Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint 2.600.000-an töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (7) A1 marinád (4) A1 szósz (3) áfonya (3) Aji Crystal (6) alaplé (67) alma (29) almaecet (15) almalé (2) almaszósz (3) Ancho Gigantea (8) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (7) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (34) babérlevél (35) bableves (3) bacon (34) Balaton (2) balzsamecet (13) bambuszrügy (2) banán (3) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (19) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (4) bazsalikom (48) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (12) bbq oldalas (3) BBQ szósz (6) Bechamel (2) bélszín (9) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (10) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) bl112 (2) bor (20) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (4) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (25) bőrősháj (2) bors (243) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) cajun (3) Cajun (3) cajun fűszerkeverék (15) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (3) cayenne bors (6) cékla (13) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (8) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (65) citromfű (12) citromhéj (28) citromlé (36) citromnád (12) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) Creole (2) creole (3) creole fűszerkeverék (5) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (50) csilipaprika (44) csilipaszta (25) csilipehely (4) csilipor (3) csiliszósz (4) csili krém (11) csillagánizs (3) csiperke (19) csipetke (13) csipsz (3) csirke (23) csirkealaplé (2) csirkeaprólék (2) csirkecomb (22) csirkecomb filé (8) csirkeláb (2) csirkemáj (9) csirkemell (17) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (11) csodahüttő (10) csokoládé (8) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (4) csontvelő (2) csuka (3) csülök (28) csusza (2) cukkíni (20) cukkini (10) cukor (119) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (2) curry (19) currypaszta (10) C vitamin (3) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (32) datolya (3) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (26) disznózsír (2) durbincs (2) ecet (20) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (50) ementáli (4) eper (5) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (9) fahéj (34) fánk (3) farhát (4) Farkas András (20) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (21) fehérbors (44) fehérhagyma (8) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebors (89) feles borsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (2) fogpiszkáló (2) fokhagyma (364) fokhagymapor (2) fokhagyma granulátum (10) füge (4) füst (8) füstölény (4) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (2) füstölt kolbász (12) füstölt oldalas (5) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (3) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (7) galambbegy saláta (4) galangal (5) galuska (4) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (7) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (44) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (62) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (6) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (4) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (73) gyömbér (100) gyöngytyúk (2) habanero (7) habarás (2) habcsók (2) hagyma (270) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (16) halványító zeller (3) hamburger (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hátszín (13) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (4) Hoisin szósz (2) homár (3) húsgombóc (3) húslé (3) húsleves (15) húsos csont (2) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (20) jalapeno (22) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (4) jégcsapretek (2) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (7) kacsaháj (5) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (4) kacsaszárnytő (2) kacsazsír (36) kacsazsir (3) kacsazúza (3) kacsazuza (2) kaffir lime levél (5) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (70) kakukkfű (37) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (9) kápia (26) kapor (32) kapormag (7) káposzta (14) kapri (4) kapribogyó (14) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (23) karalábé (25) karamell (3) kárász (6) kardamom (21) karfiol (21) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (3) kecskesajt (2) kecskeszarv (3) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (5) kelkáposzta (17) keményítő (8) kemény sajt (2) kenyér (24) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (9) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (4) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (2) kocsonya (3) kocsonyahús (3) koktélparadicsom (2) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (10) kolbász (23) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (12) kömény (66) köménymag (12) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (24) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (15) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (133) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (16) kukoricadara (7) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (16) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (14) lamb (2) langalló (2) lángolt kolbász (2) lapcsánka (2) lapocka (10) laskagomba (9) lazac (9) lecsó (27) lecsókolbász (3) lecsópaprika (4) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (13) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (9) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (4) liba (2) libacomb (6) libaháj (5) libamáj (6) libaszárny (2) libazsír (17) lilahagyma (42) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (38) lime levél (6) liszt (94) Lucullus (6) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (24) majoranna (75) mák (11) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (10) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (10) marhahús (6) marhalábszár (4) marhalapocka (3) marhanyak (12) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (20) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (46) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (63) mustármag (19) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (8) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (5) olaj (13) olajbogyó (6) oldalas (31) oliva (19) olívabogyó (3) olivaolaj (110) olívaolaj (7) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (5) oregano (46) öregtészta (2) őrölt kömény (4) őszibarack (2) osztrigaszósz (8) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (18) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (30) paprikacsuma (25) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (117) paradicsomlé (24) paradicsompüré (26) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (4) paraj (5) parázskrumpli (2) parmezán (29) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (12) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (10) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (129) petrezselyemgyökér (17) petrezselyem levél (37) pirítós (3) pirospaprika (68) piros jalapeno (2) piskóta (8) pisztráng (4) pite (7) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (7) póréhagyma (23) pörkölt (10) portobello (4) prézli (31) pritamin (4) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (9) repceolaj (2) retek (5) réteslap (3) rétesliszt (12) ricotta (3) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (37) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (4) rizstészta (2) rókagomba (5) római kömény (39) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (62) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (46) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (43) salsa (3) San Marzano (4) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (134) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (10) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (2) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (20) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (5) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (10) snidling (19) (234) sodó (3) sólet (2) sonka (17) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (35) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (16) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (27) spenót (39) Spicy Fiesta (8) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (56) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (3) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (21) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfűbors (5) szegfübors (30) szegfűgomba (4) szegfűszeg (6) szegfüszeg (8) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (54) szerecsendióvirág (41) szezámmag (10) szezámolaj (7) szibériai saláta (3) szilva (8) szilvalekvár (6) szilva eltevés (2) szinesbors (5) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szódavíz (2) szójaszósz (31) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (7) taco (2) tamarind (2) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (10) tarja (18) tarka répa (2) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (3) tbone (2) tej (77) tejfel (56) tejföl (76) tejszín (81) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (2) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (5) tócsni (2) tofu (2) tojás (185) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (8) tök (7) tokaszalonna (2) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (5) trappista (8) tüdő (2) túró (29) túrógombóc (4) TV paprika (6) tyúk (3) uborka (21) újhagyma (40) újkrumpli (14) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (195) Váncsa (2) vanília (23) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (14) vargánya (15) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (8) vereshagyma (3) virsli (7) víz (14) vörösbor (17) vöröshagyma (107) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (21) yuba (2) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (48) zellergumó (33) zellerlevél (28) zellerszár (26) zöldbab (13) zöldbableves (2) zöldbors (3) zöldborsó (36) zöldpaprika (66) zöldség (3) zsálya (37) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (8) zserbó (2) zsír (54) zsíroskenyér (2) zuza (2) zúza (5) Címkefelhő

Ungarische palatschinken

2016.06.27. 07:00 Waka

Évekkel ezelőtt eltöltöttem pár hetet Hévízen, ahol a fájós bütykeimet kezelték. Délre rendszerint végeztem a napi kezelésekkel, rövid szieszta után vándorútra indultam. Az orvos kicsit idegbajos is lett a harmadik hét végére, mert a kezelés alatt egyetlen délutáni viziten sem látott. Szóval kószáltam a városban és a környéken. Az éttermek közelében valósággal gyomorba vágott a tömény ételszag. Nem illat, szag. Vastag, zsíros, rohadt fűszeres, úgy hömpölygött az utcákon, hogy szinte fel lehetett hasalni rá, mint egy gumimatracra a kismedencében. Gondoltam, szegény turisták, ha eme odür alapján alkotnak véleményt a magyar konyháról, bizony el lesznek tájolva erősen. Akkoriban még nem volt olyan hangsúlyos az orosz jelenlét, inkább német ajkúak jártak arrafelé.
Elgondolkodtam, mi is az a magyaros fűszerezés. A legbiztosabb támpontnak az látszott, ha megnézem, mit tesz az Internet népe egy magyaros fűszerkeverékbe. Vöröshagyma- és fokhagymapor, paprika, fekete bors, kömény, kakukkfű, szárított petrezselyem és rozmaring, de egyes receptekben az oregánó is feltűnt.
A napokban - ahogy sütöttem a palacsintát a karfiolleves mellé - eszembe jutott, hogy a palacsinta éppen alkalmas lehet egy ilyen összmagyar fűszerkísérletre. Ki is sütöttem, hogy a langalló/töki pompos szentháromsága, azaz a tejföl-szalonna-hagyma mentén fogom a hozzá való tölteléket készíteni, így pár hozzávalót frissen is bele lehet majd dolgozni, mert szárított petrezselyem és hagymapor épp nem volt itthon.

20.jpg


Hozzávalók a tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- kb. 12 dl tej
- 2 egész tojás
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 késhegynyi füstölt csili
- 1 teáskanál frissen őrölt fekete bors
- 1 teáskanál frissen őrölt kakukkfű
- 1 kávéskanál őrölt rozmaring
- 1 kávéskanál fokhagyma granulátum
- 1 késhegynyi étkezési szódabikarbóna
- 2 evőkanál füstölt szalonna-zsír

A töltelékhez:
- 60 dkg 20 %-os tejföl
- 2 közepes fej lila hagyma
- 1 nagy csokor friss petrezselyem zöld
- 1 kávéskanál frissen őrölt köménymag
- 10 dkg olvadós sajt (trappista)
- 20 dkg füstölt húsos szalonnából sült pörc

Az összeállításhoz:
- 2 evőkanál füstölt szalonna-zsír
- 10 dkg olvadós sajt (trappista)

Először a szalonnát apróra vágtam és ropogósra sütöttem. Mivel elég soványka volt, tettem alá két jó evőkanál sertészsírt, amit aztán majdnem mind meg is ivott.

1.jpg
A kakukkfüvet és a borsot a mozsárban a fokhagyma granulátummal együtt megőröltem, had oszoljon el az is minél jobban. Kakukkfű sajnos nem volt itthon friss, de épp két hete szedtem a réten szárítani télire.

2.jpg
A sót a száraz hozzávalókkal együtt alaposan összekevertem a liszttel.

7.jpg
Beleütöttem a tojásokat, és a tejet apránként hozzáadva kézi habverővel megfelelő állagúra kevertem. Öntöttem rá egy keveset a kihűt szalonnazsírból, és azzal is jól elkevertem.

8.jpg9.jpg
Kerámia bevonatos palacsintasütőben kisütöttem a palacsintákat. Ahogy elkezdtek pirulni, máris betöltötte a konyhát a hévízi aroma.

10.jpg11.jpg12.jpg
A töltelékhez először elkevertem a tejfölt az apróra vágott lila hagymával és petrezselyem zölddel illetve az őrölt köménymaggal.

3.jpg
Utána hozzáadtam a szalonnapörcöt és belereszeltem a sajtot, majd ezeket is összeforgattam. Sót külön nem tettem bele, a szalonna elég sós volt.

5.jpg6.jpg
A maradék zsírral (ami nem volt túl sok) kikentem az öreg jénai tálat, amit éppen két napig kerestem és nagyjából velem egyidős. A Feuerfest saale glas márkájú NDK-s edényt még a hatvanas években vették a szüleim, mára kuriózum, súlyos pénzekért vesztegetik az aukciós oldalakon.

13.jpg
A palacsintákat megtöltöttem a fűszeres tejföllel és a jénai tálba sorakoztattam. Mint kiderült, szerencse, hogy van fedele a tálnak, mert az aljába nem fért volna el a 23 palacsinta.

15.jpg
Egy kevés töltelék kimaradt ezzel megkentem az egyik adag palacsinta tetejét, majd rájuk reszeltem a sajtot.

16.jpg
Csutka gázon addig sütöttem, míg a sajt szépen meg nem pirult a tetején.

17.jpg19.jpg
Valami felséges lett. Sikerült megfelelően eltalálni az arányokat, fűszeres és lédús volt, de nem vizes, még másnap megmikrózva is élvezhetőnek bizonyult. Viszont igen laktató fogás. Én simán betolok desszert gyanánt 6-8 lekváros palacsintát, de ebből öt darab még főétkezésnek is elegendő volt.

16 komment

Címkék: palacsinta fokhagyma tejföl kakukkfű rozmaring pirospaprika trappista kömény feketebors füstölt szalonna lila hagyma füstölt csili petrezselyem levél fokhagyma granulátum

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr398835796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.06.27. 08:23:26

Sokkoló, mint a hévízi illat (pardon: szag :)! Sokszor eltűnődöm a kalóriamennyiségeken, amit betolsz, de aztán mindig eszembe jut, hogy neked három kertet is kell kapálnod, és máris elhallgatok!
Elég szokatlan, hogy ezt a rengeteg fűszert belekevered a tésztába, de azt hiszem jó lehetett. Minden esetre 3-4 darabot én is megennék belőle most így reggelire.

látjátok feleim szümtükkel 2016.06.27. 10:21:06

Érdemes lenne tepsibe egymás mellé fektetve, fólia alatt sütni, úgy több palacsinta teteje lenne sajttal pirított.
Maga a tészta pedig kissé vastagabbra öntve, tepsiben lepénynek is megsüthető.

Szerintem is jó, minden dícséretet megérdemel az ötlet.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.06.27. 20:49:12

Köszönök szépen!
@Andrass9: Szerencsére nem okoznak gondot a szénhidrák. Az volt a koncepció, hogy a száraz fűszerek java a tésztába kerül, a többi a töltelékbe. Kicsit fáztam attól, hogy a paprika megég, de szerencsére nem volt vele gond.
@látjátok feleim szümtükkel: Köszönöm! Elsőre a jénai tűnt jó megoldásnak. A tepsis lepényhez egy kis élesztő is elkélne, úgy vastag és levegős tésztát lehetne készíteni.

Vaczak2 2016.06.27. 20:55:19

Az ilyen kísérletező kedvű szellemek gördítik előre a gasztrológia nyikorogva döcögő szekerét, és az ilyen bátor pionírokkal van tele a temető. Ettől ha csak elolvassa,egy komplett idősek otthona leadta volna a szerelést.
Mi kb. 25 éve majdnem megöltünk véletlenül egy szegény japánt egy gulyáslevessel és két Unicummal. Pedig az fiatal volt és kisportolt.
Csak óvatosan, az Isten szerelmére.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.06.27. 21:37:07

@Vaczak2: Nehezen hagyom abba a nevetést :)
Szegény japán, ha tudná, hogy milyen nehezen fogadjuk el a visszakacsintó ételeket ... Mondjuk nem próbálnám Unicummal felébreszteni szegényt :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.06.27. 21:37:50

@hagyma: Nem fogunk összeveszni rajta!
Megvan már a házad??????? Nekünk ez a fontosabb!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.06.28. 14:30:15

Na most akkor hol van az a palatschinken??? :) El is megyek aludni, míg kisül a következő adag...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.06.28. 21:29:10

@hagyma: Most már csak sikerül egyet szerezni. Drukkolok!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.06.28. 21:47:56

@Andrass9: hat szinte tuti voltam benne, hogy meg less juniusban
es nem
mindent megneztunk ami szoba johetett
most mar varnunk kell meg ujak kerulnek meghirdetesre
es varunk, mit tudunk tenni?

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.06.28. 21:58:13

@Vaczak2: Gondolj csak bele, hány bajor nyugdíjas áldozta életét, a magyarosch konyha zsírból és koleszterinből ácsolt oltárán. Persze üdvözült mosollyal az ajkukon.
@Andrass9: Sajnos a teleportáló megint bemondta az unalmast. A kínai hajtóanyag olcsóbb persze, mint az orosz, de folyton lefagy tőle a masina. Múlt héten a kövesztett malacfej a munkácsi főrabbinál landolt, nem kis bonyodalmat okozva. Vissza persze nem küldték, állítólag kontakthibás volt a tér-idő reléjük. Most várom a support service-t, teveháton jönnek Tiencsinből.

Vaczak2 2016.06.29. 06:26:33

@Waka: A tiencsini support service egy rakás szar. Állandóan részegek, mert vodkában kapják a fizetésüket az orosz tulajtól.
Legközelebb próbálkozz a perth-i fiókteleppel, ott csupa rendes indiai dolgozik, azok nem isznak, és pótalkatrész is van mindig a közeli Déli-sarkról.

Topy 2016.06.29. 09:00:09

@Vaczak2: @Waka: viszont arra figyelj, hogy Perth marhát nem vállal!