Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint 2.600.000-an töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

  • Andrass9: @old forester: A szomszédasszony főzi gerslivel, én csak a sóletbe teszem. Nem rossz űgy sem, bár ... (2019.11.19. 00:51) Az ősz töltött káposzta kisérlete
  • Waka: @jegeskaveee.: Csak pár szálat bele, hogy ropogósabb legyen. (2019.11.18. 18:52) Céklás tócsi
  • jegeskaveee.: @kobold63: Apukám igen szerette a sajtlevest. Én egy nagyon egyszerű változatát csináltam neki. Va... (2019.11.18. 06:33) Lecsós csirkemáj
  • látjátok feleim szümtükkel: @kobold63: Pedig a tudományos meghatározásokat is időnként felül szokják vizsgálni, mert kiderül... (2019.11.13. 15:39) Ecetes jalapeño saláta
  • látjátok feleim szümtükkel: vörösbor(de)minőségi: Hehehe. Nem is rossz ötlet. Kéne egy kis csili? Nyomjuk meg a gombot, de c... (2019.11.13. 10:38) Sült paradicsomok - üvegbe zárt nyár

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (7) A1 marinád (4) A1 szósz (3) áfonya (3) Aji Crystal (6) alaplé (67) alma (29) almaecet (15) almalé (2) almaszósz (3) Ancho Gigantea (8) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (7) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (34) babérlevél (35) bableves (3) bacon (34) Balaton (2) balzsamecet (13) bambuszrügy (2) banán (3) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (19) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (4) bazsalikom (48) bazsalikomsó (7) BBQ (12) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (6) Bechamel (2) bélszín (9) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (10) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) bl112 (2) bor (20) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (4) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (25) bőrősháj (2) bors (243) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) Cajun (3) cajun (3) cajun fűszerkeverék (15) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (3) cayenne bors (6) cékla (14) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (8) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (65) citromfű (12) citromhéj (28) citromlé (36) citromnád (12) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) creole (3) Creole (2) creole fűszerkeverék (5) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (50) csilipaprika (44) csilipaszta (25) csilipehely (4) csilipor (3) csiliszósz (4) csili krém (11) csillagánizs (3) csiperke (19) csipetke (13) csipsz (3) csirke (23) csirkealaplé (2) csirkeaprólék (2) csirkecomb (22) csirkecomb filé (8) csirkeláb (2) csirkemáj (9) csirkemell (17) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (11) csodahüttő (10) csokoládé (8) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (4) csontvelő (2) csuka (3) csülök (28) csusza (2) cukkíni (20) cukkini (10) cukor (119) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (2) curry (19) currypaszta (10) C vitamin (3) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (32) datolya (3) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (26) disznózsír (2) durbincs (2) ecet (20) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (50) ementáli (4) eper (5) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (9) fahéj (34) fánk (3) farhát (4) Farkas András (20) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (21) fehérbors (44) fehérhagyma (8) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebors (89) feles borsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (2) fogpiszkáló (2) fokhagyma (365) fokhagymapor (2) fokhagyma granulátum (10) füge (4) füst (8) füstölény (4) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (2) füstölt kolbász (12) füstölt oldalas (5) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (3) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (7) galambbegy saláta (4) galangal (5) galuska (4) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (7) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (44) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (62) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (6) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (4) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (73) gyömbér (100) gyöngytyúk (2) habanero (7) habarás (2) habcsók (2) hagyma (270) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (16) halványító zeller (3) hamburger (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hátszín (13) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (4) Hoisin szósz (2) homár (3) húsgombóc (3) húslé (3) húsleves (15) húsos csont (2) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (22) jalapeño (20) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (4) jégcsapretek (2) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (7) kacsaháj (5) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (4) kacsaszárnytő (2) kacsazsir (3) kacsazsír (36) kacsazúza (3) kacsazuza (2) kaffir lime levél (5) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (37) kakukkfü (70) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (9) kápia (26) kapor (32) kapormag (7) káposzta (14) kapri (4) kapribogyó (14) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (23) karalábé (25) karamell (3) kárász (6) kardamom (21) karfiol (21) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (3) kecskesajt (2) kecskeszarv (3) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (5) kelkáposzta (17) keményítő (8) kemény sajt (2) kenyér (24) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (9) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (4) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (2) kocsonya (3) kocsonyahús (3) koktélparadicsom (2) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (10) kolbász (23) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (12) kömény (66) köménymag (12) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (24) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (15) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (133) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (16) kukoricadara (7) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (16) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (14) lamb (2) langalló (2) lángolt kolbász (2) lapcsánka (2) lapocka (10) laskagomba (9) lazac (9) lecsó (27) lecsókolbász (3) lecsópaprika (4) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (13) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (9) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (4) liba (2) libacomb (6) libaháj (5) libamáj (6) libaszárny (2) libazsír (17) lilahagyma (42) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (38) lime levél (6) liszt (94) lucullus (4) Lucullus (6) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (24) majoranna (75) mák (11) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (10) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (3) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (10) marhahús (6) marhalábszár (4) marhalapocka (3) marhanyak (12) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (20) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (46) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (63) mustármag (19) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (8) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (5) olaj (13) olajbogyó (6) oldalas (31) oliva (19) olívabogyó (3) olivaolaj (110) olívaolaj (7) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (46) oregánó (5) öregtészta (2) őrölt kömény (4) őszibarack (2) osztrigaszósz (8) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (18) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (30) paprikacsuma (25) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (117) paradicsomlé (24) paradicsompüré (26) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (4) paraj (5) parázskrumpli (2) parmezán (29) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (13) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (10) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (129) petrezselyemgyökér (17) petrezselyem levél (37) pirítós (3) pirospaprika (68) piros jalapeno (2) piskóta (8) pisztráng (4) pite (7) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (7) póréhagyma (23) pörkölt (10) portobello (4) prézli (31) pritamin (4) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (9) repceolaj (2) retek (5) réteslap (3) rétesliszt (12) ricotta (3) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (37) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (4) rizstészta (2) rókagomba (5) római kömény (39) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (62) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (46) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (43) salsa (3) San Marzano (4) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (134) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (10) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (2) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (20) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (5) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (10) snidling (19) (234) sodó (3) sólet (2) sonka (17) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (35) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (16) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (27) spenót (39) Spicy Fiesta (8) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (56) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (3) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (21) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfübors (30) szegfűbors (5) szegfűgomba (4) szegfüszeg (8) szegfűszeg (6) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (54) szerecsendióvirág (41) szezámmag (10) szezámolaj (7) szibériai saláta (3) szilva (8) szilvalekvár (6) szilva eltevés (2) szinesbors (5) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szódavíz (2) szójaszósz (31) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (7) taco (2) tamarind (2) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (10) tarja (18) tarka répa (2) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (3) tbone (2) tej (77) tejfel (56) tejföl (77) tejszín (81) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (2) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (6) tócsni (3) tofu (2) tojás (185) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (8) tök (7) tokaszalonna (2) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (5) trappista (8) tüdő (2) túró (29) túrógombóc (4) TV paprika (6) tyúk (3) uborka (21) újhagyma (40) újkrumpli (14) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (195) Váncsa (2) vanília (23) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (14) vargánya (15) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (8) vereshagyma (3) virsli (7) víz (14) vörösbor (17) vöröshagyma (108) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (21) yuba (2) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (48) zellergumó (33) zellerlevél (28) zellerszár (26) zöldbab (13) zöldbableves (2) zöldbors (3) zöldborsó (36) zöldpaprika (66) zöldség (3) zsálya (37) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (8) zserbó (2) zsír (54) zsíroskenyér (2) zuza (2) zúza (5) Címkefelhő

Szűzpecsenye thai módra

2016.05.22. 07:00 Andrass9

Vagy hívhatom Thai curry szûzpecsenyébõl-nek is. Végül is nem a név, hanem az étel számít. Lecsaptam egy szép darab szûzpecsenyére, és mivel rég fõztem curryt, most annak vágtam neki.

63.jpg

Hogy egy kicsit érdekesebbé tegyem, édesköménygumót és zellerszárat is készítettem a konyhapultra.

Hosszú lista következik az összetevõkrõl.

  • 1 szép szûzpecsenye (de lehet csirkemell is, kb 40 dkg)
  • 1 vereshagyma
  • 1 nagy zellerszár
  • 1 közepes édeskömény
  • 5 sárgarépa
  • 4 tamarind gyümölcs
  • 1 hüvelyknyi gyömbér
  • 1 padlizsán
  • 1 lime
  • 2 girizd fokhagyma
  • 1 ek Thai green curry paszta
  • 2 ek kókusztej
  • több kanál ghí
  • szójaszósz
  • fagyasztott csirkealaplé a csodahüttõbõl

10.jpg

A tamarind megjelent a boltokban, senki nem tudja mi az, de azért kapható. Most már kimérve is, vagyis nem kell fél kilót megvenni, ami amúgy hónapokig eláll minden gond nélkül. A távolkeleti konyha használja, mint savanyító és egyben enyhén hashajtó szerként is. Igazából nem hashajtó, hanem fellazít.

Lefejtettem a kemény héjat, kiszedegettem a nagy magokat (meg kéne próbálni ültetni), feldaraboltam, és egy kis vízben feltettem fõni.

11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg

Jön a szokásos ázsiai fõzés: mindent feldarabolok kicsire. Az édesköménybõl elõbb vágtam két szeletet, hogy azt majd a tálalásnál használom. A többibõl kiskocka lett, mint a hagymából és a zellerszárból is.

15.jpg 16.jpg 17.jpg 18.jpg

A gyömbérbõl egy centinyit apróra kockázva hozzáadtam a tamarindos léhez, és tovább fõztem. A többit férlretettem az egyéb zöldségekhez.

23.jpg 25.jpg 26.jpg 24.jpg

A sárgarépát julienre szeleteltem. A padlizsánt meghámoztam, majd nagykockára vagdostam.

22.jpg 27.jpg 28.jpg 29.jpg

Elkészültem az összes zöldséggel, jöhet a wok! kikentem az alját ghível, jól felforrósítottam és elkezdtem az egyes zöldségeket megpirítani benne. A hagymát és a zellerszárat lehet egyszerre sütni, kb egyforma idõ kell nekik. A lényeg, hogy ropogós maradjon minden! Egy kicsi alaplevet is tettem a végén rá, csak, hogy bevonatot képezzen a zöldségen. Amit kihalásztam a wokból, az ment egy nagyobb fémtálba.

30.jpg 31.jpg 33.jpg 34.jpg

A sárgarépával folytattam. Itt mindig csalok picit: egy kávéskanál cukrot szórok a répára - szebben karamellizálódik. Közben kavartam a tamarindpépen, és lezártam alatta a gázt. Ez már jó lesz. A padlizsánra daráltam pici borsot, úgy szórtam a forró wokba. Ez felszívja az összes zsiradékot, de ne hagyjuk magunkat megtéveszteni, nem kell a kanálnyinál több!

35.jpg 36.jpg 37.jpg 38.jpg

Inkább adjunk egy kis fényt neki alaplével. Máris mehet a nagytálba a többi zöldséghez. Újabb adag ghí, most már az édesköménynek. Ezt viszont nem a közös tálba borítottam, mert feleségem nem szereti...

39.jpg 40.jpg 41.jpg 44.jpg

A szûzpecsenyét falatnyi kockákra vágtam. A két édeskömény szeletet a wokban megpirítottam mindkét oldalán, és egy kistányérra félretettem. Végül eljött a currypaszta ideje is: forró ghíben pirítottam a wokban, amíg illatfelhõbe burkolódzott a konyha.

46.jpg 47.jpg 48.jpg 49.jpg

A megpirult pasztához adtam egy kanálnyit a kókusztej sûrûjébõl, hogy fellazítsam, majd beletettem a húst. Kevergettem kifehéredésig, majd még egy kanál kókusztejjel bevontam a kockákat.

50.jpg 52.jpg 53.jpg 54.jpg

Hozzáadtam a feldarabolt fokhagymát, egy kis alaplevet és egy fél lime levét. A tamarindszószt átszûrve még hozzákevertem. Az így keletkezett lében pedig pár perc alatt puhára pároltam a húst.

55.jpg 56.jpg 57.jpg 58.jpg

Tálalásnál magamnak az édeskömény szeletekre halmoztam a húst, mellé tettem a vegyes zöldségeket, és megszórtam snidlinggel, mert petrezselyem vagy koriander nem volt itthon.

61.jpg

Be is lapátoltam gyorsan

62.jpg

Az édeskömény ágy nagyon jó volt - felvette a hús szaftját, és a végére ehettem jó ropogós szeleteket is. A zöldséget szójaszósszal sóztam, és klassz ress volt mind.

Csak érdekességként: a receptben nem szerepel currypor, mint fűszer!

23 komment

Címkék: hagyma fokhagyma padlizsán édeskömény szójaszósz gyömbér kókusztej sárgarépa alaplé lime szűzpecsenye tamarind zellerszár ghí

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr238685004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

©________ 2016.05.22. 08:30:35

aki volt terhes, tobbnyire ismeri a tamarindlekvart

Amugy irtam levelet.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.05.22. 09:33:47

@©________: Akkor a lakosság kb egyharmada ismerheti a tamarindlekvárt. Magát a gyümölcsöt azért sokkal kevesebben, mert a lekvár már üvegben terem :)

Most hogy szólsz, a levelet is megtaláltam, csak még meg kellett konzultálnom a feleségemmel.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.05.22. 17:56:33

Köszönök szépen!
Az édesköményt kihagynám, a többi jöhet, ahogy van. Meglepődtem, hogy nem tartasz otthon koriander levelet. :)
Évekig hurcoltam a pénztárcámban pár magot, amit édes tamarindként kaptam.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.05.22. 18:41:57

nem tehetek rola , nem tudok megbaratkozni a thai stilussal

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.05.22. 19:58:46

@hagyma: Izlések és pofonok esete :)
Én meg a korianderrel nem tudok megbarátkozni ...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.05.22. 20:22:29

@Andrass9: az hat
en egyaltalan nem hasznalok koriandert, de mint emlitettem volt en itthon cask a hagyomanyos magayr eteleket keszitem
a tobbi Mary dolga, vagy etterembe megyunk

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.05.22. 20:58:46

egy idoben nagyon ment a kinai, de mar azt is jo ha 2 hetente egyszer
/de cask azert mert hazarepul a hotelbol/
Mary ma megfozte /megsutotte/ elete elso lecsojat
kimondottan jo let
tegnap meg bundaskenyeret sutott:)

látjátok feleim szümtükkel 2016.05.22. 21:04:10

Ez nagyon jó.
Van íze ennek a tamarindnak?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.05.22. 21:14:55

@Andrass9: ez kicsit ketertelmu
de ha kitanulja konyhaban a Magyar eteleket, nem less a szervezetem ellenere
/par kajat azert nem engedek at, de a lecso olyan let amilyennek Lennie kell/

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.05.22. 21:20:53

@látjátok feleim szümtükkel: Nekem izlett - egy fűszeres, gyömbéres édes/savanyú lekvár lett belőle. A Thai konyha előszeretettel használja.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.05.22. 21:22:00

@hagyma: A végén még mákostésztát is fog főzni ... :)

látjátok feleim szümtükkel 2016.05.22. 21:23:47

Van valakinek ötlete, hogy mitől feketedik meg a körte, és potyog le?

Fűszerek nélkül nincs íze?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.05.22. 21:59:30

@látjátok feleim szümtükkel: Nem körterozsda az?
A tamarindba csak gyömbért tettem, semmilyen más fűszert nem. Önmagától fűszeres.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.05.22. 22:00:32

@látjátok feleim szümtükkel: kifejezetten tamarind ize van, bar neha kicsit edesebb meg a tamarindnal is
@Andrass9: azt nem itt aranyarban van a mak es otthon sem volt oda erte
meg megprobalkozom valami makosretessel, ha talalok jo lelohelyet otthon

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.05.22. 22:03:19

@látjátok feleim szümtükkel: Itt van info a gyümölcs betegségekről is: hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6rte .
Valószinűleg A körte fuzikládiumos varasodása.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.05.22. 22:43:03

@Andrass9: egyszer ki kellene probalnom a tokos-makost is

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.05.23. 00:29:16

lecsonapnak vege:)
reggelire es vacsorara betermeltuk

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.05.23. 08:49:45

@hagyma: Mindkettőnek az a lényege, hogy szaftosabbá teszi a mákot.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.05.23. 21:54:45

@Andrass9: remlik mama turbozta tejjel kicsit es nem volt az szaraz
de lehet nem
de szaraz nem volt az tuti

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.05.23. 22:10:05

@hagyma: Valóban szokás a mákot megfőzni tejben, és úgy használni tölteléknek. Akkor nem olyan száraz. Viszont hamarabb savanyodik meg ...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.05.23. 23:17:12

@Andrass9: makosretes a mamanal 3 unokaval?
megsavanyodni?
muhhaha:)
/de nem emlekszem hasznalt-e tejet/
de imadtuk mamat is
retest is