Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint 2.600.000-an töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (7) A1 marinád (4) A1 szósz (3) áfonya (3) Aji Crystal (6) alaplé (67) alma (29) almaecet (15) almalé (2) almaszósz (3) Ancho Gigantea (8) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (7) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (34) babérlevél (34) bableves (3) bacon (34) Balaton (2) balzsamecet (13) bambuszrügy (2) banán (3) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (19) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (4) bazsalikom (48) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (12) bbq oldalas (3) BBQ szósz (6) Bechamel (2) bélszín (9) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (10) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (4) bl112 (2) bor (20) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (4) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (25) bőrősháj (2) bors (243) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) cajun (3) Cajun (3) cajun fűszerkeverék (15) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (3) cayenne bors (6) cékla (13) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (8) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (65) citromfű (12) citromhéj (28) citromlé (36) citromnád (12) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) creole (3) Creole (2) creole fűszerkeverék (5) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (50) csilipaprika (44) csilipaszta (25) csilipehely (4) csilipor (3) csiliszósz (4) csili krém (11) csillagánizs (3) csiperke (19) csipetke (13) csipsz (3) csirke (23) csirkealaplé (2) csirkeaprólék (2) csirkecomb (22) csirkecomb filé (8) csirkeláb (2) csirkemáj (9) csirkemell (17) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (11) csodahüttő (10) csokoládé (8) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (4) csontvelő (2) csuka (3) csülök (28) csusza (2) cukkíni (20) cukkini (10) cukor (119) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (2) curry (19) currypaszta (10) C vitamin (3) dagadó (6) dara (4) daragaluska (2) darálthús (31) datolya (3) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (26) disznózsír (2) durbincs (2) ecet (20) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (50) ementáli (4) eper (5) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (9) fahéj (34) fánk (3) farhát (4) Farkas András (19) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (21) fehérbors (44) fehérhagyma (8) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebors (89) feles borsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (2) fogpiszkáló (2) fokhagyma (364) fokhagymapor (2) fokhagyma granulátum (10) füge (4) füst (8) füstölény (4) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (2) füstölt kolbász (12) füstölt oldalas (5) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (3) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (7) galambbegy saláta (4) galangal (5) galuska (4) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (7) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (44) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (62) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (6) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (4) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (73) gyömbér (100) gyöngytyúk (2) habanero (7) habarás (2) habcsók (2) hagyma (269) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (16) halványító zeller (3) hamburger (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hátszín (13) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (4) Hoisin szósz (2) homár (3) húsgombóc (3) húslé (3) húsleves (15) húsos csont (2) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (22) jalapeño (20) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (4) jégcsapretek (2) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (7) kacsaháj (5) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (4) kacsaszárnytő (2) kacsazsir (3) kacsazsír (36) kacsazúza (3) kacsazuza (2) kaffir lime levél (5) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (37) kakukkfü (70) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (9) kápia (26) kapor (32) kapormag (7) káposzta (14) kapri (4) kapribogyó (14) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (23) karalábé (25) karamell (3) kárász (6) kardamom (21) karfiol (21) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (3) kecskesajt (2) kecskeszarv (3) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (5) kelkáposzta (17) keményítő (8) kemény sajt (2) kenyér (24) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (9) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (4) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (2) kocsonya (3) kocsonyahús (3) koktélparadicsom (2) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (10) kolbász (23) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (12) kömény (66) köménymag (12) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (24) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (15) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (133) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (16) kukoricadara (7) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (16) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (14) lamb (2) langalló (2) lángolt kolbász (2) lapcsánka (2) lapocka (10) laskagomba (9) lazac (9) lecsó (27) lecsókolbász (3) lecsópaprika (4) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (13) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (9) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (4) liba (2) libacomb (6) libaháj (5) libamáj (6) libaszárny (2) libazsír (17) lilahagyma (42) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (38) lime levél (6) liszt (93) lucullus (4) Lucullus (6) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (24) majoranna (74) mák (11) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (10) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (10) marhahús (6) marhalábszár (4) marhalapocka (3) marhanyak (12) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (20) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (46) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (63) mustármag (19) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (8) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (5) olaj (13) olajbogyó (6) oldalas (31) oliva (19) olívabogyó (3) olivaolaj (109) olívaolaj (7) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (46) oregánó (5) öregtészta (2) őrölt kömény (4) őszibarack (2) osztrigaszósz (8) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (18) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (30) paprikacsuma (25) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (117) paradicsomlé (24) paradicsompüré (26) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (4) paraj (5) parázskrumpli (2) parmezán (29) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (12) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (10) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (129) petrezselyemgyökér (17) petrezselyem levél (37) pirítós (3) pirospaprika (67) piros jalapeno (2) piskóta (8) pisztráng (4) pite (7) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (7) póréhagyma (23) pörkölt (10) portobello (4) prézli (31) pritamin (4) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (9) repceolaj (2) retek (5) réteslap (3) rétesliszt (12) ricotta (3) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (36) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (4) rizstészta (2) rókagomba (5) római kömény (39) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (62) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (46) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (43) salsa (3) San Marzano (4) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (134) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (9) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (2) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (19) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (5) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (10) snidling (19) (234) sodó (3) sólet (2) sonka (17) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (35) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (16) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (27) spenót (39) Spicy Fiesta (8) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (56) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (3) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (21) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfübors (30) szegfűbors (5) szegfűgomba (4) szegfüszeg (8) szegfűszeg (6) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (54) szerecsendióvirág (41) szezámmag (10) szezámolaj (7) szibériai saláta (3) szilva (8) szilvalekvár (6) szilva eltevés (2) szinesbors (5) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szódavíz (2) szójaszósz (31) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (7) taco (2) tamarind (2) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (10) tarja (18) tarka répa (2) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (3) tbone (2) tej (77) tejfel (56) tejföl (76) tejszín (81) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (2) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (5) tócsni (2) tofu (2) tojás (184) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (8) tök (7) tokaszalonna (2) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (5) trappista (8) tüdő (2) túró (29) túrógombóc (4) TV paprika (6) tyúk (3) uborka (21) újhagyma (40) újkrumpli (14) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (195) Váncsa (2) vanília (23) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (14) vargánya (15) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (8) vereshagyma (3) virsli (7) víz (14) vörösbor (17) vöröshagyma (107) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (21) yuba (2) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (48) zellergumó (33) zellerlevél (28) zellerszár (26) zöldbab (13) zöldbableves (2) zöldbors (3) zöldborsó (36) zöldpaprika (66) zöldség (3) zsálya (37) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (8) zserbó (2) zsír (54) zsíroskenyér (2) zúza (5) zuza (2) Címkefelhő

A Detto Bisztróban jártunk

2015.06.05. 07:00 Andrass9

Van egy bisztró/kocsma/étterem a közelben, Adyligeten, ahova soha nem jutottunk még el. Csak 20 perc séta az egész és valahogy mégis kimaradt az életünkbõl. Tavaly kezdtünk elõször kacérkodni vele a Torkos Csütörtökön: milyen jó lenne ilyen közel menni, mindketten ihatnánk :) Ám mire eszméltünk, már meg is teltek. Tegnap viszont célbavettük. Persze kocsival, mert én lusta vagyok - meg amúgy sem iszom. Könnyen megtaláltuk a fekete táblát látva.

10.jpg 11.jpg

A címe amúgy II. ker. József Attila útja 68. Házhoz is szállítanak (gondolom, csak a környéken) https://www.facebook.com/DettoBisztro. Megtetszett a május 30-i bejegyzés, bár nem vagyok édesszájú.

A bisztró egy kis földszintes házikó, állítólag régen kocsma volt. A bejárat két oldalán van 3 asztal a szabadban, valamint odabenn egy nagy bárpult, meg tán 5-6 asztal. Mivel jó meleg volt, kinn telepedtünk le ennél az asztalnál. Itt rögtön kéznél van a bazsalikom és a csili, ha netán arra vágynánk.

12.jpg

Az utca felõl borostyán borítja a kerítést, de azért a busz hangját nem tudja igazán csillapítani. Ez a sok kíváncsi arcocska nézett engem egész idõ alatt.

13.jpg

A másik oldalon két asztal, de azokat nem védte a borostyánfal.

14.jpg

Amíg az étlapra vártam, beóvatoskodtam a belsõ terembe is pár fotóra. Jobbra a borhûtõ és a pálinkakínálat, balra pedig egy borozópult a vendégeknek. A konyhába vezetõ úton a kávégép és a pohárgaléria.

15.jpg 16.jpg 17.jpg

Ifjú és abszolute kezdõ (aznap volt ott elõször) pincérnõnket kemény feladatok elé állítottuk: étlapot kértünk. Mint kiderült, csak egy kézzel írott lap van, mert most változtattak a juniusi menüre, amit még nem nyomtattak ki. Elég olvasható a kézírás, amitõl újabb kérdéseink lettek az egyes ételek mibenvalóságát illetõleg. Ehhez is a szakács segítségét vette igénybe a hölgy, de részletesen elmagyarázta azt a két ételt, amit kérdeztünk. Én meg úgy meglepõdtem a kézzel írt étlapon, hogy ki is ment a fejembõl: én velõs pirítóst akartam enni a weben lévõ étlapról.

Feleségem pizzát lepényt rendelt pármai sonkával, rukkolával és kis parmezánnal. Én megelégedtem egy BBQ oldalassal csipsz burgonyával. Amíg az ételre vártunk, heves kalapálás hangzott a konyhából, de mivel az étlapon nem láttam olyan ételt, amit klopfolni kell, petrezselyemvágásra tippeltünk. Azért ezt már nem kérdeztük meg :)

Befutott a pizza. Eleve felvágva, gusztusosan megszórva a rávalókkal. Csak a parmezánt kellett nagyítóval keresni. Szép vékony tészta, hólyagosra sütve.

18.jpg

Viszont, mint kiderült: az alja nem sült át eléggé a tésztának. Ez azért is meglepõ, mert a sonka ropogósra sült. Tán a pizzakövet jobban fel kellene melegíteni? Az íze elsõ osztályú, pont, ahogy egy jó rukkolás pizzának lennie kell. Feleségem szerint a sonka füstölt volt. Én még nem hallottam füstölt pármai sonkáról ... Nem maradt egy falatnyi sem.

Természetesen egyidõben befutott a BBQ oldalas is. Az oldalast feldarabolták, a tányért galambbegysalátával díszítették. A BBQ szószt kis tálkán adták mellé, hátha a vendég nem kéri a húsra.

19.jpg

A hús tökéletesen volt átsütve, ám az én izlésemnek hiányzott a füstös íze. Ellenben a szósz rendesen füstös volt - Jack Daniel's Mesquite szószra tippelek. A csipsz krumpli tökéletes, én sem fõzök finomabbat! A madársalátát viszont feleségemnek adtam, hogy gazdagítsa a rukkola ízét.

20.jpg

A borkínálatot nem tudtuk megkóstolni, de ismerõseink igencsak dicsérték a felhozatalukat, desszertre meg nem maradt hely a pocakban.

Amennyiben kártyával akarsz fizetni, még a számla kihozatala elõtt szólj, ha a borravalót is a kártyára akarod tenni. Utólag nem megy.

Reméljük a kisasszony hamar beletanul a munkába, mert szándékunkban áll még náluk enni, akár nagyobb társasággal is.

Összességében jót ettünk 5-bõl 4,5 pont jár.

29 komment

Címkék: pizza torkos csütörtök borozó oldalas velős pirítós detto

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr47518752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2015.06.05. 07:18:42

Kár, hogy csak a holló, meg Andráss9 jár arra, amerre ez a gusztusos biztro/kocsma van.:D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.06.05. 08:37:42

@látjátok feleim szümtükkel: Ebben sajna igazad van, de legalább a pöstiek el tudnak menni oda a 157/157A buszokkal Hűvösvölgyből.

Fenchurch68 2015.06.05. 09:13:47

Sok-sok olyan hely kéne, ahol csak néhány féle ételt főznek, vagy csak pár alapanyagot használnak, de azt tökéletesen!
Már eleve gyanús a telefonkönyv vastagságú étlap, ott általában "a konyhában villamosmérnökök hada rakosgatja az ételeket egyik infrasütőből a másik mikrohullámú sütőbe", hogy klasszikust idézzek :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.06.05. 10:21:15

@Kató néni: Ezért is rokonszenves ez a hely, mert a kézírásos menün alig volt valami (2-4 leves/főétel/desszert-ből), de még az internetes étlap is szolid!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.06.05. 13:57:47

hat meg egy jo etteremben is max 2 lapos az etlap /es szaz a burlap/
ilyen kis helyen meg adott a meretek miatt is
az tenyleg lepeny inkabb / tudom az eredeti napolyi pizza ilyen vekony blabla bla/ azon meg nincs sonka
tetszik nekem a lepeny megnevezes
ezxt a szamla dolgot ott helyben megoldhattad volna nekik, nem bonyolult a szisztema

remelem a kedves nejed elott nem szorp van, hanem sorital
szosz ide vagy oda, en rendeltem volna az oldalashiz koviubit:)
hideget

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.06.05. 14:19:05

@hagyma: Örvendetes, hogy tisztában vagy a NAV-hoz (IRS) bekötött terminálok hekkelésével. Szerintem elég sokat ülnél érte ...
Az ital pedig Staropramen sör volt. A koviubi csak mostanra lett kész (nálunk), levest meg nem akartam enni:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.06.05. 14:30:58

@Andrass9: ott van a tablan
hideg koviubi
azutan latom leves
hat ha levest csinalnak belole tarthatnanak magaban is
a sor helyes, megnyugodtam
ahhoz hekelni kell, hogy ugy mukodjon a rendszer, mint felenk?
najo nem kotekedes, vegulis cask egy bisztro
de akkor kerdezzek meg elore kp vagy kartya, ha mar
tudom
uj volt a felszolgalo
lenyeg, a kaja jo volt

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.06.05. 16:51:47

mert tegyuk fel, mi van ha cask kartya van nalam?
naugye
ingyen eszem az oldalast

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.06.05. 17:01:32

ma zuzaporkoltotot fozok
Mary cask holnap jon
gyors es olcso
semi macera
kagyloteszta, ubi
en kenyeret is eszem hozza
nemi sor es alszom mint a tej

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.06.05. 21:29:18

elfelejtettem, hogy nincs paradicsom
teszek bele kecsapot

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.06.05. 21:54:35

@hagyma: Jézus anyám!!!
Kecsap a pörköltbe? Akkor inkább semmit.
Nem elég, hogy kagylótészta nokedli helyett, meg kosher dill pickles koviubi helyett ...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.06.05. 22:09:11

@Andrass9: valami pari kell
nem sokat, egy kicsit elbir meg nem tettem bele, lehet tejfolosen csinalom, zoldpaprika-hagyma-fokhagyma melle meg akarok valamit
pickles nem rossz
mondjuk sajat keszitesu salatakat szivesebben eszk, fejes, uborka, hagyma, vegyes
de mint mondottam volt egyedul vagyok meg 1 napig
Mary amugy sem eszik zuzat
fel kilohoz nem fogok nokkedlit szaggatni
nagyon jo minosegu teszta

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.06.05. 22:13:24

sajnos szukseg torvenyt bont, nem megyek el a boltba 1 pariert:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.06.05. 22:19:22

meg szoba johet az univer gulyaskrem is:)
na minden elokeszitve / igy szeretek fozni, minden felvagva stb./

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.06.06. 09:38:05

Köszönök szépen!
Hangulatos helynek tűnik, bár innen is odébb van cseppet.
A klopfolással lehet, a lepényt lapították.
@Kató néni: A kevés gyakran több, ezzel magam is így vagyok. Itt a közelben van egy számtalanszor nevet váltott vendéglő, mely már a hetvenes évek óta a tócsiról volt híres. A legutóbbi tulaj beletett az étlapba húszféle tócsit. Tócsi ezzel, tócsi azzal, nyitrai tócsi, mátrai tócsi. Azóta megint tulajdonosváltás van folyamatban.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.06.06. 12:04:29

@Waka: Ez nem egy olyan "tócsimosó" hely? :)
Nálunk van egy ilyen, a régi Hársfa Étterem a Nagykovácsi elágazás előtt. Az elmúlt 15 évben legalább 50 tulaja volt, vendég viszont senki ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.06.06. 12:07:03

@hagyma: Azért remélem nem haltál meg tőle, hogy nem jelentetted, milyen lett?
Amúgy az ember tart kis dobozos sürített paradicsomot, vagy darabos, hámozott paradicsomkonzervet a kamrában, hamár a bab is olyan formában van otthon :)

Fenchurch68 2015.06.06. 13:39:43

Az én pizzám is ilyen nagyon vékony, viszont akiket etetek vele, úgy szeretik, ha a feltét minimum kétszer olyan vastag, mint az alap :)
@Andrass9: A diósgyőri várnál is van egy étterem, óriási kerthelyiséggel, szuper helyen. Mondta a kedves, hogy évekig kerülgette, de miután soha senkit nem látott benn ülni, csak a pincéreket, feladta a dolgot. És tényleg, szinte minden este elsétálunk előtte, soha senki.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.06.06. 14:42:13

@Kató néni: Ők is abból élnek meg, hogy vasárnap zárva vannak ...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.06.06. 15:13:14

@Andrass9: mi nem tartunk
mi paradicsomot tartunk, de megfeledkeztem rola, ha Mary nincs egy hete tavol lett volna / a vadarlas az O dolga, mert szereti is, erti is en meg egyik sem/
kecsap az mindig van meg mustar torma stb
de igy is a tokeletesnel kicsit jobb zuzaporkolt keszult el tegnap
@Kató néni: ki hogy szereti
amelyik ennel vekonykabb az nalam nem pizza:)
www.papajohns.com/menu/images/pza_spi_alf.jpg

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.06.06. 15:43:56

amugy ez a dettos "pizza" tenyleg extreme vekony/nak tunik/

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.06.06. 16:51:34

@hagyma: Access Denied
You don't have permission to access "http://www.papajohns.com/menu/images/pza_spi_alf.jpg" on this server.
Illetve az egész papajohns nem elérhető Europából.

Ettől persze még megértelek, hogy te az amerikai vastag pizzát (esetleg a chicago style deep dish-t) szereted jobban. Nincs ott semmi gond, kinek a pap, kinek a pap lánya.
"de igy is a tokeletesnel kicsit jobb zuzaporkolt keszult el tegnap" egészségedre váljon!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.06.06. 16:52:21

@hagyma: Nem mondanám, hogy extrém vékony. Jobb helyeken és fejletteb országokban így készítik :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.06.06. 17:11:52

@Andrass9: nem gondolom
multkor egy blogon volt vita ezekrol
a napolyiak tartjak maguknak a jogot, hogy cask az a pizza, de meg ott is kulonbozo vastagsaguakat csinalnak
az meg nekem-akar tradicio, akar nem - tul minimalista,, hogy cask paradicsom, mozzarella es bazsalikom /olive/
meg nem ennek ilyen hawai stilusut, de azert legalabb kis szalami, vagy kobasz elfer rajta, hogy a napolyiaknak nem volt arrol nem tehetek
mondjuk az en kedvencem a spenotos
itt is rengeteg iskola van es ide is az olaszok hoztak be,, fuggoen attol olaszorszag melyik reszerol jottek
egyszoval, nekem tul vekony
/nem tudtam hogy papa johnsos link, cask rautottem egy fotora a googleba/

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.06.06. 17:13:27

@Andrass9: fejlettebb orszagokban 1000 fele modon keszitik, mindenki megtalalja a magaet:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.06.06. 17:34:09

ez a pizza inkabba tortilla csipszre emlekeztet, meg nagymamam is csinalt, bar nem emlekszem hogy hivtak es cask magaban ettuk

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.06.06. 20:01:17

@hagyma: Csipsznek nem nevezném, hisz nem olyan száraz, roppanós. Leginkább a kenyérlepényre hajaz, nem is pizzának hívták. Ja és volt rajta pármai sonka is, vagyis nem egy minimalista dolog. Eszméletlenül ízes és illatos volt!

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.06.06. 21:18:15

@Andrass9: Hajdan nem volt más, csak tócsi, meg tócsi tejföllel, meg vörös vagy fehér bor, netán sör, és szombatonként a legjobb diszkó a környéken. És ment.
@hagyma: Aki ananászt vagy kukoricát tesz egy pizzára, az bármilyen aljasságra képes.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.06.06. 22:08:15

@Waka: A Hársfa is jólmenő hely volt régen.
Az ananász vagy kukorica témában egyetértek! De a pörkölt sem való a pizzára :)