Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint 2.600.000-an töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (7) A1 marinád (4) A1 szósz (3) áfonya (3) Aji Crystal (5) alaplé (67) alma (29) almaecet (14) almalé (2) almaszósz (3) Ancho Gigantea (6) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (7) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (34) babérlevél (34) bableves (3) bacon (33) Balaton (2) balzsamecet (12) bambuszrügy (2) banán (3) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (19) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (3) bazsalikom (45) bazsalikomsó (7) BBQ (12) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (6) Bechamel (2) bélszín (9) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (10) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (4) bl112 (2) bor (20) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (4) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (24) bőrősháj (2) bors (236) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) Cajun (3) cajun (3) cajun fűszerkeverék (15) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (2) cayenne bors (6) cékla (12) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (8) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (64) citromfű (12) citromhéj (28) citromlé (35) citromnád (12) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) creole (3) Creole (2) creole fűszerkeverék (5) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (49) csilipaprika (43) csilipaszta (25) csilipehely (4) csilipor (3) csiliszósz (4) csili krém (11) csillagánizs (3) csiperke (19) csipetke (13) csipsz (3) csirke (23) csirkealaplé (2) csirkeaprólék (2) csirkecomb (21) csirkecomb filé (7) csirkemáj (8) csirkemell (16) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (10) csodahüttő (10) csokoládé (8) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (3) csontvelő (2) csuka (3) csülök (28) csusza (2) cukkini (10) cukkíni (18) cukor (114) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (2) curry (19) currypaszta (10) C vitamin (3) dagadó (6) dara (4) daragaluska (2) darálthús (31) datolya (3) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (26) disznózsír (2) ecet (18) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (50) ementáli (4) eper (5) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (9) fahéj (34) fánk (3) farhát (4) Farkas András (19) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (20) fehérbors (44) fehérhagyma (7) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebors (88) feles borsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (2) fogpiszkáló (2) fokhagyma (358) fokhagymapor (2) fokhagyma granulátum (10) füge (4) füst (8) füstölény (4) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (2) füstölt kolbász (12) füstölt oldalas (5) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (3) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (7) galambbegy saláta (4) galangal (5) galuska (4) garam masala (4) garnéla (11) garnélarák (7) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (43) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (62) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (6) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (3) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (72) gyömbér (98) gyöngytyúk (2) habanero (6) habarás (2) habcsók (2) hagyma (266) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (16) halványító zeller (3) hamburger (4) harangpaprika (2) harcsa (6) hátszín (13) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (4) Hoisin szósz (2) homár (3) húsgombóc (3) húslé (3) húsleves (15) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (21) jalapeño (18) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (4) jégcsapretek (2) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (7) kacsaháj (4) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (3) kacsaszárnytő (2) kacsazsir (3) kacsazsír (35) kacsazúza (3) kaffir lime levél (5) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (68) kakukkfű (36) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (8) kápia (26) kapor (32) kapormag (7) káposzta (14) kapri (4) kapribogyó (14) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (23) karalábé (24) karamell (3) kárász (6) kardamom (21) karfiol (20) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (3) kecskesajt (2) kecskeszarv (2) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (5) kelkáposzta (17) keményítő (8) kemény sajt (2) kenyér (23) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (9) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (4) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (2) kocsonya (3) kocsonyahús (3) koktélparadicsom (2) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (10) kolbász (23) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (12) kömény (65) köménymag (12) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (21) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (15) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (132) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kukorica (16) kukoricadara (6) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (14) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (14) lamb (2) langalló (2) lángolt kolbász (2) lapcsánka (2) lapocka (10) laskagomba (9) lazac (9) lecsó (26) lecsókolbász (3) lecsópaprika (4) lekvár (10) lemezes túró (2) lencse (13) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (9) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (4) liba (2) libacomb (6) libaháj (5) libamáj (5) libaszárny (2) libazsír (17) lilahagyma (39) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (38) lime levél (6) liszt (90) Lucullus (5) lucullus (3) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (23) majoranna (72) mák (10) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (10) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (9) marhahús (6) marhalábszár (3) marhalapocka (3) marhanyak (12) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (20) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (46) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (62) mustármag (17) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (6) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (4) olaj (13) olajbogyó (6) oldalas (31) oliva (19) olívabogyó (3) olivaolaj (106) olívaolaj (7) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (4) oregano (45) öregtészta (2) őrölt kömény (4) őszibarack (2) osztrigaszósz (8) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (16) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (30) paprikacsuma (24) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (116) paradicsomlé (23) paradicsompüré (26) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (4) paraj (5) parázskrumpli (2) parmezán (29) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (11) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (10) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (129) petrezselyemgyökér (17) petrezselyem levél (36) pirítós (3) pirospaprika (67) piskóta (8) pisztráng (4) pite (7) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (7) póréhagyma (23) pörkölt (10) portobello (4) prézli (30) pritamin (4) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (8) retek (5) réteslap (3) rétesliszt (12) ricotta (3) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (36) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (4) rizstészta (2) rókagomba (5) római kömény (38) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (61) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (45) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (42) salsa (3) San Marzano (3) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (131) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (9) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (19) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (5) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (10) snidling (19) (224) sodó (3) sólet (2) sonka (17) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (35) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (16) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (27) spenót (39) Spicy Fiesta (7) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (56) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (3) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (21) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfübors (30) szegfűbors (5) szegfűgomba (4) szegfűszeg (6) szegfüszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (53) szerecsendióvirág (40) szezámmag (10) szezámolaj (7) szibériai saláta (3) szilva (7) szilvalekvár (6) szilva eltevés (2) szinesbors (4) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szódavíz (2) szójaszósz (30) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (7) taco (2) tamarind (2) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (10) tarja (18) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (3) tbone (2) tej (76) tejfel (55) tejföl (75) tejszín (81) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (2) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (9) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (5) tócsni (2) tofu (2) tojás (182) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (8) tök (6) tokaszalonna (2) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (5) trappista (7) tüdő (2) túró (29) túrógombóc (4) TV paprika (6) tyúk (3) uborka (21) újhagyma (40) újkrumpli (14) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (193) Váncsa (2) vanília (23) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (14) vargánya (15) Varga Zsuzsi (3) vegeta (2) velő (5) velőscsont (8) vereshagyma (3) virsli (7) víz (14) vörösbor (16) vöröshagyma (107) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (21) yuba (2) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (48) zellergumó (32) zellerlevél (28) zellerszár (25) zöldbab (13) zöldbableves (2) zöldbors (3) zöldborsó (36) zöldpaprika (66) zöldség (3) zsálya (37) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (7) zserbó (2) zsír (52) zsíroskenyér (2) zuza (2) zúza (5) Címkefelhő

Tökspagetti húsgolyóval és folyománya: tökfőzelék újragondolva

2015.07.01. 07:00 Andrass9

A weben futottam bele a napokban a tökspagetti receptjébe. Fõzelékes Feri készítette. Az ötlet tetszett, így kreáltam két új receptet. Eredetileg tökfõzelékhez készültünk, feleségem ajánlkozott is, hogy megfõzi. Már a kaprot is elõvettem a csodahüttõbõl, mert a kertben elfogyott ...

Ha spagetti, akkor spagettiszósz, amit a nyáron eltett sült paradicsomból fõztem. Feri kovászosuborkás húsgolyóval tálalta, én azért inkább kihagytam az uborkát és csilisre hangoltam a húsgolyó ízesítését.

10.jpg

A második recept majd a poszt végén látható.

Eleve csak a tökspagettire gyúrtam, így annak az alapanyagait készítettem elõ, bár még nem voltam teljesen biztos a fûszerezésben.

  • 1,5 kg zsenge spárgatök (nem istengyalulta tök, mert annak más az íze)
  • 1 ek ecet
  • 1+2 ek só

A szószhoz:

  • 1 üveg sült lucullus paradicsom (kb 10 paradicsomnyi van benne)
  • 5 dkg szárított barna csiperke
  • 1 tk sürített paradicsom
  • 1 fél fej vereshagyma
  • 2 ek olivaolaj
  • 1 girizd fokhagyma

A húsgolyóhoz:

  • 40 dkg darált lapocka
  • 1 tojás
  • 1 szárított KungPao csilipaprika
  • 1 kk pirospaprika, só
  • 1 kk Spicy Fiesta csilipaszta
  • 1 fél fej vereshagyma
  • 1 ek olivaolaj
  • 3 dkg vaj és 3 ek olivaolaj a sütéshez

11.jpg

Elsõnek megpirítottam a csilit a gázláng felett. Így sokkal intenzívebb az íze. A gombát egy kis jénaiban felöntöttem egy deci vízzel, beletettem a csilit is egyben és a mikróban felforrósítottam az egészet.

12.jpg

Ezután elõvettem az Eredeti Börner V szeletelõt, és spagetticsíkokra gyalultam a két tököt. Meg se hámoztam, annyira zsenge volt! Rászórtam egy kanál sót, meglocsoltam az ecettel és jól összekevertem. Egy órát hagytam állni, majd sós vízben kifõztem, mint a spagettit. Csak 5 percet volt a zubogó vízben. Ekkor leöntöttem a sós vizet és jéghideg vízzel lehûtöttem a tököt, hogy ne fõjön tovább. Igazi al dente lett :) A tököt leszûrtem, és félretettem. 

13.jpg 15.jpg 16.jpg 18.jpg

Nekiláttam egy gombás spagettiszósz készítésének. A felforralt gombából kivettem a csilit, mert az a húsgolyóhoz kell majd. Mivel nem volt felvágva a paprika, nem szivárgott ki az íze a gombalébe. A sült paradicsomot deszkán késsel összevagdostam. Egy lábasban egy kis oliván megdinszteltem mindkét fél fej apróra vágott hagymát. A felét beletettem a darált húsba. A végén beleszórtam a fokhagymát is, de azt csak éppen megfuttattam az olajon, majd beleöntöttem az összevagdosott sült paradicsomot.

19.jpg 20.jpg 21.jpg 22.jpg

Felfõztem kis lángon. Addig felvagdostam a beáztatott gombát is. Ezt is belekevertem a paradicsomszószba, amibe még egy teáskanálnyit adtam a sürített paradicsomból. Beleöntöttem a gomba áztatólevét, majd picit besürítettem. Megsóztam, borsoztam és máris volt egy remek spagettiszószom.

23.jpg 24.jpg 25.jpg 26.jpg

Felaprítottam a csilipaprikát és magostul ezt is a darálthúshoz adtam. Sóztam is, meg paprikáztam, borsoztam. Egy óriás tojást (92g) ütöttem bele, mert nem volt itthon kisebb. Összekevertem, kóstoltam, de nem találtam eléggé csípõsnek, hozzákevertem hát egy kanálkányit egy csípõs csilipasztámból.

27.jpg 28.jpg 29.jpg

A vajat és az olivát együtt forrósítottam egy kis serpenyõben. Vizes kézzel golyókat (na jó, valami olyasmiket) formáltam, és szellõsen a serpenyõbe tettem. Ennek a serpenyõnek van egy üveg fedele, azt rátettem, és addig sütöttem, mígy a golyók felszínén a fehérje ki nem csapódott. Ekkor megforgattam, hogy a másik fele is megpiruljon.

30.jpg 31.jpg 32.jpg 33.jpg

A fõtt tököt egy kék tányérra tettem, bõséges mennyiségû spagettiszósszal leöntöttem és 3 húsgolyóval koronáztam.

34.jpg

Roppan izgatott voltam, milyen lehet, és nem csalódtam. A roppanós tök nagyon szerette a paradicsomos szószt a gombával, a csípõs húsgolyó pedig biztosította a fehérjebevitelemet!

35.jpg

Nagyon izlett! Kipróbáltam rá egy kis reszelt parmezánt, ami tovább javította az ízét (lásd a nyitóképet). Gyakorlatilag szénhidrátmentes spagettihez jutottam!

Persze nem én lettem volna, ha kihagyom a kapros tökfõzelékemet! Felvagdostam a kis csomó kapromat és tettem egy tányérra 4 szép madárfészket a fõtt tökspagettibõl.

36.jpg

Egy deci tejfelhez adtam egy deci kovászosuborkalét, majd ezzel a keverékkel meglocsoltam a fészkeket.

37.jpg

Végül kidekoráltam a kaporral és megkoronáztam egy-egy húsgolyóval, így imitálva a kapros tökfõzeléket fasírttal:

38.jpg

Fantasztikus lett! Roppanós tök a szokott tökfõzelék ízkörnyezetben, de habarás meg egyéb macera nélkül.

39.jpg

A maradék tököt másnap megettem a maradék spagettiszósszal. Akkorra nem maradt a húsgolyóból, de továbbra is remek volt. A piros tányér nem volt kéznél, pedig jól mutatott volna ...

Gluténérzékenyek számára ideális spagettipótló!

30 komment

Címkék: spagetti gomba tök tökfőzelék húsgombóc csilipaprika spagettiszósz csilipaszta

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr427586996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2015.07.01. 07:16:04

A második változat nagyon eredeti, bár én nem szeretem a kaprot.

turósmácsik 2015.07.01. 07:35:49

Hát ezt ki kell próbálni! Nagyon jól néz ki, izgalmasnak látszik, plusz jó játék is a tökkel!!!

Fenchurch68 2015.07.01. 10:34:27

Szuper! A minimalista tökfőzelék különösen tetszik.
Cukkiniből csinálok rendszeresen "tésztát", de tényleg, most már van tök. Kipróbálom carbonarának.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.07.01. 13:15:49

ennem, maris
/ugye, hogy nem kell mindent megpucolni:)/

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.07.01. 15:58:51

@hagyma: Ezt is megpucoltam, csak nem hámoztam :) A magjait is kivájtam, pedig lehetett volna country style-ban előadni ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.07.01. 15:59:59

@Fenchurch68: Félek, hogy elpuhul a tök, ha olyan forrón készíted, ahogy a carbonarat kellene. De azért számolj be róla, mert érdekes gondolat!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.07.01. 16:01:23

@turósmácsik: Azért is lett ennyi kép róla, mert én is játszottam vele. De megérte!!!

Fenchurch68 2015.07.01. 18:38:42

@Andrass9: Cukkinivel már csináltam, nem forráztam/főztem előtte, csak menet közben kapott meleget.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.07.01. 19:17:40

@Fenchurch68: Itt az ecetes/sós forrázás segít a ropogósság megőrzésében.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.07.01. 20:17:57

Köszönök szépen!
Ez csucsu lett, én mindenképpen kipróbálom a hétvégén, éppen van nálam - nem hétféle macskaszőr -, hanem három cukkini. "Bűnözésként" egy kis harcsát sütök mellé. Valami kanyar persze lesz.

vörösbor(de)minőségi 2015.07.01. 20:38:52

nagyon izgalmas!!

mindkét recept nagyszerű.lassan kéne alkalmazni a time lapse fotókat...

Az amatőr hagyományörző · http://gasztropusztitas.blogspot.com/ 2015.07.01. 20:51:00

Nagyon ígéretes mindkét változat , hamarosan nekilátok elkészíteni ! Hanem mond már Börnert hol lehet mostanában beszerezni , mert a régi az már beadta a kulcsot .

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.07.01. 21:14:46

@Az amatőr hagyományörző: Az enyém is bedöglött 25 év után. Próbáltam az ebay.co.uk-n (az ebay.de-n nem, mert nem tudok eléggé németül), de ott a szállítással együtt elég drága volt. Így azután az USA-ból hozattam a lyányommal...

Benikuty 2015.07.01. 21:33:09

@Az amatőr hagyományörző: Biotandem kft Budapest, 16411546, 70/3773734

látjátok feleim szümtükkel 2015.07.02. 10:34:35

Nekem csak gömbcukkinim, és egy tő olyan tök van, ami szálaira esik, azt még gyalulni sem kell. Sajos még nem akarnak teremést nevelni, de majd kiböjtölöm. Van viszont piros szárú mángoldom, ami csucsu, főzés közben is megtartja a szár a szép sötétpiros színét, azért az ételt nagyon jól díszíti és az íze is más, mint a fehér mángoldé. Az a pláne, hogy a tasakjára piros szárú rebarbara volt írva, a lila hüvelyű babra meg az, hogy fekete bab.:D

Topy 2015.07.02. 10:50:54

@látjátok feleim szümtükkel: nahát, de rég láttam istengyalulta tököt!

látjátok feleim szümtükkel 2015.07.02. 12:28:22

@Topy:

Azért várjuk ki a termést, mert lehet, hogy az írás ellenére csak dinnye lesz belőle.:D

Ugyandehogy (törölt) 2015.07.02. 12:46:24

@látjátok feleim szümtükkel: az ágyon ülök, ablak nyitva, szakdolgozat végét nyúzom,
és takaró van rajtam.
hát szóval éppenséggel nem, mert betakaróztam:D

látjátok feleim szümtükkel 2015.07.02. 16:03:09

@~~Babette~~:

Ha az udvaron üldögélnél, nem kéne takaró.:D

Topy 2015.07.02. 16:25:59

@látjátok feleim szümtükkel: ott nagyon tud tükrözni a kijelző

youlopukku 2015.07.02. 18:17:08

nemsokára megyek haza. a kedvesem mindig kérdezi, milyen étket kívánok. átküldtem ezt a bejegyzést.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.07.02. 21:29:27

Köszönök szépen!
Újra kellett gondolnom a hétvégi menüt, Kistesó hozott egy vedér csalamádét, úgyhogy mégis rántott cukkini lesz meg harcsa rizsával.
@youlopukku: Remélem, vette a lapot.
A mai délután ismét a vízhordó jegyében zajlott, megöntöztem mindent alaposan, és telehordtam az összes edényt. A paradicsom nő, mint a bolondgomba, felkötöztem, és egy kazal kacsot csipkedtem le ismét. A lucullus fajtákat nem bántom, néha körbekötöm lazán, hogy ne lógjanak ki az útra.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.07.02. 23:45:59

@Waka: keresem az osszefugest a csalamade es a cukkini-harcsa rizsa triumviratus kozott

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.07.03. 21:33:20

@hagyma: Savanyúságot valami mellé szoktam enni. Valamilyen sült, rántott hús - vagy a diétám szempontjából egyenértékű étel (rántott cukkini) - és köret mellé. A tökspagetti - az én ízlésem szerint - nem passzol hozzá.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.07.03. 23:05:00

a hal nem hus:)
a cukkini melle is nehezen kepzelem el
mondjuk ugyanugy mint tokhoz
esszoval, nekem egyikhez sem megy a csalamade
zsiroskenyerhez OK