Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint 2.600.000-an töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

  • jegeskaveee.: @Andrass9: Annak meg errefelé öhöm a neve.:))) (2019.11.22. 19:30) Ebéd: krémes gulyásleves, spenótpüré
  • jegeskaveee.: @kobold63: Nem feldobta, besűrítette.:))) A reszelt sajttal együtt, mert azt is a tej felforrása u... (2019.11.21. 07:57) Lecsós csirkemáj
  • Andrass9: @old forester: Örülök, hogy segíthettem! (2019.11.19. 23:10) Az ősz töltött káposzta kisérlete
  • Waka: @jegeskaveee.: Csak pár szálat bele, hogy ropogósabb legyen. (2019.11.18. 18:52) Céklás tócsi
  • látjátok feleim szümtükkel: @kobold63: Pedig a tudományos meghatározásokat is időnként felül szokják vizsgálni, mert kiderül... (2019.11.13. 15:39) Ecetes jalapeño saláta

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (7) A1 marinád (4) A1 szósz (3) áfonya (3) Aji Crystal (6) alaplé (67) alma (29) almaecet (15) almalé (2) almaszósz (3) Ancho Gigantea (8) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (7) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (34) babérlevél (35) bableves (3) bacon (34) Balaton (2) balzsamecet (13) bambuszrügy (2) banán (3) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (19) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (4) bazsalikom (48) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (12) bbq oldalas (3) BBQ szósz (6) Bechamel (2) bélszín (9) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (10) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) bl112 (2) bor (20) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (4) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (25) bőrősháj (2) bors (244) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) cajun (3) Cajun (3) cajun fűszerkeverék (15) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (3) cayenne bors (6) cékla (14) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (8) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (65) citromfű (12) citromhéj (28) citromlé (36) citromnád (12) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) creole (3) Creole (2) creole fűszerkeverék (5) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (50) csilipaprika (44) csilipaszta (25) csilipehely (4) csilipor (3) csiliszósz (4) csili krém (11) csillagánizs (3) csiperke (19) csipetke (13) csipsz (3) csirke (23) csirkealaplé (2) csirkeaprólék (2) csirkecomb (22) csirkecomb filé (8) csirkeláb (2) csirkemáj (9) csirkemell (17) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (11) csodahüttő (10) csokoládé (8) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (4) csontvelő (2) csuka (3) csülök (28) csusza (2) cukkíni (20) cukkini (10) cukor (119) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (2) curry (19) currypaszta (10) C vitamin (3) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (32) datolya (3) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (26) disznózsír (2) durbincs (2) ecet (20) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (50) ementáli (4) eper (5) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (9) fahéj (34) fánk (3) farhát (4) Farkas András (21) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (21) fehérbors (44) fehérhagyma (8) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebors (89) feles borsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (2) fogpiszkáló (2) fokhagyma (366) fokhagymapor (2) fokhagyma granulátum (10) füge (4) füst (8) füstölény (4) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (2) füstölt kolbász (12) füstölt oldalas (5) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (3) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (7) galambbegy saláta (4) galangal (5) galuska (4) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (7) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (45) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (62) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (6) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (4) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (74) gyömbér (100) gyöngytyúk (2) habanero (7) habarás (2) habcsók (2) hagyma (271) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (16) halványító zeller (3) hamburger (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hátszín (13) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (4) Hoisin szósz (2) homár (3) húsgombóc (3) húslé (3) húsleves (15) húsos csont (2) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (20) jalapeno (22) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (4) jégcsapretek (2) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (7) kacsaháj (5) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (4) kacsaszárnytő (2) kacsazsir (3) kacsazsír (37) kacsazúza (3) kacsazuza (2) kaffir lime levél (5) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (70) kakukkfű (37) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (9) kápia (26) kapor (32) kapormag (7) káposzta (14) kapri (4) kapribogyó (14) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (24) karalábé (25) karamell (3) kárász (6) kardamom (21) karfiol (21) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (3) kecskesajt (2) kecskeszarv (3) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (5) kelkáposzta (17) keményítő (8) kemény sajt (2) kenyér (24) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (9) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (4) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (2) kocsonya (3) kocsonyahús (3) koktélparadicsom (2) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (10) kolbász (23) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (12) kömény (67) köménymag (12) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (24) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (15) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (134) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (16) kukoricadara (7) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (16) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (14) lamb (2) langalló (2) lángolt kolbász (2) lapcsánka (2) lapocka (11) laskagomba (9) lazac (9) lecsó (27) lecsókolbász (3) lecsópaprika (4) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (13) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (10) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (4) liba (2) libacomb (6) libaháj (5) libamáj (6) libaszárny (2) libazsír (17) lilahagyma (42) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (38) lime levél (6) liszt (95) lucullus (4) Lucullus (6) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (24) majoranna (75) mák (11) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (10) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (10) marhahús (7) marhalábszár (4) marhalapocka (3) marhanyak (12) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (20) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (46) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (63) mustármag (19) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (8) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (5) olaj (13) olajbogyó (6) oldalas (31) oliva (19) olívabogyó (3) olivaolaj (110) olívaolaj (7) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (46) oregánó (5) öregtészta (2) őrölt kömény (4) őszibarack (2) osztrigaszósz (8) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (18) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (30) paprikacsuma (26) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (117) paradicsomlé (24) paradicsompüré (26) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (4) paraj (5) parázskrumpli (2) parmezán (29) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (13) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (10) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (130) petrezselyemgyökér (17) petrezselyem levél (37) pirítós (3) pirospaprika (69) piros jalapeno (2) piskóta (8) pisztráng (4) pite (7) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (7) póréhagyma (23) pörkölt (10) portobello (4) prézli (32) pritamin (4) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (9) repceolaj (2) retek (5) réteslap (3) rétesliszt (12) ricotta (3) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (37) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (4) rizstészta (2) rókagomba (5) római kömény (39) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (62) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (46) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (43) salsa (3) San Marzano (4) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (135) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (10) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (2) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (20) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (5) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (10) snidling (19) (235) sodó (3) sólet (2) sonka (17) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (35) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (16) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (27) spenót (40) Spicy Fiesta (8) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (56) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (3) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (21) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfübors (30) szegfűbors (5) szegfűgomba (4) szegfüszeg (8) szegfűszeg (6) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (54) szerecsendióvirág (41) szezámmag (10) szezámolaj (7) szibériai saláta (3) szilva (8) szilvalekvár (6) szilva eltevés (2) szinesbors (5) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szódavíz (2) szójaszósz (31) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (7) taco (2) tamarind (2) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (10) tarja (18) tarka répa (2) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (3) tbone (2) tej (78) tejfel (56) tejföl (77) tejszín (81) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (2) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (6) tócsni (3) tofu (2) tojás (185) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (8) tök (7) tokaszalonna (2) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (5) trappista (8) tüdő (2) túró (29) túrógombóc (4) TV paprika (6) tyúk (3) uborka (21) újhagyma (40) újkrumpli (14) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (195) Váncsa (2) vanília (23) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (14) vargánya (15) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (8) vereshagyma (3) virsli (7) víz (14) vörösbor (17) vöröshagyma (108) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (21) yuba (2) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (48) zellergumó (34) zellerlevél (29) zellerszár (26) zöldbab (13) zöldbableves (2) zöldbors (3) zöldborsó (36) zöldpaprika (66) zöldség (3) zsálya (37) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (9) zserbó (2) zsír (54) zsíroskenyér (2) zúza (5) zuza (2) Címkefelhő

Kagylós rizottó pite

2016.06.29. 07:00 Andrass9

Na ez elég rendesen képzavar, csak nem tudtam hogy nevezzem. Valamikor a TV paprikában láttam az ötletet talán a Chuck's Day Off sorozatban. Lejegyezni nem állt módomban, a receptet nem találtam a weben, hát a memóriámra hagyatkoztam.

93.jpg

Kaptam a kicsilyánytól egy doboz kagylót Finnországból. Már régen tervezem felhasználni, és ez a recept alkalmas lenne rá. Meg hát amúgy is szabadnapos voltam - feleségem kirándul. Vagyis fõzhetek tengeri herkentyûket. A rizottóhoz mindenképpen kell alaplé - az alkotója szerint ráadásul nem árt, ha valami rákpáncél is fõtt benne.

Könnyû dolgom volt, épp alaplevet és Tom Yum Goong levest fõztem, vagyis volt alaplé és garnélapáncél is.

Minden adott hát, hogy megfõzzem ezt a különleges rizottószerûséget:

  • 20 dkg rizottórizs
  • 1 sárgarépa
  • 1/2 vereshagyma
  • 12 dkg ízesítés nélküli kagyló
  • 10 g szárított tinóru gomba
  • 2,5 dl besürített csirke-rák alaplé (lásd a hivatkozott posztot)
  • 3 dkg vaj
  • 2 nagyobb szem krumpli
  • olivaolaj
  • só, bors

70.jpg

A vajat felhevítettem, és belekockáztam a hagymát. A sárgarépát is kis kockákra vágtam, és a hagyma mellé tettem. Addig pároltam, míg a hagyma átlátszó lett. Ekkor hozzákevertem a rizst és vagy 5 percig pirítottam a legnagyobb lángon.

72.jpg 74.jpg 75.jpg 76.jpg

A krumplikat kicsit megkapirgáltam, majd 2-3 mm vastag szeletekre vágtam. Egy szép cseréptálat (szintén Rachel Ray design, mint a piros olivakiöntõm, csak ezt a kedvenc szomszédasszonyomtól kaptam) kicsit beolajoztam. A krumplival lefedtem a tál alját. Megszórtam a sárgarépás rizzsel, amire felhalmoztam a kagylót, a gombát és az alaplé készítésekor keletkezett kis csirkemell cafatokat. Végül erre is raktam egy réteget a pirított rizsbõl, amit lefedtem ismét krumplival. Felöntöttem annyi alaplével, hogy bõven ellepje a krumplit is. Alufóliával letakartam, és a maradék levessel a Piroska-kosaramba tettem ...

77.jpg 78.jpg 79.jpg 80.jpg
81.jpg 82.jpg 83.jpg 84.jpg

Mivel ez a tálka elég kicsi, a maradék rizzsel és alapanyagokkal a kis serpenyõben fõztem lassan egy rizottót. Ezt is betakartam krumplival, alaplével. Betoltam a sütõbe grill fokozatra (a rizst már félig elkészítettem menet közben).

85.jpg 86.jpg 87.jpg 88.jpg

Tíz percig nem sok minden történt, a rizsszemek szépen megdagadtak, de az alaplé és a krumpli még tartotta magát.

89.jpg

Újabb tíz perc, és a lé eltûnt, a krumpli megpirult, és az egész étel csodásan nézett ki.

90.jpg

A kedvenc Thai készletem még elöl volt, hisz a levest annak a mélytányérjából ettem, hát a lapostányérjába tálaltam magamnak a serpenyõbõl.

92.jpg

Szépen befalatoztam két adagot.

94.jpg

Átvittem a Piroska-kosaramat a szomszédasszonynak, hogy tegye be a sütõbe 180 fokra 25 percre fóliával letakarva, majd még 5 perce fólia nélkül. A leves azonnal elfogyott, a kagylós rizst fél óra múlva hozták ki a sütõbõl. A kislyányuk igért képet is róla, de az érettségi kicsit zizivé tette a lyánykát, és gondolom, elfelejtette.

Hát nem csodás ez a Thai tányérkészlet?

95.jpg

Végül kaptam tőle képeket is, de attól nem lennétek boldogabbak ...

 

66 komment

Címkék: krumpli hagyma kagyló vaj sárgarépa alaplé olivaolaj tinóru arborio rizs

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr548805906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Topy 2016.06.29. 09:03:39

kagylós rakott krumpli :)
ennyi szénhidrát egy ételben ritkán van :D

Topy 2016.06.29. 09:04:10

reggelire letöltöttem archívból az utolsó kocsonyát...

Vaczak2 2016.06.29. 10:53:34

Na, az én hűtőmben próbálna meg valaki rákpáncél-alaplevet keresni!
ma reggel belenéztem, siralmas: 9 féle sajt (ebben jók vagyunk), tej, valami régi kolbász, némi tészta (üresen) nagy mennyiségű kovászos uborka és sör.
Erre varrjon gombot a tanácselnök elvtárs!
Ebédre valószínűleg sajtos tészta lesz uborkával meg sörrel.

Topy 2016.06.29. 11:18:12

@Vaczak2: szórd meg egy kis apróra kockázott, lepirított kolbásszal, akkor jobban passzol hozzá az uborka is meg a sör is

vagy kolbászos rakott tészta sajttal szórva; mondjuk ahhoz jó lenne még egy kis tejfől...

látjátok feleim szümtükkel 2016.06.29. 11:42:25

@Topy:

Mivel tejföl nincs a felsorolásban, a tésztát és a pirított kolbászt le lehet önteni egy kis sajtturmixal, ami reszelt sajtok keveréke összekutyulva a tejjel. Isteni kaja lesz belőle.

Így született a mi szombati házikajánk is. Szintén benéztem a hűtőbe, és nem volt csak egy darabka száraz húsos sszalonna, egy póréhagyma, és egy darabka sajt. Az is trap pista volt. Gyosran kifőztem egy adag tésztát. Addig amíg főtt, megpirult a szalonna és a póréhagyma, amit összekevertem a tésztával és a tetejét megszórta mindenki sajttal a saját tányérján.

látjátok feleim szümtükkel 2016.06.29. 11:42:53

A posztbéli étel kagyló nélkül jöhet, sajnos nem szeretem a kagylót.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.06.29. 14:44:27

@látjátok feleim szümtükkel: kagylo nelkul a kagylos risotto nehezen ertelmezheto
/hogy kijavitotta a z-met s-re hehe, tehat helyesen risotto/

en a krumplit nem ertem benne
meg dobaltam volna bele fekete kagylot hejjastol

látjátok feleim szümtükkel 2016.06.29. 15:03:16

@hagyma:

Igaz, de akkor sem szeretem a kagylót. Persze, ettől még lehet finom.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.06.29. 15:14:37

@látjátok feleim szümtükkel: en sem rajongok erte
de risottoban pl jobban kedvelem, mint a gombat
shrimp az johet ezerrel, de nam vagyunk nagy vizietel-evok:)
de ha homart vagy salmon dobnak a marham melle, nem turom le a tenyerrol

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.06.29. 15:17:44

tanyerrol....
ezt nem utottem el azon gondolkodom, miert let angolul tenyerrol

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.06.29. 15:20:47

@látjátok feleim szümtükkel: Kagylót kihagyhatod, lehet viszont szálkátlan halhússal helyettesíteni, hamár vizilény a névadüja .

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.06.29. 15:21:45

@Topy: @látjátok feleim szümtükkel: Lám lám! Éhes ember azzal főz amit talál :) Mindegyik recept jól hangzik.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.06.29. 15:23:03

@Topy: Biztos vagy te ebben? Szerintem nincs "utolsó" kocsonya, legfeljebb a "legutóbbi" :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.06.29. 15:25:24

@Andrass9: akkor mar inkab rakkal
/4-kor haznezes:)/

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.06.29. 15:26:18

@Andrass9: sajnos mindenkinek van utolso kocsonya, akinek volt legalabb egy

Topy 2016.06.29. 15:39:13

@Andrass9: pedig van, mert ez volt az utolsó a legutóbbi :) főzésből a mélyhűtőben

most vagy egy fél évig nem lesz :(

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.06.29. 15:49:59

@Topy: Hacsak kivételesen be nem üt augusztusban egy -10 fokos hét ...
Ezeknél a méheknél soha nem lehet tudni!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.06.29. 15:51:01

@hagyma: Sajna ez így van, de az illető nem tudhatja, hogy ez az utolsó kocsonyája volt.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.06.29. 15:51:46

@hagyma: Szerintem ez lesz az a ház, amit megvesztek. Megérzés!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.06.29. 18:48:29

@Andrass9: kivulrol tetszik, a kornyek jo, az ut elmegy
gyanus hopgy cask 3 foto van felteve amit a relator kuldott
ma cask kivulrol nezzuk meg, ha ugy OK
holnap belulrol is
mar nagyoon kene:)

majorannas sultcsirket eszek valami poattoes casseroleval, jo. nade a mi rakottkrumplinkkal nem versenyez
de koretnek jo

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.06.29. 19:13:15

Köszönök szépen!
Jöhet! A hal sem rossz ötlet.
Azt hittem, a finnek csak rénszarvaskonzervet gyártanak. :)
@Vaczak2: Príma menü.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.06.29. 19:18:22

@Waka: Frászt! Van nekik Mikuláskonzervük is ínyenceknek :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.06.29. 19:20:31

@hagyma: A krumpli minden formában jó! Én legalábbis nagyon szeretem. Majorannás csirke is jó :)
Cserébe megfőztem az év első lecsóját. Vágtam bele cseh virslit is, mert még volt a fagyasztóban. 4 merőkanál lement belőle így vacsorára ...

látjátok feleim szümtükkel 2016.06.29. 19:28:30

@Andrass9:

Sajnos van utolsó kocsonya, de nem az főzte, aki a hozzávalókat vette. A torán ettük meg.:(

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.06.29. 19:57:02

@Andrass9: hat a krumpli nalunk is mindenformaban, barmikor
/valami teljesen ertehetetlen modon Mary a krumplipuret nem eszi meg, minden mas formajaban igen/

lecso 7vegen less, talan szombaton brunchnak, mar nem az elso az iden, talan a 3-ik, 4-ik
fustolt kolbasszal

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.06.29. 21:02:10

@hagyma: Pedig egy jó vajas, tejszínes krumplipüré, az a mennyország nekem!
Igazi szabadföldi paprika csak mostanára jelenik meg a boltokban. Annak az íze és illata kell a jó lecsóhoz!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.06.29. 21:08:01

@Andrass9: iott van szabadfoldi altalaban

szamomra es szamar is erthetetlen
tenyleg mi9ndenevok vagyunk, foleg en
O ket felet nem eszik belsoseget es krumplipuret, bar utoljara azt mondta ha osszel megyunk haza az anyukamebol eszik

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.06.29. 21:11:35

@Andrass9: amugy ha jofajta a pari
az uveghazi is jo, lecsonak plane

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.06.29. 22:02:11

@Waka: Valahogyan tartósítani is kell :)

A fickó 2016.06.30. 00:12:04

@Andrass9: Igazi szabadföldi paprika még nincs, csakúgy, mint paradicsom. :) Nálam még nincs lecsószezon. Mondjuk ratatouille-t már csináltam, mert teli a kert sok jóféle cukkinivel.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.06.30. 01:20:42

@Andrass9: vettem is California paprikat /2 piros 2 sarga 1 zold/ meg paradicsomot
es klafa kolbaszt
szombaton lecso less, kosz az otletet
/meg jo kenyeret kell sutni hozza, sajnos meg nem kovaszosat/

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.06.30. 10:12:55

@A fickó: Hátha te mondod, akkor biztosan úgy is van.
De akkor vajon mi teremhet az én kertemben? Úgy néz ki, mint egy paprika, olyan illata van, mint egy paprikának, az íze is paprika. Fólia meg nincs felette, tehát igazi és szabadföldi. De szerinted nem paprika :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.06.30. 10:14:27

@hagyma: Californiai helyett sokkal ízesebb, ha a zöld nagy Cubanelle paprikát veszed - az már majdnem olyan, mint az itthoni. Az én lecsómba meg légy szíves véletlenül se tegyél zöld Californiait, mert attól lábrázásom van! :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.06.30. 12:13:48

@Andrass9: en megkedveltem a kaliforniait lecsonak
egy zoldet elbir,nem baj ha van benne egy eretlenebb szeretem ha szines
meg less benne egy Hungarian wax is:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.06.30. 12:58:03

@hagyma: A wax kell a csipéséért :) A zöldnek van valami brutalis utóíze, ami még másnap is feljön - legalábbis az én családomnak. Minden that étteremben kérjük, hogy helyettesítsék pl asparagusszal, amit meg is tesznek.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.06.30. 12:58:38

@látjátok feleim szümtükkel: Basszus!!! Tudtam, hogy valami kimaradt az érvelésemből ...
:)))))

Topy 2016.06.30. 13:48:56

@Andrass9: ez itt a vég, spárga a lecsóba! :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.06.30. 15:09:32

@Topy: that etteremben...?
na so, jo a sparga is a kutya melle
rajta maradt a nyakan, persze hogy nem cserelik ki paprikara

Topy 2016.06.30. 15:26:36

@látjátok feleim szümtükkel: valami távol-keleti étteremben simán lehet, hogy alapanyag :)

Fenchurch68 2016.06.30. 15:31:49

Lecsóba emberek olyan dolgokat tudnak beletenni - virsli, lecsókolbász, tarhonya, tojás, nokedli stb. - egy kis spárga csak jót tehet.
(Én szeretem bármivel, lehet, hogy léggyel is megenném.)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.06.30. 15:55:44

@Topy: Nem is rossz gondolat ... Ha cukkínit lehet?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.06.30. 15:57:28

@Fenchurch68: Lecsót én sok húsáruval szeretem. Legyen benne sok húsos szalonna, császárhús is jöhet, meg jófajta füstöltkolbász. A végén nem tiltakozom a virsli miatt sem.
Tegnap főztem 3 litert. 1 merőkanálnyi van már csak.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.06.30. 17:28:50

@Topy: Tán az egyik legjobb film volt, amit láttam! Sokszor megnéztem, mert meg is vettem a DVD-t.

Ez vagyok 2016.06.30. 17:47:50

@A fickó: Nálam sincs még lecsószezon, de télen, ha kifogok valamibármi zamatosabb, ízletesebb hozzávalókat, készítek a nyárt idézvén. Tokjo!
Ugyanígy vagyok a töltött paprikával és a tojásos nokedlival salátával is. Aszisszük, mikor esszük, hogy tavasz/nyár van télen :)

Ez vagyok 2016.06.30. 17:50:42

@Andrass9: Biztosan nullás a vércsoportod :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.06.30. 19:22:02

@Ez vagyok: Őszintén: fogalmam sincs milyen a vércsoportom :)

Fenchurch68 2016.06.30. 19:30:15

@Andrass9: Akkor a mai lecsónk ízlett volna, mert már a lecsóból is meg a baconbe tekert csirkecombból is csak fél-fél adag volt, úgyhogy összetálaltam :)

@Topy: Hosszú éveken át voltak patkányaink (legálisan, az illegálisakat kinyírták a macskák), szerintem kisgyereknek a legjobb választás lakásba: az aranyhörcsög és az egér túl kicsi dédelgetni, a tengerimalac büdös és ostoba, a vadászgörényt futtatni kell, a nyúl túl nagy. A patkány csinos, okos, barátságos, és simán túléli egy hároméves szeretetét is. Ketrectiszta, szociális, hallgat a nevére, viszonylag hosszú ideig él. (Na jó, az nem biztos, hogy jó ötlet volt a legkisebbiktől éppen Szomszédnak nevezni el az első jószágot, hosszasan kellett magyarázkodni utána.)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.06.30. 19:33:35

@Andrass9: tudomm en azt,, azert kotottem be a kutyat
azok esznek kutyat is
tuti

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.06.30. 20:56:43

@hagyma: Tudomásom szerint csak kb 30 millió kínai eszik kutyát. Thaiföldön nem divat.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.06.30. 21:44:13

Köszönök szépen!
@Andrass9: Édesapán éveken át kísérletezett a bolti kaliforniai paprikából szedett mag vetésével. Soha nem ért be, zöld maradt, és valami borzalmas íze volt. Na, az abból főzött lecsóval simán lehetett vallatni. A világ összes paradicsomja, kolbásza és fűszere nem segített rajta.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.06.30. 22:02:57

@Waka: Az igazság az, hogy a zöld, az is egy speciális hibrid, mint a másik kettő is. Az nem érik be se pirosra, se sárgára - csak zöldre. Az íze is jelentősen eltér a többitől.
Nem véletlenül lehet külön magot kapni minden színre. Valószínűleg genetikailag a zöld a domináns, ez köszön vissza a második generációban.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.07.01. 00:38:09

@Andrass9: en nem bizok a thaifoldiekben
en ugy tudtam a zold az sarga less ha hagyjak tovabb erni
de nekem nincs nagy bajom vele
sarga es piros tobb kerul a lecsoba az 1 zold es az egy hegyes melle
es a lecsom egeszen kivalo
az teny a tv paprika a nosztalgia miatt a legjobb de az nincs itt, vagyis van cask nem olyan
en mar kikiserleteztem az amerikai lecsot
olyannyira, hoghy legutobb mar Mary sutotte es szombaton is O fogja
en elokeszitek
csomazas, hagyma-paradicsom-vagas
szalonnavagas
kolbaszkarikazas, azutan a tobbi o dolgaegy haziko megint nagyon kozel kerult + egy alomallasra megyek reggel 10re interjura
szoval zajlik az elet

ma vacsorara makaronicsiz sultsonkaval, kukoricaval 'corn on the cob

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.07.01. 09:16:14

@hagyma: A lecsó sütése eléggé érdekes dolog, de hát te tudod.
Akkor mégse jött be az, amiről kevés kép volt ...
Az utolsó mondatod meg úgy olvastam, hogy macskaheadcheese :)))

Topy 2016.07.01. 11:14:49

@Andrass9: az kínai vagy thai? :D bár gyanús, hogy olasz...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.07.01. 11:50:56

@Topy: :) A headcheese a disznósajt. Hogy macskából ki készít ilyet ...

Topy 2016.07.01. 12:27:55

@Andrass9: egyébként érdekes, mert felénk a disznósajt és a fejsajt nem ugyanaz; utóbbi kifejezetten sok (fej)húst tartalmaz, a fűszerezése is visszafogottabb, hagyja érvényesülni a húst

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.07.01. 12:33:46

@Topy: Valőszínű, hogy az is főleg fejből van. Nem kóstoltam, mert az elején nem találtam sehol, később meg már nem hiányzott.

A fickó 2016.07.03. 22:38:48

@Andrass9: Nem a te kertedről volt szó. :) De, általánosságban elmondható, hogy a piacokon ilyenkor még nincs lecsó minőségű (feszes, ízes, illatos TV paprika. Anno a téeszcsében (diákmunka keretén belül) szeptemberben szedtük a legjobb ízű paprikákat. Paradicsom sincs még, pedig a kertemben már érik a Cherolla F1, a többi 10 fajta még nem.