Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint 2.600.000-an töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

  • Andrass9: @old forester: A szomszédasszony főzi gerslivel, én csak a sóletbe teszem. Nem rossz űgy sem, bár ... (2019.11.19. 00:51) Az ősz töltött káposzta kisérlete
  • Waka: @jegeskaveee.: Csak pár szálat bele, hogy ropogósabb legyen. (2019.11.18. 18:52) Céklás tócsi
  • jegeskaveee.: @kobold63: Apukám igen szerette a sajtlevest. Én egy nagyon egyszerű változatát csináltam neki. Va... (2019.11.18. 06:33) Lecsós csirkemáj
  • látjátok feleim szümtükkel: @kobold63: Pedig a tudományos meghatározásokat is időnként felül szokják vizsgálni, mert kiderül... (2019.11.13. 15:39) Ecetes jalapeño saláta
  • látjátok feleim szümtükkel: vörösbor(de)minőségi: Hehehe. Nem is rossz ötlet. Kéne egy kis csili? Nyomjuk meg a gombot, de c... (2019.11.13. 10:38) Sült paradicsomok - üvegbe zárt nyár

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (7) A1 marinád (4) A1 szósz (3) áfonya (3) Aji Crystal (6) alaplé (67) alma (29) almaecet (15) almalé (2) almaszósz (3) Ancho Gigantea (8) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (7) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (34) babérlevél (35) bableves (3) bacon (34) Balaton (2) balzsamecet (13) bambuszrügy (2) banán (3) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (19) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (4) bazsalikom (48) bazsalikomsó (7) BBQ (12) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (6) Bechamel (2) bélszín (9) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (10) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) bl112 (2) bor (20) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (4) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (25) bőrősháj (2) bors (243) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) Cajun (3) cajun (3) cajun fűszerkeverék (15) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (3) cayenne bors (6) cékla (14) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (8) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (65) citromfű (12) citromhéj (28) citromlé (36) citromnád (12) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) creole (3) Creole (2) creole fűszerkeverék (5) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (50) csilipaprika (44) csilipaszta (25) csilipehely (4) csilipor (3) csiliszósz (4) csili krém (11) csillagánizs (3) csiperke (19) csipetke (13) csipsz (3) csirke (23) csirkealaplé (2) csirkeaprólék (2) csirkecomb (22) csirkecomb filé (8) csirkeláb (2) csirkemáj (9) csirkemell (17) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (11) csodahüttő (10) csokoládé (8) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (4) csontvelő (2) csuka (3) csülök (28) csusza (2) cukkíni (20) cukkini (10) cukor (119) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (2) curry (19) currypaszta (10) C vitamin (3) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (32) datolya (3) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (26) disznózsír (2) durbincs (2) ecet (20) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (50) ementáli (4) eper (5) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (9) fahéj (34) fánk (3) farhát (4) Farkas András (20) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (21) fehérbors (44) fehérhagyma (8) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebors (89) feles borsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (2) fogpiszkáló (2) fokhagyma (365) fokhagymapor (2) fokhagyma granulátum (10) füge (4) füst (8) füstölény (4) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (2) füstölt kolbász (12) füstölt oldalas (5) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (3) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (7) galambbegy saláta (4) galangal (5) galuska (4) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (7) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (44) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (62) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (6) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (4) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (73) gyömbér (100) gyöngytyúk (2) habanero (7) habarás (2) habcsók (2) hagyma (270) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (16) halványító zeller (3) hamburger (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hátszín (13) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (4) Hoisin szósz (2) homár (3) húsgombóc (3) húslé (3) húsleves (15) húsos csont (2) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (22) jalapeño (20) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (4) jégcsapretek (2) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (7) kacsaháj (5) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (4) kacsaszárnytő (2) kacsazsir (3) kacsazsír (36) kacsazúza (3) kacsazuza (2) kaffir lime levél (5) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (37) kakukkfü (70) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (9) kápia (26) kapor (32) kapormag (7) káposzta (14) kapri (4) kapribogyó (14) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (23) karalábé (25) karamell (3) kárász (6) kardamom (21) karfiol (21) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (3) kecskesajt (2) kecskeszarv (3) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (5) kelkáposzta (17) keményítő (8) kemény sajt (2) kenyér (24) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (9) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (4) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (2) kocsonya (3) kocsonyahús (3) koktélparadicsom (2) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (10) kolbász (23) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (12) kömény (66) köménymag (12) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (24) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (15) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (133) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (16) kukoricadara (7) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (16) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (14) lamb (2) langalló (2) lángolt kolbász (2) lapcsánka (2) lapocka (10) laskagomba (9) lazac (9) lecsó (27) lecsókolbász (3) lecsópaprika (4) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (13) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (9) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (4) liba (2) libacomb (6) libaháj (5) libamáj (6) libaszárny (2) libazsír (17) lilahagyma (42) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (38) lime levél (6) liszt (94) lucullus (4) Lucullus (6) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (24) majoranna (75) mák (11) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (10) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (3) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (10) marhahús (6) marhalábszár (4) marhalapocka (3) marhanyak (12) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (20) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (46) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (63) mustármag (19) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (8) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (5) olaj (13) olajbogyó (6) oldalas (31) oliva (19) olívabogyó (3) olivaolaj (110) olívaolaj (7) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (46) oregánó (5) öregtészta (2) őrölt kömény (4) őszibarack (2) osztrigaszósz (8) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (18) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (30) paprikacsuma (25) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (117) paradicsomlé (24) paradicsompüré (26) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (4) paraj (5) parázskrumpli (2) parmezán (29) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (13) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (10) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (129) petrezselyemgyökér (17) petrezselyem levél (37) pirítós (3) pirospaprika (68) piros jalapeno (2) piskóta (8) pisztráng (4) pite (7) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (7) póréhagyma (23) pörkölt (10) portobello (4) prézli (31) pritamin (4) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (9) repceolaj (2) retek (5) réteslap (3) rétesliszt (12) ricotta (3) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (37) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (4) rizstészta (2) rókagomba (5) római kömény (39) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (62) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (46) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (43) salsa (3) San Marzano (4) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (134) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (10) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (2) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (20) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (5) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (10) snidling (19) (234) sodó (3) sólet (2) sonka (17) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (35) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (16) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (27) spenót (39) Spicy Fiesta (8) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (56) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (3) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (21) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfübors (30) szegfűbors (5) szegfűgomba (4) szegfüszeg (8) szegfűszeg (6) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (54) szerecsendióvirág (41) szezámmag (10) szezámolaj (7) szibériai saláta (3) szilva (8) szilvalekvár (6) szilva eltevés (2) szinesbors (5) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szódavíz (2) szójaszósz (31) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (7) taco (2) tamarind (2) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (10) tarja (18) tarka répa (2) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (3) tbone (2) tej (77) tejfel (56) tejföl (77) tejszín (81) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (2) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (6) tócsni (3) tofu (2) tojás (185) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (8) tök (7) tokaszalonna (2) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (5) trappista (8) tüdő (2) túró (29) túrógombóc (4) TV paprika (6) tyúk (3) uborka (21) újhagyma (40) újkrumpli (14) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (195) Váncsa (2) vanília (23) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (14) vargánya (15) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (8) vereshagyma (3) virsli (7) víz (14) vörösbor (17) vöröshagyma (108) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (21) yuba (2) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (48) zellergumó (33) zellerlevél (28) zellerszár (26) zöldbab (13) zöldbableves (2) zöldbors (3) zöldborsó (36) zöldpaprika (66) zöldség (3) zsálya (37) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (8) zserbó (2) zsír (54) zsíroskenyér (2) zuza (2) zúza (5) Címkefelhő

Thai curry paszta házilag

2015.11.12. 07:00 Andrass9

Eleddig fõleg zacskós curry pasztát használtam a thai ételek alapjául. Mostantól ez másként lesz! Mivel termett elegendõ zöld csilipaprikám, gondoltam, hogy belevágok.

31.jpg

Persze volt a bokron rengeteg piros is. Ez egy pakisztáni hibrid paprika, aminek a zacskóján csak az szerepelt angolul, hogy "Hybird Peeper", és Waka kedvence. A pirosakból lesz csilipor a késõbbiekre.

A curry paszta elkészítéséhez egy ázsiai boltot kell elõször meglátogatni, ahol kaphatók a legfontosabb alkotórészek. Csillaggal jelölöm az elengedhetetlen import összetevõket, amiket én a Fény piac alagsorában vásárolom, de lehet az Ázsia Bt-ben is kapni, meg majdnem minden távolkeleti fűszereket árusító helyen. A Lidl, Aldi néha tart ázsiai napokat, akkor ott is elérhető.

  • 20 dkg zöld csilipaprika
  • 6 db salotta (mogyoró-) hagyma
  • 1 lilahagyma
  • 1 nagy fej fokhagyma
  • 1 nagy hüvelyknyi gyömbér
  • 1 kis hüvelyknyi Galanga gyökér (gyömbér nem jó helyette!) *
  • 3-4 citromnád (thai citromfû) *
  • 2 lime
  • 4-5 kaffir lime levél *
  • 4 körömnyi szerecsendióvirág
  • 1 ek fehérbors
  • 1 ek koriandermag
  • 2 ek kurkuma
  • 1 ek római kömény
  • 1 kk szegfübors
  • 3% só (az össztömegre vonatkoztatva)
  • 0,5 g Nátrium Benzoát/1 liter paszta, ha hosszútávra készül
  • 1 nagy gránitmozsár

10.jpg

A kaffir lime levél lemaradt a fotóról. Ez utóbbit (szárított lévén) összemorzsolva kevertem a többihez. Az összes száraz fûszert (kivéve a kurkumát, mert az már porrá van őrölve) egy teflon serpenyõbe tettem megpirítani. Addig pirítom, míg az illata beteríti a lakást, akkor átöntöm a mozsárba. Ekkor veszi kezdetét a karizomfejlesztõ gyakorlat: ebbõl elõször port kell csinálni. Lehet persze kávédarálóban is, de attól kezdve azt a darálót másra már nem lehet használni. Több lépésben kirostálom a durváját és azt tovább zúzom. A végén még hozzákeverem a kurkumát is.

11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg

Amikor abban a hitben élek, hogy kiadtam az összes mérgemet, belekarikázom a citromnádat a kiürített mozsárba és pépet zúzok belõle. Utána öntöm az apróra vágott galanga gyökeret, azt is pépesítem (ez utóbbit néha lehet szárítottan, por formájában is kapni - nem annyira jellegzetes az aromája, mint a frissnek).

15.jpg 16.jpg 17.jpg 18.jpg

Ráreszelem a két lime héját, beleszórom az apró kockára vágott gyömbért és ismét zúzni kezdek. A mozsaras zúzást megunom, nomeg a salottát hozzáadva ki is csordulna, ezért azt és az eddig elkészült pasztát a késes aprítóba öntöm.

19.jpg 20.jpg 21.jpg 22.jpg

Persze nincs még vége a zúzás gyötrelmeinek. Beledarabolom a fokhagymát a mozsárba és péppé zúzom. Hozzáadom a felaprított lilahagymát, amit szintén megzúzok.

23.jpg 24.jpg 25.jpg 26.jpg

A mozsár tartalma ismét a késes aprítóba megy. Elkezdem felvagdalni a csilit, és a mozsárban összezúzni. Na ekkor adtam fel a mozsarat. Csak kiugráltak a csilidarabok, de nem akartak rendes paszta lenni, kicsi az én mozsaram ennyihez. (Ha csak egy étkezéshez szükséges mennyiséget készítettem volna, az belefér a mozsárba, de én ilyen harácsoló vagyok: mindenből nagyot, vagy sokat készítek...) Ezért azt is az aprítóba tettem. Többé-kevésbé pépesítettem, de túl száraz volt, ezért a lime-ok levét is belefacsartam az edénybe, azzal könnyebb lesz.

27.jpg 28.jpg 29.jpg 30.jpg

Az elkészült pépbe beleszórtam a fûszereket, majd 3%-nyi sót adtam hozzá. Esetemben 40 dkg pasztához 12 g só és 0,2 g NaBe (egy késhegynyi) került (elég érdekesen néztem ki, amint kártyával osztogattam az "anyagot" ilyen kis mennyiségre). Az MSG-t kihagytam a receptbõl ...

Ekkor akár azonnal használható már a paszta. Szükség esetén egy adaghoz egy mokkáskanálnyi curry port adhatunk. Ilyen mennyiséget azért nem használunk fel rövid idõ alatt, ezért felfõztem az egészet egy kisebb lábasban, majd 60ml-es kisüvegekbe töltöttem, amit kidunsztoltam.

Lett belõle 8 üvegcse, ami nyolcszori alkalomra elegendõ egy-egy nagyobb curryhez. Az üvegben keletkezett légbuborékokért a dunsztolás a felelõs!

32.jpg

A paprika pirosra érett részét 5 aszalótálcára tettem hosszában megfelezve.

34.jpg

Száradás után bezacskóztam. A cikk írásakor indult el a paprikadaráló a száraz Thai Red Chilin. Szép a növény, nem?

35.jpg

14 komment

Címkék: fokhagyma gyömbér római kömény kurkuma lilahagyma fehérbors citromfű lime salotta csilipaprika koriandermag szerecsendióvirág lime levél citromnád galangal szegfübors

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr408052652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2015.11.12. 18:07:14

Most jól jönne egy üveggel, valamit kéne készíteni vacsorára.:)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.11.12. 18:16:04

Köszönök szépen!
@látjátok feleim szümtükkel: Nekem van. :) Hamarosan tesztelem.
Nálam még itt figyel a fagyasztóban az Ázsiánál vett fagyasztott lime levél, majd dobok mellé egyet főzéskor a biztonság kedvéért.
Piszkosul elfáradtam ma, és még holnapra is jut a mókából.
kepfeltoltes.hu/view/151112/2015111214351_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
kepfeltoltes.hu/view/151112/2015111214354_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
kepfeltoltes.hu/view/151112/2015111214356_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.11.12. 19:31:57

@Waka: Milyen megfontolásból gereblyézed el a felásott földet novemberben? Nem tömöríti össze a tél? Vagy csak őszi árpát vetettél? :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.11.12. 19:58:52

@Andrass9: Mivel a trágyát ástam be, az első ásónyomtól kezdve fel kellett dobálnom egy kicsit a földet, hogy legyen hova tenni az anyagot, azt viszont utána vissza kell gereblyézni, hogy a végén ne maradjon egy árok. Amúgy őszi kaprot vetettem, azt meg bele kell juttatni valahogy a földbe. :)

©________ 2015.11.12. 21:06:58

Btw eddig a thai zold chili krem izlett a legjobban!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.11.12. 21:38:05

@Csupacsí: Az eléggé fűszerezett, mivel curry alapnak is használható. Abban az volt a huszárcsel, hogy tán a legkorábban beérő csili fajtának bizonyult, és mire zöld csiliként akartam felhasználni, már alig volt zöld rajta. Ez is úgy derült ki, hogy a feleségem kértem meg, válogassa ki :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.11.12. 21:39:41

@Waka: Hacsak úgy nem ... De most legalább értem.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.11.13. 19:53:34

Köszönök szépen!
Végeztem az ásással, kész vagyok.
kepfeltoltes.hu/view/151113/2015111314370_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Holnap főzőcske, meg hazahurcolkodás a kertből, vasárnap irány a Hegy, ott még akad tennivaló.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.11.13. 20:08:14

Már vagy háromszor végigfutottam rajta, de csak most fedeztem fel, hogy a paprika az én kedvencem a Hybrid pepper. Hát, az valami isteni portéka.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.11.13. 20:16:10

@Waka: Szép lett! Én bezzeg elmentem a dokihoz, hogy szurkálja meg a hátam, nem tudok dolgozni a kertben :(

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.11.13. 20:29:10

@Waka: Teljesen jogos az észrevételed! Javítottam is a posztban. A dátumokból, és a kerti naplóból valóban azt szedtem október közepén. Már én sem igazodom el a paprikáimon. A Thai Green Chili-t még szeptemberben dolgoztam fel csilipasztának.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.11.13. 22:10:11

@Andrass9: Az nem jó, remélem, valami kisebb eszközt használt a szurkáláshoz. Jobbulást!
Igazából nincs jelentősége a fajtának, nem is azért írtam. Zöld csilinek nevezted, ami - valljuk be - pontos definíció.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.11.14. 10:38:14

@vörösbor(de)minőségi: Én odaadtam a szomszédasszonynak a zöld paradicsomot - bajlódjon vele ő :)