Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint 2.600.000-an töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (7) A1 marinád (4) A1 szósz (3) áfonya (3) Aji Crystal (6) alaplé (67) alma (29) almaecet (15) almalé (2) almaszósz (3) Ancho Gigantea (8) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (7) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (34) babérlevél (34) bableves (3) bacon (34) Balaton (2) balzsamecet (13) bambuszrügy (2) banán (3) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (19) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (4) bazsalikom (48) bazsalikomsó (7) BBQ (12) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (6) Bechamel (2) bélszín (9) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (10) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (4) bl112 (2) bor (20) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (4) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (25) bőrősháj (2) bors (243) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) Cajun (3) cajun (3) cajun fűszerkeverék (15) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (3) cayenne bors (6) cékla (13) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (8) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (65) citromfű (12) citromhéj (28) citromlé (36) citromnád (12) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) Creole (2) creole (3) creole fűszerkeverék (5) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (50) csilipaprika (44) csilipaszta (25) csilipehely (4) csilipor (3) csiliszósz (4) csili krém (11) csillagánizs (3) csiperke (19) csipetke (13) csipsz (3) csirke (23) csirkealaplé (2) csirkeaprólék (2) csirkecomb (22) csirkecomb filé (8) csirkeláb (2) csirkemáj (9) csirkemell (17) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (11) csodahüttő (10) csokoládé (8) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (4) csontvelő (2) csuka (3) csülök (28) csusza (2) cukkini (10) cukkíni (20) cukor (119) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (2) curry (19) currypaszta (10) C vitamin (3) dagadó (6) dara (4) daragaluska (2) darálthús (31) datolya (3) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (26) disznózsír (2) durbincs (2) ecet (20) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (50) ementáli (4) eper (5) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (9) fahéj (34) fánk (3) farhát (4) Farkas András (19) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (21) fehérbors (44) fehérhagyma (8) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebors (89) feles borsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (2) fogpiszkáló (2) fokhagyma (364) fokhagymapor (2) fokhagyma granulátum (10) füge (4) füst (8) füstölény (4) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (2) füstölt kolbász (12) füstölt oldalas (5) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (3) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (7) galambbegy saláta (4) galangal (5) galuska (4) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (7) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (44) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (62) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (6) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (4) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (73) gyömbér (100) gyöngytyúk (2) habanero (7) habarás (2) habcsók (2) hagyma (269) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (16) halványító zeller (3) hamburger (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hátszín (13) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (4) Hoisin szósz (2) homár (3) húsgombóc (3) húslé (3) húsleves (15) húsos csont (2) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (20) jalapeno (22) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (4) jégcsapretek (2) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (7) kacsaháj (5) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (4) kacsaszárnytő (2) kacsazsir (3) kacsazsír (36) kacsazúza (3) kacsazuza (2) kaffir lime levél (5) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (70) kakukkfű (37) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (9) kápia (26) kapor (32) kapormag (7) káposzta (14) kapri (4) kapribogyó (14) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (23) karalábé (25) karamell (3) kárász (6) kardamom (21) karfiol (21) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (3) kecskesajt (2) kecskeszarv (3) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (5) kelkáposzta (17) keményítő (8) kemény sajt (2) kenyér (24) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (9) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (4) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (2) kocsonya (3) kocsonyahús (3) koktélparadicsom (2) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (10) kolbász (23) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (12) kömény (66) köménymag (12) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (24) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (15) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (133) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (16) kukoricadara (7) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (16) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (14) lamb (2) langalló (2) lángolt kolbász (2) lapcsánka (2) lapocka (10) laskagomba (9) lazac (9) lecsó (27) lecsókolbász (3) lecsópaprika (4) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (13) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (9) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (4) liba (2) libacomb (6) libaháj (5) libamáj (6) libaszárny (2) libazsír (17) lilahagyma (42) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (38) lime levél (6) liszt (93) Lucullus (6) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (24) majoranna (74) mák (11) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (10) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (10) marhahús (6) marhalábszár (4) marhalapocka (3) marhanyak (12) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (20) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (46) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (63) mustármag (19) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (8) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (5) olaj (13) olajbogyó (6) oldalas (31) oliva (19) olívabogyó (3) olivaolaj (109) olívaolaj (7) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (5) oregano (46) öregtészta (2) őrölt kömény (4) őszibarack (2) osztrigaszósz (8) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (18) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (30) paprikacsuma (25) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (117) paradicsomlé (24) paradicsompüré (26) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (4) paraj (5) parázskrumpli (2) parmezán (29) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (12) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (10) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (129) petrezselyemgyökér (17) petrezselyem levél (37) pirítós (3) pirospaprika (67) piros jalapeno (2) piskóta (8) pisztráng (4) pite (7) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (7) póréhagyma (23) pörkölt (10) portobello (4) prézli (31) pritamin (4) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (9) repceolaj (2) retek (5) réteslap (3) rétesliszt (12) ricotta (3) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (36) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (4) rizstészta (2) rókagomba (5) római kömény (39) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (62) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (46) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (43) salsa (3) San Marzano (4) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (134) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (9) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (2) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (19) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (5) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (10) snidling (19) (234) sodó (3) sólet (2) sonka (17) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (35) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (16) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (27) spenót (39) Spicy Fiesta (8) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (56) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (3) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (21) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfübors (30) szegfűbors (5) szegfűgomba (4) szegfűszeg (6) szegfüszeg (8) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (54) szerecsendióvirág (41) szezámmag (10) szezámolaj (7) szibériai saláta (3) szilva (8) szilvalekvár (6) szilva eltevés (2) szinesbors (5) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szódavíz (2) szójaszósz (31) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (7) taco (2) tamarind (2) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (10) tarja (18) tarka répa (2) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (3) tbone (2) tej (77) tejfel (56) tejföl (76) tejszín (81) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (2) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (5) tócsni (2) tofu (2) tojás (184) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (8) tök (7) tokaszalonna (2) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (5) trappista (8) tüdő (2) túró (29) túrógombóc (4) TV paprika (6) tyúk (3) uborka (21) újhagyma (40) újkrumpli (14) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (195) Váncsa (2) vanília (23) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (14) vargánya (15) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (8) vereshagyma (3) virsli (7) víz (14) vörösbor (17) vöröshagyma (107) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (21) yuba (2) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (48) zellergumó (33) zellerlevél (28) zellerszár (26) zöldbab (13) zöldbableves (2) zöldbors (3) zöldborsó (36) zöldpaprika (66) zöldség (3) zsálya (37) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (8) zserbó (2) zsír (54) zsíroskenyér (2) zuza (2) zúza (5) Címkefelhő

Az utolsó kacsaaprólék leves a féltve őrzött ajándékból

2015.06.07. 07:00 Andrass9

Történt, hogy egy kedves barátunktól kaptunk számos kacsákat karácsonyra. Vadat is meg házikacsát is. Mivel egyszerre nem eszünk meg ennyit, elmentettem a csodahüttõbe különbözõ részeit (például a kacsamellet, amit felfüstöltem a sóletbe). A három kacsának az aprólékját pedig külön zacskóban fagyasztottam le szûkösebb napokra. Nagyon megszerettük a belõle készült levest.

15.jpg

Tán egy hónapja csaptam le a madarasban egy fél kiló fiatal kacsanyakra, ami szintúgy a fagyasztóban bújkált mostanáig. Annyira rákívántunk, hogy kiszabadítottam a csodahüttõ fogságáböl az aprólékot és ezt a plusz adag nyakat is. Gondoltam, a jó házi kacsaaprólék ízét tán nem rontja már el.

Össze is szedtem a hozzávalókat egy méretes leveshez (vagy 5 liter):

  • 3 kacsa aprólékja (nyakak, zuzák, lábak, szívek, fejek)
  • +50 dkg fiatal kacsanyak
  • 1/4 nagy zellergumó
  • 3 sárgarépa
  • 1 nagy gyökér
  • másfél vereshagyma
  • 1 paradicsom
  • 2 paprikacsuma
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 1 girizd fokhagyma
  • 20 szem feketebors, 20 szem fehérbors, pár szem szegfübors és egy kis szerecsendióvirág, só.

10.jpg

A házi nyakról levágtam a bõröket, letisztítottam és a rajtuk talált hájat kisütöttem zsírnak. Lett is 1,5 dl belõle! Az egész hagymát kettévágtam, majd a féllel együtt egy pirinyó kacsazsíron barnára pirítottam (csak a vágási felületet).

11.jpg

Felforraltam 4 liter vizet, amibe beletettem a kacsaaprólékot (a lezsírozott nyakbőröket is!), lehaboztam gyorsan (ilyenkor kevés hab keletkezik). Addig a gyökeret, zellert is feldaraboltam, majd a fûszerekkel együtt a sárgarépa és petrezselyem kivételével mindent a fazékba tettem.

12.jpg

Felkarikáztam a sárgarépát, összekötöztem a megmosott petrezselyem csomót, amiket azután egy liter vízzel teli tálban tartottam, amíg a kacsa puhára nem fõ.

13.jpg

Elég sokáig tartott, míg a vadkacsa lába is megpuhult, dehát volt rá idõm - csak éppen éhen akartam halni :). Bő négy órát tartott a tortúra. Ekkor beleöntöttem a sárgarépát és az áztatóvizét, meg a petrezselyem is a fazékba került. Húsz perc elegendõ volt, hogy a répa megfõjön, ami után persze azonnal ki is tálaltam magunknak az elsõ adagot.

14.jpg

Az elkövetkezõ három napban is ezt ettük. Fõztünk persze hozzá lúdgége tésztát, mert az ilyen tartalmas húsleves szereti a tésztát. Még a kicsilyány is kapott belõle.

Érdemes volt annyi ideig fõzni, mert minden tökéletesre sikerült. Egyedül a fejekkel nem birkóztam meg, mert elfelejtettem, hogy van itthon bárd is ... Pedig az a pirinyó velõ milyen finom!

Az ég óvja meg és adjon hosszú életet az állatok felnevelõjének!

18 komment

Címkék: láb kacsa szív fej vöröshagyma hagyma paradicsom fokhagyma zeller bors kacsamell sárgarépa kacsazsír nyak petrezselyem zúza aprólék szerecsendióvirág paprikacsuma

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr457522928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

turósmácsik 2015.06.07. 10:09:17

A kacsaleves jó. A múltkori posztod után főztem, és meg is fogom tartani a menüben, viszont most túl meleg van, ilyenkor nem jó húslevest főzni. Hideg gyümölcsleves lesz.

Már akartam kérdezni, hogy ez a hagyma átpirítás nem markáns a levesben? Nekem túl karakteresnek tűnik.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.06.07. 13:00:08

@turósmácsik: Tán egy éve találtam valahol az ötletet. Általában szárazon pirítom meg, amivel meglepő(?) módon sokkal testesebb/sötétebb lesz a leves. A gyerekeim is azt mondják, érdemes pirítani a hagymát bele. Nem mindig csinálom, főleg, ha tudom, hogy sokáig fog a leves főni.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.06.07. 16:20:44

Köszönök szépen!
A kacsából főtt levest szeretem a legjobban, szerintem nincs párja. Most gombaleves van és kuka meleg.
Korán reggel kinn voltam a hegyen, leszedtem az első adag cukorborsót, lett vagy két kiló. Holnap jönnek a vendégek Angliából, összeütök valami ugarische karikást, odaki' úgysem kapni olyant.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.06.07. 16:28:14

multkor lattam bnagyon szep kacsanyakat, nagyon gondolkodtam rajta, bar mas kacsaalkatresz nem volt, azutan hagytam, bar lehet sima nyakbol is ossze lehetne dobni jo nyaklevest

Fenchurch68 2015.06.07. 16:48:19

Amióta itt vagyok, minden levesben van kacsa - vagy csak az van - a sarki hentesnél mindig van kacsafarhát. Kétszázhetven forint kilója. (És rajta van a szárnya is, azt a mélyhűtőben gyűjtögetem, még két leves és összejön egy tepsire való.) A harmadik alkalom után a csinos hentesfiú megkérdezte, hogy kutyának viszem-e. Pironkodva bevallottam, hogy embernek. Azóta mindig kiválogatja, hogy szép húsosat adjon :) Tényleg elképesztő színű és ízű leves lesz belőle. Múltkor egy karajcsontból és két farhátból lett leves, viszonylag sok vízzel, mert sokan voltunk rá, másnap mégis ki lehetett volna fordítani a fazékból, úgy megkötött :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.06.07. 17:05:06

@hagyma: Sima nyakból is tudsz jó levest főzni. Eléggé húsos és ízes is. Így legalább nincs gond a belsőségekkel :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.06.07. 17:06:37

@Kató néni: Ha szárnyastul annyi, akkor olcsó! És milyen finom!!!!! Érdekes, de nekem a csak kacsából főzött leves nem akart megkocsonyásodni. Persze ideje se nagyon volt rá ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.06.07. 17:08:21

@Waka: De jó, hogy mondod, nekem is rá kéne nézni a cukorborsóra. A kicsilyány nagyon szereti, vinni kell neki tán kedden.
A gombalevest most én is megenném, hidegen is, mert itt is kuka meleg van :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.06.07. 21:03:25

@Andrass9: Úgy is lett, az utolsó tányérral hidegen lapátoltam be.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.06.07. 21:12:25

@Waka: Egészségedre!
Gombaleveshiányomban sütöttem egy tepertős pogácsát. Elláttam vele a szomszédságot is.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.06.07. 21:57:02

@Andrass9: bokezu vagy
egy tepertospogibol meg a szomszedoknak is jut

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.06.07. 22:02:13

@hagyma: Az igazán csak frissen jó. Mivel nem kis adagot sütöttem, jószívvel vendégeltem meg a szomszédokat.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.06.07. 22:07:45

@Andrass9: hat akkor eleg nagy lehetett az az EGY tepertos pogi
/jelzem en imadom a szaraz tepertos pogit, a tobbbit frissen melegebe/

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.06.08. 22:32:25

Nem locsoltam ma, hogy jön az eső! Meg is permeteztem a paradicsomot megelőzésként bordói lével.
Erre nem kikerült minket az vihar?????

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.06.09. 07:19:09

@Andrass9: Csak jött reggelre 1/2 mm eső. Legalább a permetezésnek volt értelme, mert az ilyen pici esők csinálják ki a paradicsomot! Most viszont megye ki locsolni.

Topy 2015.06.09. 16:14:51

@Andrass9: most már viszont nem panaszkodhatsz! :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.06.09. 16:39:51

@Topy: Most írtam a másikon, hogy itt egy SZEM eső nem esett!!!

Topy 2015.06.09. 16:59:53

@Andrass9: ne má', hogy ebből se jutott!
kicsit délebbre még jég is volt, gondolom az nem hiányzik :(