Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint 2.600.000-an töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: @Cpt. Flint: "...remélem, hogy van, aki elgondolkozott a tanácsaimon, a posztoló meg valszleg időv... (2019.06.25. 14:09) Fűszeres marharagu
  • kobold63: @Kumari aki Nilüfer: A rizs sok egyéb finomságot elbír, a különböző zöldségek lazítják és más ízt ... (2019.06.25. 09:55) Gazdag krumplistészta
  • Andrass9: @kobold63: Na látod! Tudta Inyesmester, mit kell használni :) Valami PIROSAT ... (2019.06.20. 15:04) Repül a, repül a ...
  • Waka: @Andrass9: Tegnap délután 3,3 mm, azóta semmi. A föld még nem túl száraz, minden szépen nő, de jöh... (2019.06.18. 23:34) Árva krumpli, bébicékla
  • Andrass9: @kobold63: A füredi piacot mi is szeretjük, de mindig elmegyünk a Liliomkert piacra, Káptalantótib... (2019.06.18. 14:39) Tavaszi üde és édes zöldborsóleves

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (7) A1 marinád (4) A1 szósz (3) áfonya (3) Aji Crystal (5) alaplé (66) alma (29) almaecet (14) almalé (2) almaszósz (3) Ancho Gigantea (5) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (6) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (33) babérlevél (34) bableves (3) bacon (32) Balaton (2) balzsamecet (11) bambuszrügy (2) banán (3) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (3) barnacukor (19) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (3) bazsalikom (44) bazsalikomsó (7) BBQ (12) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (6) Bechamel (2) bélszín (9) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (8) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (4) bl112 (2) bor (20) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (4) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (23) bőrősháj (2) bors (226) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) cajun (3) Cajun (3) cajun fűszerkeverék (15) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (2) cayenne bors (6) cékla (12) cérnametélt (2) cheddar (8) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (63) citromfű (12) citromhéj (27) citromlé (35) citromnád (11) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) creole (3) Creole (2) creole fűszerkeverék (5) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (47) csilipaprika (42) csilipaszta (24) csilipehely (4) csilipor (3) csiliszósz (3) csili krém (11) csillagánizs (2) csiperke (18) csipetke (13) csipsz (3) csirke (23) csirkeaprólék (2) csirkecomb (21) csirkecomb filé (6) csirkemáj (8) csirkemell (16) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (10) csodahüttő (10) csokoládé (7) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (3) csontvelő (2) csuka (3) csülök (27) csusza (2) cukkini (9) cukkíni (16) cukor (111) cukorborsó (7) cukorszirup (2) cumin (2) curry (19) currypaszta (10) C vitamin (3) dagadó (6) dara (4) daragaluska (2) darálthús (31) datolya (3) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (26) disznózsír (2) ecet (17) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (49) ementáli (4) eper (4) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (6) fácán (2) fafülgomba (9) fahéj (33) fánk (3) farhát (4) Farkas András (19) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (20) fehérbors (44) fehérhagyma (7) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (3) feketebors (87) feles borsó (2) fenyőmag (4) feta (6) filé (2) fogpiszkáló (2) fokhagyma (346) fokhagymapor (2) fokhagyma granulátum (10) füge (4) füst (8) füstölény (4) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (2) füstölt kolbász (12) füstölt oldalas (4) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (3) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (6) galambbegy saláta (4) galangal (5) galuska (4) garam masala (4) garnéla (11) garnélarák (7) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghi (3) ghí (34) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (60) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (3) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (6) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (3) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (71) gyömbér (97) gyöngytyúk (2) habanero (6) habarás (2) habcsók (2) hagyma (261) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (16) halványító zeller (3) hamburger (4) harangpaprika (2) harcsa (6) hátszín (12) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (4) homár (3) húsgombóc (2) húslé (3) húsleves (15) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (20) jalapeño (17) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (4) jégcsapretek (2) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (7) kacsaháj (4) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (3) kacsaszárnytő (2) kacsazsír (35) kacsazsir (2) kacsazúza (3) kaffir lime levél (4) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (64) kakukkfű (35) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (7) kápia (25) kapor (31) kapormag (7) káposzta (13) kapri (4) kapribogyó (14) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (23) karalábé (23) karamell (3) kárász (6) kardamom (21) karfiol (20) kávé (2) kecsap (5) kecskesajt (2) kecskeszarv (2) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (5) kelkáposzta (17) keményítő (7) kemény sajt (2) kenyér (23) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (9) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (4) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (2) kocsonya (3) kocsonyahús (3) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (10) kolbász (23) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (12) kömény (64) köménymag (11) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (20) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (15) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (130) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kukorica (16) kukoricadara (5) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (14) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (14) lamb (2) langalló (2) lángolt kolbász (2) lapcsánka (2) lapocka (10) laskagomba (9) lazac (9) lecsó (26) lecsókolbász (3) lecsópaprika (3) lekvár (10) lemezes túró (2) lencse (13) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (8) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (3) liba (2) libacomb (6) libaháj (5) libamáj (5) libaszárny (2) libazsír (16) lilahagyma (33) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (37) lime levél (6) liszt (88) Lucullus (5) lucullus (3) lúdgége (2) Maasdamer (5) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (23) majoranna (71) mák (10) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (10) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (9) marhahús (6) marhalábszár (3) marhalapocka (3) marhanyak (12) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (20) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (45) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (62) mustármag (17) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (6) nacho (2) nagykocka (3) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (3) olaj (12) olajbogyó (6) oldalas (31) olíva (2) oliva (17) olívabogyó (3) olivaolaj (100) olívaolaj (7) orda (2) ördögszekér (5) oregano (43) oregánó (4) öregtészta (2) őrölt kömény (4) őszibarack (2) osztrigaszósz (7) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (16) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (30) paprikacsuma (24) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (115) paradicsomlé (23) paradicsompüré (25) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (4) paraj (5) parmezán (28) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (11) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (9) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (121) petrezselyemgyökér (17) petrezselyem levél (34) pirítós (3) pirospaprika (63) piskóta (8) pisztráng (4) pite (5) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (7) póréhagyma (23) pörkölt (10) portobello (4) prézli (29) pritamin (3) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (8) retek (5) réteslap (2) rétesliszt (11) ricotta (3) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (35) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (4) rizstészta (2) rókagomba (3) római kömény (35) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (58) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (43) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (41) salsa (3) San Marzano (2) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (128) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (9) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (3) sertésköröm (3) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (19) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (4) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (9) snidling (19) (209) sodó (3) sólet (2) sonka (17) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (35) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (15) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (27) spenót (38) Spicy Fiesta (7) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (55) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (3) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (21) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfűbors (5) szegfübors (30) szegfűgomba (4) szegfüszeg (6) szegfűszeg (6) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (53) szerecsendióvirág (40) szezámmag (10) szezámolaj (7) szibériai saláta (3) szilva (7) szilvalekvár (5) szilva eltevés (2) szinesbors (3) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szódavíz (2) szójaszósz (27) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (7) taco (2) tamarind (2) tárcsa (3) tarhonya (9) tarja (18) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (3) tbone (2) tej (75) tejfel (50) tejföl (73) tejszín (77) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (2) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (9) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (5) tócsni (2) tofu (2) tojás (178) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (8) tök (6) tokaszalonna (2) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (5) trappista (7) tüdő (2) túró (26) túrógombóc (4) TV paprika (5) tyúk (3) uborka (21) újhagyma (39) újkrumpli (13) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (188) Váncsa (2) vanília (22) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (12) vargánya (14) Varga Zsuzsi (3) vegeta (2) velő (5) velőscsont (8) vereshagyma (3) virsli (7) víz (14) vörösbor (14) vöröshagyma (103) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (20) yuba (2) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (47) zellergumó (31) zellerlevél (28) zellerszár (25) zöldbab (12) zöldbableves (2) zöldbors (3) zöldborsó (35) zöldpaprika (64) zöldség (3) zsálya (36) zselatin (5) zsemle (11) zsemlemorzsa (5) zserbó (2) zsír (51) zsíroskenyér (2) zuza (2) zúza (4) Címkefelhő

Bárányborda és csirkemell a grillen

2015.06.29. 07:00 Andrass9

A történet még októberben kezdõdött, amikor lõttem egy hétcsontos báránybordavéget a hazai hiperben. Sem elõtte, sem azóta nem láttam ott elfogadható húst, és ezt meg bagóért adták, így gondoltam, hogy kipróbálom. Gyorsan be is fûszereztem és jó csípõs csilikrémmel is bekentem. Fiam és én fogjuk megenni, a lyányok nem szeretik.

10.jpg

Egy pár napig pácolódott a hûtõben, de végül nem adódott alkalom - ment is a csodahüttõbe. Most meg váratlanul bejelentkeztek a gyerekek, még arra sem volt idõm, hogy az obligát húslevest megfõzzem nekik! Szerencsémre rátaláltam a bordára, meg volt pár csirkemell is, ezeket fogom grillezni.

Kaptam a nagylyánytól fûszerkeverékeket, azokból is felavatunk akkor kettõt. Két-két adag étel készült, amivel mindenki elégedett lehet.

A bordához:

  • 7 csontos (kb 60 dkg) bárányborda "franciás" módra bontva (vagyis a csontokat körülfarigcsálják, azokon nincs hús)
  • egy-egy csokor kakukkfü, rozmaring és petrezselyem
  • több evõkanálnyi marokkói fûszerkeverék (domináns összetevõi: szerecsendió, koriander, római kömény, szegfübors, gyömbér, csili paprika)
  • 2 ek mustár
  • 2 ek Spicy Fiesta csili krém (közepesen csípõs)
  • 6 szem krumpli megsikálva alufóliába csomagolva

11.jpg

A csirkemellhez:

  • 3 fél csirkemell filé (mert ennyit találtam a csodahüttõben)
  • 2 ek provence-i fûszerkeverék (kakukkfü, bazsalikom, rozmaring, tárkony, csombor, majoranna, oregano, levendula)
  • 2 ek mustár
  • 1 ek KungPao csilipaszta (csípõs!)
  • rozmaring és kakukkfü

16.jpg

Elsõnek a bordát dolgoztam fel. Bár 7 csontja volt, 4 darabra lehetett vágni. Kiderült, hogy az utolsó csontját nem faragták le. Amúgy számomra nem világos, minek a csontokról lefaragni a húst, hisz azok a legjobb részei a bordának. Mindegy, ezt így szokták tálalni ...

Bekenegettem még egy kis csilikrémmel. Nem sokkal, hisz eredetileg is abban pácolódott. Alaposan megszórtam a marokkói fûszerrel, valamint egy kis felaprított kakukkfû, petrezselyem és rozmaring keverékével. Megpettyeztem mustárral, majd kézzel beledolgoztam a húsba minden oldalán, meg a csontok körül is. A magányosan meredezõ csontokat becsavartam alufóliába, hátha akkor nem égnek el.

12.jpg 13.jpg 14.jpg 15.jpg

Félretettem a bárányt, és nekiláttam a csirkemellnek is. Itt már sót is kevertem az összevágott zöldfûszerbe, hisz mindjárt megy is a tûz fölé - nincs ideje kiszáradnia a húsnak. Ezt a keveréket beledolgoztam a szeletekbe. Ráklanalaztam mustárt meg a csípõs csili krémet és kézzel átgyúrtam a húsokat. Így közel egyenletesen sikerült minden fûszert elteríteni.

17.jpg 18.jpg 19.jpg 20.jpg

Feleségem pedig gyors salátát állított össze. A lilahagymát sózta és kicsit ecetezte, hogy elvegye az erõs ízét, majd ezt a rengeteg szép színes dolgot összekeverte.

21.jpg

A krumplikat már akkor feltettem a grillre, amikor a csirkét fûszereztem, hogy elkészüljön idõben. Kell annak minimum 35 perc, ha ilyen kicsi. A húsok is mentek a parázsra. A bárányra ekkor szórtam kevés sópelyhet.

22.jpg

Betettem a tűztérbe egy darab sárgabarackfát, hogy valami kis füst is legyen:

23.jpg

A csirke addig sült, míg kemény nem lett (így szeretik a lyányok a családban), viszont a bárányt oldalankét 4 percig sütöttem erõs parázs felett. A lefaragatlan csontról meg elvesztettem az alufóliát ...

24.jpg

A krumplit a tányéromon felnegyedeltem és egy kis vajjal ízesítettem, de ezt mindenki magának végezte el. Kicsit setét a bárány, de annál szaftosabb volt.

25.jpg

Mint ahogy ezen a képen látható:

26.jpg

A csirkérõl nem készült több fénykép, a lyányok szerint finom volt. Biztosan ...

 

14 komment

Címkék: bárány krumpli mustár levendula bazsalikom gyömbér koriander római kömény majoranna tárkony rozmaring lilahagyma oregano szerecsendió csombor kakukkfü csili krém szegfübors

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr307570602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ugyandehogy (törölt) 2015.06.29. 07:49:36

Mi iscsirkeztunk grillen hetvegen, de combjaval meg zoldsegekkel.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.06.29. 09:35:30

@~~Babette~~: A combját én is jobban szeretem, de nekem jutott a bárányból :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.06.29. 16:11:43

Köszönök szépen itt is!
Tetszik az étel, enném.
Megjöttem az osztálytalálkozóról, nem vagyok nagyon friss. Itthon két kosár sárgabarack várt, most végeztem, 16 üveg lekvár lett. Mifelénk nem volt eső a napokban, megyek is hamarosan öntözni. Holnap még szabadságon leszek, kimegyek a Hegyre, ott is rendet csinálok.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.06.29. 18:09:10

@Waka: Köszöntelek!
Nekem már nincs sárgabarackfám, így ez a kör most elmarad. Volt helyette 25k meggy, és a fán még fenn van az egész :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.06.29. 19:40:53

@Andrass9: Egy kis meggyet még nekem is be kell szereznem. Tatán volt 250-ért, de púpra volt rakva a kocsi, nem tudtam volna elhozni.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.06.29. 20:01:33

@Waka: Pedig az jó ár lett volna. nekem 300-ért sikerült vennem, de ilyen szép és finom meggyet tán még soha nem láttam/ettem!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.06.29. 20:43:51

@~~Babette~~: @Andrass9: nalam meg a szarny a nyero
bbq-san
hat a baranyt mar mondtam...
nem tudjuk megkedvelni
evvan

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.06.29. 21:41:24

@hagyma: A szárny egy külön műfaj! Ott alig van hús, viszont sok a finom bőr meg a szósz. Gyakorlatilag kirántva vagy BBQ-ként esszük (bár én imádom a levesben főtt szárnyat is). Nekem a baromfiban a farhát és a szárny a kedvenc és jóformán egyáltalán nem eszem a mellét. Combból lehet ehető ételeket kreálni (számomra).

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.06.30. 00:51:16

@Andrass9: van ott a szarnyon is hus
mondjuk naturlich legalabb tucatot kell enni belole
levesben nem kedvelem sem porkoltben
comb az johet rantva sutve, porkoltben, nem kerdes
a szarny bbq-zva a kedvenc, de rantva is elmegy
mell...
hat rantva megeszem, foleg ha filezve van, de nem eroltetjuk a mellet

Ugyandehogy (törölt) 2015.06.30. 07:34:28

@Andrass9: @hagyma:
jahvolt szarny is.

Valami oriasmadartol, nagyobb volt mint a comb

Fenchurch68 2015.06.30. 09:31:23

@hagyma: A mell nálunk olyan ételekben jöhet, amit valami nagyon karakteres szósz visz el: kínai, indiai ízvilág, ahol a hús csak ízhordozó.
Mikor leveshez veszek kacsafarhátat, azon rajta van a szárnya, azon általában van mit enni.

Tegnap meg ma oldalas van, jól összekentem baracklekvárral meg csípős paprikával, mellédobálva négy fej újfokhagyma meg egy rakás zsenge sárgarépa. Kaptunk házi "erőspistát", nem gondoltam, hogy ennyire... Még este nyolckor is csuklottam.

Nem szabadna görögdinnyét ennem a keresztallergia miatt, de olyan dinnyéket árulnak, hogy minden nap elcsábulok.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.06.30. 17:07:12

@Fenchurch68: nalunk gyorskaja
kizarolag vasaroljuk, de mint mondtam inkabb comb vagy szarny
de ha vessel egy vodor rantott csirket abba kerulhet mell is
vacott volt egy hely ahol nagyon kellemes rantottcsirkemelles szendvics volt
valami mccsipipipi volt a neve

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.06.30. 19:55:51

Köszönök szépen!
Nagy körön voltam ma. Délelőtt kinn voltam a Hegyen, gyomláltam, kapáltam délig, piszkosul megsütött a nap. Ötkor elmentem az új kertbe, hordtam 150 l vizet, tele van minden edény. Holnap főzni akarok munka után, nem lesz időm vizet hordani, csak öntözni.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.06.30. 22:31:28

@Waka: Jó estét!
Ma megcsináltam a vetemény egyik felére a locsolórendszert, de már nem volt erőm telepíteni, ezért azután az este végiglocsoltam. Kacsoltam is a paradicsomot, leszedtem 2 kila uborkát. Az holnap megy a kovászoló üvegbe. Pont jókor, az utolsót ettük meg ma az előző adagból.