Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint 2.600.000-an töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

  • jegeskaveee.: @Andrass9: Annak meg errefelé öhöm a neve.:))) (2019.11.22. 19:30) Ebéd: krémes gulyásleves, spenótpüré
  • jegeskaveee.: @kobold63: Nem feldobta, besűrítette.:))) A reszelt sajttal együtt, mert azt is a tej felforrása u... (2019.11.21. 07:57) Lecsós csirkemáj
  • Andrass9: @old forester: Örülök, hogy segíthettem! (2019.11.19. 23:10) Az ősz töltött káposzta kisérlete
  • Waka: @jegeskaveee.: Csak pár szálat bele, hogy ropogósabb legyen. (2019.11.18. 18:52) Céklás tócsi
  • látjátok feleim szümtükkel: @kobold63: Pedig a tudományos meghatározásokat is időnként felül szokják vizsgálni, mert kiderül... (2019.11.13. 15:39) Ecetes jalapeño saláta

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (7) A1 marinád (4) A1 szósz (3) áfonya (3) Aji Crystal (6) alaplé (67) alma (29) almaecet (15) almalé (2) almaszósz (3) Ancho Gigantea (8) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (7) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (34) babérlevél (35) bableves (3) bacon (34) Balaton (2) balzsamecet (13) bambuszrügy (2) banán (3) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (19) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (4) bazsalikom (48) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (12) bbq oldalas (3) BBQ szósz (6) Bechamel (2) bélszín (9) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (10) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) bl112 (2) bor (20) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (4) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (25) bőrősháj (2) bors (244) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) cajun (3) Cajun (3) cajun fűszerkeverék (15) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (3) cayenne bors (6) cékla (14) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (8) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (65) citromfű (12) citromhéj (28) citromlé (36) citromnád (12) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) creole (3) Creole (2) creole fűszerkeverék (5) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (50) csilipaprika (44) csilipaszta (25) csilipehely (4) csilipor (3) csiliszósz (4) csili krém (11) csillagánizs (3) csiperke (19) csipetke (13) csipsz (3) csirke (23) csirkealaplé (2) csirkeaprólék (2) csirkecomb (22) csirkecomb filé (8) csirkeláb (2) csirkemáj (9) csirkemell (17) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (11) csodahüttő (10) csokoládé (8) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (4) csontvelő (2) csuka (3) csülök (28) csusza (2) cukkíni (20) cukkini (10) cukor (119) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (2) curry (19) currypaszta (10) C vitamin (3) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (32) datolya (3) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (26) disznózsír (2) durbincs (2) ecet (20) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (50) ementáli (4) eper (5) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (9) fahéj (34) fánk (3) farhát (4) Farkas András (21) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (21) fehérbors (44) fehérhagyma (8) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebors (89) feles borsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (2) fogpiszkáló (2) fokhagyma (366) fokhagymapor (2) fokhagyma granulátum (10) füge (4) füst (8) füstölény (4) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (2) füstölt kolbász (12) füstölt oldalas (5) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (3) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (7) galambbegy saláta (4) galangal (5) galuska (4) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (7) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (45) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (62) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (6) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (4) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (74) gyömbér (100) gyöngytyúk (2) habanero (7) habarás (2) habcsók (2) hagyma (271) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (16) halványító zeller (3) hamburger (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hátszín (13) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (4) Hoisin szósz (2) homár (3) húsgombóc (3) húslé (3) húsleves (15) húsos csont (2) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (20) jalapeno (22) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (4) jégcsapretek (2) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (7) kacsaháj (5) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (4) kacsaszárnytő (2) kacsazsir (3) kacsazsír (37) kacsazúza (3) kacsazuza (2) kaffir lime levél (5) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (70) kakukkfű (37) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (9) kápia (26) kapor (32) kapormag (7) káposzta (14) kapri (4) kapribogyó (14) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (24) karalábé (25) karamell (3) kárász (6) kardamom (21) karfiol (21) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (3) kecskesajt (2) kecskeszarv (3) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (5) kelkáposzta (17) keményítő (8) kemény sajt (2) kenyér (24) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (9) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (4) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (2) kocsonya (3) kocsonyahús (3) koktélparadicsom (2) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (10) kolbász (23) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (12) kömény (67) köménymag (12) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (24) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (15) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (134) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (16) kukoricadara (7) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (16) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (14) lamb (2) langalló (2) lángolt kolbász (2) lapcsánka (2) lapocka (11) laskagomba (9) lazac (9) lecsó (27) lecsókolbász (3) lecsópaprika (4) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (13) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (10) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (4) liba (2) libacomb (6) libaháj (5) libamáj (6) libaszárny (2) libazsír (17) lilahagyma (42) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (38) lime levél (6) liszt (95) lucullus (4) Lucullus (6) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (24) majoranna (75) mák (11) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (10) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (10) marhahús (7) marhalábszár (4) marhalapocka (3) marhanyak (12) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (20) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (46) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (63) mustármag (19) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (8) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (5) olaj (13) olajbogyó (6) oldalas (31) oliva (19) olívabogyó (3) olivaolaj (110) olívaolaj (7) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (46) oregánó (5) öregtészta (2) őrölt kömény (4) őszibarack (2) osztrigaszósz (8) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (18) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (30) paprikacsuma (26) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (117) paradicsomlé (24) paradicsompüré (26) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (4) paraj (5) parázskrumpli (2) parmezán (29) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (13) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (10) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (130) petrezselyemgyökér (17) petrezselyem levél (37) pirítós (3) pirospaprika (69) piros jalapeno (2) piskóta (8) pisztráng (4) pite (7) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (7) póréhagyma (23) pörkölt (10) portobello (4) prézli (32) pritamin (4) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (9) repceolaj (2) retek (5) réteslap (3) rétesliszt (12) ricotta (3) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (37) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (4) rizstészta (2) rókagomba (5) római kömény (39) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (62) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (46) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (43) salsa (3) San Marzano (4) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (135) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (10) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (2) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (20) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (5) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (10) snidling (19) (235) sodó (3) sólet (2) sonka (17) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (35) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (16) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (27) spenót (40) Spicy Fiesta (8) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (56) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (3) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (21) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfübors (30) szegfűbors (5) szegfűgomba (4) szegfüszeg (8) szegfűszeg (6) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (54) szerecsendióvirág (41) szezámmag (10) szezámolaj (7) szibériai saláta (3) szilva (8) szilvalekvár (6) szilva eltevés (2) szinesbors (5) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szódavíz (2) szójaszósz (31) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (7) taco (2) tamarind (2) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (10) tarja (18) tarka répa (2) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (3) tbone (2) tej (78) tejfel (56) tejföl (77) tejszín (81) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (2) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (6) tócsni (3) tofu (2) tojás (185) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (8) tök (7) tokaszalonna (2) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (5) trappista (8) tüdő (2) túró (29) túrógombóc (4) TV paprika (6) tyúk (3) uborka (21) újhagyma (40) újkrumpli (14) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (195) Váncsa (2) vanília (23) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (14) vargánya (15) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (8) vereshagyma (3) virsli (7) víz (14) vörösbor (17) vöröshagyma (108) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (21) yuba (2) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (48) zellergumó (34) zellerlevél (29) zellerszár (26) zöldbab (13) zöldbableves (2) zöldbors (3) zöldborsó (36) zöldpaprika (66) zöldség (3) zsálya (37) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (9) zserbó (2) zsír (54) zsíroskenyér (2) zúza (5) zuza (2) Címkefelhő

Csülök rozscipóban

2016.05.08. 07:00 Andrass9

Feleségem pénteken beállított egy méretes hátsócsülökkel, hogy "ugye milyen szép?". Most mit mondjak - a csont majdnem annyi volt, mint a hús. Nem baj, sütök cipóban csülköt anyák napjára, olyat még soha nem csináltam.

19.jpg

Persze minden recept füstölt csülköt süt, nekem meg nyers van csak. Illetve jött az ötlet pont a TV paprikából: pácoljuk be, mintha füstölésre készülne, csak kicsit kevesebb sóval, és úgy süssük meg. Pont ez az ötlett kellett, és már neki is álltam azonnal. A tésztával nem volt gond, amúgy is terveztem aznapra kenyeret sütni.

A páchoz pácsó kivételével mindent összeszedtem. Arra nincs szükség, hisz nem tartósítani akarom a húst.

  • 1,5 kg-os nyers hátsó csülök
  • fél fej vereshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 liter víz
  • 10 dkg só (5%-os oldat kell)
  • köménymag
  • szegfübors
  • borókabogyó
  • szerecsendióvirág
  • babérlevél
  • egészbors

A sütéshez:

  • 1 vereshagyma
  • 3 dkg füstölt szalonna és a bõre
  • 1 doboz sör

10.jpg

A sót belezúdítottam a vízbe, majd felforraltam. Hozzáadtam minden fûszerbõl úgy érzésre. Tudom, ez nem fair, dehát tényleg így történt. A kistányérból ki lehet találni, mibõl mennyi lett benne. A hagymát negyedre vágtam, a fokhagymafejet viszont keresztbe kettévágtam. A csülköt is megfeleztem, és kerestem egy pontméretû zárható müanyag dobozt a pácoláshoz.

11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg

Amíg a páclé fõtt, addig jeget szórtam a dobozba, mert nem akarom, hogy megfõzze a páclé a csülköt. A nagy zubogás után hideg vízbe állítottam az edényt, hogy hûtsem, majd ráöntöttem a jégre, és beletettem a csülköt. szépen ellepte a páclé. Lezártam, és ment a hûtõbe két napra.

15.jpg 16.jpg 17.jpg 18.jpg

Másfél nap volt az a kettõ, amikor eljött az ideje, hogy megpároljam/süssem a csülköt. Leöblítettem a csülökrõl a pác maradékát. A fedeles jénai tepsit kibéleltem a karikára vágott hagymával, hogy ne égjen le a hús. A csülköt a csíkokra vágott szalonnával feldíszítettem - hátha annak a zsírja is ízesít rajta. Még a szalonnabõrt is beletettem a tepsibe (bár azt arra az oldalra kellett volna tenni, ahol a csülök érintkezett a tepsi oldalával - ott csak hagyma volt. Lefedtem a tetejével, és bedugtam a sütõbe 170 fokra 4 órára. Néha azért ránéztem, meg pótoltam a sört.

20.jpg 21.jpg

A csülköt kicsontoztam (a kutya nagy örömére), majd levettem a zsíros és bõrös részeket, amik egy kupacba kerültek. Hagytam kicsit kihülni, miközben a sült fokhagymát eszegettem belõle... A szaftját leszûrtem, és egy pici jénaiban eltettem pecsenyezsíros kenyérhez, míg a hagymát és szalonnát odakészítettem a gyúródeszka mellé.

22.jpg 23.jpg

A kenyértészta is szépen megkelt. Kinyújtottam szük centisre, mert 5 kis cipót kell csinálni, amibe elrejtem az 5 részre bontott csülköt. Egy-egy darab csülköt akkora tésztába csomagolta, ami éppen beburkolja. Tettem rájuk egy kicsit a hagymából is, mert úgy finomabb.

24.jpg 25.jpg 26.jpg 27.jpg

Meglehetõsen amorf tésztalapokkal dolgoztam, de arra kellett ügyelnem, hogy sok friss vágási felulet legyen, mert ott ragad össze a tészta rendesen. A legutolsó fõleg bõrke és a háj volt, kevés hússal. Ez nagyobb lett, mint a másik négy: minden szentnek maga felé hajlik a keze ...

28.jpg 29.jpg 30.jpg 31.jpg

Amíg a sütőben a kenyér pirult, addig kelhettek magukban a cipók. Végül betoltam a kenyér alá a sütőbe. Negyvenöt perc sütés 190 fokos sütõben (a kenyérke társaságában) igen szép cipókat (nomeg kenyeret) eredményezett. A rácson szépen kihültek - majd felmelegíti aki és amikor akarja.

32.jpg

A fiatalok jó három órát késtek, de a cipót fel lehet melegíteni a mikróban másodpercek alatt. Az ünnepeltét felszeleteltem, a többit elviszik a gyerekek magukkal, mivel spenóttal már teleették magukat.

33.jpg

Egy kis cseh tormás mustárral ették.

34.jpg

Készült egy nagy epres túrótorta is deszertnek:

35.jpg

Másnap a magamét felmelegítettem, és kremsi mustárral beebédeltem belõle. Csodás puha volt a bõr, remek a hús ízesítése, és nekem nem is hiányzott a füstíz belõle.

36.jpg

Jó volt az a rozscipó is, nem panaszkodom!

37.jpg

28 komment

Címkék: sör hagyma fokhagyma bors csülök babér babérlevél kömény borókabogyó füstölt szalonna szerecsendióvirág szegfübors

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr948682660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.05.08. 11:29:05

nekem a te bucid kell ami alul van, kevesebb mustarral es nemi tormaval

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.05.08. 12:13:05

@hagyma: Nyisd az ablakot, küldöm (tormás mustárral) :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.05.08. 12:35:09

@Andrass9: nalunk mindig nyitva van
vagtam, hogy tormas mustar, de en kulon szeretem a tormat
regesreg reszeltuk a konyhaban otthon
na annak volt huzasa

látjátok feleim szümtükkel 2016.05.08. 13:54:53

Hát ez csucsu.:D

Csak azt nem értem, miért nem pék lettél?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.05.08. 15:14:52

@látjátok feleim szümtükkel: Ahogy a fiam mondta 3 évesen: Mert én egy naaaagy húsevő állat vagyok! :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.05.08. 17:11:56

Köszönök szépen!
Nagyon jó, csorog a nyálam.
Piszkosul elfáradtam ma, kiültettem a palántákat. 34 paprika, 27 paradicsom, 4 tomatillo. Reggel kilenctől most végeztem, ráadásul tegnap egy elég súlyos születésnapon vettem részt. Holnap szabadság, irány a Hegy, kapálás ezerrel.

Ez vagyok 2016.05.08. 17:54:26

@Waka: Én nagyon bírom az ilyenfajta elfáradást. Turbózom is, mert például a krumplit úgy vetettem, hogy kiástam egy árkot a sorának, beletettem komposztot, jöttek a krumplik 30 centire, újabb komposzt, majd széna, temettem rá földet és a végén zöldmulcs. Ezzel úgy elvoltam egy jó darabig :)
A többieknél is a kiásás után komposzt, beültetés, komposzt, föld és öntözés, zöldmulcs, ha még ott nem volt, mert azt már április eleje óta terítem.

Ez vagyok 2016.05.08. 17:56:01

@Andrass9: Mi is húsevők vagyunk.
Valahol olvastam, hogy a 0-ás vércsoportúak az igazi ragadozók :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.05.08. 20:14:20

@Ez vagyok: Sajnos, ez több, mint jóleső fáradtság, ínhüvelygyulladásom van, fájnak a karjaim.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.05.08. 22:26:42

@Waka: nekem is volt inhuvelygyulladasom
a sok netezestol:)
szoval ahhoz nem kell palantazni
tomatillo az nepszeru otthon?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.05.08. 23:09:09

@hagyma: Az egér kezelésétől nekem is ínhüvelygyulladásom lett még '90-ben. Akkor vettem az első fejjel lefelé (upside down) egeret, amit nem kell toszogatni, van egy szép piros golyó, azt kell hüvelykujjal mozgatni. Akkoriban csak Logitech gyártotta, és elég randa volt. De később sokan próbálták utánozni, de ma is csak a Logitech trackball az egyetlen, ami igazán profi. Megvan még az eredeti is, de most már drótnélkülit, meg USB-set használok. Van kb 15 idehaza belőle.
Ja, és a lényeg: soha többet nem lett Carpal Tunnel Syndrome-om!!! (Ugye milyen szép neve van az ínhüvelygyulladásnak?)
Természetesen lehet kapálástól vagy gereblézéstől is begyűjteni, vagy, ha valaki sokat teniszezik ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.05.08. 23:10:32

@Waka: Vegyél Rheumon Forte kenőcsöt a patikában, és kenegesd. Mondanám a Flector tapaszt is, de nem tudom, hogy vényköteles-e.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.05.08. 23:16:52

@Waka: Hát mi tegnap egy igencsak súlyos esküvőn vettünk részt ... én megúsztam, mert sofőrködtem. A rendezők persze biztosítottak sofőrszolgálatot is, de egész jól kibírtam :)
A gyerekeknek virágos kedvük volt a végére!
Jaaa - és táncoltam is négyszer - jó kis rock&roll-t régi barátnőkkel, meg a menyasszonnyal. Csak ne betonon kellett volna táncolni ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.05.08. 23:18:43

@látjátok feleim szümtükkel: Ez azóta is szólás a családban :)))
Mint a nagylyány, amikor még kicsi volt, és a Nagyi eltörte a karját:
Nem baj Nagyi! Majd elmúlsz!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.05.08. 23:25:42

@Andrass9: sosem tudtam megszokni
a fiam is azt szereti
nekem jo ez a kicsi hagyomanyos, normalis egerpaddal
termeszetesen vezetek nelkuli

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.05.08. 23:47:42

@hagyma: Átlag számítógépfelhasználó ritkán kap gyulladást az egértől. Feleségem sem tudta megszokni, viszont minden gyerekem azt használja.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.05.09. 00:23:53

@Andrass9: atlagfelhasznalokent is sikerult elernem
az en osszes gyerekem /1/ is olyat hasznal
miota komolyabban vettem az egerpadot nem cask szirszart vettem, hanem ezt a csukloalatamasztot
kb 10 eve, azota minden OK
/mondjuk mikor a baj volt sokat hasznaltam az egeret/is/

Ez vagyok 2016.05.09. 14:03:10

@Andrass9: Én hol a bal, hol a jobb kezemmel egerezek :)
Gyakrabban a ballal.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.05.09. 15:19:23

@Ez vagyok: en jobbal, a nejem ballal, igy meg van az egyensuly

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.05.09. 16:10:15

talaltam valami marhat a huttoben, talan sirloin lehet
delutanra osszedobok valami phillysteak szendvicset

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.05.09. 17:38:08

@hagyma: Kedvencem a sirloin tips! Abból rengeteg féle ételt lehet készíteni. Sajnos idehaza az nincs :(

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.05.09. 18:28:05

@hagyma: @Andrass9: Oké, de a bal kezemen miért? Amúgy tényleg csak akkor fáj, ha tétlenkedem. Ülök a gép előtt vagy a buszon, vagy mikor fekszem. Mondjuk tegnap majd a szemem ugrott ki, mire leértem a kertbe a palántákkal, valószínűleg azért, mert a kosarat tenyérrel előrefelé fogom.

Ez vagyok 2016.05.10. 18:16:07

@Waka: Lehet, hogy csak sima izomlázad van :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.05.10. 18:58:43

@hagyma: Igazából még soha nem láttam itthon, gondoltam, kipróbálom.
@Ez vagyok: November óta?

Ez vagyok 2016.05.10. 19:32:45

@Waka: Lehet, hogy akkor nyitottak, de a Bécsi út felújítása miatt kevés volt a vevő. De mostanában már forgalmasabb hely lett.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.05.11. 08:32:25

@Ez vagyok: Mármint, hogy november óta van sima izomlázam?