenyér (2) zuza (2) zúza (4) Címkefelhő

Spárga bolonyai szósszal és spárgakrémleves

2016.07.11. 07:00 Andrass9

Mikor szezon van, mindig túlvásároljuk magunkat, aztán itt a gond, mit lehetne belõle fõzni, de gyorsan, míg friss. Minden esetre szétválogattam, hogy a zsengébb szálakból legyen egy krémleves, de a masszívabbakat tepsiben akartam valahogy elkészíteni. Nem a legjobb ötlet ugyanabból az alapanyagból készíteni a levest és a főfogást is, de nem volt más választásom.

51.jpg

Ezért döntöttem egy markánsabb ízesítésről a főfogásnál.

Ha a spagetti jó bolonyai szósszal, miért ne lenne jó az spárgával is. Az is hosszúkás, csak egy kicsit vastagabb, és nehezebb felcsavarni a villára ...

Gyorsan odakészítettem a spárgakrémleves hozzávalóit:

  • 60 dkg tisztított spárga
  • 2 dl tejszín
  • 3 dkg vaj
  • 1 vereshagyma
  • 2 tojás sárgája
  • 1 l csontalaplé
  • 1 girizd fokhagyma
  • 1 ek liszt (nem tettem bele, csak ott van a képen)
  • 1 kis csokor petrezselyem szárastul (nincs a képen)

10.jpg

Feltettem a tottyos lábasban a kockára vágott hagymát dinsztelni. Amíg az puhult, a vastag spárgákat egy kevéske sós-cukros vízen egy magasabb fazékba tettem párolni. Felkarikáztam a vékony spárgákat, félretettem a csúcsait, és a karikákat a dinsztelt hagymára borítottam. Melléjük tettem a megtisztított fokhagymát is egyben. Ezalatt pont elkészült a vastagabb spárga is, amit hideg vízben lehûtöttem, hogy ne fõjön tovább.

12.jpg 11.jpg 14.jpg 13.jpg

ELõkészítettem a bolonyai szósz anyagait is:

  • 60 dkg darált borjú (ezt adta a csodahüttõ)
  • 1 nagy sárgarépa
  • 1 nagy gyökér
  • 1 nagy vereshagyma
  • 10 dkg krémsajt
  • 160 g saját, fûszeres paradicsompüré
  • 80 g bolti paradicsompüré (üríteni kell a kisüvegeket a csilinek!)
  • 220 g sült paradicsom
  • 2 tk Mulato Isleno csiliszósz
  • 1 cm gyömbér
  • 2 ek szárított oregano
  • 3 dkg Maasdammer sajt
  • 3 dkg reszelt parmezán
  • 1/2 dl vörösbor
  • olivaolaj

15.jpg

Elõször is bemutatkozik az olajozó teljes szépségében, amint egy kislábas fenekére töltök belõle kb 3 evõkanálnyit.

16.jpg

Egy jó reszelõvel megreszeltem a gyökeret, sárgarépát és a gyömbért. Felöntöttem a levesnek valót az alaplével, és fõztem, mig puha nem lett benne a spárga. Az olivára rákockáztam a hagymát dinsztelni. Ezután gyorsan kikentem egy jénai tepsit vajjal (tán túl vastagon, de így nem fog leégni).

17.jpg 18.jpg 19.jpg 20.jpg

Bele is pakoltam egy réteget a spárgából, amire szeleteltem kevés sajtot, mert a sajt az finom. Daráltam rá kis borsot is. A hagyma elkészült, mehet bele a darálthús.

21.jpg 25.jpg 22.jpg 24.jpg

A húst addig kell kavargatni nagy lángon, míg kifehéredik és egy kicsit meg is pirul az olajon. Ekkor én beleszórom az oreganot, hogy érezzem az illatát, míg fõ. A kicsit megpirult húsra rátornyoztam a reszelt zöldséget (zellergumóm nem volt itthon, amúgy azt is tennék bele), összekevertem, és lefedve hagytam saját levében párolódni.

26.jpg 27.jpg 28.jpg 29.jpg

Amikor már megpuhult a zöldség, belekanalaztam a paprikaszószt. Beleöntöttem a vörösbort, elkevertem benne a paradicsompüréket. A tejszínbe pedig beletettem a két tojás sárgáját és jól összekevertem.

30.jpg 31.jpg 32.jpg 33.jpg

A spárgalevest botmixerrel krémesre dolgoztam ki. Ehhez éles késû, erõs masina kell, de egy turmixgépben is megoldható - csak a tetejét tegyük rá rendesen, mert forró a leves! Beleszórtam a spárgavégeket, hozzákevertem a tojásos tejszínt és felforrósítottam. Ezt már nem szabad forralni, mert kicsapódik benne a tojás. A végén beleszórtam a felaprított petrezselymet, melynek a szárait is belekarikáztam.

34.jpg 35.jpg 36.jpg 37.jpg

A bolonyai csendesen rotyogott. Ezalatt még jutott idõ a parmezán lereszelésére is, amit azután az utolsó fázisban belekevertem a szószba. A spárgára rányomogattam a krémsajtot: Vaczak2 úr szerint az mindenbe kell (bár, mintha visszakozott volna a napokban)!

38.jpg 39.jpg 40.jpg

Rákanalaztam annyi szószt, hogy rendesen ellepje, majd beleillesztettem a maradék spárgákat is a tetejére. Erre is szeleteltem vékonyan sajtot, hogy megpiruljon rajta.

42.jpg 43.jpg 44.jpg

Betoltam a 180 fokos sütõbe 30 percre, vagy míg a sajt megpirul a tetején (a spárga már megfõtt, a bolonyai is, csak össze kell érniük a melegben).

45.jpg

Amíg a tepsi melegedett, feltálaltam a krémlevest, amit pici csilipehellyel és csiliolajjal díszítettem.

46.jpg

Remekül kiemelte a spárga ízét a csípõs olaj! A fokhagymának pedig a krémes íze jelent meg a háttérben, mint amikor megsütjük egyben puhára.

47.jpg

A spárga is elkészült, mire a levest megettük. Olyannyira, hogy elfelejtettem képet készíteni a tálalásról ...

48.jpg

50.jpg

Rettenetesen zsíros lett a rengeteg sajttól és vajtól. Szerencsére ez kicsapódott, ezért a tepsit kicsit megdöntve le tudtam róla kanalazni a felesleget.

Ettõl még nagyon finom volt, a spárga remekül harmonizált a bolonyaival. A maradék bolonyai szószt a gyerekek lelkesen elvitték kisdobozban :)

14 komment · 1 trackback

Címkék: tojás hagyma sajt tejszín fokhagyma spárga parmezán vörösbor gyömbér vaj sárgarépa alaplé darálthús oregano olivaolaj gyökér paradicsompüré petrezselyem krémsajt

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr808831002

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az igazi parmezán 2016.07.13. 11:05:01

Parmigiano-Reggiano, magyarul parmezán: az olasz sajtok királya, a sajtszentháromság tagja. Ha megkérdezünk bárkit, mi jut eszébe Olaszországról, az első öt gondolat egyike a parmezán. Nemrég kaptam szuvenírt Itáliából: egy 40(!) hónapos darab eredeti...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2016.07.11. 12:25:19

A sok lé felvételéhez lehetett volna némi zsemlyemorzsát is használni. Attól a teteje a sajttal együtt is jó ropogósra sült volna.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.07.11. 13:59:44

@látjátok feleim szümtükkel: Az nem jó, mert
1, akkor te nem ehetsz belőle
2, felszívja a zsírt, és akkor a feleségem sem eszik belőle

Fenchurch68 2016.07.11. 15:12:56

Ez nagyon hasonlít a tökből készített lazannyámra :) Spárgát az ember nem eszi, úgyhogy magamnak csak natúr megpárolva, kis parmezánnal és/vagy némi szalonnapörccel megszórva készítem, de most megihletődtem, hogy ha legközelebb csinálok valamihez bolonyéze szószt, előveszem hozzá az utolsó adag zöld madzagomat.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.07.11. 15:58:25

Köszönök szépen!
Jöhet mindkettő. Bár, én egy kis tésztát főztem volna mellé. :)
Nemsoká jön valaki, és elmondja, hogy a bolognai nem ilyen. (Gondolom, ezért lett bolonyai.) :D
Délelőtt felkapáltam a hagyma helyét a Hegyen, meg még mellé egy jó darabot, nem rázott a hideg. Akartam szundítani egyet az esti öntözés előtt, de valaki felújít, zeng a ház.

Vaczak2 2016.07.11. 17:40:33

A leves oké, bármikor. A bolonnyai spargannya nem az én világom. A spárgát megpárolva sóval diszkréten megpergetve, olvasztott vajjal leöntve szálanként nyammogni és belebambulni a végtelen naplementébe, az az élet...
Annak idején, /86-89/ Csehhszlovákiában egy adag vajas spárga annyiba került, mint egy brünni sárkány körettel, de legaláb lehetett kapni! A pincér sosem értette, miért vesz a kedves hülye idegen egy pár sápadt gilisztát egy nagy darab hús áráért, de a pincéreket nem az agyukért szokták elrabolni. Általában.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.07.11. 22:27:12

@Waka: Nálunk a szomszéd újít fel egy nagyon pocsék csapattal. Olyan a viacolor, mint Mo hegy és vízrajza!!!
Ehhez jött még 2 flex, két fúrókalapács, meg egy béka ...
Grrrrr ... és ehhez hozzájön, hogy ma 3 diszkem égett le, írhatom újra a levelezőszervert, meg a routert.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.07.11. 22:31:48

@Waka: Állok a csata elébe :) 1964 óta készítem ezt a szószt. Az olaszok nem köpték még ki!

Fenchurch68 2016.07.12. 01:59:01

@Andrass9: Nekem meg lettek ma reggelre ilyen összeesküvéses gyíkember elméleteim, hogy nem szeret engem a mikroszoft, ha nem akarok tizest, és emiatt lett érdekes diszkófényes látvány a monitoromon. Ja, és láttam az eget, kemtréleznek is!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.07.12. 08:41:57

@Fenchurch68: Ráadásul most már látom, hogy én tehetek róla, mert sikerült a tápkábelt fordítva bedugni. (Abba az 99 százalékba tartozom, aki nagyon erős ...)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.07.12. 15:10:22

@Andrass9: Az "erőseknek" szerencséjük van. Az operációs rendszeren kívül minden megvolt tükrözve, tehát lényeges adatvesztésem nincs, csak újra kell kreálnom a router és az oprendszer diszket (ebből csak 2013-as backupom van).

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.07.12. 19:15:48

@Andrass9: Akkor zajlik az élet nálad is. A jó bolognai az jó, és kész.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.07.12. 21:41:08

@Waka: Valami nagyon nem gömbölyű a RAID-el, de legalább a virtuális gép a mail szerverrel meglett. Még van egy kis meló a dologgal ...