Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint 2.600.000-an töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (7) A1 marinád (4) A1 szósz (3) áfonya (3) Aji Crystal (6) alaplé (67) alma (29) almaecet (15) almalé (2) almaszósz (3) Ancho Gigantea (8) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (7) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (34) babérlevél (35) bableves (3) bacon (34) Balaton (2) balzsamecet (13) bambuszrügy (2) banán (3) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (19) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (4) bazsalikom (48) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (12) bbq oldalas (3) BBQ szósz (6) Bechamel (2) bélszín (9) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (10) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) bl112 (2) bor (20) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (4) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (25) bőrősháj (2) bors (243) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) cajun (3) Cajun (3) cajun fűszerkeverék (15) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (3) cayenne bors (6) cékla (13) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (8) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (65) citromfű (12) citromhéj (28) citromlé (36) citromnád (12) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) Creole (2) creole (3) creole fűszerkeverék (5) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (50) csilipaprika (44) csilipaszta (25) csilipehely (4) csilipor (3) csiliszósz (4) csili krém (11) csillagánizs (3) csiperke (19) csipetke (13) csipsz (3) csirke (23) csirkealaplé (2) csirkeaprólék (2) csirkecomb (22) csirkecomb filé (8) csirkeláb (2) csirkemáj (9) csirkemell (17) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (11) csodahüttő (10) csokoládé (8) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (4) csontvelő (2) csuka (3) csülök (28) csusza (2) cukkíni (20) cukkini (10) cukor (119) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (2) curry (19) currypaszta (10) C vitamin (3) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (32) datolya (3) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (26) disznózsír (2) durbincs (2) ecet (20) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (50) ementáli (4) eper (5) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (9) fahéj (34) fánk (3) farhát (4) Farkas András (20) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (21) fehérbors (44) fehérhagyma (8) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebors (89) feles borsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (2) fogpiszkáló (2) fokhagyma (364) fokhagymapor (2) fokhagyma granulátum (10) füge (4) füst (8) füstölény (4) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (2) füstölt kolbász (12) füstölt oldalas (5) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (3) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (7) galambbegy saláta (4) galangal (5) galuska (4) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (7) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (44) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (62) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (6) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (4) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (73) gyömbér (100) gyöngytyúk (2) habanero (7) habarás (2) habcsók (2) hagyma (270) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (16) halványító zeller (3) hamburger (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hátszín (13) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (4) Hoisin szósz (2) homár (3) húsgombóc (3) húslé (3) húsleves (15) húsos csont (2) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (20) jalapeno (22) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (4) jégcsapretek (2) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (7) kacsaháj (5) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (4) kacsaszárnytő (2) kacsazsír (36) kacsazsir (3) kacsazúza (3) kacsazuza (2) kaffir lime levél (5) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (70) kakukkfű (37) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (9) kápia (26) kapor (32) kapormag (7) káposzta (14) kapri (4) kapribogyó (14) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (23) karalábé (25) karamell (3) kárász (6) kardamom (21) karfiol (21) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (3) kecskesajt (2) kecskeszarv (3) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (5) kelkáposzta (17) keményítő (8) kemény sajt (2) kenyér (24) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (9) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (4) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (2) kocsonya (3) kocsonyahús (3) koktélparadicsom (2) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (10) kolbász (23) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (12) kömény (66) köménymag (12) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (24) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (15) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (133) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (16) kukoricadara (7) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (16) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (14) lamb (2) langalló (2) lángolt kolbász (2) lapcsánka (2) lapocka (10) laskagomba (9) lazac (9) lecsó (27) lecsókolbász (3) lecsópaprika (4) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (13) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (9) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (4) liba (2) libacomb (6) libaháj (5) libamáj (6) libaszárny (2) libazsír (17) lilahagyma (42) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (38) lime levél (6) liszt (94) Lucullus (6) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (24) majoranna (75) mák (11) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (10) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (10) marhahús (6) marhalábszár (4) marhalapocka (3) marhanyak (12) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (20) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (46) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (63) mustármag (19) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (8) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (5) olaj (13) olajbogyó (6) oldalas (31) oliva (19) olívabogyó (3) olivaolaj (110) olívaolaj (7) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (5) oregano (46) öregtészta (2) őrölt kömény (4) őszibarack (2) osztrigaszósz (8) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (18) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (30) paprikacsuma (25) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (117) paradicsomlé (24) paradicsompüré (26) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (4) paraj (5) parázskrumpli (2) parmezán (29) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (12) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (10) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (129) petrezselyemgyökér (17) petrezselyem levél (37) pirítós (3) pirospaprika (68) piros jalapeno (2) piskóta (8) pisztráng (4) pite (7) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (7) póréhagyma (23) pörkölt (10) portobello (4) prézli (31) pritamin (4) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (9) repceolaj (2) retek (5) réteslap (3) rétesliszt (12) ricotta (3) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (37) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (4) rizstészta (2) rókagomba (5) római kömény (39) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (62) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (46) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (43) salsa (3) San Marzano (4) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (134) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (10) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (2) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (20) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (5) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (10) snidling (19) (234) sodó (3) sólet (2) sonka (17) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (35) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (16) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (27) spenót (39) Spicy Fiesta (8) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (56) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (3) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (21) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfűbors (5) szegfübors (30) szegfűgomba (4) szegfűszeg (6) szegfüszeg (8) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (54) szerecsendióvirág (41) szezámmag (10) szezámolaj (7) szibériai saláta (3) szilva (8) szilvalekvár (6) szilva eltevés (2) szinesbors (5) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szódavíz (2) szójaszósz (31) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (7) taco (2) tamarind (2) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (10) tarja (18) tarka répa (2) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (3) tbone (2) tej (77) tejfel (56) tejföl (76) tejszín (81) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (2) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (5) tócsni (2) tofu (2) tojás (185) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (8) tök (7) tokaszalonna (2) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (5) trappista (8) tüdő (2) túró (29) túrógombóc (4) TV paprika (6) tyúk (3) uborka (21) újhagyma (40) újkrumpli (14) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (195) Váncsa (2) vanília (23) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (14) vargánya (15) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (8) vereshagyma (3) virsli (7) víz (14) vörösbor (17) vöröshagyma (107) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (21) yuba (2) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (48) zellergumó (33) zellerlevél (28) zellerszár (26) zöldbab (13) zöldbableves (2) zöldbors (3) zöldborsó (36) zöldpaprika (66) zöldség (3) zsálya (37) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (8) zserbó (2) zsír (54) zsíroskenyér (2) zuza (2) zúza (5) Címkefelhő

Gombás rizottó

2016.01.15. 07:00 Andrass9

Valamilyen rizsköretet kellett készítenem, amit a vejem is szeret. Mivel mindketten gombaevõk vagyunk, megörültem egy vegyes gombatálcának a boltban.

22.jpg

Arborio rizst láttam a kamrában, tehát a rizottót is szereti :)

Összetevõi számosak, de ez ne tántorítson el a megfõzésétõl:

  • 20 dkg Arborio vagy más, rizottó rizs
  • 20 dkg vegyes gomba (Portobella, Laska, Shiitake)
  • 5 dkg reszelt parmezán sajt
  • 2 dkg szárított vargánya
  • 2 dkg vaj
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • 3-4 dl csirkealaplé (lehet zöldséglé is)
  • 1 nagyobb mogyoróhagyma (vagy kisebb fehérhagyma)
  • 1 ág rozmaring
  • 6-8 szál petrezselyem
  • frissen õrölt bors
  • 1 csipenyi sáfrány (opcionális, ott leselkedik a rizs előtt)

10.jpg

Felaprítottam a petrezselymet, rozmaringot. Megtisztítottam a gombákat és apróra vágtam. A vargányát forró vizbe áztattam 15 percre, majd azt is feldaraboltam, az áztatólevét megõriztem!

11.jpg

A forró vajon megpirítottam kicsit a mosatlan rizst (ne mossuk ki a rizslisztet - segít krémesebbé tenni a rizottót). Amíg a rizs pirult, a hagymát is felvágtam. Amikor a rizsszemek szépen kifehéredtek, rászórtam a hagymát és felöntöttem a fehérborral. Folyamatosan kevergettem, amíg felitta a bort. Ekkor egy csipet sáfrányt és egy merõkanál csirkelevet adtam hozzá.

12.jpg 13.jpg 14.jpg 15.jpg

Még kemény volt a rizs, de ideje a gombákat hozzáadni, mivel a gomba 90%-a víz, meg a vargánya áztatólevét is fel kell használni, szóval sok a folyadék. Ebben a receptben ezért sokkal kevesebb az alaplé. mint egy átlagos rizottóban. Beleszórtam a fûszereket és hozzáadtam a gombáslevet, valamint daráltam bele kicsi borsot, mert az jó a gombához is. Amikor ezt is felitta, újabb merõkanál csirkelé következett.

16.jpg 17.jpg 18.jpg 23.jpg

Folyamatosan kevertem, és szükség szerint adtam hozzá alaplevet, hogy szaftos maradjon. A végén még egy adag petrezselyemet szórtam bele, és összekevertem a parmezánnal, amitõl kissé ragadós, viszont pont eléggé sós lett.

19.jpg 20.jpg 21.jpg 22.jpg

Mivel én nem kedvelem, ha al dente a rizs (kicsit kemény a közepe), ezért 2 perccel tovább fõztem. Szerencsére a vejem is így szereti! Készítettem hozzá egy grillezett báránybordát és kettesben (mivel a nagylyány is pont olyan válogatós, mint az anyja, meg itthon se volt,) belaktunk belõle ...

Fényképet a fogyasztásáról majd a borda posztjában láthattok.

24 komment

Címkék: gomba parmezán vargánya bors fehérbor vaj rozmaring sáfrány alaplé petrezselyem salotta mogyoróhagyma arborio rizs

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr368235970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.01.15. 15:54:39

enn szeretem a rizottot, de nem gombaval
bar ettem mar azzal is, nem rossz de nem vagyok egy nagy gombas
viszont egy jo bacskai rizses hust most megennek

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.01.15. 17:12:15

@hagyma: Holnap főzök egy garnélás rizottót, kagylólevest és fekete tőkehalat (black cod) Miso marinádban Nobu mesterszakács receptje szerint.
Drukkolok, mert ezek számomra mind új étkek, és lesz rá 5 vendégem is (feleségem elutazott, szabadon garázdálkodhatok a halakkal!!!)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.01.15. 17:44:52

Köszönök szépen!
A rizst szeretem, a gombát is, úgyhogy jöhet, ahogy van.
@Andrass9: Azokat is szeretem. :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.01.15. 18:01:41

@Andrass9: jol hangzik, ettem mar ilyenfeleket, de belevagni nem mernek
risottot leginkab shrimppel kedvelem

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.01.15. 18:12:37

@Waka: Jó estét! Hát nem elfelejtettem élesíteni a mai posztot? Tsk Tsk Tsk ...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.01.15. 18:15:03

job less mint gombaval, meg szoktak beleszorni azt az apro fekete kagylot

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.01.15. 18:23:26

@hagyma: Miután kagylóleves lesz (nem chowder), nem gondolom, hogy a rizottóba is tenni kéne kagylót.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.01.15. 18:28:02

@Andrass9: nem a Te menudre mondtam
cask hogy nekem ugy a kedvencem a risotto
kagyloleves is jo
erdekes, nem vagyok nagy halas de kagylo shrimp johet
mondjuk eppen a napokban ettem rantott harcsat

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.01.15. 22:00:48

@hagyma: Nekem a rák a kedvencem. Bármikor majdnem bármennyit meg tudok enni. Különösen a Snow Crab, vagy ha éppen dőzsőlni akarok, akkor a King Crab leg, amiből belakom. Ez utóbbi, amit a Veszélyes Szakmákban halásznak Alaszka hideg vizeiben.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.01.15. 22:04:29

@Boar...: Olyat gyakran főzök - A Vörös Homárban, vagy a Metróban lehet kapni clam-et (Vongole, Vénuszkagyló, stb. néven). A mostani az kékkagyló lesz.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.01.16. 18:18:33

Köszönök szépen!
@Andrass9: Fel sem tűnt. :)
Piszkosul elfáradtam ma. Főztem meggylevest, csirkepörkölt, nokedlit, sütöttem kenyeret, mostam. Ebéd után elültettem 50 amarillisz hagymát. Csak a föld szitálásra ráment másfél óra. Délután négykor tettem le a seggem először.
Holnap pihenés, csak a lengyel piacra ugrok ki délelőtt, meg gyúrok fél kiló lisztből tésztát cérnametéltnek. Meg a kertbe kéne leugrani, kiszórni a PKS műtrágyát.

vörösbor(de)minőségi 2016.01.16. 19:24:29

mindenkinek szép estét.
nekem is ez kéne-de helyette van egy nagyon elsózott kocsonyám.
de nagyon.

könyveljem el veszteségnek? vagy esetleg(amiben nem nagyon reménykedem)lehetne valamit?
latinul nem tudok,így imát ne javasoljatok-ha kérhetem.
:))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.01.16. 19:41:09

@vörösbor(de)minőségi: tedd ujra fel fozni, de azt nem tudom segit-e?
en sosann szeretem

látjátok feleim szümtükkel 2016.01.16. 20:52:17

@vörösbor(de)minőségi:

Lehet újra felfőzni, kóstolgatvam nehogy túl hígítsd, de az is jó, ha más ételek ízesítéséhez használod fel. Pl. bablevesbe, krumplilevesbe, zöldséglevesbe.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.01.16. 21:34:19

@vörösbor(de)minőségi: Szerintem is újraforralás, hígítás, ad abszurdum némi zselatin, hogy biztosan kössön. A felesleges lé lefagyasztva később jól jöhet alaplé gyanánt.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.01.16. 22:34:01

@Waka: Nem mossa el a téli havazás és csapadék a műtrágyát?
Én is voltam kispiacon, de már nem volt nekik csülök :(

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.01.16. 22:36:41

@vörösbor(de)minőségi: Újra felfőzni, de ne higítsd, hanem főzzél benne nagyobb kockákra vágott krumplit! Az kiveszi a só nagy részét.
Szépen megfagy újra, csak ne hagyd benne a krumplit :)

vörösbor(de)minőségi 2016.01.17. 07:24:28

nagy köszönet mindenkinek a tippekért.

egyik jobb mint a másik,és legközelebb sokkal körültekintőbben fogok sózni,illetve akkor kóstolom meg amikor már a belezuttyantott só felolvadt.

vörösbor(de)minőségi 2016.01.17. 20:13:25

@Andrass9: a krumplis módszert alkalmaztam.
és a mentőegységet utána kis olajon átforgattam és a sütőbe ropogós pirosra sütöttem-majd a bűnjelet jóízüen megettem.
hol volt itt elsózott kocsonya?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.01.18. 17:51:40

@vörösbor(de)minőségi: A fagyasztott báránycomb is jó gyilkoláshoz - meg lehet eteni a nyomozókka :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.01.18. 18:54:40

@Andrass9: Ez kifejezetten őszi műtrágya, nitrogén nincs benne, a többi meg nem mászik el.