Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint 2.600.000-an töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: @Cpt. Flint: "...remélem, hogy van, aki elgondolkozott a tanácsaimon, a posztoló meg valszleg időv... (2019.06.25. 14:09) Fűszeres marharagu
  • kobold63: @Kumari aki Nilüfer: A rizs sok egyéb finomságot elbír, a különböző zöldségek lazítják és más ízt ... (2019.06.25. 09:55) Gazdag krumplistészta
  • Andrass9: @kobold63: Na látod! Tudta Inyesmester, mit kell használni :) Valami PIROSAT ... (2019.06.20. 15:04) Repül a, repül a ...
  • Waka: @Andrass9: Tegnap délután 3,3 mm, azóta semmi. A föld még nem túl száraz, minden szépen nő, de jöh... (2019.06.18. 23:34) Árva krumpli, bébicékla
  • Andrass9: @kobold63: A füredi piacot mi is szeretjük, de mindig elmegyünk a Liliomkert piacra, Káptalantótib... (2019.06.18. 14:39) Tavaszi üde és édes zöldborsóleves

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (7) A1 marinád (4) A1 szósz (3) áfonya (3) Aji Crystal (5) alaplé (66) alma (29) almaecet (14) almalé (2) almaszósz (3) Ancho Gigantea (5) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (6) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (33) babérlevél (34) bableves (3) bacon (32) Balaton (2) balzsamecet (11) bambuszrügy (2) banán (3) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (3) barnacukor (19) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (3) bazsalikom (44) bazsalikomsó (7) BBQ (12) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (6) Bechamel (2) bélszín (9) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (8) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (4) bl112 (2) bor (20) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (4) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (23) bőrősháj (2) bors (226) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) cajun (3) Cajun (3) cajun fűszerkeverék (15) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (2) cayenne bors (6) cékla (12) cérnametélt (2) cheddar (8) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (63) citromfű (12) citromhéj (27) citromlé (35) citromnád (11) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) creole (3) Creole (2) creole fűszerkeverék (5) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (47) csilipaprika (42) csilipaszta (24) csilipehely (4) csilipor (3) csiliszósz (3) csili krém (11) csillagánizs (2) csiperke (18) csipetke (13) csipsz (3) csirke (23) csirkeaprólék (2) csirkecomb (21) csirkecomb filé (6) csirkemáj (8) csirkemell (16) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (10) csodahüttő (10) csokoládé (7) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (3) csontvelő (2) csuka (3) csülök (27) csusza (2) cukkini (9) cukkíni (16) cukor (111) cukorborsó (7) cukorszirup (2) cumin (2) curry (19) currypaszta (10) C vitamin (3) dagadó (6) dara (4) daragaluska (2) darálthús (31) datolya (3) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (26) disznózsír (2) ecet (17) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (49) ementáli (4) eper (4) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (6) fácán (2) fafülgomba (9) fahéj (33) fánk (3) farhát (4) Farkas András (19) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (20) fehérbors (44) fehérhagyma (7) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (3) feketebors (87) feles borsó (2) fenyőmag (4) feta (6) filé (2) fogpiszkáló (2) fokhagyma (346) fokhagymapor (2) fokhagyma granulátum (10) füge (4) füst (8) füstölény (4) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (2) füstölt kolbász (12) füstölt oldalas (4) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (3) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (6) galambbegy saláta (4) galangal (5) galuska (4) garam masala (4) garnéla (11) garnélarák (7) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghi (3) ghí (34) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (60) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (3) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (6) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (3) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (71) gyömbér (97) gyöngytyúk (2) habanero (6) habarás (2) habcsók (2) hagyma (261) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (16) halványító zeller (3) hamburger (4) harangpaprika (2) harcsa (6) hátszín (12) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (4) homár (3) húsgombóc (2) húslé (3) húsleves (15) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (20) jalapeño (17) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (4) jégcsapretek (2) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (7) kacsaháj (4) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (3) kacsaszárnytő (2) kacsazsír (35) kacsazsir (2) kacsazúza (3) kaffir lime levél (4) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (64) kakukkfű (35) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (7) kápia (25) kapor (31) kapormag (7) káposzta (13) kapri (4) kapribogyó (14) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (23) karalábé (23) karamell (3) kárász (6) kardamom (21) karfiol (20) kávé (2) kecsap (5) kecskesajt (2) kecskeszarv (2) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (5) kelkáposzta (17) keményítő (7) kemény sajt (2) kenyér (23) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (9) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (4) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (2) kocsonya (3) kocsonyahús (3) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (10) kolbász (23) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (12) kömény (64) köménymag (11) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (20) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (15) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (130) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kukorica (16) kukoricadara (5) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (14) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (14) lamb (2) langalló (2) lángolt kolbász (2) lapcsánka (2) lapocka (10) laskagomba (9) lazac (9) lecsó (26) lecsókolbász (3) lecsópaprika (3) lekvár (10) lemezes túró (2) lencse (13) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (8) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (3) liba (2) libacomb (6) libaháj (5) libamáj (5) libaszárny (2) libazsír (16) lilahagyma (33) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (37) lime levél (6) liszt (88) Lucullus (5) lucullus (3) lúdgége (2) Maasdamer (5) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (23) majoranna (71) mák (10) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (10) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (9) marhahús (6) marhalábszár (3) marhalapocka (3) marhanyak (12) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (20) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (45) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (62) mustármag (17) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (6) nacho (2) nagykocka (3) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (3) olaj (12) olajbogyó (6) oldalas (31) olíva (2) oliva (17) olívabogyó (3) olivaolaj (100) olívaolaj (7) orda (2) ördögszekér (5) oregano (43) oregánó (4) öregtészta (2) őrölt kömény (4) őszibarack (2) osztrigaszósz (7) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (16) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (30) paprikacsuma (24) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (115) paradicsomlé (23) paradicsompüré (25) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (4) paraj (5) parmezán (28) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (11) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (9) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (121) petrezselyemgyökér (17) petrezselyem levél (34) pirítós (3) pirospaprika (63) piskóta (8) pisztráng (4) pite (5) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (7) póréhagyma (23) pörkölt (10) portobello (4) prézli (29) pritamin (3) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (8) retek (5) réteslap (2) rétesliszt (11) ricotta (3) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (35) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (4) rizstészta (2) rókagomba (3) római kömény (35) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (58) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (43) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (41) salsa (3) San Marzano (2) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (128) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (9) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (3) sertésköröm (3) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (19) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (4) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (9) snidling (19) (209) sodó (3) sólet (2) sonka (17) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (35) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (15) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (27) spenót (38) Spicy Fiesta (7) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (55) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (3) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (21) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfűbors (5) szegfübors (30) szegfűgomba (4) szegfüszeg (6) szegfűszeg (6) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (53) szerecsendióvirág (40) szezámmag (10) szezámolaj (7) szibériai saláta (3) szilva (7) szilvalekvár (5) szilva eltevés (2) szinesbors (3) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szódavíz (2) szójaszósz (27) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (7) taco (2) tamarind (2) tárcsa (3) tarhonya (9) tarja (18) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (3) tbone (2) tej (75) tejfel (50) tejföl (73) tejszín (77) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (2) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (9) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (5) tócsni (2) tofu (2) tojás (178) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (8) tök (6) tokaszalonna (2) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (5) trappista (7) tüdő (2) túró (26) túrógombóc (4) TV paprika (5) tyúk (3) uborka (21) újhagyma (39) újkrumpli (13) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (188) Váncsa (2) vanília (22) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (12) vargánya (14) Varga Zsuzsi (3) vegeta (2) velő (5) velőscsont (8) vereshagyma (3) virsli (7) víz (14) vörösbor (14) vöröshagyma (103) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (20) yuba (2) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (47) zellergumó (31) zellerlevél (28) zellerszár (25) zöldbab (12) zöldbableves (2) zöldbors (3) zöldborsó (35) zöldpaprika (64) zöldség (3) zsálya (36) zselatin (5) zsemle (11) zsemlemorzsa (5) zserbó (2) zsír (51) zsíroskenyér (2) zuza (2) zúza (4) Címkefelhő

Grillen sült bárányborda

2016.03.25. 07:00 Andrass9

Vejemnek fõztem, de én is ettem :) A nagylyány nem bárányrajongó, de a vejemmel mi sokszor ettünk már bárányt. Az esetek többségében õ főzte: a hazájában ez alapétel. Most viszont gondoltam, hogy én is el tudok készíteni egy kiemelkedõ fogást belõle.

33.jpg

Itthon már grilleztem hasonlót, most csak a fûszerezése lesz teljesen eltérõ. Sikerült egy szép darabot kifogni tetemes mennyiségû faggyúval burkolva, ami kifejezetten szükséges a grillen való elkészítéséhez, ki ne száradjon a hús!

Összeszedtem a hozzávalókat. Friss fûszer csak kakukkfü és petrezselyen volt itthon, a többit üvegbõl szórtam.

  • 90 dekányi (9 bordás) bárány borda.
  • 1/2 citrom héja
  • 1/2 narancs héja
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 nagy fej mogyoróhagyma (salotta)
  • néhány szál kakukkfü
  • 1 tk darált bors
  • 1 ek só
  • fûszerek: provence-i, marokkói és creol fûszerkeverék
  • 1 ek füstölt pirospaprika
  • olivaolaj

10.jpg

A fokhagymát girizdekre bontottam, és alufóliába csomagolva egy kis olivával a sütõbe tettem 180 fokra. A bárány zsíros burkolatát éles késsel bekockáztam. Alaposan bedörzsöltem sóval, majd a száraz fûszerekkel.

11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg

Egy újabb alufóliába beleaprítottam a salotta hagymát kis kakukkfûvel. Meglocsoltam pici olivával, és ment társaságnak a fokhagyma mellé. Felaprítottam a petrezselymet, citromhéjat reszeltem rá jó sokat. Kibontottam a megsült fokhagymát, hogy kicsit lehüljön, 30 perc elég volt neki, hogy krémessé süljön.

15.jpg 16.jpg 17.jpg 18.jpg

Lehámoztam a girizdeket egy keverõtálba. A petrezselyemre ráreszeltem egy fél narancs héját is, majd a fokhagymára szórtam az egészet. Hozzákevertem még a sült salottát, de a kakukkfû szára nélkül. Végül villával krémesítettem (a sült hagymafélék szeretnek krémmé alakulni).

19.jpg 20.jpg 21.jpg 22.jpg

Ezzel a péppel burkoltam be a már 40 perce fûszerben pihenõ báránybordát.

23.jpg

Becsavartam fóliába, és 4 órára félretettem a hûtõbe a húst: a vejem csak estére ér haza. Vacsora kezdete elõtt bõ másfél-két órával nekiláttam a gombás rizottó elkészítésének. Ekkor kivettem a húst is a hûtõbõl, hogy szobahõmérsékletre melegedjen, míg a rizzsel pepecselek. Amint azzal végeztem, begyújtottam a grillt, ahol 30 percig a zsíros oldallal felfele, majd további 20-ig a csontos oldalával felfele sütöttem.

24.jpg 25.jpg 26.jpg 27.jpg

Egy maghõmérõn figyeltem, mikor éri el a 130F-et (54C) (ez itt még csak 120F).

28.jpg

amikoris levettem a tûzrõl, és alufóliával betakartam.

29.jpg

Itt 10 perc alatt szép lassan felment a hõmérséklete 145F fokra (63C), ami tökéletes a bárányhúsnak. Felszeleteltem a felét. A színéből ítélve több volt ez, mint 63C ...

30.jpg

Majd tálaltam a vacsorát. A vejem nem tudta kivárni a rizottót, gyorsan belekezdett.

31.jpg

Én meg elfelejtettem a tálalást fényképezni, csak a második adagra jutott eszembe.

32.jpg

A csontról is le kellett szopogatni a húst.

34.jpg

A maradékot meg felszeleteltem, meglocsoltam a szaftjával, és eltettem másnapi ebédnek.

35.jpg

Egyszerûen fantasztikus volt ez a hagymás pépes burkolat. Nem engedte megégni a húst, viszont beszivárgott az íze a felszín alá (amihez biztos segített az olvadó zsír is).

Ha ugyanígy fûszerezve, de tepsiben készült volna, a zsíros szaftja sem lesz a lángok martaléka - meglocsolhattam volna vele a rizottót.

23 komment

Címkék: bárány fokhagyma bors narancshéj olivaolaj petrezselyem salotta citromhéj mogyoróhagyma füstölt paprika provence-i fűszerkeverék kakukkfü marokkói fűszer creole

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr498487266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2016.03.25. 08:23:02

Ezt egy jó ropogós zöldsalátával enném.:D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.03.25. 09:06:25

@látjátok feleim szümtükkel: Lehetett volna tabouleh hozzá, de lusta voltam, mint általában :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.03.25. 12:02:43

Készül a kenyér a hétvégére - a gyerekeknek is, mert izlett nekik :)
Beáztattam a sonkát, vettünk kalácsot, szuper finomat a francia cukrászdából (így nekem nem kell sütni :).
Feleségem elszaladt kisbevásárolni - tele volt a csomagtartó ...

látjátok feleim szümtükkel 2016.03.25. 15:03:45

@Andrass9:

Nagybevásárlásnál meg tele az utánfutó is?:D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.03.25. 15:07:13

@látjátok feleim szümtükkel: Szerencsére nincs utánfutónk, se vonóhorog :)
Forrósodik a kenyérsütő kő!!!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.03.25. 18:57:35

@Andrass9: nem favorit a barany nalunk, de ez eleg jo lehet
az en nejem delben indult el a hetvegi bevasarlasra, talan sotetedes elott itthon less
kipakolaskor fogok vagy 15-ot fordulni elarasztva a konyhat
azutan meg egy orat el less az elpakolassal
/nem cask a husvet miatt, szinte ures a hutto, szinte.../

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.03.25. 19:06:41

@hagyma: Nem irígylem szegényt a nagy forgalomban bevásárolni.
A sonkát te veszed, vagy ő? Mert ez kardinális kérdés!!!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.03.25. 19:30:24

@Andrass9: oh ez nem nagy varos es rengeteg bolt van es imad vasarolni
nincs tumultus
iden eloszor egyedul veszi a sonkat, de mivel asszem 9-ik husvetunk egyutt, mar kitanulta milyen kell
tulajdonkeppen ha harom dologra figyel, akkor nem lehet gond, es arra figyel
- nem lehet honey ham
- nem lehet szeletelt, es lehetoleg csontos legyen
- es hogy hol veszi
ezek betartasaval nem tud melle nyulni

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.03.25. 19:42:59

Köszönök szépen!
Jó kis szaftos husi. Ez a massza, afféle tapenade, persze olíva nélkül, príma bevonat. Serpenyőben minden bizonnyal megmaradt volna szaft is, de a grillen pirulás (szégyenlős patikus) más ízeket hoz ki. Persze van, mikor nem lehet rossz, készüljön bárhogy.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.03.25. 19:43:56

@hagyma: Ebben egyetértünk :)
Hiába sok a bolt, nagy ünnepek előtt (ThanksGiving e.g.) diliház van akkor is.
Nashua kb 88000, de ne tudd meg, mi van ott hálaadás előtt a boltokban!!!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.03.25. 19:46:06

@Waka: :))) e kis gyógyszerészsegéd ...
Ez nagyon finom volt, enném itthon is, csak:
1, feleségem nem eszi
2, csak magamnak nem főzök
3, drága ahhoz, hogy idegeneket etessek vele :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.03.25. 19:49:08

@Waka: Fő már a sonkád??? Mert az enyém már 2 órája gyöngyözik. Egy óra múlva beállítom az időzítőt további 3 órára, és akkor nyugodtam alszom.
Kalácsot vett a feleségem, pedig terveztem, hogy azt is sütök a 3 kenyéren felül. Gyönyörűek lettek, és finom az enyém. A gyerekekét nem szeltem meg :) Teljes kiőrlésű rozsos félbarna liszt. Olyan a bélzete, mint gyerekkoromban ettem!!!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.03.25. 19:51:48

@hagyma: Amikor Nashuába költöztem, csak 80,000-es városka volt, de hozzájárultunk +4 fővel :) Amúgy egy poros kisváros, ahol semmi sincs. Ehhez képest kétszer is az USA leglakhatóbb városa volt!!!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.03.25. 19:54:46

@Andrass9: itt meg feketepenteken sem volt veszes
itt tenyleg sokkal tobb bolt van, mint ami indokolna
itt is kb 80.000, de szerintem a kornyezo kisvarosokkal
mi mar majdnem az erdoben lakunk a varos szelen, de 20-30 percent belul kapasbol van legalabb 15 hiper es akkor meg a farmboltok, peksegek stb
mondjuk a husvet elotti pentek-szombat egyertelmuen forgalmasabb de tomeg nincs

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.03.25. 21:29:51

@Andrass9: Vettem egy szép darab, éppen kellően zsíros füstölt combot, de nem főzöm meg, inkább nyersen élvezem, mixeltem tormát és erdélyi mustárt mellé. Lesz non plus utra leves csupa csontos, bőrös, cubákos húsneműből. Kenyérke kivételesen fehér lisztből készült, az egyiket átvittem Kistesónak. Készítek még egy darált húsos fogást másodiknak, krumplipürével, ecetes paprikával.

Topy 2016.03.25. 22:24:59

ez jó! nagyon!

pont
:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.03.26. 08:43:35

@Waka: Úgy tűnik, nagyon böjtöltél!!! Csak meg ne legyen a böjtje a sok purinnak ... :)

Fenchurch68 2016.03.26. 17:16:01

A báránybordát nagyon megkóstolnám. Egyszer ettem életemben klasszik bográcsos birkapörköltet kb. 30 éve, az jó volt, de több interakcióm nem volt ezzel az állattal.

Kívánok mindenkinek legalább olyan jól sikerült sonkát, mint a miénk :) Ezek a békési kolbászosok tudnak valamit. Nem bírtuk tovább, és egy órája leöltük, a vendégnek mennie kell a vonathoz. Csak egy pár töltött tojás és rengeteg zöldféle volt mellé, kenyeret-kalácsot nem kértünk, mert nem akartunk mohónak látszani, mint Micimackó.
A torma is nagyon finom, de elég jókat kuncogtunk mindhárman, mert nagykanállal ettük, és közben csorgott a könnyünk. No meg az orrot is tisztíccsa. A vendégünk mondta is, hogy kezdődő arcüreggyulladásának semmi esélye kifejlődni.

Most meg esti vendégeknek sül sonkás kifli a törmelékből. Túl jól néz ki, úgyhogy valószínűleg elcsábulok, habár ez muglikoszt.

Hozzon a nyúl már egy kis napsütést és meleget!

©________ 2016.03.26. 17:48:14

@Fenchurch68: az en emberem azt szokta mondani, azert veszek hurkat, hogy ehessek tormat:-):-)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.03.26. 18:01:09

@Fenchurch68: A mi sonkánk is remek volt! A fóti hentestől rendeltem, akinek a füstölt áruját nagyon szeretjük. Volt hozzá 18 tojás megtöltve, meg rengeteg zöldféle. Egy vendégünk itt is a vonathoz ment, most indul neki Debrecenbe :)
Torma jó csípős volt, viszont én ettem hozzá kalácsot, mert én mohó vagyok, mint Malacka ...
A maradék sorsa bizonytalan. Mármint a sonkáé, mert egy kicsit hagytunk itthon is - a többit becsomagoltuk a gyerekeknek.
Muglikoszt - ez tetszik :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.03.26. 18:02:18

@Babette©: Nagyon ritkán eszem tormát, a fene tudja miért. Pedig szeretem. A hurkát is, de azt nem tormával, hanem mustárral és hidegen, mert az úgy egy egész más étel, mint forrón.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.03.26. 18:08:43

Köszönök szépen!
@Andrass9: Remélem nem lesz, bár adtam az érzésnek, most keltem fel az ebéd után sziesztából. Sonka holnap reggel lesz, ma nem volt érkezésem rendesen reggelizni a főzés mellett.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.03.26. 20:16:23

@Fenchurch68: @Babette©: @Andrass9:
sonka sul a sutoben
cask valami ujfajta krumpli less hozza, meg sosem lattam ilyet
meg kukorica
kis torma fott tojas /azok mar keszek/
hurkat en sem mustarral sem tormaval
alma- vagy cseresznyepaprika, mondjuk kerul melle a tanyerra kis mustar is, mert a hurka egyuttjar a sultkolbasszal felenk:)