Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint 2.600.000-an töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (7) A1 marinád (4) A1 szósz (3) áfonya (3) Aji Crystal (6) alaplé (67) alma (29) almaecet (15) almalé (2) almaszósz (3) Ancho Gigantea (8) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (7) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (34) babérlevél (34) bableves (3) bacon (34) Balaton (2) balzsamecet (13) bambuszrügy (2) banán (3) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (19) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (4) bazsalikom (48) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (12) bbq oldalas (3) BBQ szósz (6) Bechamel (2) bélszín (9) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (10) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (4) bl112 (2) bor (20) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (4) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (25) bőrősháj (2) bors (243) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) cajun (3) Cajun (3) cajun fűszerkeverék (15) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (3) cayenne bors (6) cékla (13) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (8) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (65) citromfű (12) citromhéj (28) citromlé (36) citromnád (12) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) creole (3) Creole (2) creole fűszerkeverék (5) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (50) csilipaprika (44) csilipaszta (25) csilipehely (4) csilipor (3) csiliszósz (4) csili krém (11) csillagánizs (3) csiperke (19) csipetke (13) csipsz (3) csirke (23) csirkealaplé (2) csirkeaprólék (2) csirkecomb (22) csirkecomb filé (8) csirkeláb (2) csirkemáj (9) csirkemell (17) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (11) csodahüttő (10) csokoládé (8) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (4) csontvelő (2) csuka (3) csülök (28) csusza (2) cukkíni (20) cukkini (10) cukor (119) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (2) curry (19) currypaszta (10) C vitamin (3) dagadó (6) dara (4) daragaluska (2) darálthús (31) datolya (3) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (26) disznózsír (2) durbincs (2) ecet (20) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (50) ementáli (4) eper (5) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (9) fahéj (34) fánk (3) farhát (4) Farkas András (19) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (21) fehérbors (44) fehérhagyma (8) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebors (89) feles borsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (2) fogpiszkáló (2) fokhagyma (364) fokhagymapor (2) fokhagyma granulátum (10) füge (4) füst (8) füstölény (4) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (2) füstölt kolbász (12) füstölt oldalas (5) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (3) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (7) galambbegy saláta (4) galangal (5) galuska (4) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (7) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (44) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (62) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (6) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (4) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (73) gyömbér (100) gyöngytyúk (2) habanero (7) habarás (2) habcsók (2) hagyma (269) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (16) halványító zeller (3) hamburger (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hátszín (13) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (4) Hoisin szósz (2) homár (3) húsgombóc (3) húslé (3) húsleves (15) húsos csont (2) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (22) jalapeño (20) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (4) jégcsapretek (2) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (7) kacsaháj (5) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (4) kacsaszárnytő (2) kacsazsir (3) kacsazsír (36) kacsazúza (3) kacsazuza (2) kaffir lime levél (5) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (37) kakukkfü (70) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (9) kápia (26) kapor (32) kapormag (7) káposzta (14) kapri (4) kapribogyó (14) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (23) karalábé (25) karamell (3) kárász (6) kardamom (21) karfiol (21) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (3) kecskesajt (2) kecskeszarv (3) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (5) kelkáposzta (17) keményítő (8) kemény sajt (2) kenyér (24) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (9) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (4) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (2) kocsonya (3) kocsonyahús (3) koktélparadicsom (2) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (10) kolbász (23) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (12) kömény (66) köménymag (12) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (24) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (15) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (133) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (16) kukoricadara (7) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (16) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (14) lamb (2) langalló (2) lángolt kolbász (2) lapcsánka (2) lapocka (10) laskagomba (9) lazac (9) lecsó (27) lecsókolbász (3) lecsópaprika (4) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (13) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (9) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (4) liba (2) libacomb (6) libaháj (5) libamáj (6) libaszárny (2) libazsír (17) lilahagyma (42) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (38) lime levél (6) liszt (93) lucullus (4) Lucullus (6) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (24) majoranna (74) mák (11) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (10) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (10) marhahús (6) marhalábszár (4) marhalapocka (3) marhanyak (12) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (20) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (46) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (63) mustármag (19) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (8) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (5) olaj (13) olajbogyó (6) oldalas (31) oliva (19) olívabogyó (3) olivaolaj (109) olívaolaj (7) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (46) oregánó (5) öregtészta (2) őrölt kömény (4) őszibarack (2) osztrigaszósz (8) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (18) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (30) paprikacsuma (25) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (117) paradicsomlé (24) paradicsompüré (26) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (4) paraj (5) parázskrumpli (2) parmezán (29) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (12) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (10) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (129) petrezselyemgyökér (17) petrezselyem levél (37) pirítós (3) pirospaprika (67) piros jalapeno (2) piskóta (8) pisztráng (4) pite (7) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (7) póréhagyma (23) pörkölt (10) portobello (4) prézli (31) pritamin (4) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (9) repceolaj (2) retek (5) réteslap (3) rétesliszt (12) ricotta (3) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (36) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (4) rizstészta (2) rókagomba (5) római kömény (39) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (62) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (46) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (43) salsa (3) San Marzano (4) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (134) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (9) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (2) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (19) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (5) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (10) snidling (19) (234) sodó (3) sólet (2) sonka (17) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (35) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (16) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (27) spenót (39) Spicy Fiesta (8) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (56) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (3) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (21) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfübors (30) szegfűbors (5) szegfűgomba (4) szegfüszeg (8) szegfűszeg (6) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (54) szerecsendióvirág (41) szezámmag (10) szezámolaj (7) szibériai saláta (3) szilva (8) szilvalekvár (6) szilva eltevés (2) szinesbors (5) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szódavíz (2) szójaszósz (31) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (7) taco (2) tamarind (2) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (10) tarja (18) tarka répa (2) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (3) tbone (2) tej (77) tejfel (56) tejföl (76) tejszín (81) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (2) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (5) tócsni (2) tofu (2) tojás (184) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (8) tök (7) tokaszalonna (2) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (5) trappista (8) tüdő (2) túró (29) túrógombóc (4) TV paprika (6) tyúk (3) uborka (21) újhagyma (40) újkrumpli (14) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (195) Váncsa (2) vanília (23) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (14) vargánya (15) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (8) vereshagyma (3) virsli (7) víz (14) vörösbor (17) vöröshagyma (107) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (21) yuba (2) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (48) zellergumó (33) zellerlevél (28) zellerszár (26) zöldbab (13) zöldbableves (2) zöldbors (3) zöldborsó (36) zöldpaprika (66) zöldség (3) zsálya (37) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (8) zserbó (2) zsír (54) zsíroskenyér (2) zúza (5) zuza (2) Címkefelhő

Póréhagymás spenótos fúrótészta

2016.04.02. 07:00 Andrass9

Lehet bármilyen más tésztával készíteni, ami van otthon, vagy szimpatikusabb. Én a fussili mellett tettem le a voksot - rengeteg szószt képes felvenni (és ezért nem kellett lemennem a pincébe ...)

Az egész úgy kezdõdött, hogy nem tudtam ellenállni a piacon a pórénak, és egy zacskó friss spenótnak. Kiraktam az ajtó mögé a hidegre, majd el is feledkeztem róla. Feleségem szólt pár nap múlva, hogy van spenótom is. Rohanás ki, ellenõrzés: semmi baja! Pheeew - akkor ezt most azonnal meg kell fõznöm.

46.jpg

Sokat gondolkodtam, miket tegyek bele, meg mi van itthon, míg összeállt a fejemben ez a recept. Lehet, hogy a poszt kicsit sok képbõl áll, de most így jött ki a lépés.

Pedig alig van hozzávaló:

  • 50 dkg durumtészta (fussili, penne, bármi, ami jól felveszi a szószt)
  • 50 dkg spenót (vagy 22 dkg mirelit - egy fél zacskó)
  • 1 nagy póréhagyma
  • 6 girizd fokhagyma
  • 1/2 piros kaliforniai paprika
  • 10 szem olajbogyó
  • 6 szem koktélparadicsom
  • 7 dkg pancetta
  • 2 dkg füstölt karaj
  • 10 dkg sült paradicsom
  • 1 dl tejszín
  • 1 ek mustár
  • 4-5 ek olivaolaj
  • 3 dkg gorgonzolás krémsajt (mert ezt találtam a hüttõben)
  • só,bors

10.jpg

Elõször is a spenótot sok vízben megmostam, hideg vízbe áztattam. A hasaalja szalonnát felszeleteltem csíkokra, és 2 ek olivaolajon kisütöttem a zsírját. Azért csak ilyen keveset használtam, mert ez volt az elsõ alkalom, hogy magam pácoltam, és igencsak sós lett. Ezt még tanulni kell! Amint az egyik oldal megsült, megforgattam.

11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg

A póréról levágtam a nagyon zöld részét - az néha túl rostos már. Hosszában elfeleztem, mert így lehet a legjobban kimosni folyó víz alatt belõle a homokot. Felül belefolyatom, alul kiszalad belõle a víz (meg a homok is), ezután vékony félholdra vágtam.

15.jpg 16.jpg 17.jpg 19.jpg

A sonkát nagyon vékony szeletekre vágtam, majd apró kockára daraboltam. Ez helyettesíti most a prosciutto-t. A megsült szalonnaszeleteket kivettem a zsírjából, leitattam papíron, és egy részét elmajszoltam. A maradékot meg nem mertem a kutyának adni, mert annyira nagyon sós volt!!! A helyére dobtam a sonkakockákat, amiket kicsit átsütöttem. Felszeleteltem vékony csíkokra a paprikát - gyönyörû színe van!

18.jpg 20.jpg 21.jpg 22.jpg

Adtam még 3 ek olivaolajat a serpenyõbe, és beleborítottam a pórét meg a paprikát. Picit megsóztam, és lefedtem.

23.jpg

Amíg a hagyma párolódott, felszeleteltem egy picsi csilipaprikát (ami NAGYON csíp:), az olajbogyót karikákra, a koktélparadicsomot negyedekre. A csilit hozzáadtam a már összeesett póréhagymához, hogy az olajba kioldódjon a kapszaicin. Felvágtam a spenótot is laskára.

24.jpg 25.jpg 26.jpg 27.jpg

A fokhagymákat összezúztam, és hozzáadtam a póréhoz. A sült paradicsomból is kivettem 3 nagyobb példányt, meg a sajtot is elõkészítettem, hogy el ne felejtsem. A póré is összeesett, amennyire kellett.

28.jpg 29.jpg 30.jpg 31.jpg

Nagyra vettem alatta a lángot, ráborítottam a spenótot és összerottyantottam. Amikor a spenót teljesen összeesett, beletettem a már elõkészített anyagokat.

32.jpg 33.jpg 34.jpg 35.jpg

Jól összekevertem, hogy mindenbõl jusson mindenfelé, hozzáadtam a mustárt is, majd a végén beleöntöttem a tejszínt. Szórtam bele egy pici reszelt parmezánt és felöntöttem a tészta fõzõvizébõl két merõkanálnyival. A keményítõ segít még selymesebbé tenni a szószt.

36.jpg 37.jpg 38.jpg 39.jpg

Összerottyantottam az egészet, majd beleborítottam a frissen kifõtt tésztát. Jól összeráztam-kevertem. Ezzel a szószban a tészta még egy kicsit fõtt is, és jobban hozzáragadt.

40.jpg 41.jpg 42.jpg 43.jpg

Hogy miért nem jutott eszembe piros tányéron szervírozni? Akkor kokárdának is viselhettem volna ...

44.jpg

Minden esetre frissen reszelt parmezánnal tálaltam.

45.jpg

Nem nagyon szoktam dicsérni a receptjeimet, de ez nagyon izlett!!!

27 komment

Címkék: spenót paradicsom tejszín mustár fokhagyma tészta póréhagyma olajbogyó bors kaliforniai paprika olivaolaj krémsajt sült paradicsom

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr778505754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.04.02. 18:19:33

Köszönök szépen!
Igen jó kis tavaszköszöntő étel, egy leheletnyi medvehagymával még trendibbé varázsolhattad volna. :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.04.02. 18:38:25

jo
de en valami lazabb tesztaval keszitenem, olyan homogenabbal

/amugy Te a pinceben tarolod a tesztat?/

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.04.02. 18:44:33

@Waka: Jó estét neked is! Eszembe sem jutott a medvehagyma. Valószínűleg azért, mert nem vagyok oda érte. Nő a kertben, eszi is a feleségem, de nem én.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.04.02. 18:49:07

@hagyma: Tagliatelle is nagyon jó lett volna hozzá, de azért a pincébe kell menni :)
Nekünk két kamránk is van a konyhai polcokon kívül, ahol van kevés száraztészta is.
A földszinti az kb 2 m2, csak egy ember fér be - ott a gyakran hasznbált dobozok, fűszerek, italok, befőttek vannak, meg egy-egy adag gabonaféle.
A pincei élelmiszertároló az 4x1.5 méteres, rengeteg polccal. Ott van az összes száraztészta. Liszt, rizs, befőttek százával, csilipaprikák szintúgy. Egy-két olvasónk tudna róla mesélni :)

Benikuty 2016.04.02. 19:48:36

@Andrass9: széles metélttel még finomabb lehet ;)

Benikuty 2016.04.02. 19:51:18

@Waka: mifelénk "lehanyatlóban" a medvehagyma őrület, vagy inkább helyére kerül, mint előbb-utóbb minden.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.04.02. 20:38:41

@Andrass9: en is arra gondoltam, de en ennem spagettin, macaronin is, csot kagylotesztan azt lehet faszaul kanallal
@Benikuty: cask a szokasos hype volt, lassan lecseng
lassan a szarvasgombaval egyetemben

vörösbor(de)minőségi 2016.04.02. 21:52:12

@Andrass9: igazolhatom.mesélhetnék róla én is,sőt ebben a food-múzeumban még képeket is készithettem:)))

erőspaprikás kézzel még nem sikerült mondjuk ugy a szemed sarkába véletlenül belenyúlnod??

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.04.02. 21:55:37

@Benikuty: Nálam valamikor a 90's évek elején került oda. Eplény felett a hegytetőn rengeteg gyöngyvirág levelet láttunk tavasszal, persze megszagolni nem jutott eszünkbe. Májusban mentünk, hogy szedjünk egy nagy csokorral. Virágzott is szépen, csak épp medvehagyma volt. Azóta szépen megvagyunk, egyszer szedtem pár szálat, beledolgoztam valami fűszeres túróba, jó volt, de jó az snidlinggel is.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.04.02. 22:02:26

@vörösbor(de)minőségi: :)))
Nem tettem még kapszaicint a szemembe (szerencsére), de volt egy pár rosszemlékű orrfúvásom!
Elég jól megtanultam bánni a kicsikékkel az eddigi közel száz kiló feldolgozása közben ...

A fickó 2016.04.02. 22:47:14

@Benikuty: Ja, szerintem is inkább a helyére került a mh. Nem rossz cucc az azért, bár én utóbb a szép hosszú roppanós szárát pár centis darabokra vágva ázsiai dobva-rázva ételekbe rakom. Pár pillanatig kell csak pirítani, jó kis fokhagyma ízű textúra. :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.04.02. 23:42:54

@vörösbor(de)minőségi: @Andrass9:
ez nulla esemeny
pisiltetek mar ilyen kezzel?
na az a nem semmi

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.04.03. 03:27:22

ja isteni let a bablevesem
imadom ezzel dzsuzzal megcsinalni
sok sok kolbasz sonak stb.
ez volt a szuletesnapi vacsora:)
az enyem
duble-nickel...
most nem volt kedevunk etteremhez

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.04.03. 09:09:45

@hagyma: Boldog Születésnapot!!
Nálunk már a bableves is elfogyott. Sőt, a tegnap készült lencséből is alig van. A maradék sonkalét besürítettem, és lefagyasztottam szűkösebb napokra.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.04.03. 09:11:05

@hagyma: Nem írom ki hányadik szülinapod volt:) Ezt a kifejezést eddig nem ismertem, de jópofa.

Fenchurch68 2016.04.03. 12:13:55

Jó dolog a medvehagyma, amíg nem akarják még a franciakrémesbe is belerakni :) Fóton eleinte az újdonság varázsa - kilószámra szedtük, eltettük, lefagyasztottuk stb. Aztán már csak szezonban, spenótba nagyon szeretem fokhagyma helyett, salátába belevagdosva, tejfölös túróba. Most is hoztak a lányok egy nagy csokorral, kreatívan belerejtettem a spenótos lasagnéba, jót tett neki.

Benikuty 2016.04.03. 12:27:22

@Andrass9: nehogy már ne tudj újabb adag sonkát venni! Még a végén megsajnállak! :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.04.03. 12:46:05

@Andrass9: nalunk a sonkale fogyott el
bablevesbol less lefahyasztva
de ma meg azon elek
/pentek delutan fozytem, 4 tanyernal/ nem kicsi/ tartok, meg 2 bemegy, utana fagyaszto/
adobevallas elment
nem kellett veszesen sokat fizetni
jut iden a hazautra:)
rogton a koltozes utan megyunk is

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.04.03. 14:41:59

@Benikuty: Nem kell megsajnálnod, kapok ugyaninnen bármikor. Legrosszabb esetben megkérdezlek, hol van igazán jó sonka - mert abban biztos vagyok, hogy ezt TE tudod!
Viszont, ha éppen füstöltlé kell, akkor soha nincs itthon sonka - marad a besürített alaplé :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.04.03. 14:44:08

@hagyma: Adóbavallás itt is tegnap letudva. Elég lenne a befizetés a ti teljes európai körutatokra ... basszus. De inkább fizessek sokat, mert akkor volt a bevétel!!!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.04.03. 15:30:45

@Andrass9:
hat en nem szeretek sokat fizetni
tromfolok
az enyem eleg lenne a ti teljes amrikai utatokra karib tengerrel egyutt

sonkale nagyon fasza
valamelyik fozosblogban olvastam egy hozzaszolast, hogy O kionti mert ha kell majd ujra foz sonkat:)
idiota
bableves volt a reggeli:)
amiota sutjuk a sonkat es ugy jon ki a leve, vizzel ugye, teljesen mas let a bablevesem
minosegi a kulonbseg, pedig a regi sem volt rossz:)

Topy 2016.04.03. 15:38:10

@hagyma: boldog szülinapot! :)

speed limit ;)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.04.03. 15:46:57

@Topy: hst lassan lassan mar autopalyan nem iskolazonaban
thx

Benikuty 2016.04.03. 16:12:47

@Andrass9: ebben megint egyetértünk! Szólj, ha igazi sonkára fáj a fogatok, rendelésem feladva, mivel a készletet az ünnepre úgy elkapkodták, hogy nekem sem jutott.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.04.03. 17:42:03

@Benikuty: hat en most nem kerek
eppen holnapra jelentkeztem be a sonka- es tojasdetoxicaloba

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.04.03. 18:38:40

@Benikuty: Nagyon köszönöm az ajánlatot! Élek vele, ha kell. Szerencsére a fóti hentes és böllér tudja, hogy kell készíteni. Lehet, hogy nem a tökéletest, de nem panaszkodunk. Jövőre húsvétra kérek szépen tőled 1,5-2 kg nagyságú, szerinted tökéletes sonkát. Igérem, nem küldöm vissza :)