Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint 2.600.000-an töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (7) A1 marinád (4) A1 szósz (3) áfonya (3) Aji Crystal (6) alaplé (67) alma (29) almaecet (15) almalé (2) almaszósz (3) Ancho Gigantea (8) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (7) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (34) babérlevél (35) bableves (3) bacon (34) Balaton (2) balzsamecet (13) bambuszrügy (2) banán (3) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (19) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (4) bazsalikom (48) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (12) bbq oldalas (3) BBQ szósz (6) Bechamel (2) bélszín (9) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (10) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) bl112 (2) bor (20) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (4) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (25) bőrősháj (2) bors (243) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) cajun (3) Cajun (3) cajun fűszerkeverék (15) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (3) cayenne bors (6) cékla (13) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (8) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (65) citromfű (12) citromhéj (28) citromlé (36) citromnád (12) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) Creole (2) creole (3) creole fűszerkeverék (5) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (50) csilipaprika (44) csilipaszta (25) csilipehely (4) csilipor (3) csiliszósz (4) csili krém (11) csillagánizs (3) csiperke (19) csipetke (13) csipsz (3) csirke (23) csirkealaplé (2) csirkeaprólék (2) csirkecomb (22) csirkecomb filé (8) csirkeláb (2) csirkemáj (9) csirkemell (17) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (11) csodahüttő (10) csokoládé (8) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (4) csontvelő (2) csuka (3) csülök (28) csusza (2) cukkíni (20) cukkini (10) cukor (119) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (2) curry (19) currypaszta (10) C vitamin (3) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (32) datolya (3) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (26) disznózsír (2) durbincs (2) ecet (20) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (50) ementáli (4) eper (5) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (9) fahéj (34) fánk (3) farhát (4) Farkas András (20) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (21) fehérbors (44) fehérhagyma (8) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebors (89) feles borsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (2) fogpiszkáló (2) fokhagyma (364) fokhagymapor (2) fokhagyma granulátum (10) füge (4) füst (8) füstölény (4) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (2) füstölt kolbász (12) füstölt oldalas (5) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (3) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (7) galambbegy saláta (4) galangal (5) galuska (4) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (7) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (44) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (62) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (6) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (4) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (73) gyömbér (100) gyöngytyúk (2) habanero (7) habarás (2) habcsók (2) hagyma (270) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (16) halványító zeller (3) hamburger (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hátszín (13) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (4) Hoisin szósz (2) homár (3) húsgombóc (3) húslé (3) húsleves (15) húsos csont (2) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (20) jalapeno (22) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (4) jégcsapretek (2) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (7) kacsaháj (5) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (4) kacsaszárnytő (2) kacsazsír (36) kacsazsir (3) kacsazúza (3) kacsazuza (2) kaffir lime levél (5) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (70) kakukkfű (37) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (9) kápia (26) kapor (32) kapormag (7) káposzta (14) kapri (4) kapribogyó (14) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (23) karalábé (25) karamell (3) kárász (6) kardamom (21) karfiol (21) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (3) kecskesajt (2) kecskeszarv (3) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (5) kelkáposzta (17) keményítő (8) kemény sajt (2) kenyér (24) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (9) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (4) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (2) kocsonya (3) kocsonyahús (3) koktélparadicsom (2) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (10) kolbász (23) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (12) kömény (66) köménymag (12) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (24) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (15) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (133) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (16) kukoricadara (7) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (16) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (14) lamb (2) langalló (2) lángolt kolbász (2) lapcsánka (2) lapocka (10) laskagomba (9) lazac (9) lecsó (27) lecsókolbász (3) lecsópaprika (4) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (13) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (9) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (4) liba (2) libacomb (6) libaháj (5) libamáj (6) libaszárny (2) libazsír (17) lilahagyma (42) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (38) lime levél (6) liszt (94) Lucullus (6) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (24) majoranna (75) mák (11) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (10) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (10) marhahús (6) marhalábszár (4) marhalapocka (3) marhanyak (12) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (20) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (46) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (63) mustármag (19) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (8) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (5) olaj (13) olajbogyó (6) oldalas (31) oliva (19) olívabogyó (3) olivaolaj (110) olívaolaj (7) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (5) oregano (46) öregtészta (2) őrölt kömény (4) őszibarack (2) osztrigaszósz (8) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (18) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (30) paprikacsuma (25) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (117) paradicsomlé (24) paradicsompüré (26) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (4) paraj (5) parázskrumpli (2) parmezán (29) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (12) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (10) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (129) petrezselyemgyökér (17) petrezselyem levél (37) pirítós (3) pirospaprika (68) piros jalapeno (2) piskóta (8) pisztráng (4) pite (7) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (7) póréhagyma (23) pörkölt (10) portobello (4) prézli (31) pritamin (4) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (9) repceolaj (2) retek (5) réteslap (3) rétesliszt (12) ricotta (3) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (37) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (4) rizstészta (2) rókagomba (5) római kömény (39) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (62) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (46) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (43) salsa (3) San Marzano (4) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (134) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (10) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (2) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (20) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (5) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (10) snidling (19) (234) sodó (3) sólet (2) sonka (17) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (35) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (16) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (27) spenót (39) Spicy Fiesta (8) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (56) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (3) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (21) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfűbors (5) szegfübors (30) szegfűgomba (4) szegfűszeg (6) szegfüszeg (8) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (54) szerecsendióvirág (41) szezámmag (10) szezámolaj (7) szibériai saláta (3) szilva (8) szilvalekvár (6) szilva eltevés (2) szinesbors (5) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szódavíz (2) szójaszósz (31) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (7) taco (2) tamarind (2) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (10) tarja (18) tarka répa (2) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (3) tbone (2) tej (77) tejfel (56) tejföl (76) tejszín (81) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (2) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (5) tócsni (2) tofu (2) tojás (185) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (8) tök (7) tokaszalonna (2) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (5) trappista (8) tüdő (2) túró (29) túrógombóc (4) TV paprika (6) tyúk (3) uborka (21) újhagyma (40) újkrumpli (14) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (195) Váncsa (2) vanília (23) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (14) vargánya (15) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (8) vereshagyma (3) virsli (7) víz (14) vörösbor (17) vöröshagyma (107) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (21) yuba (2) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (48) zellergumó (33) zellerlevél (28) zellerszár (26) zöldbab (13) zöldbableves (2) zöldbors (3) zöldborsó (36) zöldpaprika (66) zöldség (3) zsálya (37) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (8) zserbó (2) zsír (54) zsíroskenyér (2) zuza (2) zúza (5) Címkefelhő

Kapros kence

2016.06.15. 07:00 Waka

Megint van kapor bőven a kertben. No nem olyan sok, mint máskor, de elég lesz. Óvatosabban vetettem, a tavaszi kapálásnak is elég sok áldozatul esett, mivel csak ott hagytam meg, ahol biztosan tudtam, hogy nem lesz útban. Meg aztán nem is egyedül fogyasztom, Kistesó mellett egy másik kártevő is segít rendet vágni benne.
9.jpg


Szóval, van kapor, enni kell, hiszen finom, és most a legjobb. Uborka már a harmadik üveggel érik, de mindenhez azt sem lehet enni, kellett valami hideg ételnek való is.

8.jpg
Kaporra (sic!) jött az eperszüret a kies Győrszemere határában, már előre látszott, hogy a szedés és a befőzés mellett nemigen lesz időm ételt is főzni, összedobtam egy kis kapros krémet előtte nap.

10.jpg
Hozzávalók:
- 800 g krémes joghurt
- kis csokor kapor
- 2 gerezd fokhagyma
- csiliszósz, vagy friss csili
- só

Maga a recept kísértetiesen hasonlít a tél folyamán, a sajtkrém ürügyén elkövetett kréméhez. Bevált, jó volt, kicsit csavartam rajta, és kész.
A joghurt jelen esetben nem a leggagyibb, gazdaságos fajta volt, hanem egy viszonylag jobb minőségű termék. Főleg azért esett rá a választásom, mert nem tartalmaz semmi adalékanyagot. A deklarált összetétel joghurt és pasztőrözött tejszín. Az igen objektív teszt persze rútul lehúzta, de erről csak most - a poszt írása közben - értesültem.
Tehát, egy műanyag szűrőt kibéleltem egy ócska konyharuhával, beleöntöttem a joghurtot, az egészet egy tálba tettem és lefedtem. Egy napra a hűtőbe raktam.

1.jpg
Másnapra lecsepegett a savó, de közel sem annyi, mint a korábbi kísérletnél. Az eredmény igen sűrű, krémes lett, szinte szeletelni lehetett.

2.jpg3.jpg
A kaprot összevágtam, a fokhagymát finomra reszeltem, és némi csilikrémmel együtt a joghurthoz adtam.

4.jpg5.jpg
Sóztam, és alaposan összekevertem.

6.jpg
Tökmagos kenyérhez ettem egy kis további csilivel megfejelve. A fotózáshoz az új szerzeményemre, egy massaranduba fából készített deszkára tettem, amit nemrég kaptam egy asztalos ismerőstől.

7.jpg
Ismét jó lett, talán a kaprot adagolhattam volna kicsit bátrabban, de vettem elő pár szálat és metéltem a tetejére. Harmadnapra a fokhagyma és a csili is kiadták az ízüket, majdnem huhogtam az utolsó kanálnál.

Közben rá kellett jönnöm, hogy ezt a poént már máshol már labneh néven elsütötték, de esküszöm, nem onnan csórtam a receptet, kizárólag az ösztönös zsenialitásomnak köszönhető az egybeesés. Tényleg.

35 komment

Címkék: joghurt fokhagyma kapor csili

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr858806786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.06.15. 09:17:37

Ez tetszik! Szeretem a kaprot, a csilit. A görög joghurtot nem annyira, de így kicsepegtetve biztos ehetőbb :) Ha csinálnám, egy kis kapribogyót aprítanék bele, és kis szardellapasztával sóznám. De most nem csinálom ...

Topy 2016.06.15. 10:53:35

ez jó, ki fogom próbálni! :)

@Andrass9: én minden összetevőjét szeretem :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.06.15. 11:37:59

@Topy: Bezzeg, ha karfiolt mártogatnánk bele, akkor fintorognál :)

Fenchurch68 2016.06.15. 13:50:04

Ez nagyon tuti, kivéve egy összetevőt :) Ó, igen, a kapor. De ha beletömködnék ipari mennyiségű petrezselymet, vagy bazsalikomot, vagy mondjuk szárazon pirított köménymaggal... Aztán beletölteném egy nagyobb kivájt paradicsomba meg egy szép bácskai paprikába.

Boar... 2016.06.15. 17:34:30

Kapros, fokhagymás joghurtot sült halhoz szoktam adni/enni. Szeretik egymást.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.06.15. 18:04:00

Most hallottam egy jó történetet a Richterből: Az izomlazító kenőcsöt tesztelték. Mivel a placebónak nem térhet el az illata, ezért azt kaporral illatosították.
A teszt eredménye mérhetetlen volt, ugyanis a gyógyszer eleve kaporból készült ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.06.15. 18:16:40

@Fenchurch68: Akkor már csak kaporral kéne megszórnod ... mindjárt ehető lenne :)

Benikuty 2016.06.15. 18:57:58

kapor a barátunk, meg ami zöld és fűszer. kivétel a rozmaring...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.06.15. 19:00:18

@Benikuty: Bántott téged a rozmaring???? Mert engem nem :)
Persze mindenki más fűszert szeret, ezért nem is illő ezt megkérdeznem :)

Benikuty 2016.06.15. 19:01:50

@Andrass9: bántott, de biztos "túltoltam" :(

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.06.15. 19:12:25

@Benikuty: Sajnálom! Velem is előfordult már, hogy valamelyik fűszerből túl sokat használtam, azután jó darabig nem tudtam megenni bármit, amit azzal fűszereztek...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.06.15. 19:48:14

@Topy: Mártogatósba mi nyersen tesszük.

Boar... 2016.06.15. 19:59:44

@Andrass9: Velem is megtörtént. Unicumnak hívták...

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.06.15. 21:01:08

Köszönök szépen!
@Andrass9:@Fenchurch68: Olyan, akár a tócsi, bármi belefér. :)
@Boar...: A kapor a halnak is nagy barátja, lsd. gravlax.
@Topy: Igazából mártogatósnak se lenne utolsó, mindenféle hasábra vágott zöldséggel...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.06.15. 21:30:31

@Boar...: Már én se nagyon iszom ... Azt hiszem sikerült túl sokat benyomni egyszer?

látjátok feleim szümtükkel 2016.06.15. 21:46:51

Jó a Waka kukaca, de a kapros kencéje se kutya.
Kár, hogy az epém nem szerti a kaprot, a többi összetevő viszont jöhet. Majd meleg füstön füstölt sportnit teszek bele a kapor helyett, meg némi rukkolát.

Benikuty 2016.06.15. 21:52:56

@Boar...: nekem a becherovka is rémlik :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.06.15. 21:54:46

@látjátok feleim szümtükkel: Az a füstölt sproti jól hangzik! Régen sokat ettem olyat!

látjátok feleim szümtükkel 2016.06.15. 22:18:56

@Andrass9:

Ráadásul nagyon jó áron, kedvenc multimnál, 25 deka 500 forint. Ráadásul nagyon jól néz ki.Holnap lesz a kostólási próba.

látjátok feleim szümtükkel 2016.06.15. 22:20:17

@Andrass9:

Azt is túl lehet tolni, bár én nem szeretem.

Boar... 2016.06.16. 01:16:48

@Benikuty: Abból még nem tudtam annyit inni. Anno egyetemista koromban rendszeresen jártunk Selmecre ber... szóval hagyományőrizni, oszt olyankor tankoltunk fel Jan Becher csodálatos termékével-ha épp lehetett kapni. De a határon mindig szívóztak velünk úgyhogy ipari mennyiséget nem tudtunk hazahozni, az a pár üveg pedig meg se kottyant.

látjátok feleim szümtükkel 2016.06.16. 18:43:16

@hagyma:

Hüje, ott a fotója a poszt elején.:D

Fenchurch68 2016.06.16. 19:18:15

Waka kukaca szép, hosszú és vastag. És ha nagy lesz, fecskefarka lesz.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.06.16. 21:19:46

@Fenchurch68: És tarka, ugye. Két fecskefarka is lesz. :)

turósmácsik 2016.06.16. 21:46:34

Nagyon tetszik ez a kukac! Lehet, hogy kártevő, de csinosan hordja magát, és szép lett a kép is.
Ja, és jó a kapros kence is.
Nálunk dinsztelt krumpli tükörtojással és kapormártással készülődik.

látjátok feleim szümtükkel 2016.06.16. 22:16:40

Ez a kukac el van tévedve. Neki a csalánt kéne rágni, mert a szakirodalom szerint a fecskefarkú lepke hernyója azon él. Lehet, hogy Waka kivágta a csalánt, ezért eszik kaprot?:D

látjátok feleim szümtükkel 2016.06.16. 22:17:42

@turósmácsik:

Felénk a dinsztelt krumplihoz kaporszósz dukált. A mártást nem ismertük.:D

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.06.16. 23:04:11

@látjátok feleim szümtükkel: Mondjuk, csalán az nincs, de a kaporra már évek óta járnak a fecskefarkú lepke hernyói.

Topy 2016.06.16. 23:44:30

@Waka: filmsztár lettél! ;)

látjátok feleim szümtükkel 2016.06.17. 10:07:24

Egyébként a felvétel az alkalmazkodó kukacról nagyon jól sikerült.