Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint 2.600.000-an töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

  • jegeskaveee.: @Andrass9: Annak meg errefelé öhöm a neve.:))) (2019.11.22. 19:30) Ebéd: krémes gulyásleves, spenótpüré
  • jegeskaveee.: @kobold63: Nem feldobta, besűrítette.:))) A reszelt sajttal együtt, mert azt is a tej felforrása u... (2019.11.21. 07:57) Lecsós csirkemáj
  • Andrass9: @old forester: Örülök, hogy segíthettem! (2019.11.19. 23:10) Az ősz töltött káposzta kisérlete
  • Waka: @jegeskaveee.: Csak pár szálat bele, hogy ropogósabb legyen. (2019.11.18. 18:52) Céklás tócsi
  • látjátok feleim szümtükkel: @kobold63: Pedig a tudományos meghatározásokat is időnként felül szokják vizsgálni, mert kiderül... (2019.11.13. 15:39) Ecetes jalapeño saláta

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (7) A1 marinád (4) A1 szósz (3) áfonya (3) Aji Crystal (6) alaplé (67) alma (29) almaecet (15) almalé (2) almaszósz (3) Ancho Gigantea (8) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (7) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (34) babérlevél (35) bableves (3) bacon (34) Balaton (2) balzsamecet (13) bambuszrügy (2) banán (3) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (19) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (4) bazsalikom (48) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (12) bbq oldalas (3) BBQ szósz (6) Bechamel (2) bélszín (9) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (10) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) bl112 (2) bor (20) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (4) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (25) bőrősháj (2) bors (244) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) cajun (3) Cajun (3) cajun fűszerkeverék (15) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (3) cayenne bors (6) cékla (14) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (8) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (65) citromfű (12) citromhéj (28) citromlé (36) citromnád (12) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) creole (3) Creole (2) creole fűszerkeverék (5) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (50) csilipaprika (44) csilipaszta (25) csilipehely (4) csilipor (3) csiliszósz (4) csili krém (11) csillagánizs (3) csiperke (19) csipetke (13) csipsz (3) csirke (23) csirkealaplé (2) csirkeaprólék (2) csirkecomb (22) csirkecomb filé (8) csirkeláb (2) csirkemáj (9) csirkemell (17) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (11) csodahüttő (10) csokoládé (8) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (4) csontvelő (2) csuka (3) csülök (28) csusza (2) cukkíni (20) cukkini (10) cukor (119) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (2) curry (19) currypaszta (10) C vitamin (3) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (32) datolya (3) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (26) disznózsír (2) durbincs (2) ecet (20) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (50) ementáli (4) eper (5) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (9) fahéj (34) fánk (3) farhát (4) Farkas András (21) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (21) fehérbors (44) fehérhagyma (8) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebors (89) feles borsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (2) fogpiszkáló (2) fokhagyma (366) fokhagymapor (2) fokhagyma granulátum (10) füge (4) füst (8) füstölény (4) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (2) füstölt kolbász (12) füstölt oldalas (5) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (3) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (7) galambbegy saláta (4) galangal (5) galuska (4) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (7) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (45) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (62) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (6) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (4) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (74) gyömbér (100) gyöngytyúk (2) habanero (7) habarás (2) habcsók (2) hagyma (271) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (16) halványító zeller (3) hamburger (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hátszín (13) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (4) Hoisin szósz (2) homár (3) húsgombóc (3) húslé (3) húsleves (15) húsos csont (2) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (20) jalapeno (22) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (4) jégcsapretek (2) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (7) kacsaháj (5) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (4) kacsaszárnytő (2) kacsazsir (3) kacsazsír (37) kacsazúza (3) kacsazuza (2) kaffir lime levél (5) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (70) kakukkfű (37) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (9) kápia (26) kapor (32) kapormag (7) káposzta (14) kapri (4) kapribogyó (14) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (24) karalábé (25) karamell (3) kárász (6) kardamom (21) karfiol (21) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (3) kecskesajt (2) kecskeszarv (3) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (5) kelkáposzta (17) keményítő (8) kemény sajt (2) kenyér (24) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (9) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (4) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (2) kocsonya (3) kocsonyahús (3) koktélparadicsom (2) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (10) kolbász (23) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (12) kömény (67) köménymag (12) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (24) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (15) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (134) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (16) kukoricadara (7) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (16) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (14) lamb (2) langalló (2) lángolt kolbász (2) lapcsánka (2) lapocka (11) laskagomba (9) lazac (9) lecsó (27) lecsókolbász (3) lecsópaprika (4) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (13) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (10) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (4) liba (2) libacomb (6) libaháj (5) libamáj (6) libaszárny (2) libazsír (17) lilahagyma (42) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (38) lime levél (6) liszt (95) lucullus (4) Lucullus (6) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (24) majoranna (75) mák (11) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (10) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (10) marhahús (7) marhalábszár (4) marhalapocka (3) marhanyak (12) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (20) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (46) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (63) mustármag (19) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (8) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (5) olaj (13) olajbogyó (6) oldalas (31) oliva (19) olívabogyó (3) olivaolaj (110) olívaolaj (7) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (46) oregánó (5) öregtészta (2) őrölt kömény (4) őszibarack (2) osztrigaszósz (8) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (18) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (30) paprikacsuma (26) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (117) paradicsomlé (24) paradicsompüré (26) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (4) paraj (5) parázskrumpli (2) parmezán (29) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (13) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (10) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (130) petrezselyemgyökér (17) petrezselyem levél (37) pirítós (3) pirospaprika (69) piros jalapeno (2) piskóta (8) pisztráng (4) pite (7) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (7) póréhagyma (23) pörkölt (10) portobello (4) prézli (32) pritamin (4) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (9) repceolaj (2) retek (5) réteslap (3) rétesliszt (12) ricotta (3) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (37) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (4) rizstészta (2) rókagomba (5) római kömény (39) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (62) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (46) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (43) salsa (3) San Marzano (4) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (135) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (10) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (2) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (20) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (5) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (10) snidling (19) (235) sodó (3) sólet (2) sonka (17) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (35) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (16) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (27) spenót (40) Spicy Fiesta (8) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (56) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (3) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (21) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfübors (30) szegfűbors (5) szegfűgomba (4) szegfüszeg (8) szegfűszeg (6) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (54) szerecsendióvirág (41) szezámmag (10) szezámolaj (7) szibériai saláta (3) szilva (8) szilvalekvár (6) szilva eltevés (2) szinesbors (5) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szódavíz (2) szójaszósz (31) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (7) taco (2) tamarind (2) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (10) tarja (18) tarka répa (2) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (3) tbone (2) tej (78) tejfel (56) tejföl (77) tejszín (81) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (2) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (6) tócsni (3) tofu (2) tojás (185) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (8) tök (7) tokaszalonna (2) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (5) trappista (8) tüdő (2) túró (29) túrógombóc (4) TV paprika (6) tyúk (3) uborka (21) újhagyma (40) újkrumpli (14) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (195) Váncsa (2) vanília (23) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (14) vargánya (15) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (8) vereshagyma (3) virsli (7) víz (14) vörösbor (17) vöröshagyma (108) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (21) yuba (2) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (48) zellergumó (34) zellerlevél (29) zellerszár (26) zöldbab (13) zöldbableves (2) zöldbors (3) zöldborsó (36) zöldpaprika (66) zöldség (3) zsálya (37) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (9) zserbó (2) zsír (54) zsíroskenyér (2) zúza (5) zuza (2) Címkefelhő

Zöldséges marhahústekercs

2015.09.09. 07:00 Andrass9

Feleségem bevásárolni ment, és kérdezte, milyen húst hozzon. Ilyen se nagyon fordult még elõ, éltem hát az ajánlattal. Ha Kató néninek mûködik a miniszoknya, talán a feleségem mosolya is eredményes lesz a hentesnél. Kértem 4 szelet klopfolható marhacombot hústekercsnek. Sikerrel járt!

38.jpg

Mindenki bele akarja tenni az egész leveszöldséget ezekbe a tekercsekbe, de akkor az már inkább vadas szósz lenne, amit feleségem nem szeret. Egy átmeneti megoldást választottam.

Mivel nem ma szándékoztam elkészíteni, csak befûszereztem a húst:

  • 4 szelet marhacomb (a színéből ítélve fiatal állat lehetett)
  • 2 ek feketebors
  • 2 ek morzsolt kakukkfû
  • 5 ek jófajta mustár

10.jpg

A húsokat kiklopfoltam vékonyra, ahogy tudtam. Megszórtam a fûszerekkel, és még azt is kicsit beleütögettem. Megkentem alaposan mustárral mind a négy szeletet, majd egymásra téve feltekertem.

11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg

Az összetekert húscsomagot bekentem kívülrõl is mustárral, majd egy zacskóban a hûtõbe rejtettem két napra.

15.jpg

Mivel ezután sem fõztem meg, átköltöztettem a csodahüttõbe, ahol elvolt egészen a mai napig, amikoris nekiálltam. Persze már tegnap kivettem, és áttettem a hûtõbe kiolvadni. Összeszedtem a hozzávalókat is:

  • 4 szelet pácolt marhacomb vékonyra klopfolva
  • 1/2 szál póréhagyma
  • 1 sárgarépa
  • 4+8 szelet bacon
  • 4 szelet jobb gépsonka, ami lemaradt a képrõl (lehet köpködni) [*]

16.jpg

A baconbõl 4 szeletet megfeleztem - az pont passzol a hús szélességéhez. A pórét is megfeleztem hasonló okokból, a sárgarépát csak meg kellett hámoznom, mert eleve megfelelõ hosszúságút választottam. A pórét és a sárgarépát teljes hosszúságú julienre vágtam.

17.jpg

Nekiláttam a hústekercselésnek. elõször is két-három hosszú bacont lefektettem egymás mellé, amire a kivert hússzeletet tettem. A szélesebbik végére elfektettem a felezett bacont, majd erre pórét és néhány sárgarépát tettem. Szépen felcsavartam, és húsmadzaggal megkötöztem. Nem csak a hozzávalók képérõl maradt ám le a gépsonka, hanem 3 tekercsbõl is, mert elfelejtettem. Azért az utolsóba beletekertem :)

18.jpg 19.jpg 20.jpg 21.jpg

Kifejezetten mutatósak lettek, ahogy átpakoltam a kisdeszkára, de ezzel a tevékenységgel teljesen elvesztettem a nyomát, hogy melyikben van a sonka.

22.jpg

Sebaj, attól még süthetem. Egy fél ujjnyi olivát tettem a nagyserpenyõbe, amit nagyon melegre vettem a teraszon (szagosítsa a környéket, ne a konyhát). Megpróbáltam mind a négy oldalát átpirítani a tekercseknek. Persze lett olyan oldal is, ami kissé túlpirult (úgy-e PC ennek nevezni az "elégett" állapotot?) Amikor a hús mindenfelé legalább pirosas, kitettem egy tányérba ideiglenesen.

23.jpg 24.jpg 25.jpg 26.jpg

Valami rendes mártásban kellene ezt megpárolni.

  • 3 kisebb vereshagyma
  • 6 kis girizd fokhagyma
  • 2 friss babérlevél
  • 2 rozmaringágacska
  • 2 kakukkfûágacska
  • 2 dl Szürkebarát
  • 4 tk paradicsompüré

27.jpg

A hagymákat csak nyolcadoltam, a fokhagyma egyben maradt. Mindezt szépen beleteregettem a serpenyõbe, ahol ott várakozott a hús szaftja. Lepirítottam a paradicsompürét, majd felöntöttem a borral. Beletettem a hústekercseket a hagymák közé, majd lefedtem. Két órán át pároltam a legkisebb lángon fedõ alatt, idõnként megforgatva a húst.

28.jpg 29.jpg 30.jpg 31.jpg

Míg a hús szaunázott, le kellett szüretelni a feleségem kedvenc paradicsomját. Ezt a magot kiváncsiságból vettem még a télen a madarasban, mert megtetszett a neve - Bajaja - , valamint, hogy balkonládában nevelhetõ, és legalább ötszáz bogyeszt hoz a szezonban. Neveltem is 3 palántát, amibõl kettõt a kislyány kapott a fûszerládájába, egyet meg feleségem a fürdõszoba ablakában lévõ ládába.

32.jpg 33.jpg 34.jpg 35.jpg

Lejött bõ fél kiló, de mivel nem én szedtem, nem számoltam meg, hány pici golyócska lett az elsõ szüret.

A húst is késznek nyilvánítottam. Szép sûrû sötét szaftja lett.

36.jpg

Jázmin rizst fõztünk ki hozzá, mert az szereti a szaftot. Azt hiszem elég mutatós lett a felszeletelt tekercs a színekkel.

37.jpg

* Máig nem tudjuk, melyikbe került a gépsonka. Talán a negyedikbe, amit elvittünk a kicsilyánynak ...

15 komment

Címkék: hagyma mustár fokhagyma póréhagyma bors kakukkfű rozmaring sárgarépa bacon olivaolaj marhacomb

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr767726632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2015.09.09. 08:48:14

Én nem rontottam volna el ezt a csucsu húst azzal a vacak gépsonkával. Legfeljeb igazi füstölt sonka szelettel. Nem a bacon-nel.:D

Topy 2015.09.09. 10:26:05

csatlakozom, olyan szépnek tűnik az a hús, megtisztelhetted volna egy kis rendes sonkával :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.09.09. 10:59:00

@látjátok feleim szümtükkel: @Topy: Szerencsére csak az utolsóba tettem, és nem is találtuk meg, vagyis vagy nem ártott, vagy a kislyány kapta :)
Igazság szerint nem is hiányzott belőle!

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.09.09. 20:16:25

Köszönök szépen!
Enném ezt is, igazán jól mutat. Az ilyen feltekert ételek mindig is bejöttek. Lassan eljön a kontroll ideje, talán utána kicsit merészebben ehetek.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.09.09. 22:38:31

anno en kifejezetten kedveltem a gepsonkat

Topy 2015.09.10. 11:00:44

@hagyma: mostanra a nagy többség valami vízben tocsogó, rossz esetben ízetlen sz.r lett :(
direkt nem írtam, hogy mind, mert már jó ideje feladam, hogy találok jót...de ha tud valaki márkát, ami még olyan igazi, az ne tartsa magában :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.09.10. 11:48:12

@Topy: valahol olvastam, hogy hazilag is eleg egyszeru elkesziteni
az egri superettben egesz jo volt
/mondjuk hozza kell tenni a valasztek nem volt tulszeles hidegpultnal/

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.09.10. 16:54:01

Köszönök szépen!
Esik az eső, pedig paradicsomot akartam szedni. Marad holnapra, remélem különösebb baja nem lesz.

Fenchurch68 2015.09.10. 19:05:45

@Topy: Teljes döbbenetemre itt a sarki hentesnél (igen, a csinosnál) vettem egyszer gépsonkaszerűséget, nagyon sok embernek pizzára, gondoltam, falura, kabát alá jó lesz. Végül a felét rá sem tettem, megettük csak úgy, annyira finom volt, és abszolút nem vizes. Azóta már többször is vettem.
Majd megkérdezem, honnan van, bár ők mindent innen a környékről szereznek be.

Topy 2015.09.10. 19:45:19

@Fenchurch68: mondjuk a Pásztor-Hús fémjelezte gépsonkát látatlanban merném megvenni, eddig ami termékükkel találkoztam, mind nagyon jó volt
lehet, hogy az is onnan van?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.09.10. 20:20:15

@Waka: Jó estét! Én még reggel lekapkodtam egy tepsirevalót, ami már sül is. Mivel nincs posztom dugiban, ezért megírom még ma este a paradicsomsütést :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.09.10. 20:21:54

@Topy: Nálunk néha lehet kapni jó sonkát, de általában olyan pocsék a CBA felvágottasa, hogy ritkán nézzük meg. Most, hogy nincs vasárnap, hétfőn szép zöld az áru ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.09.10. 23:17:30

@Andrass9: Prolongálom későbbre, még az utolsó menetet be kell tennem üvegbe :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.09.11. 06:26:02

@Andrass9: Sajna én is csak szombaton főzök olyan ételt, amiből érdemes posztot írni.