Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint 2.600.000-an töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (7) A1 marinád (4) A1 szósz (3) áfonya (3) Aji Crystal (5) alaplé (67) alma (29) almaecet (14) almalé (2) almaszósz (3) Ancho Gigantea (7) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (7) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (34) babérlevél (34) bableves (3) bacon (34) Balaton (2) balzsamecet (12) bambuszrügy (2) banán (3) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (19) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (4) bazsalikom (47) bazsalikomsó (7) BBQ (12) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (6) Bechamel (2) bélszín (9) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (10) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (4) bl112 (2) bor (20) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (4) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (25) bőrősháj (2) bors (241) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) Cajun (3) cajun (3) cajun fűszerkeverék (15) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (2) cayenne bors (6) cékla (13) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (8) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (65) citromfű (12) citromhéj (28) citromlé (36) citromnád (12) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) creole (3) Creole (2) creole fűszerkeverék (5) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (49) csilipaprika (43) csilipaszta (25) csilipehely (4) csilipor (3) csiliszósz (4) csili krém (11) csillagánizs (3) csiperke (19) csipetke (13) csipsz (3) csirke (23) csirkealaplé (2) csirkeaprólék (2) csirkecomb (22) csirkecomb filé (7) csirkeláb (2) csirkemáj (8) csirkemell (16) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (11) csodahüttő (10) csokoládé (8) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (4) csontvelő (2) csuka (3) csülök (28) csusza (2) cukkíni (19) cukkini (10) cukor (117) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (2) curry (19) currypaszta (10) C vitamin (3) dagadó (6) dara (4) daragaluska (2) darálthús (31) datolya (3) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (26) disznózsír (2) durbincs (2) ecet (19) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (50) ementáli (4) eper (5) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (9) fahéj (34) fánk (3) farhát (4) Farkas András (19) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (21) fehérbors (44) fehérhagyma (8) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebors (88) feles borsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (2) fogpiszkáló (2) fokhagyma (361) fokhagymapor (2) fokhagyma granulátum (10) füge (4) füst (8) füstölény (4) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (2) füstölt kolbász (12) füstölt oldalas (5) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (3) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (7) galambbegy saláta (4) galangal (5) galuska (4) garam masala (4) garnéla (11) garnélarák (7) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (43) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (62) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (6) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (4) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (73) gyömbér (99) gyöngytyúk (2) habanero (6) habarás (2) habcsók (2) hagyma (268) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (16) halványító zeller (3) hamburger (4) harangpaprika (2) harcsa (6) hátszín (13) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (4) Hoisin szósz (2) homár (3) húsgombóc (3) húslé (3) húsleves (15) húsos csont (2) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (18) jalapeno (21) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (4) jégcsapretek (2) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (7) kacsaháj (5) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (4) kacsaszárnytő (2) kacsazsír (36) kacsazsir (3) kacsazuza (2) kacsazúza (3) kaffir lime levél (5) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (37) kakukkfü (69) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (8) kápia (26) kapor (32) kapormag (7) káposzta (14) kapri (4) kapribogyó (14) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (23) karalábé (24) karamell (3) kárász (6) kardamom (21) karfiol (21) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (3) kecskesajt (2) kecskeszarv (3) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (5) kelkáposzta (17) keményítő (8) kemény sajt (2) kenyér (24) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (9) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (4) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (2) kocsonya (3) kocsonyahús (3) koktélparadicsom (2) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (10) kolbász (23) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (12) kömény (66) köménymag (12) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (22) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (15) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (133) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (16) kukoricadara (7) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (15) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (14) lamb (2) langalló (2) lángolt kolbász (2) lapcsánka (2) lapocka (10) laskagomba (9) lazac (9) lecsó (26) lecsókolbász (3) lecsópaprika (4) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (13) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (9) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (4) liba (2) libacomb (6) libaháj (5) libamáj (6) libaszárny (2) libazsír (17) lilahagyma (41) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (38) lime levél (6) liszt (93) Lucullus (5) lucullus (3) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (24) majoranna (72) mák (11) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (10) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (3) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (10) marhahús (6) marhalábszár (4) marhalapocka (3) marhanyak (12) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (20) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (46) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (63) mustármag (18) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (7) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (4) olaj (13) olajbogyó (6) oldalas (31) oliva (19) olívabogyó (3) olivaolaj (107) olívaolaj (7) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (5) oregano (45) öregtészta (2) őrölt kömény (4) őszibarack (2) osztrigaszósz (8) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (17) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (30) paprikacsuma (25) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (116) paradicsomlé (24) paradicsompüré (26) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (4) paraj (5) parázskrumpli (2) parmezán (29) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (11) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (10) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (129) petrezselyemgyökér (17) petrezselyem levél (37) pirítós (3) pirospaprika (67) piskóta (8) pisztráng (4) pite (7) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (7) póréhagyma (23) pörkölt (10) portobello (4) prézli (31) pritamin (4) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (9) retek (5) réteslap (3) rétesliszt (12) ricotta (3) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (36) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (4) rizstészta (2) rókagomba (5) római kömény (38) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (61) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (46) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (42) salsa (3) San Marzano (3) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (132) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (9) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (2) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (19) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (5) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (10) snidling (19) (229) sodó (3) sólet (2) sonka (17) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (35) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (16) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (27) spenót (39) Spicy Fiesta (7) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (56) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (3) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (21) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfűbors (5) szegfübors (30) szegfűgomba (4) szegfűszeg (6) szegfüszeg (8) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (54) szerecsendióvirág (41) szezámmag (10) szezámolaj (7) szibériai saláta (3) szilva (8) szilvalekvár (6) szilva eltevés (2) szinesbors (5) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szódavíz (2) szójaszósz (30) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (7) taco (2) tamarind (2) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (10) tarja (18) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (3) tbone (2) tej (77) tejfel (56) tejföl (76) tejszín (81) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (2) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (9) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (5) tócsni (2) tofu (2) tojás (184) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (8) tök (6) tokaszalonna (2) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (5) trappista (8) tüdő (2) túró (29) túrógombóc (4) TV paprika (6) tyúk (3) uborka (21) újhagyma (40) újkrumpli (14) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (194) Váncsa (2) vanília (23) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (14) vargánya (15) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (8) vereshagyma (3) virsli (7) víz (14) vörösbor (17) vöröshagyma (107) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (21) yuba (2) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (48) zellergumó (33) zellerlevél (28) zellerszár (26) zöldbab (13) zöldbableves (2) zöldbors (3) zöldborsó (36) zöldpaprika (66) zöldség (3) zsálya (37) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (8) zserbó (2) zsír (54) zsíroskenyér (2) zúza (5) zuza (2) Címkefelhő

Borjúcomb, vékony rostélyos és kenguru steak a grillen

2016.06.25. 07:00 Andrass9

Minden receptnek van története, ha más nem, hogy miért készítettem. A gyerekek jelentkeztek vasárnapi ebédre, nekem meg semmi nem jutott eszembe, hogy mit adjak nekik. A húsleves az evidens, azt követelik minden alkalomkor, és visznek is nagy befõttes üvegekkel maguknak. De mi legyen a fõfogás?

33.jpg

Feleségem kérte, hogy nekik valami vékony és cipõtalpszerû húst készítsek. Vett is hozzá a napokban egy darab borjúcombot. Szerintem nem egy tipikus grill alapanyag, dehát legyen. Meg eszembe jutott késõbb, hogy van a csodahüttõben 3 zacskó is, amire "Lányok steakje" felirat került. Ekkor beugrott, hogy a fiam hozott egy adag kengurusteaket, mert õ sem evett még, meg én sem, és a Lidl-ben lehetett kapni (ami nincs mifelénk). Egyszer élünk! Meg kell próbálni!

Azzal tisztában voltam, hogy a lyányok nem esznek belõle, ezért bepácoltam még a borjúcombot is.

  • 1 adag kenguru steak 30 dkg
  • 1 darab borjúcomb 45 dkg
  • 2 szelet vékony márványos rostélyos (ez már befûszerezve lett lefagyasztva)
  • 1 nagy vereshagyma
  • 2 nagy girizd fokhagyma
  • olivaolaj
  • vegyes bors
  • oregano
  • õrölt csilipaprika
  • csilis só

13.jpg

A kenguru dobozán van elkészítési javallat is

10.jpg

11.jpg

A húsokat megszórtam a fûszerekkel (a szines borsot mozsárban törtem össze). Rákarikáztam vékonyra szelt fokhagymát, majd hagymakarika ágyra egy jénaiba pakoltam, ahol meglocsoltam olivával. Ment is a hûtõbe éjszakára.

14.jpg 15.jpg 16.jpg

Köretnek petrezselymes újkrumplit készítettem, mert most van szezonja. A krumplikat feleségemre való tekintettel lekapirgáltam. Elõkészítettem hozzá a vajat és a petrezselyment is.

17.jpg

A petrezselymet felaprítottam (ezúttal az ujjamból se szeltem bele), a krumplit megsóztam és megszórtam pici majorannával, majd a nagy serpenyõben vajat hevítettem. Ebbe beleszórtam a krumplit, hogy a saját levében fõjön/párolódjon fedõ alatt. Kicsit lekapott, de az nem árt neki.

18.jpg 19.jpg 20.jpg 21.jpg

A "lányok steakjét" ekkor utánfûszereztem kis kakukkfüvel és borssal. Azt is megolajoztam, es a jénaiba tettem a többi húsra, amiket elõvettem, hogy felmelegedjenek szobahõmérsékletre. A krumpli is elkészült, rászórtam hát a petrezselymet és összeforgattam. A rezsót elzártam alatta - már nem kell neki melegednie.

22.jpg 23.jpg 24.jpg

Raktam becsületes, féloldalas tüzet a grillen, és a másik oldalon rátettem a borjút és a rostélyosokat. Lefedtem, hadd járja át egy kicsit a füst is. A jénaiban már csak a kenguru maradt, mellette pedig a hagymaágy, amit nem akarok kidobni. Valahonnan beevezet két közepes cukkíni, hogy õk is fáznak - feltettem hát azokat is a rácsra. A megmentett hagymakarikákkal meg leborítottam a megforgatott hússzeleteket. Végül a kengurut is feltettem, de azt a direkt parázs fölé. Ketten esszük a fiammal, lehet kicsit véres.

25.jpg 27.jpg 28.jpg 29.jpg

A lányoknak tálaltam a hûsokat, majd megforgattam a kengurudarabokat a parázs felett.

30.jpg

Csupacsücsök kenyeret is sütöttem a gyerekeknek, meg kaptunk remek paradicsomsalátát a feleségemtõl. Egész királyi a tálalás:

31.jpg

Én csak a kenguruval foglalkoztam, a lányok csendben ették a sült húst. Felvágtam egy darabot: tökéletes, picit rózsaszín, szaftos állag, remek íz. Mivel nem fûszereztem túl, a konszenzus egy vadhús íze, de egy érlelt marhabélszín puhasága ötvözõdött benne. (Az ára azért a bélszín alatt van!)

32.jpg

A kicsilyány megkóstolta, és neki is izlett!

Nem kell ettõl a hústól félni, tiszta és elõre csomagolt (ha valaki szuvidálni akarja, nem is kell külön vákuumoznia). Az íze leginkább az õzre hajaz, de egyértelmûen vadhús. A fûszerezést pedig meghálálja.

38 komment

Címkék: kenguru hagyma fokhagyma bors vaj majoranna csili oregano olivaolaj petrezselyem rostélyos borjúcomb kakukkfü

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr838795764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez vagyok 2016.06.25. 15:26:21

Ezek a képek olyanok, mintha egy sztárséf készítette volna a kajákat! Csodálatos.
Én most délután felmostam géppel a szőnyegpadlót, hogy hűtse a házat. Nem tudom, hogy hűti-e, 25 fok van bent :(
Télen, bezzeg, fel kell csavarni a fűtést, mert érezhetően hűti.

Ez vagyok 2016.06.25. 15:27:01

Nem jelent meg a hozzászólásom :(

Ez vagyok 2016.06.25. 15:27:36

Jé, bocs, csak várt egy jó darabig :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.06.25. 15:43:17

@Ez vagyok: megiejedtel, hogy kitiltottak hehe:)

kengurut meg nem ettem, nagyon jol nez ki de en nemm mermen rozsaszinre sutni, fene tudja miert?
a borjut szeretem grillen is

Ez vagyok 2016.06.25. 15:55:12

@hagyma: A használati útmutatóban is nyomatékkal benne van, hogy csak jól átsütve fogyasztható a kenguru.
Nem volt még hozzászólás és az enyém sem jelent meg egyből, mint szokott. Azt hittem elromlott a hsz-megjelenítő :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.06.25. 16:07:12

@Ez vagyok: olyan van hogy cask a kovetkezo hozzaszolasnal jelenik az elozo
en olyankor kovetkezore irok egy .-ot es megjelenik
ez index sajatossag:)

ja olvastam azt is, de en annelkul is jobban atsutnem, tokom tudja mi van a kenguruban:)?

a marhanal is ugyelek, hogy azert veres mar ne legyen de ne well done
magyaran kozel a medium well-hez
a kengurut lesutnem well donera az hetszentseg, attol meg nem less cipotalp, ha eltunik a rozsaszin
nem tudom itt lehet-e kapni

Ez vagyok 2016.06.25. 16:14:54

@hagyma: A tatár bifszteket nagyon szeretjük, az teljesen nyers darált marhából készül. Érdekes, hogy én mégis jobb szeretem a sztéknél, ha nem rózsaszín.

Ez vagyok 2016.06.25. 16:16:48

Sőt, az NDK-ban az Alexanderplaccon a TV-torony aljában darált sertésből volt a tatárbifsztek és az is ízlett, nem volt semmi rosszérzésem.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.06.25. 16:26:33

@Ez vagyok: a tatar bifszteket en is szeretem /mondjuk mikor volt a marhakergekor hiszteria, kicsit hanyagoltam, itt meg nem nagy divat, regen ettem, libamaj melle felvettem a listara ha megyunk haza/

bocs, de sertesbol nem kene
se pulykabol
stb.
mer a" krumplileves, legyen krumplileves"

a nagy lengyel valsag idejen voltam valahol, /tan Katowiceben?/ es a pizza tetejen sajt helyett cernametelt volt/

látjátok feleim szümtükkel 2016.06.25. 16:26:40

@Ez vagyok:

Nálumk felmosás nélkül is akkora pára van 26 fokkal.:(

Ez vagyok 2016.06.25. 17:44:44

@hagyma: Talán, mikor az NDK-ban a sertésbifszteket ettem, jóval fiatalabb voltam, emiatt is akceptálhattam akkoriban :)

Ez vagyok 2016.06.25. 17:46:19

@látjátok feleim szümtükkel: Én nem a párára, hanem a párolgáshőre játszottam, de talán jól, mert még mindig 25 fok van a házban, nem emelkedett a kintivel párhuzamosan :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.06.25. 18:54:49

@látjátok feleim szümtükkel: @Ez vagyok: A gond ezekkel a praktikákkal, iszonyúan emeli a páratartalmat, amitől viszont a hőérzetünk is melegebbet mutat.
Tipikus Spurman csacskaság!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.06.25. 18:56:23

@Ez vagyok: A németeknek van sertés tatárjuk, Hackepeter-nek hívják. Az állattenyésztés állítólag teljesen kiirtotta a borsóka nevű kórokozó előfordulását a disznóban. Azért nem hiszem, hogy medvedoki rábólintana :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.06.25. 18:57:16

@hagyma: Azért a lazac vagy a tonhal tatár megállja a helyét!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.06.25. 18:59:43

@hagyma: @Ez vagyok: A használati útmutató arra van, hogy a hátsójukat fedezzék. Ezzel azt próbálják kivédeni, hogy valami hülye rosszul készítse el, majd kinnhagyja a teraszasztalon órákig, mielőtt megeszik.
Az ausztrálok rendesen véresen eszik, oszt még élnek :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.06.26. 11:03:20

Tegnap esőre vártunk, de nem jött. Bezzeg hajnalban 5 perc alatt leesett 15 mm eső! Nagy széllel, kevéske jéggel és óriási csindradattával :)
Nem kell locsolnom :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.06.26. 19:00:03

Köszönök szépen!
Azt a kengurut kipróbálnám, csak hát mit szól hozzá Zsebibaba?
Minket sajnos elkerült az eső, pedig nagyon kéne, teljes gőzzel virágzik a paradicsom. A hétvégén Tatán voltam, az éves rendes találkozón, egy kicsit elnyűtt vagyok. Holnap még szabadság, megkapálom a Hegyen a babot, és meg is öntözöm.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.06.26. 19:00:15

@Andrass9: nem a mufajom
a tonhalat cask szardinianak eszem
a salmonnal egyszer betegre ettem magma, azota ritkan kerul elo, neha filet mignon melle tetetek a tanyerra

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.06.26. 19:02:38

@Andrass9: az ausztraloknak mas a belflorajuk...
en nem hiszek a kenguruban
az indianok a bolenyt zabaltak
egyszer kiprobaltam, de maradok a marhanal
a kengurut is megkostolnam valoszinuleg, de ha steak, az nalam marha

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.06.26. 20:10:19

@hagyma: Nincs is azzal semmi baj, hogy nem akarsz kengurut enni. Nagyon sokáig nem ettem bárányt sem, most meg imádom.
Mindannyiunknak vannak ételpreferenciái, én azt igyekszem a saját konyhámban szem előtt tartani.

látjátok feleim szümtükkel 2016.06.26. 20:37:12

Én meg ma zöldségnapot tartottam, de kiegészítettem egy kis grilezett srpotnival.

Két félét készítettem, egyik fokhagymával párolt kínai kel babkonzervvel, csípős csili szósszal, ami nagyon ütős lett. Másik pedig gyömbéres olajon fokhagymával párolt édeskömény grillezett cukkinicsíkokkal ( karikát megggilleztem és csíkokra vágtam ), ez még jobb lett. Eszméletlenül jól illik ehhez a két zöldséghez a gyömbér. Az zöldségekhez pedig nagyon passzolt a grillezett sprotni.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.06.26. 20:44:01

@Andrass9: pont azt mondtam, hogy megkostolnam, de tuti/latatlanban/ maradna a marha steak
evvan
barany-birkaporkolt minden idoba
Vacon ettem valami iszonyatosan jo baranyporkoltet
Ostoroson meg szarvas- /lehet oz/ volt vegyitve birkaval bogracsban
azert nem sok etelre emlekszem eletemben, de amire igen, az tudhatott valamit:)
na mindjart meccs
kapcsold be a tv-t

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.06.26. 20:55:55

@látjátok feleim szümtükkel: A grillezett sprotnitól eltekintve jónak hangzanak a receptek! Különösen az édesköményes cukkínis, azt valószínű ki is próbálom.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.06.26. 20:56:30

@hagyma: Inkább nézek valami vacsorát. Nem vagyok meccsnéző alkat ...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.06.26. 21:19:53

@Andrass9: hat Mary sokat nem tud a soccerrol, de jobban drukkol majdnem , mint en
ez honfiui/leanyi/ ugy
vacsora van minden nap

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.06.26. 22:07:09

@hagyma: Lehet, de én piszokul éhes voltam. Különben is a belgák vezetnek...
Az egész utcán visszhangzik, így nézni sem kell :)
Soha nem néztem focimeccset (nem igaz, kicsi koromban apám kivitt egy Fradi-Vasas meccsre, meg 2 SZÚR-ra is :). Baseballt is csak egyszet, akkor is kaptam egy labdát a söröskorsómba! Amerikai futballt egyszer se láttam. Kosármeccset se. Hokit megpróbáltam, de olyan gyors a puck, hogy nem látom. Inkább nézek egy tehetség kerestetik jellegű műsort. Az egész más, mint a sport.

látjátok feleim szümtükkel 2016.06.27. 10:12:30

@Andrass9:

Muszáj volt megrillezni, mert már két nappal túlléptem a fogyaszthatósági időt.:D

Fenchurch68 2016.06.27. 17:55:20

Jó, hogy lett egy tesztalany, mert már egy ideje szemezek a kenguruval, de még nem mertem venni.

Szerintem szűzpecsenyéből nem gáz a tatár, nem hiszem, hogy átlagember meg tudná különböztetni. Bélflórát kell erősíteni, aztán ehet az ember bármit :)

Hétvégén elmentünk itthonról haza, és anyám küszöbén a Millenárison hamburger-fesztivál volt. Két óra leforgása alatt sikerült három és egyharmad hamburgert bevinni a szervezetbe. (Azért az érdekes szám, mert a kedvesemmel meg a legkisebb lányommal voltunk, és csak elsőre ettünk meg egy-egy egészet, utána harmadoltunk.) Volt sok érdekes hamburgernek látszó tárgy. Én már öreg és begyepesedett vagyok, tudom. Nagyon szeretem a curry-szószt, a garnélát, a szarvasgombát, a mangót, a polipot. De ne tegyék bele az én hamburgerembe. Legyen benne marhahús, hagyma, valami jóféle szósz, meg mindenféle zöldek. Esetleg paradicsom. Koromnál fogva a csalamádészerű cuccoktól sem zárkózom el.
(Volt egy hely, ahol gyakorlatilag rántott sajtos szendvicset árultek, az hihetetlen finom volt, bár hamburgerhez semmi köze.
Aztán volt egy hely, ahova visszamentünk, hogy vigyünk anyáméknak is :D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.06.27. 18:10:32

@Fenchurch68: Valahogy nekem nem stimmel a matekod :) Ha elsőre csak 1-1 burgert ettetek, és utána harmadoltatok egyet, akkor az 4 burger összesen, de fejenként csak egy és egyharmad ...

Fenchurch68 2016.06.27. 19:34:18

@Andrass9: Jajj mán! Az én adagom volt három és egyharmad, mert nem csak egyet harmadoltunk, hanem sokat :D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.06.27. 21:33:00

@Fenchurch68: Hmmmm - akkor igencsak mindent megpróbáltatok :)

Fenchurch68 2016.06.27. 22:29:14

@Andrass9: Fél ötkor kezdtük, a másik két csapattag reggelizett, de én előző nap délelőtt ettem utoljára.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.06.28. 14:28:43

@Fenchurch68: Ez nagyon helytelen!!! Napjában legalább egyszer illik enni, különös tekintettel a gebe külalakúaknak :)))
Úgy tudom, hogy nálatok az ember van fogyókúrán, és nem te :)

AnicasubRosa · www.lepcsankparty.blog.hu 2016.06.28. 15:09:01

@Fenchurch68: ne tudd meg, meddig gondolkodtam, mi/ki a fene lehet az a tésztalány...:D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.06.28. 21:32:11

@AnicasubRosa: Hát, ha valaki 1/3 burgerben méri az adagját (tizszeresen), akkor ott akármi előfordulhat :)
Mondjuk mákos burgerrel még nem találkoztam ...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.06.28. 21:38:47

@Fenchurch68: na ne izeljel mar
a szuzpecsenye az sertes
/alapbol nem eszunk nyers disznot/
es ne tudnam megkulonboztetni a belszinbol keszult tatartbiefsteaktol?
azt is eszreveszem ha hatszinbol van /netan marhacombol/es nem belszinbol

hat a burger mar varialjak mindenfelevel
en ia a hagyomanyos partjan allok
sajt
hagyma
salata
paradicsom
melle pickls

csalamadeval a koromnal fogva tekintettel SEM:)!!!