Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint 2.600.000-an töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: @Cpt. Flint: "...remélem, hogy van, aki elgondolkozott a tanácsaimon, a posztoló meg valszleg időv... (2019.06.25. 14:09) Fűszeres marharagu
  • kobold63: @Kumari aki Nilüfer: A rizs sok egyéb finomságot elbír, a különböző zöldségek lazítják és más ízt ... (2019.06.25. 09:55) Gazdag krumplistészta
  • Andrass9: @kobold63: Na látod! Tudta Inyesmester, mit kell használni :) Valami PIROSAT ... (2019.06.20. 15:04) Repül a, repül a ...
  • Waka: @Andrass9: Tegnap délután 3,3 mm, azóta semmi. A föld még nem túl száraz, minden szépen nő, de jöh... (2019.06.18. 23:34) Árva krumpli, bébicékla
  • Andrass9: @kobold63: A füredi piacot mi is szeretjük, de mindig elmegyünk a Liliomkert piacra, Káptalantótib... (2019.06.18. 14:39) Tavaszi üde és édes zöldborsóleves

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (7) A1 marinád (4) A1 szósz (3) áfonya (3) Aji Crystal (5) alaplé (66) alma (29) almaecet (14) almalé (2) almaszósz (3) Ancho Gigantea (5) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (6) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (33) babérlevél (34) bableves (3) bacon (32) Balaton (2) balzsamecet (11) bambuszrügy (2) banán (3) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (3) barnacukor (19) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (3) bazsalikom (44) bazsalikomsó (7) BBQ (12) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (6) Bechamel (2) bélszín (9) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (8) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (4) bl112 (2) bor (20) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (4) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (23) bőrősháj (2) bors (226) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) cajun (3) Cajun (3) cajun fűszerkeverék (15) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (2) cayenne bors (6) cékla (12) cérnametélt (2) cheddar (8) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (63) citromfű (12) citromhéj (27) citromlé (35) citromnád (11) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) creole (3) Creole (2) creole fűszerkeverék (5) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (47) csilipaprika (42) csilipaszta (24) csilipehely (4) csilipor (3) csiliszósz (3) csili krém (11) csillagánizs (2) csiperke (18) csipetke (13) csipsz (3) csirke (23) csirkeaprólék (2) csirkecomb (21) csirkecomb filé (6) csirkemáj (8) csirkemell (16) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (10) csodahüttő (10) csokoládé (7) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (3) csontvelő (2) csuka (3) csülök (27) csusza (2) cukkini (9) cukkíni (16) cukor (111) cukorborsó (7) cukorszirup (2) cumin (2) curry (19) currypaszta (10) C vitamin (3) dagadó (6) dara (4) daragaluska (2) darálthús (31) datolya (3) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (26) disznózsír (2) ecet (17) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (49) ementáli (4) eper (4) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (6) fácán (2) fafülgomba (9) fahéj (33) fánk (3) farhát (4) Farkas András (19) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (20) fehérbors (44) fehérhagyma (7) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (3) feketebors (87) feles borsó (2) fenyőmag (4) feta (6) filé (2) fogpiszkáló (2) fokhagyma (346) fokhagymapor (2) fokhagyma granulátum (10) füge (4) füst (8) füstölény (4) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (2) füstölt kolbász (12) füstölt oldalas (4) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (3) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (6) galambbegy saláta (4) galangal (5) galuska (4) garam masala (4) garnéla (11) garnélarák (7) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghi (3) ghí (34) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (60) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (3) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (6) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (3) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (71) gyömbér (97) gyöngytyúk (2) habanero (6) habarás (2) habcsók (2) hagyma (261) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (16) halványító zeller (3) hamburger (4) harangpaprika (2) harcsa (6) hátszín (12) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (4) homár (3) húsgombóc (2) húslé (3) húsleves (15) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (20) jalapeño (17) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (4) jégcsapretek (2) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (7) kacsaháj (4) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (3) kacsaszárnytő (2) kacsazsír (35) kacsazsir (2) kacsazúza (3) kaffir lime levél (4) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (64) kakukkfű (35) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (7) kápia (25) kapor (31) kapormag (7) káposzta (13) kapri (4) kapribogyó (14) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (23) karalábé (23) karamell (3) kárász (6) kardamom (21) karfiol (20) kávé (2) kecsap (5) kecskesajt (2) kecskeszarv (2) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (5) kelkáposzta (17) keményítő (7) kemény sajt (2) kenyér (23) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (9) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (4) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (2) kocsonya (3) kocsonyahús (3) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (10) kolbász (23) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (12) kömény (64) köménymag (11) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (20) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (15) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (130) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kukorica (16) kukoricadara (5) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (14) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (14) lamb (2) langalló (2) lángolt kolbász (2) lapcsánka (2) lapocka (10) laskagomba (9) lazac (9) lecsó (26) lecsókolbász (3) lecsópaprika (3) lekvár (10) lemezes túró (2) lencse (13) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (8) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (3) liba (2) libacomb (6) libaháj (5) libamáj (5) libaszárny (2) libazsír (16) lilahagyma (33) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (37) lime levél (6) liszt (88) Lucullus (5) lucullus (3) lúdgége (2) Maasdamer (5) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (23) majoranna (71) mák (10) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (10) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (9) marhahús (6) marhalábszár (3) marhalapocka (3) marhanyak (12) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (20) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (45) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (62) mustármag (17) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (6) nacho (2) nagykocka (3) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (3) olaj (12) olajbogyó (6) oldalas (31) olíva (2) oliva (17) olívabogyó (3) olivaolaj (100) olívaolaj (7) orda (2) ördögszekér (5) oregano (43) oregánó (4) öregtészta (2) őrölt kömény (4) őszibarack (2) osztrigaszósz (7) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (16) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (30) paprikacsuma (24) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (115) paradicsomlé (23) paradicsompüré (25) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (4) paraj (5) parmezán (28) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (11) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (9) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (121) petrezselyemgyökér (17) petrezselyem levél (34) pirítós (3) pirospaprika (63) piskóta (8) pisztráng (4) pite (5) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (7) póréhagyma (23) pörkölt (10) portobello (4) prézli (29) pritamin (3) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (8) retek (5) réteslap (2) rétesliszt (11) ricotta (3) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (35) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (4) rizstészta (2) rókagomba (3) római kömény (35) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (58) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (43) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (41) salsa (3) San Marzano (2) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (128) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (9) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (3) sertésköröm (3) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (19) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (4) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (9) snidling (19) (209) sodó (3) sólet (2) sonka (17) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (35) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (15) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (27) spenót (38) Spicy Fiesta (7) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (55) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (3) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (21) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfűbors (5) szegfübors (30) szegfűgomba (4) szegfüszeg (6) szegfűszeg (6) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (53) szerecsendióvirág (40) szezámmag (10) szezámolaj (7) szibériai saláta (3) szilva (7) szilvalekvár (5) szilva eltevés (2) szinesbors (3) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szódavíz (2) szójaszósz (27) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (7) taco (2) tamarind (2) tárcsa (3) tarhonya (9) tarja (18) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (3) tbone (2) tej (75) tejfel (50) tejföl (73) tejszín (77) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (2) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (9) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (5) tócsni (2) tofu (2) tojás (178) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (8) tök (6) tokaszalonna (2) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (5) trappista (7) tüdő (2) túró (26) túrógombóc (4) TV paprika (5) tyúk (3) uborka (21) újhagyma (39) újkrumpli (13) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (188) Váncsa (2) vanília (22) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (12) vargánya (14) Varga Zsuzsi (3) vegeta (2) velő (5) velőscsont (8) vereshagyma (3) virsli (7) víz (14) vörösbor (14) vöröshagyma (103) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (20) yuba (2) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (47) zellergumó (31) zellerlevél (28) zellerszár (25) zöldbab (12) zöldbableves (2) zöldbors (3) zöldborsó (35) zöldpaprika (64) zöldség (3) zsálya (36) zselatin (5) zsemle (11) zsemlemorzsa (5) zserbó (2) zsír (51) zsíroskenyér (2) zuza (2) zúza (4) Címkefelhő

Káposztás oldalas krumplival

2016.03.27. 07:00 Andrass9

Találtam a csodahüttõben egy kétszemélyes oldalas, befûszerezve, meg volt itthon még egy kis savanyúkáposzta maradék. Elkezdtem bújni a netet, hogy ebbõl mit lehetne készíteni.

10.jpg

Nem sok, de annál érdekesebb receptek bukkantak fel. Volt egy recept Bódi Margótól krumpligancával, de kicsit macerásnak itéltem, nomeg a cukrosoknak se tesz jót, ha a krumpli mellé még lisztet is esznek. Viszont volt egy pár hasonló, ám egyszerû fogás, amit ötvöztem az alábbi receptben.

Az összetevõk kevesen vannak:

  • 70 dkg sertés oldalas
  • 40 dkg savanyúkáposzta
  • 70 dkg krumpli
  • 1 fej vereshagyma
  • 2 ek zsír (most kacsazsírt találtam)
  • 3 babérlevél
  • 3 girizd fokhagyma
  • szegfübors, bors, kömény

11.jpg

Felkarikáztam a hagymát, a fokhagymát (öregszik már, ki kéne szedni a csírakezdeményt, de még nincs rossz íze). Az oldalast csontokra szétvágtam és megsóztam (amikor fûszerezve teszek el húst, azon soha nincs só), megköményeztem. Serpenyõbe tettem a zsírt, amin nagylángon körbepirítottam az oldalasokat (természetesen az indukcióson, a teraszon :).

12.jpg 13.jpg 14.jpg 15.jpg

A serpenyõbõl egy fedeles jénai tepsibe öntöttem a kisült zsírt, és szétkentem az alján. Beleszórtam a felkarikázott hagymát, hogy megágyazzak mindennek. Meghámoztam a krumplit, és elkezdtem vékonyan beleszeletelni a tepsibe. Megsóztam, borsoztam a réteget, majd betakartam vékonyan káposztával.

16.jpg 17.jpg 18.jpg

Rápakoltam az oldalasokat, amit körbeburkoltam a káposztával. Fűszereztem babérral és a megtört szegfüborssal, majd újból krumplit szeleteltem. Az egészet lefedtem a maradék káposztával, és rákapirgáltam a pörcöket is a serpenyõbõl.

19.jpg 20.jpg 21.jpg

Rátettem a tepsire a tetejét és betoltam a 200 fokos sütõbe két órára. Ekkor levettem a tetőt, sütöttem még vagy 40 percet, hogy megpiruljon a teteje (nem elég meleg a sütõm ...)

22.jpg

Kivettem egy adagot (kis munka azért volt vele, mert rendesen lesült az aljára a krumpli), hogy megkóstoljam:

23.jpg

Beebédeltünk belõle. Én ezt reggeliztem másnap.

Tanulság az van több is:

1, Sokkal több káposzta (legalább egy kiló) kellett volna ehhez a mennyiséghez, így csak mutatóban volt emitt meg amott belõle.

2, Krumpliból se ártott volna még egy réteg, de ez az én izlésem.

3, A tepsi alján vastagabb hagymaréteg és egy fél pohár víz talán megelõzte volna a lesülést.

33 komment

Címkék: krumpli hagyma zsír savanyú káposzta káposzta bors babérlevél oldalas szegfübors Dutch Oven

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr808442896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.03.27. 14:17:53

Köszönök szépen!
Happy nyúl mindenkinek!
Ez pont az a "Fradi" típusú étel, amit annyira kedvelek. Esetleg lehetett volna alapozni pár szelet szalonnával is, a krumpli úgyis felissza.
Most jöttem haza a kertből, ástam egy darabot. Fáradt vagyok, és fekete, mint egy szerecsen.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.03.27. 15:00:54

@Waka: Ki ne menj az utcára, mert elvisz a TEK ...
Valóban lehetett volna szalonnával bevonni a tepsi alját vékonyan. No majd legközelébb.

Happy Nyúl!!!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.03.27. 15:18:44

vazze sonkamergezesben szenvedek,/+ krumpli+kukorica/ erre betolsz egy ilyen kajat?
nekem most kezdodik a bojt
najo a maradek sonkabol meg less egy nagy fazek bableves
reggelihez feherbort kellett innom, mert emeszteni kell
az ujfajta krumpli nagyon bejott rosemaryval keszult
mingya' megyek vissza ejtoZni
ez a kaja mar megolne

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.03.27. 15:34:58

@hagyma: A levének nagy részét lefagyasztom, de lesz belőle sárgaborsó (talán). A rozmaringos krumpli tényleg nagyon finom!
Akkor jól sikerült a sonkaünnep :) Gratulálok Marynek!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.03.27. 16:07:55

@Andrass9: atadom
ja jo volt a krumpli, ezt a rooster potatoest nem nagyon vettem meg
nagyon bejott
ehhez kifejezetten megy a rozmaring
nekem meg van lefagyasztva savanyukaposzta levestol, abbol is less meg vaklami
de nem mostanaban:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.03.27. 17:01:18

@hagyma: A kisebbik lyányom érdeklődött, hogy van-e még töltöttkáposztám, mert ő szívesen enne :) Még egy doboz van lefagyasztva, de lehet, hogy főzök, ha még marad a hűvös idő.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.03.27. 19:47:53

@Andrass9: ez is toltott kaposztabol maradt cask a toltesek elfogytak, a tobbit lefagyasztottam
szekelykaposzta less belole
jo kolbasz van
meg valami jo sertescomb, vagy lapocka kell bele
de eloszor a sonkas csulkos kolbaszos bableves
azt holnap megfozom

A fickó 2016.03.28. 03:06:30

@Andrass9: Megkérdezhetem, hogy mi az összefüggés a hűvös idő és a töltött káposzta között. :) Én nyáron is készítek sok friss kaporral, csomborral kovászolt káposztával.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.03.28. 08:46:05

@A fickó: Természetesen! A meleg időben eszembe sem jut, hogy töltött káposztát egyek. Valahogy nem kívánom - ezért a hűvös idő. Az én szervezetem így szocializálódott. Jóval kevesebb nehéz ételt eszem nyáron, mint télen. Nyáron a sok kapor megy a tökfőzelékbe :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.03.28. 13:55:09

@Andrass9: El akartak vinni, de megmutattam az igazolványom. :D
Vannak ételek, amiknek megvan a maga ideje. Hiába zsugorodott össze a világ, hiába van fejlett konzervipar és hűtőkapacitás, az ember nem szel dinnyét Karácsonykor a bejgli mellé, és nem főz eperlevest Újévre.

Fenchurch68 2016.03.28. 14:44:37

@Andrass9: Tavaly nyáron, nagy kánikulában nem volt semmi hangulata egyikünknek sem főzni, és a mélyhűtőben kész étel csak a még februárban elrakott töltött káposzta volt. Felengedtem, és hidegen ettünk, úgy egészen kellemes nyári fogás lett :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.03.28. 16:33:51

@Waka: @Fenchurch68: Akkor értitek :)
Hidegen el tudom képzelni, de pl. egy sóletet már kevésbé (bár az is jó hidegen).
Most viszont odaadtam a kicsilyánynak az utolsó fagyisdoboz töltöttkáposztát, és azt mondja, hogy örülne, ha főznék még :) Az időkép szerint szombaton hűvösebb idő lesz ...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.03.28. 18:53:11

en tulkeppen minden idoben megeszek barmit amit megkivanok, de teny a nehezebb kajakat jobban kivanom telen
toltottkaposztat nyaron sutoben, un. nyari kaposzta, de paradicsom nelkul
hidegen en nem kedvelem a toltottkaposztat
zsiros
holnap megfozom a bablevest, az eleg nehez kaja, utana lassan jon egy lecso:)
/mondjuk a steak is eleg utos kaja es johet telen-nyaron, burger is/
de szerintem tok termeszetes, ha jon a jo ido frissek a zoldsegek gyumolcsok az ember azt eszi, telen meg johet a bab, savanyukaposzta, amit ugye idoben elteszunk, a desznyot telen vagjuk ugye, a fustolt sonka is husvetig tartando, mire elfogy a diszno tobbi resze
szoval ez tok normalis

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.03.28. 18:56:00

szoval ez regen kialakult
van zoldborsoleves szezon
lecsoszezon
toltottkaposzta szezon
kocsonya szezon
nyaron farmer-polo
telen farmer bordzseki, telikabat stb.
utobbi ket sort azt ne egyetek, az hasonlat

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.03.28. 18:57:45

@hagyma: Nálam is megrendelte a feleségem a bablevest, de csak egy könnyű változatot kér. A sonkalé parádésan jó, így főzök egy "lightos" bablevest holnap :)
Sok locsoló volt, bele is fáradtam a sütésbe. A fiam és az utccabeli gyerekkori haverjai szokás szerint végigjárták az utcát, leültek mindenhol kvaterkázni (ő nem ivott, mert kocsival jött). Feleségemhez meg a minden évben bejelentkező - immár tíz éve végzett - diákjai jöttek. Jó hangulata volt!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.03.28. 19:01:32

@hagyma: :)
El is vetettem végre 2 sor cukorborsót! Nagyon lusta vagyok idén ...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.03.28. 19:29:20

@Andrass9: a legjobb
enyem is lightos less
osszes maradek sonka
kisebb fustolt csulok, ami ott a korom elejen van
2 szal fustoltkolbasz
olyan 75 deka bab
dobok bele bebyrepat
rantva nem less
/paprika, paradicsom, resszletek/

jovore mar en is vetek borsot:)
nem sokat, ami nekunk kell

sajnos iden eloszor elfelejtettem a husvethetfot es bogre hidegvizet Marynek hajnalban, akkor jutott eszembe, mikor mar kilepett az ajton
telefonon felhivtam izibe es azon keresztul meglocsoltam
ez van
a nevnapokat es a husvethetfot mar nem tartom

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.03.28. 19:35:39

de jovore kap egy vodor vizet az tuti:)
tudom, hogy varta:(
szeretett arra ebredni:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.03.28. 19:49:43

@hagyma: Szegény asszony!! Én csak úgy tettem, mint aki locsol :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.03.28. 19:50:42

@hagyma: Ennyi hússal "lightos" ? Ja, hogy a rántás kimarad belőle ... :)))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.03.28. 20:01:44

@Andrass9: elso evben meglepodott
bogre hidegviz, paplan fel, zutty
de szereti a hagyomanyokat
utana is meglepodott, de mar tudta miert kapta:)
iden elfelejtettem bassameg

kevesebb sonka maradt mint gondoltam, olyan fel kilonyi lehet, talan kicsit tobb
ugyhogy kell kis kolbasz, meg van az amaradek fagyasztott kis csulok
jo nagy fazek is van
kb. ketszer esszuk, utana megy a fagyasztoba kontenerekben
ugyis kijon a kaposzta, less helye
babot minden helyzetben es evszakban tudom enni

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.03.28. 21:23:49

@hagyma: Azért fél kiló sonka, kis kolbász és első csülök - nem fogtok éhezni :)
Egészségetekre!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.03.28. 22:30:30

@Andrass9: sosem ehezunk
de mondtam megy a java a fagyasztoba
husvetkor sonka van, olyankor nagyobbat veszek mint kettonek kell, mert ugy szeretjuk
ez olyan 3 kilos volt
es utana megy a bablevesbe
\meg szeptemberben is eszek belole valoszinu/
ja nem, szeptemberben otthon leszunk:)
na az 5 kilo plusz!

Fenchurch68 2016.03.28. 22:35:45

@hagyma: Az ember ma reggel jámbor arccal jött felém a kölnisüveggel, aztán mikor odahajtottam a fejem, előkapta a háta mögül a literes kancsót, és sutty.
Nem baj, rögtön a konyha is fel lett mosva.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.03.29. 02:51:26

@Fenchurch68: ez igy helyes
bar en ebreszteeni szeretek egy bogre vizzel
na az hatasos

Fenchurch68 2016.03.29. 13:30:17

@Andrass9: Mindig ő mossa fel, most meg aztán pláne :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.03.30. 22:09:17

@hagyma: Nem is mondtam! Már csak 4 tányérnyi van a bablevesből :)

Fenchurch68 2016.03.30. 23:18:58

@hagyma: @Andrass9: Már és még nincs neki :D

Holnap megszáll bennünket a nőnemű sáskahad, úgyhogy készült egy leveske némi húsos csontból és kacsafarhátból, sütöttem egy sajttortát, egy görög citromos sütit, egy kiló lisztből lesz pizza, és az ember elvállalta a töltött karalábét. A vega gyermek gomba- és kelkáposztafasírtot rendelt. Csak hogy tudjon mit csipegetni a három szilfid termetű kis leányka. (Néha tényleg nem értem, hova fér beléjük annyi kaja.)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.03.31. 09:25:55

@Fenchurch68: Mintha neked se kéne fogyóznod, oszt bepuszilsz egy egész csülköt ... :)

Fenchurch68 2016.04.01. 19:13:07

@Andrass9: Jó, de más csinálni, és más külső szemlélőként :D