Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint 2.600.000-an töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (7) A1 marinád (4) A1 szósz (3) áfonya (3) Aji Crystal (5) alaplé (67) alma (29) almaecet (14) almalé (2) almaszósz (3) Ancho Gigantea (7) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (7) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (34) babérlevél (34) bableves (3) bacon (34) Balaton (2) balzsamecet (12) bambuszrügy (2) banán (3) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (19) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (4) bazsalikom (47) bazsalikomsó (7) BBQ (12) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (6) Bechamel (2) bélszín (9) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (10) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (4) bl112 (2) bor (20) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (4) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (25) bőrősháj (2) bors (241) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) Cajun (3) cajun (3) cajun fűszerkeverék (15) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (2) cayenne bors (6) cékla (13) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (8) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (65) citromfű (12) citromhéj (28) citromlé (36) citromnád (12) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) creole (3) Creole (2) creole fűszerkeverék (5) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (49) csilipaprika (43) csilipaszta (25) csilipehely (4) csilipor (3) csiliszósz (4) csili krém (11) csillagánizs (3) csiperke (19) csipetke (13) csipsz (3) csirke (23) csirkealaplé (2) csirkeaprólék (2) csirkecomb (22) csirkecomb filé (7) csirkeláb (2) csirkemáj (8) csirkemell (16) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (11) csodahüttő (10) csokoládé (8) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (4) csontvelő (2) csuka (3) csülök (28) csusza (2) cukkíni (19) cukkini (10) cukor (117) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (2) curry (19) currypaszta (10) C vitamin (3) dagadó (6) dara (4) daragaluska (2) darálthús (31) datolya (3) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (26) disznózsír (2) durbincs (2) ecet (19) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (50) ementáli (4) eper (5) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (9) fahéj (34) fánk (3) farhát (4) Farkas András (19) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (21) fehérbors (44) fehérhagyma (8) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebors (88) feles borsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (2) fogpiszkáló (2) fokhagyma (361) fokhagymapor (2) fokhagyma granulátum (10) füge (4) füst (8) füstölény (4) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (2) füstölt kolbász (12) füstölt oldalas (5) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (3) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (7) galambbegy saláta (4) galangal (5) galuska (4) garam masala (4) garnéla (11) garnélarák (7) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (43) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (62) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (6) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (4) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (73) gyömbér (99) gyöngytyúk (2) habanero (6) habarás (2) habcsók (2) hagyma (268) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (16) halványító zeller (3) hamburger (4) harangpaprika (2) harcsa (6) hátszín (13) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (4) Hoisin szósz (2) homár (3) húsgombóc (3) húslé (3) húsleves (15) húsos csont (2) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (18) jalapeno (21) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (4) jégcsapretek (2) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (7) kacsaháj (5) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (4) kacsaszárnytő (2) kacsazsír (36) kacsazsir (3) kacsazuza (2) kacsazúza (3) kaffir lime levél (5) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (37) kakukkfü (69) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (8) kápia (26) kapor (32) kapormag (7) káposzta (14) kapri (4) kapribogyó (14) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (23) karalábé (24) karamell (3) kárász (6) kardamom (21) karfiol (21) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (3) kecskesajt (2) kecskeszarv (3) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (5) kelkáposzta (17) keményítő (8) kemény sajt (2) kenyér (24) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (9) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (4) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (2) kocsonya (3) kocsonyahús (3) koktélparadicsom (2) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (10) kolbász (23) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (12) kömény (66) köménymag (12) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (22) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (15) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (133) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (16) kukoricadara (7) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (15) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (14) lamb (2) langalló (2) lángolt kolbász (2) lapcsánka (2) lapocka (10) laskagomba (9) lazac (9) lecsó (26) lecsókolbász (3) lecsópaprika (4) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (13) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (9) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (4) liba (2) libacomb (6) libaháj (5) libamáj (6) libaszárny (2) libazsír (17) lilahagyma (41) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (38) lime levél (6) liszt (93) Lucullus (5) lucullus (3) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (24) majoranna (72) mák (11) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (10) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (3) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (10) marhahús (6) marhalábszár (4) marhalapocka (3) marhanyak (12) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (20) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (46) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (63) mustármag (18) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (7) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (4) olaj (13) olajbogyó (6) oldalas (31) oliva (19) olívabogyó (3) olivaolaj (107) olívaolaj (7) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (5) oregano (45) öregtészta (2) őrölt kömény (4) őszibarack (2) osztrigaszósz (8) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (17) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (30) paprikacsuma (25) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (116) paradicsomlé (24) paradicsompüré (26) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (4) paraj (5) parázskrumpli (2) parmezán (29) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (11) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (10) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (129) petrezselyemgyökér (17) petrezselyem levél (37) pirítós (3) pirospaprika (67) piskóta (8) pisztráng (4) pite (7) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (7) póréhagyma (23) pörkölt (10) portobello (4) prézli (31) pritamin (4) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (9) retek (5) réteslap (3) rétesliszt (12) ricotta (3) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (36) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (4) rizstészta (2) rókagomba (5) római kömény (38) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (61) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (46) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (42) salsa (3) San Marzano (3) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (132) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (9) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (2) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (19) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (5) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (10) snidling (19) (229) sodó (3) sólet (2) sonka (17) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (35) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (16) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (27) spenót (39) Spicy Fiesta (7) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (56) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (3) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (21) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfűbors (5) szegfübors (30) szegfűgomba (4) szegfűszeg (6) szegfüszeg (8) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (54) szerecsendióvirág (41) szezámmag (10) szezámolaj (7) szibériai saláta (3) szilva (8) szilvalekvár (6) szilva eltevés (2) szinesbors (5) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szódavíz (2) szójaszósz (30) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (7) taco (2) tamarind (2) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (10) tarja (18) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (3) tbone (2) tej (77) tejfel (56) tejföl (76) tejszín (81) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (2) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (9) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (5) tócsni (2) tofu (2) tojás (184) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (8) tök (6) tokaszalonna (2) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (5) trappista (8) tüdő (2) túró (29) túrógombóc (4) TV paprika (6) tyúk (3) uborka (21) újhagyma (40) újkrumpli (14) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (194) Váncsa (2) vanília (23) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (14) vargánya (15) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (8) vereshagyma (3) virsli (7) víz (14) vörösbor (17) vöröshagyma (107) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (21) yuba (2) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (48) zellergumó (33) zellerlevél (28) zellerszár (26) zöldbab (13) zöldbableves (2) zöldbors (3) zöldborsó (36) zöldpaprika (66) zöldség (3) zsálya (37) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (8) zserbó (2) zsír (54) zsíroskenyér (2) zúza (5) zuza (2) Címkefelhő

Sütőpapír

2015.12.04. 07:00 Waka

Most - hogy ilyen korán sötétedik és nincs érkezésem munka után a kertben ügyködni -, elkezdek újból kenyeret sütni. Olcsóbb és jobb is, mint a bolti, és legalább elfoglalom magam valamivel. Úgy gondoltam, két 75 deka körüli kenyeret sütök, az elég lesz egy hétre reggelire meg hideg kaja mellé (nem lett elég). Hogy egyszerre meg tudjam sütni, és nagyon össze se nőjenek sütéskor, püspökkenyér formában terveztem készíteni. Mivel azt tapasztaltam, hogy kenés nélkül igencsak bele tud ragadni a tészta - vajazni viszont nem akartam -, sütőpapírral terveztem bélelni. Igen ám, de a méretre szabott papír egy formára sok, kettőre kevés, pazarolni viszont nem akartam. Vettem hát egy tekercs 8 méteres, folyamatos sütőpapírt, hogy majd abból szabok megfelelő darabot.
És nekiláttam.

17.jpg


Hozzávalók:
- 80 dkg kenyérliszt (BL-80)
- 20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 1 evőkanál búzasikér
- 5 dkg élesztő
- 5-6 dl víz
- 3 teáskanál só

A liszteket és a sikért előző este összeszitáltam és kettéosztottam.

1.jpg
A liszt felébe belekevertem a 4 dl vízben elkevert 2,5 dkg élesztőt. Az egészet tálastul betettem egy nagy nejlon szatyorba.

2.jpg3.jpg
Másnapra készen is volt a gyorskovász.

4.jpg
Hozzáadtam a maradék lisztet, további 2 dl vízben a maradék élesztőt, és megsóztam.

5.jpg
Alaposan kidagasztottam, majd egy órára visszatettem a szatyorba.

6.jpg
Prímán megkelt. Kiborítottam a deszkára, és átgyúrtam, aztán zsupsz vissza a szatyorba még egy órácskára.

7.jpg8.jpg
Míg az élesztő dolgozott, leszabtam a megfelelő méretű sütőpapírt, és kibéleltem a formákat.

9.jpg
Megint gyúrtam egyet a tésztán, majd két részre osztottam.

10.jpg11.jpg
Kicsit kinyújtottam a kenyértésztát, aztán feltekertem olyanformán, hogy minden hajtásnál lenyomkodtam.

12.jpg
Ezután a formákba tettem a tésztát, és immár azzal együtt tettem vissza a szatyorba egy újabb órára. Időközben begyújtottam a sütőt, és az öreg serpenyőt vízzel töltve betettem az aljára. Beraktam az öreg alumínium tepsit is, hogy ne égjen meg a kenyér alja.

13.jpg
A megkelt tésztát egy órán át sütöttem hármas fokozaton, majd tíz percre odapirítottam neki csutka gázon.

14.jpg
Kivettem a sütőből - isteni illata volt -, kiborítottam a formából és le akartam húzni a papírt róla. És nem jött. Nem ráragadt picit, nem imitt-amott, ráragadt mindenhol. Negyedórán keresztül kapartam, vakartam, bevizeztem, kipróbáltam minden praktikát, az összes recés élű kést, közben átkozódtam csendben magamban, mint a záporeső.

15.jpg16.jpg
Nagy nehezen végül megtisztogattam őket, ittam egy kupica diópálinkát, és kikotortam a kukából a sütőpapír csomagolását.

18.jpg
Elővettem a szemüveget, olvasom, mit ronthattam el, és megláttam a feliratot. "Kevés liszt sütőpapírra szórásával a leragadás elkerülhető." Hogy mi van? Akkor mi a picsának a papír? Ezek a nyomorultak valami selejtes zsírpapírt árulnak sütőpapír gyanánt, ezzel az ócska dumával meg le akarják védeni magukat. - Mi szóltunk kérem, kell rá liszt, különben leragad.

19.jpg
A kenyér amúgy szenzációs lett, el is fogyott idejekorán, de majd jövő szombaton nagyobbakat sütök, igazi sütőpapíron, ezt a szart meg elhasználom csomagolásra.

20.jpg

32 komment

Címkék: kovász élesztő sütőpapír kenyérliszt teljes kiőrlésű liszt búzasikér

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr568091892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2015.12.04. 07:48:41

Azt mondja a régi monáds, hogy jó pap is holtig tanul. Waka miért ne tanulhatna?:O

látjátok feleim szümtükkel 2015.12.04. 10:11:36

Persze sokan nem tudják, hogy olcsó húsnak híg a leve. Az olcsó sütőpapírnak is.:D

Isley 2015.12.04. 13:28:10

az alufix sütőpapír nem ragad és kapható méterben is www.csoker60.hu/termekek/96762/Sutopapir_szilikonos_8_m_ALUFIX.html

a kenyér tetszik

medvedr 2015.12.04. 14:31:21

Se a Coopban, se a CBA-ban nem vásárolok. Akkora szarok mint kereskedők, hogy még. Persze lehet, hogy csak nekem van pechem velük, mert ugye lánc, megfranchise, és csak a mi környékünkön levő üzletek tulajdonosai, vezetői, és az alkalmazottak rosszak. Sajnálatos módon kialakították bennem, hogy ezekbe boltokba a lábam be nem teszem, nemhogy saját márkás cuccaikat megvegyem. Utálom őket. Nyilván más a helyzet egy kis faluban, ahol csak coop bolt van, de gyanítom, hogy ott nem is olyan szemetek, mert ismer mindenki mindenkit, és jobban dolgoznak, legalább az eladók.
Na ez most kijött belőlem, bocs

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.12.04. 15:04:20

Köszönök szépen!
@látjátok feleim szümtükkel: Hát tanultam belőle.
@Isley: A méretre szabottból HEWA-t használok az príma, folyamatos viszont akkor éppen nem volt belőle.
@medvedr: Nekem ez esik útba, ebbe boltba járok már több, mint 30 éve. Volt ez már minden, Pannonker, Fórum, CBA, Coop. Itt mindenkit ismerek, tegeződünk, kivételeznek is velem, ha úgy adódik.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.12.04. 17:12:26

hat dagasztani cask akenyergeppel dagasztunk, sutni viszont gyakran a sutoben es bread rollst, az olyan kicsit hosszukas zsomle
igy nekem jobban bejon a hejj-kenyerbel arany
sutopapirunk perfekt es olyan arban van, hogy nem lehet vele pazarolni

Isley 2015.12.04. 18:17:46

@medvedr: Budapesten én is így teszek, balatoni nyaraláson biciklivel elérhető távolságban 3 CBA van. A kínálatukban valóban van átfedés, de bőven van eltérés is. Nyilván a főnöktől/tulajtól sok minden függ.

A fickó 2015.12.05. 03:50:56

Feltalálhatnák már az ehető sütőpapírt. :D Egyébként van már nedvszívó sütőpapír is, de úgy látom, ez csak szívatós papír. A szlogen egyébként teccik, meg az is hogy lisztezni kell. :D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.12.05. 04:10:58

@Isley: Nekünk szerencsénk van: Baldauf ur (A CBA tulajdonosa) a közelben lakik, így mifelénk van egy különleges CBA Gourmand Prima. Szajnos ez is züllik lefele ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.12.05. 04:12:25

@Isley: Az tényleg jó sütőpapír! Azt használjuk mi is.

Benikuty 2015.12.05. 10:35:58

@A fickó: van már ilyen...csak sötétben kell enni, mint a libatepertőt.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.12.05. 12:09:51

Köszönök szépen!
@hagyma: Csak ezért nem veszek kenyérsütő gépet, inkább egy jó dagasztót, ha sok pénzem lesz. Mondjuk, egy KitchenAid-et.
Elvoltam az erdőben,szitáltam egy nagy vödör vakondtúrást a palántáknak. Délután is hozok egyet, talán elég lesz.

Benikuty 2015.12.05. 15:34:47

@Waka: az miért jó? Én érett marhatrágyával készítettem elő földet, meg a fészkeket is.
Vakondtúrás van a töltésoldalban, itt nem messze :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.12.05. 15:55:45

@Waka: Kitchenaidben ne gondolkodj, az szerintem hype. Van itt a gyerekeknek egy extra szuper változat: egy nyomorult kevert tésztát nem tud összerakni:( Azt hiszem, erről a soknevü tagtársunk is tudna mesélni.

A fickó 2015.12.05. 15:59:06

@Benikuty: Talán, mert jól átdolgozza a pici ásójával, meg belepisil és belekakil. :D

A fickó 2015.12.05. 16:23:41

@Andrass9: Tipikusan egy agyon hájpolt "háziasszony álom", ami az itthoni fizetésekhez képest drága is. Kevés anyaggal lehetetlen vele dolgozni, azt keverheted kézzel. :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.12.05. 16:45:08

@Benikuty: Magvetéshez kell, jó lomberdei föld. Megy hozzá trágyahumusz és némi általános virágföld puffernek.
@A fickó: A pici ásóm egy utászlapát: m.blog.hu/bl/blogkocsma/image/%C3%A1s%C3%A1s/1.jpg

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.12.05. 16:46:21

@Benikuty: A marhatrágyából 10 mázsát már beforgattam a kertben.

Benikuty 2015.12.05. 16:49:02

@A fickó: na, ezt megtehetem én is, és cipelni sem kell.

Benikuty 2015.12.05. 16:50:08

@Waka: hiába, aki nagypályás...

Benikuty 2015.12.05. 16:54:57

@Andrass9: az ilyen úri huncutságok szokták a pince mélyén végezni, mivel egy normál konyhában el sem fér úgy, hogy kéznél legyen.
Mondjuk láttam olyan konyhát, ahol még a Berkel szeletelő is a pulton volt (az egyik, a másik a borozó pincében, természetesen illő színben és minden részében felturbózva)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.12.05. 18:55:34

@Benikuty: Szerencsém van, kolléga tart állatot a közelben, traktora is van, olcsón szállít. Tavalyelőtt és tavaly is trágyáztam, elég vacak a föld, ráfér. Majd jövőre tartok szünetet.

©________ 2015.12.05. 21:20:44

@Waka: kitchenaidet ne vegyel. Kva draga esnincs tobb 400 wattnal, nem bir az lfszt se. Olyat meg kapsz 30ert csak nem pirosat, za enyem cltaronix, olyan mint a joker, mindent visz.

Fenchurch68 2015.12.06. 01:26:39

@Praliné.: Nekünk is egy huszonezres Bosch van, keveréshez, dagasztáshoz elő se veszem. Mire összeraknám, szétszedném, elmosnám, annyi idő alatt kézzel háromszor megcsinálom, oszt' csak egy pitlit meg a kezemet kell elmosni utána.
Húst nem tudok kézzel darálni sajnos, ahhoz elő kell venni :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.12.06. 02:31:00

@Waka: @Fenchurch68: Nekünk egy múzeumi masinánk van. Ennél jobbat még nem találtam ennyiért :)
A Modern Művészetek múzeumában is ki van állitva.
www.moma.org/collection/works/4100?locale=en
Kettő van belőle: az elsőt az USA-ban vettük 20 pénzért, 110voltos garázsvásáron. A másodikat idehaza eBay-en kb 30k-ért. A legjobb vétel volt. Az eBay-en most is kapható 20k körül, meg alkatrész is hozzá (pl mák,liszt,paprika daráló feltét 55k-ert, de az csak az olyan bolondoknak való, mint én...)
www.youtube.com/watch?v=d7QkZt-Ri-w