Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint 2.600.000-an töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (7) A1 marinád (4) A1 szósz (3) áfonya (3) Aji Crystal (6) alaplé (67) alma (29) almaecet (15) almalé (2) almaszósz (3) Ancho Gigantea (8) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (7) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (34) babérlevél (34) bableves (3) bacon (34) Balaton (2) balzsamecet (13) bambuszrügy (2) banán (3) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (19) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (4) bazsalikom (48) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (12) bbq oldalas (3) BBQ szósz (6) Bechamel (2) bélszín (9) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (10) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (4) bl112 (2) bor (20) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (4) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (25) bőrősháj (2) bors (243) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) cajun (3) Cajun (3) cajun fűszerkeverék (15) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (3) cayenne bors (6) cékla (13) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (8) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (65) citromfű (12) citromhéj (28) citromlé (36) citromnád (12) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) creole (3) Creole (2) creole fűszerkeverék (5) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (50) csilipaprika (44) csilipaszta (25) csilipehely (4) csilipor (3) csiliszósz (4) csili krém (11) csillagánizs (3) csiperke (19) csipetke (13) csipsz (3) csirke (23) csirkealaplé (2) csirkeaprólék (2) csirkecomb (22) csirkecomb filé (8) csirkeláb (2) csirkemáj (9) csirkemell (17) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (11) csodahüttő (10) csokoládé (8) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (4) csontvelő (2) csuka (3) csülök (28) csusza (2) cukkíni (20) cukkini (10) cukor (119) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (2) curry (19) currypaszta (10) C vitamin (3) dagadó (6) dara (4) daragaluska (2) darálthús (31) datolya (3) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (26) disznózsír (2) durbincs (2) ecet (20) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (50) ementáli (4) eper (5) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (9) fahéj (34) fánk (3) farhát (4) Farkas András (19) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (21) fehérbors (44) fehérhagyma (8) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebors (89) feles borsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (2) fogpiszkáló (2) fokhagyma (364) fokhagymapor (2) fokhagyma granulátum (10) füge (4) füst (8) füstölény (4) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (2) füstölt kolbász (12) füstölt oldalas (5) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (3) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (7) galambbegy saláta (4) galangal (5) galuska (4) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (7) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (44) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (62) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (6) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (4) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (73) gyömbér (100) gyöngytyúk (2) habanero (7) habarás (2) habcsók (2) hagyma (269) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (16) halványító zeller (3) hamburger (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hátszín (13) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (4) Hoisin szósz (2) homár (3) húsgombóc (3) húslé (3) húsleves (15) húsos csont (2) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (22) jalapeño (20) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (4) jégcsapretek (2) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (7) kacsaháj (5) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (4) kacsaszárnytő (2) kacsazsir (3) kacsazsír (36) kacsazúza (3) kacsazuza (2) kaffir lime levél (5) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (37) kakukkfü (70) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (9) kápia (26) kapor (32) kapormag (7) káposzta (14) kapri (4) kapribogyó (14) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (23) karalábé (25) karamell (3) kárász (6) kardamom (21) karfiol (21) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (3) kecskesajt (2) kecskeszarv (3) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (5) kelkáposzta (17) keményítő (8) kemény sajt (2) kenyér (24) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (9) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (4) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (2) kocsonya (3) kocsonyahús (3) koktélparadicsom (2) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (10) kolbász (23) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (12) kömény (66) köménymag (12) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (24) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (15) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (133) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (16) kukoricadara (7) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (16) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (14) lamb (2) langalló (2) lángolt kolbász (2) lapcsánka (2) lapocka (10) laskagomba (9) lazac (9) lecsó (27) lecsókolbász (3) lecsópaprika (4) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (13) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (9) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (4) liba (2) libacomb (6) libaháj (5) libamáj (6) libaszárny (2) libazsír (17) lilahagyma (42) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (38) lime levél (6) liszt (93) lucullus (4) Lucullus (6) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (24) majoranna (74) mák (11) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (10) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (10) marhahús (6) marhalábszár (4) marhalapocka (3) marhanyak (12) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (20) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (46) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (63) mustármag (19) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (8) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (5) olaj (13) olajbogyó (6) oldalas (31) oliva (19) olívabogyó (3) olivaolaj (109) olívaolaj (7) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (46) oregánó (5) öregtészta (2) őrölt kömény (4) őszibarack (2) osztrigaszósz (8) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (18) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (30) paprikacsuma (25) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (117) paradicsomlé (24) paradicsompüré (26) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (4) paraj (5) parázskrumpli (2) parmezán (29) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (12) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (10) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (129) petrezselyemgyökér (17) petrezselyem levél (37) pirítós (3) pirospaprika (67) piros jalapeno (2) piskóta (8) pisztráng (4) pite (7) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (7) póréhagyma (23) pörkölt (10) portobello (4) prézli (31) pritamin (4) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (9) repceolaj (2) retek (5) réteslap (3) rétesliszt (12) ricotta (3) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (36) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (4) rizstészta (2) rókagomba (5) római kömény (39) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (62) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (46) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (43) salsa (3) San Marzano (4) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (134) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (9) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (2) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (19) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (5) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (10) snidling (19) (234) sodó (3) sólet (2) sonka (17) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (35) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (16) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (27) spenót (39) Spicy Fiesta (8) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (56) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (3) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (21) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfübors (30) szegfűbors (5) szegfűgomba (4) szegfüszeg (8) szegfűszeg (6) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (54) szerecsendióvirág (41) szezámmag (10) szezámolaj (7) szibériai saláta (3) szilva (8) szilvalekvár (6) szilva eltevés (2) szinesbors (5) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szódavíz (2) szójaszósz (31) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (7) taco (2) tamarind (2) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (10) tarja (18) tarka répa (2) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (3) tbone (2) tej (77) tejfel (56) tejföl (76) tejszín (81) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (2) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (5) tócsni (2) tofu (2) tojás (184) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (8) tök (7) tokaszalonna (2) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (5) trappista (8) tüdő (2) túró (29) túrógombóc (4) TV paprika (6) tyúk (3) uborka (21) újhagyma (40) újkrumpli (14) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (195) Váncsa (2) vanília (23) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (14) vargánya (15) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (8) vereshagyma (3) virsli (7) víz (14) vörösbor (17) vöröshagyma (107) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (21) yuba (2) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (48) zellergumó (33) zellerlevél (28) zellerszár (26) zöldbab (13) zöldbableves (2) zöldbors (3) zöldborsó (36) zöldpaprika (66) zöldség (3) zsálya (37) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (8) zserbó (2) zsír (54) zsíroskenyér (2) zúza (5) zuza (2) Címkefelhő

Tojásos English Muffin reggelire

2016.01.07. 07:00 Andrass9

Egyetlen olyan pékárut találtam az USA-ban, ami igazán izlett. Volt ugyan rozsos kenyér Bostonban, sanfranciscoi savanyúkenyér (leginkább a kovászos kenyérre hajaz) Nashuában, meg francia baguette, meg millió egyéb (Wonder Bread, aminél ehetetlenebb nincs a világon!), de csak az English Muffint fogadtam el pékárunak az itthoni ízek után.

21.jpg

Na, azért van még egy kivétel: a croissant. Az tökéletes ott is.

Amikor a tûzhelyet vettük, ragaszkodtam hozzá, hogy legyen rajta rost, amin reggelit lehet készíteni, vagy wokot tehetünk a helyére. Én sokszor csináltam rajta mindenfélét, de a gyerekek csak ritkán használják. Most is sütöttem magamnak egy gyors rántottás zsemlét az English Muffinból.

Mielõtt még abba a tévedésbe esnétek, hogy ez is muffin, ki kell benneteket ábrándítani. Ez nem egy édesség, hanem egy lapos zsemle, de lágy kéreggel és sós. A hozzávalók:

  • 2 English Muffin
  • 2 tojás a farmról
  • 1 ek vaj
  • 2 girizd fokhagyma felaprítva (nem javaslom munkába menetel előtt :)
  • 1,5 dkg reszelt lágy chedar sajt
  • 1 szelet bacon (opcionális)
  • spatula (nem a képen szereplő fakanál, arra semmi szükség, csak jópofa)
  • rost vagy öntöttvas serpenyõ

10.jpg

Elõször is a száraz roston megpirítom kicsit a villával szétválasztott muffinok mindkét oldalán. Rádobom a rostra a vajat, majd kicsit megpirítom benne a fokhagymát. Ha bacont is teszek rá, akkor előbb azt sütöm ropogósra, és annak a zsírját használom a továbbiakban a vaj helyett.

11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg

Mielõtt a fokhagyma megégne, ráütöm a két tojást. Tekerek rá kis borsot, sót, majd spatulával összeforgatom, mint egy elrontott tükörtojást. Végül rászórom a reszelt sajtot.

15.jpg 16.jpg 17.jpg 18.jpg

A sajt szépen megolvad a tojáson. Két részre osztva ráteszem a muffinokra, amiket azután összezárok.

19.jpg

Kettévágom õket (lásd nyitókép), és azon nyomban be is termelem.

22.jpg

Szépen látszik a tojás rengeteg állapota a folyóstól a roppanós keményre sültig.

23.jpg

Egyike a kedvenc reggelimnek, amit a Mekiben ettem elõször, kiváncsiságból. Burgert ugyan egyáltalán nem ettem, de ezt az Egg McMuffint többször is ...

Most, hogy befejeztem a poszt írását, megnéztem, hogy is készül az igazi Egg McMuffin. A titkos recept:

  • A bacont 10 percig főzik, mielőtt megpirítják.
  • A tojást egy karikába ütve sütik meg tükörtojásnak, de kilukasztják a sárgáját, hogy szétfolyjon.
  • Hagyma nincs benne, viszont a tojás másik felét is megsütik (over easy).
  • A muffin aljára lapkasajt, arra a tojás, tetejére a bacon és bezárja a muffin másik fele.

Mivel annyira tetszett, gondoltam, megpróbálom megsütni idehaza is ezt a péksüteményt, de ez egy másik poszt témája lesz.

38 komment

Címkék: tojás fokhagyma bors vaj bacon English Muffin

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr218216102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2016.01.07. 08:20:21

Kár, hogy zsömlével készül.:D

Bár, most eszek egy nagyon drága gluténmentes kenyeret ( egyébként eddig a legjobbnak találtatott ), aminek még a morzsáját is összecsipegetem, mint a kisgyerek. Ha már aranyért adják.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.01.07. 09:43:26

@látjátok feleim szümtükkel: Hál istennek, találtál jó kenyeret. Az USA-ban nagy divat a kukorica zsemle. Meg kéne próbálnod!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.01.07. 12:34:40

@látjátok feleim szümtükkel: Van, bár nem próbáltam még (elég ritkán eszem ezt a kukoricakenyeret)

25 dkg kukoricadara
1 tk só
1 tk szódabikarbóna
2 tk sütőpor
1 felvert tojás
6 dkg vaj olvasztva
3,5 dl tejfel vagy tej vagy joghurt szobahőmérsékleten
4 tk (8 dkg) méz (én kevesebbet tennék bele, mert szerintem így túl édes - odaát mindent édesen esznek:) vagy cukor
öntöttvas serpenyő vagy vastagfalú kis tepsi, esetleg jénai

A kukoricadara felét kukorica vagy rizsliszttel helyettesítheted, akkor selymesebb lesz.
A sütőt előmelegíted 200C-ra benne a tepsivel/serpenyővel, amit vajjal vagy olajjal kikentél előtte.
A száraz összetevőket alaposan összekevered. Szintúgy a nedveseket, majd a nedveset a szárazzal éppen csak összeforgatod (nem úgy, mint én csinálom a nokedlit :)
Fogókesztyűvel kiveszed a forró tepsit, a kutyulmányt beleöntöd és 2030 percig sütöd immáron csak 190C-on amíg csak aranybarnára nem sül, és kiállja a kötőtűpróbát. Ha öntöttvasban sütöd, akkor inkább a 20 perc felé tendál a sülési ideje.
A vastag edén biztosítja, hogy körbe, meg az alján is ropogós legyen, belül viszont lágy.
Kockára vágod, és akár azon melegiben elkezdheted enni.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.01.07. 12:36:10

@Andrass9: a 2030 persze 20-30 perc akart lenni :)

Fenchurch68 2016.01.07. 12:55:38

@Andrass9: Minden gluténmentes kenyérutánzatnak nagyon jót tesz, ha a kukorica-hozzávalókat az ember leforrázza, aztán hagyja kihűlni. (Persze akkor ez már eleve szottyosabb, ennyivel kevesebb folyadék kell hozzá, de aki már életében főzött háromszor, az fogja érezni :)
Nem hittem, hogy fogok ilyeneket sütni valaha, nem vagyok a pótlékok híve, de nálunk is lett a tágabb családban gluténérzékeny.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.01.07. 15:38:39

@Fenchurch68: Szerintem látjátok feleim szümtükkel elég gyakorlott szakács, hogy ezt is figyelembe vegye - köszönöm a kiegészítést!

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.01.07. 18:35:12

Köszönök szépen!
Frankón néz ki, de engem megint csak a "zsemle" érdekel a legjobban. Mármint, a hogyan?
A "villával szétválasztott" résznél elakadtam.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.01.07. 21:05:20

jo az english Muffin, de nalam semmivel sem marad le mogotte a biscuits
mondjuk meg sosem csinaltam egyiket sem, de a fagyasztottak egeszen kivaloak /ha nem a legolcsobbat veszed/

kenyer...
hat azert van itt jo kenyer is, de teny, hogy meg kell talalni a helyet es meg kell fizetni
/az ilyen sima bolti 2 dollaros kenyerek nem Magyar embernek keszulnek/
teszem hozza rogton, lehet nem amerikainak sem, mert Mary otthon meg volt orulve a Magyar kenyerert
na ott sem a szeletelt zacskosat vettem...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.01.07. 22:05:37

@Waka: A hogyan hamarosan érkezik :)
A villával szétválasztani, az úgy működik, hogy a jó zsemle közepe a legkönnyebb, ezért villát beleszúrva oldalról, simán ketté lehet tépni lapjára. Az enyém az első kisérletnél kicsit nehéz lett, de azt is szét tudtam választani. Azóta még nem sütöttem újabbat ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.01.07. 22:07:05

@hagyma: Azok a Pilsbury fagyasztottak tényleg elég jók, és szerettem, hogy frissen sütöttem :) A croissant azért hagyott maga megett némi kivánnivalót.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.01.07. 22:17:49

@Andrass9: croissannal nincs problemam
mert nem szeretem:) ezert nem eszem

bagels?
en kedvelem sajtkremmel lilahagymaval
meg nem rosszak a peksutemenyek sem azert, bar ritkan eszem
/utoljara a Cracker Barrel-ben ettunk ilyen tojasos muffint, jo volt, itthon ritkan keszul, a nejem reszortja, ezt a fajta tojast O szokta sutni/
kellet ido meg megszerettem az itteni reggeliket, most mar johet minden
kiveve a scrambled eggs, mert az a rantotta megcsufolasa

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.01.07. 22:33:08

@Andrass9: Értem. Én mondjuk simán kettévágtam volna.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.01.07. 22:57:11

@Waka: Sokkal finomabb a rücskös felület megpirítva forró vason, mint a sima vágásfelület. Több buborék is felszakad ilyenkor, tehát a vaj is mélyebbre olvad bele - ergó több vajat ehetek :)

A fickó 2016.01.08. 15:14:15

@hagyma: Hogy csúfolják meg a rántottát? Biztos túlsütik - mondjuk az nálam is kiverné a biztosítékot. :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.01.08. 16:33:07

@A fickó: pontosan tulsutik, darabos es szaraz
/arrol nem beszelve, hogy ismeretlen az alatett hagyma, szalonna, netan kobasz, nem is csinal mas rantottat itthon rajtam kivul, Mary mar a sajat rantottajat sem eszi meg:)/
a fott tojast is tulfozik, odacseszik felorara a vizbe oszt jonapot

a beirasban szereplo modon keszulo tojast viszont remekul csinaljak, meg az omlettet is

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.01.08. 18:12:00

Köszönök szépen!
@Andrass9: A pirításban van valami, a vajjal én csínján bánok.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.01.08. 19:48:24

@Waka: na jó, akkor tegyél rá görög yoghurtot - azt is többet vesz fel :)
Én vajmániás vagyok - gyerekkoromban egy kiflivel egy vajat megettem, de felet legalább. Csak leharapni a kifliből egy falatot, amire nagyobb darab vaj kerül csepp sóval... A vaj persze nem hűtőkemény, hanem kenhető volt.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.01.08. 20:18:23

@Andrass9: hogy tegnap szobakerult, ma bagelt reggeliztem kremsajttal es tejjel
persze elotte megpiritottam
elegedett vagyok:)
a kaposztam nem rossz, de anyumet meg sem kozeliti kicsit zsiros let es kicvsit tul leveses, de let 12 toltes, ami ugy nem toltes, cask gombocz
a heten kitart:)
meg van 6, meg szalonna-kolbasz
legkozelebb mar cask otthon eszek
/toltottkaposztat/

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.01.08. 21:21:05

@hagyma: Nekem a bagel túl kemény, nem sikerült megszeretnem. Még krémsajttal sem :)
Az nem baj, ha leveses a káposztád, a zsírossága viszont nem nyerő - hogyan fogsz lefogyni, ha zsíros a káposztád??? :)
Én elég kevés szalonnát teszek bele, akkor is inkább kolozsvárit, ami inkább húsos, mint zsíros. Bár már volt, hogy az oldalastól lett túl zsíros a káposztám. Szerencsére a füstöltről általában le tudom szedni a zsírt, mert előre főzöm, és kihűlés után könnyű leszedni.
Mindehhez hozzá tartozik, hogy a zsírt majdnem annyira szeretem, mint a vajat ...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.01.08. 21:56:09

@Andrass9: bagel nem kemeny, nekem van fogam es nem kell fogynom:)
nem veszesen zsiros, de kicsit igen
a gombocz nem rossz, meg az egesz izre sem
szoval eheto
de hianyzik a haraszt:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.01.08. 22:18:05

amugy tenyleg ha a bagelst beteszed akenyerpiritoba, vagy sutobe, omlosabb mint a piritos, de semmikeppen nem kemenyebb
mondjuk ha a piritosy se szereted akkor nem szoltam
kremsajt nem puhasitani kell, jo az ize
es lilahagyma
tej
perfekt reggeli:)
ha nem akarok rantottat sutni, 2 perc alatt kesz a reggeli

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.01.08. 23:41:36

van abban valami, hogy a kaposztanak ido kell ,ma mar sokkal jobban izlett:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.01.09. 01:05:28

@Andrass9: nem, kezdem megunni
nem tudom minek fozok mindig egy vajdlinggal kettonkre...

Fenchurch68 2016.01.09. 11:33:13

@hagyma: Abból nem lehet keveset főzni, nálunk még a lányok is besegítettek, kábé négy adagot mégis lefagyasztottam. Sebaj, jól jön az majd tavasszal :)

Maradt egy kis káposzta, abból tegnap főztem korhelyleves-szerű cuccot, fél marék gerslit dobtam bele, erre mára nem megitta a levét? (Kész szerencse, hogy az embernek úgyis túl savanyú volt, fel lehet önteni egy kis vízzel.)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.01.09. 16:37:04

@Fenchurch68: ennek is fagyasztas less a vege, mondtam Marynek kiesszuk a gombocokat, meg hat amennyi kaposzta elmegy vele
azutan a maradek kaposzta es a maradek kolbasz megy a fagyiba aztan majd egyszer csinalok egy porkoltot, oszt jol osszekevrem
en nagyon keves gerslit tettem bele, lehetett volna tobbet ebbe a mennyisegbe

Fenchurch68 2016.01.10. 18:40:33

@hagyma: Kösz a tippet, elővettem egy dobozka marhapörköltet a fagyasztóból és belekevertem a masszívan összeállt "káposztalevesbe". Abba ne kössön bele senki, hogy mit kerestek répák meg zellerkockák a székelygulyásban :)

Fenchurch68 2016.01.10. 22:26:01

@Andrass9: Hagymának meg kukorica :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.01.11. 03:32:24

@Fenchurch68: Imadom a kukoricat, gayakori koret, de sosem rokazom:)

Topy 2016.01.11. 10:29:05

@Andrass9: a róka ragadozó, nem növény- vagy mindenevő! :D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.01.11. 12:34:53

@Topy: Elfelejtettem, hogy szereti a karfiolt is ... :)